Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/3/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Οικονομικά μέτρα
  • [04] Χαλασμένα γιαούρτια ΦΑΓΕ
  • [05] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [06] Υπόθεση Βαβύλη
  • [07] Ολυμπιακές εγκαταστάσεις
  • [08] Κυκλώματα ντόπινγκ
  • [09] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [10] Οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/3/2005

    Ο απόηχος της εξαγγελίας των νέων οικονομικών μέτρων, τα χαλασμένα γιαούρτια της ΦΑΓΕ και η υπόθεση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επίδομα σε 350.000 δικαιούχους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εκθρόνιση με άνοιγμα λογαριασμών.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Επίδομα χωρίς αποδείξεις σε 350.000 οικογένειες.

    Η ΑΥΓΗ: Σκάνδαλο με μουχλιασμένα γιαούρτια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σάπια 350.000 γιαούρτια της «ΦΑΓΕ».

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Άμεση οικονομική βοήθεια πριν από το Πάσχα. «Ζεστό χρήμα» σε 350.000 οικογένειες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βουλιάζει η αγορά και τα μέτρα διχάζουν τη ΝΔ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4.806 προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ, Ολυμπιακές Αερογραμμές.

    ΕΘΝΟΣ: Επέλαση κερδοσκόπων μετά τις αυξήσεις του ΦΠΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κυρηναίος αντί Ειρηναίος στον Πανάγιο Τάφο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μας τρέλαναν στους φόρους την περίοδο 1994-2004.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μούχλα στα γιαούρτια και την ενημέρωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Από μηχανής χάος στην αγορά.

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ δημαγωγεί για τα οικονομικά μέτρα. Κατηγορεί την Κυβέρνηση αρνούμενο τις δικές του ευθύνες.

    ESPRESSO: Ο Κατσούλας λατρεύει και τώρα τον σατανά.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίσιμη μάχη του κράτους κατά της φοροκλοπής.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ψάχνουν τον Βαβύλη. Έρευνες σε μοναστήρια.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έστρωσαν χαλί στους κερδοσκόπους.

    Η ΝΙΚΗ: Φοροκαταιγίδα Νο 2. Μεγάλη επιβάρυνση και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολυμπιακή λεηλασία. Οι εγκαταστάσεις εκχωρούνται στην κερδοσκοπία.

    TRAFFIC NEWS: 3 χρόνια φυλακή στη Νίκη.

    Η ΧΩΡΑ: Επίδομα οικογενειακό σε 350.000 εργαζομένους.

    City Press: Σκεπτικισμός για τα μέτρα.

    Μetro: Βλέπει την έξοδο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Με κουπόνια το πετρέλαιο θέρμανσης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Με το... πάσο τους το πάσο των ΑΜΕΑ.

    [03] Οικονομικά μέτρα

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "στα περισσότερα κράτη του κόσμου ισχύει ο εξής κανόνας ως προς την οικονομική πολιτική: Όταν κυβερνούν φιλελεύθερα ή συντηρητικά κόμματα, τα δημόσια οικονομικά νοικοκυρεύονται. Και δημιουργείται εθνικός πλούτος. Όταν κυβερνούν σοσιαλιστικά κόμματα, τα ελλείμματα και χρέη αυξάνονται. Και ο εθνικός πλούτος σκορπίζεται εν είδει παροχών. Αυτό ακριβώς ισχύει και στην χώρα μας. Μετά από 11 συνεχόμενα χρόνια σοσιαλιστικής διακυβερνήσεως, ήλθε στην εξουσία μία φιλελεύθερη κυβέρνησις, η οποία παρέλαβε δημοσιονομικό χάος. Μάλιστα ειδικώς στην Ελλάδα συνέβη και κάτι χειρότερο: Η σοσιαλιστική Κυβέρνησις Σημίτη όχι μόνον δημιούργησε τεράστια ελλείμματα και χρέη, αλλά φρόντισε να τα αποκρύψη. Η δημοσιονομική απογραφή απεκάλυψε τεράστιες αποκλίσεις των πραγματικών ελλειμμάτων, από αυτά που κατεγράφοντο επισήμως".

    Η City Press αναφέρει ότι "εκφράζονται φόβοι ότι θα έχουν μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, χωρίς να φέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Παραγωγικές τάξεις -από τους βιοτέχνες μέχρι τον ΣΕΒ- συνδικαλιστικές οργανώσεις και καταναλωτικό κίνημα έχουν αρνητική άποψη για τα μέτρα. Έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για τη λιτότητα και τα αίτιά της. Αλυσίδα ανατιμήσεων εν όψει με 25.000 κωδικούς των σούπερ μάρκετ να αλλάζουν εντός των ημερών. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρξει επιβάρυνση του τιμάριθμου κατά 0,5-0,8 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ οι υπολογισμοί των συνδικαλιστικών οργανώσεων κυμαίνονται μεταξύ 1 και 1,5 μονάδων. Χωρίς πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό το Μαξίμου. Κυβερνητικές ανησυχίες για το πολιτικό κόστος των μέτρων και τα αποτελέσματα των γκάλοπ που θα δημοσιευθούν το Σαββατοκύριακο".

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "την πόρτα στους κερδοσκόπους ανοίγει η κυβέρνηση με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ δίνοντας ευκαιρία για μεγάλες ανατιμήσεις".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "νέο κύμα ακρίβειας θα προκαλέσουν οι "στρογγυλοποιήσεις" προς τα πάνω σε μια σειρά προϊόντων καθημερινής κατανάλωσης μετά την αύξηση συντελεστών ΦΠΑ. Την ίδια ώρα "συσκευάζεται' φθινοπωρινό πακέτο ακρίβειας με αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τη βενζίνη".

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "η αύξηση του ΦΠΑ θα περιορίσει την κατανάλωση και τον ρυθμό ανάπτυξης, προκαλώντας καθίζηση στην αγορά. Αυτή είναι η γνώμη τραπεζιτών και επιχειρηματιών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η οικονομική πολιτική θα έπρεπε να είναι αναπτυξιακή και όχι πολιτική λιτότητας. Τα μέτρα προκάλεσαν την κατακραυγή όλων των παραγωγικών τάξεων. Τα μέτρα όμως δίχασαν και το ίδιο το κόμμα της ΝΔ. Ο υπουργός Υγείας κ. Ν. Κακλαμάνης μίλησε για "ανακολουθία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "η επιβολή φόρων ήταν δύσκολη υπόθεση για την κυβέρνηση, αλλά η είσπραξή τους είναι δυσχερέστερη. Από χτες, έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο ελεγκτικός μηχανισμός προκειμένου να διασφαλιστούν τα νέα έσοδα, κυρίως από την αύξηση ΦΠΑ, απολύτως αναγκαία για την κάλυψη του ελλείμματος. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι η αποφυγή καταβολής του ΦΠΑ που έχει ήδη εισπραχθεί, δηλαδή η φοροκλοπή, έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "άνω κάτω έγινε η αγορά, με την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, που οδηγεί στην αναγκαστική προσαρμογή περίπου 1 εκατ. ταμειακών μηχανών στα νέα φορολογικά δεδομένα. Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποχρεώνονται να πωλούν προϊόντα και υπηρεσίες με αυξημένο ΦΠΑ 4,5%, 9% και 19% από τα μεσάνυχτα και ζητούν χρονικό περιθώριο ενός μηνός για αντιμετώπιση της κυβερνητικής προχειρότητας. Εν μέσω αυτών και η ενδοκυβερνητική γκρίνια που έφεραν τα μέτρα, ενώ ο Αλογοσκούφης ανοίγει και θέμα ενιαίου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "βούλιαξαν την Οικονομία της χώρας οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας πίσω τους υπέρογκα κρυφά ελλείμματα που έφτασαν το δημόσιο χρέος στο 6,1% του ΑΕΠ, ενώ επί μία ολόκληρη δεκαετία ακολούθησαν μία σκληρή φορομπηχτική πολιτική".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "και δεύτερη παρτίδα φοροεισπρακτικών μέτρων, μαζί με τα πρωτοβρόχια, περιλαμβάνει το σχέδιο ενίσχυσης των εσόδων του προϋπολογισμού που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά την απότομη "προσαρμογή" στην εφαρμογή του "κρυφού" προγράμματος της ΝΔ".

    [04] Χαλασμένα γιαούρτια ΦΑΓΕ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "διατροφικό σκάνδαλο με 350.000 μουχλιασμένα γιαούρτια ΦΑΓΕ που αποσύρθηκαν μετά από καταγγελίες καταναλωτών επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστικό τον τελευταίο μήνα. Το υπουργείο Ανάπτυξης καταλογίζει ευθύνες και στον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για τη μη ενημέρωση της κοινής γνώμης".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "μόλις χθες αποκαλύφθηκε ότι μουχλιασμένα γιαούρτια της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ διατέθηκαν από τον Φεβρουάριο στην αγορά θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία άγνωστου αριθμού καταναλωτών. Η εταιρεία μετά τις καταγγελίες καταναλωτών αναγκάστηκε να αποσύρει στα κρυφά 350.000 γιαούρτια, χωρίς να ενημερώσει το κοινό. Ο ΕΦΕΤ, ο κρατικός φορέας ελέγχου αν και γνώριζε απέκρυψε το όλο θέμα επί ένα μήνα, έως χθες. Ο αρμόδιος υφυπουργός δήλωσε πάντως ότι το έμαθε ...προχθές".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "ευθύνες τόσο κατά της εταιρίας ΦΑΓΕ όσο και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για την καθυστέρηση ενημέρωσης των καταναλωτών για την σκάρτη παρτίδα γιαουρτιών που αποδείχθηκε ότι εμφάνιζαν μούχλα ρίχνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου. Κατόπιν εορτής όπως αποκαλύφθηκε μόλις χθες από τον ΕΦΕΤ, αποσύρθηκαν από την εταιρία πάνω από 350.000 γιαούρτια, χωρίς ωστόσο να μας δίνονται πληροφορίες τελικά για τον ακριβή αριθμό των χαλασμένων γιαουρτιών που καταναλώθηκαν".

    [05] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Η METRO γράφει ότι "ξεκάθαρο μήνυμα για παραίτηση έστειλε χθες η κυβέρνηση στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο δια στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου. Αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, για τις οποίες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και συμφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων, ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε από "τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι " το δρόμο προς την έξοδο έδειξε χθες η ελληνική κυβέρνηση στον κ. Ειρηναίο. Το υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποίησε ένα πόρισμα - κόλαφο για την κατάσταση του Πατριαρχείου και τον κάλεσε να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες του. Έπεται το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Πατριάρχη κι ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" του.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "ανέβηκε στο θρόνο της Μητέρας των Εκκλησιών της πρώτης Εκκλησίας του Χριστού, έγινε διάδοχος του Αδελφοθέου Ιακώβου αλλά έπεσε θύμα της μικροψυχίας του και της αχαριστίας του. η επιλογή συνεργατών που τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα, η εμμονή του να μην συνεργάζεται με την Ελληνική κυβέρνηση , να μην παράσχει την συνδρομή του στους εμπειρογνώμονες που έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών, η απαξίωση των Ορθοδόξων Παλαιστινίων και άλλες λεπτομέρειες έφεραν την Κυβέρνηση στη θέση να δείξει στον κ. Ειρηναίο την πόρτα και τους Ισραηλινούς να ζητάνε το όνομα του αντικατάσταση του. Ο Διάδοχό του θα αναλάβει το έργο του Σίμωνα του Κυρηναίου για να σηκώσει το Σταυρό και ν΄ανεβεί τη VIA DOLOROSA . Βαρύ το έργο του επόμενου Πατριάρχη αλλά να έχει πίστη ότι την προαίρεση του θέλει μόνο ο Θεός".

    [06] Υπόθεση Βαβύλη

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη. Νέες έρευνες πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε μοναστήρια της Αττικής και αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες μέρες χωρίς να αποκλείονται και των Παλαιοημερολογιτών. Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες, που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. λίγες είναι οι πιθανότητες άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα να έχει διαφύγει στην Αλβανία".

    [07] Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "στη δεύτερη φάση λεηλασίας των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, προχωρά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με νομοσχέδιο, που παρουσίασε χτες η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, η μεγάλη πλειοψηφία των εγκαταστάσεων, που φτιάχτηκαν με τους κόπους και τις βαριές θυσίες των εργαζομένων και του λαού, παραδίδονται τώρα στην επιχειρηματική κερδοσκοπία".

    [08] Κυκλώματα ντόπινγκ

    Σύμφωνα με την TRAFFIC "είκοσι δύο απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία του ΕΟΦ κατόπιν της εφόδου στις αποθήκες του Χρ. Τζέκου δέχθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού Δ. Βαγιωνάς, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε χθες ενώπιον της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διαφάνεια και τον Αθλητισμό. Ο κ. Βαγιωνάς προβαίνοντας σε σημαντικές αποκαλύψεις υπογράμμισε ότι :'ακόμα και την προηγούμενη Τετάρτη, δεχθήκαμε απειλητικό τηλεφώνημα' ανέφερε ο κ. Βαγιωνάς και συμπλήρωσε ότι ο προπονητής των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, δεν έχει πληρώσει ακόμα το πρόστιμο που του επέβαλε ο ΕΟΦ τον Σεπτέμβριο και πως βάσει πληροφοριών 'ο Τζέκος θα πέσει στα μαλακά' ".

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι " 'τα κυκλώματα που δρουν στο χώρο του ντόπινγκ απειλούν τη ζωή μου! Μέχρι και τα παιδιά μου βρέθηκαν στο στόχαστρό τους!' Η καταγγελία-σοκ έρχεται από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κ. Δημήτρη Βαγιωνά, ο οποίος άρχισε να δέχεται απροκάλυπτες απειλές, από τότε που ξεκίνησε τον αγώνα για την πάταξη της παράνομης διακίνησης αναβολικών στο χώρο του αθλητισμού. Όπως κατήγγειλε ο κ. Βαγιωνάς, οι απειλές ξεκίνησαν από την περίοδο που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αναβολικών και βρέθηκε στο 'στόχαστρο' του Οργανισμού ο Χρήστος Τζέκος".

    [09] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "με γραπτούς διαγωνισμούς, για την πλήρωση μονίμων θέσεων προχωρούν τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, ενώ με εποχικό προσωπικό ενισχύονται οι αρχαιολογικές υπηρεσίες καθώς και οι υπηρεσίες της ΔΕΗ σε ολόκληρη τη χώρα. Συνολικά 1.206 θέσεις μόνιμου, εποχικού αλλά και προσωπικού υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης είναι ανοιχτές για αυτή την εβδομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι που διεκδικούν μια θέση στο δημόσιο, θα πρέπει να σπεύσουν στους οικείους φορείς προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους".

    [10] Οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "από αύριο ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος σε 350.000 δικαιούχους. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, καταργούνται φέτος σχεδόν όλα τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση των δικαιούχων καθώς από 29 που ήταν περιορίζονται μόνο σε 1".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "περισσότερες από 350.000 οικογένειες θα αρχίσουν να υποβάλλουν από αύριο αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος. Για πρώτη φορά δεν θα χρειαστούν αποδείξεις, αφού η διοίκηση του ΟΑΕΔ βάζει τέλος στο 'χαρτοβασίλειο' των 29 δικαιολογητικών που μέχρι τώρα απαιτείτο να καταθέτουν. Τώρα αρκεί μόνο ένα δικαιολογητικό. Αύριο θα υποβάλουν την αίτηση όσοι δικαιούχοι έχουν δύο ή περισσότερα παιδικά, ενώ στις 18 Ιουλίου θα υποβάλουν το δικαιολογητικό όσοι έχουν ένα παιδί".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ξεκινούν από αύριο οι διαδικασίες για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος σε 350.000 δικαιούχους του ΟΑΕΔ. Για πρώτη φορά το επίδομα θα καταβληθεί έγκαιρα, ενώ περιορίζονται και καταργούνται δεκάδες δικαιολογητικά. Μεταξύ των νέων δράσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι και η προσαύξηση σε αρκετές κατηγορίες γονέων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "ξεκινάει από αύριο (Παρασκευή 1η Απριλίου) η κατάθεση δικαιολογητικών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ για το έτος 2005 σε 350.000 δικαιούχους. Φέτος, για πρώτη φορά, απλοποιείται δραστικά η γραφειοκρατία καθώς υλοποιούνται σημαντικές καινοτομίες. Τα ποσά του οικογενειακού επιδόματος ξεκινούν από 98 ευρώ για κάθε παιδί".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σχολιάζει ότι "ανακουφίζονται 350.000 οικογένειες μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ για το οικογενειακό επίδομα που δικαιούνται ενόψει των εορτών του Πάσχα. Από την Παρασκευή οι δικαιούχοι θα μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά, που για πρώτη φορά είναι τόσο λίγα. Έτσι δεν πρόκειται να υπάρξει ταλαιπωρία προκειμένου οι δικαιούχοι να τα μαζέψουν και να τα καταθέσουν".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 31 March 2005 - 21:39:40 UTC