Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Νέα φορολογικά μέτρα
  • [04] Υπόθεση Απ. Βαβύλη
  • [05] Ύποπτη εισαγωγή οπλισμού
  • [06] Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό
  • [07] ΠΑΣΟΚ-Βασικός μέτοχος
  • [08] Κυβέρνηση
  • [09] Υγεία-Γρίπη των πουλερικών
  • [10] Κτηματαγορά
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Φορολογικά μέτρα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/3/2005

    Τα νέα φορολογικά μέτρα, που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και η υπόθεση του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2.144 προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό. Σε υπουργεία, δήμους, νοσοκομεία, ΔΕΗ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 34 κοντέινερ με όπλα - πυρομαχικά. Θρίλερ στο Λαύριο...

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ήπια προσαρμογή στην οικονομία για να εξοφληθεί η... "Πράσινη κληρονομιά".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ακριβαίνουν ποτά και φθηνά τσιγάρα. Η κυβέρνηση μπαλώνει άρον άρον τις τρύπες του προϋπολογισμού.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Επώδυνα αλλά αναγκαία. Τι θα φέρουν στην αγορά τα νέα φορολογικά μέτρα.

    Η ΑΥΓΗ: Άδικη ανακατανομή. Από το 18% ο ΦΠΑ - Μείωση δημόσιων δαπανών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εμπόριο ανθρώπινων οργάνων έκανε ο πρεζέμπορος και πράκτορας Βαβύλης. Σε συνεργασία με την μαφία εξαφάνιζαν παιδιά από την Αλβανία και μέσω Ελλάδας τα πήγαιναν στην Βραζιλία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Χαράτσι για όλους με γενική κατακραυγή! Ανακοινώθηκε το πρώτο πακέτο λιτότητας - και νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι αλλαγές σε ΦΠΑ ακινήτων, γονικές παροχές, μεταβιβάσεις. Όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τα νέα δεδομένα στην κτηματαγορά.

    ΕΘΝΟΣ: Θύελλα ακρίβειας. Η πρώτη κυβέρνηση που αυξάνει τους συντελεστές του ΦΠΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για χτύπημα μεταλλαγμένου ιού γρίπης των πουλερικών και... Με 500.000 εμβόλια μας... απειλεί ο Νικήτας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γίναμε ουρά των συμφερόντων. Με τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον βασικό μέτοχο. Φέρεται να δήλωσε στους συντονιστές του ΠΑΣΟΚ ο Απ. Κακλαμάνης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο λογαριασμός του ΠΑΣΟΚ ήλθε... καθυστερημένα. Πόσο επηρεάζουν την τσέπη μας και την αγορά τα νέα μέτρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Άγρια ΦΑΠΑ 4,7 δισ. ευρώ για 3 χρόνια. Φοροεπιδρομή με αλυσιδωτές ανατιμήσεις πλήττει τα χαμηλά εισοδήματα.

    ΕΣΤΙΑ: Αλλαγή πολιτικής για την οικονομία. Στην ορθή κατεύθυνση τα φορολογικά μέτρα.

    ESPRESSO: Έζησα τον εφιάλτη στα χέρια του σατανιστή. Το αρρωστημένο μυαλό του Ασημάκη Κατσούλα τον οδήγησε στην απαγωγή της 23χρονης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ώρα του λογαριασμού. Απόφαση με πολιτικό ρίσκο η αύξηση ΦΠΑ - Προσδοκίες για έσοδα 2,7 δισ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επώδυνα μέτρα για την οικονομία. Αύξηση έμμεσων φόρων και ΦΠΑ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μας παίρνουν και τα... ρέστα! Μετά το πάγωμα των μισθών.

    Η ΝΙΚΗ: Τα βάρη στο λαό. Πακέτο φοροεισπρακτικών μέτρων 2,8 δισ. ευρώ. Αναμένεται εκτίναξη του πληθωρισμού.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Γιουρούσι φόρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Κλιμακώνεται η "ήπια προσαρμογή".

    TRAFFIC NEWS: "Τρέλανε" τον Κατσούλα η πανσέληνος. Μνήμες φρίκης "ξύπνησαν" από τη σύλληψή του.

    Η ΧΩΡΑ: Τι θα πληρώσουμε. Πακέτο μέτρων για ήπια προσαρμογή της οικονομίας. Αλογοσκούφης: Οι επιβαρύνσεις στην τσέπη μας θα είναι περιορισμένες.

    City Press: Μέτρα σοκ κατά των μη προνομιούχων.

    Μetro: Άνοιξε το πακέτο. Κι έβγαλε αυξήσεις σε φόρους και ΦΠΑ, αλλά και δραστικές μειώσεις στις κρατικές δαπάνες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επιδρομή στην τσέπη μας. Τα 3+10 βήματα της λιτότητας. Όλο το κυβερνητικό φορο-πακέτο.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Νερό... "χρυσάφι". Τα νοικοκυριά στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής πληρώνουν πάνω από 2.000 ευρώ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θα σωθούμε ή θα καταστραφούμε; Με τα νέα οικονομικά μέτρα.

    [03] Νέα φορολογικά μέτρα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "το αδιέξοδο που δημιούργησαν στην οικονομία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τερματιστεί άμεσα και η οικονομία να βρει το βηματισμό της, δηλώνει η κυβέρνηση, καταγγέλλοντας κρυφά χρέη, απλήρωτους λογαριασμούς και τεράστια χρέη. Δεσμεύεται για χρονοδιάγραμμα διετίας για την έξοδο από την οικονομική κρίση και αποκατάσταση της δημοσιονομικής τάξης".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "με δέσμη διαρθρωτικών αλλαγών, φορολογικών επιβαρύνσεων και περικοπών δαπανών, οι οποίες αναμένεται να έχουν μεγάλες επιπτώσεις στα καθημερινά έξοδα απλών πολιτών, μισθωτών και συνταξιούχων, το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί εξοικονομήσεις 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2006 , προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Αλογοσκούφης και θα εφαρμοστούν από την 1η Απριλίου, επικεντρώνονται στην αύξηση κατά μία μονάδα των συντελεστών ΦΠΑ από 8% σε 9% και από 18% σε 19% αντίστοιχα, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά και του ελάχιστου φόρου στα τσιγάρα".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "με τον πιο ήπιο τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση να βάλει τάξη στο οικονομικό χάος που παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ. Η πράσινη λαίλαπα έχει ισοπεδώσει τα πάντα κι έτσι τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί με συνέπεια να αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα, ώστε να γεμίσει τα άδεια ταμεία του κράτους. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη βάζουν μαχαίρι στις δημόσιες δαπάνες κι έτσι οι πολίτες θα πληρώσουν όσο το δυνατόν λιγότερα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "το τέλος της πολιτικής "ήπιας προσαρμογής" εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, εξαπολύοντας υπό το πρόσχημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης εαρινή επίθεση εις βάρος των αδυνάτων σε τρία μέτωπα".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "το "πράσινο φως" για νέα φορολογική επιδρομή ενάντια στα λαϊκά στρώματα και την προώθηση "τολμηρών διαρθρωτικών αλλαγών", έδωσε χτες η Κυβερνητική Επιτροπή με τις αποφάσεις και τα μέτρα που ανακοίνωσε αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομίας. Πρόκειται για δέσμη μέτρων αύξησης της έμμεσης φορολογίας, των φόρων , δηλαδή που επιβαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά εργαζόμενους και συνταξιούχους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "η δημοσιονομική απογραφή τερμάτισε την περίοδο της "δημιουργικής λογιστικής" στη δημοσιονομική διαχείριση, η αυλαία όμως πέφτει με την ανακοίνωση οδυνηρών αλλά αναγκαίων μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος του Δημοσίου. Ο λογαριασμός περιλαμβάνεται στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που ενέκρινε χθες η κυβερνητικής επιτροπή και στο οποίο προβλέπεται δραστική μείωση των κρατικών δαπανών για την ερχόμενη διετία, αλλά και αύξηση των έμμεσων φόρων. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης τόνισε με έμφαση ότι η μείωση των κρατικών δαπανών δεν αφορά τις κοινωνικές δαπάνες που ενισχύονται αλλά καταναλωτικές δαπάνες και επιχορηγήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "το πρώτο κύμα της φορολογικής επιδρομής της κυβέρνησης, που θα αφαιρέσει από τους έλληνες καταναλωτές 765 εκατ. ευρώ εφέτος και 1.190 εκατ. ευρώ το 2006, ξέσπασε. Κάθε οικογένεια καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο 480 ευρώ τον χρόνο".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "σημαντική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής εξήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Τα στοιχεία του α΄τριμήνου έδειξαν ότι με την "ήπια προσαρμογή" πολύ δύσκολα θα επετυγχάνοντο οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2005. Και απεφασίσθη εγκαίρως δραστική αλλαγή πολικής, τόσο στον τομέα των κρατικών δαπανών όσο και των φορολογικών εσόδων, ώστε να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "μετά την αθέτηση της υπόσχεσής του ότι η δημοσιονομική απογραφή δεν έγινε για να επικαλεστεί τη θεωρία της "καμένης γης" χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πήρε πίσω μια ακόμη προεκλογική προσωπική δέσμευση: ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι. Υπό την προεδρία του η Κυβερνητικής Επιτροπή ενέκρινε το πρώτο "πακέτο" φοροεισπρακτικών μέτρων που θα επιφέρει εκτεταμένο κύμα ακρίβειας σε ολόκληρο το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "ήπια αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα τεράστια ελλείμματα που κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ. Οι νέες αυξήσεις στα καταναλωτικά αγαθά θεωρούνται περιορισμένες και δεν θίγουν τα χαμηλά εισοδήματα".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "επώδυνα μεν αναγκαία δε (λόγω της κατάστασης της οικονομίας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ) χαρακτηρίζονται τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "φόροι 2,5 δισ. ευρώ πυροδοτούν κύμα ακρίβειας στην αγορά, εξανεμίζουν τις αυξήσεις της εισοδηματικής πολιτικής για μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ νέο πακέτο εισπρακτικών μέτρων ετοιμάζει η κυβέρνηση το φθινόπωρο. Τα νέα μέτρα θα εκτινάξουν τα ύψη τον πληθωρισμό και ήδη από χθες η ΓΣΕΕ έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "άγρια επιβάρυνση 4,7 δισ. ευρώ (ή 1,6 τρισ. δρχ.) μέχρι το τέλος του 2007 και νέες αλυσιδωτές αυξήσεις στις τιμές φέρνει από την Παρασκευή το πρώτο φορολογικό πακέτο της Ν.Δ. Ο αυξημένος κατά 1% ΦΠΑ και οι πρόσθετοι φόροι σε ποτά και τσιγάρα είναι 'διαρθρωτικές αλλαγές' και θα παραμείνουν και μετά την τριετία, λέει ο κ. Αλογοσκούφης. Μόλις τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση αποκήρυσσε 'μετά βδελυγμίας' έκτακτα μέτρα. Δυσανάλογα μεγάλα βάρη καλούνται να σηκώσουν χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, μικρομεσαίοι, ακόμη και οι .. άνεργοι. Αντιδράσεις από παντού".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "φοροεπιδρομή εξαπέλυσε η κυβέρνηση παίρνοντας ακόμη και τα ρέστα από τις πενιχρές αυξήσεις που έδωσε σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Από την Παρασκευή αυξάνονται οι συντελεστές ΦΠΑ και οι φόροι σε ποτά και 'φθηνά' τσιγάρα. Οι αυξήσεις βάζουν φωτιά στον πληθωρισμό και κάνουν φτωχότερους όλους τους φορολογουμένους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "με έμμεσους φόρους και 'καπέλο' στο ΦΠΑ η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει πάνω από 2,3 δισ. ευρώ σε δύο χρόνια. Ο στόχος είναι φιλόδοξος, αλλά θα τον 'πληρώσουν' κυρίως τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα".

    Το METRO προσθέτει ότι "η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να συνεχίσει στην ίδια πορεία, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης. Ο υπουργός ανακοίνωσε την αύξηση όλων των συντελεστών του ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, αλλά και την επιβολή πιο 'τσουχτερού' φόρου στα λεγόμενα φθηνά τσιγάρα, τα οινοπνευματώδη και τα τέλη κινητής τηλεφωνίας. Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση βάζει 'μαχαίρι' στις κρατικές δαπάνες, με στόχο τη μείωσή τους την επόμενη διετία στο 49% από 50,4%".

    Η CITY PRESS αναφέρει ότι "η κυβέρνηση αποφάσισε χθες την αύξηση κατά μία μονάδα των βασικών συντελεστών ΦΠΑ (από 8% σε 9% και από 18% σε 19%). Από 1ης Απριλίου καταργούνται τα 'φθηνά' τσιγάρα, αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά κατά 20% και από 10 Απριλίου αυξάνονται κατά περίπου 40% τα διόδια. Το φθινόπωρο πιθανότατα η αύξηση στον ειδικό φόρο για τα καύσιμα και από 1/1/2006 οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στα ακίνητα. Τα μέτρα εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Κυβερνητική Επιτροπή και αναμένεται να δημιουργήσουν νέες πληθωριστικές πιέσεις, ιδιαίτερα μέσω της στρογγυλοποίησης των τιμών. Σκληρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αρνητικές οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης".

    [04] Υπόθεση Απ. Βαβύλη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "την πλέον συνταρακτική πτυχή των μαφιόζικων δραστηριοτήτων του καταζητούμενου -γνωστού ως πρεζέμπορα και πολυπράκτορα, μέχρι τώρα- Βαβύλη, αποκαλύπτει σήμερα η "ΑΥΡΙΑΝΗ": Το αδίστακτο αυτό υποκείμενο, που θεό του έχει μόνο το χρήμα, συνεργαζόταν για χρόνια με την αλβανική μαφία σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας ανθρώπινων μελών".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "μορφή καταιγίδας παίρνουν οι πληροφορίες που θέλουν "πλούσια" τη δράση του Απόστολου Βαβύλη στα στέκια των ναρκωτικών. Το κουβάρι των αποκαλύψεων, που δεν φαίνεται σύντομα να έχει τέλος για το πρόσωπο του Απόστολου Βαβύλη, έρχεται αμέσως μετά τη συνέντευξή του στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, να δώσει νέα ώθηση στις εξελίξεις, δίνοντας αυτή τη φορά ή τουλάχιστον προσπαθώντας να αγγίξουν μια πλευρά από το παρελθόν του διαβόητου Βαβύλη, πριν οποιαδήποτε ανάμιξή του με την Εκκλησία".

    [05] Ύποπτη εισαγωγή οπλισμού

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "τριάντα τέσσερα ολόκληρα κοντέινερ γεμάτα πυρομαχικά που ήρθαν παράνομα από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν μετά από έλεγχο στο Συγκρότημα Εργοστασίου Λαυρίου που ανήκει στην κρατική εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Το φορτίο αυτό μπορεί να εξοπλίσει ένα μικρό στρατό. Τα πυρομαχικά αυτά φέρεται πως ήρθαν στην Ελλάδα για να διαπιστωθεί σε ποια κατάσταση βρίσκονταν ποιοτικά και στη συνέχεια να εξαχθούν άγνωστο προς ποια κατεύθυνση".

    [06] Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "νέες θέσεις εργασίας, χωρίς διαγωνισμό, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ, προκηρύχθηκαν γι' αυτή την εβδομάδα στη ΔΕΗ, το ΤΕΙ Πάτρας, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Βάρης, το υπουργείο Πολιτισμού και το Θεαγένειο Νοσοκομείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αύριο η υποβολή αιτήσεων στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Οι νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 2.144, εκ των οποίων οι 1.350 αφορούν θέσεις μέσω του ΟΑΕΔ".

    [07] ΠΑΣΟΚ-Βασικός μέτοχος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "το θέμα του βασικού μετόχου αλλά και η Οικονομία διχάζουν το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, το χάσμα βαθαίνει επικίνδυνα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή σύσκεψη των Συντονιστών, όπου υπήρξαν αψιμαχίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των κορυφαίων του Κινήματος".

    [08] Κυβέρνηση

    Η Espresso σημειώνει ότι "από Μάρτη καλοκαίρι ή καλύτερα "να τελειώνουμε σύντομα με υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες για να μη βρούμε μπροστά μας -σε ένα χρόνο από σήμερα- προβλήματα με χρίσματα και "αντάρτικα". Κάπως έτσι σκέπτονται στη Ρηγίλλης με ορίζοντα τις επόμενες δημοτικές εκλογές, οι οποίες ενδεχομένως να αποτελέσουν την πρώτη μετωπική σύγκρουση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μετά τις ευρωεκλογές, και να λάβουν μορφή "ψήφου εμπιστοσύνης" για την κυβέρνηση. Οι πρώτες συσκέψεις στο γραφείο του γραμματέα Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχουν ξεκινήσει, ενώ εντείνονται και οι παρασκηνιακές επαφές, ώστε να αποφευχθούν τα "γαλάζια" εσωκομματικά μέτωπα".

    [09] Υγεία-Γρίπη των πουλερικών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "όλα βάδιζαν καλά σ΄αυτόν τον τόπο και υπάρχει το ενδεχόμενο σ΄αυτή την ωραία τούρτα να μπει το κερασάκι που ακούει στο όνομα "Γρίπη". Μια γρίπη ανοιξιάτικη που προέλευσή της έχει ενδεχομένως μεταλλαγμένο ιό των πουλερικών. Επείγουσα προειδοποίηση μας έστειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για πανδημία γρίπης. Ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι γίνεται προετοιμασία σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου ενδεχομένου. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Κακλαμάνης, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σύντομα, με έγκριση του Πρωθυπουργού, στην παραγγελία 500.000 δόσεων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της ασθένειας".

    [10] Κτηματαγορά

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "ανοιχτό άφησε χθες το ενδεχόμενο αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στα ακίνητα από 18% σε 19% ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης. Ερωτηθείς ο υπουργός για τις επικείμενες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και για τον ΦΠΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα επιβληθούν κανονικά στις αρχές του 2006".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Με ισορροπημένα μέτρα για έσοδα και δαπάνες η κυβέρνηση δίνει μήνυμα για: Αταλάντευτη προσαρμογή".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βόμβα φόρων και ακρίβειας. Σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα και συνδικάτα, για τα μέτρα-σοκ της κυβέρνησης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Βροχή αντιδράσεων για τα μέτρα. Επιπλέον φόροι 3 δισ. ευρώ. βιομηχανία και εμπόριο βλέπουν μείωση ανταγωνιστικότητας".

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: " (μόνο το Σάββατο)

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά από τα μέτρα. Πληθωριστικές πιέσεις λόγω των αναμενόμενων ανατιμήσεων".

    [12] Φορολογικά μέτρα

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "με δέσμη μέτρων που εξισορροπεί μεταξύ της περιστολής των δημοσίων δαπανών και της αύξησης των φορολογικών εσόδων και η οποία θα αποδώσει στο Δημόσιο 2,64 δισ. ευρώ τη διετία 2005-2006, θα επιδιώξει η κυβέρνηση τη δημοσιονομική προσαρμογή. Τα μέτρα υπακούουν στην ανάγκη μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,8% στο τέλος του 2006, στόχος που αξιολογήθηκε από το οικονομικό επιτελείο ως πρώτης προτεραιότητας για την οικονομία, 'υπερκαλύπτοντας' τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό (0,7 μονάδες σε ετήσια βάση) και τις αντιδράσεις συνδικαλιστικών φορέων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 30 March 2005 - 16:39:01 UTC