Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιχείρηση "βάτραχος"
  • [02] Το DNA του ξενύχτη
  • [03] Νέες προκλήσεις στο Αιγαίο
  • [04] Χαμογελά ο Σίλβιο
  • [05] Υψηλό το πριμ πρόκρισης
  • [06] Πετρόπουλος : "’ξια η παραμονή"

    [01] Παράξενα

    Επιχείρηση "βάτραχος"

    28/4/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μετά τις εφόδους σε κρησφύγετα τρομοκρατών και τις αποστολές για την ασφάλεια των πολιτών, η Αστυνομία αναλαμβάνει και την προστασία της βιοποικιλότητας, τουλάχιστον στο Περού. Στόχος των αστυνομικών; Η διάσωση των βατράχων, που απειλούνται με εκτέλεση στον αποχυμωτή! Βλέπετε, οι κάτοικοι της χώρας θεωρούν το ζουμί από βάτραχο εξαιρετικά αφροδισιακό ποτό και, μάλιστα, ως τρόπο για να αυξηθούν οι σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών. Πρόσφατα μάλιστα, μερικές δεκάδες αστυνομικοί, άγνωστο αν ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί, εισέβαλαν σε αποθήκη στην πόλη Λίμα και κατέσχεσαν χιλιάδες κιβώτια, όπου "φιλοξενούνταν" περίπου 4.000 βάτραχοι. Τα συμπαθή αμφίβια προορίζονταν για χυμός και, μετά την κατάσχεση των κιβωτίων, θα απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον. "Είναι η νέα μας εκστρατεία. Θα σώσουμε τους βάτραχους από αυτούς τους παραγωγούς χυμού", τόνισε με περισσή αποφασιστικότητα και υπερηφάνεια εκπρόσωπος της περουβιανής αστυνομίας.

    [02] Υγεία

    Ελαττωματικό γονίδιο ευθύνεται για την αϋπνία

    Το DNA του ξενύχτη

    28/4/2005 8:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Επιστημονική επιθεώρηση "Nature" - Reuters

    Πόσες φορές νιώσατε τα μάτια σας να κλείνουν, μα όσα προβατάκια και να μετρήσατε δεν καταφέρατε να κοιμηθείτε; Τέρμα στην αϋπνία σκοπεύουν να βάλουν Αμερικανοί ερευνητές, που αναγνώρισαν ένα γονίδιο, το οποίο μειώνει κατά 30% τη διάρκεια του ύπνου στις μύγες των φρούτων (Drosophila melanogaster). Όπως υποστηρίζουν, μια μετάλλαξη του γονιδίου Shaker ευθύνεται για τη μειωμένη διάρκεια του ύπνου στην μύγα και το αντίστοιχό του στον άνθρωπο μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία της αϋπνίας. Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι μύγες των φρούτων, κοιμούνται από έξι έως δώδεκα ώρες κάθε βράδυ. Κι ενώ οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε περίπου οκτώ ώρες ύπνου για να λειτουργήσουμε αποδοτικά, κάποιοι μπορούν να τα καταφέρουν με τρεις ή τέσσερις ώρες. Ο δρ. Κιάρα Σιρέλι και η ομάδα του, από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, εξέτασαν τα γονίδια που επηρεάζουν τη διάρκεια του ύπνου, αντί αυτών του βιολογικού ρολογιού (των κιρκαδικών ρυθμών), όπως οι περισσότερες μελέτες για τον ύπνο.

    Ελπίδες για θεραπεία της αϋπνίας

    Η ερευνητική ομάδα εξέτασε περίπου 9.000 μύγες Drosophila melanogaster, που αποτελεί σύνηθες πειραματόζωο στις μελέτες για τον ύπνο στον άνθρωπο.

    "Όσο περισσότερες συμπεριφορές εξετάζουμε, τόσο διαπιστώνουμε ότι ο ύπνος στις μύγες των φρούτων μοιάζει πολύ με τον ύπνο στους ανθρώπους", σχολίασε ο δρ Σιρέλι.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πειραμάτων, τα έντομα που έφεραν το "ελαττωματικό" Shaker κοιμούνταν μόνο τρεις με τέσσερις ώρες κάθε βράδυ, αντί για δέκα έως δώδεκα, όπως συνηθίζεται στο είδος τους.

    Επίσης, οι μεταλλαγμένες μύγες παρουσίαζαν αυξημένη αντοχή στην αναγκαστική στέρηση ύπνου, ζούσαν, όμως, λίγο λιγότερο από τις φυσιολογικές.

    Σημειώνεται, πως το εν λόγω γονίδιο κωδικοποιεί τη σύνθεση ενός καναλιού, που ρυθμίζει τη ροή ιόντων καλίου προς το εσωτερικό του κυττάρου. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, τα ιόντα καλίου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και στη ρύθμιση του ανθρώπινου ύπνου.

    [03] Κοινωνία

    Νέες προκλήσεις στο Αιγαίο

    28/4/2005 9:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105.8

    Δεν έχει τέλος η έκνομη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, σημειώθηκαν νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, με κύρια χαρακτηριστικά τον μεγάλο αριθμό αεροσκαφών, αλλά και των οπλισμένων σχηματισμών. Πιο συγκεκριμένα, 46 F-16, Φάντομ και φωτογραφικά αεροσκάφη παραβίασαν 19 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο και δεκατρία από αυτά ήταν οπλισμένα. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.

    [04] Κόσμος

    Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και από την Γερουσία

    Χαμογελά ο Σίλβιο

    28/4/2005 10:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Οριστικό τέλος στην κρίση στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, που ταλάνισε εδώ και αρκετές εβδομάδες την κυβέρνηση της Ιταλίας, έδωσε την Παρασκευή η Γερουσία, παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης. Η νέα κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έλαβε 170 θετικές ψήφους και 117 αρνητικές, μια μέρα μετά την επικύρωσή της από την Κάτω Βουλή με 334 υπέρ, 240 κατά και δύο αποχές. Στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η θητεία του οποίου λήγει τον Μάιο του 2006, ο Καβαλιέρε άλλαξε τους Υπουργούς Βιομηχανίας, Επικοινωνιών, Υγείας και Πολιτισμού, ενώ άφησε στα ίδια χέρια Υπουργεία - κλειδιά, όπως τα Οικονομικών, Εξωτερικών και Εσωτερικών. "Θα ολοκληρώσω την περιπέτειά μου, με την καλή έννοια", δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως στόχος του είναι ένα διπολικό σύστημα εξουσίας. Σημειώνεται, πως η κρίση στον συνασπισμό ξέσπασε με αφορμή τη σαρωτική του ήττα στις περιφερειακές εκλογές του Απριλίου και κορυφώθηκε με την αποχώρηση ενός κυβερνητικού εταίρου, της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών, που επέστρεψε μετά τον ανασχηματισμό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανάσα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    Σχημάτισε νέα κυβέρνηση ο Μπερλουσκόνι

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Υψηλό το πριμ πρόκρισης

    28/4/2005 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η νίκη στον χθεσινό ημιτελικό και η μεγάλη πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης του ελληνικού κυπέλλου θα ανοίξει και τους τραπεζιικούς λογαριασμούς των παικτών του Αρη. Ηδη παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες η διοίκηση της ΠΑΕ γνωστοποίησε πως το πριμ της πρόκρισης είναι 200 χιλιάδες ευρώ για τους παίκτες, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και το ανάλογο πριμ για την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό της Πάτρας. Οι παίκτες σήμερα μετά την τελευταία προπόνηση πήραν από ένα κατσικάκι και φυσικά δώρο Πάσχα ενώ το κλίμα στην προπόνηση ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο. Ο Γιώργος Χατζάρας συγκέντρωσε τους παίκτες του και τους μίλησε όχι μόνο για τις μέρες που ακολουθούν αλλά και για την συνέχεια των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

    Ευχαριστήρια ανακοίνωση

    Πριν φύγουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι παίκτες του Αρη, αποφάσισαν και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση ευχαριστίας προς τον κόσμο της ομάδας, το περιεχόμενο της οποίας είναι το ακόλουθο: "Τώρα που το πρωτάθλημα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του και έπειτα από την αποθεωτική υποδοχή της αποστολής της ομάδας μας μετά το νικηφόρο ημιτελικό εναντίον της Ξάνθης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φιλάθλους μας για την ένθερμη υποστήριξη τους καθ όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου. Την αγάπη τους για την ομάδα μας τον ’ρη, και κατ΄ επέκταση για εμάς που αγωνιζόμαστε με το Θεό του πολέμου στο στήθος, την εισπράττουμε καθημερινά. Φίλαθλοι, διοίκηση, ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ, όλοι μαζί ενωμένοι υπηρετώντας μια ομάδα με τεράστια δυναμική. Τον Αρη μας".

    [06] Μπάσκετ

    Πετρόπουλος : "’ξια η παραμονή"

    28/4/2005 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τέλος καλό όλα καλά για τον σύλλογο των Ολυμπιονικών, αφού παρά την ήττα από τον Γηραιό, εξασφάλισαν την παραμονή στην Α1 και την επόμενη περίοδο, μετά τον συνδυασμό με την ήττα των Ιωνικού ΝΦ και ΜΕΝΤ. Παράλληλα, ο Κώστας Πετρόπουλος τόνισε πως είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και η ομάδα του άξιζε να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια.

    "Ο δεύτερος γύρος όλα τα λεφτά"

    Ο τεχνικός των μπλε, ήταν σαφώς ικανοποιημένος, όμως θα ήθελε να τα καταφέρει με μία επιτυχία επί του Ηρακλή. "Χάσαμε την ευκαιρία να κλείσουμε την χρονιά με την ένατη φετινή νίκη μας, που θα μας έδινε και την βαθμολογική άνεση, προκειμένου όλοι να καταλάβαιναν ότι δίκαια ο Πανελλήνιος έμεινε στην Α1".

    Από εκεί και πέρα, είπε πως η μεγάλη αυτή επιτυχίας της παραμονής οφείλεται στο ξεκίνημα " του δευτέρου γύρου, όταν σταθήκαμε όρθιοι και ενωμένοι μετά από έξι διαδοχικές ήττες. Ήταν το καθοριστικότερο σημείο και το θεμέλιο της μετέπειτα επιτυχίας".

    Ως δώρο για τις γιορτές του Πάσχα, ο έλληνας προπονητής έδωσε άδεια έξι ημερών και έτσι η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα ξεκινήσει την Τετάρτη του Πάσχα. Τέλος, σε μαγνητική τομογραφία θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες ο Έρικ Στρούλενς, ο οποίος υποφέρει από ισχιαλγία και είναι ακόμα άγνωστο αν θα αγωνιστεί κατά του Παναθηναϊκού στις 11 Μαΐου (26η ημέρα).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 April 2005 - 20:50:03 UTC