Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-01-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/01/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] ΕΓ ΠΑΣΟΚ
  • [3] Ελλάδα - Ρωσία - Εξοπλισμοί
  • [4] Συναντήσεις Τσοχατζόπουλου
  • [5] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [6] Εθνικά θέματα
  • [7] Υπόμνημα για τουρκικές παρακρατικές οργανώσεις
  • [8] Κοζλοντούι
  • [9] Για ανασχηματισμό
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Ελλάδα - ΠΓΔΜ
  • [12] Συνέντευξη Αρσένη
  • [13] Εθνικό Συμβούλιο Τουρκίας
  • [14] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] Ανοδος στο Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 28/01/1997 (ΑΠΕ)

    Οι κινητοποιήσεις αγροτών και καθηγητών, η χθεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για τα εθνικά θέματα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και το ελληνικό υπόμνημα στην ΕΕ για τουρκικές παρακρατικές οργανώσεις, είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βγαίνω με τα τσαρούχια. Ο Γιώργος Σουφλιάς αποκαλύπτει πως θα κερδίσει το Συνέδριο".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Φρικτά σχέδια των έξι απαγωγέων. Θα δηλητηρίαζαν την Ελενίτσα. Ο έρωτας έσπρωξε στα άκρα την εγκέφαλο".

    Η ΑΥΓΗ: "Πάλι στους δρόμους. Οι αγρότες ξεκινούν σήμερα με συλλαλητήρια από την Καρδίτσα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ποιούς υπουργούς αλλάζει ο Σημίτης. Ομοιογενές και ευέλικτο το νέο κυβερνητικό σχήμα".

    ΕΘΝΟΣ: "Κατηγορώ το Ωνάσειο: "ο άνδρας μου πέθανε από ηπατίτιδα μετά τα ηλεκτρόδια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Και... αυρών επιφανών πάσα γη τάφος. Με εντολή Σημίτη, ασκήσεις ετοιμότητας των ΜΑΤ για τη μάχη της υπαίθρου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αλλάζει όνομα στο ΠΑΣΟΚ ο Σημίτης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τι κρύβει η απαγωγή της Ελένης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πρόβα δεύτερου γύρου. Η ώρα των τρακτέρ".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Υποπτο παιχνίδι κατά της δραχμής. Νέα εντυπωσιακή άνοδο στη Σοφοκλέους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανένδοτοι και αδίστακτοι. Αρχίζει από σήμερα η 'τελική σύγκρουση' κυβερνήσεως - αγροτών".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Βαρομετρικό χαμηλό. Κυβέρνηση: Μέτρα αλλά και παραινέσεις".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Αγριεύει η κόντρα για τα τρακτέρ μεταξύ κυβέρνησης- ΚΚΕ".

    ΝΙΚΗ: "Τα τρακτέρ ξεκινούν. Η κυβέρνηση επιστρατεύει ΜΑΤ και εισαγγελείς".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δεν έχουν χρώμα τα προβλήματα. Σε ρόλο υπονομευτή και τρομοκράτη η κυβέρνηση".

    [2] ΕΓ ΠΑΣΟΚ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "η αναζήτηση των βημάτων στην εξωτερική πολιτική και πάνω απ'όλα η 'σύνθεση' των διαφωνιών μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης και του κόμματος απασχόλησε τη χτεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος σε δηλώσεις του περιέγραψε τη συζήτηση λέγοντας πως το ΕΓ εξέτασε τις προοπτικές που διαγράφονται στο Κυπριακό. Η αμυντική επάρκεια της χώρας, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες εκτόνωσης της έντασης στην περιοχή αποτελεί τη γραμμή πλεύσης, που πρέπει να ακολουθηθεί, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας και τόνισε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να παρασυρθεί από το σκηνικό της τεχνητής έντασης που δημιουργεί η Τουρκία".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, σημειώθηκε "οξύ επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλου και του υπουργού Παιδείας κ. Γ. Αρσένη. Οι δύο άνδρες αντήλλαξαν "βαριές κουβέντες σε ήρεμο όμως ύφος", ανέφερε χαρακτηριστικά μέλος του ΕΓ. Αντικείμενο του επεισοδίου ήταν κυρίως οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της Κύπρου αλλά και τα Στρατηγεία του ΝΑΤΟ στη Λάρισα".

    [3] Ελλάδα - Ρωσία - Εξοπλισμοί

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής αντιστράτηγο έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα μετά από πρόσκληση της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας για να συζητηθεί η δυνατότητα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των εξοπλισμών. Οι επαφές αυτές γίνονται στα πλαίσια υλοποίησης του νέου πενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ύψους, όπως έχει ανακοινωθεί 4 τρις δραχμών".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "μήνυμα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Α. Πριμακόφ για το Κυπριακό μεταφέρει στον Θ. Πάγκαλο αντιπροσωπεία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία έρχεται την Πέμπτη στην Αθήνα και αμέσως μετά θα επισκεφθεί τη Λευκωσία. Η Μόσχα δηλώνει κατηγορηματικά ότι: οι πύραυλοι θα εγκατασταθούν οπωσδήποτε στην Κύπρο, παρά τις αντιρρήσεις της Δύσης και της Τουρκίας. Το θέμα των πυραύλων S-300 είναι κυρίως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό και στρατιωτικό. Η Μόσχα επίσης θεωρεί ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται εχθρικά προς αυτήν, κάτι που φάνηκε και στον πόλεμο της Τσετσενίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "την πρόθεση της Ρωσίας να συνεχίσει την πώληση όπλων προς την ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε χθες ανώτερος στρατιωτικός εκπρόσωπος στη Μόσχα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ ο Ρώσος αξιωματικός τόνισε ότι η Ρωσία είναι πιθανό να πουλήσει στην ελληνοκυπριακή πλευρά ένα ιδιαίτερα σύγχρονο αντιπυραυλικό και αντιαεροπορικό σύστημα. Πρόκειται για το TOR-M1 το οποίο μπορεί να πλήξει με μεγάλη ακρίβεια πυραύλους Κρούζ, τηλεκατευθυνόμενες βόμβες αεροπλάνα και ελικόπτερα".

    [4] Συναντήσεις Τσοχατζόπουλου

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "διπλωματικός πυρετός χθες στο Πεντάγωνο, εν όψει εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος δέχθηκε διαδοχικά τους πρεσβευτές της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ. Το ενδεχόμενο συμμετοχής της Μ. Βρετανίας στην προαναγγελθείσα αμερικανική πρωτοβουλία για την επίλυση του Κυπριακού ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης Τσοχατζόπουλου-Σμίθ. Επιπλέον ο βρετανός πρεσβευτής εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του για συνεργασία με την Ελλάδα στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ενεργοποίηση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ εξάλλου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Αμυνας με τον Ισραηλινό πρεσβευτή Ράν Κούριελ".

    [5] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "οι αγρότες μετρούν τις δυνάμεις τους και βολιδοσκοπούν τις προθέσεις για μια μαζική κάθοδο στους δρόμους την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με το 'χρονοδιάγραμμα πίεσης' της κυβέρνησης, για τη ρύθμιση ενός ή δύο βασικών αιτημάτων από τα έξι που προβάλλουν. Η κυβέρνηση 'σφυγομετρά' την απήχηση που θα έχουν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πλατείες και ανάλογα με το αποτέλεσμα, αποφασίζει αν πρέπει ή όχι να σκληρύνει τη στάση της μέχρι την Πέμπτη ή την Παρασκευή".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της τονίζει ότι "οι αγρότες είναι η ραχοκοκαλιά του έθνους. Και βρίσκονται σε δεινή θέση. Η στήριξη του εισοδήματός τους, η μείωση του κόστους αγροτικής παραγωγής είναι εθνικό καθήκον πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "η ενεργοποίηση όμως του καθαρά κατασταλτικού μέρους των σχεδιασμών της κυβερνήσεως θα οδηγήσει πιθανότατα σε άγριες συγκρούσεις που ανεξαρτήτως του αποτελέσματός τους στο αγροτικό μέτωπο θα αποτελέσουν τον πρόλογο, μόνο ευρύτερων και σκληρότερων κοινωνιών συγκρούσεων".

    [6] Εθνικά θέματα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ όπως και οι άλλες εφημερίδες γράφουν ότι "υπέρ της πολιτικής του μορατόριουμ ετάχθη με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος δήλωσε την αντίθεσή του με το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Οπως επεσήμανε "είναι εντελώς παράλογο η ελληνική πλευρά να έχει επιφυλάξεις για το μορατόριουμ".

    [7] Υπόμνημα για τουρκικές παρακρατικές οργανώσεις

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "στη διεθνή καταγγελία των 'Γκρίζων Λύκων' και των άλλων παρακρατικών οργανώσεων, μέλη των οποίων έδρασαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, είτε σε τρομοκρατικές ενέργειες, είτε σε υποθέσεις του κοινού εγκλήματος (διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, προώθηση λαθρομεταναστών κλπ) προχωράει η Ελλάδα, προσκομίζοντας, μάλιστα και αποδεικτικά στοιχεία. Με εκτενές υπόμνημα, στο οποίο θα αναφέρονται όλα τα στοιχεία για την παράνομη δράση των παρακρατικών της Αγκυρας στην ελληνική επικράτεια, η κυβέρνηση θα ενημερώσει τους "14" για τις σχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης με το κοινό έγκλημα. Σχέσεις τις οποίες επανειλημμένως στο παρελθόν είχε καταγγείλει η ελληνική πλευρά".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών χωρών ανακάλυψε προσφάτως πως η νεολαία τους πεθαίνει από χρήση ηρωίνης που προέρχεται απο την Τουρκία και εξάγεται με τη βοήθεια και τις ευλογίες της Τσιλέρ. Πρώτοι στον "χορό" μπήκαν οι Γερμανοί, που χαρακτήρισαν την Τσιλέρ "ανεπιθύμητο πρόσωπο" και ακολούθησαν Γαλλία και Αγγλία που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα με την ηρωίνη. Και όμως εδώ και χρόνια η Ελλάδα "φώναζε" πως η ηρωίνη που σκοτώνει τα παιδιά μας είναι τουρκικής προέλευσης και προωθείται από την υπερεθνική παρακρατική οργάνωση 'Γκρίζοι Λύκοι' που είχε πρωτοϊδρύσει ο... εμπνευστής του νεοτουρκισμού Κεμάλ Ατατούρκ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Ρωμαίου ότι "με μεγάλη καθυστέρηση το ένα μετά το άλλο τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αντιλήφθηκαν επιτέλους το ρόλο της Τουρκίας στην παραγωγή και τη διακίνηση ναρκωτικών. Επανειλημμένα τόσο σε συμβούλιο υπουργών στην Ευρώπη όσο και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, έχουμε επισημάνει το ρόλο της Τουρκίας στην παραγωγή και στη διακίνηση ναρκωτικών προς την Ευρώπη".

    [8] Κοζλοντούι

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "ένας από τους πλέον γηρασμένους και επικίνδυνους πυρηνικούς αντιδραστήρες του κόσμου, ο σταθμός του Κοζλοντούι στη Βουλγαρία επαναλειτουργεί από τις 17 Ιανουαρίου φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο τον εφιάλτη ενός πυρηνικού ατυχήματος. Ειδικοί εκτιμούν ότι η επαναλειτουργία του Κοζλοντούι υπεύθυνου για σοβαρά ατυχήματα στο πρόσφατο παρελθόν κρύβει εξαιρετικά σοβαρούς κινδύνους".

    [9] Για ανασχηματισμό

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "επαφές με τους υπουργούς του άρχισε από χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενόψει του επερχόμενου ανασχηματισμού. Οπως έχουν γράψει η "Αυριανή της Κυριακής" και η "Αυριανή" ο πρωθυπουργός έχει ήδη πάρει την απόφαση για την πραγματοποίηση του ανασχηματισμού, καθώς διαπιστώνει ότι παρατηρούνται φαινόμενα δυσλειτουργιών και δημόσιων διαφωνιών και αντιπαραθέσεων υπουργών που δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά παρά μόνο με ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που θα αίρουν τις δυσλειτουργικές καταστάσεις που θα αποκαθιστούν τη συνοχή και την ομοιογένειά του".

    [10] Κυπριακό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "με σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία άρχισε χθες με ενημέρωση από τον πρόεδρο Κληρίδη για τις εξελίξεις στο θέμα των ρωσικών πυραύλων και τις συνομιλίες των Αθηνών. Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται ο καθορισμός του τι θεώρησε η Λευκωσία 'κοινό έδαφος' μεταξύ των δύο πλευρών στις βασικές πτυχές του κυπριακού, προκειμένου να αρχίσουν οι απευθείας συνομιλίες. Η θέση που αρχίζει να διαμορφώνεται τώρα είναι να θεωρηθεί ως ελάχιστον ζητούμενο η αποδοχή των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα το ψήφισμα 939 στο οποίο ξεκαθαρίζεται το θέμα της κυριαρχίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "ο πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε χθες το βράδυ ότι δεν νομίζει πως με τις θέσεις που διατύπωσαν χθες τα κόμματα στο Εθνικό Συμβούλιο θα επηρεαστούν οι αποφάσεις που λήφθηκαν στην Αθήνα στις συνομιλίες με τον κ. Σημίτη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν διαφορές απόψεων πάνω στα διάφορα θέματα. Εκεί που δεν υπάρχουν διαφωνίες είναι στην αγορά των ρωσικών πυραύλων S-300 και στην ενεργότερη ανάμιξη της Μόσχας στο Κυπριακό. Στο θέμα του μορατόριουμ ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ συμφωνούν ότι αυτό είναι 'νεκρό' ενώ ΑΚΕΛ και Ελεύθεροι Δημοκράτες 'δεν είναι ευτυχείς" με τη 'νέκρωση'."

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "διαβεβαιώσεις οτι το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη της Κύπρου στην Κοινότητα θα τηρηθεί με απόλυτο σεβασμό έδωσε χθες ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Ολλανδός επίτροπος Χάνς Βάν ντεν Μπρούκ προφανώς σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις έντονες ανησυχίες που έχουν δημιουργήσει στη Λευκωσία οι δηλώσεις ορισμένων εταίρων τις τελευταίες εβδομάδες. Αρχικά η ολλανδική προεδρία με έμμεσο τρόπο και στη συνέχεια ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ με την ωμότητα που τον χαρακτηρίζει υποστήριξαν ότι η Κύπρος δεν μπορεί να ενταχθεί χωρίς προηγούμενη επίλυση του πολιτικού προβλήματος".

    [11] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "αντιτίθεται η Ελλάδα στην κοινοτική οικονομική ενίσχυση της ΠΓΔ της Μακεδονίας όσο τα Σκόπια δεν συμφωνούν μαζί της στο θέμα της ονομασίας τους. Την άποψη αυτή υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου στο Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες".

    [12] Συνέντευξη Αρσένη

    Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ αναφερόμενος στο Κυπριακό δηλώνει ότι "το μορατόριουμ δεν είναι αποδεκτό από την Ελλάδα. Αποδοχή του μορατόριουμ θα σήμαινε ουσιαστικά κατάλυση του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και διαμόρφωση της δικής μας στρατιωτικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο και στην Κύπρο ανάλογα με τις πρωτοβουλίες ή τις πιέσεις άλλων δυνάμεων. Ενιαίος Αμυντικός Χώρος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς συνυπευθυνότητα και συναπόφαση με τη Λευκωσία. Προσωπικά θεωρώ ότι συναποφασίζουμε". Για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αναφέρει ότι "είναι ένα θέμα που θα κερδιθεί και δεν νομίζω ότι πρέπει να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είναι διαφορετικό θέμα από εκείνα που πιστεύω ότι μπορεί να συζητηθούν σε τέτοιας φύσης συνομιλίες". Επίσης εκφράζει τις "ανησυχίες του για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στα εθνικά μας ζητήματα". Για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι "το νέο ΠΑΣΟΚ θα διαμορφωθεί από όλους μαζί - και όχι μερικούς - μέσα από έναν ανοιχτό ειλικρινή διάλογο διαφοροποιημένων απόψεων στα εθνικά θέματα, στα θέματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής".

    [13] Εθνικό Συμβούλιο Τουρκίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "τα μέτρα που θα ληφθούν απέναντι στις ενέργειες της Ελλάδας που αποσκοπούν στην διατάραξη της ειρήνης στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο" συζητήθηκαν χθες στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας. Το συμβούλιο συνήλθε υπό την προεδρία του προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Συζητήθηκαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και θα ληφθούν για την προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, με αφορμή τις ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο, την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο που αποσκοπούν στη διατάραξη της ειρήνης".

    [14] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα, Ελλάδα, 28/01/1997 (ΑΠΕ)

    Ο νέος γύρος των αγροτικών κινητοποιήσεων και η άνοδος του γενικού δείκτη του Χρηματιστηρίου, είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Πορεία σύγκρουσης. Αγωνία σε όλα τα μέτωπα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανησυχία για το β' γύρο... Η αγορά αναμένει με αγωνία την έκβαση "της μάχης" κυβέρνησης-αγροτών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μαζική στροφή στη Σοφοκλέους. Ροϊτερ: Νέο όριο οι 1.200 μονάδες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Προς μετωπική σύγκρουση αγροτών-κυβέρνησης. Νέος κύκλος δοκιμασίας για το σύνολο των παραγωγικών τάξεων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βγαίνουν σήμερα τα τρακτέρ. Σε θέση μάχης η κυβέρνηση".

    [15] Ανοδος στο Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "η ισχυρή άνοδος των τραπεζικών αξιών, που πλησίασε το 5%, οδήγησε στα ύψη χθες τον γενικό δείκτη τιμών του ΧΑΑ, ο οποίος έκλεισε στις 1.125,13 μονάδες, ενισχυμένος κατά 3%.[...] Χρηματιστηριακοί αναλυτές προβλέπουν πλέον ότι το νέο επίπεδο αντίστασης του γενικού δείκτη θα διαμορφωθεί στις 1.200 μονάδες, όπως αναφερόταν χθες και σε ανάλυση του πρακτορείου Ροϊτερ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02a run on Tuesday, 28 January 1997 - 15:46:15 UTC