Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η μεγάλη φυγή...
  • [02] Αλλαγές με διάλογο
  • [03] "Ο ιερός πόλεμος συνεχίζεται ..."
  • [04] Στη Ραμάλα ο Πούτιν
  • [05] Αποκλεισμός δια βίου στον Χόιτσερ
  • [06] Μαραντόνα εσύ σούπερ σταρ
  • [07] Ιταλική μαυρίλα
  • [08] Βραδυποριακός Vs Ταλαιπωριακός
  • [09] "Σουηδός" ο Φλεβαράκης
  • [10] Πάνε για τη συνέχεια οι Χιτ
  • [11] Μένει "πετεινός" ο Ντεφόε
  • [12] Ένας Ολλανδός στη Μπάρτσα

    [01] Κοινωνία

    Αδειάζει η Αθήνα

    Η μεγάλη φυγή...

    29/4/2005 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Συνεχίστηκε και σήμερα με σύμμαχο τον καλό καιρό η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων ετών από την Αθηνά και τα αλλά αστικά κέντρα, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα εθνικά οδικά δίκτυα. Η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου γινόταν το μεσημέρι με πολύ αργούς ρυθμούς, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται λίγο πριν από το ύψος της Κακιάς Σκάλας, όπου σχηματίστηκε ουρά 10 χιλιόμετρων λόγω τεσσάρων πολλαπλών συγκρούσεων. Σταδιακά πάντως η κατάσταση ομαλοποιούνταν ενώ αυτή την ώρα η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα προς Κόρινθο και Λαμία γίνεται χωρίς προβλήματα. Μέχρι το μεσημέρι περισσότερα από 450 χιλιάδες αυτοκίνητα είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Για την διευκόλυνση των εκδρομέων, απαγορεύεται και σήμερα από τις 3 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ η κυκλοφορία φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε τμήματα των εθνικών οδών. Πληρότητα, που άγγιξε το 100% παρουσίασαν και τα δρομολόγια των πλοίων καθώς περισσότεροι από 170 χιλιάδες ταξιδιώτες υπολογίζεται ότι θα αναχωρήσουν έως και το Μεγάλο Σάββατο από Πειραιά και Ραφήνα. Για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί από τον Πειραιά 23 δρομολόγια και 20 από τη Ραφήνα. Αυξημένη είναι η ζήτηση και στα αεροπορικά εισιτήρια. Όσοι δεν έχουν κλείσει ήδη εισιτήριο και επιθυμούν να ταξιδέψουν αεροπορικών, από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" μπαίνουν σε λίστες αναμονής ενώ με έκτακτα δρομολόγια εξυπηρετούν τους εκδρομείς ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

    Έπεσαν αισθητά οι τιμές στη Βαρβάκειο

    Η ΕΜΥ προβλέπει βελτίωση του καιρού από αύριο Μεγάλο Σάββατο και ηλιόλουστο Πάσχα. Σε αυξημένους ρυθμούς εξακολουθεί να κινείται και η Βαρβάκειο Αγορά ενώ οι τιμές είναι αισθητά χαμηλότερες συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Έως τις 8 μ.μ. θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ και έως τις 9 μ.μ. τα κρεοπωλεία.

    Εξάλλου όσοι Αθηναίοι έχουν παραμείνει εντός των τειχών και θέλουν να κινηθούν με μέσα μεταφοράς θα πρέπει να γνωρίζουν, πως θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια, καθώς στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ ακολουθείται πρόγραμμα Σαββάτου.

    Επίσης, από το απόγευμα, λόγω της μεταφοράς των Επιταφίων θα υπάρξουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς πολλοί δρόμοι του κέντρου θα κλείσουν. Από τις 5 το απόγευμα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στη Μητροπόλεως, την πλατεία Συντάγματος, τη Φιλελλήνων, Αμαλίας, Σταδίου, Βασιλέως Γεωργίου του Α και Σκουφά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος

    [02] Πολιτική

    Συνεργασία με Ε.Ε. για το βασικό μέτοχο

    Αλλαγές με διάλογο

    29/4/2005 5:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/4/2005 6:34:51 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σε αναζήτηση κοινού τόπου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται η ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο νόμο για το βασικό μέτοχο, με αφορμή το κείμενο της αιτιολογημένης γνώμης, που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη χώρα μας και δόθηκε το μεσημέρι στη δημοσιότητα. Ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Τσάρλι Μαγκρίβι διατυπώνει αντιρρήσεις και για τους δύο νόμους, που συντάχθηκαν από τη σημερινή και την προηγούμενη Κυβέρνηση. Με δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος τονίζει, πως θα υπάρξει συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, ώστε να τροποποιηθεί το ισχύον νομικό πλαίσιο. Μετά από την αναλυτική περιγραφή της ανταλλαγής επιστολών και της καταγραφής των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς, ο επίτροπος Τσάρλι Μακ Γκρίβι, στην αιτιολογημένη γνώμη, που καταγράφεται σε 28 σελίδες, ζητά αλλαγές εντός τριών εβδομάδων στο νόμο για τον βασικό μέτοχο.

    "Με πλήρη διασφάλιση των κανόνων διαφάνειας"

    "Η Ελληνική Δημοκρατία παρέβη τις υποχρεώσεις της αρχής της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων, καθώς και της συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, αποκλείοντας αυτοδικαίως από την συμμετοχή στις διαδικασίες για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διασυνδέονται με τις δραστηριότητες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, υπό την έννοια και με τις προϋποθέσεις, που θεσπίζει ο νόμος 3310/2005 κατ εκτέλεση του άρθρου 14 παράγραφος 9 του ελληνικού Συντάγματος".

    Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, λίγο μετά την γνωστοποίηση της επιστολής, που απέστειλε στη χώρα μας η αρμόδια επιτροπή της Κομισιόν, σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει πως, "η Κυβέρνηση, όπως έχει ήδη δηλώσει, θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές για την εξεύρεση κοινού τόπου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο ισχύον νομικό πλαίσιο, με ταυτόχρονη πλήρη διασφάλιση των κανόνων διαφάνειας στις σχέσεις εταιριών ανάληψης δημοσίων συμβάσεων με επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης."

    Η Επιτροπή επιφυλάσσεται να προσφύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και να ζητήσει ακόμη και αναστολή του νόμου, τον οποίο θεωρεί ως νομική βάση για την εφαρμογή του προηγούμενου νόμου, που συνέταξε το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ήταν επίσης αντίθετος με το κοινοτικό Δίκαιο.

    Στην επιστολή, όπως εκτιμά η Επιτροπή, γίνεται λόγος και για τις δυσκολίες, που θα συναντήσει κάποιος επενδυτής, ο οποίος θα επιθυμούσε να εγκατασταθεί στην Ελλάδα προκειμένου να ασκήσει μια οικονομική δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, η ελληνική πλευρά θα απαντήσει άμεσα στην Κομισιόν και θα ζητήσει τον ορισμό αντιπροσωπείας με στόχο τη συνεργασία για τις αλλαγές, που πρέπει να γίνουν στο νόμο.

    Από τη μεριά του το ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου Τύπου Νίκου Αθανασάκη καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες κινήσεις στο θέμα του βασικού μετόχου, ώστε να μη χάνονται για τη χώρα μας κοινοτικά κονδύλια, σαν αποτέλεσμα της λανθασμένης και αδιέξοδης πολιτικής της.

    Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι χειρίστηκε ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, όπως είναι η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαφθοράς με έλλειψη σοβαρότητας, επιπολαιότητα και μικροκομματικές σκοπιμότητες. "Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, που δηλώνει σήμερα την «ετοιμότητά της να συνεργασθεί με τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές για την εξεύρεση κοινού τόπου», είναι η κυβέρνηση που δημιούργησε το πρόβλημα και με την άρνησή της, ακριβώς, να συνεργασθεί με τις κοινοτικές αρχές για τη διαμόρφωση ενός νόμου συμβατού και με το Σύνταγμα και με το Κοινοτικό Δίκαιο, ξεπερνώντας και τα όποια προβλήματα του προηγούμενου νόμου", καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλαγές στο βασικό μέτοχο

    [03] Ιράκ

    Τονίζει σε ηχογραφημένο μήνυμα ο Ζαρκάουι

    "Ο ιερός πόλεμος συνεχίζεται ..."

    29/4/2005 2:08:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Περισσότερες επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων καλεί τους μουσουλμάνους ο ηγέτης του δικτύου της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ Αλ-Ζαρκάουι, σύμφωνα με ακουστικό μήνυμα, το οποίο πιθανότατα ηχογραφήφηκε στα τέλη Μαρτίου. Στο μήνυμα αυτό, που μεταδόθηκε από ισλαμική ιστοσελίδα, ο ομιλητής που υποστηρίζει ότι είναι ο Ζαρκάουι, τονίζει ότι ο ιερός πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση δυο χρόνια μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. "Υποσχόμαστε στο θεό ότι το σκυλί...ο Μπους δεν θα ησυχάσει και ότι ο στρατός του δεν θα έχει καλή ζωή όσο θα χτυπούν οι καρδιές μας. Ερχόμαστε", αναφέρεται στο μήνυμα αυτό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

    [04] Μ. Ανατολή

    Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αμπάς

    Στη Ραμάλα ο Πούτιν

    29/4/2005 4:03:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την υποστήριξη του στην Παλαιστινιακή Αρχή, όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τις προσπάθειες της για την αναδιάρθρωση της Οικονομίας υποσχέθηκε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επισκέπτεται τη Ραμάλα. "Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Προέδρου Αμπάς σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας και τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας", δήλωσε ο Πούτιν στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. "Η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στην Παλαιστινιακή Αρχή ώστε αυτή να μπορέσει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να οικοδομήσει ένα κράτος", τόνισε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι, "τώρα εξετάζουμε πολλές επιλογές για τη συμμετοχή της Ρωσίας στην αναδιάρθρωση της παλαιστινιακής Οικονομίας". Ο Ρώσος Πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης ελικόπτερα και τεχνολογική βοήθεια στους Παλαιστίνιους για τις δυνάμεις ασφαλείας ενώ επανέλαβε την πρόταση που διατύπωσε την Τετάρτη κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο, να φιλοξενηθεί στην Μόσχα μια διεθνής διάσκεψη για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή. Ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην ρωσοϊρανική συνεργασία και ανακοίνωσε ότι, η χώρα του θα συνεχίσει την πυρηνική συνεργασία με το Ιράν, αλλά μόνο "για ειρηνικούς σκοπούς".

    "Δεν είμαστε αντίθετοι με την εκμετάλλευση από το Ιράν της πυρηνικής τεχνολογίας για ειρηνικούς σκοπούς. Εκτιμούμε ότι, ο ιρανικός λαός έχει το δικαίωμα να αποκτήσει μια σύγχρονη τεχνολογία σε όλους τους τομείς και θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Τεχεράνη στο θέμα αυτό", δήλωσε ο Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε ωστόσο τους κινδύνους από τη διάδοση των πυρηνικών όπλων και την ανάγκη να τεθεί το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα υπό διεθνή επίβλεψη.

    "Η διάδοση των πυρηνικών όπλων είναι γενικά επικίνδυνη και μάλιστα σε μια περιοχή όπου επικρατεί μια τόσο εκρηκτική κατάσταση, όπως η Μέση Ανατολή", προειδοποίησε ο Πούτιν.

    Χθες, ο Ρώσος Πρόεδρος προσπάθησε να καθησυχάσει τους Ισραηλινούς συνομιλητές του για την πυρηνική συνεργασία της χώρας του με την Τεχεράνη δηλώνοντας αντίθετος με την ανάπτυξη πυρηνικού όπλου από το Ιράν και τόνισε ότι η συνεργασία ανάμεσα στην Μόσχα και την Τεχεράνη στον τομέα αυτόν περιορίζεται στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αποκλεισμός δια βίου στον Χόιτσερ

    29/4/2005 5:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Γνωστός για τη μεγάλη του δράση, όσον αφορά τα "στημένα παιχνίδια" γερμανικών αγώνων του Κυπέλλου αλλά και της Β΄ και Γ΄ κατηγορίας, ο Ρόμπερτ Χόιτσερ έπαψε και επίσημα να ξαναδιαιτητεύσει αγώνες στη ζωή του. Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB) τον τιμώρησε με διά βίου αποκλεισμό για τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας 30ετίας και κατά την οποία ο Γερμανός ρέφερι είχε βγάλει στην "τσέπη του" το ποσό των 67.000 ευρώ από κύκλωμα παράνομου στοιχήματος, ενώ πέρασε και 13 ημέρες στη φυλακή. Αυτό έγινε γνωστό και μετά από τη σχετική συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη, όπου επικεφαλής του αθλητικού δικαστηρίου της DFB, Ράινερ Κοχ, ο οποίος δήλωσε πως ο Χόιτσερ είχε προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μαραντόνα εσύ σούπερ σταρ

    29/4/2005 5:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πάντα ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε δύο μεγάλες αγάπες. Η πρώτη ήταν το ποδόσφαιρο και οι άλλη, όπως περίτρανα αποδείχτηκε, τα ναρκωτικά και η κοκαΐνη. Όταν λοιπόν ο "Don Diego" αγωνιζόταν στη Νάπολι, όπου και είχε μεγαλουργήσει, πάντα έκανε ταξίδια αστραπή από την Αργεντινή. Στην κάθε του επιστροφή, κουβαλούσε δύο μπάλες, τις οποίες κρατούσε ο ίδιος όταν κατέβαινε από το αεροπλάνο, προκειμένου να γίνει κάποια φωτογραφία, και κάθε μπάλα περιείχε από ένα κιλό κοκαΐνης. Μια άλλη φορά, όταν ο Αργεντινός συνάντησε τον Πάπα Ιωάννη Παύλο, ήταν τόσο πολύ φοβισμένος, που ζήτησε να μεταφερθεί σε ένα απόκρυφο δωμάτιο, ώστε να πάρει "μία μυτιά κοκαΐνης", πριν μιλήσει με τον Ποντίφικα.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ιταλική μαυρίλα

    29/4/2005 4:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ίσως πρόκειται για τη μία από τις πιο μαύρες σελίδες του Ιταλικού ποδοσφαίρου και του αμυντικού της Γιουβέντους και τότε της Πάρμα. Στο 6μιση λεπτών βίντεο που έγινε γνωστό την Μ. Πέμπτη στις 23.00 ώρα Ιταλίας στο Raidue, ο Καναβάρο είχε κάνει χρήση ενός ισχυρού φαρμάκου μέσω ενδοφλέβιας ένωσης.

    Το ιστορικό της ντροπής

    Ως γνωστόν, ο Ιταλός αμυντικός της Γιουβέντους δέχτηκε την συγκεκριμένη ένεση, το Μάιο του 1999, το απόγευμα πριν τον τελικό του Κυπέλλου UEFA με τη Μαρσέιγ. Τότε δηλαδή που τεχνικός της ομάδας των Παρμένζι ήταν ο τωρινός προπονητής του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

    Η χρήση στην οποία έκανε ο Καναβάρο, είναι η γνωστή με το καρδιοτονωτικό Neoton, ποιο γνωστό ως φωσφορική κρεατίνη. Βέβαια, δεν πρόκειται απαγορευμένη ουσία, όμως πλέον από αυτά που λέγονται, ίσως δεν είναι τα μόνα.

    Πάντως, το βίντεο το οποίο προβλήθηκε σήμερα, τα ιταλικά ΜΜΕ τα είχαν γνωστά στη δημοσιότητα. Αξίζει να αναφερθεί πως πριν γίνει γνωστό, ο Καναβάρο είχε τονίσει πως θα κινηθεί δικαστικά στην περίπτωση που κατηγορηθεί για ντόπινγκ ή οτιδήποτε άλλο παρασκεύασμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βίντεο σοκ στο Ιταλικό ποδόσφαιρο

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βραδυποριακός Vs Ταλαιπωριακός

    29/4/2005 4:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ως γνωστών κάθε χρόνο, Μεγάλη Παρασκευή, οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού και τις Προοδευτικής, αγωνίζονται για το καλό. Αυτός ήταν ο 44ος αγώνας των Βραδυποριακών και τον Ταλαιπωριακών, έχει ξεκινλησει από το 1961, όπου την πρώτη του εμφάνιση με τους κόκκινους έκανε ο Μπόζιντας Μπάντοβιτς ο οποίος είχε αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό 1.5 χρόνο κατακτώντας και ένα πρωτάθλημα. Στο ματς του Κορυδαλλού, όπου είναι η έδρα της Προοδευτικής, τη νίκη πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι με 5-0.

    [09] Μπάσκετ

    "Σουηδός" ο Φλεβαράκης

    29/4/2005 4:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Και επίσημα πλέον ο Κώστας Φλεβαράκης θα κοουτσάρει την Εθνική Σουηδίας μπάσκετ των ανδρών καθώς η oομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με τον Έλληνα τεχνικό. Ο Έλληνας πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ αλλά και του Πανελληνίου, θα είναι ο προπονητής που θα μπορέσει να οδηγήσει τη Σουηδία τον Σεπτέμβριο στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Ευρωμπάσκετ της Σερβίας/Μαυροβουνίου. Η Σουηδία θα παλέψει για το τελευταίο διαθέσιμο «εισιτήριο» που οδηγεί στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού του μπάσκετ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 16 Σεπτεμβρίου. Η ανανέωση της συνεργασίας θα επανεκτιμηθεί τον Οκτώβριο.

    Μεγάλες ευθύνες

    Ο Έλληνας τεχνικός με τη σειρά του τόνισε πως είναι τιμή για τον ίδιο "αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι τιμητικό το ενδιαφέρον που έδειξαν προς το πρόσωπό μου οι άνθρωποι της σουηδικής ομοσπονδίας εδώ και αρκετό καιρό. Οι ευθύνες είναι μεγάλες, αλλά θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να βοηθήσω το σουηδικό μπάσκετ και να βάλω τις βάσεις για το μέλλον".

    Οι Ντορέμους Μπένερμαν και Φρέντερικ Γιόνσεν της Ολύμπιας Λάρισας συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Κώστα Φλεβαράκη για την Εθνική Σουηδίας.

    [10] Μπάσκετ

    Πάνε για τη συνέχεια οι Χιτ

    29/4/2005 2:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δεν μπορούν να σταματήσουν τη "φωτιά". Οι Χιτ, με τον Σακίλ Ο Νίλ να κάνει "πράγματα και θαύματα" πετυχαίνοντας 25 πόντους και τον Ντουέιν Γουέιντ άλλους 22, έστω και μετά από δύο παρατάσεις, νίκησαν το Νιού Τζέρσεϊ με 108-105 και πέτυχε το 3-0 στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Από την ομάδα του Νιού Τζέρσεϊ προσπάθησε ο Βινς Κάρτερ, πέτυχε 36 πόντους, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το... μοιραίο για την ομάδα του. Στην Ιντιανάπολη, οι Πέισερς με τον Ρέτζι Μίλερ να πετυχαίνει 33 πόντους και ξέσπασμα στο τέταρτο δωδεκάλεπτο (17-3 σερί), νίκησε τους Σέλτικς και έκανε το 2-1. Τέλος στο Χιούστον ο Ντιρκ Νοβίτζκι πέτυχε 28 πόντους κράτησε ζωντανούς τους Ντάλας Μάβερικς, καθώς τους οδήγησε στη νίκη μέσα στην έδρα των Ρόκετς με 106-102 και στην μείωση, του μεταξύ τους, σκορ σε 2-1.

    Τα αποτελέσματα

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

    Νιού Τζέρσεϊ-Μαϊάμι 105-108

    (Το Μαϊάμι προηγείται με σκορ 3-0)

    Ιντιάνα-Βοστώνη 99-76

    (Η Ιντιάνα προηγείται με σκορ 2-1)

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΣΗΣ

    Χιούστον-Ντάλας 102-106

    (Το Χιούστον προηγείται με σκορ 2-1)

    * Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τέσσερις νίκες.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μένει "πετεινός" ο Ντεφόε

    29/4/2005 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολλοί τον ζητούσαν αλλά ένας τον κέρδισε. Ο Τζερμέιν Ντεφόε, έκοψε την όρεξη των "κανονιέρηδων" και της ομάδας του Αμπράμοβιτς, (και οι δύο έριζαν για την απόκτηση του), και παρέμεινε στην ομάδα της Τότεναμ. Η αγγλική ομάδα ανανέωσε το συμβόλαιο του νεαρού επιθετικού για τα επόμενα 4.5 χρόνια. Ο 22χρονος στράικερ αποκτήθηκε από την ομάδα της Τότεναμ τον Φεβρουάριο του 2004 από την Γουέστ. Έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο της Αγγλίας 10 φορές, (1 γκολ), ενώ στο φετινό πρωτάθλημα έχει σημειώσει 13 γκολ. "Είμαι ενθουσιασμένος και το ίδιο κι αυτός. Είναι ευτυχισμένος εδώ", είπε ο τεχνικός της Τότεναμ, Μάρτιν Γιόλ, μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ντεφόε, και συμπλήρωσε: "Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη φετινή σεζόν μας, επειδή έχει σημειώσει πολλά γκολ. Νομίζω ότι μπορεί να βελτιωθεί".

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ένας Ολλανδός στη Μπάρτσα

    29/4/2005 6:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αυτό τουλάχιστον τα Ολλανδικά ΜΜΕ, στα οποία αναφέρουν πως ο άσσος της Αϊντχόβεν, έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους με τους "μπλαουγκράνα". Όπως μάλιστα τονίζει η ολλανδική Telegraaf, ο παίκτης που βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League, κόντρα στη Μίλαν, ο Φαν Μπόμελ, του οποίου η συνεργασία με την PSV λήγει το καλοκαίρι, θα φοράει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα από τη νέα σεζόν και για τα επόμενα τρία χρόνια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 April 2005 - 16:51:59 UTC