Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/7/2006
  • [02] Λίβανος-Στρατιωτικές επιχειρήσεις-Αντιδράσεις
  • [03] Λίβανος-Οικονομικές επιπτώσεις
  • [04] Λίβανος - Απεγκλωβισμός Ελλήνων
  • [05] Υπόθεση Αλεξ
  • [06] Δημόσιο - 'Αδειες
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Εξοπλισμοί
  • [09] Κυβερνητικό έργο
  • [10] Φοιτητές - Ξένα πανεπιστήμια
  • [11] "Καταπατημένα" - Τίτλοι Δημοσίου
  • [12] Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • [13] ΗΠΑ -Τουρκία
  • [14] Χωματερή-Θεσσαλονίκη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/7/2006

    Ο πόλεμος στο Λίβανο, ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων, το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, οι προσλήψεις στο Δημόσιο και οι ρυθμίσεις για τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημόσιου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Προσλήψεις 23.500 ανέργων. Συνέντευξη σήμερα από Τσιτουρίδη, Γιακουμάτο, Βερναδάκη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Στα 1,30 ευρώ η αμόλυβδη. Ανησυχία στην κυβέρνηση για το ράλι του πετρελαίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4.312 ευκαιρίες εργασίας. Η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και φορέα.

    Η ΑΥΓΗ: Η μεγάλη έξοδος από την κόλαση του Λιβάνου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στον "κουβά" έριξε ο Καραμανλής τους οπλέμπορους και τους μεσάζοντες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τοξική βόμβα απειλεί τη Θεσσαλονίκη. Η πυρκαϊά στη χωματερή πυρπολεί τη δημόσια υγεία. Δηλητηριώδεις ουσίες στο περιβάλλον.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γενναία μέτρα για μικρομεσαίους. Πρόγραμμα ενίσχυσης ανακοίνωσε ο Δ. Σιούφας.

    ΕΘΝΟΣ: Έκρηξη φοιτητικής μετανάστευσης. Έξοδος- ρεκόρ λόγω πλαφόν φέτος στα πανεπιστήμια εξωτερικού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη φοβάται γενίκευση του πολέμου, η Ε.Ε. παρακολουθεί αμήχανη και ΟΗΕ και ΗΠΑ...Κάνουν χάζι το θάνατο που λιβανίζει...τον Λίβανο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παγώνει το εξοπλιστικό και η αγορά μαχητικών. Επειδή η οικονομία δεν αντέχει πολυδάπανες εξοπλιστικές αγορές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βαβυλωνία. Επιμένουν στις βόμβες Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Αδυναμία συνεννόησης ΟΗΕ, ΗΠΑ και Ε.Ε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο πόλεμος των ...6 εβδομάδων. Το Ισραήλ απειλεί τώρα και με χερσαίες επιχειρήσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Σε θετική τροχιά κινείται η Οικονομία. Όλα δείχνουν ότι αποκαθίσταται το κλίμα εμπιστοσύνης.

    ESPRESSO: Το κορίτσι του Σκανδαλίδη. Η Τόνια Καλατζή (υποψήφια δημοτική σύμβουλος) πόζαρε γυμνή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αιφνιδίως κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας. Η Άγκυρα θέλει να πλήξει Κούρδους. Ουάσιγκτον: "Μη συνετή πράξη"...

    Ο ΛΟΓΟΣ:2ο κύμα επιθέσεων κατά της Βηρυτού...ετοιμάζει το Ισραήλ. Πάνω από 200 νεκροί σε μια εβδομάδα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σενάρια τρόμου και χάος με τους πρόσφυγες. Αδιάλλακτο το Ισραήλ-απειλούν Συρία, Ιράν.

    Η ΝΙΚΗ: Η Ντόρα έχασε το καράβι. Επιχειρεί να "φορτώσει" τις ευθύνες στους Γάλλους. Με προκλητική καθυστέρηση ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων από Βηρυτό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να σταματήσει τώρα η ισραηλινή επίθεση. Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής.

    TRAFFIC NEWS: Μετεμψύχωση με 30.000 ευρώ υπόσχεται ο Γκουρού των επωνύμων. Αμόκ διάσημων για να κλείσουν μια θέση στο θέρετρο.

    City Press: Γενιές μίσους φτιάχνει ο πόλεμος.

    Metro: Άδειες με μέτρο στο Δημόσιο. Τάξη στο καλοκαιρινό...χάος των δημόσιων υπηρεσιών επιχειρεί να βάλει ο υπουργός Εσωτερικών.

    Metropolis: Ο επίμονος καταπατητής στο τέλος κερδίζει...

    Σημείωση: Οι εφημερίδες από τη Θεσσαλονίκη δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του Δελτίου.

    [02] Λίβανος-Στρατιωτικές επιχειρήσεις-Αντιδράσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "η διπλωματία προσπαθεί να παρακάμψει τα όπλα στη Μέση Ανατολή. Συμπαγή στάση προσπαθεί να επιδείξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για άμεση κατάπαυση του πυρός αποστέλλοντας για δεύτερη φορά τον Χαβιέ Σολάνα στην περιοχή ως διαμεσολαβητή. Την ίδια ώρα, εκφράζονται φόβοι ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κορυφωθεί η πολεμική σύρραξη.

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "την επόμενη ημέρα στη Μέση Ανατολή έχουν αρχίσει να συζητούν οι Ευρωπαίοι σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Γνωρίζοντας ότι η άτυπη χρονική διορία πολεμικής δράσης που έχει διασφαλίσει το Ισραήλ από τους Αμερικανούς δεν ξεπερνά τις δέκα ημέρες -ίσως τις δύο εβδομάδες για λόγους ανωτέρας βίας- οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται ώστε να είναι παρόντες στις διαδικασίες για την ειρήνευση στην περιοχή που θα ακολουθήσουν".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "πίστωση χρόνου, με κυνική δήλωσή τους, έδωσαν Μπους και Μπλερ στο Ισραήλ για να επιτύχει τον στόχο του. Μερικές εβδομάδες -και όχι 6 μέρες- θα χρειαστούν για ολοκλήρωση των επιχειρήσεων, δηλώνει ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου και δεν αποκλείει χερσαίες επιχειρήσεις. Στο στόχαστρο του Ισραήλ, Συρία και Ιράν. Αψηφώντας τους βομβαρδισμούς, χιλιάδες αναζητούν τρόπο διαφυγής από τον Λίβανο. Τους 500.000 έφθασαν οι πρόσφυγες κατά τη UNICEF".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται η πολεμική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, καθώς οι Ισραηλινοί περιόρισαν προσωρινά το βομβαρδισμό της Βηρυτού, ούτως ώστε να δώσουν τη δυνατότητα σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους να απομακρύνουν τους υπηκόους τους. Την ίδια ώρα όμως, ετοιμάζονται για το δεύτερο και πιο σφοδρό κύμα επιθέσεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "απλοί θεατές των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή που φλέγεται εδώ και μια εβδομάδα, παραμένουν τόσο ο ΟΗΕ όσο και οι ΗΠΑ. Οι "25" από την πλευρά τους δεν προτίθενται να κάνουν κάτι παραπάνω εκτός από συστάσεις. Την ίδια ώρα η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "το ΚΚΕ καταγγέλλει την γκανγκστερική πολεμική επίθεση του ισραηλινού κράτους. Χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού και του Λιβανέζικου λαού. Χρειάζεται πλήρης ετοιμότητα και παρακολούθηση των εξελίξεων στην περιοχή. Η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι στάση ανοχής, άρα υποβοήθησης της ισραηλινής επιθετικότητας. Την ίδια θέση με αυτήν της κυβέρνησης τηρεί και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της "Σοσιαλιστικής Διεθνούς".

    [03] Λίβανος-Οικονομικές επιπτώσεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν στα ύψη, παίρνει φωτιά η τσέπη μας από τις ανατιμήσεις. Στη κυβέρνηση υπάρχει ανησυχία, όμως ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι θα αντιμετωπιστούν όλες οι συνέπειες".

    Η City Press προσθέτει ότι "ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις ενδεχόμενες συνέπειες στην ελληνική οικονομία εξέφρασε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση, λόγω της ανόδου της τιμής των καυσίμων, εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης συνίσταται στην προσπάθεια για συνεχή μείωση της φορολογίας των καυσίμων".

    [04] Λίβανος - Απεγκλωβισμός Ελλήνων

    H Espresso αναφέρει ότι "διπλωματική παρεξήγηση ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι σημειώθηκε με αφορμή την στάση των Γάλλων, που άφησαν τη Δευτέρα στο λιμάνι της Βηρυτού 83 Έλληνες για τους οποίους υπήρχε συμφωνία να ταξιδέψουν στην Κύπρο με το πλοίο "Ιεράπετρα". Το ζήτημα όμως θεωρείται λήξαν, ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του Γάλλου ομολόγου της Φιλίπ Ντουστ-Μπλαζί και τις εξηγήσεις που έδωσε η γαλλική πλευρά".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι " με εξαιρετικά εξασθενημένα πολιτικά αντανακλαστικά αντέδρασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών στην επιβεβλημένη αποχώρηση των Ελλήνων πολιτών από την εμπόλεμη ζώνη του Λιβάνου. Η ολιγωρία που επέδειξε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, είναι εντελώς αδικαιολόγητη".

    ΤΑ ΝΕΑ στο βασικό τους άρθρο γράφουν μεταξύ άλλων τα εξής: "είναι απορίας άξιον γιατί το υπουργείο των Εξωτερικών χειρίστηκε με τόσο ερασιτεχνικό τρόπο το ζήτημα του απεγκλωβισμού των Ελλήνων από τον Λίβανο. Πιάστηκε ασφαλώς στον ύπνο. Είχε ωστόσο την ευκαιρία να κινητοποιηθεί πολύ νωρίτερα και δεν το έκανε. Όταν για παράδειγμα οι Γάλλοι ναύλωσαν το "Ιεράπετρα" για να μεταφέρουν τους δικούς τους πολίτες, δεν βρέθηκε ούτε ένας να σκεφθεί ότι κάτι ανάλογο έπρεπε να πράξουμε κι εμείς;".

    [05] Υπόθεση Αλεξ

    Η Traffic News γράφει ότι " την ώρα που το ενδεχόμενο οι πέντε ανήλικοι να μετέφεραν το μικρό Αλεξ στο ποτάμι της Μπαρμπούτας αρχίζει να χάνει την αρχική του ένταση και κατά πολλούς να απομακρύνεται, αποδίδοντάς το στη φαντασία του μικρού Βορειοηπειρώτη το στοιχείο που θέλει κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, που είχε εξαρθρωθεί πριν αρκετούς μήνες στη Βέροια, να συνδέεται άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες, με την υπόθεση εξαφάνισης του Αλεξ".

    [06] Δημόσιο - 'Αδειες

    Η metro γράφει ότι "το "μπάχαλο" που παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι στο Δημόσιο από τις ...μακράς διαρκείας καλοκαιρινές διακοπές των δημοσίων υπαλλήλων προσπαθεί να σταματήσει η κυβέρνηση, όπως φαίνεται από τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργού Εσωτερικών , Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλόπουλου".

    [07] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι δύο πρώτες μεγάλες προκηρύξεις της χρονιάς που αφορούν την πρόσληψη 2.195 συνολικά μόνιμων υπαλλήλων, κατηγορίας Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σε δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα του δημοσίου τομέα".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ "πέντε νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και επιδότηση νέων ελευθέρων επαγγελματιών, παράλληλα με σχέδια ολοκληρωμένης παρέμβασης σε νομούς της χώρας, θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με στόχο να δημιουργηθούν 23.500 θέσεις εργασίας. Η υλοποίηση των νέων προγραμμάτων αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα επίσημα από την ηγεσία του υπουργείου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνέντευξης του υπουργού Σ. Τσιτουρίδη".

    [08] Εξοπλισμοί

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "παγώνει μέχρι νεωτέρας το εξοπλιστικό πρόγραμμα 2006-2010, το οποίο περιλαμβάνει την αγορά αεροπλάνων τέταρτης γενιάς, καθώς η κατάσταση που παρουσιάζει η ελληνική Οικονομία δεν επιτρέπει το βάρος μιας τέτοιας σε κόστος θυσίας. Στο ...μικροσκόπιο της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται η δραστική μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, χωρίς όμως να τίθεται εν αμφιβόλω η επιχειρησιακή ικανότητά τους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "μπροστά στον κίνδυνο εγκλωβισμού της στις σκληρές αερομαχίες ανταγωνιστικών συμφερόντων η κυβέρνηση αποφάσισε να παγώσει για μετά τις εθνικές εκλογές την νέα προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τετάρτης γενεάς. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για αναβολή - μετάθεση της νέας αγοράς αεροσκαφών τετάρτης γενεάς ελήφθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή μετά από διαδοχικές συζητήσεις που είχε με τον υπουργό Άμυνας κ. Μεϊμαράκη και την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη".

    [09] Κυβερνητικό έργο

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η οικονομία είναι εκ των ελαχίστων τομέων όπου η κυβερνητική πολιτική έχει απτά αποτελέσματα . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβερνήσεως επέδειξε από την πρώτη στιγμή την πολιτική βούληση να προχωρήση σε κάποιες τομές και μεταρρυθμίσεις. Σε άλλους τομείς οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες. Στην Παιδεία λ.χ., χρειάσθηκε να περάσουν 2,5 ολόκληρα χρόνια για να καταλήξη η Κυβέρνησις σε ένα "προσχέδιο" νόμου που προβλέπει τα ελάχιστα δυνατά".

    [10] Φοιτητές - Ξένα πανεπιστήμια

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "σε αριθμό - ρεκόρ αναμένεται να φτάσει η φοιτητική μετανάστευση το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, εξαιτίας της πολύ μεγάλης αποτυχίας που σημειώθηκε στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η μεγάλη αποτυχία στις εξετάσεις και η επιβολή της βαθμολογικής βάσης θα γεμίσει με Έλληνες φοιτητές από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος τα ξένα πανεπιστήμια. Πάνω από 1 δισ. ευρώ τον χρόνο η "αιμορραγία" για τις ελληνικές οικογένειες".

    [11] "Καταπατημένα" - Τίτλοι Δημοσίου

    Η Metropolis υποστηρίζει ότι "τη δυνατότητα εξαγοράς των ακινήτων που κατέχουν και η κυριότητάς τους αμφισβητείται από το Δημόσιο δίνει νέο σχέδιο νόμου σε χιλιάδες πολίτες που δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας. Προϋπόθεση είναι το ακίνητο να κατέχεται χωρίς διακοπή, τουλάχιστον για 20 χρόνια από τις 31/12/1983 και η κατοχή του να συνεχίζεται μέχρι και την έναρξη του ισχύοντος νόμου".

    [12] Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 250 άτομα, επιχορηγεί μέχρι το 55% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πρότασης, που δεν μπορεί να υπερβεί τα 200.000 ευρώ, ενώ το κατώτατο όριο του προϋπολογισμού ανέρχεται σε 30.000 ευρώ".

    [13] ΗΠΑ -Τουρκία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "οι καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είχαν ως "παράπλευρη απώλεια" τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ανέχονται τις επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον των εχθρών του στον Λίβανο, αλλά δεν επιτρέπουν στην Άγκυρα να συντρίψει τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ".

    [14] Χωματερή-Θεσσαλονίκη

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "η πυρκαϊά, που σιγοκαίει για έκτη συνεχή ημέρα στη χωματερή Ταγαράδων, μολύνει το υπέδαφος και απελευθερώνει στον ουρανό της συμπρωτεύουσας δηλητηριώδεις ουσίες που απειλούν τη δημόσια υγεία. Μετά τη "βόμβα" που εξερράγη στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή, χθες αργά το βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαϊά και στη χωματερή των Άνω Λιοσίων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 19 July 2006 - 21:48:43 UTC