Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-04-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/4/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/4/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου στον ανακριτή, η νέα αυτοδιοικητική δομή της χώρας, που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει συγχώνευση δήμων και νομαρχιών, οι εξελίξεις στον ΟΤΕ και η παραχώρησή του στην Deutsche Telekom, με τις παράλληλες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά, καθώς και το "καμπανάκι" της Κομισιόν για δημοσιονομικά ελλείμματα και υψηλό δανεισμό.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι νέες συντάξεις. Αναλυτικοί πίνακες με τα νέα ποσά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξήσεις κατά 5% σε δύο δόσεις θα λάβουν φέτος οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, τραπεζών κ.ά) ακολουθώντας το μοντέλο αυξήσεων 3% +2 που υιοθέτησε η κυβέρνηση στην εισοδηματική πολιτική του 2008 για τους συνταξιούχους του Δημοσίου".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "7.500 νέες ευκαιρίες. Μόνιμο και εποχικό προσωπικό".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πακέτο" 5.934 νέων προσλήψεων μόνιμου διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, σε διάφορους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, βρίσκονται προ των πυλών καθώς εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η έκδοση των αντίστοιχων προκηρύξεων".

    Η ΑΥΓΗ: "Σκάνδαλο με την πώληση του ΟΤΕ καταγγέλλει ο Αλ. Αλαβάνος. Στο παρασκήνιο οι συζητήσεις κυβέρνησης - Ντόιτσε Τέλεκομ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μυρίζει σκάνδαλο" η υπόθεση της πώλησης των μετοχών ΟΤΕ, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "9,84" χαρακτήρισε ακραία στάση μερίδας του οικονομικού κατεστημένου την επίθεση Βγενόπουλου στον πρόεδρο του ΣΥΝ και υπογράμμισε το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στη Γερμανία από το αριστερό κόμμα Die Linke για τον έλεγχο της υπόθεσης".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Έκαψε τον Θέμο ο Ζαχόπουλος. Αποκαλυπτική κατάθεση για τους δύο δικηγόρους και τα αίτια που τον οδήγησαν στην απόπειρα αυτοκτονίας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "καίει τον Θέμο Αναστασιάδη, τους δύο δικηγόρους και την Εύη Τσέκου με την κατάθεσή του στον ανακριτή κ. Οικονόμου ο πρώην Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Σύγκρουση για τον ΟΤΕ και το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων. Η κυβέρνηση αποφασισμένη να προχωρήσει στις "μεταρρυθμίσεις".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στο πεδίο των ΔΕΚΟ και των ιδιωτικοποιήσεων μεταφέρεται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Οι εξελίξεις στον ΟΤΕ και τα ερωτηματικά που προκύπτουν από την παραχώρηση του οργανισμού στην Deutsche Telekom κάνουν το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Γ. Παπανδρέου να μιλούν για σκάνδαλο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στέγη στους στρατιωτικούς. Επιταχύνεται το πρόγραμμα μέσω συμπράξεων".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με γρήγορους ρυθμούς "τρέχει" το στεγαστικό πρόγραμμα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, έως το 2010 προβλέπεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η κατασκευή περίπου 700 οικημάτων (ΣΟΑ) για τους στρατιωτικούς καθώς και βρεφονηπιακών σταθμών και χώρων άθλησης κυρίως σε ακριτικές περιοχές".

    ΕΘΝΟΣ: "Προνόμια για ένστολους. ΕΛ.ΑΣ.: Νομοσχέδιο - δώρο με προαγωγές και ρουσφέτια".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προνόμια για κατώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Εξυπηρετήσεις (κυρίως) όσων μπήκαν στις σχολές επί Μητσοτάκη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τον... Σκοπιανό και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς. Ενώ έρχεται σήμερα με "άδεια χέρια" στην περιοχή ο Νίμιτς, τα Σκόπια κρατούν αδιάλλακτη στάση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μετά την πρόσφατη εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που ανακίνησε θέμα Τσαμουριάς, είχαμε τώρα την φαεινή ιδέα να καλέσουμε στη Σχολή Ικάρων τον επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των Σκοπίων Μπλαγκόι Χατζίνσκι, που αξίωσε να τον αποκαλούμε εφεξής πρέσβη της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Συγχωνεύονται Δήμοι - Νομαρχίες - Υπουργεία. Ποια υπουργεία καταργούνται και ποια νέα δημιουργούνται".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εξαφανίζονται δήμοι και νομαρχίες που συγχωνεύονται σε μεγάλες αυτοδιοικητικές μονάδες, αλλάζοντας τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αναγνωρίζονται τα πτυχία των κολεγίων. Τον Μάιο η νομοθετική ρύθμιση από το υπ. Παιδείας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το Σύνταγμα δεν είναι χαραγμένο σε πέτρα", δηλώνει με νόημα στον ΕΤ ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Παιδεία Γιαν Φίγκελ αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να αναγνωρίσει τα πτυχία ιδιωτικών κολεγίων, παρόλο που κάτι τέτοιο προσκρούει στο άρθρο 16 του Συντάγματος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κύμα φυγής από το Δημόσιο. Φοβούνται το δεύτερο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τις δυσμενείς διατάξεις".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πέρυσι ήταν 6.000, εφέτος έφθασαν τους 14.000 οι δημ. υπάλληλοι που θέλουν να πάρουν σύνταξη... εγκαίρως, από τον φόβο νέου Ασφαλιστικού που θα τους αφορά".

    ΕΣΤΙΑ: "Δεν ανακάμπτει ο δικομματισμός. Μόλις 58% το άθροισμα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "από την Κυριακή, που ήλθαν στο φως της δημοσιότητος οι νεώτερες δημοσκοπήσεις, όλοι σχεδόν οι αναλυτές μιλούν για επανάκαμψη του δικομματισμού".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πιέσεις ισχυρών για απομάκρυνση του κ. Σπ. Κλαδά από την ΥπΕΕ. Χειρίζεται κρίσιμες υποθέσεις".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "άδηλο είναι πλέον το μέλλον του κ. Σπύρου Κλαδά ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), καθώς ο πολιτικός του προϊστάμενος, υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, εισηγείται επιμόνως στο Μέγαρο Μαξίμου την απομάκρυνσή του".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Υπομονή για την ακρίβεια. Προβληματισμός για την αγορά του Πάσχα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η ακρίβεια είναι μεγάλο θέμα...χρειάζεται υπομονή μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, τόνισε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, ερωτηθείς μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, για την ακρίβεια στην αγορά".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Μου πρότειναν να σκοτώσουμε την Τσέκου! Η κατάθεση σοκ του Ζαχόπουλου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακόμη και πρόταση για δολοφονία της Εύης Τσέκου έκαναν στον Χρ. Ζαχόπουλου οι δύο δικηγόροι, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στον ανακριτή".

    Η ΝΙΚΗ: "Γολγοθάς για τα νοικοκυριά. Ανεξέλεγκτη η αγορά, καλπάζουν οι τιμές".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματικά μειώνονται τα εισοδήματα των πολιτών. Η ακρίβεια τινάζει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας, μόλις δύο μήνες μετά την εξαγγελία των 41 μέτρων, συστήνει υπομονή!"

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σήμερα απεργούμε, διεκδικούμε συμβάσεις και ασφάλιση με βάση τις ανάγκες μας".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση του εργαζόμενου Βαγγέλη Αντωνίου, που δουλεύει 17 χρόνια στο ξενοδοχείο "Μετροπόλιταν" , προχώρησε η διεύθυνση του ξενοδοχείου".

    Η ΧΩΡΑ: "Σούπερ deals στη σκιά του Κρεμλίνου για κατασκευές και εφοπλιστές. Αποκλειστικό: Τι θα συζητήσουν Καραμανλής - Πούτιν".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε σκακιέρα για big deals στον χώρο της ενέργειας εξελίσσεται η Ελλάδα, μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με αφορμή τους αγωγούς φυσικού αερίου Ναμπούκο και Σάουθ Στριμ".

    City Press: "Άσχημα νέα για τα νοικοκυριά".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με μεγάλες ανατιμήσεις στην αγορά τόσο στα τρόφιμα όσο και στο κόστος των μετακινήσεων πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα".

    Metro: "Βόμβες" Ζαχόπουλου. Του πρότειναν να βγάλουν από τη ...μέση την 35χρονη, σύμφωνα με την κατάθεσή του".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "βόμβες εξαπέλυσε με την κατάθεσή του στον ειδικό ανακριτή ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος".

    Metropolis: "Ρεκόρ αιτήσεων για κατασχέσεις".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τις 150.000 αναμένεται να φθάσουν οι αιτήσεις κατασχέσεων και πλειστηριασμών μέσα στο 2008, με το νούμερο αυτό να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια και να κορυφώνεται τη διετία 2011-2012, όταν και εκτιμάται ότι σε πανελλαδική κλίμακα οι αιτήσεις θα φθάσουν τις 200.000 έως 250.000".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Διώξεις στο δήμο Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση των 30 εκατ. ευρώ".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Κίνα: Η μεγάλη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια λόγω πυρηνικής ισχύος, υπερ-πληθυσμού και κατακλυσμού των αγορών με τα φτηνά προϊόντα της".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αποσαφήνιση "τοπίου" για χιλιάδες ξενοδοχεία. Νομοθετική ρύθμιση για νόμιμη λειτουργία όλων των μονάδων, με βάση το ειδικό σήμερα ΕΟΤ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με μία δυναμική θεσμική τομή επιχειρεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να επιλύσει τον "γόρδιο δεσμό" της λειτουργικής τακτοποίησης χιλιάδων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τουριστικών καταλυμάτων της χώρας, ένα ζήτημα που ταλανίζει επί δύο δεκαετίες τον ελληνικό τουρισμό".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δανεισμός ρεκόρ 215 δισ. Έκρηξη στις κατασχέσεις ακινήτων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε επίπεδα- ρεκόρ ο δανεισμός ιδιωτών και επιχειρήσεων, παρά την αύξηση των επιτοκίων και την επιβράδυνση του ρυθμού αύξηση των χορηγήσεων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νόμιμα θα λειτουργήσουν τα αυθαίρετα ξενοδοχεία. Παίρνουν άδεια, αρκεί να πληρούν τους όρους ασφαλείας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στη λειτουργική νομιμοποίηση όσων ξενοδοχειακών κλινών και ενοικιαζόμενων δωματίων αντιμετωπίζουν πολεοδομικά προβλήματα, αλλά πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας προχωρεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί στη Βουλή".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ακάλυπτη η Ευρωζώνη από τη διεθνή πιστωτική κρίση. "Καμπανάκι" της Κομισιόν για δημοσιονομικά ελλείμματα και υψηλό δανεισμό".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης προειδοποιεί για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται ο επίτροπος Χ. Αλμούνια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη βαθύτερης επιτήρησης για να αποφευχθούν εκτροχιασμοί των οικονομιών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 17 April 2008 - 11:20:12 UTC