Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Λίβανος-ΟΗΕ-ΕΕ
  • [04] Μετανάστες - ελληνικές εκλογές
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Ζεύγος Αγγελοπούλου
  • [07] ΑΣΕΠ-Εκπαιδευτικοί
  • [08] ΤΕΙ
  • [09] Πυρκαγιά σε χωματερή Θεσσαλονίκης
  • [10] Αγορά αυτοκινήτου
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Υπόθεση Αλεξ
  • [13] Σεξουαλική παρενόχληση-Νομοσχέδιο
  • [14] TOR-M1
  • [15] Εμπορική Τράπεζα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Η συνέχιση των βομβαρδισμών στο Λίβανο, οι διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός, η επιχείρηση απομάκρυνσης όλων των Ελλήνων και των ξένων υπηκόων από τις φλόγες του πολέμου κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Στη φυλακή οι ...σεξουαλικά παρενοχλούντες! Κατατέθηκε το αυστηρό νομοσχέδιο στη Βουλή για τις εργαζόμενες.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Δουλειά μόνον και όχι σεξ. Φυλάκιση μέχρι 3 χρόνια για σεξουαλική παρενόχληση. Γερές...καμπάνες σε διευθυντικά στελέχη που εκμεταλλεύονται τη θέση τους, προβλέπει νομοσχέδιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η "BLUE BELL" καίει το ΠΑΣΟΚ. Offshore εταιρεία με έδρα το Λιχτενστάιν κρύβει το μυστικό για τους TOR.

    Η ΑΥΓΗ: Κατάπαυση πυρός και διεθνής διάσκεψη, ενώ συνεχίζονται βομβαρδισμοί και συγκρούσεις στον Ν. Λίβανο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Δεν είστε σοβαροί... και το Ελληνικό Δημόσιο δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την πρότασή σας, ανεξάρτητα από την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Χωματερές - νάρκες. Πάνω από 1.500 σε όλη την Ελλάδα! Ρυπαίνουν το έδαφος, τον υδροφόρο ορίζοντα και την ατμόσφαιρα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εκπαιδευτικοί: Οι αλλαγές στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Εντός του Αυγούστου η προκήρυξη για 6.900 θέσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Δήμαρχοι με την ψήφο μεταναστών. Στις κάλπες, για πρώτη φόρα, πάνω από 66.000 αλλοδαποί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ισραήλ και Χεζμπολάχ τους βάζουν στον (Κ) Λίβανο σ΄έναν πόλεμο χωρίς φρένα....Οι Λιβανέζοι ζουν το δικό τους...ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!!!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βουλιάζει στο βαθύ ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος. Μετά τις "βόμβες" Χρυσοχοΐδη, αποκαλύψεις από την Άννα Διαμαντοπούλου για την κατάσταση στη Χαριλάου Τρικούπη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλάζουν ταχύτητα τα ΤΕΙ. Καθοριστική συνάντηση Καραμανλή-Μαριέττας για την Παιδεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παύσατε πυρ ζητούν Ανάν, Ε.Ε., Μόσχα. Δειλά-δειλά έστω και την ύστατη ώρα.

    ΕΣΤΙΑ: Ανεύθυνη αντιπολίτευσις. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Κυβέρνηση για τα πάντα.

    ESPRESSO: Χοντρό παιχνίδι με Αλεξ! Και νέα περίεργη δήλωση της Νατέλας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανάν, Ρωσία, Γαλλία ζητούν τώρα εκεχειρία στη Μ. Ανατολή. Σχέδιο για πολυεθνική δύναμη. Κατά της ανακωχής οι ΗΠΑ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αιματοχυσία δίχως τέλος. Έκκληση Αναν για άμεση κατάπαυση του πυρός.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σώστε μας από την Κόλαση. Δραματική έκκληση του πρωθυπουργού του Λιβάνου.

    Η ΝΙΚΗ: Άμεση ανάμειξη των ΗΠΑ. Αμερικανοί πεζοναύτες εν δράσει στο Λίβανο. Παρέμβαση ίσων αποστάσεων από Ανάν.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 : Ιράν - Συρία μετά το Λίβανο. Οι επόμενοι στόχοι των Αμερικανών. Σημαντική παρουσία Ελλάδας και Κύπρου στην κρίση.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ : Τα ...πακέτα αλλάζουν χέρια. "Οβιδιακές" μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνένοχοι στο έγκλημα. Ισραήλ-ΗΠΑ- Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεχίζεται η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ κατά Παλαιστίνης- Λιβάνου.

    TRAFFIC NEWS: Δύο ενήλικες εξαφάνισαν τα ίχνη που οδηγούν στον Αλεξ. Πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας εξετάζει τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

    City Press: Η χωματερή απειλεί τη Θεσσαλονίκη.

    Metro: Τελειωτικό χτύπημα. Έτοιμο να εξαπολύσει ευρεία χερσαία επίθεση στον Λίβανο είναι το Ισραήλ.

    Metropolis: Νέα δεδομένα στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Έγκλημα. Φωτιά στη χωματερή των Ταγαράδων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ξέσπασε πόλεμος ΚΕ.Π.ΚΑ.-Νομαρχίας για τις εκπτώσεις. Την ώρα που ο αντινομάρχης Εμπορίου, Γ. Τσαμασλής, υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι εντείνονται, οι παρανομίες αυξάνονται.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντροπή! Μας πήρανε και το τελευταίο καράβι. Αποσύρεται και το πλοίο που πήγαινε προς Δωδεκάνησα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι Ταγαράδες αφορούν όλους τους Θεσσαλονικείς. Εξακολουθεί το πρόβλημα της μόλυνσης από τη χωματερή.

    [03] Λίβανος-ΟΗΕ-ΕΕ

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "νέα ώθηση στις πολιτικο-διπλωματικές προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη στη Μ. Ανατολή έδωσε χθες με τη βαρυσήμαντη ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο Κόφι Ανάν, προτείνοντας άμεση κατάπαυση του πυρρός και τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για τον Λίβανο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "προηγουμένως η Γαλλία, με την υποστήριξη Ρωσίας και Κίνας, είχε καταθέσει πρόταση για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, που προσέκρουσε στην αντίθεση του Αμερικανού πρεσβευτή του ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον. Την ενίσχυση της αμερικανικής παρέμβασης σηματοδοτεί η προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις στον Λίβανο και η χθεσινή άφιξη 40 Αμερικανών πεζοναυτών στη Βηρυτό, για πρώτο φορά έπειτα από δύο δεκαετίες".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να σώσει τον Λίβανο από την "κόλαση" στην οποία τον οδηγεί το Ισραήλ απευθύνει ο πρωθυπουργός της χώρας Φουάντ Σινιόρα. Ευρώπη, Ρωσία και ΟΗΕ μιλούν πλέον επισήμως για "ανθρωπιστική κρίση" στον Λίβανο. Με τις ΗΠΑ στο πλευρό του, ωστόσο , το Ισραήλ συνεχίζει απτόητο...".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι " οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Λίβανο ήταν το κυρίαρχο θέμα στις συνομιλίες της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με την Βρετανίδα ομόλογό της Μάργκαρετ Μπέκετ. Η Ελληνίδα ΥΠΕΞ επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για άμεση κατάπαυση του πυρός".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "δολοφονική και απάνθρωπη χαρακτήρισαν την επιθετικότητα των Ισραηλινών και κατήγγειλαν την υποκριτική στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ οι εκπρόσωποι του παλαιστινιακού λαού, με τους οποίους συναντήθηκε η πολυμελής αντιπροσωπεία αλληλεγγύης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που βρίσκεται από χτες στη Ραμάλα. Οι Παλαιστίνιοι εκπρόσωποι ενημέρωσαν την ελληνική αντιπροσωπεία για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα παλαιστινιακά εδάφη".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "οι πιο αιματηρές ήταν οι τελευταίες σαρανταοκτώ ώρες στον Λίβανο, με τουλάχιστον εβδομήντα νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες από τους βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων. Οι Ισραηλινοί εισέβαλαν και με τεθωρακισμένα στον Νότιο Λίβανο , όπου διεξάγονται μάχες σώμα με σώμα. Χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας μελετά το Ισραήλ, καθώς το στρατιωτικό επιτελείο του δείχνει προβληματισμένο από την αντίσταση της Χεζμπολάχ".

    H metro γράφει ότι "την έναρξη μεγάλης χερσαίας επιχείρησης στα εδάφη του Λιβάνου έχει αποφασίσει για τις προσεχείς ώρες το Ισραήλ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το στρατιωτικό επιτελείο του Ισραήλ αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για να δώσει το μεγάλο χτύπημα εναντίον της "Χεζμπολάχ" μέσα από μια ευρείας κλίμακας χερσαία στρατιωτική επιχείρηση, που στόχο θα έχει να εξαφανίσει κάθε θύλακο αντίστασης".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "και στο επίπεδο της στρατιωτικής συνδρομής εκφράζουν οι ΗΠΑ τη στήριξή τους προς το Ισραήλ, προκειμένου να διαμορφωθούν το ταχύτερο δυνατόν τετελεσμένα εις βάρος του Λιβάνου, τα οποία η διεθνής διπλωματία θα υποχρεωθεί να λάβει υπόψη της ως βάση διαβουλεύσεων την επαύριον της κατάπαυσης του πυρός".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 υποστηρίζει ότι "χέρι χέρι Ισραήλ και ΗΠΑ προχωρούν στην επόμενη φάση του σχεδίου για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον άξονα του κακού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το "Ιππικό" ακόμα δεν έχει μπει στη μάχη την οποία ξεκίνησαν τα ισραηλινά άρματα μάχης και το πυροβολικό στο Λίβανο σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν πρώτα τη Χεσμπολάχ. Οι πραγματικοί στόχοι όμως, όπως όλα δείχνουν, είναι πρώτα η Δαμασκός και τελικώς η Τεχεράνη".

    [04] Μετανάστες - ελληνικές εκλογές

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "καθοριστική αναμένεται να αποδειχθεί σε πολλούς δήμους και κοινότητες η ψήφος των Ευρωπαίων υπηκόων που διαμένουν στη χώρα μας και έχουν ήδη εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Συγκροτώντας μια δεξαμενή άνω των 66.000 ψηφοφόρων, οι μετανάστες - πολίτες των 24 κρατών -μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλάζουν τον εκλογικό χάρτη και βγάζουν δήμαρχο σε δεκάδες περιοχές , στις οποίες η εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να κριθεί στο νήμα".

    [05] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει τη δήλωση του προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στη χθεσινή εκδήλωση καταδίκης των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής ."Ο κυπριακός ελληνισμός είναι πρόθυμος να καταβάλει το πικρό και οδυνηρό τίμημα ενός έντιμου, έστω οδυνηρού συμβιβασμού, όχι όμως μιας οποιασδήποτε λύσης απλά για να κλείσει το Κυπριακό" , είπε.

    [06] Ζεύγος Αγγελοπούλου

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ γράφει ότι "η αιφνιδιαστική "μεγάλη επιστροφή" της Γιάννας, με αρχή την εξαγορά του "Ελεύθερου Τύπου" , δεν ανακάτεψε μόνο την τράπουλα στον εκδοτικό χώρο. Προκαλεί ήδη αλυσιδωτές αντιδράσεις σε επιχειρηματικό και πολιτικό επίπεδο, αφού η είσοδος της πιο πλούσιας ελληνικής οικογένειας στο χώρο των media θεωρείται δεδομένο πως θα συνδυαστεί και με όλες εκείνες τις κινήσεις έτσι ώστε η "επένδυση" στα Μέσα Ενημέρωσης να είναι "αποδοτική" σε πολλά επίπεδα για την οικογένεια Αγγελοπούλου".

    [07] ΑΣΕΠ-Εκπαιδευτικοί

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "εντός του Αυγούστου αναμένεται να εκδοθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) η προκήρυξη για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών, που κατά πάσα πιθανότητα να διεξαχθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη θα αφορά στην πλήρωση περίπου 6.900 θέσεων, ενώ η εξεταστέα ύλη δεν θα έχει σημαντικές διαφορές από τον προηγούμενο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών".

    [08] ΤΕΙ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "οφέλη από την κρίση διεκδικούν και εξασφαλίζουν τα ΤΕΙ. Πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεργασίας τους μελέτησαν το σχεδιασμό αναδιάρθρωσης του τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο οποίος περιλαμβάνει συγχωνεύσεις τμημάτων, ιδρύσεις νέων με γνωστικά αντικείμενα συναρθρωμένα με την αγορά εργασίας και αλλαγές γνωστικών αντικειμένων στις περιπτώσεις που κρίθηκε στην πορεία των χρόνων ότι δεν έτυχαν της ανταπόκρισης ούτε της αγοράς ούτε των υποψηφίων".

    [09] Πυρκαγιά σε χωματερή Θεσσαλονίκης

    Η City Press γράφει ότι "σε εξέλιξη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει από την περασμένη Παρασκευή στη χωματερή των Ταγαράδων στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικίνδυνες τοξικές ουσίες που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για ενδεχόμενη ρύπανση στον υδροφόρο ορίζοντα και στη γεωργία".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "πάνω από 1.500 χωματερές - νάρκες λειτουργούν παράνομα σε όλη τη χώρα, ρυπαίνοντας το έδαφος, την ατμόσφαιρα και τον υδροφόρο ορίζοντα. Η απειλή για τη δημόσια υγεία επιτείνεται από "ελεγχόμενες" πυρκαϊές που βάζουν οι ίδιες οι Αρχές για να μειώσουν τον όγκο των απορριμμάτων, ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Την ίδια ώρα η φωτιά συνεχίζει να καίει στη χωματερή των Ταγαράδων".

    [10] Αγορά αυτοκινήτου

    Η Metropolis σημειώνει ότι "άλλα δεδομένα στο χώρο της αγοράς αυτοκινήτου και στην Ελλάδα δημιουργούν οι "πολυαντιπροσωπείες", που δειλά δειλά κάνουν την εμφάνισή τους. Την ίδια ώρα, απομακρύνεται ως ενδεχόμενο η δημιουργία σούπερ μάρκετ αυτοκινήτων, τουλάχιστον στην ελληνική αγορά".

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "βουλιάζει στο... βαθύ ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου κι αδυνατεί να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα εκσυγχρονίσουν το κόμμα. Την άποψη αυτή ενστερνίζεται ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ασκεί έντονη κριτική στην αντιπολιτευτική πολιτική του Κινήματος. Πρόκειται για το δεύτερο χτύπημα κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "ο τρόπος με τον οποίο ασκεί αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ είναι απαράδεκτος. Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο να μην επικρίνη την Κυβέρνηση, κατά κανόνα άδικα. Ακόμη και εκεί όπου οι ευθύνες για τα κακώς κείμενα βαρύνουν πρωτίστως τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα αυτό έχει το θράσος να παριστάνη τον κατήγορο της σημερινής Κυβερνήσεως".

    [12] Υπόθεση Αλεξ

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "σε δύο ιδιαιτέρως σημαίνοντα πρόσωπα της Βέροιας, την ταυτότητα των οποίων φέρεται να γνωρίζει η Ασφάλεια της Βέροιας πέφτουν οι σκιές του θρίλερ της εξαφάνισης του μικρού Αλεξ. Ο ένας τουλάχιστον έχει ήδη περάσει το κατώφλι της Ασφάλειας. Παράλληλα, πηγές αναφέρουν ότι τα δύο αυτά πρόσωπα, εκτός από το ότι αποτελούν μέλη του κοινωνικού ιστού της Βέροιας και μάλιστα χαρακτηρίζονται ως ευυπόληπτοι πολίτες, φέρονται να έχουν επαφές με μέλη των οικογενειών που θεωρούνται ύποπτες".

    [13] Σεξουαλική παρενόχληση-Νομοσχέδιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών, καταργώντας περιορισμούς στην πρόσβαση των γυναικών σε θέσεις εργασίας αλλά και θεσπίζοντας ποινές φυλάκισης και πρόστιμα σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "νομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Απασχόλησης που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει φυλάκιση έως και τρία χρόνια σε όσους παρενοχλούν σεξουαλικά (εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους) στους χώρους εργασίας. Επίσης, το νομοσχέδιο ρυθμίζει και άλλα εργασιακά ζητήματα".

    Η Espresso προσθέτει ότι "με ένα θρίλερ δίχως τέλος μοιάζει πλέον η υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Αλεξ. Ακόμη δύο μαρτυρίες που "καίνε", εκείνη ενός αστυνομικού και η δεύτερη του κατοίκου της Μπαρμπούτας που είδε τα πέντε παιδιά με το καρότσι -ενώ είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του το βράδυ του Φλεβάρη- βρίσκονται από το βράδυ της Πέμπτης στο... μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών".

    [14] TOR-M1

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "ένας κλειστός κύκλος στελεχών στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι: Αν ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία, η Βουλή των Ελλήνων θα πέσει στο λογαριασμό μίας εξωχώριας εταιρείας με έδρα το Λιχτενστάιν, η οποία έχει την ονομασία "Blue Bell". Πίσω από την εταιρεία αυτή λέγεται ότι κρύβονται τρία κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν είναι μεν βουλευτές, αλλά ανήκουν στην αυλή ιστορικών στελεχών της παράταξης, τα οποία άσκησαν δημόσια εξουσία, κατά την κρίσιμη περίοδο".

    [15] Εμπορική Τράπεζα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "ιδιαίτερα ενοχλημένο από τα τεκταινόμενα στο μέτωπο της εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας, μετά την "οπισθοχώρηση" του υποψήφιου μνηστήρα (Τρ. Κύπρου) από το παιχνίδι διεκδίκησης της πρώτης εμφανίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Χθες, ο Γιώργος Αλογοσκούφης φάνηκε να "αγριεύει" μετά την είδηση ότι η Τράπεζα Κύπρου αποσύρει την προσφορά της για την εξαγορά του 100% της Emporiki Bank, χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς "μη σοβαρή" τη στάση της. "Κίτρινη κάρτα" πάντως έλαβε η Τρ. Κύπρου και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία απέρριψε την αίτηση ανάκλησης της δημόσιας πρότασής της, λόγω νομικών, όπως εξηγεί κωλυμάτων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 21 July 2006 - 16:31:28 UTC