Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/8/2006
  • [02] Συνταγματική αναθεώρηση
  • [03] Νομοσχέδιο για διαφθορά
  • [04] Λίβανος
  • [05] Κόπερφιλντ
  • [06] Σαββόπουλος
  • [07] Παροχές
  • [08] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [09] Πετρελαιοκηλίδα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/8/2006

    Το ψήφισμα που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών στο Λίβανο, η ετήσια έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καρκινογόνες ουσίες σε τρόφιμα και η πετρελαιοκηλίδα στις ακτές του Σαρωνικού, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βάσεις: Σε ποια πεδία θα αυξηθούν. Θα ανακοινωθούν μετά τις 19 Αυγούστου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φουντώνει ο πόλεμος στο Λίβανο, ενώ ανεβαίνει ο διπλωματικός πυρετός για λύση στο Μεσανατολικό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Φόβος και τρόμος για τα λαμόγια και τους μιζαδόρους ο νέος δρακόντειος νόμος για τη δωροδοκία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Στις 23 Αυγούστου αναμένεται η ανακοίνωση από το υπ. Παιδείας.

    ΕΘΝΟΣ: Συναγερμός για τρόφιμα-δηλητήριο. Εννέα κρούσματα ημερησίως εντοπίζονται στις χώρες-μέλη της ΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η αραβική τίγρη χώνει τα νύχια στο Ισραήλ. Με πυραύλους Κατιούσα η Χεζμπολάχ σκότωσε δώδεκα Εβραίους στρατιώτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ζεστό χρήμα στα νοικοκυριά. Όλες οι παροχές που προγραμμάτισε το οικονομικό επιτελείο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το ψήφισμα δεν φέρνει την ειρήνη. Κατατίθεται σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά η κατάπαυση πυρός αργεί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σχέδιο συνέχισης πολέμου. ΗΠΑ - Γαλλία προωθούν απόφαση στα μέτρα του Ισραήλ.

    ΕΣΤΙΑ: Οι παραλογισμοί του Συντάγματος. Πώς το κατήντησαν οι αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις.

    ESPRESSO: Είπαν "όχι" στο Νιόνιο για φρουρά. Ποιοι επιτέθηκαν στο σπίτι του με ξύλα και γιαούρτια. Ο μεγάλος μας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος ζήτησε προστασία αλλά η Αστυνομία έκρινε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κατάπιαν" ρύπανση 30 χιλιομέτρων. Ανακοίνωσαν πετρελαιοκηλίδα 50 μέτρων.

    TRAFFIC NEWS: Ποιοι φοβούνται το σόου που ετοιμάζει ο Κόπερφιλντ. Γιατί "τρέμουν" τα κατορθώματά του.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: SOS για αίμα. Οριακά τα αποθέματα στα νοσοκομεία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 300 ευρώ η "καμαρούλα". Φοιτητές: Αρχίζει ο αγώνας δρόμου για την γκαρσονιέρα.

    [02] Συνταγματική αναθεώρηση

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "οι αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις του Συντάγματος μάλλον το κατέστησαν χειρότερο του αρχικού. Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στο Σύνταγμα της Ελλάδος αναθεωρήθηκε ήδη 6 φορές, ενώ έπεται και η 7η αναθεώρησις. Και αυτό που επετεύχθη τελικώς, ήταν οι απλές και σαφείς διατάξεις του να καταστούν αδικαιολόγητα περίπλοκες και εν τέλει ασαφείς".

    [03] Νομοσχέδιο για διαφθορά

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "φόβο και τρόμο έχει σκορπίσει στα λαμόγια, τους μιζαδόρους και στα διεφθαρμένα στελέχη του Δημοσίου, η εφαρμογή για πρώτη φορά του νέου δρακόντειου νόμου που αφορά στις ποινές για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και της παθητικής δωροδοκίας. Η καμπάνα 86 χρόνων κάθειρξης που επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο Πρωτοδικών Λεωνίδα Στάθη αποτελεί πιλότο για όλες τις εκκρεμείς δίκες του παραδικαστικού κυκλώματος, αλλά και πολλών άλλων υποθέσεων που σχετίζονται με την παθητική δωροδοκία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος".

    [04] Λίβανος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "η κυβέρνηση του Λιβάνου ζητεί από τις αραβικές χώρες να απορρίψουν το προτεινόμενο από ΗΠΑ και Γαλλία σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός, την ίδια ώρα που η Συρία δηλώνει έτοιμη (και) για περιφερειακό πόλεμο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών στο Λίβανο. Για να εφαρμοστεί πρέπει να εγκριθεί από το 15μελές Συμβούλιο, το Ισραήλ και το Λίβανο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "ενώ ανεβαίνει ο διπλωματικός πυρετός για λύση στο Μεσανατολικό φουντώνει ο πόλεμος στο Λίβανο. Αμφισβητείται το γαλλοαμερικανικό σχέδιο εκεχειρίας. Ευνοεί τους ισραηλινούς λένε οι Λιβανέζοι. Αντιδρά η Χεζμπολάχ στον αφοπλισμό και στη δημιουργία νεκρής ζώνης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "στα μέτρα του Ισραήλ θεωρείται το σχέδιο που προωθούν ΗΠΑ και Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας έπειτα από αλλεπάλληλους συμβιβασμούς. Ικανοποιημένο το Ισραήλ από τις "ρυθμίσεις", απορρίπτουν το σχέδιο Λίβανος, Συρία, Χεζμπολάχ και το Κατάρ, η μόνη αραβική χώρα που μετέχει στο Συμβ. Ασφαλείας. Σήμερα - αύριο η συζήτηση του σχεδίου".

    [05] Κόπερφιλντ

    Η Traffic News αναφέρει ότι "αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για την επίσκεψη του Κόπερφιλντ στην Ελλάδα. Το μεγάλο σόου που περιμένει με αγωνία το ελληνικό κοινό φαίνεται ότι δεν γνωρίζει μόνο φανατικούς θαυμαστές, αλλά υπάρχουν και οι φωνές που συστήνουν προσοχή στο θέαμα που παρουσιάζεται, λέγοντας επίσης πως δεν θα πρέπει ο συγκεκριμένος άνθρωπος να θεωρείται ως ιδιαίτερος που κατέχει δυνάμεις... αλλά ένας άνθρωπος με δυνατότητες".

    [06] Σαββόπουλος

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "ένα μεγαλοπρεπέστατο "όχι" εισέπραξε από την ΕΛΑΣ ο μεγάλος μας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης ζήτησε την αρωγή της Αστυνομίας για να προστατέψει αυτόν, αλλά και την οικογένειά του από επιθέσεις αγνώστων, αλλά η ΕΛΑΣ τού το αρνήθηκε".

    [07] Παροχές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει Β«όλες οι παροχές που προγραμμάτισε το οικονομικό επιτελείο. Αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές των οικονομικά ασθενέστερων. Αυξήσεις σε συντάξεις και ΣΚΑΣ, αύξηση του αφορολόγητου ορίου, αλλαγές στους συντελεστές φορολόγησης. Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης. Πώς θα αντιμετωπισθεί το δημόσιο χρέος. Δεν θα αυξηθεί ο ειδικός φόρος στα ποτά. Δεν μπαίνουν στη φορολογική κλίμακα τα έσοδα από υπεραξίες. Καμία αύξηση στους έμμεσους φόρους. Διερευνητικές επαφές για την πώληση του ΟΤΕ. Στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος από το πετρέλαιο στην Οικονομία φέτοςΒ».

    [08] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ Β«γρίφο για δυνατούς λύτες θα αποτελέσει φέτος η διακύμανση των βάσεων στις σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 19 Αυγούστου. Τα στοιχεία που φέτος ειδικά καθιστούν δύσκολες τις εκτιμήσεις είναι αφενός τα λιγότερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (έξι αντί για εννέα που ήταν πέρυσι) αλλά και οι διαφορετικές επιλογές σχολών από τους υποψηφίους στα μηχανογραφικά δελτίαΒ».

    Η ΒΡΑΔΙΝΗ προσθέτει Β«άνοδος σε όλες σχεδόν τις σχολές, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς - ερευνητές. Άνοδος πάνω από 500 μόρια στα παιδαγωγικά του 1ου επιστημονικού πεδίου - μικρότερη άνοδος έως 150 μόρια στο 3ο πεδίο, με την ιατρική Αθηνών όμως κοντά στα 19.300 μόρια. Γύρω στα 200 μόρια άνοδο δείχνουν οι τάσεις στα 2ο και 5ο επιστημονικά πεδίαΒ».

    [09] Πετρελαιοκηλίδα

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι Β«μαύρισαν οι ακτές της Αττικής το Σαββατοκύριακο, από τη Βουλιαγμένη έως την Παλαιά Φώκαια. Σε ακτίνα περίπου 30 χιλιομέτρων η θάλασσα "ξέβραζε" πίσσα και πετρελαιοειδή κατάλοιπα, με αποτέλεσμα χιλιάδες λουόμενοι να βγαίνουν από το νερό μαύροι και να ψάχνουν εναγωνίως τρόπο για να ξεκολλήσουν τις πίσσες από πάνω τους... Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όμως, με επίσημη ανακοίνωσή του το Σάββατο επιχείρησε να αποκρύψει την πραγματική διάσταση του προβλήματος υποστηρίζοντας ότι "ρύπανση από πετρελαιοειδή εντοπίστηκε στην περιοχή του όρμου Βουλιαγμένης, σε μήκος ακτογραμμής 30 μέτρων, καθώς και στον αλιευτικό λιμενίσκο Βάρκιζας, σε μήκος ακτογραμμών 20 μέτρων..."Β»
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 7 August 2006 - 20:12:13 UTC