Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ψήφος εμπιστοσύνης
  • [04] Συνοριοφύλακες
  • [05] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [06] Ψήφος εμπιστοσύνης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/6/2005

    Η αντεπίθεση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο "κατηγορώ" του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τέλος στην ομηρία ειδικών φρουρών-συνοριοφυλάκων. Δεν επηρεάζονται οι μεταθέσεις στην ΕΛΑΣ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κυρίαρχος ο Κ. Καραμανλής. Κίνηση "ματ" στην παιδαριώδη εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου με πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μαγκιά Καραμανλή. Εκτέλεσε εν ψυχρώ το Γιώργο Παπανδρέου. "Number one" γκάφα του Γιώργου. Έσκαψε το λάκκο του.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δώρο Γιώργου στον Καραμανλή. Μούδιασε το ΠΑΣΟΚ με την αντίδραση του πρωθυπουργού στη μομφή κατά Αλογοσκούφη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Έπεσε στο λάκκο του. Μπούμερανγκ για τον Γιώργο η πρόταση μομφής.

    Η ΑΥΓΗ: Μαλώνουν, αλλά πού διαφωνούν; Επιχείρηση εντυπωσιασμού με προτάσεις μομφής χθες στη Βουλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έκανε μάγκα τον Καραμανλή. Πολιτικό χαρακίρι από τον Γιώργο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Απογραφή βουλευτών αποφάσισε χθες ο κ. Καραμανλής. Άνευ αντικειμένου η καταμέτρηση των ψήφων της πλειοψηφίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τον συνέτριψε. Κοινοβουλευτικό "Βατερλό" του Παπανδρέου από τον Καραμανλή.

    ΕΘΝΟΣ: Μετωπική με... διαρροές. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών Κ. Καραμανλή -Γ. Παπανδρέου στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Παπανδρέου έκανε πρόταση δυσπιστίας για τον Αλογοσκούφη και ο Καραμανλής έκανε κόντρα ρελάνς με ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και ο Γιώργος κάηκε γιατί τράβηξε από ...31.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νευρική κρίση στο ΠΑΣΟΚ. Διχάζονται οι απόψεις για την πρόταση δυσπιστίας του Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ματ Καραμανλή, Βατερλώ Παπανδρέου. Βουλή: Ο Γιώργος έπεσε στην παγίδα που πήγε να στήσει στον πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κρίση εμπιστοσύνης. Μάχη εντυπώσεων χθες στη Βουλή με θρίλερ διαρροής.

    ΕΣΤΙΑ: Γκάφα ολκής του κ. Παπανδρέου. Η πρότασις μομφής έγινε ψήφος εμπιστοσύνης.

    ESPRESSO: Το ξέσπασμα της Πολυξένης Λιάνη: "Η Δήμητρα έδιωξε τον Σπυρόπουλο γιατί την απάτησε".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτική ήττα του Γ. Α. Παπανδρέου. Στη Βουλή χωρίς θέσεις για τις μεταρρυθμίσεις το ΠΑΣΟΚ. Προσέφερε ευκαιρία ψήφου εμπιστοσύνης στον Κ. Καραμανλή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο Κ. Καραμανλής. Πρωτοφανές σκηνικό στο ελληνικό κοινοβούλιο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σύγκρουση επέλεξε ο Γιώργος. Σκληρό κατηγορώ για το φιάσκο στην οικονομία.

    Η ΝΙΚΗ: Κόντρες άνευ ουσίας. "Κοκορομαχίες" μετά την πρόταση δυσπιστίας για Αλογοσκούφη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χρειάζεται μομφή λαού σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Δικομματικό θέατρο στη Βουλή.

    TRAFFIC NEWS: Μιχάλης Κωνσταντίνου: Δεν έχω σχέση με την κόρη του Κυράστα. Εβελίνα: "Μην ασχοληθείτε ξανά με το όνομά μου".

    Η ΧΩΡΑ: Όλες οι ληστείες του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Γροθιά του Καραμανλή στον Παπανδρέου.

    City Press: Τεχνητή πόλωση με άλυτα τα προβλήματα. Ο Παπανδρέου έθεσε στη Βουλή θέμα ψήφου εμπιστοσύνης σε βάρος του υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη.

    METRO: Σκληρή αναμέτρηση. Ρελάνς Καραμανλή στην πρόταση μομφής κατά Αλογοσκούφη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χάθηκαν 90.000 θέσεις! Ανεργία: Εφιάλτης για τους νέους την τελευταία πενταετία.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Πωλείται" ο Ερυθρός Σταυρός. Παραιτήθηκαν τα μέλη του συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βούτηξε πιο βαθιά στην αποτυχία ο Παπανδρέου. Ο Καραμανλής του έκανε κεφαλοκλείδωμα.

    [03] Ψήφος εμπιστοσύνης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, ενώ έρχεται θύελλα απεργιών. Δεκατέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη δεδομένη ψήφο εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία της ΝΔ επιχειρώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις, μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά Αλογοσκούφη που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "τη στρατηγική της μετωπικής σύγκρουσης με τον Κ. Καραμανλή επέλεξε χθες ο Γ. Παπανδρέου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την ασυνέπειά της έχασε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "στο λάκκο που επιχείρησε να ρίξει την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την πρόταση μομφής, έπεσε μέσα ο ίδιος. Αντιδρώντας ο πρωθυπουργός, με μια κίνηση ρελάνς μετέτρεψε την πρόταση σε συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, απογυμνώνοντας έτσι πλήρως τον Γ. Παπανδρέου".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "αμηχανία αλλά και "νευρική κρίση" έχει δημιουργήσει στο ΠΑΣΟΚ η αιφνιδιαστική απόφαση του πρόεδρου του Κινήματος να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία στη συνέχεια (με την "παρέμβαση Καραμανλή") εξελίχθηκε σε πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι θα γίνει "πόλεμος "τριών ημερών" στη Βουλή. Ο Κ. Καραμανλής σήκωσε το γάντι της ψήφου δυσπιστίας προς τον Γ. Αλογοσκούφη που έριξε ο Γ. Παπανδρέου, απαντώντας με αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν για το "βαθύ λαρύγγι" που ακύρωσε τον αιφνιδιασμό του προέδρου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "υπό το κράτος ισχυρών εσωκομματικών κραδασμών, οφειλομένων σε σοβαρό έλλειμμα πολιτικής στρατηγικής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε χθες την ευθεία αντιπαράθεση θέσεων με τον πρωθυπουργό για τις μεταρρυθμίσεις και προσπάθησε σπασμωδικά να εμφανίσει στο κοινό μια εικόνα ενότητας και συσπείρωσης του ταραγμένου κόμματός του: Ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου έθεσε αιφνιδίως στη Βουλή θέμα πρότασης μομφής κατά ...του υπουργού Οικονομία κ. Γιώργου Αλογοσκούφη. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασής του ήταν να απαντήσει αμέσως ο πρωθυπουργός, ζητώντας την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "ένα απρόσμενο πολιτικό δώρο έκανε χθες στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Παρά το γεγονός ότι η "Α" έκανε γνωστή την πρόθεσή του να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας, εκείνος την κατέθεσε κι έδωσε την ευκαιρία στον κ. Καραμανλή να αντεπιτεθεί με αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "με την αριστοτεχνική τακτική κίνηση του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση αναδεικνύεται κυρίαρχη του πολιτικού σκηνικού και ισχυροποιεί τη δυνατότητά της να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις".

    H CITY PRESS εκτιμά ότι "ο Παπανδρέου έθεσε στη Βουλή θέμα ψήφου εμπιστοσύνης σε βάρος του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη. Ρελάνς Καραμανλή, ο οποίος επέβαλε συζήτηση εφ΄όλης της ύλης που θα οδηγήσει σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Κραυγές και ψίθυροι στο ΠΑΣΟΚ για την αποτελεσματικότητα της ηγεσίας και τις πολιτικές πρωτοβουλίες της. Το κλίμα έντασης που δημιούργησαν οι δύο "μονομάχοι" κάνει πιο δύσκολη τη συζήτηση για τα συγκεκριμένα προβλήματα της οικονομίας".

    Κατά την ΑΝΩ ΚΑΤΩ "σε ένα χωρίς προηγούμενο φιάσκο για το ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Ο Γιώργος Παπανδρέου απορρίπτοντας εισηγήσεις κορυφαίων στελεχών, προχώρησε σε πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις μέσα στο ίδιο το κόμμα του. Έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Καραμανλή να αναβαπτιστεί μέσα από την διήμερη συζήτηση που θα ακολουθήσει, να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα στις μεταρρυθμίσεις που έχει προγραμματίσει".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "με αίτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του από τη Βουλή, απάντησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην κατάθεση εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου, πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη κατά τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "σ΄ένα καλοστημένο θέατρο, μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εξελίχθηκε η χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, για την ελληνική οικονομία. Αφού, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκαν στις εκτιμήσεις, για την ανάγκη των αντιλαϊκών διαρθρωτικών αλλαγών και την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας (δηλαδή, του μεγάλου κεφαλαίου), ο δεύτερος κατέθεσε προφορικά πρόταση δυσπιστίας για τον υπουργό Οικονομίας. Και ο πρώτος -πλήρως προετοιμασμένος- τη μετέτρεψε σε πρόταση δυσπιστίας συνολικά προς την κυβέρνηση...".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "πολιτική απειρία έδειξε η πράξη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με το να κάνει πρόταση δυσπιστίας για τον υπουργό Οικονομίας. Δεν είχε λάβει φαίνεται υπόψη του ότι ο Καραμανλής θα απαντούσε με πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, κάτι το οποίο και έγινε".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "σε "κοκορομαχίες" που όχι μόνο είναι άνευ ουσίας, αλλά στην πράξη λειτουργούν και αποπροσανατολιστικά από τα πραγματικά προβλήματα που καίνε τον ελληνικό λαό, επιδόθηκαν χθες οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων. Η ΝΔ επιχαίρει για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θεωρείται ότι πέτυχε επικοινωνιακή νίκη στη Βουλή έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετατρέποντας την πρόταση δυσπιστίας που ο τελευταίος κατέθεσε εις βάρος του Γιώργου Αλογοσκούφη, σε διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς το σύνολο της κυβέρνησης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "γελάει ο κόσμος με την νέα μεγάλη γκάφα του Γιώργου Παπανδρέου. Η απόφασή του να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, κατέληξε σε μπούμερανγκ, αφού ο Πρωθυπουργός άρπαξε το απρόσμενο δώρο που του έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αποδεχόμενος την πρόκληση την μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Ο κ. Καραμανλής έχει έτσι την ευκαιρία να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, να αναβαπτίσει την κυβέρνησή του και να διαφημίσει, επί τριήμερον, το κυβερνητικό έργο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "πρωτοφανή κοινοβουλευτική ήττα υπέστησαν στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Η χθεσινή διαδικασία εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ο αιφνιδιασμός που προετοίμαζε, με πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, προσέκρουσε σε έναν καλά προετοιμασμένο Κ. Καραμανλή, ο οποίος έκανε τη ρελάνς και τον τελικό αιφνιδιασμό ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "η βαθύτερη συναίνεση που διατρέχει το πρόγραμμα των δύο μεγάλων κομμάτων αναδείχθη χθες στη Βουλή, παρότι διαλύθηκε η συζήτηση για την οικονομία, ανέβηκαν οι τόνοι και επιστρατεύτηκε το τρυκ της πρότασης μομφής. Στην αρχή από το ΠΑΣΟΚ κατά του Γ. Αλογοσκούφη, που κατέληξε όμως σε επικοινωνιακό αυτογκόλ του Γ. Παπανδρέου, όταν ο πρωθυπουργός απάντησε, όπως αναμενόταν, με πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού είναι πλέον ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, που χθες επιβεβαίωσε ότι διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα μένοντας σταθερός στις αρχές που έχει καθορίσει, γεγονός για το οποίο τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός".

    Η Espresso προσθέτει ότι "η διαρροή της -στρατηγικής σημασίας- κίνησης του Γιώργου Παπανδρέου να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομίας και όσα ακολούθησαν με τη ρελάνς Καραμανλή έκαναν χθες το ΠΑΣΟΚ άνω-κάτω".

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "σε κλίμα έντασης και αντιπαραθέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης διεξήχθη χθες η συζήτηση στη Βουλή για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή".

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "την απογραφή των... βουλευτών του αποφάσισε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης χθες στη Βουλή. Η κίνηση αυτή αποτελεί κίνηση αντιπερισπασμού στην κοινωνική δυσαρέσκεια από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Εργασιακό και στο Ασφαλιστικό. Ο κ. Καραμανλής αποφεύγει έτσι μια ουσιαστική συζήτηση για την Οικονομία και ταυτοχρόνως υποχρεώνει σε σιωπή τους διαφωνούντες αφού ζητεί από τους βουλευτές του να κάνουν "δηλώσεις νομιμοφροσύνης" -εν όψει και ανασχηματισμού"- υποστηρίζοντας το έργο της κυβέρνησης κατά την τριήμερη συζήτηση που αρχίζει αύριο στη Βουλή".

    Η METRO υπογραμμίζει ότι "σε μια τολμηρή "παρτίδα πόκερ" ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, που είχε ως αντικείμενο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Η "παρτίδα" που έπαιξαν οι δύο αρχηγοί είχε να κάνει τόσο με τη μάχη των εντυπώσεων όσο και με την ουσία σε σχέση με τις θέσεις αλλά και την τακτική που θα ακολουθήσουν για τις υπό συζήτηση αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "Βατερλώ Παπανδρέου στη Βουλή. Αφετηρία για αποκαλύψεις η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός. Στο φως τις επόμενες ημέρες όλα τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "πολιτική γκάφα ολκής διέπραξε χθες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την ανάπτυξη και την απασχόληση -η οποία γινόταν με πρωτοβουλία της Κυβερνήσεως- ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη. Όμως η πρότασις αυτή έτυχε της αμέσου και αποτελεσματικής αντιδράσεως του Πρωθυπουργού".

    [04] Συνοριοφύλακες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "προσδοκίες και πολλές ελπίδες ότι θα μετατεθούν στους τόπους καταγωγής τους έδωσε σε 7.000 ειδικούς φρουρούς και συνοριακούς φύλακες το Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης και αφορά τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετακινήσεις του προσωπικού των δύο κλάδων".

    [05] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Ψήφος για μεταρρυθμίσεις. Αντεπίθεση του πρωθυπουργού στην κριτική ΠΑΣΟΚ για την οικονομία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πακέτο με 6 νέους φόρους. Προαναγγελία από τον Γ. Αλογοσκούφη. Πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα για να καλυφθεί η μεγάλη υστέρηση των εσόδων".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Καραμανλής- Παπανδρέου θέλουν λιγότερο κράτος αλλά...Διαφωνούν για το ποιος θα πληρώσει την αλλαγή".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Ρήξεις στην οικονομία και με ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρωθυπουργός αποφασισμένος να συγκρουστεί με "κρατικοδίαιτα συμφέροντα".

    [06] Ψήφος εμπιστοσύνης

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "πολιτικά αναβαπτισμένη και συσπειρωμένη εξέρχεται η κυβέρνηση από τη χθεσινή εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να αιφνιδιάσει με πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομίας, έδωσε στον πρωθυπουργό την ευκαιρία να κερδίσει τις εντυπώσεις ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 9 June 2005 - 21:09:59 UTC