Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΑΣΕΠ
  • [04] Κτηματολόγιο
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] Μεγαλόχαρη
  • [07] Ασφαλιστικό
  • [08] Τρόμος
  • [09] Γιώργος Παπανδρέου
  • [10] Έλληνας επιχειρηματίας
  • [11] Ιδιωτικοποιήσεις
  • [12] Μέση Ανατολή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι προκηρύξεις για προσλήψεις, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Με κατάνυξη η γιορτή της Μεγαλόχαρης σε όλη τη χώρα. Πρωτοφανής η έξοδος των Αθηναίων για το τριήμερο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπλόκο στα αδήλωτα ακίνητα του Κτηματολογίου. Οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσουν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σαρώνουν την Αθήνα NSA, CIA και Μοσάντ. Έχουν "μαρκάρει" τους συνεργάτες Έλληνα επιχειρηματία που τροφοδοτεί με υπερσύγχρονα όπλα την Χεζμπολάχ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εκπαιδευτικοί: Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Περίπου 80.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 6.888 θέσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Πυρετός στο... "μέτωπο" των προσλήψεων. Νέο κύμα προκηρύξεων ανεβάζει σε 13.827 (!) τις θέσεις μονίμων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ισραήλ - Χεζμπολάχ παραπόδας. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε παύση του πυρός, αλλά, η συμφωνία αυτή θυμίζει... την "Συμφωνία της Βάρκιζας" με τα γνωστά αποτελέσματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πώς θα λυθεί το ασφαλιστικό. Πυξίδα της κυβέρνησης για τις αλλαγές η ισχύουσα νομοθεσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρώτο βήμα για την ειρήνη. Μετά το Λίβανο συμφώνησε και το Ισραήλ στην άμεση κατάπαυση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Παύσατε πυρ" αλλά πόσο θ' αντέξουν; Ως το παρά 5' σφοδρό πυρ και από τις δύο πλευρές.

    ΕΣΤΙΑ: Ποιοι αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις. Η ελληνική κοινή γνώμη δεν έχει ενημερωθή επαρκώς.

    ESPRESSO: Celebrities στον ήλιο του έρωτα. Τα νέα ζευγάρια, οι χωρισμοί και οι επανασυνδέσεις του καλοκαιριού.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ενώ συνεχίζονται οι άγριες μάχες... Παύσατε πυρ" μετά από 1.200 νεκρούς.

    TRAFFIC NEWS: Στην χωματερή οδηγεί η νέα μαρτυρία-σοκ για τον Αλεξ. Ανοίγει νέος κύκλος ερευνών για το θρίλερ με τον 11χρονο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Υγεία: Κλειστό λόγω... βλάβης. Δυσλειτουργίες σε νοσοκομεία εξαιτίας χαλασμένων μηχανημάτων.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Επιστροφή του εφιάλτη. Πυρκαγιά και στη χωματερή της Ασπροβάλτας.

    [03] ΑΣΕΠ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "η μείωση της βαθμολογικής βάσης, το σπάσιμο του κλάδου των φυσικών και οι αλλαγές στην εξεταστέα ύλη είναι τα τρία στοιχεία που διαφοροποιούν το φετινό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από τους προηγούμενους".

    [04] Κτηματολόγιο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "μπλοκάρονται και οι μεταβιβάσεις των ακινήτων, που δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο, και είναι αδύνατη η όποια αξιοποίησή τους, εκτός από τη μίσθωση, ενόσω παραμένει σε εκκρεμότητα το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς".

    [05] Προσλήψεις

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "θέμα ημερών να πάρει ΦΕΚ η προκήρυξη για τις 2.035 θέσεις στη ΔΕΗ και ενώ πιέζει ο χρόνος για τον γραπτό διαγωνισμό των 6.888 θέσεων νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών, μόνο 222 γεωπόνοι και κτηνίατροι θα επανδρώσουν τα τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης. Στον δρόμο για ΦΕΚ βρίσκονται δύο διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για 450 θέσεις στις Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας, ενώ έφτασε ο κατάλληλος χρόνος και για τις 1.952 μονιμοποιήσεις στα ΚΕΠ. Ύστερα από τη συμφωνία Αβραμόπουλου-Αλογοσκούφη προωθούνται οι 1.928 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, στο τέλος βρίσκονται οι διαδικασίες για τις 250 προσλήψεις στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, καθώς και στο Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών για 88 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ".

    [06] Μεγαλόχαρη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "δεν σουβλίζουμε αρνιά και δεν τσουγκρίζουμε αβγά αλλά οι Έλληνες γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου κάθε Δεκαπενταύγουστο σαν ένα "δεύτερο Πάσχα" μέσα στο κατακαλόκαιρο. Από την Κοζάνη μέχρι την Κρήτη τα ήθη και τα έθιμα κρατιούνται ζωντανά για να αποδεικνύουν πως λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον. Όμως δεν είναι μόνο τα έθιμα που προσδίδουν λαμπρότητα στη γιορτή της Κοιμήσεως".

    [07] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "την επίλυση του Ασφαλιστικού διά της... τεθλασμένης προωθεί η κυβέρνηση, που επεξεργάζεται δέσμη μέτρων μέσω της οποίας επιλύονται χρονίζοντα προβλήματα στον ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης. Πρόκειται για οργανωτικού χαρακτήρα παρέμβασης που όμως έχουν ανταπόκριση σε σημαντικές παραμέτρους για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, οι εισφορές και οι παροχές".

    [08] Τρόμος

    Η Traffic News αναφέρει ότι "μπορεί η βρετανική Αστυνομία να απέτρεψε την υλοποίηση του σχεδίου κατάρριψης αεροσκαφών εν πτήσει, ωστόσο ο κίνδυνος για μια ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση παραμένει, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών και του Τύπου".

    [09] Γιώργος Παπανδρέου

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "τον ασκό του Αιόλου έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ η αποπομπή του Γ. Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Η συγκεκριμένη κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι "προάγγελος" αλλαγών στη Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίες θα δρομολογηθούν σταδιακά μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης".

    [10] Έλληνας επιχειρηματίας

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι Β«κλιμάκια πρακτόρων της NSA, της CIA και της Μοσάντ έχουν μαρκάρει τους στενούς συνεργάτες Έλληνα επιχειρηματία που φέρεται ότι τροφοδοτεί με υπερσύγχρονα όπλα τη Χεζμπολάχ. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ως δεδομένη την εμπλοκή του Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος διατηρεί μια επιχείρηση βιτρίνας με αντικείμενο τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, ενώ στην πραγματικότητα ασχολείται με λαθρεμπόριο όπλωνΒ».

    [11] Ιδιωτικοποιήσεις

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι Β«οι αδικαιολόγητες αντιδράσεις για την πώληση της Εμπορικής Τραπέζης, δείχνουν ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει κατανοητή η αναγκαιότης των ιδιωτικοποιήσεων. Είμαστε από τις λίγες χώρες στον κόσμο όπου το μεγαλύτερο τμήμα της κοινής γνώμης εξακολουθεί, ευθέως ή σιωπηρώς, να τάσσεται υπέρ της επιχειρηματικής δραστηριοποιήσεως του κράτους. Και τούτο διότι δεν έχει ενημερωθή επαρκώς. Β»

    [12] Μέση Ανατολή

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι Β«παύση των εχθροπραξιών στον Λίβανο και το Ισραήλ προβλέπει το ψήφισμα που τίθεται σε ισχύ από σήμερα. Αλλά η βία πολύ δύσκολα θα σταματήσειΒ».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σχολιάζει ότι Β«κρατώντας την ανάσα τους οι κάτοικοι του Λιβάνου ελπίζουν ότι οι εμπόλεμοι θα σεβαστούν την κατάπαυση του πυρός. Ισραήλ, Λίβανος και Χεζμπολάχ την αποδέχθηκαν. Γκρινιάζουν οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί που αφήνουν ανοιχτό το παραθυράκι της "αυτοάμυνας". Θεωρούν ότι χρειάζονται καιρό για να πετύχουν τους στόχους τους. Άρχισαν και οι πρώτες γκρίνιες Ισραηλινών πολιτικών για τις στρατιωτικές επιλογές της κυβέρνησης. Μέχρι να σταλεί η διεθνής δύναμη, παραμένει στον νότιο Λίβανο ο ισραηλινός στρατός που χθες είχε τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο γιος του νομπελίστα Νταβίντ Γκρόσμαν, που είχε υποστηρίξει την εισβολή στον Λίβανο, μεταξύ των νεκρώνΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι Β«ανοικτός είναι πια ο δρόμος για τη διακοπή των εχθροπραξιών στη Μ. Ανατολή μετά την έγκριση του ψηφίσματος από τις αντιμαχόμενες πλευρές. Από σήμερα το πρωί στις 8 ισχύει η κατάπαυση του πυρός. Την ίδια ώρα το διπλωματικό επιτελείο της κυβέρνησης οργανώνει τη στρατηγική του για τον κρίσιμο Σεπτέμβριο, οπότε η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕΒ».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι Β«στις 8:00 σήμερα το πρωί συμφωνήθηκε να λήξουν οι πολεμικές επιχειρήσεις στο Λίβανο, όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Ωστόσο και χθες οι βομβαρδισμοί ήταν ισχυροί με αποτέλεσμα και οι δύο πλευρές να συνεχίζουν να μετρούν θύματα... Β».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 14 August 2006 - 20:37:44 UTC