Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/8/2006
  • [02] Κοινωνική ασφάλεια
  • [03] Συντάξεις
  • [04] Νομοσχέδιο ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] Εμπορική
  • [07] Ναρκοτέστ
  • [08] Εκδίκηση
  • [09] Βενζίνη
  • [10] Τουρκικές απειλές
  • [11] Λίβανος
  • [12] Αντιπολεμικές διαδηλώσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/8/2006

    Η κρίση στη Μέση Ανατολή, η εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας από τη γαλλική Credit Agricole, το εμπόριο πετρελαιοειδών και οι 6.381 προσλήψεις για 100.000 νέους, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Τουρκία απειλεί τη Γαλλία! Για τη στρατιωτική συνεργασία με την Κύπρο.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Κάρτα κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους Έλληνες. Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σωτηρία του ασφαλιστικού.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Λουτρό αίματος. Πάνω από 55 οι νεκροί στη Βηρυτό, τη Χούλα, την Τύρο και το Μπάαλμπεκ.

    Η ΑΥΓΗ: Πόλεμος σε δύο μέτωπα. Εφιαλτική νύχτα στη Βηρυτό. Αναγνωριστικές βολές στον ΟΗΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ για Εμπορική. Υπέρ της πώλησης και ο Γιάννος Παπαντωνίου, ενώ η Διαμαντοπούλου άδειασε την Βάσω, τον Άκη και τους συνδικαλιστές της Χαριλάου Τρικούπη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο πόλεμος της βενζίνης. "Κερδοσκόποι" κατά "λαθρεμπόρων". Οι έμποροι πετρελαιοειδών καταγγέλλουν την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής τόλμης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οριστική λύση για αυθαίρετα, ημιυπαίθριους. Δύο νομοσχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλάζουν το οικιστικό τοπίο.

    ΕΘΝΟΣ: Στα βαθιά 100.000 νέοι για 6.381 προσλήψεις. Εκπνέουν από μεθαύριο έως τις 11 Σεπτεμβρίου οι προθεσμίες σε 8 διαγωνισμούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ ο πόλεμος μαίνεται στην Μ. Ανατολή, η ειρηνευτική διαδικασία έχει ρυθμό χελώνας, και το περιστέρι πηγαίνει με τα... πόδια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 11 μυστικά για μεγαλύτερη σύνταξη. Πώς μπορεί να αυξηθεί η σύνταξη από 111 έως 235 ευρώ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συμβούλιο αν-ασφάλειας. Διαβουλεύσεις, πιέσεις και συμβιβασμοί πριν από τη σημερινή συνεδρίαση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κλονίζεται το "σχέδιο πολέμου". Όχι του Αραβικού Συνδέσμου, επιφυλάξεις από Κίνα και Ρωσία.

    ΕΣΤΙΑ: Οι αντιδράσεις για την Εμπορική. Απαράδεκτη η στάσις ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς.

    ESPRESSO: Ναρκοτέστ από την Τροχαία. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επεξεργάζεται τώρα το νομικό πλαίσιο. Αυξάνονται τα θανατηφόρα ατυχήματα που οφείλονται σε χρήση ουσιών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με ισχυρό 60% στους Γάλλους η Εμπορική. Ομόφωνη έγκριση του νόμου για ασφαλιστικό τραπεζών από ΣτΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αφεντικό η Credit Agricole. Νέα εποχή για την Εμπορική Τράπεζα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αίμα, δάκρυα και παζάρια για τον Λίβανο. Γενικεύονται οι βαρβαρότητες.

    Η ΝΙΚΗ: Ισοπεδώνεται η Βηρυτός. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ... διαβουλεύεται.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σήμερα βροντοφωνάζουμε κάτω τα χέρια από Λίβανο -Παλαιστίνη. Όλοι στις κινητοποιήσεις για τη μαύρη επέτειο Χιροσίμα - Ναγκασάκι.

    TRAFFIC NEWS: Δώρο γάμου στον πρώην τα "εργαλεία" του για το σεξ. Γνωστή ηθοποιός αποφάσισε να πάρει "ροζ" εκδίκηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το τσιμέντο πήγε... παραλία. Χαλκιδική: Αυτοψία σε τουριστικά θέρετρα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Αφιλόξενη για τους τουρίστες η Θεσσαλονίκη". Εκατοντάδες οι καταγγελίες από Έλληνες και ξένους σε Τουριστική Αστυνομία, ΕΟΤ και καταναλωτικές οργανώσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους καλοκαιρινούς μήνες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μεγάλες παροχές από την κυβέρνηση. Με το "βλέμμα" στις πρόωρες εκλογές.

    [02] Κοινωνική ασφάλεια

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "κάρτα κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους Έλληνες και ίδρυση Φορέα που θα εξασφαλίζει υπεραποδόσεις από την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων που φτάνουν στα 25 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης, για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας".

    [03] Συντάξεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει "πώς μπορεί να αυξηθεί η σύνταξη από 11 έως 235 ευρώ. Έντεκα τρόπους υποδεικνύουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία με βάση την ανάλυση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Τι προβλέπεται για σύνταξη με δέκα χιλιάδες ένσημα, συνταξιοδοτικές κλίμακες, συντάξεις αναπηρίας, βαρέα-ανθυγιεινά, Δημόσιο-ΔΕΚΟ, αυτοαπασχολούμενους".

    [04] Νομοσχέδιο ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα πάρει το δρόμο προς τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις οικοδομικές άδειες και τους ημιυπαίθριους χώρους, ενώ έως τις αρχές του 2007 αναμένεται να παρουσιαστεί το πολυνομοσχέδιο για την πολεοδομία, με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης στο σχέδιο πόλης και τη νομιμοποίηση χιλιάδων αυθαίρετων".

    [05] Προσλήψεις

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "πάνω από 100.000 υποψήφιοι, στην καρδιά του καλοκαιριού, πέφτουν στα "βαθιά" για 6.381 μόνιμες θέσεις σε 8 διαγωνισμούς που τρέχουν ήδη προθεσμίες. Μόνο δύο ημέρες απομένουν ακόμη για τις 242 θέσεις ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ στον ΟΛΠ και τρεις για τους τρεις μεγάλους διαγωνισμούς του ΙΚΑ κι άλλων Ταμείων και φορέων. Πρόκειται για 787 θέσεις ΠΕ, 1.408 ΤΕ και 970 θέσεις ΔΕ. Τρεις και σήμερα απομένουν για τους 2.000 ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς. Στις 17 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για τους 260 φύλακες ΔΕ του υπουργείου Δικαιοσύνης, στις 25 του ίδιου μήνα για τις 585 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ στην Αγροτική Τράπεζα και τέλος 11 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τις 129 θέσεις ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ και ΥΕ στους ΗΣΑΠ".

    [06] Εμπορική

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ηχηρό ράπισμα εκ των έσω, δέχτηκε το ΠΑΣΟΚ διά στόματος Γιάννου Παπαντωνίου ο οποίος δεν δίστασε χθες να χαρακτηρίσει "πολύ θετική κίνηση" την μεταβίβαση της Εμπορικής Τράπεζας στην Credit Agricole. Οι δηλώσεις του πρώην "Τσάρου" της Οικονομίας αποτέλεσαν, εν μέσω καύσωνα, ψυχρολουσία για το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του οποίου προσπάθησαν μάταια να προχωρήσουν σε ...αντιπερισπασμό".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "ποσοστό πάνω από το 60% της Εμπορικής Τράπεζας εξασφάλισε η Credit Agricole υπερβαίνοντας το ελάχιστο ποσοστό της αποδοχής που είχε ορίσει στην προσφορά της. Μετοχές που αντιστοιχούν με το 22,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, αποφάσισαν να πωλήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Η γαλλική τράπεζα προσέφερε 25 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, αποτιμώντας την πέμπτη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα στα 3,3 δισ. ευρώ. Η προθεσμία για την αποδοχή της δημόσιας προσφοράς της Credit Agricole έληξε χθες".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "σε νέα εποχή μπήκε από χθες το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την οριστική εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole. Ο γαλλικός κολοσσός εξασφάλισε άνω του 60% των μετοχών, πολύ περισσότερο από το αναγκαίο ποσοστό για τον έλεγχο της Εμπορικής".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "σε όργιο προπαγάνδας επεδόθησαν χθες το ΠΑΣΟΚ και τα δύο κόμματα της Αριστεράς εξ αφορμής της επιτυχούς εξαγοράς του 50% των μετοχών της Εμπορικής Τραπέζης από την γαλλική Credit Agricole. Το τί ελέχθη από τις ηγεσίες ή τα στελέχη τους δεν περιγράφεται".

    [07] Ναρκοτέστ

    Η Espresso αναφέρει ότι "νομικό πλαίσιο για τη νομιμοποίηση των ελέγχων για χρήση ναρκωτικών και στην Ελλάδα επεξεργάζεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, διότι τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας δείχνουν σταδιακή αύξηση στον αριθμό θανατηφόρων ατυχημάτων με αιτία τη χρήση ναρκωτικών ουσιών".

    [08] Εκδίκηση

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "γνωστή ηθοποιός έστειλε πακέτο στον πρώην σύζυγο τον εξοπλισμό του σεξ. Σοκ για τη νέα αγαπημένη του επώνυμου που δεν μπορούσε να πιστέψει όσα έβλεπε".

    [09] Βενζίνη

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι Β«βαριές κατηγορίες κατά του ελληνικού Δημοσίου εκτοξεύουν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών υποστηρίζοντας ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο ενώ γνωρίζει "ονόματα και διευθύνσεις". Τα αρμόδια υπουργεία χαρακτηρίζουν τις περισσότερες εταιρείες εμπορίας "κερδοσκόπους" που πολεμούν τους ανταγωνιστές τους "λαθρεμπόρους". Εν μέσω του "πολέμου των καυσίμων" οι μόνοι άμοιροι ευθυνών, οι καταναλωτές, πληρώνουν την αμόλυβδη ως και 1,3 ευρώ το λίτρο!Β».

    [10] Τουρκικές απειλές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι Β«σε ανοιχτή διπλωματική ρήξη οδηγείται η Άγκυρα με το Παρίσι, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, εξαιτίας της απαίτησης που προβάλει η γείτων χώρα να μην υπογραφεί η κυοφορούμενη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου - Γαλλίας. Μάλιστα, η Τουρκία δεν διστάζει και να απειλεί τη Γαλλία δίνοντάς της και... τελεσίγραφαΒ».

    [11] Λίβανος

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι Β«την ώρα που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξακολουθεί να διαβουλεύεται αδυνατώντας μέχρι τώρα να καταλήξει σε σχέδιο που θα γίνεται αποδεκτό από όλες τις πλευρές, η Βηρυτός ισοπεδώνεται από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι κορυφώνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις, από τις οποίες έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 1.000 άμαχοι, ενώ έχει καταστραφεί πλέον το μεγαλύτερο τμήμα των υποδομών του ΛιβάνουΒ».

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι Β«στον Λίβανο η τελική πολύνεκρη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων για να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Κι άλλοι άμαχοι νεκροί... Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μάχη για να τροποποιηθεί το γαλλοαμερικανικό σχέδιο απόφασης που δεν προβλέπει παύση του πυρός και αποχώρηση των Ισραηλινών από τον Λίβανο. Ρωσία, Κίνα, αλλά και Γαλλία θέλουν τροποποιήσειςΒ».

    ΤΑ ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι Β«γενικεύονται οι βαρβαρότητες. Αίμα, δάκρυα και παζάρια για τον Λίβανο. Είκοσι οκτώ ημέρες και χίλιους νεκρούς μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στον Λίβανο, το Ισραήλ κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς και η διεθνής κοινότητα αδυνατεί να βρει μια διέξοδο από την κρίσηΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι Β«στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη συζητείται σήμερα το βράδυ το επίμαχο αμερικανογαλλικό ψήφισμα κατάπαυσης του πυρός. Έντονο παρασκήνιο, αμφίβολο αποτέλεσμα και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Φ. Σινιόρα ξεσπά σε λυγμούς. Ντόρα: τέλος στην αδικαιολόγητη σιωπή των 23 ημερών. Η Κύπρος αφετηρία της ειρηνευτικής δύναμηςΒ».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι Β«κλονίζεται το "σχέδιο πολέμου". Αλλαγές στο σχέδιο για τον Λίβανο κυοφορούνται στον ΟΗΕ, μετά την καθολική αντίδραση. Αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου σπεύδει στη Νέα Υόρκη. Ο Μπους "κατανοεί" τις αντιδράσεις, αλλά βιάζεται. Σκεπτικισμός από Ρωσία, ΚίναΒ».

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σχολιάζει ότι Β«δεν πρόλαβε να "χαρεί" η Χεζμπολάχ χθες μετά το χτύπημα στη Χάιφα, που προκάλεσε το θάνατο τριών ελληνορθόδοξων Αράβων του Ισραήλ, αφού το Ισραήλ συνέχισε το σφυροκόπημα της Βηρυτού, της Τύρου, της Μπάαλμπεκ. Ισραηλινό πλήγμα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της νότιας Βηρυτού, στη συνοικία Σίγμα, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 15 ατόμων και τον τραυματισμό 24. Από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατέρρευσε οκταώροφη πολυκατοικία, που στέγαζε επτά οικογένειες και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματαΒ».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι Β«ο Λίβανος εξακολουθεί να βομβαρδίζεται σφοδρά, ενώ παράλληλα οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης συνεχίζονται, με δραματικά, όμως, αργούς ρυθμούς. Η 27ήμερα ισραηλινή επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο έχει στοιχίσει τη ζωή σε 925 ανθρώπους. Η πλειοψηφία των νεκρών είναι πολίτες και το 30% παιδιά κάτω των 12 ετών. "Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα δρομολογήσουν επιτέλους τον άμεσο τερματισμό του παραλογισμού της βίας" δήλωσε με αυστηρότητα η Ντόρα ΜπακογιάννηΒ».

    [12] Αντιπολεμικές διαδηλώσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι Β«αγωνιστικό κάλεσμα από ΕΕΔΥΕ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ και άλλους φορείς, στο λαό της Αθήνας, του Πειραιά και άλλων πόλεων για μαζική συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις με την ευκαιρία της μαύρης επετείου από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι, για να σταματήσει αμέσως το ιμπεριαλιστικό έγκλημα του Ισραήλ κατά των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 8 August 2006 - 21:43:33 UTC