Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-04-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/4/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/4/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το ατύχημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, η κρίση στα τρόφιμα που οδηγεί σε ανεξέλεγκτες εξεγέρσεις, οι μετανάστες στην παραγωγή της φράουλας στην Ηλεία, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η γραφειοκρατία διώχνει τις επενδύσεις. Τελευταία χώρα η Ελλάδα στις προτιμήσεις ξένων επενδυτών".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τελευταίοι και... καταϊδρωμένοι ερχόμαστε στις προτιμήσεις των ξένων επενδυτών, καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα νομικά πλαίσια, τους κάνουν να αποφεύγουν τη χώρα μας όπως ο διάβολος το... λιβάνι".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Τρίωρη σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες για το χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι νέες πτυχές της εθνικής στρατηγικής στα μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ετέθησαν επί τάπητος το Σάββατο στη μακράς διαρκείας σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκη".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Περίεργη πτώση του Γιώργου από... ποδήλατο που ήταν σταματημένο. Για 4 ολόκληρες μέρες θα παραμείνει στο ΚΑΤ για νοσηλεία και για 5 εβδομάδες σε απόλυτη ακινησία στο σπίτι του".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλος ο κόσμος ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κόμματος εύχεται περαστικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου που βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΚΑΤ για θεραπεία από τα δύο κατάγματα που προκάλεσε η πτώση του από... σταματημένο ποδήλατο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "12.000 ευρώ σε ανέργους για να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση. ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα ελεύθερων επαγγελματιών".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με ποσό έως 12.000 ευρώ θα χρηματοδοτεί από το προσεχές διάστημα ο ΟΑΕΔ χιλιάδες άτομα ηλικίας από 18 έως 64 ετών που θα στήσουν τη δική τους επιχείρηση σε κάποιον από 18 νομούς της χώρας".

    ΕΘΝΟΣ: "Με πλαστά ...διαβατήρια χιλιάδες αρνιά. Λαθραίες εισαγωγές από Τουρκία και Σκόπια".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κόλπο γκρόσο" από το καρτέλ των μεσαζόντων για να ελέγξουν τη διακίνηση των 800.000 αμνοεριφίων της πασχαλινής αγοράς. Στα κρεοπωλεία η τιμή του οβελία ήδη ξεπερνάει τα 11 ευρώ, ενώ οι κτηνοτρόφοι καλούνται να πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Διακεκριμένος γνήσιος αριστερός και όχι στον... καβάλο νομικός, με διωγμούς και εξορίες, και άλλες ποικίλες ταλαιπωρίες γράφει: 21 Απριλίου: Ιστορικά αναπόφευκτη και πολιτικά αναγκαία".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο γράφων και... υπογράφων, απέχει παρασάγγας όχι μόνο από ό,τι εξέφρασε ή εκφράζει η 21.4.1967, αλλά και από τον κοινωνικό και πολιτικό της περίγυρο, ευρισκόμενος ιδεολογικά και πολιτικά εκτός των "τειχών" της συγκεκριμένης κοσμοαντίληψης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πρόκληση οι 45.000 κρατικές λιμουζίνες, για τις μετακινήσεις υπουργών - υφυπουργών - προέδρων οργανισμών και άλλων μανδαρίνων του κράτους".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ διαπιστώθηκε για τη συντήρηση και την κίνηση του στόλου των πολυτελών κρατικών αυτοκινήτων τα οποία είναι παλιάς τεχνολογίας, ρυπογόνα και επικίνδυνα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αποκαθήλωση για 25.000 παράνομες πινακίδες. Τζίρος 300 εκατ. ευρώ, κυρίως μαύρο χρήμα. Ευθύνες σε δήμους, περιφέρειες και ΥΠΕΧΩΔΕ από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ευθύνες για τις 25.000 και πλέον παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν στους δρόμους της Αττικής ρίχνει στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στις περιφέρειες και στους δήμους με το πόρισμά του ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο. Φραουλοχώραφα: Άγριο ξύλο στους εξεγερμένους μετανάστες".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σκηνές βίας και τρόμου στα φραουλοχώραφα της Ηλείας εις βάρος οικονομικών μεταναστών εκθέτουν διεθνώς τη χώρα. Με την ανοχή των αρχών τα αφεντικά ξεσηκώθηκαν κατά των σύγχρονων σκλάβων, απειλώντας αυτούς και όσους τολμούν να τους συμπαρασταθούν".

    ΕΣΤΙΑ: "Οι πλέον αδικημένοι του Ασφαλιστικού".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "και με την νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, οι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες παραμένουν οι πλέον αδικημένοι. Πρόκειται για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ο οποίος προέκυψε από τη συγχώνευση των ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Στο παρά 1' γλίτωσε τα χειρότερα. Σοβαρό ατύχημα του Γιώργου με το ποδήλατο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σοβαρό ατύχημα -στο παρά 1' γλίτωσε από τα χειρότερα - είχε με το ποδήλατο χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου".

    Η ΧΩΡΑ: "Επτά νεκροί για μια χούφτα ρύζι. Η κρίση στα τρόφιμα οδηγεί σε ανεξέλεγκτες εξεγέρσεις".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "για μια χούφτα ρύζι ξεσηκώνονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Σε περισσότερες από 35 χώρες η έλλειψη τροφίμων οδηγεί σε απόγνωση. Ταραχές ξέσπασαν σε Ινδία και Αϊτή".

    City Press: "Χωρίς άμυνα στην πετρελαϊκή κρίση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αποσβολωμένη παρακολουθεί η διεθνής χρηματαγορά την ξέφρενη κούρσα ανόδου του "μαύρου χρυσού", η τιμή του οποίου έσπασε για πρώτη φορά το ψυχολογικό φράγμα των 117 δολαρίων το βαρέλι".

    Metro: "Απόσυρση και πετρελαιοκίνητα. Εξετάζονται μέτρα για να αυξηθεί ο αριθμός των "φιλικών" προς το περιβάλλον σύγχρονων οχημάτων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σοβαρά εξετάζουν τα υπουργεία Μεταφορών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος το ενδεχόμενο επαναφοράς της απόσυρσης για τα ξεπερασμένης τεχνολογίας ΙΧ".

    Metropolis: "Μαθητές στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κούραση, πίεση, πλήξη και άγχος νιώθουν στην πλειοψηφία τους οι μαθητές στο σχολείο, ενώ κρίνουν μη ελκυστικό τον τρόπο διδασκαλίας".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Η μαύρη λίστα διαφθοράς - εγκλήματος. Θεσσαλονίκη: Εκκρεμούν 292 δικογραφίες στη Δικαιοσύνη".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ταυτότητα "Μακεδόνα" διεκδικούν οι Σκοπιανοί. Θέτουν θέμα γλώσσας και έθνους".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ρωγμές στα τραπεζικά κέρδη το β' τρίμηνο. Σύννεφα στον ορίζοντα - 5 προβλήματα ανησυχούν τους αναλυτές".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα αποτελέσματα του α' τριμήνου στις τράπεζες θα είναι σύμφωνα με τα business plan. Η ανησυχία επικεντρώνεται στο δεύτερο τρίμηνο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επίμονες πληθωριστικές πιέσεις με αιχμή τα τρόφιμα. Στο 4,4% προβλέπεται η αύξηση του τιμάριθμου τον Απρίλιο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα επίπεδα του Μαρτίου, δηλαδή κοντά στο 4,4% αναμένεται να παραμείνει ο πληθωρισμός και τον Απρίλιο, θέτοντας σε αμφιβολία λίγες μέρες μετά την αναθεώρησή του και το νέο στόχο για μέσο πληθωρισμό στο 3,5% το 2008".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 21 April 2008 - 20:56:16 UTC