Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/8/2006
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Λίβανος
  • [04] Νέα Δημοκρατία
  • [05] Κυβέρνηση
  • [06] Πετρέλαιο
  • [07] Πρόστιμα
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] Ασφαλιστικό
  • [10] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/8/2006

    Η επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στο Λίβανο, ο απόηχος της διαγραφής του Γιάννου Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και το νομοσχέδιο για το "μίνι ασφαλιστικό", είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι αλλάζει στις συντάξεις. Έτοιμο το "μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο".

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Πράσινο" τσουνάμι. Ο εμφύλιος αρχίζει τώρα. Ιστορίες στο ΠΑΣΟΚ με παρέες, γεύματα και μαχαιρώματα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αντάρτικο από τους εκσυγχρονιστές. Πολλοί βουλευτές, στελέχη και οπαδοί του Κινήματος στηρίζουν το Γιάννο.

    Η ΑΥΓΗ: "Φουλ επίθεση" του Ισραήλ για κατάληψη του Λιβάνου. Διαφωνούν μεταξύ τους ΗΠΑ - Γαλλία για το ψήφισμα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κίνηση ανατροπής του Γιώργου από το σκληρό πυρήνα των Σημιτικών. Οι εκσυγχρονιστές αμφισβητούν ανοιχτά στρατηγική πολιτική και πρόσωπα που έχει επιλέξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σφίγγει τα λουριά στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου. Το παρασκήνιο και το μήνυμα της διαγραφής Παπαντωνίου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 1.175 προσλήψεις σε δημόσιους οργανισμούς. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

    ΕΘΝΟΣ: Μαύρη λίστα για τους αετονύχηδες του εμπορίου. Νομοσχέδιο: Πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ επιφέρει η εξαπάτηση καταναλωτών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο... Θέατρο Σκιών του ΠΑΣΟΚ ο... Γιάννος και η ...Παγώνα! Τελικά, επαληθεύεται κάθε φορά ο Ευάγγελος Αβέρωφ και τα πρόβατα που... τρώει ο λύκος έξω απ' το μαντρί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χιλιάδες ασφαλισμένους. Όλα όσα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για το μίνι ασφαλιστικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρυθμίσεις για χρέη στα Ταμεία. Μίνι ασφαλιστικό: Εκπτώσεις έως 80% σε πρόσθετα τέλη - προσαυξήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χερσαίες με αρχηγό την "αλεπού". Απόφαση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ και αλλαγή στρατηγού.

    ΕΣΤΙΑ: Η πολυφωνία απαγορεύεται στο ΠΑΣΟΚ επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου.

    ESPRESSO: Πού είναι οι... υπουργοί ΟΕΟ. Το κράτος με μαγιό, ρακέτες και βατραχοπέδιλα. Εξαφανίστηκαν για διακοπές και "περιοδείες" όλα (σχεδόν) τα μέλη της κυβέρνησης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι Ισραηλινοί επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις. Η Χεζμπολάχ αντέχει και ανταποδίδει μετά 29 ημέρες πολέμου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διευρύνεται η χερσαία επιχείρηση. Η προσωρινή δύναμη του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι μπορεί να μην κρατήσει την θέση της.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κωδικός κάλπες" πίσω από τη διαγραφή. Το σχέδιο Γιώργου για ρήξη με την κυβέρνηση.

    Η ΝΙΚΗ: Κλίμα ηττοπάθειας στη ΝΔ. Υπερνομαρχία και Πειραιάς έχουν χαθεί για τη Ρηγίλλης.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Μαύρο Σεπτέμβρη" ετοιμάζουν ελέω πετρελαίου και επιτοκίων. Μπουρίνι ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες αμέσως μετά τα μπάνια του λαού.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κλιμακώνει τον πόλεμο με χερσαίες δυνάμεις. Το Ισραήλ συνεχίζει το έγκλημα κατά του Λιβάνου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 14 κριτήρια για ΦΠΑ στα ακίνητα. Χτεσινή εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Α. Μπέζα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Έξαρση παράνομων ιατρείων τους μήνες του καλοκαιριού. "Ξεφυτρώνουν" σαν τα... μανιτάρια καθώς καιροσκόποι εκμεταλλεύονται την αυξημένη τουριστική κίνηση και το αλαλούμ στα Κέντρα Υγείας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Καραμανλής θα δώσει τα οφειλόμενα στους μη έχοντες.

    Σημείωση: Η εφημερίδα TRAFFIC NEWS δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Λίβανος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "χερσαίες επιχειρήσεις σε βάθος και για 30 μέρες αποφάσισε το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο, με το πράσινο φως των ΗΠΑ, που εμποδίζουν άλλη μια φορά αλλαγή του σχεδίου απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τις αλλαγές που ζητεί ο Λίβανος δηλώνει ότι αποδέχεται ο αρχηγός της Χεζμπολάχ. Η ισραηλινή κυβέρνηση άλλαξε στρατηγό για να ξεπεράσει τα προβλήματα. "Αλεπού" επονομάζεται ο νέος".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "την κατάληψη του Λιβάνου μέχρι τον ποταμό Λιτάνι αποφάσισε χθες με ψήφους 9-3 το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, εκμεταλλευόμενο το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στις διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη. Το Ισραήλ προχωρεί στην αναπροσαρμογή της στρατηγικής του επί τω επιθετικότερω, στέλνοντας 40.000 στρατιώτες στο έδαφος του Λιβάνου για επιχειρήσεις οι οποίες προβλέπεται να διαρκέσουν "τουλάχιστον από 4 έως 6 εβδομάδες", όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "σοβαρή κλιμάκωση συνιστά η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στο Λίβανο σε βάθος έως και 20 χμ βορείως των συνόρων. Για μία ακόμη ημέρα συνεχίστηκαν χθες οι αιματηρές ισραηλινές επιδρομές και τα αντίποινα της Χεζμπολάχ. Μία ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε σε βομβαρδισμό οικίας στην κοιλάδα Μπεκάα, καθώς ο πατέρας ήταν στέλεχος της Χεζμπολάχ. Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συνεδρίασε χθες αποφασίζοντας την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "την κλιμάκωση των χερσαίων επιχειρήσεων αποφάσισε χτες η ισραηλινή ηγεσία, κάνοντας λόγο για ανάγκη διεύρυνσης της χερσαίας εμπλοκής στο Νότιο Λίβανο και του δολοφονικού τους έργου κατά του λιβανέζικου λαού. Ταυτόχρονα, αδιάκοπες είναι οι αεροπορικές επιδρομές σε πόλεις του Νοτίου Λιβάνου, αλλά και στα νότια προάστια της Βηρυτού".

    [04] Νέα Δημοκρατία

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "κλίμα ηττοπάθειας επικρατεί στη ΝΔ ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και στη Ρηγίλλης αναζητούν απεγνωσμένα τρόπο για να περιορίσουν το μέγεθος της ήττας που θεωρείται βέβαιη τόσο στην Υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά, όσο και στο Δήμο του Πειραιά".

    [05] Κυβέρνηση

    Σύμφωνα με την Espresso "πού είναι ο υπουργός, οέο; Όχι, δεν πρόκειται περί φραστικής ή οποιασδήποτε άλλης υπερβολής, αφού από σήμερα τα υπουργικά γραφεία έχουν αδειάσει. Οι περισσότεροι εκ των υπουργών έλειπαν σε διακοπές, ήρθαν στην Αθήνα την Τρίτη, συμμετείχαν στην Κυβερνητική Επιτροπή και χθες απήλθαν για να συνεχίσουν τα μακροβούτια τους στα μαγικά ελληνικά νησιά. Τα μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή, λοιπόν, εγκατέλειψαν τους θώκους τους εκμεταλλευόμενοι ή, αν θέλετε καλύτερα, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την αργία του Δεκαπενταύγουστου, που πάντως είναι σε πέντε μέρες".

    [06] Πετρέλαιο

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ επισημαίνει ότι "χωρίς τέλος μοιάζει να είναι ο Γολγοθάς για τους καταναλωτές οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τα πορτοφόλια τους να αδειάζουν και τους κερδοσκόπους να αλωνίζουν ανενόχλητοι στις αγορές. Η τρελή κούρσα του "μαύρου χρυσού" που βρίσκεται μία ανάσα από τα 80 δολάρια το βαρέλι, δίνει το έναυσμα για μια σειρά ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, οι οποίες εκτιμάται ότι θα κορυφωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα φτάσουν ακόμη και το 10%-15%".

    [07] Πρόστιμα

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "βαριά πρόστιμα που φθάνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, προβλέπει νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για όσους παραπλανούν τους καταναλωτές. Στο νομοσχέδιο καταγράφονται 31 αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Ειδικές διατάξεις θεσπίζονται για την προστασία των παιδιών και τον έλεγχο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών'.

    [08] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "στην πρόσληψη 1.175 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων σε πέντε δημόσιες επιχειρήσεις για την κάλυψη πάγιων αναγκών προχωρεί η κυβέρνηση. Η ΕΘΕΛ ανακοίνωσε 350 προσλήψεις οδηγών, ενώ οι ΗΣΑΠ 129 μόνιμων υπαλλήλων. Εν τω μεταξύ, λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για πλήρωση 242 θέσεων στον ΟΛΠ. Προσλήψεις ανακοίνωσαν επίσης ο ΟΛΘ και το ΕΚΑΒ".

    [09] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι Β«ευνοϊκές διατάξεις για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους περιλαμβάνει το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Απασχόλησης, για το Ασφαλιστικό, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή, μετά τις 20 του μηνόςΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει Β«ρυθμίσεις για χρέη στα Ταμεία. Πληρωμή οφειλών έως 90 μηνιαίες δόσεις. Ευνοϊκές διατάξεις για τους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και των υπόλοιπων ταμείων αλλά και δυνατότητα εξαγοράς έως και 150 ενσήμων για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, προβλέπονται στο μίνι ασφαλιστικό που αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή τον ΣεπτέμβριοΒ».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι Β«κατώτατη σύνταξη με εξαγορά 150 ενσήμων, ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλαγές στα κριτήρια ασφάλισης στον ΟΓΑ και σειρά διατάξεων ασφαλιστικού χαρακτήρα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που οριστικοποιήθηκε χθες στην συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και ΑπασχόλησηςΒ».

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι Β«αναγκαία κίνηση χαρακτήρισε την αποπομπή του Γ. Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ο Νίκος Αθανασάκης, μιλώντας στον Flash, σημείωσε ότι υπήρξε δημόσια αμφισβήτηση σε μία κρίσιμη χρονικά συγκυρία μίας επίσημης θέσης του ΠΑΣΟΚ χωρίς προηγούμενη συνεννόησηΒ».

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι Β«άκρως αντιδημοκρατική υπήρξε η απόφασις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να διαγράψη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τον κ. Γ. Παπαντωνίου. Όχι μόνον διότι ο πρώην υπουργός δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να υπερασπισθή την πολιτική της Κυβερνήσεως Σημίτη, αλλά και διότι όταν ο . Γ. Παπανδρέου ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεσμεύθηκε ότι επί των ημερών του στο ΠΑΣΟΚ θα επικρατούσε πολυφωνίαΒ».

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι Β«οξεία κριτική κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ άσκησε χθες, από τηλεοράσεως, ο αποπεμφθείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, Γιάννος Παπαντωνίου. Ο πρώην υπουργός "ξεσπάθωσε", κάνοντας λόγο για ροπή του ΠΑΣΟΚ προς το λαϊκισμό, τη σκανδαλολογία και την παραχολογία, για έλλειψη ξεκάθαρου στίγματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις. Προειδοποίησε δε, ότι εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τα περιθώρια νίκης του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές περιορίζονταιΒ».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι Β«ένταση και προβληματισμός είναι τα χαρακτηριστικά της "επόμενης ημέρας" στο ΠΑΣΟΚ, μετά την αιφνίδια απόφαση του κ. Γιώργου Παπανδρέου να αποπέμψει τον πρώην υπουργό κ. Γιάννο Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στη συντριπτική τους πλειονότητα και με "άλλοθι" το ότι απουσιάζουν λόγω θερινών διακοπών, απέφυγαν επιμελώς να στηρίξουν την απόφαση του κ. ΠαπανδρέουΒ».

    ΤΟ ΒΗΜΑ σχολιάζει ότι Β«η σιωπή κυριάρχησε χθες στο ΠΑΣΟΚ, μία ημέρα μετά την αποπομπή του κ. Ι. Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο κ. Γ. Παπανδρέου κατέστησε σαφές με την απόφασή του ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί δημόσιες διαφοροποιήσεις από τις επίσημες θέσεις του κόμματος, ενώ, όπως διεμηνύθη αρμοδίως (δια του κ. Ν. Αθανασάκη), "η ανταλλαγή απόψεων στο Κίνημα δεν μπορεί να γίνεται πρωτογενώς δια του Τύπου". Ο αποπεμφθείς πρώην υπουργός επανέλαβε και χθες ότι η πώληση της Εμπορικής ήταν ομόφωνη απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη και άφησε αιχμές για την εσωκομματική δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚΒ».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι Β«κίνηση ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου απ΄την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ τα οποία πλέον βρίσκονται σε κάθετη ρήξη με τη Χαριλάου Τρικούπη και περιμένουν το κατάλληλο τάιμινγκ για το ξεκαθάρισμα των ανοιχτών λογαριασμώνΒ».

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ Β«για εσωκομματικό πολιτικό "τσουνάμι" κάνουν λόγο στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τη διαγραφή από την Κ.Ο. του κόμματος του Γιάννου Παπαντωνίου επειδή διαφοροποιήθηκε στο θέμα της πώλησης της Εμπορικής τράπεζας. Ωστόσο, ένα στέλεχος του κινήματος, εκ των κορυφαίων του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού μπλοκ, δήλωσε στην "Άνω-Κάτω", ότι ο εμφύλιος μόλις τώρα αρχίζει, ενώ πρόσθεσε ότι "ο Παπανδρέου οργανώνει την ήττα του"Β».

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι Β«βαθύτερη στόχευση και ορίζοντα τις εκλογές είχε η κίνηση του Γ. Παπανδρέου με τη διαγραφή Παπαντωνίου. Όπως αποκαλύπτουν στενοί συνεργάτες του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να επιτρέψει στον πρώην υπουργό να ταυτίζει την κυβέρνηση Σημίτη με τις πολιτικές ΑλογοσκούφηΒ».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 10 August 2006 - 16:03:49 UTC