Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιο ζωηροί γυναικολόγοι και ψυχίατροι Θα έκαναν σχέση με ασθενή τους!
  • [02] "Στόχος ο Ζαρκάουι" λένε οι Αμερικανοί Επιδρομή εναντίον ανταρτών στο
  • [03] Αμφίβολο το "φαινόμενο" με Βενεζουέλα
  • [04] Με ελλείψεις οι "πετεινοί" κόντρα στο Έϊρε
  • [05] Δεν το βάζει κάτω ο Όουεν
  • [06] "Ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου" ο Μούτου
  • [07] Έδεσαν κάβους τα πλοία Φυσάει πολύ
  • [08] Αθωώθηκε ο Κασσίμης Ένοχοι οι τέσσερις από τους πέντε για τον ΕΛΑ
  • [09] Θερίζει η πασχαλίτσα-αρλεκίνος Στα σαγόνια της πασχαλίτσας
  • [10] Πέντε ύποπτοι στα χέρια των αρχών Νέες συλλήψεις μελών της ΕΤΑ

    [01] Διάφορα

    Πιο ζωηροί γυναικολόγοι και ψυχίατροι Θα έκαναν σχέση με ασθενή τους!

    5/10/2004 11:20:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Σοβαρό ζήτημα ηθικής, εγείρουν οι απαντήσεις που έδωσαν φοιτητές της ιατρικής σχολής στη Σκοτία, σχετικά με το αν θα έκαναν σχέση με ασθενείς τους. Ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό, το 40% εξ αυτών, εμμέσως πλην σαφώς δικαιολόγησε τα ερωτικά παιχνίδια γιατρών ασθενών, παρά το γεγονός ότι μία τέτοια ερωτική σχέση, απαγορεύεται από τον κώδικα ηθικής του ιατρικού επαγγέλματος. Το θέμα αυτό δεν έρχεται για πρώτη φορά στην επικαιρότητα. Έρευνες στις ΗΠΑ και τον Καναδά έδειξαν ότι το 11% των οικογενειακών γιατρών είχαν τουλάχιστον μία σεξουαλική σχέση με ασθενή τους ενώ στην Αυστραλία, το 32% των γιατρών παραδέχθηκε ότι γνωρίζει τουλάχιστον έναν συνάδελφο του που έκανε σεξ με ασθενή του. Όσο για τους πιο ζωηρούς, οι έρευνες έδειξαν ότι τα περισσότερα ερωτικά παιχνίδια με ασθενείς, καταγράφηκαν από γυναικολόγους, ψυχιάτρους και παθολόγους.

    [02] Ιράκ

    "Στόχος ο Ζαρκάουι" λένε οι Αμερικανοί Επιδρομή εναντίον ανταρτών στο Ιράκ

    6/10/2004 8:59:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας κατοικίας στη Φαλούτζα πραγματοποίησε η αμερικανική αεροπορία. Σύμφωνα με ανακοινωθέν του αμερικανικού στρατού, η εν λόγω κατοικία ανήκε σε αντάρτες και εκείνη τη στιγμή συνεδρίαζαν οι ηγέτες του ισλαμιστικού δικτύου του Ιορδανού εξτρεμιστή, Αμπού αλ Ζαρκάουϊ. "Πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές επιβεβαίωσαν, πως ηγετικά στελέχη της ομάδος του Ζαρκάουϊ ήταν συγκεντρωμένα στην κατοικία τη στιγμή της επίθεσης", τονίζεται στο ανακοινωθέν, το οποίο, ωστόσο, δεν δίνει καμία λεπτομέρεια για το αποτέλεσμα της επίθεσης. Επίσης, στο ανακοινωθέν αναφέρονται πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες στην κατοικία αυτή προετοιμάζονταν οι επιθέσεις των ανταρτών εναντίον στόχων στο Ιράκ.

    [03] Αθλητισμός

    Αμφίβολο το "φαινόμενο" με Βενεζουέλα

    6/10/2004 10:09:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με τη βοήθεια του ιατρικού επιτελείου της "σελεσάο" ο διεθνής άσος της Βραζιλίας Ρονάλντο δίνει αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει και στους δύο μηρούς, προκειμένου να δώσει κανονικά το παρών στη Σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Βενεζουέλα, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Σύμφωνα με τους γιατρούς πάντως το πρόβλημά του δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "σελεσάο" κ. Περεϊρα θα πάρει την τελική του απόφαση μετά την προπόνηση της Πέμπτης.

    [04] Αθλητισμός

    Με ελλείψεις οι "πετεινοί" κόντρα στο Έϊρε

    6/10/2004 10:24:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Βουνό" τα προβλήματα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό του εθνικού συγκροτήματος της Γαλλίας, Ραϊμόν Ντομενέκ, καθώς μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του Τρεζεγκέ, εκτός της αποστολής για τις αναμετρήσεις με Εϊρε (9/10 στο Παρίσι) και Κύπρο (13/10 στη Λευκωσία) τέθηκε και ο Λουντοβίκ Ζιουλί. Ο διεθνής της Μπαρτσελόνα αποχώρησε ως τραυματίας από το προπονητικό κέντρο στο Κλερφοντέν, όπου προετοιμάζονται οι "πετεινοί" και δεν θα δώσει το Σάββατο το παρών στο "Σταντ Ντε Φρανς", όπου η Γαλλία θέλει να "καθαρίσει" από νωρίς την υπόθεση πρόκριση στον τέταρτο όμιλο των προκριματικών για το Μουντιάλ της Γερμανίας. Σήμερα άλλωστε αναμένεται να γίνει γνωστό και το όνομα του Γάλλου διεθνούς που θα αντικαταστήσει τον Ζιουλί.

    [05] Champions League

    Δεν το βάζει κάτω ο Όουεν

    6/10/2004 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το "ό,τι δε με σκοτώνει με κάνει, με κάνει πιο δυνατό" έχει γίνει τις τελευταίες μέρες το σύνθημα του Βρετανού άσου της Ρεάλ, ο οποίος έχει γίνει αντικέιμενο αρνητικών σχολίων και κριτικών του ισπανικού Τύπου. Παρόλα αυτά ο βραχύσωμος επιθετικός φέρεται αποφασισμένος να δώσει τις απαντήσεις που θέλει σε όλους τους επικριτές του. "Μπορεί να έχω χάσει τον ύπνο μου, αλλά όχι και την αποφασιστικότητα μου. Θα παλέψω μέχρι τέλους για να πετύχω. Ξέρω πως το κλίμα μόνο καλό δεν είναι για μένα στην Ισπανία και τη Ρεάλ, αλλά δεν το βάζω κάτω. Ποτέ δεν εγκαταλείπω κάτι στη μέση. Η αποτυχία δεν μου ταιριάζει και είμαι σίγουρος ότι θα δείξω σε αυτούς που βιάστηκαν να με κρίνουν πως έκαναν πολύ μεγάλο λάθος" δήλωσε πεισμωμένος ο Όουεν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σκληρή κριτική για Όουεν

    [06] Champions League

    "Ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου" ο Μούτου

    6/10/2004 10:48:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η απόφαση του Ρουμάνου διεθνούς Αντριαν Μούτου να αγωνιστεί κόντρα στην Τσεχία, παρά τις αντίθετες συστάσεις του Πορτογάλου προπονητή της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο, αποδεικνύεται "casus belli" για τις σχέσεις των δύο ανδρών. Χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος διεθνής φορ, δεν διστάζει να παραδεχθεί, ότι ο πόλεμος άρχισε και ήδη είναι έτοιμος να δεχθεί τις όποιες συνέπειες: " Η σύγκρουση μου με τον Μουρίνιο είναι πλέον ανοικτή. Μου απαγόρευσε να παίξω στο ματς με την Τσεχία, αλλά δεν έχει καταλάβει πως η εθνική ομάδα είναι το σημαντικότερο πράγμα για μένα. Μου είπε πως δεν έπρεπε να πάω, επειδή είμαι τραυματίας, αλλά δεν έχω κανένα σοβαρό πρόβλημα. Απλά ήθελε να μου πάει κόντρα. Ξέρω πως, μόλις γυρίσω, θα με τιμωρήσουν με πρόστιμο, αλλά δεν με νοιάζει. Άλλωστε, με τον Μουρίνιο δεν έχω κανένα μέλλον στην Τσέλσι και είναι καλύτερα να βρω κάποια άλλη ομάδα".

    [07] Εσωτερικά

    Έδεσαν κάβους τα πλοία Φυσάει πολύ

    6/10/2004 10:55:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Φθινοπωρινός σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τους θυελλώδεις ανέμους, που τοπικά στο Αιγαίο αγγίζουν τα 9 μποφόρ. Από τις 6 το πρωί, απαγορεύθηκε ο απόπλους όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, με προορισμό το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς. Όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι, το φθινοπωρινό σκηνικό θα αρχίσει να υποχωρεί από την Παρασκευή και οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές το Σαββατοκύριακο.

    Βελτίωση από την Παρασκευή

    Συννεφιά επικρατεί σήμερα σε όλη τη χώρα, με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τοπικές καταιγίδες στις νότιες νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις.

    Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή, οπότε και θα εξασθενίσουν οι άνεμοι και θα ανέβει η θερμοκρασία. Καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες και το Σαββατοκύριακο, ενώ τη Δευτέρα ίσως εκδηλωθούν βροχές.

    Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για παρατεταμένο φθινόπωρο, αφού τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, αλλά και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

    [08] Εσωτερικά

    Αθωώθηκε ο Κασσίμης Ένοχοι οι τέσσερις από τους πέντε για τον ΕΛΑ

    6/10/2004 10:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/10/2004 11:45:18 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένοχοι κατά πλειοψηφία για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΛΑ κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους ενώ αθώος κρίθηκε ο πέμπτος κατηγορούμενος, ο Μιχάλης Κασσίμης, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι δικαστές, από τα στοιχεία της υπόθεσης δεν σχημάτισαν πλήρη πεποίθηση για την συμμετοχή του στον ΕΛΑ και ειδικότερα στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γιώργου Ραφτόπουλου. Όσον αφορά τους υπόλοιπους κατηγορουμένους Χρήστο Τσιγαρίδα, Κώστα Αγαπίου, Αγγελέτο Κανά και Ειρήνη Αθανασάκη, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι, πρέπει να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος τους για την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, η δράση του ΕΛΑ και της 1ης ΜΑΗ έληξε το 1995, όταν η συγκεκριμένη κατηγορία ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Επομένως, σύμφωνα με την κρίση των δικαστών, η κατηγορία έχει παραγραφεί. Με το δεδομένο αυτό απομακρύνεται το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης και εκτιμάται ότι, οι ποινές θα κινηθούν στην 25ετία για τον καθένα.

    Κλείνει ο κύκλος...

    Το δικαστήριο κρίνει ένοχους τους κατηγορούμενους για τις κατηγορίες της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών και της οπλοκατοχής καθώς επίσης και την κατηγορία της απλής συνέργιας σε 41 υποθέσεις εκρήξεων και απόπειρας εκρήξεων. Επίσης κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της απλής συνέργιας στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού Απόστολου Βέλιου.

    Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους κατηγορουμένους σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζαν για τις υποθέσεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γιώργου Ραφτόπουλου και της ανθρωποκτονίας του δικαστικού Αναστασίου Βενάρδου.

    Όσον αφορά το Χρήστο Τσιγαρίδα, το μοναδικό από τους κατηγορουμένους, που είχε παραδεχτεί τη συμμετοχή του στον ΕΛΑ, το δικαστήριο είναι πεπεισμένο ότι η αποχώρηση του δεν έγινε το 1990, όπως είχε ομολογήσει ο ίδιος αλλά το 1995.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου σε ό,τι αφορά την Ειρήνη Αθανασάκη, η πρόεδρος διευκρίνισε ότι, ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι, η κατηγορουμένη πρέπει να κριθεί αθώα για όλες τις κατηγορίες, καθώς κατά την άποψή του δεν σχηματίστηκε πλήρης δικανική πεποίθηση για την ενοχή της.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις η πρόεδρος ανέγνωσε το σημείο από το σκεπτικό της απόφασης, που αφορούσε την αθωότητα του Μιχάλη Κασσίμη, του ζήτησε να αποχωρήσει από τις θέσεις των κατηγορουμένων και να καθίσει στις θέσεις για το ακροατήριο.

    Μετά την ανάγνωση της απόφασης ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των συνηγόρων όσον αφορά τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων. Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου σε λίγη ώρα, ο εισαγγελέας της έδρας, Ελευθέριος Πατσής να αγορεύσει επί των ποινών των κατηγορουμένων.

    [09] Διάφορα

    Θερίζει η πασχαλίτσα-αρλεκίνος Στα σαγόνια της πασχαλίτσας

    6/10/2004 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Μία φονική πασχαλίτσα που έχει ήδη προκαλέσει τον πανικό στα έντομα της Αμερικής, εντοπίστηκε στο Έσεξ της Βρετανίας, προκαλώντας ανησυχίες στους εντομολόγους. Η Harmonia axyridis, όπως είναι η επιστημονική ονομασία αυτού του εντόμου, αποτελεί θανάσιμη απειλή για τις πεταλούδες και άλλα είδη εντόμων, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Η πασχαλίτσα αυτή κατάγεται από την Ασία και είχε πρωτοεισαχθεί στη Βόρεια Αμερική πριν 25 χρόνια για να καταπολεμήσει τη μελίγκρα. Από τότε, η πασχαλίτσα ταξίδεψε μέχρι την Ευρώπη όπου και εξαπλώθηκε μέχρι να εντοπιστεί στον κήπο μίας παμπ στο Έσεξ. Η πασχαλίτσα-δολοφόνος είναι, επίσης, γνωστή και με την ονομασία "αρλεκίνος" και μετά τον εντοπισμό της αναγνωρίστηκε από καθηγητή του τμήματος γενετικής του Κέιμπριτζ.

    Εξολοθρεύει τα άλλα έντομα

    Οι επιστήμονες εμφανίζονται εξαιρετικά ανήσυχοι καθώς γνώριζαν εδώ και καιρό ότι οι φονικές πασχαλίτσες θα έφταναν στη Βρετανία, αλλά δεν υπολόγιζαν ότι θα έκαναν τόσο σύντομα την εμφάνισή τους.

    Η ενήλικη Harmonia axyridis είναι περίπου 7 χιλιοστά, ελαφρώς μεγαλύτερη από τη γνωστή πασχαλίτσα και μπορεί να έχει διαφορετικά σχέδια και χρώματα. Αυτή που βρέθηκε στο Έσεξ ήταν μαύρη με δύο μεγάλες κόκκινες βούλες και δύο μικρότερες.

    Ωστόσο, τα έντομα αυτά μπορεί, επίσης, να είναι πορτοκαλί, ενώ πωλούνται στη βόρεια Αμερική ως εξολοθρευτές εντόμων! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει φθίνουν πολλά άλλα είδη πασχαλίτσας που δεν μπορούν να επιβιώσουν απέναντι σε αυτό τον αντίπαλο. Το γεγονός αυτό συμβαίνει επειδή όχι μόνο τρώει την τροφή των άλλων εντόμων, αλλά όταν δεν του φτάνει τρέφεται με αυγά και προνύμφες πεταλούδας και πασχαλίτσας.

    Ώρα για αντεπίθεση

    Η μεγάλη εξάπλωση του "αρλεκίνου" στην Ευρώπη οφείλεται στο γεγονός ότι πωλείται από εταιρείες για την αντιμετώπιση των παράσιτων των φυτών. Έτσι, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις, το έντομο αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Οι "αρλεκίνοι" τρέφονται επίσης με χυμούς φρούτων, γεγονός το οποίο εξοργίζει τους φρουτοπαραγωγούς και τους οινοπαραγωγούς καθώς καταστρέφονται οι σοδιές τους.

    Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ πιστεύουν ότι δεν είναι ακόμη αργά για να ελεγχθεί ο διαρκώς αυξανόμενος πληθυσμός της πασχαλίτσας. Για το λόγο αυτό απευθύνουν έκκληση στους Βρετανούς όταν βρίσκουν μία τέτοια πασχαλίτσα, να τη στέλνουν στο Πανεπιστήμιο με ακριβείς πληροφορίες για τον χρόνο και τον τόπο όπου βρέθηκαν.

    [10] Διεθνή

    Πέντε ύποπτοι στα χέρια των αρχών Νέες συλλήψεις μελών της ΕΤΑ

    6/10/2004 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Νέο χτύπημα στην αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων, ΕΤΑ, κατάφεραν οι ισπανικές αρχές, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη ηγετικών στελεχών της οργάνωσης και τον εντοπισμό εκρηκτικών από τη γαλλική αστυνομία. Πέντε άτομα, που φέρονται να είναι μέλη της ΕΤΑ, συνελήφθησαν στη χώρα των Βάσκων, στις πόλεις Σαν Σενμπαστιάν και Παμπλόνα. Οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα στη διάρκεια επιχείρησης της ισπανικής αστυνομίας, μετά από στοιχεία που βρέθηκαν κατά τη σύλληψη στη Γαλλία του επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της ΕΤΑ, Μιγκέλ Αλμπίζου Ιριάρτε και της συντρόφου του, Σολεδάδ Ιπαραγκουίρε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Εκρηκτικές" αποκαλύψεις για την ΕΤΑ

    Συνέλαβαν ηγέτες της ΕΤΑ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 October 2004 - 8:51:56 UTC