Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-01-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/1/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/1/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το ασφαλιστικό ζήτημα, το οποίο περνά στα χέρια του πρωθυπουργού, οι συστάσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη προς τους κοινωνικούς εταίρους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός, η υπόθεση Ζαχόπουλου με το επίμαχο DVD, καθώς και οι αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος τον προσεχή Μάρτιο.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πάει για διάλυση το ΠΑΣΟΚ! Μετά τους προκλητικούς αποκλεισμούς Βενιζελικών από το Συνέδριο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αναζωπυρώνονται τα σενάρια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς το Συνέδριο του Μαρτίου, το οποίο καταγγέλλεται ανοιχτά ότι οργανώνεται με βάση τις φράξιες και μηχανισμούς και στόχο το ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών, που παραμένουν ανοιχτοί μετά την επανεκλογή του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αφήστε με στο σπίτι να παλέψω με την ασθένειά μου. Ο Αρχιεπίσκοπος αρνείται να ακούσει τις συστάσεις των γιατρών και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αρνείται κατηγορηματικά να εισαχθεί σε νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, κίνηση που αφενός μπορεί να συγκινεί, αφετέρου προβληματίζει τους γιατρούς, οι οποίοι στις παρούσες συνθήκες δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες διάγνωσης".

    Η ΑΥΓΗ: "Ακρίβεια, ασφαλιστικό πυροδοτούν νέες κινητοποιήσεις. Νέος κύκλος απεργιών τον Φεβρουάριο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "χωρίς διάθεση ουσιαστικού διαλόγου και επανατοποθετήσεων εμφανίζεται η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Χθες η υπουργός Απασχόλησης Φ. Πάλλη - Πετραλιά κατέστησε σαφές στη ΓΣΕΕ ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσεις τις αποφάσεις του στη Βουλή και αμέσως μετά θα δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ο Γιώργος σπρώχνει τον Βενιζέλο εκτός ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιη η δημιουργία νέου κόμματος που θα προκαλέσει ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "προσκολλημένος στην καταστροφική για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ τακτική των εσωκομματικών αποκλεισμών εξακολουθεί να παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "DVD - γκέιτ απειλεί τη ΝΔ. Σπερμολογία για το περιεχόμενο της δισκέτας. Καταλυτικές φαντάζουν οι συνέπειες από τη σκοτεινή υπόθεση Ζαχόπουλου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "απρόσμενες και απροσδιόριστες ως προς την έντασή τους φαντάζουν οι συνέπειες του DVD-γκέιτ, που εδώ και έναν μήνα έχει στην κυριολεξία παραλύσει την κυβέρνηση Καραμανλή".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οργή δικαστών εναντίον ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ. "Σταματήστε τις πιέσεις και τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της δικαιοσύνης".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι δικαστές αντέδρασαν με οργισμένες ανακοινώσεις τους κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και των εξωθεσμικών κέντρων που παρεμβαίνουν ωμά στο έργο της ασκώντας ανοίκειες πιέσεις".

    ΕΘΝΟΣ: "Διάλογος τέλος στο Ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις τελικές ρυθμίσεις".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις αρχικές προτάσεις της για το Ασφαλιστικό εμφανίζεται να εμμένει η κυβέρνηση, πλασάροντας και κάποια επικοινωνιακά καρότα. Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή, καθώς ο διάλογος τελειώνει την προσεχή εβδομάδα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ...Καρέτα-Καρέτα! Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "κατεδίκασε" ύστερα από 18 χρόνια την Τουρκία για αγνοούμενους της εισβολής το 1974, ενώ οι Ελληνικές Κυβερνήσεις σφύριζαν αδιάφορα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ένοχη για παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε σχέση με τη μη διεξαγωγή αποτελεσματικής έρευνας για την τύχη των Ελληνοκύπριων αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974, έκρινε την Τουρκία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ)".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σε νευρική κρίση όλα τα κόμματα. Σενάρια για ραγδαίες εξελίξεις και εμφάνιση "τρίτου πόλου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκηνικό καθολικής αστάθειας επικρατεί πλέον στον πολιτικό βίο της χώρας, καθώς τα κοινοβουλευτικά κόμματα στο σύνολό τους δείχνουν να διέρχονται περίοδο μεγάλης κρίσης, έστω και σε διαφορετικό βαθμό το ένα από το άλλο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αυτοκτονίες.gr Λίγες ημέρες μετά την απόπειρα απαγχονισμού του 15χρονου, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έσωσε στο παρά πέντε τρεις νέους που ανακοίνωσαν μέσω Internet ότι θα θέσουν τέλος στη ζωή τους".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωποι με μια νέα και "αόρατη" απειλή βρίσκονται όλο και περισσότεροι νέοι και βεβαίως οι γονείς τους σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για το φαινόμενο της διαδικτυακής αυτοκτονίας, της αυτοκτονίας δηλαδή που έχει αφορμή, συμφωνείται, επιτείνεται ως τάση ή διευθετείται μέσω του Ιντερνετ (Internet arranged suicide)".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ρευματισμοί σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κλυδωνισμοί εν όψει συνεδρίου. Πονοκέφαλος και στην Ινδία".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αναταράξεις σημειώνονται σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ στη σκιά της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Τα προβλήματα ακολουθούν τον Κ. Καραμανλή στην Ινδία".

    ΕΣΤΙΑ: "Ανεξέλεγκτος ο πληθωρισμός. Αδύνατη κάθε πρόβλεψις για το 2008".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "για δεύτερο συνεχή μήνα ο πληθωρισμός κινήθηκε με ρυθμό 3,9%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανεκοίνωσε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο δείκτης τιμών καταναλωτού παρέμεινε και τον Δεκέμβριο στο 3,9%, όπως είχε διαμορφωθή και τον Νοέμβριο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το ασφαλιστικό στα χέρια του πρωθυπουργού. Ο κ. Κώστας Καραμανλής θεωρεί προσωπικό στοίχημα τις αλλαγές".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο μετατρέπει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος σε μία περίοδο κατά την οποία η πολιτική ζωή περιστρέφεται γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου, που λειτουργεί παραλυτικά για την προώθηση του κυβερνητικού έργου".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Αναταράξεις στην πορεία του ΠΑΣΟΚ....προς το Συνέδριο. Στέλεχος του ΣΥΝ συντάσσεται με το "ρεύμα Βενιζέλου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε πόλεμο ανακοινώσεων "κατρακυλάει" πάλι το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. Το "ρεύμα Βενιζέλου" θέτει θέμα εσωκομματικής δημοκρατίας, για να απαντήσει το γραφείο Τύπου του κόμματος ότι "αυθαίρετοι διαχωρισμοί δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ανακρίνουν Ανδριανό και ...DVD. Δύο βόμβες απειλούν το Μαξίμου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον ανακριτή θα κληθεί να καταθέσει εκ νέου ο Γ. Ανδριανός μόλις επιτρέψει από την Ινδία, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκεται και το DVD του Μαξίμου".

    Η ΝΙΚΗ: " Κοχλάζουν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική ζωή σε παρατεταμένη κρίση".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κρίση έχει εισέλθει η πολιτική ζωή της χώρας. Τα δύο κόμματα εξουσίας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μαστίζονται από εσωτερικά προβλήματα . Η κυβέρνηση "βουλιάζει" στα σκάνδαλα, ενώ η ενότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βαδίζει πάνω σε τεντωμένο σχοινί".

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Η Ντόρα πήρε το όπλο της. Νέοι πονοκέφαλοι για Καραμανλή".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ντόρα πήρε το όπλο της και άρχισε να πυροβολεί προς πάσα κατεύθυνση βλέποντας τις αδυναμίες, τους δισταγμούς και τα προβλήματα της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ".

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:"Αυτοκτονεί" το πολιτικό σύστημα. Από μηδενική βάση οι αναζητήσεις των πολιτών".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μια δίνη χωρίς τέλος και με απρόβλεπτες συνέπειες παρασύρεται η κυβέρνηση από το σκάνδαλο Ζαχόπουλου".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εργάτες- αυτοαπασχολούμενοι- φτωχοί αγρότες: Ξεσηκωθείτε - αντισταθείτε στα αντιασφαλιστικά μέτρα".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη σούπα του "κοινωνικού διαλόγου" ξαναζεσταίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει τα αντιασφαλιστικά σχέδια, όπως προκύπτει από τη χτεσινή συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, επιδιώκοντας να βγει από τη "γωνία" που τη στρίμωξαν οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Δεκέμβρη".

    Η ΧΩΡΑ: "Πάνω από τον πληθωρισμό αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις. Γ. Αλογοσκούφης: Πρόγραμμα Σταθερότητας 2007-2010".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το καμπανάκι του κινδύνου ανακύκλωσης των ανατιμήσεων στην περίπτωση υψηλών μισθολογικών αυξήσεων έκρουσε για μία ακόμα φορά ο υπουργός Οικονομίας , καλώντας τους κοινωνικούς εταίρους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, σε μια ομολογουμένως δύσκολη χρονική περίοδο κατά την οποία ο πληθωρισμός επιμένει να "καλπάζει" με 3,9%".

    City Press: "Καταδίκη εμπόρου, δικαίωση χρήστη".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το 2004, λίγο πριν από τα 20ά γενέθλιά της , η Σάντρα Μπέργκεν από την πόλη Μπίγκαρ της επαρχίας Σασκατσούαν του Καναδά βίωσε μια εμπειρία που παρ' ολίγον να της στοιχίσει τη ζωή".

    Metro: "Τους γλίτωσαν από τον θάνατο. Απέτρεψε τις αυτοκτονίες τριών νέων παιδιών το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σοκ προκαλεί στην κοινή γνώμη η χθεσινή αποκάλυψη ότι το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής απέτρεψε τις αυτοκτονίες τριών νέων παιδιών".

    Metropolis: "Ασφαλιστικό: εν αναμονή πρωθυπουργού".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά σε δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, προκειμένου να της παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης απέκλεισε αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των συντάξεων".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση ΝΑΤΟ στο λιμάνι".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Η σιωπή..είναι χρυσός".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αέρας δηλητήριο μας πνίγει 200 ημέρες το χρόνο. Υπερδιπλάσιοι των επιτρεπτών ορίων οι επικίνδυνοι ρύποι στη Θεσσαλονίκη".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Λύνεται το Ασφαλιστικό; Προς το συμφέρον των πολλών".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανθεκτική η ελληνική οικονομία στις πιέσεις. Γ. Αλογοσκούφης: Δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης των στόχων της οικονομικής πολιτικής".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφή διαβεβαίωση ότι μέχρι στιγμής δεν τίθεται, λόγω της διεθνούς αναταραχής, καμία ανάγκη αναθεώρησης των στόχων της οικονομικής πολιτικής έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Κύμα πωλήσεων στο Χ.Α. με πρωταγωνιστές 4 ξένους οίκους".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Citi, Merrill Lynch, Goldman Sachs και Lehman φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να πρωταγωνίστησαν στο κύμα πωλήσεων που έπληξε χθες τη Σοφοκλέους και οδήγησε τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 5.000 μονάδες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κοκτέιλ αβεβαιότητας στο ΧΑ. Οι ξένοι έδωσαν χθες το σύνθημα των ρευστοποιήσεων".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αβέβαιο παραμένει το μέλλον για τις αγορές, καθώς η περίοδος της έντονης μεταβλητότητας συνεχίζεται, σύμφωνα με τους αναλυτές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα φορολογικά μέτρα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αναθεώρηση στόχων και περιεχομένου στον κρατικό προϋπολογισμό 2008 μπορεί να προκαλέσουν οι διεθνείς αναταράξεις, αλλά και οι εσωτερικές αβεβαιότητες στην είσπραξη δημοσίων εσόδων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 11 January 2008 - 21:11:43 UTC