Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-01-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/1/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/1/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η υπόθεση Ζαχόπουλου,τα ερωτηματικά για το δημοσιογράφο - κομιστή του επίμαχου DVD,η επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου προς την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, καθώς και οι προτάσεις της Φάνη Πάλλης-Πετραλιά για το Ασφαλιστικό, τις οποίες αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στη ΓΣΕΕ.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ασθένειες και τρομοκρατία ανησυχούν τους πολίτες. Έρευνα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με τον φόβο των ασθενειών και της τρομοκρατίας πορεύονται οι πολίτες της παγκόσμιας κοινότητας τόσο σε ατομικό όσο και σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο. Αυτό προκύπτει από την έρευνα, με θέμα τις φοβίες, που διεξήχθη από την εταιρεία "GfK" η οποία λειτούργησε για λογαριασμό της "Wall Street Journal Europe" και έλαβε χώρα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, στην Ινδία και τις ΗΠΑ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Δονήσεις στο πολιτικό σκηνικό. Φόβοι εκτροχιασμού της πολιτικής κρίσης με αφορμή το σκάνδαλο Ζαχόπουλου".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ποδαρικό στη Βουλή με τη γνωστή τακτική της εφ΄όλης της ύλης "αχταρμά" αντιπολίτευσης αλλά και με ένα χονδροειδές πολιτικό φάλτσο, που είχε στόχο τη Δικαιοσύνη, έκανε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου".

    Η ΑΥΓΗ: "Απόδραση στην Ινδία. Ο πρωθυπουργός αξιοποιεί την επίσημη επίσκεψη για να ξεφύγει από τον κλοιό της υπόθεσης Ζαχόπουλου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τριήμερη ανακούφιση από τον κλοιό της υπόθεσης Ζαχόπουλου ελπίζει να κερδίσει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, που αναχωρεί σήμερα για επίσημη επίσκεψη στην Ινδία. Συνοδεύεται, βεβαίως, από τον υπ. Εξωτερικών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο, αλλά και τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου Γ. Ανδριανό".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Είναι ψεύτες οι πολιτικοί γι' αυτό το σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Κατάρρευση του σημερινού πολιτικού σκηνικού βλέπει η Ντόρα, πυροδοτώντας νέα ένταση στην κυβέρνηση".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "απρόβλεπτες διαστάσεις προσλαμβάνει η κρίση που μαστίζει το κυβερνών κόμμα με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Τριγμοί στην πολιτική σκηνή. Οι διεργασίες, οι συγκρούσεις και τα σενάρια. Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές οι ισορροπίες τείνουν ξανά να ανατραπούν".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η πολιτική σκηνή μοιάζει με τοπίο στην ομίχλη. Στη ΝΔ οι τριγμοί πολλαπλασιάζονται, η εσωκομματική αμφισβήτηση αγγίζει πλέον τον Πρωθυπουργό και οι δελφίνοι παίρνουν θέσεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τα 9 "κλειδιά" της Φάνης για το ασφαλιστικό. Με ποιες θέσεις προσέρχεται σήμερα η υπ. Απασχόλησης στη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά κατά τη συνάντηση που θα έχει με το προεδρείο της ΓΣΕΕ".

    ΕΘΝΟΣ: "Έπιασαν το... Λόττο του Ζαχόπουλου. Ποια σωματεία μοιράστηκαν τα κονδύλια του υπ. Πολιτισμού".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "το σωματείο "Ηγησίπολις" (ιδρυτής ο ίδιος ο κ. Ζαχόπουλος) και δεκάδες ιεροί ναοί είναι στη λίστα των χρηματοδοτούμενων (πολιτιστικών) φορέων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Επιστρέφοντας την Κυριακή από την Ινδία όπου μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός... Φέρνει φακίρη για τις κόμπρες του σκανδάλου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "φακίρη σκέφτεται να φέρει ο Πρωθυπουργός από την μακρινή Ινδία για να γητεύσει τα... φίδια που τον έχουν ζώσει όσο η χιονοστιβάδα του Σκανδάλου Ζαχόπουλου μεγαλώνει. Κανένας δεν είναι σίγουρος τι πρόκειται να βγει ακόμα στην φόρα και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την Κυβέρνηση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Η σιωπή των κορυφαίων υπουργών - στελεχών στην υπόθεση Ζαχόπουλου και το δίλημμα Ανδριανού".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι μέρες περνούν αλλά η σιωπή των κορυφαίων της ΝΔ συνεχίζεται για το ζήτημα Ζαχόπουλου και τις προεκτάσεις του, προκαλώντας απορίες για το τι μπορεί να σημαίνει, αλλά και το αν αποτελεί αποτελεσματικό μέσο "άμυνας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Και το όνομα αυτού... Η σπερμολογία και ο πόλεμος μεταξύ δημοσιογράφων για τον "ταχυδρόμο" του DVD εκτρέπουν την υπόθεση Ζαχόπουλου. Επανεξετάζει τη θέση του το Μαξίμου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εν αναμονή της πιθανής κλήτευσης του Γιάννη Ανδριανού από το β' ειδικό ανακριτή Δ. Οικονόμου προκειμένου να ερωτηθεί εκ νέου για το όνομα του δημοσιογράφου - βιντεοκομιστή βρίσκονται Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απόδραση στην Ινδία. Ο ανακριτής όμως θα περιμένει την επιστροφή Ανδριανού".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τριήμερο διάλειμμα - απόδραση από τη σκληρή πραγματικότητα- αποτελεί το ταξίδι του Κ. Καραμανλή στη χώρα του Γκάντι και του Γάγγη".

    ΕΣΤΙΑ: "Η Κυβέρνησις αυτοχειριάζεται. Αψυχολόγητες αντιδράσεις επαυξάνουν την ζημιά".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "προ τετραμήνου, όταν η Νέα Δημοκρατία επανεξελέγη στην εξουσία, δύσκολα θα μπορούσε να φαντασθή κανείς την σημερινή εξέλιξη. Και όμως, το πρώτο αυτό τετράμηνο της δεύτερης θητείας της Κυβερνήσεως Καραμανλή ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η πολιτική σε ομηρία από τα DVD. Ενώ εκκρεμούν κρίσιμα προβλήματα για τη χώρα".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εγκλωβισμένη στη δίνη της υπόθεσης Ζαχόπουλου και της παραφιλολογίας για την προέλευση του επίμαχου DVD εμφανίζεται η πολιτική ζωή της χώρας σε μία περίοδο σημαντικών προκλήσεων και κρίσιμων προβλημάτων".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ραντεβού με τη λήθη...Προσπάθεια να κλείσει το θέμα Ζαχόπουλου-Ανδριανού από την κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε μία προσπάθεια να κλείσει το θέμα Ζαχόπουλου προέβη χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτε άλλο στην υπόθεση".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Διπλό σοκ για τα στεγαστικά. Νέα αύξηση 0,5% στα επιτόκια. Οι τράπεζες κόβουν τις προσφορές".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "καπέλο εκατοντάδων ευρώ τον χρόνο έρχεται στα στεγαστικά δάνεια, αφού οι τράπεζες ανεβάζουν τα επιτόκια και κόβουν τις προσφορές".

    Η ΝΙΚΗ: " Πολιτική ευθύνη στον Καραμανλή. Σφοδρή επίθεση Παπανδρέου για το σκάνδαλο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "δριμύ κατηγορώ στον Κ. Καραμανλή εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον πρωθυπουργό "βαρύτατη πολιτική ευθύνη" για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου και τον κάλεσε να ζητήσει ο ίδιος από τον Γ. Ανδριανό να αποκαλύψει την πηγή στο θέμα του επίμαχου DVD".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"Κλειδί" το όνομα για να ξετυλιχτεί το κουβάρι...Οι ραγδαίες εξελίξεις αναγκάζουν τον Γ. Ανδριανό να ξεχάσει τον "λόγο τιμής" και το "απόρρητο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου οδηγούν τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννη Ανδριανό στο να επανεξετάσει τη στάση του και να αποκαλύψει το όνομα του πληροφοριοδότη-βιντεοκομιστή του περιβόητου DVD".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τα ΜΜΕ έχουν διαμορφώσει προκλητική κατάσταση σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί όλες τις λαϊκές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το βαθμό της γενικότερης ιδεολογικής συμφωνίας μαζί του, να καταδικάσουν τον πόλεμο αποκλεισμού και διαστρέβλωσης που δέχεται το ΚΚΕ και το εργατικό λαϊκό κίνημα από τα ΜΜΕ".

    Η ΧΩΡΑ: " Σχέδιο άμυνας ενάντια στον εισερχόμενο πληθωρισμό, καταρτίζεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σχέδια επί χάρτου έχει αρχίσει να καταρτίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να ανταποκριθεί αμέσως στην περίπτωση επιδείνωσης των εξελίξεων στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων".

    City Press: "Δυναμική επιστροφή της Χίλαρι Κλίντον".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η Χίλαρι Κλίντον και ο Τζον Μακέιν θριάμβευσαν την Τρίτη στις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσαϊρ".

    Metro: "Κόντρα και όργιο φημών. Έμπρακτη στήριξη στον Γιάννη Ανδριανό παρέσχε και πάλι χθες το Μέγαρο Μαξίμου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "όργιο φημών και πληροφοριών επικράτησε χθες σε σχέση με τη στάση που θα κρατήσει ο κ. Ανδριανός στην περίπτωση που κληθεί και πάλι από τον ανακριτή και ερωτηθεί για τον κομιστή του επίμαχου DVD".

    Metropolis: "Παρέμβαση" για πινακίδες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στο προσκήνιο επανέρχεται το ζήτημα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους της Αθήνας, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν έχουν αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνες και ευθύνονται για μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Το παιχνίδι του πνιγμού. 15χρονος χαροπαλεύει στο ΑΧΕΠΑ".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Παγώνει" η υποθαλάσσια".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Λευκός θάνατος στον Εύοσμο. Κραυγή αγωνίας των κατοίκων. Η χρήση ναρκωτικών έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Νοθευμένη κοκαΐνη θερίζει νέους στη Βόρεια Ελλάδα. Άμεσος κίνδυνος - θάνατος".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Καθίζηση" των προσδοκιών σε βιομηχανία και κατασκευές".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο χαμηλότερο επίπεδο της επταετίας 2001-2007 βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία και τις κατασκευές".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε επιφυλακή έως τον Ιούνιο. Σήμα Εθνικής για την κρίση στις αγορές".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ημερομηνία λήξης έχει η κρίση στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Τ. Αράπογλου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κίνηση ματ στην ενέργεια. Τι σηματοδοτεί η συμφωνία της ΔΕΗ με τη Χαλυβουργική".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα, τη δεύτερη κατά σειρά, εντυπωσιακή κίνησή της στην "ενεργειακή σκακιέρα" έκανε χθες η ΔΕΗ , με την απόφασή της να συμμετάσχει -με τη Χαλυβουργική- σε νέα εταιρεία, η οποία θα δημιουργήσει μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Ελευσίνα ισχύος 880 MW".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τις ελληνικές μετοχές εμπιστεύονται οι ξένοι. Στο εξωτερικό ο έλεγχος του 52% της κεφαλαιοποίησης του Χ.Α.".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε υψηλά επίπεδα, παρά τη μικρή μείωση , διατηρήθηκε και τον τελευταίο μήνα του 2007 η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο, εδραιώνοντας τη νέα πραγματικότητα που βιώνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 10 January 2008 - 21:31:26 UTC