Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-01-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/1/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/1/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η υπόθεση Ζαχόπουλου και τα ερωτηματικά που δημιουργούνται για το δημοσιογράφο-κομιστή του επίμαχου DVD στο Μέγαρο Μαξίμου, οι οικονομικές εξελίξεις μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, καθώς και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, που βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής και οι κινήσεις στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση για την πάταξη της κερδοσκοπίας.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θερίζουν τα ναρκωτικά την Ελλάδα εκτός από τον θάνατο της 14χρονης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "έρμαιο στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών βρίσκεται η νεολαία της χώρας μας! Ο,τι πολυτιμότερο διαθέτει ένα κράτος, το μέλλον του, καταστρέφεται συστηματικά από τους αδίστακτους εμπόρους ναρκωτικών που βρίσκονται παντού, προκειμένου να πουλήσουν τον θάνατο ακόμα και σε παιδιά!"

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "8.248 νέες προσλήψεις. Οι ειδικότητες, τα προσόντα, οι προθεσμίες".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αθρόες" προσλήψεις 4.065 μόνιμων υπαλλήλων, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα "φέρνει" το πρώτο εξάμηνο του 2008, καθώς εισέρχονται στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την έκδοση των σχετικών προκηρύξεων".

    Η ΑΥΓΗ: "Η κυβέρνηση επιμένει να κρύβει τον βίντεο-κομιστή, παρά την πίεση της κοινής γνώμης, ακόμη και βουλευτών της ΝΔ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το πρωθυπουργικό επιτελείο συνεχίζει να κρύβει την ταυτότητα του κομιστή του βίντεο της υπόθεσης Ζαχόπουλου, παρά την πίεση της κοινής γνώμης, την πολιτική ζημιά που υφίσταται και τις υποδείξεις ακόμη και βουλευτών της ΝΔ".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ετοιμάζουν έφοδο για τα DVD σε σπίτια, γραφεία υπόπτων και θυρίδες τραπεζών".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "εφόδους σε σπίτια, επαγγελματικούς χώρους, ακόμα και εξοχικές ιδιοκτησίες υπόπτων στην υπόθεση Ζαχόπουλου είναι έτοιμος να διατάξει ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Αναβρασμός και φόβοι στη Νέα Δημοκρατία. Κλίμα αστάθειας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "βαθιά ανησυχία στη ΝΔ προκαλεί η υπόθεση Ζαχόπουλου και στο Μέγαρο Μαξίμου μετρούν πολιτικές πληγές. Η κάθετη πτώση των ποσοστών της ΝΔ προκαλεί πανικό".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στο στόχαστρο οι κερδοσκόποι. Συντονισμένες κυβερνητικές ενέργειες για τη συγκράτηση των τιμών".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία συζήτησε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή".

    ΕΘΝΟΣ: "Μπράβο μέσα στην εντατική! Πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας από τη στιγμή που ανέκαμψε ο Ζαχόπουλος".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρακτική που θυμίζει...υπόθεση "17 Νοέμβρη" ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα Ζαχόπουλου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά "στρατοπεδεύουν" σε 24ωρη βάση μέσα στον χώρο της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: " Ο ΦώΛΙΑΣ ...στη ΦΩΛΙά της ακρίβειας. Αποφασισμένη η κυβέρνηση να...κόψει τα χέρια των κερδοσκόπων".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να αποφευχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας με ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών. Αυτά δήλωσε χθες μετά την λήξη της κυβερνητικής επιτροπής ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Έξω από τη ΝΔ οι λαθρεπιβάτες. Δήλωση - Βόμβα του Γερ. Γιακουμάτου με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έξω οι λαθρεπιβάτες από τη ΝΔ" είναι το σύνθημα που κυριαρχεί πλέον στο κυβερνών κόμμα για την υπόθεση Ζαχόπουλου, όπως χαρακτηριστικά το έθεσε χθες και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος, εκφράζοντας την οργή της βάσης της παράταξης για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σφίγγει ο κλοιός για το δημοσιογράφο χωρίς όνομα. Με ποινική δίωξη απειλείται ο Γ. Ανδριανός αν δεν αποκαλύψει ποιος του έδωσε το "ροζ" DVD".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται πλέον στο διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Ανδριανό για να αποκαλύψει το όνομα του δημοσιογράφου ο οποίος του παρέδωσε το επίμαχο οπτικό υλικό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κρύβονται πίσω από τον Ανδριανό. Επιμένει η κυβέρνηση ότι ο Καραμανλής δεν ήξερε".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "να κρατηθεί ο Κ. Καραμανλής πάση θυσία μακριά από την υπόθεση Ζαχόπουλου επιχειρεί το Μαξίμου και κρύβεται πίσω από τον Γ. Ανδριανό, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται να αποκαλύψει ποιος του ενεχείρισε το επίμαχο DVD".

    ΕΣΤΙΑ: "Κακώς αλλάζει ο εκλογικός νόμος. Ανεδαφικές προτάσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "Η Ελλάς είναι το μόνο δημοκρατικό κράτος του κόσμου, όπου κατά τις τελευταίες 27 βουλευτικές εκλογές , ο εκλογικός νόμος άλλαξε 18 φορές. Η "Εστία" έχει κατ΄επανάληψιν παρουσιάσει τον κατάλογο ντροπής με τους αλλεπάλληλους εκλογικούς νόμους που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα από το έτος 1926 και εντεύθεν".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κόλαφος από τον ΟΗΕ για ρύπους στην Ελλάδα εγκαλεί το ΥΠΕΧΩΔΕ".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κόλαφος για την Ελλάδα είναι έκθεση της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή. Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, η χώρα μας είχε "εκτιμήσει λάθος" τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του έτους - βάση 1990, σύμφωνα με τα οποία έχει δοθεί περιθώριο αύξηση των εκπομπών κατά 25% ως το 2010".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Σαφάρι" κατά της κερδοσκοπίας. Ακρίβεια και πληθωρισμός προβληματίζουν την κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "έκρηξη" αυξήσεων σε ολόκληρο το φάσμα της αγοράς προκαλεί η ξέφρενη κούρσα του "μαύρου χρυσού". Η κατάσταση ανησυχεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο προβληματίζεται από το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν υψηλότερες αυξήσεις στους μισθούς".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ζαχόπουλος διαψεύδει Μαξίμου. Τι εκμυστηρεύτηκε σε στενό του φίλο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαψεύδει το Μαξίμου ο Χρήστος Ζαχόπουλος με τα όσα αποκάλυψε σε δύο στενούς του φίλους την ημέρα που το επίμαχο DVD έφτασε στα χέρια του Γιάννη Ανδριανού. "Με τελείωσαν από το Μαξίμου. Έχουν το υλικό", είπε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, όπως αποκαλύπτει στα "ΝΕΑ" ο Γιώργος Μυλωνάς".

    Η ΝΙΚΗ: " Καμπανάκι για τον Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκμεταλλεύεται τη φθορά Καραμανλή".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εξακολουθεί να μην πείθει το ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Τα αργά αντιπολιτευτικά ανακλαστικά της ηγεσίας του και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ασκήσει προγραμματική αντιπολίτευση, προβληματίζουν τους βουλευτές που καταλογίζουν στον Γιώργο Παπανδρέου ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις εξ αποστάσεως".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μισθοί και συντάξεις στο ύψος των πραγματικών λαϊκών αναγκών".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "χιονοστιβάδα νέων μέτρων που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα ετοιμάζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα τη "δύσκολη κατάσταση της διεθνούς οικονομίας" και την πορεία των διεθνών τιμών στο πετρέλαιο, σύμφωνα με τη χτεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για τις τιμές".

    Η ΧΩΡΑ: " Η κυβέρνηση απειλεί να κόψει τα χέρια των κερδοσκόπων. Καμπανάκι κινδύνου από Γ. Αλογοσκούφη".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανησυχία και προβληματισμός για αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, από τη τρελή κούρσα των διεθνών τιμών των καυσίμων και των πρώτων υλών, επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, το οποίο, όμως, διαθέτει το πολύτιμο «εργαλείο» των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει, προκειμένου να ξεπεράσει τις αναταράξεις στη παγκόσμια οικονομία".

    City Press: "Ανησυχία για την ακρίβεια".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "την απόφασή της να χτυπήσει ανελέητα κάθε μορφής κερδοσκοπία, που με αφορμή την εισαγόμενη ακρίβεια ανεβάζει τις τιμές και προκαλεί πληθωριστικά φαινόμενα με μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για την οικονομία κατέστησε σαφή χθες η κυβέρνηση".

    Metro: "Συναγερμός λόγω ανατιμήσεων. Αναμένονται αυξήσεις κατά 15% στις τιμές βασικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αντιμέτωποι με εξοντωτικές ανατιμήσεις προϊόντων ευρείας κατανάλωσης βρίσκονται οι Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά, με βασικό τροφοδότη τις υψηλές τιμές των καυσίμων".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Απροστάτευτοι στην ακρίβεια. "Βροχή" ανατιμήσεων στην αγορά".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Εγρήγορση για τις ανατιμήσεις".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εισβολή γυναικών στο Αγιον Όρος. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για εκτάσεις της Χαλκιδικής που διεκδικούν μονές".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "ΟΧΙ στα διόδια μέσα στην πόλη. ΝΑΙ στην "Κοινωνία της Πληροφορίας".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Σε αγώνα δρόμου το Γ΄ΚΠΣ για απορρόφηση 8 δισ. ευρώ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε κατάσταση συναγερμού θέτει το υπουργείο Οικονομίας τις διαχειριστικές αρχές του Γ' ΚΠΣ προκειμένου να πραγματοποιηθούν πληρωμές ύψους 8 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2008 οπότε και «κλειδώνουν» στην πλειονότητά τους τα επιχειρησιακά προγράμματα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Συναλλαγές και εκτός Χ.Α. Από την Τρίτη εξωχρηματιστηριακές πράξεις".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την επόμενη εβδομάδα - και εκτός απροόπτου την Τρίτη 15 Ιανουαρίου- αναμένεται να ληφθεί απόφαση που τροποποιεί τον κανονισμό του αποθετησίου και ανοίγει τον δρόμο για τη διενέργεια εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών επί ελληνικών μετοχών".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τα στρατόπεδα του Λιμανιού. Αύριο ο ΟΛΠ εγκρίνει τη διακήρυξη του διαγωνισμού".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διεργασίες για τη συγκρότηση των επιχειρηματικών σχημάτων που θα διεκδικήσουν τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων στους λιμένες Πειραιώς και Θεσσαλονίκης".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Λιγότερη ανάπτυξη φέτος προβλέπει η Κομισιόν. Η Ευρωζώνη στη σκιά του πετρελαίου και του ακριβού ευρώ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα προχωρήσει η Κομισιόν, λόγω πετρελαίου και ευρώ. Ο Επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια, εξέφρασε ελπίδα ότι θα υπάρξει ανάπτυξη το 2008, που όμως θα είναι χαμηλότερη από το 2007 (2,6%)".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 9 January 2008 - 17:35:33 UTC