Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/8/2006
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τρομοκρατία
  • [04] Υγεία
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ακτοπλοΐα
  • [07] Μαστροκώστα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/8/2006

    Το τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο την ανατίναξη αεροπλάνων που απέτρεψαν οι βρετανικές αρχές, είναι το βασικό θέμα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χάος στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Μετά την εξάρθρωση πολυμελούς τρομοκρατικής οργάνωσης στη Βρετανία.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Κόκκινος" συναγερμός και στην Αθήνα. Νέο σοκ στη Βρετανία από τις "βόμβες" του τρόμου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φρενοκομείο ο πλανήτης Γη. Ανθρωποσφαγή χωρίς τέλος σε Λίβανο, Γάζα, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ουγκάντα. Τρόμος στον αέρα - Χάος στο έδαφος. Η βία διαδέχεται τη βία με αθώα θύματα.

    Η ΑΥΓΗ: Βηρυτός - Χίθροου πραγματικός και εικονικός τρόμος. Βομβαρδισμοί στον Λίβανο και "βομβαρδισμός" από τα μίντια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εφιάλτης για όλο τον κόσμο. Παρέλυσαν οι διεθνείς αερομεταφορές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Χάος στα αεροδρόμια. Εξαρθρώθηκε ομάδα που σχεδίαζε να ανατινάξει αεροπλάνα εν πτήσει. Κόκκινος συναγερμός σε Βρετανία και ΗΠΑ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σενάρια τρόμου παγώνουν την Ευρώπη. Οι βρετανικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν "νέα 11η Σεπτεμβρίου".

    ΕΘΝΟΣ: Τρόμο-εφιάλτης στις πτήσεις όλου του κόσμου. Λονδίνο και Ουάσιγκτον δημιουργούν σκηνικό Μέσης Ανατολής σε ολόκληρο τον πλανήτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αντιτρομοκρατική υστερία καλύπτει την ισραηλινή τρομοκρατία. Παγκόσμιος "κόκκινος συναγερμός" για επικείμενες ανατινάξεις αεροσκαφών από τη Βρετανία σε πολιτείες των ΗΠΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αέρας αλλαγής στην υγεία. Μπαίνουν οι βάσεις για την υλοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εφιάλτης. Οι βρετανικές αρχές απέτρεψαν... 11η Αυγούστου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρόμο-σόκ. Νέα 11/9 υποστηρίζουν ότι απέτρεψαν οι Βρετανοί. Χάος στο Χίθροου, προβλήματα σε όλα τα αεροδρόμια.

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ δημαγωγεί με απροκάλυπτο τρόπο. Ο λαϊκισμός του έχει υπερβή κάθε όριο γελοιότητος.

    ESPRESSO: "Τα είδα όλα". Ξέρω τον ευυπόληπτο κύριο που πήρε το παιδί από Μπαρμπούτα και ξέρω πού ακριβώς το μετέφερε. Η κατάθεση που θα προκαλέσει σεισμό για τον Αλεξ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Αλ Κάιντα τρομάζει πάλι τη Δύση. Στο "παρά πέντε" απετράπη από βρετανικές υπηρεσίες χτύπημα σε αμερικανικά επιβατικά αεροσκάφη. Συνελήφθησαν 24 ύποπτοι Πακιστανικής καταγωγής.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συναγερμός στην υφήλιο. Σε κόκκινο συναγερμό η Βρετανία μετά τις απειλές για ανατίναξη αεροσκαφών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ταξίδια τρόμου επιβάλλει η Αλ Κάιντα. Έκτακτα μέτρα και στην Ελλάδα.

    Η ΝΙΚΗ: Φόβος πάνω από τη Δύση. Τρομοκρατική συνωμοσία ανακοίνωσε το Λονδίνο.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Τρόμος στο Λονδίνο. Αντίποινα για τις σφαγές στο Λίβανο. Μαίνονται οι μάχες αντί της εκεχειρίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες: Εφοπλιστική ασυδοσία από την "απελευθέρωσή τους".

    TRAFFIC NEWS: Περνάω και μόνη μου καλά. Η Γωγώ Μαστροκώστα αποκαλύπτεται στην "t".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δικαιούχοι προγράμματος κοινωνικού τουρισμού: Τουρίστες β' κατηγορίας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Με κενά η ασφάλεια του αεροδρομίου "Μακεδονία". Το προσωπικό ελέγχου δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του καλοκαιριού.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα τρομοκρατική απειλή στην Αγγλία με στόχο την Αμερική.

    [03] Τρομοκρατία

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "στην αιχμή του καλοκαιριού και εν μέσω του άδικου και βαρβάρου πόλεμου που εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή, με την ανοχή των ΗΠΑ και της Βρετανίας, ο εφιάλτης της τρομοκρατίας ανασύρεται ακόμη μία φορά, για να προκαλέσει πρωτοφανή αναστάτωση στις διεθνείς αερομεταφορές και τεράστια ανησυχία στην παγκόσμια κοινή γνώμη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "σε "κόκκινο συναγερμό" βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η Βρετανία. που ένα χρόνο μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2005, έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με το φόβο της τρομοκρατικής απειλής. Για "διεθνών διαστάσεων συνωμοσία με κλίμακα που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας" και "πρόθεση δολοφονίας χιλιάδων επιβατών" μιλούν οι βρετανικές αρχές".

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "νέα "11η Σεπτεμβρίου" ανακοίνωσαν πως απέτρεψαν χθες οι βρετανικές αρχές. Με "υγρόν πυρ" οι επίδοξοι καμικάζι σκόπευαν να ανατινάξουν εν πτήσει, ταυτόχρονα, έως δέκα επιβατηγά αεροσκάφη βρετανικών και αμερικανικών αερογραμμών με προορισμό μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, και να προκαλέσουν "ανθρώπινες απώλειες σε αφάνταστη κλίμακα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "ως συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα χαρακτηρίζουν η Βρετανία και οι ΗΠΑ το τρομοκρατικό σχέδιο για την ανατίναξη αεροσκαφών εν πτήσει. Η αποκάλυψη του τελευταίου προκάλεσε χάος στις αεροπορικές συγκοινωνίες".

    Η Espresso εκτιμά ότι "μόνο η "Αλ Κάιντα" και υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Οσάμα Μπιν Λάντεν θα μπορούσε να σχεδιάσει, να οργανώσει και να υλοποιήσει τα επόμενα 24ωρα την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση σε πολιτικά αεροσκάφη γεμάτα επιβάτες, που θα απογειώνονταν από τη Βρετανία και θα έσπερναν το θάνατο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο που το σενάριο αυτό κατάφεραν να ξεσκεπάσουν οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "τρομοσυναγερμό σήμαναν οι Βρετανοί και ο Μπους μίλησε για "ισλαμικό φασισμό", επικαλούμενος σχέδια της Αλ Κάιντα για μαζικές δολοφονίες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι Β«"πάγωσε" η Βρετανία, μόλις ένα μήνα έπειτα από την πρώτη μαύρη επέτειο των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου. Το τρομοκρατικό σχέδιο που απέτρεψε, όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, και θα υλοποιούνταν σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις μέσα στις προσεχείς δύο ημέρες, προέβλεπε την ανατίναξη τουλάχιστον δέκα αεροσκαφών εν πτήσει με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για "διεθνών διαστάσεων" συνωμοσία, με στόχο "μαζικές δολοφονίες", έκαναν λόγο οι ΑρχέςΒ».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι Β«παγκόσμιο εφιάλτη αποτελούν πλέον οι άνθρωποι - βόμβες των απελπισμένων του μουσουλμανικού κόσμου, στρατιά ολόκληρη στην κυριολεξία από εθελοντές κομάντο αυτοκτονίας, που συνιστούν την πιο αποφασισμένη και εξελιγμένη μορφή τρομοκρατίας. Η χθεσινή αποκάλυψη του τρομοκρατικού σχεδίου για την ανατίναξη αεροσκαφών εν πτήσει με προορισμό τις ΗΠΑ αποτελεί συγκλονιστική υπενθύμιση του σταθερού στόχου των τρομοκρατών, που παραμένει η παράλυση βασικών πυλώνων της διεθνούς οικονομίας και η επαναβεβαίωση - εν μέσω, μάλιστα της εκρηκτικής συγκυρίας στη Μέση Ανατολή - της πολεμικής δράσης του σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτηΒ».

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι Β«τρομοκρατική συνωμοσία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε χθες το Λονδίνο, αναζωπυρώνοντας έτσι το κλίμα τρομοϋστερίας που καλλιέργησε η πολιτική των ΗΠΑ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Ο φόβος άρχισε να πλανάται έντονος και πάλι πάνω από τη Δύση, αφού η υπόθεση αυτή ξύπνησε εφιάλτες τόσο στις ηγεσίες όσο και στην κοινή γνώμηΒ».

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι Β«μία αποτυχημένη τρομοκρατική συνωμοσία ανατίναξης των αερομεταφορών ΗΠΑ-Βρετανίας αποκαλύφθηκε χθες εκτοξεύοντας τα επίπεδα συναγερμού σε όλη την υφήλιο. Μα όλο το νόημα της αποκάλυψης αυτού του αποτυχημένου και τρομακτικού, εν την υλοποιήση του σχεδίου, βρίσκει το πραγματικό του νόημα στην φράση του Αμερικανού Προέδρου 5 ώρες μετά την επίσημη δήλωση της Σκότλαντ Γιάρντ... "είναι μία τέλεια υπενθύμιση" ότι οι ΗΠΑ "συνεχίζουν να είναι ένα έθνος σε πόλεμο" με τη διεθνή τρομοκρατία, ενώ συμπληρώνονται πέντε έτη από την 11η Σεπτεμβρίου του έτους 2001. Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τούτο είναι πολιτικό επιχείρημα σε όσους επικρίνουν τον διεθνή "πολυμέτωπο" αντιτρομοκρατικό αγώνα των ΗΠΑΒ».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι Β«ισλαμικό τρομοκρατικό πυρήνα της Αλ Κάιντα, που είχε στόχο την ανατίναξη τουλάχιστον δώδεκα επιβατικών αεροσκαφών ιδιοκτησίας αμερικανικών εταιρειών καθώς αυτά θα ταξίδευαν από τη Βρετανία προς τις ΗΠΑ, εξάρθρωσε χθες η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου. Συνελήφθησαν 24 Βρετανοί πολίτες Πακιστανικής καταγωγής σε Λονδίνο και ΜπέρμιγχαμΒ».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι Β«μεγάλη αναστάτωση στις πτήσεις από τα ελληνικά αεροδρόμια προς τη Βρετανία προκάλεσε ο συναγερμός στο Λονδίνο μετά την αποτροπή τρομοκρατικού σχεδίου για την ανατίναξη αεροσκαφών. Ιδιαίτερα αυξημένα τα μέτρα ασφάλειας, ενώ δεν έλειψαν οι καθυστερήσεις. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ανέβαλαν τις προγραμματισμένες πτήσεις προς τα αεροδρόμια του Χίθροου και του ΜάντσεστερΒ».

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ Β«ο εφιάλτης της γενικευμένης απειλής της διεθνούς του τρόμου επέστρεψε για να σφραγίσει ένα καλοκαίρι που έχει ήδη σημαδευτεί από τον αιματηρό πόλεμο που μαίνεται στο Λίβανο. Μετά την αποκάλυψη τρομοκρατικού σχεδίου για την παράλληλη ανατίναξη αεροσκαφών από τη Βρετανία με προορισμό τις ΗΠΑ, το επίπεδο συναγερμού σε Λονδίνο και Ουάσιγκτον έχει αναβαθμιστεί στο ανώτατο "κόκκινο" με έμφαση στους αιθέρες, ενώ οι υπόλοιπες πρωτεύουσες του ελεύθερου κόσμου είναι σε εγρήγορσηΒ».

    ΤΟ ΒΗΜΑ σχολιάζει ότι Β«χάος στα βρετανικά αεροδρόμια προκάλεσε η είδηση ότι η Σκότλαντ Γιαρντ εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατών που σχεδίαζαν να ανατινάξουν αεροπλάνα επάνω από τον Ατλαντικό εν πτήσει προς τις ΗΠΑ. Το σχέδιο φέρεται να περιλαμβάνει την ταυτόχρονη ανατίναξη πολλών αεροσκαφών με τη χρήση υγρών χημικών εκρηκτικών που θα μεταφέρονταν σε χειραποσκευές. "Κόκκινος συναγερμός" σήμανε στη Βρετανία και για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν για ώρες πτήσεις από όλον τον κόσμο προς τη ΒρετανίαΒ».

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι Β«στο παρά 5΄ η βρετανική αστυνομία ματαίωσε ανατίναξη αεροσκαφών εν πτήσει από τρομοκράτες. Συνελήφθησαν 24 Ασιάτες ΒρετανοίΒ».

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι Β«κόκκινο συναγερμό έχει σημάνει το ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης με παράλληλη αύξηση και ένταση των μέτρων ασφαλείας σ' όλες τις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας μας. Η χθεσινή σύλληψη των 21 τρομοκρατών στη βρετανική πρωτεύουσα οδήγησε και την Αθήνα στη λήψη πρόσθετων μέτρων, ευθυγραμμιζόμενη όπως ήταν φυσικό με τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσεςΒ»

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 προσθέτει ότι Β«οι βρετανικές αρχές ασφαλείας έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση οδηγήθηκαν, χθες, στην εξάρθρωση τρομοκρατικού ισλαμικού δικτύου που είχε στόχο να προκαλέσει πειρατεία και επιθέσεις σε ΗΠΑ και Βρετανία, με τουλάχιστον δέκα αεροσκάφη των βρετανικών αερογραμμώνΒ».

    [04] Υγεία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "λίφτινγκ στον υγειονομικό χάρτη της χώρας προετοιμάζει το υπουργείο Υγείας μέσω της ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία αποτελεί τον "κορμό" της μεταρρύθμισης του ΕΣΥ. Η προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών, μέσα στα γρανάζια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γίνεται πραγματικότητα".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν όρια γελοιότητος. Προέχει η δημαγωγία. Με την ίδια άνεση που ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε "Έξω οι Βάσεις του θανάτου" και υπέγραφε τις συμφωνίες για την παραμονή τους, ο υιός του και νυν αρχηγός του Κόμματος κατηγορεί την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για μία ενέργεια που δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και δεν διστάζει να διαγράψη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα έναν πρώην Υπουργό διότι αρνήθηκε να αυτογελοιοποιηθή".

    [06] Ακτοπλοΐα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "η "απελευθέρωση" των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών χειροτέρευσε τις συνθήκες μεταφοράς των νησιωτών, αλλά και εκατοντάδων χιλιάδων παραθεριστών στα νησιά, κάνοντας την τιμή των εισιτηρίων απρόσιτη για πολλούς, ενώ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα".

    [07] Μαστροκώστα

    Η Traffic News εκτιμά ότι "φωτιές άναψε στο "Ρόδον live" η Γωγώ Μαστροκώστα με τις σέξι εμφανίσεις της στην πίστα, ενώ παράλληλα δέχτηκε τις καλύτερες κριτικές όχι μόνο για τις σωματικές, αλλά και τις φωνητικές της ικανότητες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 14 August 2006 - 20:35:11 UTC