Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Λίβανος-Ελλάδα
  • [04] Λίβανος-Εξελίξεις
  • [05] Υπόθεση Αλεξ
  • [06] Εκτροπή Αχελώου
  • [07] ΕΕ-Αιτίες θνησιμότητας
  • [08] Τουρκία - Κούρδοι
  • [09] Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • [10] Αποφάσεις ΣτΕ - Επενδυτές
  • [11] Άνεργοι- Προγράμματα ΟΑΕΔ
  • [12] Ακρίβεια
  • [13] Ζεύγος Αγγελοπούλου
  • [14] Προσλήψεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Ο πόλεμος στο Λίβανο, η επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων και άλλων ξένων υπηκόων και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπόνους 15.000 ευρώ σε τρίτεκνους και όσους δημιουργούν μικρές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια. Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις 23.500 προσλήψεις.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μήνυμα Καραμανλή: Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Μ. Ανατολή και καταδίκη βίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 5 προγράμματα για 26.000 ανέργους. Υλοποιούνται από τη Δευτέρα μέσω ΟΑΕΔ.

    Η ΑΥΓΗ: Με διαγγέλματα δεν σταματούν οι βόμβες. Ανάγκη διεθνούς πρωτοβουλίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διώχνει τους επενδυτές το Συμβούλιο Επικρατείας. Κάνουν πίσω οι υποψήφιοι αγοραστές της 'Εμπορικής", μετά την απόφαση του ΣτΕ για το ασφαλιστικό των Τραπεζών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η ώρα του δραγάτη. 5.000 διορισμοί με προεκλογική οσμή. "Οικολογική αστυνομία" θα αποκαλείται εφεξής η πάλαι ποτέ Αγροφυλακή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εργασία για 26.000 ανέργους. Πρόγραμμα-μαμούθ από τον ΟΑΕΔ.

    ΕΘΝΟΣ: Τα... συν της κυβέρνησης. Αυξήσεις φωτιά σε ένα χρόνο ροκάνισαν τα εισοδήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χθες ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε από την Διεθνή Κοινότητα: Λιώστε το δικέφαλο φίδι Ισραήλ-Χεζμπολάχ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 26.000 θέσεις εργασίας από τα επιδοτούμενα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης (ΟΑΕΔ).

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εύκολο χρήμα για μικρομεσαίους. Αύξηση 50% στις κρατικές επιχορηγήσεις για ιδιωτικές επενδύσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η σφαγή των αμάχων. Η πιο αιματηρή μέρα του πολέμου. Ξεκίνησαν χερσαίες.

    ΕΣΤΙΑ: Ο Αχελώος διχάζει τα κόμματα. Ψηφίσθηκε χθες η τροπολογία για την εκτροπή του.

    ESPRESSO: Σεξ, αίμα, χρήμα στο θρίλερ με τον Αλεξ. Ο πρώην δικηγόρος της οικογένειας του Βορειοηπειρώτη σπάει τη σιωπή του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η κρίση στον Λίβανο κλιμακώνεται και διχάζει την Ευρώπη. Γερμανία, Ιταλία διαφωνούν με Βρετανία. Εισβολή στον νότιο Λίβανο. 500.000 πρόσφυγες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καταδικάζουμε τη βία. Κ. Καραμανλής: Σαφής και ξεκάθαρη πρέπει να είναι η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εισβολή με σχέδιο ΗΠΑ-Ισραήλ. Επίθεση με στρατό και τανκς στον Νότιο Λίβανο.

    Η ΝΙΚΗ: ΠΑΣΟΚ υπέρ αδυνάτων. Δέσμη 7 μέτρων για στήριξη μισθωτών και συνταξιούχων.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Η επιστροφή της Γιάννας ανάβει φωτιές σε ΜΜΕ, κόμματα, διαπλοκή. Μετά τον αιφνιδιασμό φουντώνουν τα σενάρια για το επόμενο βήμα του ζεύγους και τον τελικό στόχο του.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δυναμώνει η αλληλεγγύη στην αντίσταση των λαών. Σε Παλαιστίνη και Λίβανο θα βρεθούν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ.

    TRAFFIC NEWS: Πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διέσωσε ναυαγό. Η δραματική αλλά πραγματική διάσωση του ξάδερφου του σερ Στέλιου Χατζηϊωάννου ανοιχτά του Σαρωνικού.

    City Press: Εισβολή στο βόρειο Ιράκ σκέφτεται ο Ερντογάν. Θέλει να αξιοποιήσει την κρίση στη Μέση Ανατολή για να "λύσει" το Κουρδικό.

    Metro: Ανεξέλεγκτη σύρραξη. Φόβους για επέκταση του πολέμου προκαλούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Metropolis: Καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά μαστίζουν τη Γηραιά Ήπειρο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δηλητηριάζεται η Θεσσαλονίκη. Χωματερή Ταγαράδων: κίνδυνος για νεκρή ζώνη στα ανατολικά.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Η υποψήφια νομάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου ανοίγει τα χαρτιά της στην "Ε": "Ο σημερινός νομάρχης είναι ανύπαρκτος".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Όλες οι βάσεις για είσοδο σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενώ αύριο εκπνέει η προθεσμία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συναγερμός κινδύνου για τη Θεσσαλονίκη. Οι Ταγαράδες μας "καίνε" καλοκαιριάτικα.

    [03] Λίβανος-Ελλάδα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "την άμεση κατάπαυση του πυρός ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Καραμανλής σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Καταδίκασε τη βία, απ' όπου και αν προέρχεται, και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έπραξε τα δέοντα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων από το Λίβανο".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "η Ελλάδα" ανέφερε ο πρωθυπουργός "είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά και εποικοδομητικά στις ενέργειες της διεθνούς κοινότητας, με γνώμονα την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή". "Με αυτές τις θέσεις', συνέχισε, "και μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον, η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε και υλοποίησε αποστολές ασφαλούς επαναπατρισμού Ελλήνων, αλλά και άλλων πολιτών. Η προσπάθεια αυτή, που αναγνωρίζεται διεθνώς, θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ επισημαίνει ότι "απερίφραστα καταδίκασε κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, για τα δραματικά γεγονότα του Λιβάνου. Ωστόσο ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα έχει η επισήμανση του πρωθυπουργού για άμεση κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο. Και αυτό διότι, αποκλίνει από την επίσημη γραμμή των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του ΝΑΤΟ και πολλών κρατών-μελών της ΕΕ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναχωρεί για το Λίβανο εντός των ημερών. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα εκφράσει την έντονη καταγγελία του Κόμματος για τα εγκλήματα του Ισραήλ και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και το δίκαιο αγώνα του Λιβανέζικου και του Παλαιστινιακού λαού".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "αμήχανη η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί παθητικά τον πόλεμο να φουντώνει στον Λίβανο. Χθες ο Κ. Καραμανλής απέφυγε να καταδικάσει την ισραηλινή επίθεση και περιορίστηκε σε μια ρητορική συμψηφισμού της βίας και, κατ' ουσίαν, ανοχής του πολέμου. Παρ' ότι η Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμία διεθνή πρωτοβουλία, ούτε υιοθετεί εμπράκτως την ιδέα του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για την αποστολή διεθνούς δύναμης στον Λίβανο".

    [04] Λίβανος-Εξελίξεις

    Η Metro γράφει ότι "τον εφιάλτη μιας γενικευμένης σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής φέρνουν σε πρώτο πλάνο οι εξελίξεις από την εμπόλεμη ζώνη στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Προς την εκτίμηση αυτή οδηγεί η υιοθέτηση της σκληρής γραμμής των Ισραηλινών για συνέχιση των βομβαρδισμών και γενικότερα των πολεμικών επιχειρήσεων επ' αόριστον, αλλά και το κλίμα που δημιουργείται με τις χώρες που κατηγορούνται για υπόθαλψη της "Χεζμπολάχ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε νέα φάση εισήλθε από χθες η τραγωδία του Λιβάνου, με την εισβολή χερσαίων δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας και τον βομβαρδισμό χριστιανικής συνοικίας στο κέντρο της Βηρυτού. Οι ισραηλινές δυνάμεις συναντούν σφοδρή αντίσταση από τη Χεζμπολάχ, που σκότωσε άλλους δύο στρατιώτες και συνέχισε τον βομβαρδισμό ισραηλινών πόλεων, ενώ εντάθηκαν και οι ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "άμαχοι ήταν τα θύματα της πιο αιματηρής μέρας των εχθροπραξιών στον Λίβανο. Το Ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε συνέχιση των επιχειρήσεων "χωρίς χρονικό όριο". Κι ενώ ο ισραηλινός στρατός μετρούσε χθες δύο απώλειες και η Χεζμπολάχ μία, 55 αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Λίβανο, 3 στο Ισραήλ και 11 στα παλαιστινιακά εδάφη".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "βάσει σχεδίου εκπονημένου από κοινού με τις ΗΠΑ ενεργεί, σύμφωνα με την "Guardian" και τους "New York Times", το Ισραήλ στον Λίβανο: οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν για μία ακόμη εβδομάδα το ελεύθερο να σπείρουν όση καταστροφή και θάνατο θέλουν προτού παρέμβει, σαν από μηχανής θεά, η Κοντολίζα Ράις. Από νωρίς χθες το πρωί τα ισραηλινά στρατεύματα εισβάλλουν στον Λίβανο, πραγματοποιώντας χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα του με σκοπό να εξαναγκάσουν σε οπισθοχώρηση τους αντάρτες της Χεζμπολάχ".

    [05] Υπόθεση Αλεξ

    Η Espresso σημειώνει ότι "πισώπλατα μαχαιρώματα, υπονοούμενα για περίεργο παρασκήνιο και φήμες ακόμη και για... χρηματισμό προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Αλεξ, έρχονται να προστεθούν στο θρίλερ της Βέροιας, που συγκλονίζει ολόκληρη την Ελλάδα. Η "λαλίστατη" μητέρα του 12χρονου Βορειοηπειρώτη αποτελεί τις τελευταίες ημέρες την... πέτρα του σκανδάλου".

    Η Traffic News εκτιμά ότι "με τα σενάρια να διαγωνίζονται για την πιο ακραία ή πιο φρικιαστική εκδοχή σχετικά με την εξαφάνιση του μικρού Αλεξ και μάλιστα μέσα από το πρίσμα της υπερβολής να παρουσιάζονται και στη δημοσιότητα, ξέσπασε και η "κόντρα", όπως παρουσιάστηκε, μεταξύ του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη και του πρώην δικηγόρου της οικογένειας του μικρού Βορειοηπειρώτη, Γιώργου Λιόλιου, ο οποίος πριν μερικές ημέρες παραιτήθηκε από την υπόθεση".

    [06] Εκτροπή Αχελώου

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "μετά την χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας, τίθενται τα εξής ερωτήματα: Πώς θα προχωρήση το έργο χωρίς να προσκρούση σε νέες ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ; Και αν είναι όντως βάσιμες οι αιτιάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων, πώς θα αποφευχθή η οικολογική καταστροφή την οποία επικαλούνται;

    [07] ΕΕ-Αιτίες θνησιμότητας

    Η Metropolis γράφει ότι "το 41% των θανάτων στην Ε.Ε. οφείλεται σε ασθένειες του κυκλοφορικού, το 25,3% στον καρκίνο και το 8% σε ασθένειες του αναπνευστικού. Τέλος, στην Ελλάδα βασικότερη αιτία είναι τα τροχαία. Στα κράτη -μέλη της Ε.Ε. οι Έλληνες - και κυρίως οι Ελληνίδες - εμφανίζουν εξαιρετικά μικρές πιθανότητες αυτοκτονίας, κυρίως δε στις "κρίσιμες " για απονενοημένα διαβήματα ηλικίες μεταξύ των 22 και των 44 ετών".

    [08] Τουρκία - Κούρδοι

    Η City Press γράφει ότι " το μέτωπο μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον με επίκεντρο το Κουρδικό εντείνεται, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν επιμένει πως η χώρα του έχει κάθε δικαίωμα να πραγματοποιήσει μονομερή στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ προκειμένου να πλήξει βάσεις των Κούρδων ανταρτών του PKK. Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με μια τέτοια κίνηση δια στόματος του πρέσβη τους στην Άγκυρα Ρος Γουίλσον".

    [09] Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης κρατικών ενισχύσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη στήριξη επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ, προβλέπουν οι νέες κατευθυντήριες γραμμές που υιοθέτησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από σχετική εισήγηση της επιτρόπου για τον Ανταγωνισμό, Νέλι Κρους".

    [10] Αποφάσεις ΣτΕ - Επενδυτές

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "σύννεφα και στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, όπου τα αποτελέσματα κρίνονται μέχρι σήμερα πολύ ικανοποιητικά από την κυβέρνηση και επηρεάζουν θετικά την γενικότερη πορεία της οικονομίας, δημιουργούνται μετά την πρόσφατη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Ενιαίο Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων. Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης η εξέλιξη αυτή έχει βαρύνει το κλίμα όχι μόνο στο Χρηματιστήριο, όπου παρατηρείται σημαντική υποχώρηση της χρηματιστηριακής τιμής της Εμπορικής αλλά και γενικότερα, καθώς σημειώνεται και σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την οικονομία, λόγω των επηρεασμών που δέχεται από το εξωτερικό περιβάλλον".

    [11] Άνεργοι- Προγράμματα ΟΑΕΔ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ανάσα" για 23.300 ανέργους θ' αποτελέσουν τα τέσσερα νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, που παρουσίασαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σ. Τσιτουρίδης, ο υφυπουργός Γερ. Γιακουμάτος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκης. Τα νέα προγράμματα τίθενται σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα και απευθύνονται σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες και μέλη τρίτεκνων οικογενειών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "από την Δευτέρα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους για την συμμετοχή τους στα τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης που ανακοίνωσε χθες η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με την διοίκηση του ΟΑΕΔ, για την δημιουργία 23.350 νέων θέσεων εργασίας και μάλιστα με αυξημένη επιχορήγηση , έως 15.000 , για όσους θέλουν να ανοίξουν μικρή επιχείρηση. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "προγράμματα για 26.000 ανέργους ανακοίνωσαν χθες η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, τα οποία αναμένεται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για θέσεις που αφορούν οι 12.300 απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (stage) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι 11.800 την επιδότηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών και οι 1.900 τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "ο κ. Τσιτουρίδης σημείωσε με ικανοποίηση ότι το 40% των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται μέσα από τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διατηρούνται τουλάχιστον για δύο έως τρία χρόνια μετά τη λήξη των προγραμμάτων αυτών. Ο υπουργός Απασχόλησης σημείωσε, επίσης, ότι αν οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμείνουν στα πλαίσια των προβλέψεων της κυβέρνησης, οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί, τότε θα επιτευχθεί ο στόχος για μείωση της ανεργίας στο 8% μέσα στην τετραετία".

    [12] Ακρίβεια

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "στο δόκανο της ακρίβειας στενάζουν οι Έλληνες καταναλωτές , ενώ πέντε εκατομμύρια μισθοσυντήρητων από αυτούς δεν θα κάνουν διακοπές εφέτος (48% του πληθυσμού). Ανήμπορη όμως είναι ολόκληρη η χώρα απέναντι στην κερδοσκοπία που ανενόχλητη σαρώνει την αγορά από τον Έβρο έως την Κρήτη. Μόλις σε μία εβδομάδα (10-17 Ιουλίου) τα φρούτα -λαχανικά ακρίβυναν έως 53,8%, ενώ από πέρυσι έως φέτος τα είδη σούπερ μάρκετ ανατιμήθηκαν μέχρι 31,1% και έως 116,11% στο διάστημα 2004-2006".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "παρέμβαση, προκειμένου να ανακοπεί το κύμα γενικευμένης ακρίβειας που πλήττει τους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους και να περιοριστεί το φαινόμενο της καθημερινής ταλαιπωρίας που υφίστανται εκατοντάδες ταξιδιώτες από τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια πλοίων, έκανε το ΠΑΣΟΚ".

    [13] Ζεύγος Αγγελοπούλου

    Με αφορμή την εξαγορά του "Ελεύθερου Τύπου" από το ζεύγος Αγγελοπούλου ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ γράφει πως "τα δύο χρόνια που πέρασαν από τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων (που αποτέλεσαν αδιαμφισβήτητο προσωπικό τους θρίαμβο) και κυρίως οι δοκιμασίες τις οποίες υπέστησαν αυτό το διάστημα (το γύρισμα της πλάτης από πολλούς άλλοτε υμνητές και εν συνεχεία υβριστές, οι δικαστικές εμπλοκές, με κυριότερη αυτή που εξακολουθεί να υφίσταται με τον Κώστα Αγγελόπουλο, το ναυάγιο εξαγοράς του "Πήγασου" και πάνω απ΄όλα οι σοβαρές περιπέτειες με την υγεία αμφοτέρων) τους έκαναν σοφότερους, επιφυλακτικότερους, αλλά και αποφασιστικότερους".

    [14] Προσλήψεις

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "στην εποχή του ...δραγάτη γυρίζει τη χώρα η κυβέρνηση της ΝΔ . Έβαλε μπροστά τη "βιομηχανία" προσλήψεων στο Δημόσιο, ανακοινώνοντας διορισμούς 5.000 αγροφυλάκων σε βάθος πενταετίας. Εφέτος θα προσληφθούν κατά προτεραιότητα 950 άτομα από τη λίστα του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος το 1993 είχε προχωρήσει στην ανασύσταση του σώματος της Αγροφυλακής. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βυρ. Πολύδωρας μετονόμασε την Αγροφυλακή σε "οικολογική αστυνομία"!
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 20 July 2006 - 20:32:53 UTC