Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 22 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 96-12-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/12/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Μορατόριουμ πτήσεων μαχητικών στην Κύπρο
  • [3] Συναντήσεις πρωθυπουργού
  • [4] Νέα Δημοκρατία
  • [5] Αγροτικές κινητοποιήσεις - Απεργίες
  • [6] Ελληνοτουρκική συνάντηση επιχειρηματιών
  • [7] Εξοπλιστικό πρόγραμμα
  • [8] Σύνοδος ΟΑΣΕ
  • [9] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 04/12/1996 (ΑΠΕ)

    Οι θέσεις της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης για την αμερικανική πρόταση να απαγορευθούν οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Κύπρο, η συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων και οι επιπτώσεις στην οικονομία, οι ολιγόλεπτες συναντήσεις του πρωθυπουργού με Ντεμιρέλ και Γκλιγκόροφ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΟΑΣΕ στη Λισσαβόνα, καθώς και οι διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπλόκο των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Μας κατηγορούν για 'πειρατεία'. Μας κηρύσσουν αύριο και επίσημα οικονομικό πόλεμο".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Πέφτει η κυβέρνηση. Δραματική προειδοποίηση Σκανδαλίδη προς 'συντρόφους'."

    Η ΑΥΓΗ: "Μπλόκο" Σημίτη στο κυπριακό μορατόριουμ. Οι παλινωδίες της Αθήνας εκθέτουν τη Λευκωσία".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εβερτ-ΚΚΕ βάζουν φωτιά στη χώρα. Μετά το πατρονάρισμα των αγροτών, στήνουν και νέες απεργίες".

    ΕΘΝΟΣ: "Φωτο-απειλή. Εισαγγελέας: φωτογραφίστε τα μπλόκα και αρχίστε τις διώξεις. Ανυποχώρητοι κυβέρνηση-αγρότες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:"Θερίζει ό,τι έσπειρε ο Σημίτης. Σήμερα ανακοινώνει τις αποφάσεις του για τους αγρότες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αγρια παζαρέματα στα εθνικά θέματα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο Ακης ξεσπαθώνει. 'Οχι' στον Σημίτη για το μορατόριουμ με την Τουρκία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στην κόψη του βαμβακιού. Πορεία προς Αθήνα και αποκλεισμό της σχεδιάζουν οι αγρότες. Κλείνει δρόμους σήμερα και ο Σημίτης;".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Στον αέρα η παρέμβαση ΗΠΑ για το Κυπριακό. Ο Τσοχατζόπουλος απαίτησε αλλαγή γραμμής πλεύσης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αποκλεισμός από ξηράς, θαλάσσης και αέρος. Προκαλείται θέμα συνοχής στο ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανάβει φωτιές το μορατόριουμ. Ναι μεν αλλά, δηλώνουν σε Αθήνα και Λευκωσία".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ανυποχώρητοι και κυβέρνηση και αγρότες. Κρίσιμη συνάντηση με Τζουμάκα στη Λάρισα".

    ΝΙΚΗ: "Ασφαιρο το αμυντικό δόγμα. Σύγχυση για το μορατόριουμ στην Κύπρο".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αναμέτρηση με τις αντιλαϊκές πολιτικές".

    [2] Μορατόριουμ πτήσεων μαχητικών στην Κύπρο

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "σε συνθήκες απόλυτης σύγχυσης -περί των προθέσεων, της ετοιμότητας και των στρατηγικών τους επιδιώξεων - η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση αναδιπλώθηκαν χθες ταχύτατα και υπαναχώρησαν από την.. προχθεσινή τους θέση, που έκρινε σκόπιμη την εφαρμογή ενός 'μορατόριουμ' στον κυπριακό εναέριο χώρο. Ετσι, ενώ ως χθες το απόγευμα με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους οι κ.κ. Κασουλίδης, Μιχαηλίδης, Παπανδρέου και Νικολάου διευκρίνιζαν τη νέα 'απόφαση' των δύο κυβερνήσεων και τόνιζαν πως η εφαρμογή τελεί υπό την αίρεση της αποδοχής της από την τουρκική πλευρά και της παράλληλης προώθησης των διαπραγματεύσεων λύσης του Κυπριακού, αίφνης το σκηνικό άλλαξε. Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε 'ανακριβή' τον όρο 'απόφαση' και μίλησε για διαβουλεύσεις, ο κ. Κληρίδης διέψευσε την ύπαρξη κάποιας 'απόφασης' και τόνισε πως οι πτήσεις θα συνεχιστούν κανονικά και ο κ. Τσοχατζόπουλος απέρριψε τα πάντα - ούτε αμερικανική πρόταση υπήρξε, είπε στη Βουλή, ούτε 'απόφαση' υπήρξε ούτε το θέμα συζητήθηκε...".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "θύμα της σφοδρότατης επιθυμίας Λευκωσίας και Αθήνας να επιλυθεί οριστικά το Κυπριακό, έγινε χθες το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, Ελλάδας-Κύπρου. Η πολυφωνία που κυριάρχησε χθες σε Λισσαβόνα, Λευκωσία και Αθήνα αναφορικά με την αποδοχή της αμερικανικής πρότασης για διακοπή των πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τη Μεγαλόνησο (τη μετέφερε ο Κέρι Κάβανο) εκ μέρους του Κύπριου Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη" λειτούργησε υπονομευτικά προς την αξιοπιστία του Νέου Αμυντικού Δόγματος".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "τις εγγενείς αδυναμίες και προβλήματα της λογικής του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος εκμεταλλεύονται οι ΗΠΑ και με τις προτάσεις τους για το Κυπριακό, προκαλούν διιστάμενες δηλώσεις σε Αθήνα και Λευκωσία".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "υπό ερωτηματικό βρίσκεται ουσιαστικά από χθες η αναμενόμενη για τις αρχές του χρόνου εκδήλωση αμερικανικής πρωτοβουλίας για το Κυπριακό, καθώς η Ουάσιγκτον φέρεται δυσαρεστημένη από την υπαναχώρηση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα της αναστολής των πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο. Η αμερικανική δυσαρέσκεια εκτοξεύτηκε στα ύψη αργά χθες το βράδυ, καθώς υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε προς το παρόν να κρατήσει την ανωνυμία του δήλωσε ότι "η πρόσφατη πρωτοβουλία Κάβανο σε Αθήνα και Λευκωσία απέτυχε λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν στις δύο πρωτεύουσες. Γι αυτό το λόγο ο κ. Κάβανο επανήλθε με βελτιωμένη πρόταση στις επαφές που είχε με τις δύο πλευρές στη Λισσαβόνα". Ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε μάλιστα ότι η τουρκική πλευρά φέρεται κατ'αρχάς, να έχει αποδεχτεί την πρόταση περί μορατόριουμ στην Κύπρο, δήλωση που επιδιώκει να εκθέσει όπως είναι προφανές την Αθήνα και τη Λευκωσία μετά τις χθεσινές υπαναχωρήσεις Σημίτη και Κληρίδη".

    "Εκτιμάται, γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ότι και οι Τούρκοι δεν συμφώνησαν στην πρόταση του μορατόριουμ και οδηγήθηκαν τα πράγματα σε τροποποιήσεις και ανασκευές. Μένει η επίσκεψη του Κύπριου προέδρου στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα ξανασυζητηθεί το θέμα, αν και η κατ'αρχήν πολιτική απόφαση Λευκωσίας και Αθήνας φαίνεται πως έχει ληφθεί. Σημειώνεται πως πλέον την πρωτοβουλία έχει η Κύπρος και συμφωνεί η Ελλάδα. Την όλη κατάσταση, όπως εξελίχθηκε, περιέγραφαν κυβερνητικοί και διπλωματικοί παράγοντες στην Αθήνα, λέγοντας: 'είναι περίεργη η ιστορία', έγινε 'μπάχαλο', 'είμαστε μπερδεμένοι'."

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "οι υπερπτήσεις αποτελούν μαζί με τα έργα για την αεροναυτική βάση στην Πάφο, τον ακρογωνιαίο λίθο του ενιαίου αμυντικού δόγματος. Η σύγχυση αντανακλά, πάντως, επιτυχημένο ρήγμα της αμερικανικής διπλωματίας στη μέχρι τώρα 'συμπαγή' κυβερνητική στάση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Μ. Ρίφκιντ χαρακτήρισε το Κυπριακό ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα προβλήματα της σύγχρονης πολιτικής. Υποστήριξε ωστόσο ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αιτία, η οποία να εμποδίζει τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να επιτύχουν μέσω διαπραγματεύσεων, αποτέλεσμα το οποίο να είναι κοινά αποδεκτό. Ο Βρετανός υπουργός παρατήρησε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο έχουν συμφωνήσει σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και πρόσθεσε οτι για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί ο διάλογος".

    [3] Συναντήσεις πρωθυπουργού

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "συναντήσεις με τους προέδρους της Τουρκίας και των Σκοπίων κ.κ. Σ. Ντεμιρέλ και Κ. Γκλιγκόροφ είχε χθες στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ στη Λισσαβόνα, ο κ. Κ. Σημίτης".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "ο Ελληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε - για λίγα λεπτά - με τον πρόεδρο της Τουρκίας κ. Σ. Ντεμιρέλ και αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες. Αν και ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε την επαφή του με τον Τούρκο πρόεδρο 'κοινωνική', εντούτοις συζήτησαν πολιτικά και ειδικότερα, όπως είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός "όταν συναντάς αρχηγούς κρατών δεν αναφέρεις μόνο κοινωνικά γεγονότα. Εγώ λοιπόν υπενθύμισα στον κ. Ντεμιρέλ τα ζητήματα που υπάρχουν και εκείνος μου είπε την άποψή του. Πρέπει όμως όλα αυτά να τελειώνουν". Ο κ. Σημίτης ρωτήθηκε και για το εάν η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει διάλογο με την Τουρκία και απάντησε λέγοντας ότι "τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει, διότι η Τουρκία δεν έχει κάνει τα βήματα που πρέπει υπάρχουν αποφάσεις και από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από το Διεθνές Δίκαιο, οι οποίες πρέπει να γίνουν σεβαστές απο την Αγκυρα". Από τον κ. Γκλιγκόροφ ο κ. Σημίτης ζήτησε να κάνει κινήσεις για να λυθεί το θέμα της ονομασίας, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν συζητά διμερώς το πρόβλημα και όπως τόνισε 'ο διάλογος Ελλάδας-Σκοπίων γίνεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ', υπογράμμισε όμως ότι πρέπει να υπάρξουν καλύτερες σχέσεις των δύο χωρών".

    [4] Νέα Δημοκρατία

    "Εντονα επικριτικός κατά του κ. Κ. Μητσοτάκη και ανήσυχος γι την πορεία της ΝΔ, εμφανίζεται ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτηρίζει 'ύποπτη' τη συνέντευξη Μητσοτάκη και τονίζει ότι 'με τον επίτιμο πρόεδρο δεν υπάρχουν πλέον σχέσεις εμπιστοσύνης'. Ακόμη, επισημαίνει οτι η ΝΔ περνά την πιο κρίσιμη καμπή στην ιστορία της και σημειώνει ότι 'όσοι εμποδίζουν την πορεία της παράταξης προς το συνέδριο, αλλά και την αντιπολιτευτική της τακτική , δημιουργούν προβλήματα'. Τέλος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών και δηλώνει ότι "υπάρχει ρήξη μεταξύ των κ.κ. Εβερτ και Μητσοτάκη".

    [5] Αγροτικές κινητοποιήσεις - Απεργίες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "αποκλεισμένα από ξηράς, θαλάσσης και αέρος κινδυνεύουν να μείνουν τα μεγάλα αστικά κέντρα μετά την επέκταση των αγροτικών κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα - αργά το βράδυ απεκλείσθη από αγρότες και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης - και την παράλυση των εμπορικών τμημάτων των μεγάλων λιμανιών όπου λόγω της απεργίας των λιμενεργατών, μένουν εκτεθειμένοι εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι εμπορευμάτων. Ηδη, εμφανίζονται οι δυσμενέστατες συνέπειες του αποκλεισμού, στην τροφοδοσία της αγοράς με εκτίναξη προς τα άνω των τιμών των οπωροκηπευτικών και στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ τα προβλήματα αναμένεται να οξυνθούν από την πραγματοποίηση των επαπειλούμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών, των εκπαιδευτικών και των εφοριακών".

    "Ανυποχώρητοι οι αγρότες συνεχίζουν τους αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών δικτύων, ενώ η κυβέρνηση τηρεί ανάλγητη και αδιάλλακτη στάση απέναντι στα προβλήματά τους. Ανεξέλεγκτα κλείνουν πια οι επαρχιακοί δρόμοι", τονίζει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, "σκληραίνουν τη στάση τους κυβέρνηση και αγρότες, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες - και οι διαμαρτυρίες - για τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει στην αγορά η παράταση των καταλήψεων των εθνικών οδών. Η συνάντηση που θα γίνει σήμερα το απόγευμα μεταξύ του υπουργού Γεωργίας κ. Στ. Τζουμάκα και της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών στη Λάρισα, ύστερα από πρωτοβουλία των νομαρχών χαρακτηρίζεται κρίσιμη για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ενδώσει σε άλλα αιτήματα πέραν εκείνων που έχουν ικανοποιηθεί, γεγονός που ως αυτή τη στιγμή οδηγεί σε αδιέξοδο, αφού οι αγρότες θέλουν την επίλυση όλων των αιτημάτων τους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι εργολάβοι των οδοφραγμάτων! Ξεδιάντροπα, χωρίς προσχήματα, εμφανίστηκαν χθες 'προεδρικοί', κουκουέδες και νεοδημοκράτες, να υποστηρίζουν την ακρότητα των αγροτικών κινητοποιήσεων, το διαμελισμό της χώρας και τη γενική παράλυση που έχουν επιβάλει τα τρακτέρ των προνομιούχων αγροτών και των τσιφλικάδων και οι επιχειρούμενες νέες απεργιακές κινητοποιήσεις".

    [6] Ελληνοτουρκική συνάντηση επιχειρηματιών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "σημαντικοί εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα της τουρκικής οικονομίας θα συναντηθούν στις 9-10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με Ελληνες συναδέλφους τους. Η συνάντηση οργανώνεται από το Συμβούλιο Ελληνοτουρκικής Επιχειρησιακής Συνεργασίας, κατόπιν προσκλήσεως του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος, που είχαν πρόσφατα (στις 20-22 Οκτωβρίου) επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης Χουσαμετίν Καβί, είπε ότι η συνάντηση αυτή θα είναι ιστορική λόγω της χρονικής στιγμής που θα πραγματοποιηθεί. Παράλληλα με τους επιχειρηματίες, στη συνάντηση θα λάβουν μέρος ακαδημαϊκοί, συνδικαλιστές και δημοσιογράφοι".

    [7] Εξοπλιστικό πρόγραμμα

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "άνοιγμα στην αγορά των ανατολικών χωρών στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος για τη θωράκιση της χώρας, πιθανόν να σηματοδοτεί η τετραήμερη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΑ στη ρωσική πρωτεύουσα. Ο αρχηγός ΓΕΑ μετά από δοκιμαστική πτήση με το ρωσικό μαχητικό τρίτης γενιάς ΣΟΥΧΟΙ 27 το χαρακτήρισε εφάμιλλο των F-15 και F-16. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ΓΕΑ εξετάζει την αγορά αντιαεροπορικών πυραύλων S300".

    [8] Σύνοδος ΟΑΣΕ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "θετικές διατυπώσεις για την Ελλάδα και την Κύπρος περιλαμβάνει η διακήρυξη που ενεκρίθη απο τη σύνοδο των αρχηγών κρατών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "η αρχή της Αλληλεγγύης έναντι των χωρών εναντίον των οποίων ασκείται απειλή χρήσης βίας σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας, περιλαμβάνεται στη διακήρυξη της Συνάντησης Κορυφής του ΟΑΣΕ στη Λισσαβόνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως για την Κύπρο, παρουσιάζει το σημείο της Διακήρυξης όπου υπογραμμίζεται ότι 'παρουσία ξένων δυνάμεων (στρατιωτικών) στο έδαφος μιας χώρας-μέλους του ΟΑΣΕ είναι δυνατή μόνο με την ελεύθερη συναίνεση της ενδιαφερόμενης χώρας, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας'. Στο στρατιωτικό-πολιτικό τομέα σημαντική είναι η απόφαση που ελήφθη για την έναρξη διαπραγματεύσεων το νέο έτος για τον εκσυγχρονισμό ή προσαρμογή της Συνθήκης CFE (μείωσης των συμβατικών όπλων). Ως γνωστόν η Ρωσία ζητεί τη δημιουργία νέων εξαιρέσιμων ζωνών που τις θεωρεί αναγκαίες μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα ενδιαφέρεται να παραμείνει άθικτη η πλευρική ζώνη στην οποία ανήκει η ίδια μαζί με την Τουρκία και τούτο διότι η γειτονική χώρα επιδιώκει τη δημιουργία εκτός από τη Μερσίνα και νέων εξαιρέσιμων ζωνών στα ανατολικά πλευρά της".

    [9] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "με σκανδαλώδη και προκλητικό τρόπο βουλευτές προερχόμενοι από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Μεγ. Βρετανία, προσπάθησαν χθες και προχθές μέσω εκθέσεών τους στην 42η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της ΔΕΕ στο Παρίσι 'να περάσουν την Τουρκία σε όλα τα ευρωπαϊκά fora και μεικτά επιτελεία'. Παράλληλα, επέκριναν (!) τη στάση της Ελλάδος στα ελληνοτουρκικά (ότι οδηγεί τα πράγματα σε αδιέξοδο), ενώ σε υποστήριξη των 'κατευθυνόμενων' επιχειρημάτων τους ισχυρίσθηκαν οτι "χώρες όπως η Τουρκία αλλά και η Νορβηγία, που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, αλλά όχι στην ΕΕ, πρέπει άμεσα να γίνουν πλήρη μέλη της ΔΕΕ και να συμμετέχουν στο επιτελείο της που εδρεύει στη Φλωρεντία καθώς και στις δυτικοευρωπαϊκές δυνάμεις ταχείας ανάπτυξης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.01 run on Wednesday, 4 December 1996 - 15:32:22 UTC