Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Λαλιώτη στη Κύπρο
  • [02] Συλλήψεις για την υπόθεση απαγωγής Γ.Ζώνα
  • [03] Ανεβαίνει ο υδράργυρος στους 35 βαθμούς
  • [04] Ασθενής σεισμός στη Μεγαλόπολη
  • [05] Bραβεία Καλλιγά 2001
  • [06] Έληξε η συνεδρίαση του Συμβ. Εθνικής Ασφάλειας
  • [07] Προτάσεις κατά της λαθρομετανάστευσης
  • [08] Ικανοποιητικά έληξε η συνάντηση Ρέππα-ΓΣΕΕ
  • [09] Συνέδριο Ελληνικής και Κινεζικής Φιλοσοφίας
  • [10] 1ο Φεστιβάλ ''Έλληνες και ο Κόσμος''
  • [11] Ο διεισδυτικός ιός ''Klez.H''

    [01] Επίσκεψη Λαλιώτη στη Κύπρο

    30/5/2002 8:43:00 μμ

    Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, θα επισκεφθεί αύριο και το Σάββατο την Κύπρο, όπου θα λάβει μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ), προς τιμήν του επιτίμου προέδρου του, Βάσου Λυσσαρίδη. Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Λαλιώτης θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, καθώς και με τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων.

    [02] Συλλήψεις για την υπόθεση απαγωγής Γ.Ζώνα

    30/5/2002 11:13:00 μμ

    Το κρησφύγετο των απαγωγέων του 35χρονου επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα, από τον Πειραιά ο οποίος απήχθη πέρσι, εντόπισε η Ασφάλεια Αττικής στην περιοχή των Σπάτων. Στην Ασφάλεια προσήχθησαν και εξετάζονται τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι εκτός των άλλων που είχαν συλληφθεί πέρσι για συμμετοχή στην υπόθεση της απαγωγής, προσήχθησαν σήμερα και εξετάζονται.

    Η Αστυνομία είχε εντοπίσει στα Σπάτα ένα διαμέρισμα το οποίο είχαν νοικιάσει πριν από την απαγωγή, οι δράστες και κρατούσαν εκεί για 64 ολόκληρες ημέρες τον Γιάννη Ζώνα, μέχρι που πήραν ως λύτρα από τον πατέρα του ένα εκατομμύριο δολάρια και τον άφησαν ελεύθερο.

    Αμέσως μετά την απελευθέρωση του Ζώνα οι απαγωγείς ξενοίκιασαν το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

    Μέσα στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν αποτυπώματα βάσει των οποίων συνέλαβαν σήμερα δύο ακόμα άνδρες και μία γυναίκα που ανακρίνονται στην ασφάλεια παρουσία εισαγγελέα για να διαπιστωθεί ο ρόλος τους στην απαγωγή και να αποφασιστεί αν θα κρατηθούν ή όχι.

    Η απαγωγή του Γιάννη Ζώνα είχε γίνει στις 2 Οκτωβρίου του 2001 και αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές Δεκεμβρίου.

    Λίγες μέρες μετά την απελευθέρωσή του συνελήφθησαν ως δράστες ο Χριστόφορος Λασιθιωτάκης και ο Ιρανός Αλμπερτ Νορούζνια οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί.

    Στις 15 Απριλίου οι δύο κρατούμενοι απαγωγείς υπέβαλαν απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή στον οποίο υποστήριζαν ότι η απαγωγή είχε στηθεί από τον ίδιο το Ζώνα προκειμένου να πάρει χρήματα από την ασφαλιστική εταιρία επειδή είχε χάσει μεγάλα ποσά στο Χρηματιστήριο.

    Ο ισχυρισμός αυτός δεν επαληθεύτηκε και με τη νέα εξέλιξη κατά πάσα πιθανότητα καταρρίπτεται.

    Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται ότι θα γίνουν απο την ασφάλεια μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης των τριών συλληφθέντων.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    [03] Ανεβαίνει ο υδράργυρος στους 35 βαθμούς

    30/5/2002 10:09:00 μμ

    Αναμένονται οι πρώτες μεγάλες ζέστες του φετινού καλοκαιριού. Ήδη, από το άλλο Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος προβλέπεται ότι θα φτάσει στους 35 βαθμούς, σύμφωνα με το Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Κλιματικών Ππρογνώσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ειδικεύεται στις καιρικές προγνώσεις διαρκείας. Οι επιστήμονες, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας βασίζονται στις προγνώσεις έως και μιας εβδομάδας πριν.

    [04] Ασθενής σεισμός στη Μεγαλόπολη

    Nίκος Μπορμπαντωνάκης 30/5/2002 9:13:00 μμ

    Ασθενής σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πραγματοποιήθηκε στις 8:18 μ.μ., 165χλμ. νοτιοδυτικά της Αθήνας και με επίκεντρο βόρεια της Μεγαλόπολης.

    Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤonline του σεισμολόγου του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμου Χουλιάρα, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν θα πρέπει να προκαλεί λόγους ανησυχίας. Το φαινόμενο παρακολουθείται από τους σεισμολόγους.

    [05] Bραβεία Καλλιγά 2001

    30/5/2002 8:49:00 μμ

    Τα "Βραβεία Καλλιγά 2001" απονεμήθηκαν σήμερα από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, σε πέντε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια σεμνής τελετής, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ στην Αθήνα. Στην τελετή βράβευσης παρέστησαν ο Γ.Γ του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ Δ. Γέρου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Γκλαβάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ευάγγελος Αντώναρος, ο Πρώην υπουργός Γιώργος Ρωμαίος και πλήθος κόσμου.

    Το δημοσιογραφικό βραβείο ήθους και ευρωπαϊκού προσανατολισμού Κωνσταντίνου Καλλιγά, που υιοθετήθηκε το 1996 από το ελληνικό τμήμα της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, παρέλαβαν η δημοσιογράφος των ''Νέων'' Ειρήνη Χρυσολυρά ειδικευμένη σε θέματα ΕΕ τα τελευταία 12 χρόνια, ο Κώστας Πετρογιάννης ο οποίος χρημάτισε διευθυντής του ελληνικού προγράμματος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας στο Μόναχο από το 1975 έως και το 2001, ο Κυριάκος Κορόβηλας ιδρυτής του περιοδικού ''Τρόφιμα και Ποτά'' για την ουσιαστική συμβολή του στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην εγχώρια και τις ξένες αγορές, η δημοσιογράφος Νάσια Μιχαλοπούλου υπεύθυνη κοινοτικών θεμάτων και προβολής του κοινοτικού έργου στην κρατική τηλεόραση, καθώς επίσης και ο Ούγγρος δημοσιογράφος Csaba Kis για τη συνεισφορά του στη δημιουργία της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στη χώρα του.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Θανάση Παπανδρόπουλο δήλωσε ότι τα φετινά βραβεία τίμησαν και τη μνήμη του Πάρη Κυριακόπουλου τον οποίο η Ενωση θεωρεί ευπατρίδη του επιχειρηματικού κόσμου.

    [06] Έληξε η συνεδρίαση του Συμβ. Εθνικής Ασφάλειας

    Πηγή: NET 105,8 fm 30/5/2002 9:47:00 μμ

    Χωρίς ουσιαστική διαφοροποίηση από τις γνωστές του θέσεις, ολοκληρώθηκε απόψε η πολύωρη συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, η Τουρκία ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ενώ σχετικά με το Κυπριακό, εξέφρασε την υποστήριξή της στις προσπάθειες του Ραούφ Ντενκτάς στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

    Επίσης, τονίζεται η ανάγκη επιτάχυνσης των προσπαθειών για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Εθνικό Πρόγραμμα.

    Στη συνεδρίαση δεν μετείχε για λόγους υγείας ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    Έντονες αντιδράσεις προκαλεί, εν τω μεταξύ, σε Αθήνα και Λευκωσία η απόφαση του Ντενκτάς για επέκταση των χωρικών υδάτων των κατεχόμενων εδαφών από τα 3 στα 12 μίλια.

    Ήδη, η Κυπριακή κυβέρνηση προέβη σε διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας και τους διεθνείς οργανισμού.

    "Τέτοιου είδους ενέργειες εκθέτουν την τουρκοκυπριακή και την τούρκικη πλευρά και ενισχύουν την ελληνική επιχειρηματολογία", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

    [07] Προτάσεις κατά της λαθρομετανάστευσης

    30/5/2002 8:06:00 μμ

    Η αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης ήταν το βασικό αντικείμενο στη Διάσκεψη των 15 υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που γίνεται στη Ρώμη. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Κλαούντιο Σκαγιόλα που πρότεινε και την ίδρυση της ευρωπαϊκής συνοριακής αστυνομίας, χωρίς να μεταβληθεί η Ευρώπη σε ένα φρούριο αλλά να προταθεί ένα ολοκληρωμένο μοντέλο που θα εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης πρότεινε να γίνει η χώρα μας κεντρικό παρατηρητήριο της ΕΕ για την παρακολούθηση της διακίνησης των μεταναστών.

    Οι ελληνικές θέσεις

    Ο Ελληνας υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανέλαβε και πάλι την ελληνική πρόταση να γίνει η Ελλάδα το κεντρικό παρατηρητήριο της ΕΕ για την παρακολούθηση της διακίνησης των μεταναστών. Αναφερόμενος στην ίδρυση της ευρωαστυνομίας είπε ότι πρόκειται σαφώς για ένα θετικό βήμα αλλά οπωσδήποτε η προσέγγιση θα πρέπει να συνοδεύεται με ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι θα πρέπει να καθοριστεί σαφέστατα ο ρόλος της αστυνομίας και η δράση της να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της νόμιμης μετανάστευσης. Επίσης, οι σχέσεις και η συνεργασία με τις τρίτες χώρες, το οποίο είναι βασικό, διότι αν δεν υπάρχει συνεργασία με τις χώρες απ' όπου προέρχονται ή απ' όπου "περνούν" και "επιβιβάζονται" οι λαθρομετανάστες η αστυνομία δεν θα έχει επιτυχία.

    Η συνοριακή ευρωαστυνομία δεν πρέπει να είναι μια δύναμη Ευρωπαίων αστυνομικών που θα έχει σαν στόχο μόνο την αστυνόμευση και καταδίωξη των λαθρομεταναστών αλλά θα πρέπει να αποτελέσει τη συντεταγμένη μιας σειράς μέτρων για τη γενικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου.

    Βασικός παράγοντας θα είναι η συνεργασία όλων των χωρών, η παρουσία μικτών αστυνομικών δυνάμεων σε όλους τους κόμβους και τα κέντρα που διακινούνται οι μετανάστες, λιμάνια και αεροδρόμια, κατέληξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

    45.000 λαθρομετανάστες κάθε χρόνο στην Ιταλία

    Ο Ιταλος υπουργός Εσωτερικών Κλαούντιο Σκαγιόλα τόνισε πως από τις "ρότες" των λαθρομεταναστών περνούν τώρα ναρκωτικά και όπλα, διακινείται η τρομοκρατία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το ευαίσθητο σημείο από το οποίο οι λαθρομετανάστες εισδύουν στην Ευρώπη όσον αφορά την Ιταλία δεν είναι η θάλασσα αλλά τα αεροδρόμια.

    Συγκεκριμένα από τους 45.000 λαθρομετανάστες που κάθε χρόνο μπαίνουν στην Ιταλία, ελάχιστοι το κάνουν από τη θάλασσα. Η πλειοψηφία περνάει τα αεροπορικά σύνορα με μια βίζα για τουρισμό και μετά χάνονται τα ίχνη τους.

    Ο κ. Σκαγιόλα δήλωσε ότι η ευρωαστυνομία τουλάχιστον στα αεροδρόμια θα μπορούσε να λειτουργεί το προσεχές καλοκαίρι. Πάντως στόχος όλων - κατέληξε- είναι να φθάσουμε σε μια κοινή ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη λαθρομετανάστευση. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στη Σύνοδο της Σεβίλλης.

    [08] Ικανοποιητικά έληξε η συνάντηση Ρέππα-ΓΣΕΕ

    30/5/2002 8:08:00 μμ

    Ολοκληρώθηκε σε κλίμα συμφωνίας η σημερινή συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος έκανε λόγο για θετική κατάληξη και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει γρήγορα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι ήταν ένας γόνιμος διάλογος και άριστος συγκερασμός απόψεων.

    Τέσσερις βελτιώσεις για το συνταξιοδοτικό καθεστώς

    Επίσης, ο Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να συζητηθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

    Τέσσερις βελτιώσεις ως προς το συνταξιοδοτικό καθεστώς των εργαζομένων, ανακοίνωσε ο Yπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας και είναι:

    Η σύνταξη θα υπολογίζεται με βάση την καλύτερη πενταετία της τελευταίας 10ετίας τιμαριθμοποιημένη. Στα βαρέα και ανθυγιεινά τα 1000 ένσημα της τελευταίας δεκαετίας μπορούν τώρα να συμπληρωθούν σε 13 χρόνια αντί των 10 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Οι ηλικιωμένοι άνεργοι θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται με 3.500 ένσημα αντί των 4.500 ενσήμων. Η εισφορά 1% που πληρώνουν οι συνταξιούχοι, θα καταργηθεί το 2007.

    Ακόμη, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι ο διάλογος υπήρξε παραγωγικός, ότι οι δύο πλευρές οδηγούνται σε αποτέλεσμα που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων και χαρακτήρισε το ρόλο της ΓΣΕΕ καθοριστικό.

    Ο κ. Ρέππας άφησε αιχμές προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τις άλλες οργανώσεις των κοινωνικών εταίρων ότι δεν κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις, αλλά υπογράμμισε ότι κλείνει ένας κύκλος προσπαθειών που απέδωσε καρπούς.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ολοκληρώνοντας το διάλογο, με την κυβέρνηση τα συνδικάτα φτάνουν σε ένα θετικό σημείο για το ασφαλιστικό.

    Επίσης, ο κ. Πολυζωγόπουλος ανέφερε τα υπόλοιπα αιτήματα της ΓΣΕΕ που παραμένουν προς συζήτηση και είναι τα εξής:

    Αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμο χρόνο για τη συμπλήρωση 35ετίας στα βαρέα και ανθυγιεινά. Βελτίωση του θεσμικού πλαισίου συνταξιοδότησης των μεταλλωρύχων. Απαλλαγή της υποχρέωσης εισφοράς για το ΛΑΦΚΑ των συνταξιούχων. Σημειώνεται ότι η εισφορά αυτή, ύψους 1% και σε ποσό σύνταξης μέχρι 150.000 προβλέπεται μέχρι τις 31/12/2007. Αναγνώριση ως συντάξιμου όλου του ασφαλιστικού βίου πέρα δηλαδή από τα 300 ένσημα το χρόνο που ισχύει σήμερα. Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων στο ΙΚΑ με την επιλογή της καλύτερης πενταετίας μέσα στην τελευταία δεκαετία αντί της τελευταίας πενταετίας που ίσχυε σήμερα.

    Αύριο είναι μια κρίσιμη μέρα για τα συνδικάτα αφού συγκαλούνται ταυτόχρονα τα γενικά συμβούλια τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της ΑΔΕΔΥ, όπου αναμένεται να υπάρξουν οι τελικές και συγκεκριμένες αποφάσεις των εργατικών συνδικάτων, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για το ασφαλιστικό.

    [09] Συνέδριο Ελληνικής και Κινεζικής Φιλοσοφίας

    30/5/2002 10:50:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, από 7-8 Ιουνίου, διοργανώνεται φέτος το 3ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής και Κινεζικής Φιλοσοφίας, με τη συμμετοχή Ελληνων και Κινέζων καθηγητών. Θέμα του Συνεδρίου ''Σοφία και Φιλοσοφία στην Αρχαία Ελλάδα και την Κίνα''. Οι σύνεδροι, προέρχονται απο το αρχαιότερο Κινεζικό Πανεπιστήμιο της Τσιν Χουά και του Πεκίνου.

    Από την Γαλλία συμμετέχει ο Ζιλιέν Φρανσουά και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Παρισιού, Κυβέλη Τσιγάρα-Βερνιέ και ο σινολόγος Χαλικιάς Σωτήρης, ο οποίος έχει μεταφράσει τα ανάλεκτα του Κομφούκιου, στα Ελληνικά.

    Το Συνέδριο θα ανοίξουν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών φορέων Σταύρος Νικολακόπουλος, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης των Ευρωκινεζικών Σχέσεων, Τσεν Χαοσού, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας του Κινεζικού Λαού με χώρες του εξωτερικού και ο Βασίλης Καρασμάνης, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών.

    Μέσα στις προτεραιότητες του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Ευρωκινεζικών Σχέσεων, είναι η έκδοση των πρακτικών των τριών συνεδρίων.

    [10] 1ο Φεστιβάλ ''Έλληνες και ο Κόσμος''

    30/5/2002 10:28:00 μμ

    Στη διεθνοποίηση της ελληνικής δημοτικής μουσικής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στοχεύει το 1ο Φεστιβάλ ''Έλληνες και ο Κόσμος'', το οποίο διοργανώνει η Saraswati και θα διεξαχθεί αύριο και το Σάββατο, στο Θέατρο Πέτρα του δήμου Πετρούπολης. Το Φεστιβάλ ''Έλληνες και ο Κόσμος'' αποτελεί εξέλιξη του έργου ''Έλληνες και Ινδοί'' και σ' αυτό θα συμμετάσχουν γνωστοί μουσικοί δεξιοτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου.

    Δημιουργώντας ένα νέο είδος ελληνικής μουσικής

    Στον πρώτο κύκλο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί ο μεγάλος δεξιοτέχνης της κόρα (άρπα της Αφρικής) και δημοφιλής εκπρόσωπος της δυτικο-αφρικάνικης μουσικής, Μπαλάκ Σισόκο.

    Επίσης, ο Μπαλάκ Σισόκο θα συμπράξει, με τον Ρος Ντέιλυ, τον Πετρολούκα Χαλκιά και Ινδούς δεξιοτέχνες.

    Στο Φεστιβάλ θα εμφανιστούν και καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

    Παράλληλα, στο Φεστιβάλ θα γίνει για πρώτη φορά δημόσια παρουσίαση των δισκογραφικών παραγωγών της Saraswati ''Έλληνες και Ινδοί'', τα ''Ποντιακά'', με το Γιώργο Αμαραντίδη και ''Έλληνες και Ινδοί'', τα ''Μικρασιατικά'', με το Νίκο και τη Γιασεμή Σαραγούδα και το Σωκράτη Σινόπουλο.

    Μία καινοτομία αυτής της διοργάνωσης θα είναι και το χορευτικό πανηγύρι, που θα έπεται κάθε συναυλίας και στο οποίο θα συμμετέχει το κοινό. Μέσω της διοργάνωσης αυτής, η Saraswati επιχειρεί να προσδώσει διεθνικό χαρακτήρα στην ελληνική μουσική παράδοση, προκειμένου να συγκινήσει ένα ευρύτερο και παγκόσμιο κοινό.

    Τέλος, το Φεστιβάλ θα δώσει μία ευκαιρία στους Έλληνες μουσικούς να διευρύνουν το πεδίο δράσης τους, δημιουργώντας ένα νέο είδος ελληνικής μουσικής.

    [11] Ο διεισδυτικός ιός ''Klez.H''

    30/5/2002 10:22:00 μμ

    Επίσημο είναι πλέον ότι ο ιός "Klez.H" είναι ο πιο ισχυρός ιός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων των εποχών. Για περίπου ένα χρόνο, ο "SirCam" ήταν ο ιός με τις περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομικό σας. Εκπρόσωποι των πέντε εταιρειών λογισμικού κατά των ιών, πιστεύουν ότι ο ιός "Klez.H" είναι ο πιο "διεισδυτικός" ιός στην ιστορία του κυβερνοχώρου.

    Επίσης, οι εκπρόσωποι εκτιμούν ότι έχει μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστών λίγες μόλις ώρες από την πρώτη φορά που εντοπίστηκε, στα μέσα Απριλίου.

    Δυστυχώς, έως τώρα, ο "Klez.H" δεν έχει δείξει σημάδια "υποχώρησης".

    Πηγή: Wired


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 May 2002 - 20:55:46 UTC