Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος
  • [02] Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων
  • [03] Νέα στοιχεία για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [04] Χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ινδονησία
  • [05] Εύθραυστο προβάδισμα η Σπόρτινγκ
  • [06] Πιο κοντά στην πρόκριση η ΤΣΣΚΑ

    [01] Κοινωνία

    Αυστηρή αστυνόμευση

    Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος

    29/4/2005 9:18:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σε εξέλιξη είναι από χθες η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα. Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός, ιδιαίτερα στα σημεία του οδικού δικτύου με την μεγαλύτερη επικινδυνότητα, ενώ και σήμερα θα απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω του 1,5 τόνου, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ. Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί επιτηρούν ολόκληρο το εθνικό δίκτυο, ενώ τα έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι την Κυριακή του Θωμά. Στο μεταξύ, το 100% αγγίζει η πληρότητα των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων μέσων μεταφοράς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η μεγάλη έξοδος

    [02] Ιράκ

    Σε περιοχή της Βαγδάτη

    Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

    29/4/2005 9:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/4/2005 11:13:18 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν από τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Βαγδάτη με στόχο μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, μία μέρα μετά την έγκριση της νέας από το ιρακινό κοινοβούλιο. Οι συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στη σουνιτική περιοχή της Αθαμίγια, στις 7.00 ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα με την αστυνομία ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Στόχοι της επίθεσης ήταν περίπολοι της ιρακινής αστυνομίας και της εθνοφρουράς και ένα εστιατόριο, το οποίο χρησιμοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας σε μια περιοχή όπου υπάρχει έντονη δράση ανταρτικών δυνάμεων.

    [03] Κόσμος

    Για μισθώσεις ιδιοκτησιών του

    Νέα στοιχεία για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    29/4/2005 10:39:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στοιχεία για μισθώσεις ακινήτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Μααρίβ". Σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο "Ο Πατριάρχης αρνείται, όμως η συμφωνία αποδεικνύεται", δημοσιεύονται δύο συμβόλαια, τα οποία αφορούν μισθώσεις εντός της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, ενώ ανάμεσα στα κτίρια τα οποία έχουν μισθωθεί, είναι και τα ξενοδοχεία "Ιμπέριαλ" και "Πέτρα". Τα συμβόλαια φέρουν υπογραφή του Νικόλαου Παπαδήμα, τότε οικονομικό διαχειριστή του Πατριαρχείου και αφορούν τη μίσθωσή τους για χρονικό διάστημα 198 ετών. Ως ημερομηνία υπογραφής εμφανίζεται η 16η Αυγούστου 2004, δηλαδή μία ημέρα πριν από την υπογραφή των συμβολαίων της Βηθλεέμ. Στις φωτοτυπίες των συμβολαίων που δημοσιεύει η εφημερίδα έχουν καλυφθεί οι αριθμοί των τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και τα ονόματα των δικηγόρων, οι οποίοι παρευρίσκονται στη συμφωνία. Χθες, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος διέψευσε όσα του καταλογίζουν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξέσπασμα Ειρηναίου

    [04] Κόσμος

    6 Ρίχτερ συγκλόνισαν το νησί Νίας

    Χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ινδονησία

    29/4/2005 10:20:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε τα ξημερώματα το νησί Νίας, δυτικά των ακτών της Σουμάτρας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το επίκεντρο της δόνησης ήταν στον Ινδικό Ωκεανό, σε βάθος 33 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και σε απόσταση 220 χιλιόμετρα νότια της πόλης Μελαμπό της Σουμάρτας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, ωστόσο οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν, καθώς ζωντάνεψαν και πάλι οι εφιαλτικές μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό των 8,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 28 Μαρτίου. "Η δόνηση διήρκεσε αρκετά. Τα φωτιστικά στην αίθουσα συνεδριάσεων κουνούσαν συνεχώς και οι φρουροί του κτιρίου έσπευσαν να βγουν έξω", δήλωσε ο αστυνομικός διοικητής της νήσου Νίας στο πρακτορείο ειδήσεων Αντάρα. Ο αστυνομικός διοικητής την ώρα του σεισμού μετείχε σε συνεδρίαση για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε ο προηγούμενος σεισμός του Μαρτίου.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εύθραυστο προβάδισμα η Σπόρτινγκ

    29/4/2005 12:13:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου UEFA απέκτησε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που σε σημερινό αγώνα για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Άλκμααρ. Η ολλανδική ομάδα προηγήθηκε στο 36ο λεπτό με τον Λάντζαατ για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι ένα λεπτό αργότερα με τον Ντουάλα. Τελικά το γκολ της νίκης για την Σπόρτινγκ, σημείωσε στο 80ο λεπτό ο Πινίλα. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 5 Μαϊου στην Ολλανδία.

    Διαιτητής: Μάσιμο Ντε Σάντις

    Κίτρινες: Βλάαρ, Μπασκερμόλεν, Λίντενμπεργκ, Άντερσον Πόλγκα, Πινίλα

    ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Λ.: Ρικάρντο, Ροτζέριο (69΄ Πινίλα), Άντερσον Πόλγκα, Ενακαρχίρε, Ρουί Ζόρζε, Ντουάλα, Ρόσεμπακ (60΄ Ούγκο Βιάνα), Πέδρο Μπαρμπόσα (46΄ Μουτίνιο), Κουστόντιο, Σα Πίντο, Λίεντσον

    ΑΛΚΜΑΑΡ: Τίμερ, Γιάλιενς, Βλάαρ, Μπάσκερμόλεν, Ντε Κλερ, Ραμζί, Λάντζαατ, Λίντενμπεργκ, Φαν Γκάλεν (79΄ Σεκτιουι), Νέλισε (72΄ Χούισεγκεμς), Πέρεζ

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πιο κοντά στην πρόκριση η ΤΣΣΚΑ

    29/4/2005 12:06:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η ζωηρή ΤΣΣΚΑ δεν κατάφερα κα κάμψει την κλασική ιταλική άμυνα της Πάρμα και παρά το ότι ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μεταξύ τους ημιτελικού για το Κύπελλο UEFA, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Το αποτέλεσμα αυτό φυσικά δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στους Ρώσους που πλέον θα κυνηγήσουν την πρόκριση μέσα στην έδρα τους στις 5 Μαΐου.

    Διαιτητής: Μάσιμο Μπουσάκα

    Κίτρινες: Μπόβο, Σάβι, Βινιαρόλι

    ΠΑΡΜΑ: Μπούτσι, Καρντόνε (61΄ Μπονέρα), Καναβάρο, Μπόβο, Σάβι, Σορεντίνο (79΄ Μπολάνο Κορέα), Καμαρά, Ρουόπολο, Ντεσένα, Βινιαρόλι, Φουρλάν (68΄ Πισανου)

    ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεβ, Σεμπέρας, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Οντιά, Όλιτς (85΄ Λάιζανς), Κράσιτς (58΄ Λοβ), Ζίρκοφ, Καρβάλιο, Ράχιμιτς, Β. Μπερεζούτσκι


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 April 2005 - 8:50:24 UTC