Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-04-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/4/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/4/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η αποβολή της χώρας μας από τη συνθήκη του Κιότο από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, όντας η μόνη χώρα που κατονομάζεται για ανεπαρκή καταμέτρηση ρύπων, το μήνυμα Σέφερ προς την ΠΓΔΜ για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, οι πανελλαδικές εξετάσεις που αναμένεται να αρχίσουν στις 20 Μαΐου, η υπόθεση της Ζίμενς, καθώς και η διεκδίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Εθνική Τράπεζα μετά τη Eurobank.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πότε διεξάγονται οι απολυτήριες εξετάσεις. Όλες οι ημερομηνίες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εγκύκλιο σχετικά με τη λήξη του διδακτικού έτους 2007-2008 και τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέστειλε χθες το υπουργείο Παιδείας προς όλα τα σχολεία".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "17χρονη έγκυος πέθανε στη χωματερή. Έψαχνε για λίγο φαγητό στα σκουπίδια και τη σκότωσε το απορριμματοφόρο".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "βρήκε το θάνατο αναζητώντας, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα της, λίγη τροφή στα σκουπίδια της χωματερής για να θρέψει τον εαυτό της και το μωρό που κρυβόταν στα σπλάχνα της".

    Η ΑΥΓΗ: "Δουλειά και όχι δουλεία. Η αγροτική παραγωγή στηρίζεται σε χιλιάδες ξένους με μεροκάματο το πολύ 25 ευρώ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "προχθές στα χωράφια με τις φράουλες στην Ηλεία, τον περασμένο μήνα στις πορτοκαλιές της Άρτας, ο ίσκιος δεκάδων χιλιάδων εργατών μας, στους οποίους στηρίζεται η ελληνική αγροτική παραγωγή στοιχειώνει".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στον "γύψο" το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Σεπτέμβριο. Σε πολύμηνη αναγκαστική πολιτική αδράνεια ο Γιώργος Παπανδρέου εξαιτίας του κατάγματος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στον "γύψο" μέχρι τον Σεπτέμβριο μπαίνει το ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας του κατάγματος που υπέστη ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ στη συνέχεια για δύο ολόκληρους μήνες είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στο σπίτι του σε κατάσταση ακινησίας".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Φράουλες και σκλάβοι. Εικόνες του 1900 στον κάμπο της Ηλείας. Οι "τσιφλικάδες", οι μεσάζοντες και οι εργάτες γης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ο ξεσηκωμός των "σκλάβων της φράουλας" έγινε για καλύτερο μεροκάματο και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πανελλαδικές: Τι αλλάζει από φέτος. Πακέτο μέτρων για τη θωράκιση του αδιάβλητου".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στη θωράκιση του αδιάβλητου των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης των υποψηφίων προς το θεσμό αποσκοπεί το πακέτο μέτρων του υπουργείου Παιδείας".

    ΕΘΝΟΣ: "Εμπόριο πρόσκαιρης ελπίδας. Συμβασιούχοι "γαλάζιας κοπής" πίσω από την πλάτη του ΑΣΕΠ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με συμβάσεις μη σταθερού χαρακτήρα, που στοχεύουν στην ευκαιριακή - ψηφοθηρική τακτοποίηση της εκλογικής πελατείας, διενεργούνται οι περισσότερες προσλήψεις στο Δημόσιο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τους προσφέρουμε μάννα... μας κερνάνε χολή. Παρ' όλη την γενναιόδωρη προσφορά της Ντόρας στους Σκοπιανούς αυτοί σκληραίνουν την στάση τους".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ένα ακόμα βήμα στην αδιαλλαξία των Σκοπίων έκανε ο πρόεδρος Τσερβενκόβσκι που με επιστολή του προς τον ΟΗΕ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβιάζει την ενδιάμεση συμφωνία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ποια φάρμακα θα πληρώνουμε. Ενώ επανέρχεται η λίστα φαρμάκων μετά την εκτόξευση στα ύψη της φαρμακευτικής δαπάνης".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νυστέρι στις διογκωμένες φαρμακευτικές δαπάνες βάζει η κυβέρνηση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η Γη δεν γιορτάζει σήμερα. Η παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στον πλανήτη βρίσκει την Ελλάδα να "αποβάλλεται" από τη συνθήκη του Κιότο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ απεφάνθη: "Κύριοι, μας κοροϊδεύετε! Τα στοιχεία που μας δίνετε για τις εκπομπές ρύπων στην Ελλάδα δεν μας πείθουν. Η χώρα σας - μέχρι νεωτέρας - θα μείνει εκτός του Πρωτοκόλλου του Κιότο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μας απέβαλαν από το "Κιότο". Διεθνής διασυρμός για τη χώρα μας η απόφαση επιτροπής του ΟΗΕ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέγα ζήτημα ηθικής τάξεως, αλλά και ουσίας, αποτελεί η απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Πρωτοκόλλου του Κιότο να αποβάλει την Ελλάδα από μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου".

    ΕΣΤΙΑ: "Κραυγαλέα ψεύδη του ΠΑΣΟΚ. Όψιμες καταγγελίες για τον ΟΤΕ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ουδέποτε ελληνικό κόμμα έχει πει τόσο κραυγαλέα ψεύδη, όσο το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα αυτό, από την ημέρα της ιδρύσεώς του ψεύδεται".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "ΟΗΕ: εκτός μηχανισμών Κιότο ετέθη η Ελλάδα. Η μόνη χώρα που κατονομάζεται για ανεπαρκή καταμέτρηση ρύπων".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χαστούκι" για την Ελλάδα αποτελεί η απόφαση του ΟΗΕ να θέσει τη χώρα μας εκτός μηχανισμών Κιότο".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μήνυμα Σέφερ στα Σκόπια για άμεση επίλυση. Διαμαρτυρία Τσερβενκόφσκι στον ΟΗΕ για το ελληνικό βέτο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μήνυμα προς την ηγεσία της ΠΓΔΜ ότι η γειτονική χώρα δεν μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ εάν δεν επιλυθεί η διαφορά της με την Ελλάδα για την ονομασία, έστειλε από τα Σκόπια ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ο "κύριος μίζα 2%" του ταμείου της Ζίμενς. Το πρόσωπο - κλειδί για το πολιτικό χρήμα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "το 2% του τζίρου της εταιρείας πήγαινε σε δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα". Αυτό κατέθεσε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Ζίμενς, επικαλούμενο πληροφορίες από τον πρώην γενικό διευθυντή της εταιρείας στην Ελλάδα κ. Μ. Χριστοφοράκο".

    Η ΝΙΚΗ: "Σταυρωμένοι καταναλωτές. Ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας στην αγορά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κατά 16% ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι υπολογίζεται το πασχαλινό τραπέζι".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σκλάβοι σήκωσαν κεφάλι σε βούρδουλα και όπλα τσιφλικάδων και τραμπούκων. Μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα Ηλείας".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο κοινός ταξικός αγώνας μεταναστών και Ελλήνων τσάκισε την τρομοκρατία και έφερε μια πρώτη κατάχτηση, με αύξηση στο μεροκάματο".

    Η ΧΩΡΑ: "Αλλάζουν χέρια μεγάλα πακέτα σε MIG και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η Commerzbank αγοράζει το 5% της MIG".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η είσοδος της Εθνικής στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με ποσοστό άνω του 5% ανάβει τη μάχη για τη διεκδίκησή του, ενώ η αγορά του 7,2% της MIG από την Commerzbank αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του αραβικού fund και στον Ανδρ. Βγενόπουλο".

    City Press: "Διπλή ενοχή για τους μετανάστες".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "δριμεία κριτική από τους ομολόγους του από τα σκανδιναβικά κράτη αλλά και χρηματοδότηση από την ΕΕ δέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της Συνόδου για Θέματα Μετανάστευσης".

    Metro: "Τους... στρίμωξε ο Σέφερ. Ξεκαθάρισε στους Σκοπιανούς τη θέση της Συμμαχίας για το όνομα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πάγωσαν χθες οι Σκοπιανοί όταν άκουσαν τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, να τους λέει ότι δεν μπορούν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, εάν δεν επιλυθεί η διαφορά τους με την Ελλάδα για την ονομασία".

    Metropolis: "Χαστούκι από ΟΗΕ στην Ελλάδα για το περιβάλλον".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "για μία ακόμη φορά η Ελλάδα βρίσκεται "απολογούμενη" εξαιτίας της ολιγωρίας που επιδεικνύει το ΥΠΕ(;)ΧΩ(;)ΔΕ στα θέματα περιβάλλοντος".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου: Ολοήμερο γυμνάσιο".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "ΝΑΤΟ προς Σκόπια: Έχετε 80 ημέρες. Τελεσίγραφο Σέφερ παρά την προεκλογική περίοδο".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Κινεί τα πάντα ο Μπους για να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Παρέμβαση" Εθνικής στην πώληση του Τ.Τ. Η ΕΤΕ αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε ότι κατέχει το 5,735% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αιφνιδίως η Εθνική Τράπεζα δήλωσε χθες το ενδιαφέρον της για τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοινώνοντας την απόκτηση μέσω του Χρηματιστηρίου, πακέτου 5,16% των μετοχών ανεβάζοντας τη συμμετοχή της στον οργανισμό στο 5,735%".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εθνική... παρέμβαση για ΤΤ. Σκληρό παιχνίδι ΕΤΕ και Eurobank".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρούσα στη μάχη για τη διεκδίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δηλώνει η Εθνική Τράπεζα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Εθνική "ασπίδα" στο ΤΤ. Τι κρύβει η απόκτηση του 5,16% του Ταμιευτηρίου από την Εθνική".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κύριο θέμα συζήτησης στους τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς κύκλους αποτέλεσε η χθεσινή κίνηση της Εθνικής Τράπεζας να αποκτήσει μέσα από την αγορά το 5,16% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μάχη" για τον έλεγχο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η Εθνική Τράπεζα κατέχει 5,735% μετά το 6,075% της Eurobank".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κλιμακώνεται η μάχη για τη διεκδίκηση του ελέγχου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες να οργανώνουν τη στρατηγική τους".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 22 April 2008 - 21:28:28 UTC