Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] Σκουπίδια
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων
  • [09] Στιβ Λάλας
  • [10] ΙΚΑ
  • [11] Οικοδομή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/6/2005

    Οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες είναι διατεθειμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση, οι εσωκομματικές εκλογές αλλά και διαφωνίες του ΠΑΣΟΚ, η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): "Βόμβα" ΠΑΣΟΚ στους δημόσιους υπαλλήλους. Άρση μονιμότητας ζητά ο Χρυσοχοΐδης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ο ανασχηματισμός θα συνοδεύσει τις μεταρρυθμίσεις... Αποφασισμένος για όλα ο πρωθυπουργός. Σε διαρκή δράση και ετοιμότητα και το Κόμμα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έχασε το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος. Διπλή ήττα στις πρώτες εσωκομματικές εκλογές.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 8 αλλαγές σε Δημόσιο - ΔΕΚΟ. Μέσα στο καλοκαίρι αρχίζουν οι μεταρρυθμίσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σταματήστε τώρα τους εκβιαστές. Γέμισε η Αθήνα σκουπίδια και κινδυνεύει σοβαρά η υγεία των πολιτών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ και για την άρση της μονιμότητας. Σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα μεταξύ "κρατιστών " και "αντικρατιστών".

    ΕΘΝΟΣ: Φορτώνουν με 5 βάρη τις νέες οικοδομές. Μετά την αύξηση αντικειμενικών και την επιβολή ΦΠΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με μειωτικά πανό που ύψωσαν το Σάββατο στο Ισμέτ Ινονού θύμισαν την πτώση της Κωνσταντινούπολης και την καταστροφή της Σμύρνης επιβεβαίωσαν ότι... Τούρκος και φίδι φίλοι ποτέ δεν πιάνονται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΙΚΑ: Κίνδυνος "μαύρης τρύπας". Από τα... απλήρωτα γραμμάτια που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πύργος της Βαβέλ το ΠΑΣΟΚ. Μαίνεται ο εμφύλιος, εκτός ελέγχου η κρίση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η γιορτή μας για την Ημέρα Περιβάλλοντος. Σκουπιδότοπος η Αθήνα, περιμένει την από μηχανής λύτρωση.

    ΕΣΤΙΑ: Σύγκρουσις με τις συντεχνίες. Η τελευταία ευκαιρία για την ανταγωνιστικότητα.

    ESPRESSO: Η έκκληση του Έλληνα κατασκόπου: "Βοηθήστε με να γυρίσω στην Ελλάδα". Ξεχασμένος από την Πολιτεία ο άνθρωπος που "έκλεβε" μυστικά από τους Αμερικανούς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μεταρρυθμίσεις ανασφάλειας για όλους. Άνω - κάτω ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ.

    TRAFFIC NEWS: "Έχω το παιδί του Μιχάλη και το θέλω". Στη δημοσιότητα η συγκλονιστική ιστορία. Έρχεται στον κόσμο ο Κωνσταντίνου junior.

    Η ΧΩΡΑ: Κύμα αλλαγών μέσα στο καλοκαίρι. Πράσινο φως από τον Καραμανλή στους υπουργούς.

    City Press: Σύγκλιση για κατάργηση της μονιμότητας.

    Μetro: Επί τάπητος η μονιμότητα. Διεργασίες αλλά και αντιδράσεις σε όλα τα στρατόπεδα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το γρηγορόσημο ζει και βασιλεύει! Φαινόμενα διαφθοράς σε υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

    [03] Κυβέρνηση

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να αρχίσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ. Με αιχμή του δόρατος το Νέο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τις άλλες τομές, θα επέλθει σειρά αλλαγών και στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι αλλαγές θα αφορούν την καθιέρωση νέου ενιαίου μισθολογίου, το νέο τρόπο προαγωγών, την καταβολή πριμ, τη χορήγηση αδειών, αλλά θα συζητηθούν και τα θέματα εθελουσίας εξόδου και μονιμότητας των νεοπροσληφθέντων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "με το βλέμμα στραμμένο στις μεταρρυθμίσεις και με δεδομένη τη στήριξη των πολιτών ο πρωθυπουργός μελετά τα επόμενα βήματα που συνδέονται και με τη λειτουργία της κυβέρνησης. Αν και αποφεύγεται η οποιαδήποτε αναφορά σε θέματα ανασχηματισμού, εντούτοις είναι σχεδόν αποφασισμένο πως μια τέτοια ενέργεια θα συνοδεύσει τις μεταρρυθμίσεις και τις τομές που έχουν ήδη ξεκινήσει και στοχεύουν στην αλλαγή της κατάστασης της οικονομίας".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "...τώρα λοιπόν, η Κυβέρνησις Καραμανλή είναι υποχρεωμένη να προχωρήση στις συγκρούσεις τις οποίες απέφυγε η Κυβέρνησις Σημίτη επί οκτώ ολόκληρα χρόνια. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να τις αποφύγει, αλλά ούτε και πρέπει να τις αποφύγη. Είναι η τελευταία ευκαιρία για να εξυγιανθή η ελληνική οικονομία. Άλλως η μάχη για την ανταγωνιστικότητα θα χαθή οριστικώς".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "με δεκάδες νομοθετικές ρυθμίσεις η κυβέρνηση προχωρεί μέσα στο καλοκαίρι στην αναμόρφωση του Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Στόχοι, η δημοσιονομική αποκατάσταση, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των κρατικών επιχειρήσεων και η σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος με ενίσχυση πόρων προς το ΙΚΑ".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ανατροπές στους όρους εργασίας και στο ασφαλιστικό καθεστώς εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε ΔΕΚΟ, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προωθεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας για όλους. Οι ρήξεις, χωρίς άλλο ορατό σχέδιο πολιτικής υπέρ του κοινωνικού συνόλου, πυροδοτούν αντιδράσεις μεταξύ των εργαζομένων".

    [04] Σκουπίδια

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία προκαλούν οι χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της πρωτεύουσας καθιστώντας τους Αθηναίους πολίτες θύματα μιας ιδιότυπης ομηρίας στην οποία πρέπει σήμερα κιόλας να δοθεί λύση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλο".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS " απέραντη χωματερή έχει γίνει ο δήμος της Αθήνας και χθες, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, η πρωτεύουσα παρέμεινε πνιγμένη στα σκουπίδια, καθώς η χωματερή των Άνω Λιοσίων παραμένει κλειστή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "ένας αχανής σκουπιδότοπος η Αθήνα, μετέτρεψε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος σε ...γιορτή της ντροπής και της αναλγησίας όσων εμπλέκονται στο μέγα θέμα της συγκέντρωσης και απόθεσης των απορριμμάτων.Συμφέροντα, μικροσυμφέροντα και "έμμονε ιδέες" φράζουν τον δρόμο, για τη δημιουργία σύγχρονων Χώρων Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ). Σήμερα κρίσιμη σύσκεψη του εισαγγελέα Παπαγγελόπουλου με τους δημάρχους, οι οποίοι αγνόησαν την προτροπή να ανοίξει η χωματερή Άνω Λιοσίων, για να λυθεί έστω προσωρινά το μείζον αυτό πρόβλημα".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "εξακολουθούν εντονότατες οι διαφωνίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το "καυτό" θέμα της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Παρά την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να κρατήσει τις ισορροπίες στο Κίνημα ώστε να μη δίνεται η εντύπωση ότι οι τάσεις που κυριαρχούν είναι περισσότερες από τη μία που χαράζει ο ίδιος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης "τάραξε τα νερά" με συνέντευξή του στο "Βήμα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "μαίνεται η διαμάχη "κρατιστών" - "αντικρατιστών" στο ΠΑΣΟΚ. Νέες κόντρες μεταξύ στελεχών πυροδότησε η δήλωση Χρυσοχοϊδη που ζήτησε επέκταση του μοντέλου ΟΤΕ σε όλες τις ΔΕΚΟ. Απείχε η κοινωνία από την εσωκομματική ψηφοφορία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "οι "εκσυγχρονιστές" πήραν το κόμμα μέσα από τα χέρια του Γιώργου! Στο πρώτο μεγάλο εσωκομματικό τεστ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνώρισε οδυνηρή ήττα. Η συμμετοχή μειώθηκε κατακόρυφα, τα "μαγαζάκια" ενίσχυσαν την επιρροή τους και οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Παπανδρέου ανέκτησαν την επιρροή τους στις κομματικές οργανώσεις".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "οι Τούρκοι όπως δείχνει η μέχρι σήμερα πρακτική τους δεν θα μπορέσουν ποτέ να χωνέψουν πως οι επί τετρακόσια χρόνια σκλάβοι των προγόνων τους όχι μόνο έχουν προχωρήσει σε όλους τους τομείς παρασάγκας μπροστά απ' αυτούς αλλά και μπορούν και έχουν καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της Τουρκίας. Επί καθημερινής βάσης παραβιάζουν τα θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας".

    [07] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "περίπου 7.900 νέες θέσεις μέσω των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (stage) αναμένεται να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι 3.300 αφορούν θέσεις σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ οι υπόλοιπες 4.600 εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) και ειδικότερα στο πρόγραμμα "Απασχόληση στην περιφέρεια" και θα προκηρυχθούν ανά περιφέρεια".

    [08] Μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων

    Η METRO επισημαίνει ότι "έντονες συζητήσεις, αλλά και αναταράξεις στα δύο μεγάλα κόμματα προκαλεί το σενάριο περί ενδεχόμενης άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων".

    Η City Press υπογραμμίζει ότι "δημιουργείται δυναμική για κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της οικονομίας. Κ. Μητσοτάκης: Πρέπει να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Γ. Παπανδρέου: Ουδέτερη έως θετική αντίδραση σε σχετική δήλωση Χρυσοχοΐδη υπέρ της επέκτασης της κατάργησης της μονιμότητας. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να θέλει να διορθώσει τα λάθη του αλλά δεν ξέρει πώς ακριβώς".

    [09] Στιβ Λάλας

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "έκκληση να επιστρέψει στην πατρίδα του κάνει ο Στιβ Λάλας. Ο Ελληνοαμερικανός που είχε καταδικαστεί για κατασκοπία, επειδή παρείχε απόρρητα έγγραφα της CIA στις ελληνικές Αρχές, αποφυλακίστηκε, αλλά παραμένει υπό περιορισμό στης ΗΠΑ. Και, όπως φαίνεται, τον πνίγει το παράπονο για την ελληνική κυβέρνηση, που τον έχει ξεχάσει...".

    [10] ΙΚΑ

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "τρόπους για την εξόφληση των 'πράσινων' γραμματίων που άφησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο ΙΚΑ αναζητά η κυβέρνηση".

    [11] Οικοδομή

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "όποιος θελήσει να κατασκευάσει κατοικία το 2006 κινδυνεύει να βρεθεί προ εκπλήξεων, καθώς στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 30% και στην επιβολή ΦΠΑ 19% θα προστεθούν επιβαρύνσεις στο ελάχιστο κόστος κατασκευής που θα κυμαίνονται από 50% μέχρι 80%".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 6 June 2005 - 14:24:11 UTC