Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-01-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/01/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Κυπριακό
  • [3] Βαλκάνια - Κρίση
  • [4] Οικονομία
  • [5] Τουρκία - ΕΕ
  • [6] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [7] Ρωσία - Κύπρος - Βαλκάνια
  • [8] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [9] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Ελληνικά ομόλογα - Διεθνής αναγνώριση

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 29/01/1997 (ΑΠΕ)

    Οι κινητοποιήσεις αγροτών και καθηγητών, το Κυπριακό και η κινητικότητα απο τη Ρωσία, καθώς και εξεταστική επιτροπή για το καζίνο του Φλοίσβου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λιάνα εναντίον Λιάνη. Νέμεσις στην Εκάλη".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Εξπρές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Τι προβλέπει ο νέος κώδικας".

    Η ΑΥΓΗ: "Οι εμπρηστές τώρα... δικαιώνονται. Αποχαρακτηρίζονται 50 εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πλαστά έγγραφα απο τη Μιμή. Βρώμικη επιχείρηση της Εκάλης σε βάρος του Σημίτη".

    ΕΘΝΟΣ: "Συναγερμός για τα χάρτινα σχολεία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ερχονται οι Ρώσοι με προτάσεις εξοπλισμών και... η Αθήνα λέει 'ντά' και στην Αγκυρα... 'νταντά'.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Χρυσά γραμμάτια ξεπληρώνει τώρα ο Σημίτης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αποκάλυψη στο... Βαγγελιστάν. Τα "ΣΙΝΟΥΚ" του εκσυγχρονισμού εναντίον των γαριφάλων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Λουλούδια και αντι-μπλόκα. Κλιμάκωση σήμερα. Φρουρούνται δημόσια κτίρια".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Στο χείλος εμφυλίου η Αλβανία. Φόβοι για νέο κύμα λαθρομεταναστών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Γκρίζα η κυβέρνησή μας". Αιφνίδια αυτοκριτική και ξέσπασμα του πρωθυπουργού".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ενώπιος... Ενωπίω. "Στήνουν μπλόκα" με γαρίφαλα οι αγρότες".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Πανελλαδικό γκάλοπ της PRC: δικαιώνουν τους αγρότες αλλά όχι τα μπλόκα".

    ΝΙΚΗ: "Ρωγμές στο ΠΑΣΟΚ. Δύο γραμμές στα εθνικά. Διαφωνίες και για τους χειρισμούς στο αγροτικό".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Παναγροτικός συναγερμός. Τα οξυμένα προβλήματα και οι αντιαγροτικές πολιτικές ο υποκινητής".

    [2] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "σε οριστικό ναυάγιο οδηγείται ο στρατιωτικός διάλογος, λόγω της απροθυμίας των τουρκικών δυνάμεων κατοχής να αποδεχθούν την πρόταση για μη χρήση ένσφαιρων πυρών στην ουδέτερη ζώνη και τους όρους εμπλοκής των ανδρών της Ειρηνευτικής Δύναμης. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί, με τις αδιάλλακτες θέσεις τους ουσιαστικά έχουν απορρίψει τις προτάσεις των Ην. Εθνών. Ομως αναζητούν τρόπους ώστε να μην επιρριφθεί στην πλευρά τους η ευθύνη για τη μη ύπαρξη προόδου και συμφωνίας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη επίσημη παρέμβαση του νέου ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο Κυπριακό καθώς ο ειδικός αντιπρόσωπός του, Χάν Σουγκ Γιού που αρχίζει περιοδεία σε Λευκωσία, Αθήνα και Αγκυρα αποκάλυψε χθες οτι θα μεταφέρει επιστολές του κ. Ανάν προς τον Πρόεδρο Κληρίδη, τον Ραούφ Ντενκτάς και τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας. Οπως δήλωσε ο κ. Γιού στο ΡΙΚ, ο ΓΓ του ΟΗΕ προτρέπει έντονα μέσω των επιστολών του, τα ενδιαφερόμενα μέρη να συνεργασθούν με τις προσπάθειές του, ενώ εκφράζει ανησυχία για την κατάσταση στην Κύπρο και εκφράζει την ελπίδα οτι αυτή δεν θ'αποτελέσει εμπόδιο στην προσπάθεια να σημειωθεί πρόοδος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει οτι "την ίδια στιγμή η Γερμανία συνεχίζει την ασφυκτική πίεση για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Στο πλαίσιο αυτό χρησιμοποιεί το θέμα της ένταξης της Κύπρου ως μοχλό πίεσης της ελληνοκυπριακής πλευράς. Μετά τις δηλώσεις Κίνκελ Γερμανός αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωση οτι δεν πρόκειται να ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ πριν απο τη λύση του προβλήματος της διχοτόμησης. Προειδοποίησε μάλιστα να μην υποτιμάται η υπομονή που επιδεικνύεται για το θέμα. Ως προς το συγκεκριμένο σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι η δέσμευση της ΕΕ ισχύει για την έναρξη και όχι για το πέρας των διαπραγματεύσεων ένταξης της Κύπρου".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ "με αμείωτη ένταση συνεχίζει η Αγκυρα τον εποικισμό των κατεχομένων εδαφών της Β. Κύπρου με Τούρκους που προέρχονται κυρίως απο τις περιοχές της Ανατολίας και το Κουρδιστάν. Με τον τρόπο αυτό σήμερα ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων έχει σχεδόν εξισωθεί με τον αριθμό των εποίκων, ενώ τα επόμενα χρόνια οι "εισαγόμενοι" Τούρκοι αναμένεται να αποτελούν την πλειοψηφία στα κατεχόμενα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνολικός αριθμός των κατοίκων της "ΤΔΒΚ" ανέρχεται σε 198.215 απο τους οποίους - όπως προαναφέρθηκε- μόνο οι μισοί περίπου είναι γηγενείς (στους αριθμούς αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι 35.000 σχεδόν Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονται στα κατεχόμενα)".

    Πάντως "ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζάκ Σαντέρ, σημειώνει η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, επανέλαβε χθες ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου θα αρχίσουν κανονικά έξι μήνες μετά τη Διακυβερνητική Διάσκεψη και διευκρίνισε ότι υπάρχει ομοφωνία των κρατών-μελών στο ζήτημα, όμως απέφυγε να αναφερθεί στον τερματισμό τους. Παράλληλα, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι η προοπτική ένταξης της Κύπρου αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για την εξεύρεση ριζικής λύσης στο Κυπριακό".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "την ιδέα της χορήγησης ενός αναβαθμισμένου ειδικού καθεστώτος σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, συζητά τώρα η κυπριακή κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης. Η πρόταση αυτή περιέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και στην έκθεση "Ροζάκη-Κρανιδιώτη" για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εν τω μεταξύ "προληπτικούς βομβαρδισμούς" απο την Τουρκία βλέπει η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα "Αμυντικά Νέα" ("Defense News") σε περίπτωση που η Λευκωσία εμμείνει στην απόφασή της για την εγκατάσταση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων".

    [3] Βαλκάνια - Κρίση

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "πολυμέτωπη είναι η κρίση που επικρατεί στα Βαλκάνια και δεν διαφαίνονται ελπίδες εκτόνωσης των, κατά τόπους, κρίσεων, γεγονός που άλλους ανησυχεί ενώ άλλους εξυπηρετεί. Βουλγαρία και Αλβανία βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα για οικονομικούς, κυρίως, λόγους ενώ στη Σερβία η Δημοκρατία φαίνεται να παραμένει "άγνωστη λέξη".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει ότι "το παρατραπεζικό σκάνδαλο, που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την Αλβανία ωθώντας αυτή τη γειτονική χώρα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η ηγεσία του οποίου εκτιμά πως (συνδυαζόμενο με την πολιτικοοικονομική κρίση που έχει προκληθεί και σε άλλες βαλκανικές χώρες) δημιουργούνται συνθήκες άκρως επικίνδυνης αστάθειας σε όλη την περιοχή. Η κατάρρευση έστω κι αυτών των στοιχειωδών και παρωχημένων δομών του αλβανικού κράτους έχει προκαλέσει φόβους για νέο κύμα λαθρομετανάστευσης προς τη χώρα μας".

    [4] Οικονομία

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει ότι "ίσως για πρώτη φορά κατά τα τελευταία χρόνια μπορούμε να βλέπουμε με αισιοδοξία τις οικονομικές εξελίξεις. Αισιοδοξία σχετική γιατί τα δομικά προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Αισιοδοξία ρεαλιστική καθώς τα θετικά μηνύματα είναι πολλά και εξακολουθητικά. Ο κίνδυνος ανατροπής είναι μονίμως παρών αν η πολιτική που επιβάλλει η ανάγκη εισόδου στην ΟΝΕ εγκαταλειφθεί. Αν επανέλθουν απο το "παράθυρο" οι παλαιοκομματικές αντιπαραθέσεις και οι οξυμένες κοινωνικές συγκρούσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σε περίοδο ταχείας αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού, πέραν κάθε προσδοκίας εισέρχεται η ελληνική οικονομία δημιουργώντας προϋποθέσεις για ανάλογη πτώση των επιτοκίων και ενίσχυση της ανάπτυξης. Το υπουργείο Εμπορίου βεβαιώνει ότι τον τρέχοντα Ιανουάριο ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει σε ποσοστό 6,9%. Τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Εμπορίου συμφωνούν πως αν διατηρηθούν οι σημερινές συνθήκες τον προσεχή Φεβρουάριο ο πληθωρισμός μπορεί να πέσει στο 6,7% και στο τέλος του προσεχούς Μαϊου μπορεί να υποχωρήσει και κάτω του 6%".

    [5] Τουρκία - ΕΕ

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "δύσκολη αναμένεται η σημερινή συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τους ομολόγους της των πέντε "ισχυρών" της ΕΕ στη Ρώμη (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία) μια που την Τανσού Τσιλέρ συνοδεύουν οι κατηγορίες που έχουν εκτοξεύσει εναντίον της για "εμπλοκή" σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών τόσο το Κακουργιοδικείο της Φραγκφούρτης όσο και οι γαλλοβρετανοί - σε χαμηλότερους βέβαια τόνους. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η θέση του Κλάους Κίνκελ, ο οποίος προσπαθεί να εξισορροπήσει την κατάσταση".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "οι "5" σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα συζητήσουν με την Τ. Τσιλέρ τρόπους παράκαμψης του ελληνικού βέτο, ώστε να χρηματοδοτηθεί η Αγκυρα απο πόρους της Κοινότητας για τη συμφωνία Τελωνειακής Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "έντονες αντιδράσεις στο ιταλικό Κοινοβούλιο έχει προκαλέσει η επίσημη επίσκεψη της κ. Τσιλέρ στην Ιταλία. 21 Βουλευτές με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Ρ. Πρόντι και ΥΠΕΞ Λ. Ντίνι χαρακτηρίζουν "άκαιρη" την επίσκεψη και θεωρούν σκανδαλώδες το ότι η κυβέρνηση κλείνει συμφωνίες μαζί της". Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι "η ευρωβουλή πατάει πόδι για το MEDA στην Τουρκία". Επίσης γράφει ότι "τις επόμενες 10 μέρες αναμένεται να κλείσει συμφωνία αγοράς απο την Τουρκία 30 ελικοπτέρων, γαλλογερμανικής κατασκευής τύπου Cougar ύψους 2 δισεκατομμυρίων γαλλικών φράγκων".

    [6] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη πάλι μετά απο ένα μήνα με τους αγρότες. Και οι δύο πλευρές έχουν πεισθεί ότι μια "τυφλή" σύγκρουση δεν θα οδηγούσε πουθενά αντίθετα θα είχε μόνο ηττημένους. Χθες αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπουργών στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να τηρηθεί χωρίς παρέκκλιση η απόφαση της κυβέρνησης ενώ στην περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν "εκτός του μέτρου να τηρηθούν οι νόμοι του κράτους και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "στη Λάρισα και τα Τρίκαλα μεταφέρεται σήμερα ο αγώνας των αγροτών. Εκατοντάδες αστυνομικοί φρουρούν δημόσια κτίρια για το φόβο καταλήψεων. Μέτρια εκτιμάται η συμμετοχή στα συλλαλητήρια Καρδίτσας και Αρτας και στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου. Οι αγρότες πάντως μοιράζουν στους αστυνομικούς λουλούδια αντιγράφοντας τους διαδηλωτές του Βελιγραδίου".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, "δήμευση των τρακτέρ που θα χρησιμοποιηθούν απο τους αγρότες σε τυχόν αποκλεισμούς των εθνικών οδών μπορούν να διατάξουν οι δικαστικές αρχές, ενώ ήδη έχει αποφασισθεί να ακολουθηθεί η σύλληψη και η αυτόφωρος διαδικασία για όσους εμποδίσουν τις συγκοινωνίες".

    Στο σχόλιό του το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "δεν ανταποκρίθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά την πρώτη φάση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην αυτονόητη υποχρέωσή τους να τοποθετηθούν συγκεκριμένα και υπεύθυνα έναντι των αιτημάτων των αγροτών της Θεσσαλίας. Και σε ο,τι αφορά το ΚΚΕ τα πράγματα είναι απλά αφού έχει ταχθεί εναντίον της Συνθήκης του Μάαστριχτ .Τα άλλα κόμματα της βουλής και ιδιαίτερα εκείνα που επικύρωσαν με την ψήφο τους στη συνθήκη, η Νέα Δημοκρατία και ο Συνασπισμός που καλούνται να δηλώσουν με σαφήνεια αν συντάσσονται με όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας και ειδικότερα μ'εκείνο των επιδοτήσεων που παραβιάζει τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

    [7] Ρωσία - Κύπρος - Βαλκάνια

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "συντονισμένη προσπάθεια να καταστήσει σαφές το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τις εξελίξεις στην περιοχή καταβάλλει η Μόσχα, εκπρόσωποι της οποίας πραγματοποιούν περιοδεία στο τρίγωνο Αθήνα-Λευκωσία-Αγκυρα. Σήμερα οι εκπρόσωποι του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Γεβγένι Πριμακόφ, συναντώνται με τον υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο, ενώ αύριο θα βρίσκονται στην Κύπρο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "ρωσική πρωτοβουλία για το Κυπριακό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα Β. Νικολαένκο μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλο. Επίσης απο ρωσικής πλευράς προτείνεται στην Αθήνα αγορά οπλικών συστημάτων με τη γραπτή δέσμευση ότι η Μόσχα δεν θα πουλήσει τα επόμενα 15 χρόνια τα ίδια όπλα στην Τουρκία. Τα οπλικά αυτά συστήματα είναι: ρουκετοβόλα SMERCH 300mm τρίτης γενεάς. Αντιαεροπορικά αντιπυραυλικά συστήματα TOR. Μεταγωγικά ελικόπτερα MIL MI 26 TM. Αντιαεροπορικά αντιπυραυλικά συστήματα S-300 και μαχητικά αεροσκάφη MIG 29 τρίτης γενεάς".

    [8] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "χθες η υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας εμφανίσθηκε διαλλακτικότερη στο θέμα της Κύπρου, δηλώνοντας οτι δεν πρόκειται ποτέ να προκαλέσει μια κρίση στην Κύπρο. Αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά είπε οτι η χώρα της δεν τρέφει εδαφικές διεκδικήσεις έναντι των γειτόνων της. Πρόσθεσε, ωστόσο, οτι "όλες οι διαφορές πρέπει να αντιμετωπισθούν με διάλογο. Εμείς, υπογράμμισε θέλουμε ο,τι μας ανήκει βάσει των διεθνών συμφωνιών".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ κάνει λόγο για "Ανοιγμα 'φιλίας' προς την Ελλάδα. Διαφορετική απ'ότι την είχαμε συνηθίσει εμφανίστηκε χθες απο τη Ρώμη η Τ. Τσιλέρ, δηλώνοντας οτι η Τουρκία δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις και προσβλέπει σε λύση των προβλημάτων μέσω διαλόγου".

    [9] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η διεθνής αναγνώριση των ελληνικών ομολόγων και οι εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Κούρσα ανόδου για το δολάριο. Τιμή ρεκόρ πέτυχε στην Αθήνα, στις 258,84 δρχ.".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σε χαμηλούς τόνους άρχισε ο β' γύρος. Ενώ κυβέρνηση και αγρότες δηλώνουν ανυποχώρητοι".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ερρίφθη ο κύβος για 4 Τράπεζες. Λύσεις για Εμπορική, Ιονική, Κτηματική-Στεγαστική".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κινητικότητα στις κρατικές τράπεζες. Εγκαταλείπεται το σενάριο συγχώνευσης Εμπορικής-Ιονικής".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διεθνής αναγνώριση των ελληνικών ομολόγων. Δημοπρασία πρόκριμα για τα επιτόκια στις 3 Φεβρουαρίου".

    [10] Ελληνικά ομόλογα - Διεθνής αναγνώριση

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε δεκτή από το υπουργείο Οικονομικών η κατάταξη των δραχμικών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου στη Θέση Α2, από το διεθνή οργανισμό Moody's Investor Service, λίγες μέρες μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, για τον εξωτερικό δανεισμό. Σύμφωνα με τη Moody's, η κατάταξη των ελληνικών τίτλων στην θέση Α2, είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02a run on Wednesday, 29 January 1997 - 16:49:43 UTC