Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Γιάννος Παπαντωνίου
  • [04] Προσλήψεις
  • [05] Εμπορική
  • [06] Αντιπολεμικές διαδηλώσεις
  • [07] Λίβανος
  • [08] Παιδοφιλία
  • [09] Επιδοτήσεις εφοπλιστών
  • [10] Ανδρικά καλλιστεία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Η διαγραφή του Γιάννου Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή διαφοροποιήθηκε από την επίσημη θέση του κόμματός του για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, είναι το βασικό θέμα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βαριές ποινές για τους παιδόφιλους! Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ο Γιάννος "πλήρωσε" για την Εμπορική. Τον διέγραψε ο Παπανδρέου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 8.138 νέες προσλήψεις σε υπουργεία - οργανισμούς. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις ειδικότητες.

    Η ΑΥΓΗ: Αίμα στη Βηρυτό, "σκληρός πόλεμος" στον ΟΗΕ. Άλλοι 65 νεκροί χθες στον Λίβανο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σφαγή αμάχων στο ΠΑΣΟΚ! Μετά την διαγραφή του Γιάννου Παπαντωνίου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα προχωρήσει και σε άλλες καρατομήσεις στελεχών, στους οποίους θα επιχειρήσει να φορτώσει το μπάχαλο που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και την διαφαινόμενη ήττα στις εκλογές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Διέγραψε τον Γιάννο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Αιφνιδιαστική χθεσινοβραδινή κίνηση από τον κ. Γ. Παπανδρέου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Διάλυση μπροστά στο αδιέξοδο. Ο Παπανδρέου "καρατόμησε" τον Γιάννο Παπαντωνίου με αφορμή την Εμπορική.

    ΕΘΝΟΣ: Κεραυνός για επιδοτήσεις εφοπλιστών. Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν οι κρατικές ενισχύσεις στο καρτέλ της ακτοπλοΐας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στον ΟΗΕ λιβανίζουν την ειρήνη με Εβραϊκά θυμιατά. Ενώ σε έκθεσή του ο Κόφι Ανάν χαρακτηρίζει τον βομβαρδισμό της Κανά ως τον "καθρέφτη της τάσης παραβίασης του διεθνούς δικαίου", οι Ισραηλινοί δεν διστάζουν να βομβαρδίσουν νεκρώσιμες τελετές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επίδειξη ισχύος από Παπανδρέου. Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διέγραψε Γιάννο - πούλησε Σημίτη. Γ. Παπανδρέου: Εκτός ΚΟ ο Παπαντωνίου επειδή υπερασπίστηκε την πολιτική του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κατιούσα" Γιώργου στον Γιάννο. "Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας" λόγω Εμπορικής.

    ΕΣΤΙΑ: Η μεγαλύτερη ξένη επένδυσις. Αποκαθίσταται πλήρως το κλίμα εμπιστοσύνης.

    ESPRESSO: Κοριτσάκι αιχμάλωτο στο Παίδων. 151 μέρες (αν και υγιέστατο) σε θάλαμο με αστυνομικούς φρουρούς!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο Γ. Παπανδρέου διέγραψε τον Γ. Παπαντωνίου λόγω Εμπορικής. Για πορεία νέας ήττας ομιλεί ο διαγραφείς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Βαριές ποινές για την παιδοφιλία. Αναστάσιος Παπαληγούρας: "Η σιωπή και η αδράνεια είναι συνενοχή".

    ΤΑ ΝΕΑ: Αποκεφαλισμός μήνυμα από Γιώργο. Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Γ. Παπανδρέου.

    Η ΝΙΚΗ: Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Παπαντωνίου. Παπανδρέου με πυγμή και σταθερή γραμμή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Έξω οι Ισραηλινοί φονιάδες από Παλαιστίνη - Λίβανο. Μαχητικές διαδηλώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

    TRAFFIC NEWS: Ξέσπασε κόντρα για τα ανδρικά καλλιστεία. Με επιστολή του στην "t" ο Γ. Πρεβελάκης ζητάει να μη χρησιμοποιείται ο όρος σε άλλους διαγωνισμούς ομορφιάς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 6 μέτρα για τις διοξίνες. Σημαντικές επιπτώσεις από τη φωτιά στους Ταγαράδες.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Πλούσια" σε διοξίνες γάλα και κοτόπουλα στην περιοχή των Ταγαράδων. Ανησυχητικά τα αποτελέσματα της έκθεσης του "Δημόκριτου" λίγες εβδομάδες μετά την κατάσβεση της φωτιάς στη χωματερή.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διοξίνες σε γάλα και κοτόπουλα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους Ταγαράδες.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Γιάννος Παπαντωνίου

    Η ESPRESSO γράφει ότι Β«με συνοπτικές διαδικασίες εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας βρέθηκε χθες ο Γ. Παπαντωνίου, με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η "σταγόνα" που έκανε να ξεχειλίσει το ποτήρι για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ήταν η εκτός γραμμής αναφορά του, ότι η πώληση της Εμπορικής Τράπεζας θα ωφελήσει την ελληνική οικονομίαΒ».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι Β«με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε χθες τον Γιάννο Παπαντωνίου εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του δεύτερου για την Εμπορική. Ο Γ. Παπαντωνίου μετά την ανακοίνωση της αποπομπής του έκανε λόγο για ενοχοποίηση των θέσεων και κατέληξε λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις ερχόμενες εκλογέςΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σχολιάζει ότι Β«με συνοπτικές διαδικασίες, ασκώντας στο έπακρο τα δικαιώματά του με βάση το καταστατικό του κόμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου "καρατόμησε" από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τον Γιάννο Παπαντωνίου με αφορμή την έντονη κριτική που άσκησε για τη στάση του κόμματος όσον αφορά τη διαδικασία πώλησης της Εμπορικής ΤράπεζαςΒ».

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Β«οι απόψεις του Γ. Παπαντωνίου για την πώληση της Εμπορικής εξόργισαν τον Γ. Παπανδρέου, αλλά η απουσία του στο Ελσίνκι παρέτεινε για 24 ώρες ακόμη την παραμονή του πρώην υπουργού στα κοινοβουλευτικά έδρανα του κόμματος. Χθες βρέθηκε εκτός, με προσωπική απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θέλησε να στείλει το μήνυμα "όχι άλλες παραφωνίες"Β».

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι Β«σε μία μάλλον αιφνιδιαστική κίνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου αποφάσισε και ανακοίνωσε χθες βράδυ τη διαγραφή του βουλευτή και πρώην υπουργού Οικονομίας και Άμυνας κ. Ι. Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος λόγω της δημόσιας στάσης του στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕμπορικήςΒ».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι Β«στο "άμαχο" στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ ξεσπάει ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρώντας για επικοινωνιακούς λόγους επίδειξη πυγμής, ενώ παράλληλα επιδιώκει να τους φορτώσει το μπάχαλο που επικρατεί σήμερα στο κόμμα και την διαφαινόμενη ήττα στις εκλογές. Ο Γιώργος Παπανδρέου άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου με τη διαφοροποίησή του στο επίμαχο ζήτημα της Εμπορικής και τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική ΟμάδαΒ».

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι Β«εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου μετά τη διαφοροποίησή του από την επίσημη κομματική θέση για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας. Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε ήδη η πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Με τον κ. Παπαντωνίου επικοινώνησε για να τον ενημερώσει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Δημήτρης ΡέππαςΒ».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι Β«την πολύμηνη εσωτερική κρίση στο ΠΑΣΟΚ, που έλαβε νέες διαστάσεις με αφορμή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, επιβεβαιώνει η χθεσινοβραδινή απόφαση του προέδρου του κόμματος, κ. Γ. Παπανδρέου, να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τον πρώην υπουργό κ. Γ. ΠαπαντωνίουΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει Β«επίδειξη ισχύος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδος του ΠΑΣΟΚ έθεσε αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Κινήματος, Γ. Παπανδρέου, τον επί χρόνια "τσάρο της Οικονομίας" των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου μετά τα όσα δήλωσε ο τελευταίος, προχθές για την πώληση της ΕμπορικήςΒ».

    ΤΑ ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι Β«ηχηρό μήνυμα, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου με τη διαγραφή του Γιάννου Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. Ο κ. Παπανδρέου καταλογίζει στον πρώην υπουργό ότι με τις δηλώσεις του για την Εμπορική προκάλεσε σύγχυση για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και προσέφερε "άλλοθι" στην κυβέρνησηΒ».

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι Β«με μία κίνηση ηγετικής πυγμής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έθεσε χθες βράδυ εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Γιάννο Παπαντωνίου, αντιδρώντας άμεσα στο μείζον εσωκομματικό πρόβλημα που δημιούργησε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, στηρίζοντας στην ουσία το ξεπούλημα της Εμπορικής Τράπεζας από τη ΝΔ αντί χαμηλού τιμήματος και με αδιαφανείς διαδικασίες, που έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους εργαζομένους και στην αντιπολίτευσηΒ».

    [04] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "8.138 νέες προσλήψεις σε Υπουργεία - Οργανισμούς. 350 στην ΕΘΕΛ, 165 στο υπουργείο Παιδείας, 153 σε δήμους, 130 στο ΙΔΕΚΕ, 129 στον ΗΣΑΠ, 52 στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, 26 στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και 16 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας".

    [05] Εμπορική

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε και χθες ότι η εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης από την Credit Agricole αποτελεί την μεγαλύτερη ξένη επένδυση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Και πράγματι. Αν αληθεύη ότι η γαλλική τράπεζα εξησφάλισε τελικώς μερίδιο 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής αυτό σημαίνει ότι, μαζί με τις μετοχές που ήδη είχε, έχει επενδύσει στην Ελλάδα άνω των 2,3 δις ευρώ".

    [06] Αντιπολεμικές διαδηλώσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "την ίδια ώρα που οι ιμπεριαλιστές άρχισαν τις διαβουλεύσεις, ώστε μέσω ΟΗΕ να υποδουλώσουν στα δεσμά τους το λαό του Λιβάνου, δυναμικό "παρών" έδωσαν λαός και νεολαία της χώρας μας στις χτεσινές κινητοποιήσεις, στις οποίες κάλεσαν η ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ, η ΝΑΣ, η ΟΓΕ, οι αγωνιστικές δημοτικές Κινήσεις συμπαράταξης και άλλοι μαζικοί λαϊκοί φορείς. Οι διαδηλώσεις έγιναν με αφορμή τη μαύρη επέτειο της ρίψης ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι".

    [07] Λίβανος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ο βομβαρδισμός της Κανά στο Λίβανο στις 30 Ιουλίου είναι "ο καθρέφτης της τάσης παραβίασης του διεθνούς δικαίου" στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, υποστηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, σε έκθεσή του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ο Ανάν καλεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χεζμπολάχ "να σεβαστούν τις υποχρεώσεις του όσον αφορά το διεθνές δίκαιο" στην προκαταρκτική έκθεσή του για το φονικό βομβαρδισμό που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 28 άμαχοι, εκ των οποίων οι 16 παιδιά".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "πλήγματα έχει δεχθεί το φιλοπόλεμο σχέδιο ψηφίσματος. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου προτείνει να αναλάβει ο στρατός του τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας και να αποχωρήσει το Ισραήλ".

    [08] Παιδοφιλία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "γροθιά" στο στομάχι των παιδόφιλων που θα οδηγούνται πίσω από τα σίδερα της φυλακής με ποινές κάθειρξης που θα ξεπερνούν και τα 10 χρόνια, δίνει η θεά Θέμιδα! Με μια νέα τροπολογία, το ποινικό σύστημα της χώρας έχει σαν διπλό στόχο την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και παράλληλα την εγρήγορση μιας ολόκληρης κοινωνίας που έμαθε να σιωπά και να αδρανεί μπροστά στους σεξουαλικά άρρωστους που δεν διστάζουν να ικανοποιούν τις ανώμαλες ορέξεις τους σε ανήλικα αγόρια και κορίτσια".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "τροπολογία για την καταπολέμηση των σύγχρονων μορφών παιδοφιλίας προστίθεται στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας που αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην Κυβερνητική Επιτροπή. Προβλέπονται βαριές ποινές για τους ασελγούντες σε ανήλικους. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας επισήμανε πως "η έξαρση του ειδεχθούς φαινομένου της παιδοφιλίας διεθνώς αποτελεί δυστυχώς πραγματικότητα και στην Ελλάδα. Μια πραγματικότητα απέναντι στην οποία δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε".

    [09] Επιδοτήσεις εφοπλιστών

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "στο μικροσκόπιο της Κομισιόν τίθενται οι διαδικασίες κρατικής επιδότησης ακτοπλοϊκών εταιρειών. Σύμφωνα με τον αρμόδιο επίτροπο Ζαν Μπαρό, αν διαπιστωθούν παραβάσεις (και κινήσεις εναρμονισμένων πρακτικών), θα κινηθεί η διαδικασία παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωδικαστήριο".

    [10] Ανδρικά καλλιστεία

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "άναψαν φωτιές τα ανδρικά καλλιστεία. Με επιστολή που έστειλε στην "traffic" ο Γιώργος Πρεβελάκης εκφράζει τις ενστάσεις του για την Ασημίνα Τζάθα, η οποία χρησιμοποιεί τον όρο ανδρικά καλλιστεία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 9 August 2006 - 21:34:17 UTC