Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Παιδεία
  • [04] Οικονομία
  • [05] Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Πρόστιμο
  • [06] Σούπερ μάρκετ
  • [07] Μεταρρυθμίσεις
  • [08] Υπουργείο Εθνικής Αμύνης
  • [09] Σύγκρουση κυβέρνησης-συνδικαλιστών
  • [10] Ειρηναίος
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Παρατυπίες στα έργα 2000-2004

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/5/2005

    Η σύγκρουση κυβέρνησης και συνδικαλιστών για τις μεταρρυθμίσεις που φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση, το πρόστιμο των 510 εκατ. ευρώ που μας επεβλήθη από την ΚΟΜΙΣΙΟΝ για παρατυπίες στα δημόσια έργα την περίοδο 2000-2004, η οικονομία της χώρας και οι πανελλαδικές εξετάσεις, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας στον σημερινό Τύπο.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αποφάσεις-κόλαφος κατά της Ελλάδας από Ε.Ε. Πρόστιμο 518 εκατ. ευρώ για τις κακοτεχνίες των "νταβατζήδων" των κυβερνήσεων Σημίτη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Στο σκαμνί τα σούπερ μάρκετ. Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για τις τιμές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι "Κολλάδες" επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ. Οι σκληροί σέρνουν στα άκρα τον Γ. Παπανδρέου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πληρώνουμε τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ. 740 εκατ. ευρώ μας κοστίζουν οι κακοτεχνίες στα δημόσια έργα.

    Η ΑΥΓΗ: Μπλόκο στην απορρύθμιση εργασιακού και ασφαλιστικού. Μέτωπο για να αποκρουστούν τα σχέδια διάσπασης των εργαζομένων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καμπάνα 170 δισ για τα έργα του Σημίτη. Όργιο παρανομιών και παρατυπιών διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Λουκέτο στις τράπεζες τουλάχιστον ως τη Δευτέρα. Εντυπωσιακή η συμμετοχή στην πρώτη ημέρα της απεργίας της ΟΤΟΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι "βαρόνοι" μαχαιρώνονται και ο Γιώργος... προεδρεύει. Κομμάτια και θρύψαλα το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Καρμανιόλα τα θέματα της Φυσικής. Πανελλαδικές εξετάσεις για ...πανεπιστημιακούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συνεχίζει η ΟΤΟΕ με άλλη διήμερη απεργία και το ασφαλιστικό έγινε... Ανοικτός τραπεζικός λογαριασμός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φυσική: Θέματα για... μικρούς Αϊνστάιν. Πανελλαδικές: Άπιαστο όνειρο το "άριστα" για τους υποψηφίους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πόλεμος με τράπεζες - ΔΕΚΟ. Νέα 48ωρη από την ΟΤΟΕ - Και απεργία αλληλεγγύης.

    ΕΣΤΙΑ: Πρωτοφανής αλλαγή κλίματος. Σήμερα οι πάντες μιλούν για μεταρρυθμίσεις.

    ESPRESSO: "Κόκκινος Συναγερμός" στη Σαντορίνη. Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για το γάμο της κόρης του Πούτιν. Οι αρχές φοβούνται χτύπημα των Τσετσένων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σύγκρουση ενόψει μεταρρυθμίσεων. Μέτωπο από τη ΓΣΕΕ εναντίον των αλλαγών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επιστροφή 518 εκατ. ευρώ στην Ε.Ε... από το Γ΄ΚΠΣ. Πρόστιμο για τις παρατυπίες της περιόδου 2001-2003.

    ΤΑ ΝΕΑ: Υπέρ-φυσική δυσκολία στις Εξετάσεις. Αναστάτωση σε γονείς και υποψηφίους.

    Η ΝΙΚΗ: "Όχι" από τους εργαζόμενους. Σε πανελλαδικό δημοψήφισμα προχωρά η ΓΣΕΕ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πρωτοβουλίες για αγωνιστικό μέτωπο κατά της αντεργατικής επίθεσης.

    TRAFFIC NEWS: Νύφη η Άντζελα με 6 λευκά άλογα. Δημητρίου: Θέλω να με παντρέψει ο Μουλατσιώτης.

    Η ΧΩΡΑ: Φοροέλεγχοι για αύξηση κατά 10,2% των εσόδων. Επί ποδός από αύριο όλες οι εφορίες.

    City Press: Νέα μέτωπα στην οικονομία.

    Μetro: Ευφορία και απεργίες. Οι δύο όψεις των αντιδράσεων στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βούλιαξαν στη Φυσική. Πανελλήνιες Εξετάσεις: Σοκ και δέος για χιλιάδες υποψηφίους.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Φανάρια σαν... φρεάτια!

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Άρπαγες και καταχραστές στη Μητρόπολη. Τους σταμάτησε η Δικαιοσύνη, τους κυνηγά ο Άνθιμος.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Παιδεία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "παταγώδη αποτυχία των υποψηφίων της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης θα προκαλέσουν τα χθεσινά θέματα της Φυσικής. Πέφτουν οι βάσεις σε Φυσικομαθηματικές και Πολυτεχνεία, εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν και οι Ιατρικές".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι έγινε "φυσική" εξόντωση χιλιάδων υποψηφίων και κύμα διαμαρτυριών, καθώς κατά την άποψη και των καθ΄ύλην αρμοδίων -της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών- τα θέματα ήταν εκτός σχολικού κλίματος".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "θέματα εξαιρετικής δυσκολίας, που περιείχαν ασάφειες και ήταν "εκτός σχολικής πραγματικότητας" σύμφωνα με τους φυσικούς, επέλεξε η Επιτροπή Εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής Κατεύθυνσης. Οι εκπαιδευτικοί προϊδεάζουν για πανωλεθρία και εκτιμούν ότι σχεδόν επτά στους δέκα μαθητές δεν θα πιάσουν τη βάση".

    [04] Οικονομία

    H METRO υποστηρίζει ότι "την ώρα που οι εργαζόμενοι στις τράπεζες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, εξαγγέλλοντας νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή, και η ΓΣΕΕ ετοιμάζει "μετωπική σύγκρουση" με την κυβέρνηση, στη Σοφοκλέους έχει στηθεί "τραπεζικό πάρτι". Η αυξημένη κινητικότητα στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών και η πεποίθηση των επενδυτών- κυρίως των ξένων θεσμικών - ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε "πραγματικές αλλαγές" χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, τονώνουν τις προσδοκίες".

    H CITY PRESS γράφει: "Γ' ΚΠΣ: επιστροφή 518 εκατ. ευρώ στις Βρυξέλλες και μείωση της κοινοτικής συμμετοχής στα έργα υποδομής. Ολοένα πιο δύσκολη η χρηματοδότηση των αναγκαίων αναπτυξιακών έργων. Το επεισόδιο Ρεγκούζα προετοιμασία εδάφους για τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα που θα ισχύσουν το 2006. Προσπάθεια Ρεγκούζα- Ρουσόπουλου να αποδώσουν τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και στους δημοσιογράφους".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "ξεκινούν από αύριο εντατικοί έλεγχοι σε όλη την αγορά. Χιλιάδες υπάλληλοι των εφοριών και των ειδικών εποπτικών αρχών θα ελέγξουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές χρήσεις 1998 και 1999 η περίοδος των οποίων παραγράφεται στο τέλος του χρόνου. Πρώτος στόχος η αύξηση των εσόδων και η πάταξη της φοροδιαφυγής".

    [05] Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Πρόστιμο

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "το λογαριασμό για τις αμαρτίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στα δημόσια έργα της περιόδου 2000-2004 καλείται τώρα να πληρώσει ο ελληνικός λαός. 740 εκατομμύρια ευρώ θα μας κοστίσουν, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της αρμόδιας επιτρόπου της ΕΕ οι κακοτεχνίες των δημοσίων έργων, ενώ η Ελλάδα καλείται να επιστρέψει 518 εκατομμύρια ευρώ για "εκτεταμένες και συστηματικές παρατυπίες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "απόφαση - κόλαφος για την κυβέρνηση Σημίτη από την αρμόδια επιτροπή της ΕΕ που επιβάλλει πρόστιμο ύψους 518 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση των πόρων που διατέθηκαν για τα δημόσια έργα της περιόδου 2000-2004 που γιγάντωσαν περαιτέρω τους νταβατζήδες της χώρας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "καμπάνα" 170 δισ. δρχ καλείται να πληρώσει τη χώρα μας από το όργιο των παρατυπιών και παρανομιών που επιδόθηκε η κυβέρνηση Σημίτη. Οι οριστικές απώλειες κοινοτικών κονδυλίων που επωμίζεται η ελληνική Οικονομία από τα "λάθη" του παρελθόντος φτάνει τα 518 εκατ. ευρώ, κεφάλαια τα οποία θα πρέπει να επιστρέψει στην ΕΕ τμηματικά μέσα στην επόμενη τετραετία".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει κονδύλια ύψους 518 εκατ. ευρώ στα κοινοτικά ταμεία, όπως αποφάσισε η Κομισιόν, λόγω των παρατυπιών που διαπιστώθηκαν την περίοδο 2001-2003 στις συμβάσεις δημοσίων έργων που συγχρηματοδοτούνται από το Γ΄ΚΠΣ. Συγκεκριμένα, η πρόταση της αρμόδιας επιτρόπου Ντανούτα Χούμππνερ προβλέπει την επιστροφή 518 εκατ. ευρώ στα κοινοτικά ταμεία, καθώς "το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης από την Ελλάδα ήταν σοβαρά αναποτελεσματικό".

    [06] Σούπερ μάρκετ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης για τους υπευθύνους επτά μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για την εναρμονισμένη πρακτική στις τιμές, αλλά και το ότι πουλούσαν καταναλωτικά αγαθά σε διαφορετικές τιμές από αυτές που αναγράφονταν στα ράφια".

    [07] Μεταρρυθμίσεις

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας τους δύο τελευταίους μήνες είναι πρωτοφανές. Ήρκεσαν μερικά λόγια του Πρωθυπουργού κατά την συνέντευξη Τύπου επί τη συμπληρώσει έτους διακυβερνήσεως, για να αλλάξη άρδην το κλίμα που επικρατούσε μέχρι τότε. Ο κ. Καραμανλής μίλησε για τομέα και μεταρρυθμίσεις, έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να τις πραγματοποιήση και έκτοτε οι πάντες πλέον μιλούν για μεταρρυθμίσεις. Βεβαίως, κάποιοι ανθίστανται. Οι συνδικαλιστές έχουν θέσει την Κυβέρνηση στο στόχαστρο. Αλλά ο λόγος τους δεν έχει πλέον καμμία απήχηση στο κοινωνικό σύνολο. Ίσως ούτε καν στους ιδίους τους εργαζομένους που εκπροσωπούν. Διότι οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις, ο τόπος δεν μπορεί να πάη μπροστά. Και οι Έλληνες δεν είναι τόσο αφελείς ώστε να μην καταλαβαίνουν γιατί τα τελευταία χρόνια προόδευσαν οι Ιρλανδοί και όχι εμείς".

    [08] Υπουργείο Εθνικής Αμύνης

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο υπουργείο Άμυνας, όπου σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες, πλέον, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας προχωρεί σε "βιομηχανία" απευθείας αναθέσεων".

    [09] Σύγκρουση κυβέρνησης-συνδικαλιστών

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σκηνικό πόλωσης και οξύτητας στήνει το ΠΑΣΟΚ για την οικονομία. Οι ακραίοι πήραν το πάνω χέρι στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τη δεινή ήττα που υπέστη ο Γιώργος Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές και τον εξωθούν σε σκληρή σύγκρουση με την κυβέρνηση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "γενικεύεται η σύγκρουση κυβέρνησης-συνδικάτων για το Ασφαλιστικό των τραπεζικών, που παρέτειναν την απεργία ως την Παρασκευή. Νέες απεργίες και την επόμενη εβδομάδα. Στον "πόλεμο" θα μπει η ΓΣΕΕ με απεργία αλληλεγγύης και γενική απεργία, με την κατάθεση του δεύτερου νομοσχεδίου για το ελαστικό 8ωρο και το κόστος των υπερωριών. Η ΔΑΚΕ δηλώνει ενωτική και συμμετέχει στην απεργία, η ΠΑΣΚΕ αποδοκιμάζει τα στελέχη στον ΟΤΕ και καλεί σε κινητοποίηση για τις "σαρωτικές νεοφιλελεύθερες ανατροπές".

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "σε απεργία διαρκείας μετατρέπει την κινητοποίησή της η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων, καθώς οι συνδικαλιστές αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία στο σύνολο των τραπεζών (που θα μείνουν κλειστές τουλάχιστον ως τη Δευτέρα). Πάντως η πρεμιέρα της απεργίας χθες είχε ένα... άρωμα από τα παλιά, καθώς η συμμετοχή σε αυτή ήταν εντυπωσιακή. Εκτός όμως από τους τραπεζοϋπαλλήλους και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ ετοιμάζονται για θερμό καλοκαίρι. Το τεταμένο κλίμα αναμένεται να επιδεινώσουν οι ενδεχόμενες αλλαγές του ωραρίου εργασίας και της αμοιβής των υπερωριών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "μετ' εμποδίων έγιναν χθες οι συναλλαγές στις τράπεζες λόγω της 48ωρης απεργίας των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ η νέα διήμερη απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή που εισηγήθηκε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Τσουκαλάς, έγινε δεκτή".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ πυροδοτεί λαϊκό ξεσηκωμό, καθώς ολοένα και περισσότεροι κλάδοι εργαζομένων μπαίνουν στο χορό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την απόκρουση της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που μεθοδεύει η κυβέρνηση πίσω από την ταμπέλα της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "η ανάπτυξη της συντονισμένης και μαζικής δράσης των εργαζομένων, για να δοθεί άμεσα απάντηση στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των δυνάμεων του κεφαλαίου, είναι ο στόχος που έθεσαν οι ταξικές δυνάμεις κατά τη χτεσινή συνεδρίαση στην Αθήνα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "ενώ ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης διαβεβαίωνε χθες το ΕΚΟΦΙΝ ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική των "διαρθρωτικών αλλαγών" στις ΔΕΚΟ, πυκνώνουν οι αντιδράσεις και ο συντονισμός των συνδικάτων κατά της ανατροπής του ασφαλιστικού και του εργασιακού. Η ΟΤΟΕ, που πραγματοποιεί χθες και σήμερα απεργία για το ασφαλιστικό, ανήγγειλε νέες απεργίες για αύριο και μεθαύριο. Η ΓΣΕΕ προσανατολίζεται να συντονίσει κινητοποιήσεις σε όλες τις ΔΕΚΟ και να διοργανώσει "δημοψήφισμα" για τα κυβερνητικά σχέδια διαχωρισμού των παλαιών και των νέων εργαζομένων. Χαρακτηριστικό του εύρους της λαϊκής δυσαρέσκειας είναι ότι στις κινητοποιήσεις αναγκάζεται να συμμετάσχει και η ΔΑΚΕ".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "μέτωπο κατά των διαρθρωτικών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό των τραπεζών συγκροτούν τώρα τα συνδικάτα, δηλώνοντας έτοιμα να προχωρήσουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Αιτία πολέμου θα θεωρηθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του 8ώρου και τη μονομερή αλλαγή του πλαισίου υπερωριών".

    [10] Ειρηναίος

    Η Espresso γράφει ότι "ο Ειρηναίος κατάφερε να βυθίσει στα χρέη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με οφειλές που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια δολάρια".

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Η Traffic News σημειώνει ότι "στο πλαίσιο του εσωκομματικού διαλόγου εντάσσει ο Γιώργος Παπανδρέου τις αντικρουόμενες απόψεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη συμφωνία στον ΟΤΕ. Τονίζει μάλιστα ότι ο διάλογος αυτός θα οργανωθεί καλύτερα, ώστε μέσα από τις διαφορετικές απόψεις να υπάρξει η τελική σύνθεση".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "τριχοτομημένο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ από τον ανοικτό πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις διάφορες ομάδες και τα επώνυμα στελέχη του κόμματος για τα μείζονα θέματα της οικονομίας, της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο κ.ά. Η νέα εσωκομματική σύγκρουση, που ξέσπασε στον απόηχο της αντιπαράθεσης για τον ΟΤΕ, μετά τις δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη, έχει κυριολεκτικά ανοίξει τον "ασκό του Αιόλου" στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Γιώργος Παπανδρέου αποφεύγει για την ώρα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα μείζονα ζητήματα, γεγονός που συντηρεί και αναπαράγει την κρίση".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Απώλεια 518 εκ. ευρώ. Επιστροφή κονδυλίων για άστοχες δαπάνες στο ΚΠΣ επέβαλε η Ε. Επιτροπή".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Απεργιακό ντόμινο απειλεί την οικονομία. Μετά τις τράπεζες, η ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να κηρύξει 24ωρη σε όλες τις ΔΕΚΟ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μειώνουν τις πιστώσεις οι εταιρείες στους πελάτες. Με στόχο τον περιορισμό των επισφαλών απαιτήσεων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βαθιά διχασμένη η ΕΕ για τους πόρους 2007-2013. Αγωνία για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    [13] Παρατυπίες στα έργα 2000-2004

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Σε αλλαγή των δεδομένων στην υλοποίηση του Γ' ΚΠΣ οδηγεί η υποχρέωση της χώρας να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοινοτικούς πόρους ύψους 518 εκατ. ευρώ, για παρατυπίες στα έργα της περιόδου 2000-2004, αλλά και να εφαρμόσει στο εξής πολύ αυστηρούς κανόνες στην εκτέλεση των προγραμμάτων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 8 June 2005 - 20:45:07 UTC