Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης: Ομαλή η εφαρμογή του Γ' ΚΠΣ
  • [02] Διαμαρτυρία ναυτεργατών στο Υπ. Ναυτιλίας
  • [03] Δύσκολα τα Μαθηματικά για τη Γ Λυκείου
  • [04] Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό Σέντομ
  • [05] Μείωση της θητείας για τους ''προστάτες''
  • [06] Νέο προεδρείο για την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ
  • [07] Εξονυχιστικοί έλεγχοι στο ''Ελ. Βενιζέλος''
  • [08] Πυρηνικός τρόμος πάνω από το Κασμίρ
  • [09] Εκλογές και σφαγές στην Αλγερία
  • [10] Ριζικές αλλαγές στο FBI
  • [11] Συντριβή αεροπλάνου στη νότια Πολωνία
  • [12] Απών λόγω υγείας ο Ετζεβίτ από συμβούλιο
  • [13] ΗΠΑ: σεξουαλικά αδικήματα στους επισκόπους
  • [14] Σημαντικές βελτιώσεις για το συνταξιοδοτικό
  • [15] Μπάγεβιτς: Δεν νοίωθω προδότης
  • [16] Εύσημα από τον Ρογκ
  • [17] Δέσμη μέτρων κατά του καπνίσματος
  • [18] Παρά ένα χρόνο 100 ο Μπομπ Χόουπ

    [01] Σημίτης: Ομαλή η εφαρμογή του Γ' ΚΠΣ

    30/5/2002 2:55:00 μμ

    Δυναμική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την πορεία εφαρμογής και υλοποίησης του Γ' ΚΠΣ μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου επισημαίνοντας ότι ξεπεράστηκαν οι αρχικές δυσκολίες και τα προγράμματα τρέχουν πλέον με κανονικούς ρυθμούς. Περίπου 3.500 νέες προσλήψεις τακτικού προσωπικού θα γίνουν εντός του 2002 για τις ανάγκες του ΓΚΠΣ, τόσο στην κεντρική διοίκηση και στους εποπτικούς φορείς της, όσο και στην Αυτοδιοίκηση. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής έχει προκηρυχθεί το 65% του συνολικού προϋπολογισμού του Γ ΚΠΣ και ότι στους πρώτους 8 μήνες υλοποίησής του έχουν εγκριθεί 1800 έργα.

    Όπως αποφασίστηκε από το υπουργικό Συμβούλιο περίπου 3.500 νέες προσλήψεις τακτικού προσωπικού θα γίνουν εντός του 2002 για τις ανάγκες του ΓΚΠΣ. Οι προσλήψεις αυτές αφορούν πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων, όπως γεωπόνοι, βιολόγοι και προγραμματιστές.

    Επίσης μέσα στο 2002 θα επιμορφωθούν 15.000 υπάλληλοι των περιφερειών, των Νομαρχιών και των ΟΤΑ οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα προγράμματα του ΓΚΠΣ. Η επιμόρφωση των υπαλλήλων θα γίνει από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης για το οποίο το υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ενίσχυση του προϋπολογισμού του.

    Κάθε μήνα εγκρίνονται 250 έργα είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης και σημείωσε ότι τώρα χρειάζεται να επιταχυνθεί η εκταμίευση για να τελειώνουν τα έργα "καθώς ο ελληνικός λαός ζητεί απτά αποτελέσματα".

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως του επιχειρηματίες να συμβάλλουν στην υλοποίηση του Γ' ΚΠΣ γιατί, όπως επισήμανε, "χωρίς την βοήθειά τους δεν θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα". "Κύριος στόχος μας", κατέληξε, "μέσα από την εφαρμογή αυτού του πλαισίου είναι η οικονομική και κοινωνική σύγκλιση, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης και της καταπολέμησης της ανεργίας".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις παρατηρήσεις του αρμόδιου επίτροπου κ.Μπαρνιέ αναγνώρισε ότι υπήρχαν προβλήματα πριν από το 1997 κατά την εφαρμογή του Β' ΚΠΣ πλέον όμως, υπογράμμισε, τα προβλήματα αυτά έχουν ξεπεραστεί καθώς η κυβέρνηση δημιούργησε θεσμούς ελέγχου και διαφάνειας.

    Τέλος αναφερόμενος στην χθεσινή συζήτηση στην Βουλή, υποστήριξε ότι ήταν μια συζήτηση μεταξύ κωφών διότι η ηγεσία της ΝΔ δεν αντιμετώπισε με την απαιτούμενη σοβαρότητα τις απαντήσεις που έδωσε τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Χριστοδουλάκης για το θέμα του Γ ΚΠΣ.

    NEW TITLE

    [02] Διαμαρτυρία ναυτεργατών στο Υπ. Ναυτιλίας

    30/5/2002 6:55:00 μμ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, τα μέλη του ΠΑΜΕ, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά. Το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης μηχανικών εμπορικού Ναυτικού και του Σωματείου κατώτερων πληρωμάτων Στέφενσον, κατήγγειλαν ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες κακοποιήθηκαν μέσα στο πρώτο λιμενικό τμήμα του Πειραιά κατά την κράτησή τους και κατηγόρησαν την ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την κυβέρνηση για αυταρχικές μεθόδους αντιμετώπισης του αγώνα τους.

    Πολιτικό ζήτημα για το οποίο πρέπει να λάβουν θέση τα κόμματα της Βουλής χαρακτήρισε η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τα επεισόδια που έγιναν χθες στο λιμάνι του Πειραιά.

    Η κ. Παπαρήγα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε εντεταλμένους πυγμάχους ξηράς τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων και τόνισε πως επιχειρήθηκε ακόμα και προβοκάτσια με την σύλληψη νεαρών.

    Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας καταδίκασε την άσκηση βίας, αλλά επισήμανε πως δεν είναι δυνατό τα επεισόδια νά προκαλούνται από άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τα ναυτεργατικά σωματεία.

    [03] Δύσκολα τα Μαθηματικά για τη Γ Λυκείου

    30/5/2002 1:46:00 μμ

    Δυσκολεύτηκαν οι μαθητές της Γ Λυκείου σήμερα στα Μαθηματικά των Πανελλαδικών εξετάσεων, ιδιαίτερα στο 3ο και 4ο θέμα, που αντιστοιχούν σε πέντε έως έξι μονάδες εικοσαβάθμιας κλίμακας. Αντίθετα, εύκολα θεωρήθηκαν τα Νέα Ελληνικά Γενικής Παιδείας από τους μαθητές της Β Λυκείου. Τα Αρχαία Ελληνικά, στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές της Γ Λυκείου που ακολουθούν τη θεωρητική κατεύθυνση, ήταν μέτριας δυσκολίας.

    Αγνωστοι έκλεψαν διαγωνίσματα μαθητών

    Τα διαγωνίσματα των μαθητών της Γ τάξης Γυμνασίου έκλεψαν άγνωστοι τη νύχτα μέσα από το αυτοκίνητο καθηγητή, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νέστορος στη Θεσσαλονίκη. Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία ο καθηγητής Αναστάσιος Κουτσουβελκούδης οι δράστες διέρρηξαν το αυτοκίνητό του και πήραν μια τσάντα μέσα στην οποία βρισκόταν 42 γραπτά διαγωνίσματα του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών των μαθητών της Γ τάξης του Γυμνασίου Κουφαλίων.

    Αύριο τα Εσπερινά, το Σάββατο τα Ενιαία

    Οι εξετάσεις για τα Ενιαία Λύκεια συνεχίζονται το Σάββατο με τους μαθητές της Β Λυκείου να διαγωνίζονται στη Γεωμετρία και της Γ τάξης στην Ιστορία, τη Βιολογία, τη Χημεία-Βιοχημεία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον.

    Αύριο, την σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές των Εσπερινών.

    Δείτε καθημερινά τα θέματα και τις απαντήσεις στην ειδική σελίδα της ΕΡΤonline για τις Πανελλήνιες εξετάσεις (www.ert.gr/exams2002/).

    [04] Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό Σέντομ

    30/5/2002 1:27:00 μμ

    Αφαντος παραμένει ο δραπέτης των φυλακών κορυδαλλού Πήτερ Σέντομ και η ψυχολόγος των φυλακών Ολγα Ατζαμίδου παρά τις εντατικές έρευνες και τα δεκάδες μπλόκα που έχει στήσει η Ελληνική Αστυνομία. Μόνο στην Αττική διεξάγονται έλεγχοι σε περισσότερα από 40 μπλόκα, ενώ πληροφορίες, που μέχρι τώρα αποδείχθηκαν αβάσιμες, έφθαναν στο κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας από διάφορες περιοχές της χώρας.

    Αλλαγές στις φυλακές ''μέσα-έξω''

    Ο υπουργός δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος, μιλώντας στη ΝΕΤ τόνισε ότι οι φυλακές όλης της χώρας αποκτούν μέσα στον Ιούνιο κανονισμό λειτουργίας για πρώτη φορά, ενώ θα προχωρήσουν άμεσα οι θεσμικές αλλαγές για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του σωφρονιστικού συστήματος.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι ανακρίσεις από τις εισαγγελικές Aρχές για να προσωποποιηθούν οι ευθύνες για την απόδραση Σέντομ.

    [05] Μείωση της θητείας για τους ''προστάτες''

    30/5/2002 1:10:00 μμ

    Θητεία εννέα μηνών, με προοπτική μείωσης στους έξι, θα υπηρετούν από τον Ιανουάριο του 2003,οι προστάτες οικογενειών, δήλωσε ο υφυπουργός άμυνας Λουκάς Αποστολίδης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τους ανυπότακτους. Επίσης, πρόταση να δοθεί η δυνατότητα στους ανυπότακτους να επισκέπτονται την Ελλάδα, ένα μήνα το χρόνο κατέθεσαν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και η Μαρία Δαμανάκη. Ο κ. Αποστολίδης, πάντως, διέψευσε τη φήμη που διαδίδεται στο εξωτερικό ότι οι ανυπότακτοι θα μπορούν να γίνουν εθελοντές για την Ολυμπιάδα του 2004 και η υπηρεσία τους αυτή θα προσμετρηθεί στην κοινωνική τους θητεία.

    [06] Νέο προεδρείο για την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

    30/5/2002 9:15:00 πμ

    Νέο προεδρείο εξέλεξε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πρώτος σε αριθμό ψήφων εξελέγη ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Λεβογιάννης, ο οποίος φέρεται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ, στην οποία θα διαδεχθεί τον μέχρι τώρα γραμματέα Κοσμά Σφυρίου. Ο κ. Λεβογιάννης συγκέντρωσε 83 ψήφους.

    Οι επικρατέστεροι

    Ακολούθησαν οι κύριοι:

    Παντελής Τσερτικίδης με 51 ψήφους, ο Γιάννης Γιαννακόπουλος με 50, ο Κώστας Σπηλιόπουλος και ο Γιώργος Δασκαλάκης με 44, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με 43, ο Ηλίας Βλαχόπουλος με 40 ψήφους, ο Γιάννης Βαϊνάς με 39 και η Ευαγγελία Σχοιναράκη με 25 ψήφους.

    Στο προεδρείο εκλέγονται οι έξι πρώτοι μαζί με την κ. Σχοιναράκη, η οποία θα μετέχει στο προεδρείο με βάση την ισχύουσα ποσόστωση για την εκπροσώπηση των γυναικών στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ.

    [07] Εξονυχιστικοί έλεγχοι στο ''Ελ. Βενιζέλος''

    30/5/2002 7:36:00 μμ

    Από το "μικροσκόπιο" δεκαμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων περνούν από την Δευτέρα τα συστήματα ασφαλείας του Διεθνούς Αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος". Πρόκειται για μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, ενός άτυπου οργάνου, το οποίο άρχισε να δραστηριοποιείται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεβρίου στις ΗΠΑ. Ο έλεγχος των δέκα εμπειρογνωμόνων ολοκληρώνεται αύριο και η επιτροπή θα υποβάλει έκθεση, όχι όμως στη διεύθυνση του αεροδρομίου, αλλά στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που είναι και το υπεύθυνο όργανο για την ασφάλεια των πτήσεων.

    Το όργανο αυτό κλήθηκε και από ορισμένα αεροδρόμια της Ευρώπης, τα οποία φημίζονται για τα συστήματα ασφαλείας τους, προκειμένου να τα ελέγξουν, αλλά και να αποκτήσουν εμπειρίες σχετικά με τα συστήματα που εφαρμόζονται σε "ασφαλή" αεροδρόμια της Ευρώπης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή έχει κληθεί και έχει πραγματοποιήσει παρόμοιους ελέγχους σε συνολικά 11 αεροδρόμια της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων είναι αυτά της Ζυρίχης, του Όσλο, της Ρώμης, του Αμεστερνταμ και των Βρυξελλών.

    [08] Πυρηνικός τρόμος πάνω από το Κασμίρ

    30/5/2002 7:40:00 μμ

    Κλιμακώνεται σταθερά και επικίνδυνα η ένταση στις ινδοπακιστανικές σχέσεις,που φέρονται πλέον να κρέμονται από μία κλωστή. Ισχυρές πακιστανικές δυνάμεις αποχωρούν τις τελευταίες ώρες από τα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν και συγκεντρώνονται στην ινδο-πακιστανική μεθόριο. Το Κασμίρ, η διαφιλονικούμενη περιοχή μεταξύ των πυρηνικών γειτόνων,εξακολουθεί να παραμένει θέατρο αιματηρών επεισοδίων και βίαιων συγκρούσεων. Οι ισλαμιστές αντάρτες συνεχίζουν τις επιθέσεις και τις καταλήψεις στο ινδικό Κασμίρ, ενώ το Πακιστάν δηλώνει έτοιμο να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό του οπλοστασιο, αν δεχτεί επίθεση.

    Ετοιμο για χρήση πυρηνικών δηλώνει το Πακιστάν

    Η τελευταία επίθεση, με τελευταία θύματα 3 Ινδούς αστυνομικούς αλλά και τους ίδιους τους δράστες νεκρούς, πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες μετά την σφαγή 31 στρατιωτών και μελών των οικογενειών τους, σε στρατόπεδο του ινδικού Κασμίρ, από 3 άντρες, οι οποίοι σύμφωνα με την Ινδία ήταν ισλαμιστές αντάρτες που είχαν την υποστήριξη του Πακιστάν.

    Αυτή η επίθεση στάθηκε και η αφορμή να αυξηθεί ξανά η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα αφού οι δύο πυρηνικές χώρες έχουν συγκεντρώσει ήδη περίπου ένα εκατομμύριο άνδρες κατά μήκος των κοινών τους συνόρων.

    "Η διεθνής κοινότητα, προφανώς, ορθά ανησυχεί για την πρόσφατη ένταση", υποστήριξε ο νέος Πακιστανός πρέσβης στον ΟΗΕ Μουνίρ Ακράμ, υποστηρίζοντας ότι το Πακιστάν ελπίζει πως θα πρυτανεύσει η κοινή λογική και ότι η Ινδία δεν θα καταφύγει στη χρήση βίας.

    "Ομως είμαστε έτοιμοι. Και αν μας επιτεθούν θα απαντήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις", απείλησε ο Ακράμ στη συνέντευξή του και υποστήριξε οτι η χώρα του δεν θα επιτεθεί μεν πρώτη, αλλά εφ' όσον δεχθεί επίθεση από την Ινδία θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

    Oυδέποτε δέχτηκε το Πακιστάν το δόγμα "να μη χρησιμοποιήσει πρώτο" πυρηνικά όπλα εναντίον της γειτονικής χώρας, τόνισε ο κ.Ακραμ,

    Ο νέος πρέσβης του Πακιστάν, δικαιολόγησε τη θέση της χώρας του, θέτοντας τα μεγέθη των δύο χωρών, καθώς τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας είναι περισσότερες από αυτές του Πακιστάν, "οπότε όποιος θα ζητούσε από το Πακιστάν να αποκλείσει τη χρήση πυρηνικών όπλων, παρά μόνο εάν αυτά χρησιμοποιούνταν πρώτα εναντίον του, θα ήταν σαν να ζητούσε στην πραγματικότητα να δεχτεί το Πακιστάν τη χρήση (συμβατικής) βίας από την Ινδία".

    Στο μεταξύ, τουλάχιστον 17 άμαχοι και ένας ινδός στρατιώτης σκοτώθηκαν και περίπου 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των ολονύκτιων βομβαρδισμών μεταξύ ινδικών και πακιστανικών δυνάμεων στα σύνορα στο Κασμίρ.

    Δύο ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης κατά την διάρκεια σύγκρουσης με εξτρεμιστές στην περιοχή Ουντχαμπούρ, νωρίτερα σήμερα.

    Εντονη η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας

    Το φόβο τους ότι η κατάσταση μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγει από τα χέρια τους, εξέφρασαν σε όλους τους τόνους, προς τους ηγέτες των δύο χωρών οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Προειδοποίησαν έντονα τις δύο πυρηνικές δυνάμεις για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από έναν πόλεμο ανάμεσά τους.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρίτσαρντ Μπουσέρ, επεσήμανε ότι η τεταμένη ατμόσφαιρα μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο, παρά τις προσπάθειες των ηγετών της Ινδίας και του Πακιστάν να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    "Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη και πολύ σύντομα οι δύο ηγέτες μπορεί να χάσουν τον έλεγχο", δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπουσέρ.

    Τόσο ο ίδιος όσο και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή, ζήτησαν από τον στρατιωτικό ηγέτη του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ να λάβει μέτρα για να αποτρέψει τις επιθέσεις αυτονομιστών που προέρχονται από το Πακιστάν.

    Στο μεταξύ και ο ηγέτης του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, απηύθυνε εκκλήσεις στην Ινδία και το Πακιστάν να αποτρέψουν έναν πόλεμο μεταξύ τους και να βρουν μία ειρηνική λύση για το θέμα του Κασμίρ.

    Την περιοχή τέλος θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ντόναλντ Ράμσφελτ, σε μια ακόμα προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση Ινδών αξιωματούχων.

    [09] Εκλογές και σφαγές στην Αλγερία

    30/5/2002 12:24:00 μμ

    Δεκαοκτώ εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται από νωρίς σήμερα το πρωί στις κάλπες στην Αλγερία για να εκλέξουν τα 389 μέλη της νέας βουλής σε μία αναμέτρηση που μποϊκοτάρεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει μεγάλη νοθεία. Η εκλογική αναμέτρηση επισκιάστηκε από τη σφαγή 23 αμάχων τα μεσάνυχτα στην περιοχή Σεντζά της δυτικής Αλγερίας από ενόπλους Ισλαμιστές.

    Αιματοβαμμένες εκλογές

    23 πολίτες έχασαν τη ζωή τους, όταν ένοπλοι Ισλαμιστές εισέβαλαν στο χωριό τους και τους έκαψαν ζωντανούς, όπως γράφουν σήμερα οι εφημερίδες στο Αλγέρι. Μαχητικά στελέχη της εθνότητας των Βερβέρων ορκίστηκαν μάλιστα να διαλύσουν τη ψηφοφορία στην ορεινή περιοχή της Καβυλίας, όπου κατοικούν τα πέντε εκατομμύρια από τα 31 εκατομμύρια του πληθυσμού της χώρας.

    Πάντως, από τις ακτές της Μεσογείου έως την έρημο της Σαχάρας περίπου 40.000 εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 τοπική ώρα και θα κλείσουν στις 20:00 το βράδυ. Η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες αναμένεται να είναι περιορισμένη, καθώς τα μεγαλύτερα "λαϊκά" κόμματα της αντιπολίτευσης απέχουν της ψηφοφορίας και κατηγορούν τις υποστηριζόμενες από το στρατό αρχές ότι σχεδιάζουν μαζική νοθεία, όπως και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 1997.

    [10] Ριζικές αλλαγές στο FBI

    30/5/2002 7:16:00 μμ

    Εκ βάθρων αναδιαρθρώνεται το FBΙ, μετά τις αποκαλύψεις ότι στελέχη της είχαν κάνει κακή εκτίμηση των πληροφοριών που αφορούσαν τη δράση της Αλ Κάιντα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στην τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που η αμερικανική υπηρεσία παραδέχεται δημόσια μοιραία λάθη και παραλείψεις. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) πρόκειται να αναδιοργανωθεί για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την τρομοκρατία, ανέφερε την Τρίτη ένας από τους εκπροσώπους της, ο Μπιλ Κάρτερ.

    Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ και τον διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ τα μέτρα που θα ληφθούν. Ο διευθυντής θα ανακοινώσει το τελικό σχέδιο αναδιοργάνωσης και θα διευκρινίσει τις προτεραιότητες για το μέλλον. Η φάση αυτή συνίσταται στον προσανατολισμό των μέσων των διαφόρων υπηρεσιών του FBI προς τον αντιτρομοκρατικό αγώνα, πρόσθεσε ο Κάρτερ.

    Το FBI βρίσκεται στο επίκεντρο των επικρίσεων επειδή αμέλησε να ελέγξει τις πληροφορίες που είχαν οι πράκτορες του και οι οποίες θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν το εύρος της τραγωδίας της 11ης Σεπτεμβρίου. Μία πράκτορας, η Κολίν Ρόουλι κατηγορεί επίσης την υπηρεσία της ότι της έφερε σκόπιμα προσκόμματα πριν από την 11η Σεπτεμβρίου ενώ εκείνη παρείχε αποδείξεις για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

    [11] Συντριβή αεροπλάνου στη νότια Πολωνία

    30/5/2002 6:51:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Ένα μικρό αεροπλάνο κατέπεσε και συνετρίβη στη νότια Πολωνία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβάτες του, τρεις Γερμανοί και μία Πολωνέζα, μετέδωσε σήμερα το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP. Το αεροσκάφος "Piper 28Α" απογειώθηκε από τη νότια Κρακοβία στις 08.50, τοπική ώρα, χθες και συνετρίβη περίπου 20 λεπτά αργότερα, ενώ κατευθυνόταν προς το Nόβι Σατς.

    "Στο αεροπλάνο επέβαιναν τρεις Γερμανοί, ηλικίας 45, 66 και 68 ετών, και μία 30χρονη από την Πολωνία", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Κρακοβία.

    Οι Γερμανοί πραγματοποιούσαν επαγγελματικό ταξίδι, πρόσθεσε το πρακτορείο.

    Η αστυνομία διέταξε τη διενέργεια ανακρίσεων για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής.

    [12] Απών λόγω υγείας ο Ετζεβίτ από συμβούλιο

    30/5/2002 12:41:00 μμ

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ δεν θα πάρει μέρος σήμερα στη συνεδρίαση του πολιτικο-στρατιωτικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, για λόγους υγείας, δήλωσε εκπρόσωπός του. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αναμένεται να συζητήσει μεταξύ άλλων σημαντικά θέματα που αφορούν στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις συνομιλίες για το μέλλον της Κύπρου. ''Μετά το ιατρικό τσεκ απ στο οποίο υπεβλήθη ο Ετζεβίτ, οι γιατροί έκριναν ότι δεν είναι σωστό να πάρει μέρος σε μία τόσο μακράς διαρκείας σύσκεψη'', δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

    [13] ΗΠΑ: σεξουαλικά αδικήματα στους επισκόπους

    30/5/2002 9:56:00 πμ

    Μια καθολική οργάνωση έκανε έκκληση στους επισκόπους των ΗΠΑ να μην υιοθετήσουν την πολιτική της "μηδενικής ανοχής" απέναντι στους ιερείς που διέπραξαν σεξουαλικές παραβάσεις. Σε επιστολή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η οργάνωση "Εκκληση για Δράση" εκτιμά ότι η Εκκλησία θα πρέπει να διαχωρίσει τις περιπτώσεις των ιερέων "που έχουν καταδικαστεί" και θα πρέπει να διωχθούν από τον κλήρο και εκείνες όπου ο ιερωμένος κρίνεται ένοχος για ελαφρύτερα αδικήματα, οπότε "θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του, να ακολουθήσει θεραπεία, να επανεξεταστεί από ανεξάρτητη επιτροπή που θα αποφασίζει εάν θα επιστρέψει ή όχι στα καθήκοντα του".

    Η οργάνωση αυτή, που εδρεύει στο Σικάγο, υποστηρίζει επίσης τη χειροτονία γυναικών και την προαιρετική αγαμία των ιερέων.

    Στη σύνοδο των Αμερικανών επισκόπων, στις 13 Ιουνίου στο Ντάλας, αναμένεται να καθοριστεί η πολιτική που θα ακολουθήσει η Καθολική Εκκλησία απέναντι στους ιερείς που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα.

    [14] Σημαντικές βελτιώσεις για το συνταξιοδοτικό

    Πηγή: NET 105,8 fm 30/5/2002 6:15:00 μμ

    Τέσσερις ακόμη βελτιώσεις ως προς το συνταξιοδοτικό καθεστώς των εργαζομένων, ανακοίνωσε σήμερα ο Yπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Ο Yπουργός Εργασίας ήταν φανερά ικανοποιημένος για τον επιτυχή τρόπο του διαλόγου για το ασφαλιστικό, ενώ επιτέθηκε στον ΣΕΒ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τους για σκοπιμότητα και όχι εποικοδομητική κριτική.

    Οι τέσσερις βελτιώσεις για το συνταξιοδοτικό είναι:

    Η σύνταξη θα υπολογίζεται με βάση την καλύτερη πενταετία της τελευταίας δεκαετίας τιμαριθμοποιημένη Στα βαρέα και ανθυγιεινά τα 1000 ένσημα της τελευταίας δεκαετίας μπορούν τώρα να συμπληρωθούν σε 13 χρόνια Οι ηλικιωμένοι άνεργοι θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται με τρεισήμιση χιλιάδες ένσημα αντί τεσσερισήμισι χιλιάδων Η εισφορά 1% που πληρώνουν οι συνταξιούχοι, θα καταργηθεί το 2007.

    Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος μίλησε για ικανοποιητικό τελικό ισοζύγιο στο ασφαλιστικό.

    Αύριο η διοίκηση της ΓΣΕΕ θα εξετάσει τις εξελίξεις και αναμένεται να επικυρώσει τους έως τώρα χειρισμούς του προεδρείου.

    [15] Μπάγεβιτς: Δεν νοίωθω προδότης

    30/5/2002 6:23:00 μμ

    Παρουσιάστηκε και επίσημα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ως ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Μάκη Ψωμιάδη. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός τόνισε ότι γυρίζει στην Ένωση, έχοντας καθαρή την συνείδηση του, ξέροντας ότι κάποιος άλλος να μην έκανε το ίδιο μετά από όλες αυτές τις αντιδράσεις. Ο κ. Μπαγεβιτς παραδέχτηκε ότι έκανε κάποια λάθη όταν έφυγε από την ΑΕΚ και ζήτησε συγνώμη σε όσους στεναχώρησε με αυτή την απόφασή του. Ο Μάκης Ψωμιάδης τόνισε ότι δεν παραχωρείται ο Ντέμης Νικολαΐδης.

    Μένει ο Ντέμης

    Στην συνέντευξη τύπου, που έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο κ. Μπάγεβιτς τόνισε ότι στόχος του είναι να προετοιμαστεί η ομάδα βάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι οι προγραμματισμοί θα γίνουν προκειμένου η ομάδα να εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των ομίλων.

    Ο Σερβοέλληνας τεχνικός σημείωσε ότι η ομάδα θα ενισχυθεί κυρίως στην άμυνα, όπου και πάσχει την συγκεκριμένη στιγμή και διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι η ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από 22 ή ακόμη και από 25 παίχτες αν κριθεί αναγκαίο.

    Από την πλευρά του, ο Μάκης Ψωμιάδης ξεκαθάρισε ότι ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν "πωλείται" και κατά συνέπεια θα βρίσκεται στη διάθεση του Μπάγεβιτς και τη νέα σεζόν.

    Όσον αφορά την επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβοτς στην ΑΕΚ, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ικανοποιημένος που επί των ημερών του έρχεται ξανά στην οικογένεια της ΑΕΚ, ο καλύτερος προπονητής της τελευταίας 15ετίας.

    [16] Εύσημα από τον Ρογκ

    30/5/2002 6:31:00 μμ

    Την μεγάλη πρόοδο που σημειώθηκε στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τώρα, σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Δρ. Ζακ Ρόγκ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, προς την πρόεδρο της «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου και την Οργανωτική Επιτροπή. Ο κ. Ρόγκ διαβεβαίωσε ότι η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΟΕ θα είναι στο πλευρό της «Αθήνα 2004» σε όλη την πορεία προς τους αγώνες, προκειμένου να την στηρίξει και να την καθοδηγήσει. Οι Αγώνες της Αθήνας το 2004 μπορούν και πρέπει να στεφθούν με επιτυχία, τόνισε η πρόεδρος της ΔΟΕ.

    Ο κ. Ρογκ συνέχισε λέγοντας ότι μετά το τέλος των Αγώνων του Salt Lake City, το ενδιαφέρον του κόσμου θα εστιάσει στην Αθήνα και είναι η ώρα να συνεχιστεί η προετοιμασία στους πλέον έντονους ρυθμούς. Οι Αγώνες της Αθήνας το 2004 μπορούν και πρέπει να στεφθούν με επιτυχία. Τώρα, ο κόσμος χρειάζεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες περισσότερο από ποτέ.

    Η διεξαγωγή τους στην Αθήνα τους χαρίζει ιδιαίτερη βαρύτητα και δύναμη. Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα, την Αθήνα, αλλά και το ίδιο το Ολυμπιακό Κίνημα, χαρακτήρισε ο κ. Ρογκ, το γεγονός ότι οι Αγώνες επιστρέφουν στη γενέτειρά τους και στην πόλη όπου αναβίωσαν. Ο κόσμος θα ξαναδεί να λάμπουν οι Ολυμπιακές αξίες, με φόντο την αρχαία Ιστορία και τη σύγχρονα ελληνικά επιτεύγματα, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

    [17] Δέσμη μέτρων κατά του καπνίσματος

    30/5/2002 7:37:00 μμ

    Στο πλευρό των μη καπνιστών τάσσεται το Υπουργείο Υγείας υιοθετώντας αντικαπνιστική πολιτική με αυστηρά μέτρα και κυρώσεις για τους παραβάτες. Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με τις έρευνες της ΠΟΥ ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με το τσιγάρο αναμένεται να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, από την 1η Οκτωβρίου οι "θεριακλήδες" εξοστρακίζονται από κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ κατά τις εξόδους τους θα κάθονται σε ειδικές "ζώνες". Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ και τα καφενεία.

    Αυστηρή εφαρμογή και εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού

    Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος προβλέπουν:

    Την πλήρη απαγόρευση των διαφημίσεων προϊόντων καπνού από την 1η του ερχόμενου έτους, καθώς και την προβολή διαφημίσεων καπνού στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σε όλα τα εστιατόρια, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία απαιτείται από την 1η Οκτωβρίου η δημιουργία χωριστών χώρων ή και τμημάτων για μη καπνιστές σε ποσοστό που θα καταλαμβάνει το 50% του συνολικού χώρου του εστιατορίου ή της καφετέριας. Ωστόσο η διάταξη αυτή δεν μπορεί να επιβληθεί σε κέντρα διασκέδασης και μπάρ που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο τις νυχτερινές ώρες αλλά και στα καφενεία παραδοσιακού τύπου. O περιορισμός αυτός θα αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας τέτοιου είδους καταστημάτων. Στο εξής θα ελέγχεται αυστηρότατα η απαγόρευση του καπνίσματος που ήδη ισχύει σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους ενώ πλέον απαγορεύεται ρητά το κάπνισμα και στους χώρους οπου οι άνθρωποι μένουν για πολλές ώρες όπως τα αεροδρόμια, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, οι σταθμοί λεωφορείων κ.α. Ωστόσο προβλέπεται να διαμορφωθούν και εκεί ειδικοί χώροι για καπνιστές. Με ιδιαίτερη αυστηρότητα θα τηρείται η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους που παρέχονται υπηρεσίες υγείας, όπως τα νοσοκομεία, οι ιδιωτικές κλινικές, τα κέντρα υγείας, φαρμακεία, προνοιακά ιδρύματα κ.α. Ρητή είναι η απαγόρευση του καπνίσματος και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμη και στα ταξί. Το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας εντατικοποιεί την ενημέρωση των μαθητών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος με στόχο τη δημιουργία ενός σχολείου ελεύθερο από καπνό. Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του απαγόρευσε το κάπνισμα στα σχολικά κτίρια στα οποία θα υπάρχουν ειδικοί χώροι για τους καπνίζοντες εκπαιδευτικούς. Το υπουργείο Υγείας ξεκινά επίσης εκστρατεία ευαισθητοποίησης των καπνιστών με στόχο όχι μόνο να αντιληφθούν οι ίδιοι τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, αλλά και να σκεφτούν τους άλλους. Γι'αυτό και ζητά στενή συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, ιατρικούς συλλόγους αλλά και την εκκλησία προκειμένου να επιτύχει να πείσει τους καπνιστές να περιορίσουν τη χρήση καπνού σε χώρους όπου υπάρχουν μη καπνιστές. Αναβαθμίζονται τα εξωτερικά ιατρεία απεξάρτησης από το κάπνισμα στα νοσοκομεία Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και στο περιφερειακό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ δημιουργούνται ανάλογα ιατρεία στο νοσοκομείο ''Ευαγγελισμός'' της Αθήνας και στο περιφερειακό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. - Το υπουργείο Υγείας θα επιδιώξει μέσω του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου να σταματήσει η άμεση όσο και η έμμεση διαφήμιση καπνού σε κάθε ραδιοτηλεοπτική εκπομπή.

    Οπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος παρουσιάζοντας τα μέτρα, στις δημόσιες υπηρεσίες υπεύθυνοι για την τήρησή τους είναι οι προϊστάμενοι της υπηρεσίας και οι άμεσοι προϊστάμενοι κάθε χώρου. Στις υπηρεσίες υγείας οι διοικητές των νοσοκομείων.

    Για τους παραβάτες κυρίως στα νοσοκομεία οι ποινές γίνονται πιο αυστηρές, ενώ για τους ασθενείς προβλέπεται πειθαρχικό εξιτήριο και για τους επισκέπτες συνοδούς αποβολή από τη μονάδα υγείας. Επίσης επιβολη πειθαρχικών ποινών προβλέπεται και για τους εργαζόμενους. Γενικότερα ωστόσο οι παραβάτες των μέτρων κινδυνεύουν, σε ορισμένες περιπτωσεις ακόμη και με φυλάκιση 3 μηνων και αυστηρά χρηματικά πρόστιμα.

    Εάν όλοι όσοι καπνίζουν σήμερα κόψουν το τσιγάρο ο καρκίνος θα μειωθεί κατά 30% εκτιμούν οι επιστήμονες

    Ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος αφου εξήγησε ότι το κάπνισμα έχει αναχθεί στον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για τις σύγχρονες κοινωνίες και αποτελεί σήμερα μια από τις βασικότερες αιτίες θανάτου στον κόσμο, είπε ότι η Ελλάδα έχει ήδη καθυστερήσει στην εφαρμογή μιας αντικαπνιστικής πολιτικής. Στη χώρα μας έχει κακώς συνδεθεί η αντικαπνιστική εκστρατεία με την προστασία των καπνοπαραγωγών.

    Ωστόσο, είναι άλλο θέμα η προστασία του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών και άλλο η προστασία της υγείας όλων των Ελλήνων πολιτών, των καπνοπαραγωγών και των παιδιών τους συμπεριλαμβανομένων.

    Η κατάσταση όπως εκτιμούν οι ειδικοί έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας που ανακοινώθηκαν ενόψει και της αυριανής ημέρας κατά του καπνίσματος, το κάπνισμα σκοτώνει πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς.

    Μόνο στον 20ό αιώνα υπολογίζεται ότι εξαιτίας της χρήσης καπνού πέθαναν εκατό εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ οι προβλέψεις για τον 21ο αιώνα που διανύουμε λένε ότι ο αριθμός αυτός θα δεκαπλασιαστεί και θα φθάσει το 1 δισ. θανάτους οι οποίοι έμμεσα ή άμεσα θα σχετίζονται με το κάπνισμα.

    Είναι ξεκάθαρο πλέον για όλους τους ειδικούς καθώς έχει τεκμηριωθεί με εκατοντάδες έρευνες ότι το τσιγάρο και οι χιλιάδες τοξικές ουσίες που περιέχει βλάπτουν σοβαρά την καρδιά και τα αγγεία, ευνοούν την εμφάνιση αρκετών μορφών καρκίνου και κυρίως του πνεύμονα και προκαλούν χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, μια από τις βασικές νόσους που σκοτώνουν τους καπνιστές.

    Η κατάσταση στη χώρα μας είναι δύσκολα αναστρέψιμη καθώς το κάπνισμα είναι μέχρι σήμερα ευρύτατα διαδεδομένο, ενώ η προστασία των μη καπνιστών ήταν ανύπαρκτη. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το στοιχείο ότι ενώ σταματούν το κάπνισμα άτομα της μέσης ηλικίας ή τουλάχιστον προσπαθούν να το σταματήσουν, ταυτόχρονα αυξάνονται οι καπνιστές ανάμεσα στο γυναικείο πληθυσμό και τους νέους ηλικίας 15 με 24 ετών.

    Οπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος οι στόχοι της εκστρατείας που ξεκινά είναι να προστατευθούν οι πολίτες είτε καπνίζουν είτε όχι. Να πείσουμε τους νέους ότι καπνιστής γίνεσαι και δεν γεννιέσαι. Να πάψει το ΕΣΥ να επιβαρύνεται με τεράστιο κόστος από τις επιπτώσεις - παθήσεις που σχετίζονται με το κάπνισμα, να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να αποτραπεί η δημιουργία μιας νέας γενιάς καπνιστών και να βοηθηθούν οι καπνιστές να κόψουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια.

    Εάν όλοι όσοι καπνίζουν σήμερα κόψουν το τσιγάρο ο καρκίνος θα μειωθεί κατά 30% εκτιμούν οι επιστήμονες και καλούν όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο να πάρουν άμεσα μέτρα.

    [18] Παρά ένα χρόνο 100 ο Μπομπ Χόουπ

    30/5/2002 7:17:00 μμ

    Ο θρυλικός τραγουδιστής και σόουμαν του Χόλυγουντ Μπομπ Χόουπ γιόρτασε χθες τα 99 του γενέθλια, ήρεμα σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ νωρίτερα μέλη της οικογενείας του, φίλοι και διάφορες προσωπικότητες συγκεντρώθηκαν για μια τελετή ονοματοδοσίας ενός παρεκκλησίου στο κοιμητήριο των βετεράνων του Λος Αντζελες.

    '' Θα του τα πούμε όλα μόλις γυρίσουμε σπίτι'', δήλωσε ο επί χρόνια υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις του Μπομπ Χόουπ Ουάρντ Γκράντ.

    Ο Χόουπ παράμεινε στο σπίτι του λόγω της κλονισμένης υγείας του αλλά και της ζέστης.

    Ο Γκράντ δήλωσε σχετικά '' τώρα ο Μπομπ βρίσκεται σε σύνταξη και απολαμβάνει κάθε στιγμή, αλλά δυστυχώς δεν παίζει πια γκόλφ''.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 May 2002 - 16:54:39 UTC