Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 96-12-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/12/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ρωσικά οπλικά συστήματα
  • [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [4] Κινητοποιήσεις αγροτών
  • [5] ΟΑΣΕ - Συναντήσεις πρωθυπουργού
  • [6] Κυπριακό
  • [7] Ελλάδα - Κίνα
  • [8] Ελλάδα - Βουλγαρία
  • [9] Γερμανία - Τουρκία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 03/12/1996 (ΑΠΕ)

    Η συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων και οι επιπτώσεις στην αγορά, οι καταστροφές στην Ξάνθη από τις πλημμύρες, οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, οι επαφές του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΟΑΣΕ στη Λισσαβόνα και οι εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λαός... οι αγρότες που αντιστέκονται... και Κολωνάκι".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Σε θέση μάχης κυβέρνηση-αγρότες. Απειλείται επέμβαση των ΜΑΤ. Εμφραγμα στην αγορά".

    Η ΑΥΓΗ: "Οδοφράγματα και στο ΠΑΣΟΚ. Εκτακτα κομματικά μέτρα για τους απείθαρχους μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στα χέρια των αγροτών η λύση. Η κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα".

    ΕΘΝΟΣ: "Θυσία στα μπλόκα ο Τζουμάκας. Ενώ το 'έμφραγμα' επεκτείνεται σ'όλη τη χώρα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι αγρότες πιέζουν την κυβέρνηση και... της βάζουν τα πόδια στην... γαλότσα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Καίνε τα χαρτιά της χώρας στην εξωτερική πολιτική".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ομηροι αγρότες και πολίτες. Κοροϊδία οι 10 κυβερνητικές προτάσεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αυτά θέλουμε, αυτά δίνουμε. Εκτη μέρα αδιέξοδης αναμέτρησης αγροτών-κυβέρνησης. 17 νομοί με προβλήματα".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Στα χέρια Σημίτη το αγροτικό. Αδιάλλακτοι οι καταληψίες συνεχίζουν τον αποκλεισμό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επικίνδυνο το αδιέξοδο. Οι αγρότες απορρίπτουν όλες τις προτάσεις συνδιαλλαγής της κυβερνήσεως".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "24 'ναι', 15 'όχι' του Τζουμάκα. Χοντραίνει το παιχνίδι. Πολιορκούνται οι πόλεις".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Πυκνώνουν μπλόκα και... αιτήματα. Απορρίπτουν τις προτάσεις της κυβέρνησης".

    ΝΙΚΗ: "Σχέδιο απόσυρσης των 'πράσινων' τρακτέρ. Τελευταίο χαρτί η υπονόμευση".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λαϊκή συμπαράσταση στην αγωνιζόμενη αγροτιά".

    [2] Ρωσικά οπλικά συστήματα

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "ρωσικά οπλικά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν υποψήφια για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, είχε την ευκαιρία να εξετάσει ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γ. Αντωνετσής ο οποίος επισκέπτεται επισήμως τη Ρωσία. Ο αρχηγός του ΓΕΑ δεν έκρυψε ότι εντυπωσιάστηκε από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους SU27. Ακόμη επισκέφθηκε μονάδα αντιαεροπορικών πυραύλων S300, το ρωσικό αντίστοιχο του αμερικανικού Πάτριοτ για το οποίο έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους Ελλάδα και Κύπρος".

    [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "όψιμα επεχείρησε χθες να διασκεδάσει τις δυσμενείς εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για τη διαπλοκή του τουρκικού κράτους με τη δράση ακροδεξιών οργανώσεων το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών. Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες που αναφέρουν οτι ημιεπίσημοι κύκλοι της Αγκυρας ενέχονται στον εμπρησμό ελληνικών δασών είναι "αβάσιμοι και ανάρμοστοι ισχυρισμοί".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "δημοσιότητα δόθηκε από τον τουρκικό Τύπο και στη σύντομη παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, που επισκέφθηκε το Φανάρι, επ'ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα. Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στον τουρκικό Τύπο υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι : δεν υπάρχει παραδοσιακή εχθρότητα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, παραδοσιακά υπάρχουν φιλικές σχέσεις. Υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα. Αν νομίζετε ότι υπάρχει κάποια συνοριακή διαφορά, υπάρχουν νόμιμοι τρόποι για την επίλυσή της (Ιμια). Αν κάποτε επιλυθούν τα ελληνοτουρκικά ζητήματα "η Ελλάδα θα γίνει ο μεγαλύτερος υποστηρικτής και σύμμαχος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση". "Δεν είναι ακριβές ότι εμείς μπλοκάρουμε τις σχέσεις (της Τουρκίας) με την Ευρωπαϊκή Ενωση " και υπογράμμισε ότι στο ζήτημα των Ιμια, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης πήραν τη θέση της Ελλάδας. Μπορούμε να συνεργαστούμε σε τομείς του τουρισμού, εμπορίου και αντιμετώπισης προβλημάτων όπως η λαθρομετανάστευση και το εμπόριο των ναρκωτικών. Μπορούμε, επίσης, να συνεργαστούμε για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Για το Κυπριακό, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι: θα προτιμούσε να δει τη λύση πριν από την ένταξη. Η τουρκική κοινότητα θα μπορούσε να συμμετέχει έτσι, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις".

    [4] Κινητοποιήσεις αγροτών

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "οι επικεφαλής της αγροτικής κινητοποίησης απέρριψαν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο υπουργός Γεωργίας κ. Στ. Τζουμάκας και κλιμακώνουν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού και άλλων οδικών αρτηριών, νεκρώνοντας όλη τη χώρα. Η αδιαλλαξία των καταληψιών δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς τώρα εναπόκειται στον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη αν θα στηρίξει την εξαγγελθείσα πολιτική ή θα υποχωρήσει, γεγονός που ισοδυναμεί με τεράστια πολιτική ήττα για τον πρωθυπουργό. Εν τω μεταξύ, σοβαρά προβλήματα άρχισαν να παρουσιάζονται στον εφοδιασμό της αγοράς".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ παράγοντες των συναρμόδιων υπουργείων τόνιζαν ότι "μόνο η ρύθμιση των χρεών των αγροτών και των συνεταιρισμών αγγίζει τα 500 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ η ικανοποίηση των αιτημάτων για το βαμβάκι θα ξεπερνούσε τα 40 δισεκατομμύρια δραχμές, ποσό που θα άγγιζε και ο διπλασιασμός των συντάξεων του ΟΓΑ. Αν σε αυτά προστεθούν ο ΦΠΑ, το αφορολόγητο πετρέλαιο και όλα τα άλλα αιτήματα, φτάνουμε στο ένα τρισεκατομμύριο δραχμές".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει το "επικίνδυνο αδιέξοδο, που απειλεί συνολικά τη λειτουργία της οικονομίας, διαμορφώνεται βαθμιαία με τη διαφαινόμενη γενίκευση των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, καθώς απορρίπτονται από την πλευρά των αγροτών όλες οι προτάσεις συνδιαλλαγής που υποβάλουν οι αρμόδιοι υπουργοί. Στην κυβέρνηση πλέον ανησυχούν για τις διαστάσεις που μπορούν να λάβουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις και για τις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να έχει η παράταση αποκλεισμού του εθνικού οδικού δικτύου".

    Κατά την ΑΥΡΙΑΝΗ, "τέσσερα είναι τα δεδομένα σ'αυτή τη νέα περιπέτεια που αντιμετωπίζει η χώρα με τον αγροτικό ξεσηκωμό. Πρώτον: οι πραγματικοί αγρότες που συνοικοδομούν με τα τρακτέρ τους τα οδοφράγματα, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας κυρίως των τιμών ασφαλείας που οι "Βρυξέλλες" μειώνουν χρόνο με το χρόνο. Δεύτερον: η αγωνιστική τους κινητοποίηση με τη μέθοδο της καθολικής παράλυσης, που έχουν επιλέξει, είναι μαξιμαλιστική και εξωφρενική. Τρίτον: οι καθοδηγητές και συνοδοιπόροι τους ωρύονται είτε για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες, είτε από ιδιοτέλεια. Τέταρτον: η παράταση της κρίσεως είναι αδιανόητη, εθνικά καταστροφική και κατά τούτο ανεπίτρεπτη. Κάποια από τις δύο πλευρές πρέπει να καμφθεί".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "τα μπλόκα των αγροτών, που συνεχώς επεκτείνονται προκαλώντας 'έμφραγμα' σε όλη τη χώρα, έχουν προκαλέσει τριγμούς στις ενδοκυβερνητικές σχέσεις. Ο υπουργός Γεωργίας Στεφ. Τζουμάκας εμφανίζεται δυσαρεστημένος, καθώς νιώθει παραγκωνισμένος και θεωρεί ότι γίνεται 'θυσία στα μπλόκα'."

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "αρκετά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και η κυβέρνηση οφείλει να τα ικανοποιήσει, αλλά από εκεί και πέρα δημιουργούνται τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα εξαιτίας του αποκλεισμού των εθνικών αρτηριών!".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "με σχέδιο ανωμαλίας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα αιτήματα των ξεσηκωμένων αγροτών. Στόχος φαίνεται να είναι η κωλυσιεργία (με απαντήσεις-κοροϊδία) και η δημιουργία κλίματος έντασης στις μπλοκαρισμένες εθνικές, αλλά και στις αστικές αγορές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανατιμήσεων και έλλειψης αγαθών. Ταυτόχρονα, επισείεται (Τζουμάκας) ο μπαμπούλας του αιματοκυλίσματος με επέμβαση των ΜΑΤ, ενώ ο πρωθυπουργός παραμένει απαθής".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "η κυβέρνηση όπως δείχνουν οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας προκλητικά αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και συνεχίζει τον εμπαιγμό. Μπροστά στην απαράδεκτη αυτή στάση της κυβέρνησης, οι αγρότες δυναμώνουν τα 'μέτωπα του αγώνα' και δηλώνουν ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους".

    [5] ΟΑΣΕ - Συναντήσεις πρωθυπουργού

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό υπήρξαν κύριο θέμα των συναντήσεων που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία (Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Δ. Ρέππας) με χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Μάλιστα, η ελληνική πλευρά βρήκε τη δυνατότητα σ'αυτό το... χάος των σχεδόν 280 διμερών επαφών, να προβάλει τη θέση της: το θεσμικό καθεστώς που διέπει "και καθορίζει τα καθήκοντα, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις των πλήρων και των συνδεδεμένων μελών της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ν'αλλάξει" (Η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος και η Τουρκία συνδεδεμένο). Βεβαίως, η ελληνική αντιπροσωπεία είχε κι άλλη μια ευκαιρία κατά τη χθεσινή ημέρα. Στις συναντήσεις-συζητήσεις με τον Μπερίσα (Αλβανία), τον Κονσταντινέσκου (Ρουμανία), την Μπόνκοβα (Βουλγαρία), τον Αθνάρ (Ισπανία), τον Γουτέρες (Πορτογαλία), τον Κουτουλέϊρο (ΔΕΕ) αλλά και στις ολιγόλεπτες επαφές με Μπρούτλαντ (Νορβηγία), Πρόντι (Ιταλία), Ρίκφιντ (Αγγλία), Σολάνα (ΝΑΤΟ) προώθησε: τις ελληνικές θέσεις για σταθερότητα στα Βαλκάνια και αποφυγή οποιασδήποτε έντασης στο Κοσσυφοπέδιο, τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών και των συνόρων, αλλά και την αποδοχή από τους "μεγάλους" των θέσεων και των προβληματισμών της Αθήνας εν όψει της Διακυβερνητικής".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "σεβασμό της Χάρτας του ΟΑΣΕ και των κανόνων του διεθνούς δικαίου θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης κατά την ομιλία του σήμερα το μεσημέρι, στη σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη που διεξάγεται στη Λισσαβόνα. Ο κ. Σημίτης αν και δεν θα προχωρήσει σε ρητές αναφορές για την Τουρκία θα υπογραμμίσει το σεβασμό της Ελλάδας προς τη διεθνή νομιμότητα. Θ επισημάνει επίσης πως η τήρηση του διεθνούς δικαίου βρίσκει πεδίο κατεξοχήν εφαρμογής στα Βαλκάνια και το Αιγαίο, όπου ανακύπτουν αμφισβητήσεις".

    [6] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "η Λευκωσία εν γνώσει των Αθηνών πρότεινε να ανασταλούν επί οκτάμηνο οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών (και ελληνικών) πάνω από την Κύπρο υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει ανάλογη συμφωνία και η Τουρκία και θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για πολιτική λύση του Κυπριακού. Η σύμπλευση Αθήνας-Λευκωσίας (Κληρίδης-Σημίτης είχαν συζητήσει στην πορτογαλική πρωτεύουσα το θέμα) προξένησε αίσθηση σε άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς και αμυντικούς και διπλωματικούς παράγοντες στην Αθήνα, οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα. Και αφήνει περιθώρια στη συνέπειά τους, ότι οδηγούμαστε σε αναστολή του ενιαίου αμυντικού δόγματος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "ένα, ένα καίγονται τα χαρτιά της Ελλάδος στα εθνικά θέματα. Οι πιέσεις που έρχονται από το εξωτερικό και ζητούν την 'τακτοποίηση' των προβλημάτων με την Τουρκία, βρίσκουν τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς τα εθνικά συμφέροντα".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "οι αμερικανικές πιέσεις φαίνεται οτι έπιασαν τόπο. Ο Αμερικανός αξιωματούχος κ. Κάβανο ζήτησε να εφαρμοστεί ένα μορατόριουμ στις πτήσεις των αεροσκαφών από τον Ιανουάριο του νέου έτους μέχρι τον Αύγουστο, οπότε και αναμένεται να εκδηλωθεί αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό. Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται ως 'βήμα' καλής θέλησης της κυπριακής πλευράς, δεδομένου ότι τα ελληνικά αεροσκάφη πετούν κατόπιν σχετικού αιτήματος της Λευκωσίας, σε αντίθεση με τα τουρκικά. Σύμφωνα, με πληροφορίες, όλο το απόγευμα χθες στο Συνεδριακό Κέντρο γίνονταν συνεχείς συζητήσεις για το συγκεκριμένα θέμα Αμερικανών, Κυπρίων και Τούρκων για να υπάρξει αποτέλεσμα. Ωστόσο, μέχρι αργά το απόγευμα οι Τούρκοι δεν είχαν απαντήσει στο αίτημα, θεωρείτο όμως πολύ πιθανόν να δεχθούν το πλαίσιο που προτείνουν οι Αμερικανοί".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "η... αποσαφήνιση των ελληνικών θέσεων επί όλων των πτυχών του Κυπριακού, αλλά και η παρατηρούμενη το τελευταίο διάστημα έλλειψη συντονισμού με τη Λευκωσία θα αποτελέσουν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκαλείται μεθαύριο Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των κ.κ. Πάγκαλου, Παπανδρέου, Ροζάκη και Κρανιδιώτη. Την ίδια ημέρα θα βρίσκεται - κατά πάσα πιθανότητα- στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος θα συζητήσει με τον Κώστα Σημίτη το υπόμνημα με το σύνολο των κυπριακών θέσεων, προτάσεων, εναλλακτικών σεναρίων, αλλά και των "ορίων ασφαλείας" της κυπριακής πλευράς, πέραν των οποίων "δεν γίνεται συζήτηση" και θα ζητήσει την υποστήριξη του Ελληνα πρωθυπουργού".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "μέγα θέμα, σε σημείο που μπορεί να οδηγήσει στη ματαίωση της επίσκεψης στην Κύπρο του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Μάλκομ Ρίφκιντ, έχει προκαλέσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής (και απουσιάζοντος του προέδρου Κληρίδη στη Λισσαβόνα, προεδρεύοντος της Δημοκρατίας) Σπύρος Κυπριανού, αντιδρώντας στην πρόθεση Ρίφκιντ να επισκεφθεί στα κατεχόμενα τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς".

    [7] Ελλάδα - Κίνα

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "το έντονο ενδιαφέρον του για περισσότερες εισαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Κίνα, εξέφρασε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Λί Λαν Τσίνγκ προς τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο. Ο κ. Τσίνγκ στις συνομιλίες του με τον Ελληνα υπουργό τόνισε ότι η Κίνα προσβλέπει στη δημιουργία πλαισίου με την Ελλάδα για τη δραστηριοποίηση των Ελλήνων επιχειρηματιών στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά. Ο Θ. Πάγκαλος αμέσως μετά την Κίνα μετέβη και στην Ιαπωνία, όπου είχε μακρά συνάντηση με τον Ιάπωνα ομόλογό του κ. Ικέντα".

    [8] Ελλάδα - Βουλγαρία

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας για το 1997 πρόκειται να υπογράψουν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων της Ελλάδας και Βουλγαρίας Αθ. Τζογάνης και Τσ. Τοτομίροφ με την ευκαιρία επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Ελληνας αρχηγός στη Βουλγαρία".

    [9] Γερμανία - Τουρκία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "γερμανοτουρκική πολιτική οργάνωση στο πλαίσιο του κόμματος των Γερμανών Φιλελευθέρων ιδρύθηκε στο Βερολίνο, με συμμετοχή και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Κλάους Κίνκελ. Το γερμανοτουρκικό παρακλάδι του FDP ονομάζεται "Φιλελεύθερη Τουρκο-Γερμανική Ενωση" LTD".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.01 run on Tuesday, 3 December 1996 - 15:02:34 UTC