Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Προϋπολογισμός
  • [04] Δάνεια
  • [05] Εθελούσιες έξοδοι επί ΠΑΣΟΚ
  • [06] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [07] ΔΕΚΟ
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ
  • [10] Εργασιακό-Ασφαλιστικό
  • [11] Χωματερή των Άνω Λιοσίων
  • [12] Προσλήψεις
  • [13] Δημόσια Διοίκηση
  • [14] Κυβέρνηση - Διαρθρωτικές αλλαγές
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Προϋπολογισμός 2005

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/6/2005

    Ο Προϋπολογισμός του 2004, το κλίμα εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ, η διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση και η αναστολή του αποκλεισμού της χωματερής των Άνω Λιοσίων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα από συνδικαλιστές. Ύποπτο παιχνίδι στις ΔΕΚΟ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στο εδώλιο όλοι οι "λαδιάρηδες". Δεκάδες οι υποθέσεις με επίορκους του Δημοσίου.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σε τρία κομμάτια κόβουν το ΠΑΣΟΚ. Τι ψήφισαν αναλυτικά σε όλη την Ελλάδα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διόρισαν τα παιδιά τους. Πώς το ΠΑΣΟΚ έκανε εθελουσίες εξόδους σε ΔΕΚΟ - Τράπεζες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Επιτόκια-φωτιά για δάνεια. Καταναλωτικά και στεγαστικά τα ακριβότερα της Ευρώπης στην Ελλάδα.

    Η ΑΥΓΗ: Συντάξεις και ασφάλιση κλείνουν τις τράπεζες. Κυβερνητική επιχείρηση διάσπασης των εργαζομένων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαύρισαν τον Γιώργο στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Όλα τα αποτελέσματα και οι νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αντ' αυτών, Εισαγγελεύς! Έδωσε λύση για τα σκουπίδια. Πώς εκαλύφθη το πολιτικό έλλειμμα της Εκτελεστικής Εξουσίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σταθερά βήματα για τομές σε οικονομία, ασφαλιστικό. Κ. Καραμανλής: "Δεν κάνουμε πίσω".

    ΕΘΝΟΣ: Ομολογία για πλαστό προϋπολογισμό. Πρόσθεσαν πλασματικά έσοδα 1,3 δισ. ευρώ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ η Ιορδανία του πήρε το διπλωματικό διαβατήριο, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προσεχώς αφήνει με το κοντοράσο τον Ειρηναίο. Σήμερα τον εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι οπαδοί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Άντρο διαφθοράς, ασυδοσίας και χάους ο δημόσιος τομέας. Όπως προκύπτει από την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το έτος 2004.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: Τρέχουν 30.943 θέσεις μονίμων και εποχικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δάγκωσε" την απογραφή ο Αδάμ. Ρεγκούζας καρφώνει Δούκα για δημιουργική λογιστική.

    ESPRESSO: "Όλα όσα έζησα στο ξενοδοχείο της ακολασίας". Αποκαλύψεις-φωτιά από εργαζόμενο που γνώριζε από μέσα το γιγαντιαίο κύκλωμα πορνείας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτική θύελλα στο ΠΑΣΟΚ. Συγκρουόμενες θέσεις για τις μεταρρυθμίσεις - Σε δίλημμα ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανοικτόν μόνο για τα σκουπίδια. Διέξοδος στο πρόβλημα των συσσωρευμένων απορριμμάτων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ομολόγησαν απάτη 1,3 δισ. ευρώ! Για να κλείσουν τον προϋπολογισμό.

    Η ΝΙΚΗ: Πλασματικά έσοδα. Αποκαλύφθηκε η αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαζική απάντηση στην καθολική επίθεση του κεφαλαίου. Σε 48ωρη απεργία οι τραπεζοϋπάλληλοι.

    TRAFFIC NEWS: Μαζί στον αέρα. Στο πλευρό της Στάη ο Ευαγγελάτος. Διαβουλεύσεις για τη μεταγραφή του.

    Η ΧΩΡΑ: 22.130 νέες προσλήψεις. Ποιες είναι οι νέες θέσεις εργασίας.

    City Press: Κυβερνητικές κόντρες λόγω... φτώχειας.

    METRO: "Μόνιμη" η διαφθορά. Στη δημοσιότητα η έκθεση των "αδιάφθορων" για τη δημόσια διοίκηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σκάνδαλο με επιδοτήσεις. Πόρισμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Βάφτισαν το νερό... ντοματοπολτό.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ουρές" στα σύνορα. Αλαλούμ από τις Ελληνικές Αρχές στον Προμαχώνα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζήτησε να βγει έξω η Θεσσαλονίκη από το αδιέξοδο κύκλο της φθοράς της, για να μπορέσει να γίνει σύγχρονη, ανταγωνιστική ευρωπαϊκή μητρόπολη, που δεν είναι σήμερα.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Προϋπολογισμός

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "η κυβέρνηση που χρέωσε στην προκάτοχό της λογιστικά τρικ ώστε να νομιμοποιήσει την "απογραφή", ομολόγησε δια του κ. Α. Ρεγκούζα πως φούσκωσε τον προϋπολογισμό του 2004 με ποσό του 1,3 δισ. ευρώ αν και γνώριζε πως ήταν ανέφικτη η είσπραξη αντίστοιχων εσόδων".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "μείζον πρόβλημα πολιτικής αξιοπιστίας της ίδιας της κυβέρνησης, δημιουργεί η παραδοχή εκ μέρους του υφυπουργού Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα ότι ο φετινός προϋπολογισμός είναι διάτρητος, καθώς βασίζεται σε πλασματικά έσοδα που "χρέωσε " στον έτερο υφυπουργό Πέτρο Δούκα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "πλήγμα στην απογραφή από την έμμεση ομολογία του υφυπουργού Οικονομίας Αδάμ Ρεγκούζα ότι η κυβέρνηση κατέφυγε στη δημιουργική λογιστική, για την οποία κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ. "Εωλη η πρόβλεψη του κ. Δούκα" για τα επιπλέον έσοδα 1,3 δισ. ευρώ του 2004 που ενέγραψε στον προϋπολογισμό, αποκάλυψε χθες ο συνάδελφός του υφυπουργός Οικονομίας για να δικαιολογήσει την πενιχρή αύξηση περίπου 3,7% των εσόδων στο πρώτο πεντάμηνο του 2005 έναντι ετησίου στόχου 11,4%. Εωλη, συνεπώς και η απογραφή που έκανε η κυβέρνηση και λόγω της οποίας η χώρα διασύρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "απάτη 1,3 δισ. ευρώ με τον προϋπολογισμό του 2004 έκανε η κυβέρνηση. Την πρωτοφανή αυτή ομολογία έκανε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Αδάμ Ρεγκούζας".

    [04] Δάνεια

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι " τα πιο ακριβά επιτόκια της Ευρώπης για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια έχει η Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία των εθνικών κεντρικών τραπεζών, οι Έλληνες δανειολήπτες πληρώνουν 2,79 μονάδες περισσότερο τα καταναλωτικά δάνεια από το μέσο της ευρωζώνης (8,99% έναντι 6,20%) ενώ για τα στεγαστικά το κόστος είναι 0,80% υψηλότερο (4,20% έναντι 3,40%). Μόνο στις καταθέσεις οι ελληνικές τράπεζες πληρώνουν περισσότερο από το μέσο όρο της ευρωζώνης (0,20%)".

    [05] Εθελούσιες έξοδοι επί ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "με βάση το ...κληρονομικό δίκαιο και βέβαια με το απαραίτητο κόστος που το πλήρωνε ο ελληνικός λαός, έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τις "εθελουσίες εξόδους". Η "Α" αποκαλύπτει σήμερα χαρακτηριστικές περιπτώσεις υπαλλήλων που αποχωρούσαν από το Δημόσιο με αντίτιμο την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους. Έτσι οι θέσεις πήγαιναν από "γενιά σε γενιά" κατόπιν συμφωνίας με τις διοικήσεις των εταιρειών".

    [06] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ένα μήνα κατόπιν της άρσης της αναγνώρισης του πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου η κυβέρνηση της Ιορδανίας ζητά πλέον και την παράδοση του διπλωματικού του διαβατηρίου. Κατ΄επέκταση, ο κ. Ειρηναίος παραμένει μόνο με το ελληνικό διαβατήριο. Η παράδοση του διπλωματικού διαβατηρίου ζητείται μέσω επιστολής του Ιορδανού υπουργού Εξωτερικών Αουνι Γιαρβάς, η οποία κοινοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου".

    [07] ΔΕΚΟ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "το ΠΑΣΟΚ μέσω συνδικαλιστών θέλει να αναγκαστεί το οικονομικό επιτελείο να ανακόψει το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι " ισχυρούς κραδασμούς και νέο κύκλο εσωστρέφειας προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ οι μεταρρυθμίσεις, που είναι αποφασισμένη να προωθήσει με γοργά βήματα η κυβέρνηση-και με θετική τη στάση της πλειοψηφίας των πολιτών όπως καταδεικνύουν δημοσκοπήσεις. Μετά την πολυήμερη σύγχυση και τις διαφοροποιήσεις κορυφαίων στελεχών επί της συμφωνίας στον ΟΤΕ, από προχθές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "ταλανίζει" η πρόταση του πρώην γραμματέα κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη υπέρ της άρσης της μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, επί της οποίας ο κ. Παπανδρέου απέφυγε επιμελώς να λάβει σαφή θέση".

    [09] Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "¨μαύρα κι... άραχνα" ήταν για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος. Τα 4/5 του 1.020.000 πολιτών που τον είχαν ψηφίσει, πριν από 16 μήνες, εξανεμίστηκε, ενώ όπου εμφανίστηκαν υποψήφιοι ¨στο όνομά του¨, καταποντίστηκαν. Ισχυροί παραμένουν ακόμα στο ΠΑΣΟΚ οι ¨παραδοσιακοί¨, αλλά και οι ¨εκσυγχρονιστές¨".

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ "η αισθητά μικρότερη προσέλευση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις κυριακάτικες εσωκομματικές εκλογές δείχνει την απροθυμία της βάσης να συνταχθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και του Νέου ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζεται. Αντίθετα, αυτοί που προσήλθαν στις κάλπες προτίμησαν το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ κι γύρισαν την πλάτη στον πρόεδρο. Οι εκσυγχρονιστές κράτησαν σε γενικές γραμμές τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα".

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι "έντονες διεργασίες συντελούνται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς η αντιπολιτευτική τακτική του Γ. Παπανδρέου δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Στο παρασκήνιο, πρωτοκλασάτα στελέχη έστω και ψιθυριστά εξυφαίνουν σενάρια ακόμη και ανατροπής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ".

    [10] Εργασιακό-Ασφαλιστικό

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "η απειλή για το επίπεδο των συντάξεων, την οποία συνιστά η κυβερνητική επίθεση στα ταμεία, κινητοποιεί τους τραπεζοϋπαλλήλους, που ξεκινούν σήμερα 48ωρη απεργία με προοπτική νέα απεργία από μεθαύριο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "στο φόντο των εξαγγελιών της κυβέρνησης ότι θα προωθήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες κατεβαίνουν σήμερα σε 48ωρη απεργία. Την ίδια στιγμή, η καθολική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης καθιστά αναγκαίο, κάθε κλάδος να σκεφτεί τα συνολικά συμφέροντα των εργαζομένων και από κοινού να οργανωθεί η αντίσταση. Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΟΤΟΕ".

    [11] Χωματερή των Άνω Λιοσίων

    ΤΟ ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "η εισαγγελική αρχή κάλυψε τελικά το πολιτικό έλλειμμα στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Η εκτελεστική εξουσία αδυνατούσε να δώσει λύση και να απαλλάξει εκατομμύρια κατοίκους της Αθήνας και των γύρω δήμων από την ομηρεία στην οποία είχαν περιέλθει τις τελευταίες ημέρες ζώντας σε πόλεις που είχαν μετατραπεί σε απέραντες χωματερές. Η λύση, έστω και πρόσκαιρη, στο πρόβλημα των σκουπιδιών δόθηκε σε σύσκεψη στην οποία κάλεσε τους εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών, των δήμων της Δυτικής Αττικής και άλλων συναρμόδιων φορέων ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δ. Παπαγγελόπουλος".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "διέξοδο στο πρόβλημα των συσσωρευμένων απορριμμάτων από τους δρόμους της Αθήνας δίνει η απόφαση που ελήφθη κατά τη σύσκεψη στα γραφεία της Εισαγγελίας της Αθήνας για άνοιγμα της χωματερής Άνω Λιοσίων. Η χωματερή θα δέχεται μόνο τα σκουπίδια, όχι όμως τη λυματολάσπη της Ψυτάλλειας".

    [12] Προσλήψεις

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εγκρίθηκαν από το υπ. Εσωτερικών. Τις επόμενες ημέρες οι προκηρύξεις για Πυροσβεστική, Οργανισμούς, Νομαρχίες. Σε εξέλιξη οι προθεσμίες για τις 5.800 θέσεις επαγγελματιών οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "νέο πακέτο 21.951 θέσεων εποχικού προσωπικού στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Παιδείας ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή. Τρέχουν, εν τω μεταξύ οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 8.992 μονίμων και εποχικών στο Δημόσιο και τις Ένοπλες Δυνάμεις".

    [13] Δημόσια Διοίκηση

    Η METRO σημειώνει ότι "αποκαλυπτικά και ιδιαίτερα απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για το μέγεθος της διαφθοράς αλλά και της κακοδιαχείρισης στη δημόσια διοίκηση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες από τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, το 50% των δημοσίων υπαλλήλων κατά το 2004 είχε εμπλακεί σε περιστατικό διαφθοράς και κακοδιοίκησης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "λαβράκια" έβγαλε ο έλεγχος που έκανε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σε εκατοντάδες περιπτώσεις διαφθοράς δημοσίων υπαλλήλων για το 2004. Στο ετήσιο πόρισμα του ΣΕΕΔΔ καταγράφονται υποθέσεις επίορκων οι οποίοι έγιναν "κροίσοι" χάρη στις μίζες που εισέπραξαν κάτω από το τραπέζι ή βάζοντας στην τσέπη τους δημόσιο χρήμα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "άντρο διαφθοράς είναι ο δημόσιος τομέας παρά τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει η κυβέρνηση να περιορίσει τα κακώς κείμενα. Η έκθεση πεπραγμένων έτους 2004 του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, την οποία παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Πρ. Παυλόπουλος και ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Π. Γεωργακόπουλος είναι αποκαλυπτική της ασυδοσίας και του χάους που επικρατεί επί χρόνια στη Δημόσια Διοίκηση".

    [14] Κυβέρνηση - Διαρθρωτικές αλλαγές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "τη συναίνεση της αντιπολίτευσης θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αύριο στη Βουλή, στη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και τις διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ θα τονίσει την αποφασιστικότητά του στην προώθηση και στην ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που απαιτούνται στο δημόσιο τομέα, στην οικονομία και στο ασφαλιστικό. Την ίδια στιγμή, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει γυρισμός στην πορεία για την ολοκλήρωση των αλλαγών ενώ χθες ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το έργο της και να προχωρήσει σε τομές".

    Η City Press προσθέτει ότι "ο υφυπουργός Οικονομίας Αδάμ Ρεγκούζας κατήγγειλε τον υφυπουργό Πέτρο Δούκα για δημιουργική λογιστική. Ο κ. Ρεγκούζας θεωρείται υπεύθυνος για την υστέρηση των φορολογικών εσόδων και προσπαθεί να κατασκευάσει άλλοθι. Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης διέψευσε τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη δηλώνοντας ότι δεν θα μειωθούν οι κρατικές επιδοτήσεις στους συγκοινωνιακούς φορείς. Το Μαξίμου στο πλευρό των Αλογοσκούφη, Δούκα "διαρρέει" τη δυσαρέσκειά του για τους Ρεγκούζα, Λιάπη. Υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των Βρυξελλών για μείωση των κρατικών επιδοτήσεων, αύξηση των εισιτηρίων, ενώ η δημιουργική λογιστική έγινε βάσει εντολών για να ελεγχθεί κάπως το έλλειμμα του 2004".

    Η Traffic News εκτιμά ότι "φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού και αναθερμαίνονται τα "καυτά μέτωπα" για την κυβέρνηση εν όψει καλοκαιριού".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Αβέβαιος ο προϋπολογισμός. Έσοδα 1,3 δισ. ευρώ ενεγράφησαν στο 2004 και εισπράχθηκαν το 2005".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πλαστός προϋπολογισμός. Ομολογία - σοκ του Αδάμ Ρεγκούζα. Ο υφυπουργός "καρφώνει" Γ. Αλογοσκούφη - Π. Δούκα για λογιστικό τρικ 1,3 δισ".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Νέα "τρύπα" 1,3 δισ. στον προϋπολογισμό. Δεν έχουν τέλος οι αλχημείες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Απόλυτη πίστη στις αρχές του ευρωπαϊκού νομίσματος". Οι υπουργοί Οικονομίας της Ε.Ε. ζητούν και δέσμευση για μεταρρυθμίσεις".

    [16] Προϋπολογισμός 2005

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "ζήτημα ομαλής εκτέλεσης του εφετινού Προϋπολογισμού έθεσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Αδ. Ρεγκούζας, ο οποίος αποκάλυψε ότι ποσό 1,3 δισεκ. ευρώ εγγράφηκε στον Προϋπολογισμό του 2004 υπό μορφή εσόδων, τα οποία όμως εισπράχθηκαν το 2005. Ο υφυπουργός τόνισε ότι η εγγραφή του ποσού αυτή απεδείχθη "αίολη εκτίμηση". Αργότερα με "διορθωτική" ανακοίνωση ανασκεύασε τη δήλωσή του, επισημαίνοντας ότι "αίολες" ήταν οι προβλέψεις της προηγούμενης κυβέρνησης για τα δημόσια έσοδα του 2004, τα οποία σημείωσαν υστέρηση 2,2 δισ. ευρώ ή ποσοστό 4%".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 7 June 2005 - 21:44:06 UTC