Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην ιρακινή πόλη Άναχ Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου
  • [02] Αλογοσκούφης: "H Eurostat μας επιβεβαίωσε" Πολιτικές κόντρες για την
  • [03] Νέο ιστορικό ρεκόρ Πιο ψηλά ο "μαύρος" χρυσός
  • [04] Απονεμήθηκε σε δύο Ισραηλινούς και έναν Αμερικανό Νόμπελ Χημείας στην
  • [05] Έργο τεχνιτών της Αρχαίας Ελλάδας Ο τάφος της αρχαίας Θράκης
  • [06] Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες
  • [07] Έρευνες για τα αίτια Υπό έλεγχο η φωτιά στο Βύρωνα
  • [08] Με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Συζήτηση για το νέο συγκοινωνιακό χάρτη
  • [09] Με πέναλτι στο 90'
  • [10] Σεισμός 5,8 στο Τόκιο
  • [11] Ενέργειες Κακλαμάνη για το Ψυχιατρείο Χανίων
  • [12] Νέα μέθοδος από Βρετανούς γιατρούς Παντελόνια που θεραπεύουν τη
  • [13] Στη δημοσιότητα το πόρισμα για το Σινούκ Οι ευθύνες για το Σινούκ
  • [14] Εντυπωσιακή πρόκριση ο ΠΑΟΚ
  • [15] Επιτάχυνση των αγροτικών επιδοτήσεων

    [01] Ιράκ

    Στην ιρακινή πόλη Άναχ Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

    6/10/2004 2:23:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα στην ιρακινή πόλη Άναχ στο δυτικό Ιράκ, προκαλώντας το θάνατο αρκετών ανθρώπων, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Ένας κάτοικος της πόλης δήλωσε τηλεφωνικά ότι η βόμβα εξερράγη κοντά σε κτίριο της πολιτικής άμυνας στην πόλης και είχε στόχο νεοσύλλεκτους που περίμεναν απ' έξω. Η Άναχ βρίσκεται σε απόσταση 260 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα, οι νεκροί ανέρχονται σε δέκα και οι τραυματίες σε 25.

    [02] Οικονομία

    Αλογοσκούφης: "H Eurostat μας επιβεβαίωσε" Πολιτικές κόντρες για την απογραφή στην Οικονομία

    6/10/2004 3:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/10/2004 7:18:11 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Νέα πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε για μία ακόμη φορά το θέμα της απογραφής στην Οικονομία. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Eurostat, Μισέλ Βάντεν Αμπέλε, που είπε στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ότι ο νέος τρόπος καταγραφής των αμυντικών δαπανών διογκώνει τα ελλείμματα. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο δια στόματος του εκπροσώπου του, Νίκου Αθανασάκη, είπε ότι ο κ. Αλογοσκούφης είναι έκθετος, ενώ έκανε λόγο και για συνειδητή αλλαγή από την πλευρά της κυβέρνησης των οικονομικών στοιχείων. Σήμερα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, είπε ότι έχουν επικυρωθεί πλήρως τα στοιχεία της δημοσιονομικής απογραφής λέγοντας χαρακτηριστικά: "Πρόβλημα έχει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία επί χρόνια παρουσίαζε μια πλαστή εικόνα για τα δημόσια οικονομικά".

    Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

    Ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε, επίσης, τον Πρωθυπουργό για τις επαφές του στη Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπου έγινε μια πλήρης ενημέρωση για τον προϋπολογισμό και για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας προσθέτοντας ότι το κλίμα είναι "πάρα πολύ καλό". Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής είχε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και με τον πρόεδρο της εταιρίας "Ολυμπιακά Ακίνητα", Χρήστο Χατζηεμμανουήλ.

    Λίγο αργότερα, στη Βουλή και μετά τη σφοδρή κριτική του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Αθανασάκη, ο κ. Αλογοσκούφης είπε πως "όπως το ΠΑΣΟΚ διαστρέβλωνε την εικόνα των δημοσίων οικονομικών, έτσι και σήμερα διαστρεβλώνει τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων" προσθέτοντας: "Διασύρουν τη χώρα εκείνοι που εμφάνιζαν πλαστή εικόνα των δημοσίων οικονομικών".

    Επίσης, αναφερόμενος στην υπόθεση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους Εμπραέρ και στα σημερινά δημοσιεύματα, ο κ. Αθανασάκης είπε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος αντιμετωπίζει με μεγάλη ελαφρότητα ένα πολύ σοβαρό θέμα.

    Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του, ο γενικός διευθυντής της Eurostat, Μισέλ Βάντεν Αμπέλε, είπε την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ότι ο νέος τρόπος καταγραφής των αμυντικών δαπανών διογκώνει τα ελλείμματα.

    Πάντως, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, τόνισε ότι "το πρόβλημα δεν είναι η μέθοδος καταγραφής αλλά το γεγονός, ότι αποκρύβονταν δαπάνες". Μάλιστα, ειδικά για το θέμα των αμυντικών δαπανών, είπε ότι ένα μέρος των στρατιωτικών δαπανών εμφανιζόταν στον προϋπολογισμό, ενώ ένα άλλο μέρος, κυρίως οι δαπάνες, που χρηματοδοτούνταν με απευθείας δανεισμό, δεν εμφανίζονταν στις δαπάνες του προϋπολογισμού. Προσέθεσε, δε, ότι "ένα μεγάλο μέρος των αμυντικών δαπανών δεν καταγραφόταν με καμία μέθοδο. Ούτε με τη μέθοδο των παραλαβών, ούτε με τη μέθοδο των πληρωμών. Η μέθοδος των πληρωμών επελέγη γιατί είναι πιο ακριβής και αξιόπιστη".

    Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, δίνει το εξής παράδειγμα: Το 2003 είχε δηλωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση παραλαβή οπλικών συστημάτων αξίας 774 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά με βάση εκτιμήσεις, που έγιναν για να συγκριθούν οι δύο μέθοδοι, το 2003 η συνολική αξία των παραλαβών των οπλικών συστημάτων ξεπέρασε τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι πληρωμών, που έφθαναν τα 2,116 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με τη μέθοδο αυτή η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυβε δαπάνες, που ξεπερνούσαν τα 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 1,1% του ΑΕΠ.

    Ένταση στην Επιτροπή Οικονομικών

    Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Βερελής, ζήτησε να ενημερώσει ο Υπουργός Οικονομικών τη Βουλή υποστηρίζοντας ότι δημιουργήθηκε μέγα θέμα προκειμένου να βγει μια εικόνα καταστροφής της χώρας.

    Απαντώντας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δημιούργησε πλασματική εικόνα στην Οικονομία προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα απολογείται για πολλά χρόνια για την πλασματική εικόνα της οικονομίας την οποία παρουσίαζε.

    Ένταση, όμως, δημιουργήθηκε και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξαπάτηση του ελληνικού λαού και την κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη. Η απάντηση ήρθε από το υφυπουργό Οικονομίας, Αδάμ Ρεγκούζα, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ με τους χειρισμούς του έφερε την οικονομία στο χείλος του γκρεμού.

    Στο μεταξύ, "αποπροσανατολιστική" χαρακτήρισε τη διαμάχη μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, ενώ τόνισε, ότι "δεν αφορά το λαό". Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφέρει, πως "ο λαός κάνει τη δική του απογραφή και βλέπει, ότι η ανεργία αυξάνεται και οι πραγματικοί μισθοί είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 1980. Από την άλλη, τα κέρδη του κεφαλαίου καλά κρατούν", καλώντας το λαό "να γυρίσει την πλάτη" στους καυγάδες των δύο μεγάλων κομμάτων.

    [03] Οικονομία

    Νέο ιστορικό ρεκόρ Πιο ψηλά ο "μαύρος" χρυσός

    6/10/2004 2:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/10/2004 4:06:19 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε σήμερα για τον "μαύρο" χρυσό. Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Νοεμβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού ανήλθε κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Access, στα 51,40 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 31 σεντς (άνοδος κατά 0,6%). Στο International Petroleum Exchange στο Λονδίνο, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Νοεμβρίου του Μπρεντ εκτινάχθηκε στα 47,50 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 37 σεντς. Πηγή ανησυχιών παραμένει, το Ιράκ, όπου οι δολιοφθορείς εξακολουθούν να θέτουν ως στόχους τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις εκεί, αλλά και η Νιγηρία, η οποία αντιμετωπίζει το φάσμα της απεργίας στην πετρελαϊκή βιομηχανία της. Εν τω μεταξύ, πρόστιμα συνολικού ύψους 750.000 ευρώ επιβάλλονται σε 50 πρατήρια υγρών καυσίμων για νοθεία.

    "Επανέρχεται" η Νιγηρία

    Εστία ανησυχιών είναι οι ΗΠΑ καθώς τα επίπεδα των αμερικανικών διαθέσιμων εμπορικών αποθεμάτων αργού είναι κατά περίπου 3,5% χαμηλότερα από πέρυσι. Τα στοιχεία που θα ανακοινώσει την Τετάρτη η EIA ο στατιστικός βραχίονας του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, εκτιμάται ότι θα δείξουν νέα μείωσή τους την εβδομάδα που έληξε την 1η Οκτωβρίου.

    Οι σχετικές προβλέψεις κάνουν λόγο για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων προϊόντων διύλισης, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης, κατά 900.000 βαρέλια. Επίσης, προβλέπεται αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια, καθώς εισέρχονται στη χώρα εισαγόμενες ποσότητες πετρελαίου των οποίων η παράδοση είχε καθυστερήσει λόγω του τυφώνα Ιβάν.

    Η Νιγηρία - έβδομη μεγαλύτερη παγκοσμίως πετρελαιοπαραγωγός χώρα και πέμπτος μεγαλύτερος πετρελαιοεξαγωγέας στις ΗΠΑ επανέρχεται στο προσκήνιο.

    Όπως υποστηρίζει η νιγηριανή ημερησία Vanguard, η συνδικαλιστική ένωση NUPENG απείλησε να κλείσει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη χώρα την Κυριακή, μια ημέρα πριν τη γενική απεργία της Δευτέρας εκτός και αν η κυβέρνηση μειώσει τη λιανική τιμή της βενζίνης ή προσέλθει σε διάλογο.

    Νοθεία σε καύσιμα

    Μετά από έλεγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων συνεργεία των νομαρχιών και Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων-ΚΕΔΑΚ, διαπιστώθηκε νοθεία σε καύσιμα.

    Συγκεκριμένα βρέθηκαν 40 περιπτώσεις από τα συνεργεία των νομαρχιών και 10 περιπτώσεις από τα ΚΕΔΑΚ.

    Τα πρόστιμα έχουν υπολογιστεί σε 350.000 ευρώ για τις 40 περιπτώσεις, σύμφωνα με το νόμο περί ασφάλειας προϊόντων, ενώ 400.000 ευρώ για τις 10 περιπτώσεις σύμφωνα με τη δυνατότητα επιβολής προστίμου που έχουν τα ΚΕΔΑΚ.

    [04] Υγεία

    Απονεμήθηκε σε δύο Ισραηλινούς και έναν Αμερικανό Νόμπελ Χημείας στην αποδόμηση πρωτεϊνών

    6/10/2004 3:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΑΠΕ,Reuters

    Τους Ισραηλινούς επιστήμονες Ααρών Σιεσανόβερ και Αβραάμ Χέρσκο και τον Αμερικανό συνάδελφό τους, Ίργουιν Ρόουζ, τίμησε η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία με το Νόμπελ Χημείας. Οι τρεις ερευνητές βραβεύθηκαν γιατί ανακάλυψαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 "μια από τις πλέον σημαντικές κυκλικές διαδικασίες του κυττάρου, δηλαδή την αποδόμηση των πρωτεϊνών", αναφέρει η Ακαδημία στην ανακοίνωσή της. Το έργο τους εστιάστηκε στη διερεύνηση του τρόπου μεταβολισμού ανεπιθύμητων πρωτεϊνών από τον ανθρώπινο οργανισμό.

    Ελπίδες για καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών

    Η συνεισφορά των τριών επιστημόνων στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα έγκειται στο ότι το έργο τους ενδέχεται να συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών όπως η λευχαιμία και η κυστική ίνωση, καθώς βρήκαν πώς ο οργανισμός αποσυνθέτει ανεπιθύμητες πρωτεΐνες.

    "Όταν η αποδόμηση δεν εργάζεται ορθώς, ασθενούμε. Ο καρκίνος του εγκεφάλου και η κυστική ίνωση συνιστούν δύο παραδείγματα", αναφέρει η Σουηδική Ακαδημία τονίζοντας ότι τέτοιες γνώσεις προσφέρουν μια ευκαιρία για την ανάπτυξη φαρμάκων κατά των ασθενειών αυτών αλλά και άλλων.

    Ένα "φιλί θανάτου" που σώζει ζωές

    Η διαδικασία της αποδόμησης των πρωτεϊνών καθορίζει πρωτίστως τη διαίρεση των κυττάρων, την αποκατάσταση του γενετικού κώδικα, τον έλεγχο ποιότητας των νέων πρωτεϊνών και μεγάλο μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος.

    Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι αυθαίρετη, καθώς πραγματοποιείται με πολύ ελεγχόμενο τρόπο, έτσι ώστε, σε οποιαδήποτε στιγμή, οι πρωτεΐνες που αποτελούν στόχο "δείχνουν να φέρουν μια μοριακή ετικέτα" ομοιάζοντας με ένα "φιλί θανάτου".

    Μια πρωτεΐνη με αυτή την "ετικέτα" που ονομάζεται "πανταχού παρούσα" είναι προορισμένη για να καταστραφεί μέσα σε μια "μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων".

    [05] Πολιτισμός

    Έργο τεχνιτών της Αρχαίας Ελλάδας Ο τάφος της αρχαίας Θράκης

    6/10/2004 4:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/10/2004 6:03:23 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Το μεγαλύτερο μαυσωλείο της αρχαίας Θράκης στην επικράτεια της Βουλγαρίας, ανακάλυψαν τη Δευτέρα ομάδα Βούλγαρων αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Γκεόργκι Κίτοφ. Η θύρα της νεκρόπολης, την οποία οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν διακοσμείται από προσωπεία του Απόλλωνα και άγνωστης γυναίκας. "Πρόκειται για ατράνταχτη απόδειξη, ότι οι νεκρικές τελετές συνδέονται με τη λατρεία του Ορφέα και ότι τα διακοσμητικά αυτά στοιχεία είναι έργο τεχνιτών της Αρχαίας Ελλάδας ", δήλωσε ο κ. Κίτοφ στην κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας. Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ένα χρυσό δαφνοστέφανο με διάμετρο 50 εκατοστά και βάρος 300 γραμμάρια, διάφορα χρυσά αντικείμενα σπάνιας ομορφιάς και άριστα συντηρημένο κύλικα από ατόφιο χρυσάφι. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για την δυναστεία του Θρακιώτη βασιλέα Σεύθη του Γ.

    Η "Κοιλάδα των Βασιλέων"

    "Συνεχίζονται οι ανασκαφές στην "Κοιλάδα των Βασιλέων", όπως είναι ευρύτατα γνωστή η περιοχή γύρω από την πόλη Καζανλάκ, όπου βρίσκονται οι περισσότερες νεκροπόλεις των αρχαίων Θρακιωτών", δήλωσε ο κ.Κίτοφ.

    Σύμφωνα με τον επιστήμονα, πιθανώς το "μαργαριτάρι" των 20 περίπου αρχαίων χρυσών αντικειμένων που ανακάλυψαν μέχρι στιγμής οι αρχαιολόγοι στην αίθουσα της ταφής να περνούσαν από γενιά σε γενιά.

    [06] Αθλητισμός

    Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες

    6/10/2004 5:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/10/2004 6:33:53 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Καλύτερη σε σχέση με τους αγώνες εναντίον της Αλβανίας και της Τουρκίας, περιμένει την Εθνική μας ομάδα στον τρίτο αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ του 2006, ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός σημείωσε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου πως το γεγονός ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε και πλέον οι έλληνες διεθνείς έχουν αγώνες στα πόδια τους, αποτελεί προϋπόθεση καλύτερης εμφάνισης, έτσι η ομάδα θα προσπαθήσει με όλες τις τις δυνάμεις να πάρει το καλό αποτέλεσμα. "Στην Ουκρανία θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε", είπε χαρακτηριστικά ο Ρεχάγκελ και συμπλήρωσε, "Την αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν σε δύο αγώνες για τα προκριματικά του Euro. Eίναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Διαθέτει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και έναν πoδοσφαιριστή, τον Σεβτσένκο, με ιδιαίτερες ικανότητες. Υπάρχουν πλάνα για το πως θα τον περιορίσουμε αλλά δεν θα τα δώσουμε στη δημοσιότητα. Τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα συνέβη στο ματς Ξάνθης-Ολυμπιακού για το ελληνικό πρωτάθλημα ή το δικό μας στην Αλβανία".

    Δεν καλείται άλλος

    Ο Ρεχάγκελ παράλληλα διέψευσε και κάθε φήμη για κλήση άλλου ποδοσφαιριστή (του Σαλπιγγίδη) από αυτούς που ήδη έχουν κληθεί, κάτι που έμοιαζε ως ιδανική λύση στα προβλήματα με τους τραυματισμούς των Βασίλη Λάκη και Άγγελου Χαριστέα. Για τους δύο ποδοσφαιριστές μάλιστα ο Γερμανός τόνισε, "Είχαμε στην προπόνηση ένα πρόβλημα με τον Χαριστέα και τον Λάκη. Ο Λάκης θα προπονηθεί σήμερα κανονικά και ο Χαριστέας θα ακολουθήσει θεραπεία, αλλά στην Ουκρανία θα είναι καλά. Δε θα πάρω κάποιον άλλο παίκτη στην αποστολή. Το ρόστερ μας είναι κομπλέ", κατέληξε.

    Θα τα πούμε στο γήπεδο

    Αναφερόμενος στην δήλωση του προπονητή της Ουκρανίας, Όλεγκ Μπλαχίν πως η ομάδα του θα κερδίσει την Ελλάδα, αρκέστηκε να πει, "Αυτό θα το δούμε στο γήπεδο", ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως είχε και συνάντηση μαζί του. "Συνάντησα τον κ. Μπλαχίν στο σεμινάριο προπονητών, στη Στοκχόλμη, και μιλήσαμε. Ξέρω ότι εργαζόταν στην Ελλάδα πριν από καιρό, αλλά οι προπονητές το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν οδηγίες, τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι ποδοσφαιριστές", τόνισε με νόημα.

    [07] Εσωτερικά

    Έρευνες για τα αίτια Υπό έλεγχο η φωτιά στο Βύρωνα

    6/10/2004 5:34:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που σημειώθηκε το μεσημέρι σε κεντρικό αλσύλλιο στη συμβολή των οδών Φορμίωνος και Κρυστάλη στο Βύρωνα. Στην κατάσβεση της φωτιάς μετείχαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ το έργο τους ενισχύθηκε απο τις ρίψεις νερού που επιχειρούσε πιλότος της Πυροσβεστικής με ελικόπτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικών της Πυροσβεστικής, η φωτιά βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή και την ώρα που εκδηλώθηκε δεν υπήρχε κόσμος μέσα στο αλσύλλιο. Για τα αίτια της φωτιάς γίνονται έρευνες από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [08] Εσωτερικά

    Με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Συζήτηση για το νέο συγκοινωνιακό χάρτη

    6/10/2004 6:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/10/2004 7:50:20 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιαίτερα των εργαζομένων και την αντιμετώπιση της κίνησης, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, συναντήθηκε το πρωί με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο υπουργός παρουσίασε το σχεδιασμό του νέου συστήματος αστικών συγκοινωνιών με την καθιέρωση δημοτικών συγκοινωνιών με εισιτήριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του νέου μέτρου είναι η μεταφορά των επιβατών από τις γειτονιές στα σημεία, όπου διέρχονται αστικές συγκοινωνίες, ώστε να αποτραπεί η κίνηση με τα ΙΧ αυτοκίνητα. Παράλληλα, όπως δήλωσε, επανεξετάζεται το ωράριο λειτουργίας του μετρό και του τραμ. Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αθήνας, υπολογίζεται, ότι θα καταρτιστεί τέλος Οκτωβρίου, με αρχές Νοεμβρίου.

    Ανάγκη αναδιοργάνωσης

    Ο υπουργός χαρακτήρισε "χρήσιμη και ειλικρινή" τη συζήτηση με τους εκπρόσωπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων και δεσμεύτηκε, ότι πριν από τον οριστικό σχεδιασμό του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της Αθήνας, θα ξαναγίνει μια τελευταία συζήτηση με όλους τους φορείς.

    Από την πλευρά τους, τόσο ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όσο και ο Ηλίας Δόλγηρας, που παρέστη ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, τόνισαν την ανάγκη αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών με πλήρη αξιοποίηση της σημερινής σύγχρονης υποδομής και του συγκοινωνιακού έργου των Δήμων.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημείωσε, επίσης, ότι η συζήτηση γίνεται την κατάλληλη στιγμή, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου το συγκοινωνιακό έργο ήταν άψογο, γεγονός, που έδωσε στον λαό της Αθήνας μια νέα συγκοινωνιακή κουλτούρα. Πάντως, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη συμμετοχή ιδιωτικών φορέων.

    Παράλληλα, ο κ. Δόλγηρας χαρακτήρισε αναγκαία τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και επανέλαβε την αντίθεσή του στην εκχώρηση έργου μεταφοράς σε ιδιώτες.

    [09] Αθλητισμός

    Με πέναλτι στο 90'

    6/10/2004 6:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/10/2004 7:12:13 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον Πέτκοφ να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι στο 89 η ΑΕΚ πήρε την νίκη με 2-1 και την πρόκριση απέναντι στα Μάλλια, σε μια ακόμη δραματική αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι Κρητικοί αποδείχτηκαν και στα δύο παιχνίδια "σκληρά καρύδια" για τον "δικέφαλο", που σήμερα αγωνίστηκε στην Ριζούπολη για τελευταία φορά ως γηπεδούχος, αφού μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Σάντος χωρίς να εντυπωσιάσουν σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα, πήραν προβάδισμα στο 66 με τον Καμπάνταη να σημειώνει το πρώτο του επίσημο τέρμα με την φανέλα της ομάδας. Το γκολ της ισοφάρισης για τους Κρητικούς σημείωσε ο Καφαντάκης στο 78 και τελικά η νίκη και η πρόκριση ήρθαν στο 89 με τον Πέτκοφ να μετατρέπει το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ σε γκολ.

    ΑΕΚ: Χιώτης, Κάππος, Αλβες, Μόρας, Τζιωρτζόπουλος, Τόσκας, Πέτκοφ, Ασουνσάο( 70 Κωνσταντινίδης), Σολάκης( 90 Τσεβάς ), Σοάρες( 70 Λυμπερόπουλος ), Καπάνταης. Μάλλια: Καλομοίρης, Παπαγιαννάκης, Νοικοκυράκης Μ, Μάρης, Τσιαφαντάκης, Οκουάρα, Νοικοκυράκης Ζ, Κατσούλης, Δερμιτζάκης, Μαρκάκης, Ιερωνυμάκης

    Καταιγιστική η Κέρκυρα

    Με εξασφαλισμένη την πρόκριση από το 3-1 του πρώτου αγώνα η Κέρκυρα υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στην έδρα της και τον συνέτριψε με 4-1, κάνοντας επίδειξη δύναμης και μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης της διαφοράς δυναμικότητας των δύο αντιπάλων. Χαρακτηριστικό μάλιστα του αγώνα είναι πως και τα πέντε γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι γηπεδούχοι έπιασαν σπουδαία απόδοση. Το 1-0 έγινε στο 47' με αυτογκόλ του Ρεπετσά και δέκα λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός σκόραρε και πάλι, αυτή τη φορά στο σωστό τέρμα, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τριανταφυλλάκη. Στο 60' ο Γκαρόζης έκανε το 2-1 και στο 71' ο ίδιος παίκτης με πέναλτι ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 86' ο Ιωάννου.

    Δύο στα δύο η Χαλκηδόνα

    Φτωχό μπορεί να μοιάζει το τελικό 2-0 της Χαλκηδόνας επί της Κοζάνης σε σχέση με το 6-1 της πρώτης αναμέτρησης, ήταν όμως αρκετό για να σφραγίσει την πρόκριση των Πειραιωτών στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Η Χαλκηδόνα ακόμη και αν είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, δεν "έκατσε" και ήθελε και σήμερα την νίκη. Στο πρώτο μέρος μπορεί να δυσκολεύτηκε, στην επανάληψη όμως ήταν πιο δραστήρια με αποτέλεσμα το 1-0 να γίνει 68' με τον Κουτσοκώστα. Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μικές στις καθυστερήσεις.

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Μικές, Σωτήρχος, Παππάς (65 Χάλαρης), Κόρμπος, Δήμος, Ντρένοβα, Κορακάκης (46 Αλ Τζάχερ), Κουτσοκώστας, Ηλιόπουλος (46 Θεμελής), Μασάδο. ΚΟΖΑΝΗ: Λαζαριώτης, Ασλανίδης (46 Συμεωνίδης), Κουτσοσίμος, Πόλγκαρ, Δράκος, Κοντογουλίδης (68 Αδαμίδης), Σιαπανίδης, Ευσταθιάδης, Καλαμπούκας (56 Δούμας), Παπαδόπουλος, Μακουντίμα.

    Εύκολη πρόκριση ο Ηρακλής

    Σε αντίθεση με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής, στο Κερατσίνι τα πήγε καλύτερα και με το εύκολο 3-1 ολοκλήρωσε την προσπάθεια πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Οι "κυανόλευκοι" έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 2-0 που τους βοήθησε να αποβάλλουν και το σχετικό άγχος που υπήρχε και με έναν γκολ στην επανάληψη πήραν την νίκη παρά την προσπάθειά των Κερατσινιωτών να αντιδράσουν αφού νωρίτερα είχαν μειώσει σε 2-1. το σκορ άνοιξε στο 20' ο Μίετσελ και με την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών ο Ιωάννου έκανε το 2-0. Ο Κροπιντίρης μείωσε σε 2-1 στο 56' και έδωσε κάποιες αμυδρές ελπίδες στους γηπεδούχους, όμως στο 79' ο Καπετάνος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

    Πρόκριση με προπόνηση

    Με το 3-0 του πρώτου αγώνα να δίνει και 99% την πρόκριση ο Πανιώνιος υποδέχτηκε στην Νέα Σμύρνη τον Πάμισσο Μεσσήνης και με μια ακόμη νίκη, αυτή τη φορά με 2-0, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν αρκετές αλλαγές στην βασική σύνθεσή τους και αυτό φαίνεται και από το ότι σκόρερ των δύο τερμάτων ήταν δύο λιγότερο γνωστοί ποδοσφαιριστές της ομάδας. Στο 55' το σκορ άνοιξε ο Βιδάλης και το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από τον Καραχάλιο.

    Δεν έπιασαν οι αλλαγές

    Με αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεση του ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα με την Βέροια, αφού αναγκάστηκε να μείνει στο "λευκό" 0-0 και να θέλει πλέον επιτακτικά την νίκη στη ρεβάνς του γηπέδου Καραϊσκάκη την Κυριακή. Ασφαλώς η σημερινή αναμέτρηση των "ερυθρολεύκων" ήταν ξεχωριστής σημασίας καθώς σήμανε την επιστροφή του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στην αγωνιστική δράση, όμως μαζί με τον μέσο, χρόνο συμμετοχής πήραν και άλλοι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές, που μάλλον δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Ο λόγος για τους Ταραλίδη, Ρέζιτς, Κουλουχέρη, Γιάννου, Κωστούλα αλλά και Βάλλα, από τους οποίους μόνο ο Ταραλίδης ξεχώρισε, αφού ήταν από τους καλύτερους των φιλοξενουμένων μαζί με τον Καστίγιο και τον "Τζόλε". Καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού ήταν στο 60' όταν ο Τζόρτζεβιτς είχε δοκάρι. Για την Βέροια ένα σουτ του Λαναρή στο 75' ανάγκασε τον Γιάννου να διώξει την μπάλα με τα πόδια.

    ΒΕΡΟΙΑ: Γκούτρας, Νάκου, Καβακάς, Μαλλούς, Σαμαράς (86 Οικονόμου), Σακελλαρίδης, Γεωργιάδης, Σέου, Λαναρής (90 Δημητριάδης), Κυζερίδης, Κυπαρίσσης (67 Παπαδόπουλος). ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Κουλοχέρης (59 Στολτίδης), Μαυρογενίδης, Πάντος, Βάλλας, Κωστούλας (57 Ανατολάκης), Ταραλίδης, Ρέζιτς, Τζόρτζεβιτς, Μενδρινός (67 Γεωργάτος), Καστίγιο.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    Χαλκηδόνα-Κοζάνη 2-0 (6-1) Κουτσοκώστας 68', Μικές +90' Κερατσίνι-Ηρακλής 1-3 (1-2) Μίετσελ 20', Ιωάννου 45', Καπετάνος 79' / Κρυπιτίδης 56' Λαμία-Πανσερραϊκός Αναβλήθηκε (0-1) * δεν προσήλθαν οι βοηθοί διαιτητές Πανιώνιος-Πάμισος 2-0 (3-0) Βιδάλης 55', Καραχάλιος +90' ΑΕΚ-ΠΑΝΟ Μαλλίων 2-1 (1-1) Καπάνταης 66', Πετκόφ 85'-πέναλτι / Καφαντάκης 78' Κέρκυρα-Παναιτωλικός 4-1 (3-1) Ρεπετσάς 47'-αυτογκόλ, Γκαρόζης 60', 71'-πέναλτι, Ιωάννου 86' / Τριανταφυλλάκης 57'

    Βέροια-Ολυμπιακός 0-0* *Ο αγώνας της Βέροιας με τον Ολυμπιακό ήταν ο πρώτος των δύο ομάδων

    Το υπόλοιπο πρόγραμμα

    ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Φιλιππούπολης (15:30) Απόλλων Λάρισας-Ιωνικός (1-2) Παγκρήτιο (16:00) Εργοτέλης-Βύζας Μεγάρων (2-0) Καραϊσκάκη (19:00) Ολυμπιακός-Βέροια (0-0)

    ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Πόρων (15:30) Ποσειδών Ν. Πόρων-Ηρόδοτος (αγώνας της 1ης αγωνιστικής) Χαριλάου (15:30) Αρης-Καβάλα (αγώνας της 1ης αγωνιστικής) «Θ. Βαρδινογιάννης» (16:30) Ατσαλένιος-Παναθηναϊκός (2-3)

    [10] Διεθνή

    Σεισμός 5,8 στο Τόκιο

    6/10/2004 6:27:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα το Τόκιο. Η μετεωρολογική υπηρεσία διευκρίνισε ότι κίνδυνος παλιρροϊκού κύματος δεν υφίσταται. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης προσδιορίστηκε σε μικρό βάθος κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και στα όρια της επαρχίας Ιμπαράκι βορειοανατολικά της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

    [11] Εσωτερικά

    Ενέργειες Κακλαμάνη για το Ψυχιατρείο Χανίων

    6/10/2004 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε αργία τέθηκαν κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη, δύο υπάλληλοι του ψυχιατρείου Χανίων εις βάρος των οποίων εκκρεμούν κατηγορίες για βιασμό και ξυλοδαρμό τροφίμων, έως ότου αποφανθεί σχετικά η Δικαιοσύνη. Ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη-αστραπή στο ίδρυμα, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για τα όσα έχουν κατά καιρούς γίνει και μίλησε για ακραίες ενέργειες μερικών αθλίων. "Εγώ, ως υπουργός αλλά και ως άνθρωπος, αισθάνομαι ντροπή" τόνισε. Όπως είπε, έχει δώσει εντολή στη διοίκηση και τον πρόεδρο του ΠΕΣΥ Κρήτης, να ερευνηθούν οι καταγγελίες και για άλλες αξιόποινες πράξεις του παρελθόντος, ενώ επεσήμανε με έμφαση ότι όσο ο ίδιος θα είναι υπουργός Υγείας, δεν θα επιτρέψει να αμαυρωθεί η ιστορία του Θεραπευτηρίου.

    [12] Υγεία

    Νέα μέθοδος από Βρετανούς γιατρούς Παντελόνια που θεραπεύουν τη στηθάγχη!

    6/10/2004 6:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/10/2004 7:39:18 μμ)

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: BBC

    Έχετε στηθάγχη; Ηρεμήστε, ξαπλώστε και φορέστε ένα παντελόνι. Δεν εννοούμε βέβαια το αγαπημένο σας τζιν, αλλά το ειδικό παντελόνι, που προτείνουν Βρετανοί επιστήμονες, εισάγοντας ένα νέο τρόπο θεραπείας της συγκεκριμένης καρδιακής νόσου. Η νέα θεραπεία, που ονομάζεται Enhanced External Counterpulsation ή EECP (Ανεπτυγμένη Εξωτερική Αντισταθμιστική Πίεση), λειτουργεί αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος προς την καρδιά, με τη βοήθεια ενός ειδικού, "δονούμενου" παντελονιού και λέει "αντίο" στις παραδοσιακές ιατρικές και φαρμακευτικές αγωγές, όπως στην επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, ή την αγγειοπλαστική.

    Πώς φοριέται και λειτουργεί το παντελόνι

    Πρόκειται για μακριές, διογκώσιμες μανσέτες, οι οποίες τυλίγονται γύρω από την κνήμη, τους μηρούς και τους γλουτούς του ασθενούς, όπως ακριβώς το πιεσόμετρο.

    Όταν η καρδιά ξεκουράζεται, τα συγκεκριμένα μπατζάκια φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν, ακριβώς λίγο πριν από τον καδιακό παλμό, στέλνοντας έτσι αίμα από τα πόδια προς την καρδιά, την οποία ελέγχει ένα ειδικό μόνιτορ.

    Η αυξημένη ροή του αίματος βοηθά μικρά, νέα αιμοφόρα αγγεία να αναπτυχθούν γύρω από τις μερικώς ή ολικώς φραγμένες κεντρικές αρτηρίες, οι οποίες αδυνατούν να λειτουργήσουν σωστά, ώστε να "δώσουν" οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στον καρδιακό μυ.

    Η μέθοδος περιλαμβάνει καθημερινές, ωριαίες συνεδρίες, πέντε φορές την εβδομάδα για εφτά συνεχείς εβδομάδες. Σε κάθε επίσκεψη, ο ασθενής ξαπλώνει σε ειδικό κρεβάτι με τα συγκεκριμένα μπατζάκια τυλιγμένα στα πόδια του.

    Αξιοσημείωτα αποτελέσματα

    "Αξιόλογη" κρίνει τη νέα θεραπεία, ο δόκτωρ Κρις Μόρλεϋ, σύμβουλος καρδιολογίας στην κλινική Γιόρκσαϊρ στο Μπραντφορντ, στην οποία εφαρμόζεται δωρεάν η καινοτόμα μέθοδος, καθώς έχει βοηθήσει στην ίαση πολύ σοβαρών περιπτώσεων στηθάγχης.

    "Μέχρι τώρα εφαρμόσαμε τη θεραπεία σε 30 περίπου ασθενείς τους τελευταίους 18 μήνες και τα αποτελέσματα όχι μόνο εκτείνονται πέραν των προσδοκιών μας, αλλά και ένας μικρός αριθμός από αυτούς τα πήγε τόσο καλά, ώστε άλλαξε άρδην η ζωή τους", επεσήμανε ο Βρετανός επιστήμονας.

    Καθώς οι καρδιακές ασθένειες πλήττουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, παγκοσμίως, η μέθοδος EECP φαίνεται να δίνει τη λύση σε πολλούς ασθενείς, όπως τονίζει και η Άλισον Σω, του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιάς: "Αυτή η τεχνική έχει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε εκείνους, που έχουν ήδη υποβληθεί σε βαρεία φαρμακευτική αγωγή και σε όλους, όσους η χειρουργική επέμβαση δεν είναι επιλέξιμη".

    Στη Βρετανία, η θεραπεία EECP εφαρμόζεται και σε κλινικές στο Μάντσεστερ, το Λιντς και το Λονδίνο και το κόστος της κυμαίνεται από 3.500 με 15.200 ευρώ, περίπου, ανάλογα με το τιμολόγιο της εκάστοτε κλινικής.

    [13] Εσωτερικά

    Στη δημοσιότητα το πόρισμα για το Σινούκ Οι ευθύνες για το Σινούκ

    6/10/2004 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στον κακό συντονισμό και την ολιγωρία επτά υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, επιρρίπτονται οι ευθύνες για την καθυστέρηση στην ενημέρωση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας μετά την πτώση του Σινούκ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα που παραδόθηκε χθες στον υπουργό Αμυνας, επιρρίπτονται ευθύνες στο Ραντάρ Χορτιάτη, στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου Λάρισας, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, στο 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού των Μεγάρων, στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού του Στεφανοβικίου , στο Σώμα Δυνάμεων Αμέσου Επεμβάσεως και Εφεδρείας Βέροιας και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

    Σύμφωνα με το πόρισμα, τα αίτια της καθυστέρησης στην ενημέρωση των αρμοδίων, οφείλονται στην "επιδειχθείσα ολιγωρία και τον κακό συντονισμό του προσωπικού και των οργάνων" τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την παρακολούθηση των στρατιωτικών πτήσεων και ειδικότερα της συγκεκριμένης, ειδικού ενδιαφέροντος πτήσης .

    Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας τα αρμόδια επιτελεία θα επιμερίσουν ευθύνες στο ενεχόμενο προσωπικό τους.

    [14] Αθλητισμός

    Εντυπωσιακή πρόκριση ο ΠΑΟΚ

    6/10/2004 7:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γκαγκαλούδη και Βασιλειάδη ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Πανιώνιο και πήρε την πρόκριση για την Τρίτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ σε έναν αγώνα όμως του οποίου το τελικό σκορ αδικεί τους φιλοξενούμενους. Οι δύο ομάδες είχαν ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο που τις βρήκε και σχεδόν ισόπαλες (45-47). Οι "Κυανέρυθροι" πήραν από νωρίς προβάδισμα και με ηγέτη τον Διαμαντόπουλο αλλά και τον Οικονόμου σε καλή ημέρα, κατάφεραν να βρίσκονται και σε απόσταση από τον ΠΑΟΚ. Μετά το ημίχρονο όμως το σκηνικό άλλαξε αφού ο Πανιώνιος χάλάρωσε απελπιστικά και δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στον επιθετικό καταιγισμό του Βασιλειάδη, του Γκαγκαλούδη και του Μουλαομέροβιτς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δε η διαφορά είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου, έτσι ο Πρέλεβιτς ήταν σε θέση να δοκιμάσει και άλλους παίκτες. Αυτή την ώρα αγωνίζονται ο Άρης απέναντι στον Ιωνικό και η ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

    ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ - 2η ΗΜΕΡΑ (Β΄ ΦΑΣΗ)

    ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 104-81 Μακεδονικός-Μαρούσι 64-62 Αρης-Ιωνικός 18:00 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 19:00

    [15] Οικονομία

    Επιτάχυνση των αγροτικών επιδοτήσεων

    6/10/2004 7:36:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπενθυμίζοντας τις εντολές του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για εξάντληση των δυνατοτήτων στήριξης και εξυπηρέτησης των αγροτών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος απηύθυνε έκκληση σε όλους τους νομάρχες της χώρας να κινητοποιηθούν ούτως ώστε να δοθούν έγκαιρα οι επιδοτήσεις στους δικαιούχους. Το σχετικό χρονοδιάγραμμα του υπουργείου προβλέπει μεταξύ άλλων:

    Η καταβολή των ενισχύσεων για την παραγωγή ελαιολάδου για το 2003-2004 πρέπει να ξεκινήσει από 16 Οκτωβρίου 2004 και να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα. Οι πληρωμές για τη συμπληρωματική ενίσχυση στην σοδειά του καπνού για το 2004 να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2004 και οι εξοφλήσεις για τη μεταβλητή πριμοδότηση αμέσως με την υποβολή των φακέλων από τις Ομάδες Παραγωγών. Οι πληρωμές εκτάσεων στο ΟΣΔΚ για 2004 να ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου 2004 και να ολοκληρωθούν μέσα σε ένα μήνα. Οι προκαταβολές πληρωμών στο βοδινό κρέας για το 2004 να αρχίσουν να δίνονται από τις 16 Οκτωβρίου 2004. Οι προκαταβολές ενισχύσεων αιγοπρόβειο κρέας 2004 να ξεκινήσουν από τις 16 Οκτωβρίου. Οι προκαταβολές των ενισχύσεων για τη σταφίδα να χορηγηθούν μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2005 και οι εξοφλήσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2005. Οι προκαταβολές για το βαμβάκι να χορηγηθούν άμεσα με την υποβολή των φακέλων από τις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις και οι εξοφλήσεις συνυπευθυνότητας να δοθούν εντός ενός μηνός από την απόφαση της ΕΕ για την οριστική παραγωγή. Οι οικονομικές ενισχύσεις για τη ντομάτα να καταβληθούν από το Δεκέμβριο 2004. Για τα ροδάκινα από τον Ιανουάριο 2005. Για τα εσπεριδοειδή, με την υποβολή των φακέλων από τους παραγωγούς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 October 2004 - 16:51:14 UTC