Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/4/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [04] ΝΔ
  • [05] Ελληνοτουρκικά
  • [06] Μητροπολίτης Παντελεήμων
  • [07] Οικονομικά μέτρα
  • [08] ΦΑΓΕ
  • [09] Μαθητικές εκδρομές
  • [10] Πανεπιστήμια - Φοιτητές
  • [11] Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Εξαγγελίες
  • [12] Διαγωνισμός ΕΑΒ
  • [13] Χρηματιστηριακό σκάνδαλο
  • [14] Λεκανοπέδιο - ρύπανση
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] ΦΠΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/4/2005

    Οι εξελίξεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η δήλωση του Πατριάρχη Ειρηναίου, η εφαρμογή των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, οι εξαγγελίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για μείωση θητείας και στέγασης του προσωπικού του και η υπόθεση με τα γιαούρτια ΦΑΓΕ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δεν πάω πουθενά πουθενά, εδώ θα μείνω. Ισόβιος δηλώνει ο Ειρηναίος.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα πνίγουν την Αθήνα! Αφόρητη η ατμοσφαιρική ρύπανση.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Αυτοί "έφαγαν" τα 30 τρισεκατομμύρια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 11μηνη θητεία από το νέο χρόνο. Πακέτο μέτρων για τις Ένοπλες Δυνάμεις από τον Σπ. Σπηλιωτόπουλο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 2.000 σπίτια - δώρο σε στρατιωτικούς και 1.000 σε εργαζόμενους. Ολοκληρώνονται τα σχέδια μέσα στον Απρίλιο.

    Η ΑΥΓΗ: Διπλή φορολογία! Από κυβέρνηση και κερδοσκόπους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Για 3 μήνες τάιζαν τον κόσμο σάπια γιαούρτια. Από 27 Ιανουαρίου είχαν ενημερωθεί η εταιρία και ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Στόχος ο Ρουσόπουλος. Ποιοι και γιατί τον χτυπούν στη ΝΔ. Εντείνονται και διευρύνονται οι αντιπαραθέσεις μέσα στην κυβέρνηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πακέτο Σπήλιου για τους στρατιωτικούς. Τι εξήγγειλε ο υπουργός Άμυνας από την Ξάνθη.

    ΕΘΝΟΣ: Μοίραζαν σκονάκια στα γαλάζια παιδιά. Αποκάλυψη: Ακυρώθηκε διαγωνισμός στην ΕΑΒ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σαμποτάζ για να φάνε την πρωτιά της ΦΑΓΕ; Όλα ερευνώνται από εκείνους που ψάχνουν τα αίτια της μούχλας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αποθρασύνονται οι Τούρκοι. Βάπτισαν τα Ιμια επαρχία της Άγκυρας. Και μας καταγγέλλουν για παραβιάσεις του εναέριου χώρου τους ενώ κάνουν το άσπρο-μαύρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εξηγήσεις ζητάει η Ευρώπη για τα γιαούρτια. Η κυβέρνηση "παραίτησε" τους επικεφαλής του ΕΦΕΤ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πρωταπριλιά με μαύρη αλήθεια . Από σήμερα οι καταναλωτές αντιμέτωποι με τον αυξημένο ΦΠΑ.

    ΕΣΤΙΑ: Όλη η αλήθεια για τους φόρους. Η άμεση φορολογία κατήντησε πιο άδικη από την έμμεση.

    ESPRESSO: Έπαιρνε 1,5 εκ. δρχ. για κάθε επίσκεψή του σε μοναστήρι. Βούλευμα καταπέλτης κατά του Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα. Παραπέμπεται για κακούργημα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ανευθυνότητα για το γιαούρτι εκθέτει τη χώρα. Δεκτές οι παραιτήσεις της ηγεσίας του ΕΦΕΤ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Είμαι ισόβιος και δεν παραιτούμαι", δηλώνει ο Ειρηναίος. Αποδέχτηκε όλους τους όρους της ιορδανικής κυβέρνησης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πάνε...Ιταλία οι μαθητικές εκδρομές. Προσφέρουν φθηνά πακέτα οι ξένοι.

    Η ΝΙΚΗ: Αλαλούμ στην αγορά. Χειρόγραφες αποδείξεις προτείνει το υπ. Οικονομικών!

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Τα επικρατέστερα σενάρια και οι κίνδυνοι που διατρέχει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φάμπρικα αλλοτρίωσης των νεανικών συνειδήσεων. Όργιο ρουσφετιών και εξαγορών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    TRAFFIC NEWS: Μαχαίρωσαν στο δρόμο γνωστό ηθοποιό. Θύμα ξυλοδαρμού και συνάδελφός του. Δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τρεις νεαρούς που τον ρώτησαν αν είναι Έλληνας.

    Η ΧΩΡΑ: Ακίνητα: Πάνω οι φόροι 20% σε ένα μήνα. Έρχεται νέο κύμα με την αύξηση στις αντικειμενικές αξίες.

    City Press: Ψυχολογικό σοκ στην οικονομία.

    Μetro: Ντόμινο αυξήσεων. Φόβοι για στρογγυλοποίηση των τιμών προς τα πάνω από σήμερα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ξεπουλάει ο Ειρηναίος. Τα δίνει όλα για να κρατήσει τη θέση του...

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στο βυθό της Κορώνειας 2.600.000 ευρώ. Ακόμη ξοδεύουν οι αρμόδιοι φορείς σε μελέτες και συσκέψεις για τη σωτηρία της λίμνης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 10 μποφώρ οικονομικής κρίσης συνταράσσουν τώρα την καθημερινή μας ζωή. Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα.

    [03] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 σημειώνει ότι "τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στους Αγίους Τόπους με πρωταγωνιστές ιεράρχες αλλά και στελέχη του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων έχουν δημιουργήσει όχι μόνο ένταση στην περιοχή, αλλά και αβεβαιότητα για το κατά πόσο το τέταρτο τη τάξει Πατριαρχείο -αλλά και σημαντικότερο μετά το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης- διατρέχει τον κίνδυνο να πάψει να είναι ελληνικό".

    Η Traffic News εκτιμά ότι "δηλώνοντας "ισόβιος ηγούμενος της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας", ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος απαντάει με επιστολή του προς την ελληνική κυβέρνηση πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ενώ ζήτησε μάλιστα από την ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά του Πατριαρχείου".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "καλυπτόμενος πίσω από την ισοβιότητα των αρχιερέων, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος γνωστοποίησε χθες, με γραπτή δήλωσή του, την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην έκκληση που του απηύθυνε η ελληνική κυβέρνηση "να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι "ισόβιος" στη θέση του δηλώνει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, ο οποίος, εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων να παραιτηθεί και προκειμένου να "σώσει" το Θρόνο του, αναγκάστηκε να αποδεχτεί τους τρεις δεσμευτικούς όρους που του έθεσε η ιορδανική κυβέρνηση, παραχωρώντας επί της ουσίας στους Άραβες την "κηδεμονία" της περιουσίας του Πατριαρχείου. Κάτι που αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ισραήλ, το οποίο αναζητά ήδη τον διάδοχο του Πατριάρχη".

    [04] ΝΔ

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "στόχος συντονισμένων πυρών από μέσα ενημέρωσης που στην πλειονότητά τους στηρίζουν την κυβέρνηση έγινε χθες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος. Με σχόλια και άρθρα που δημοσιεύθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές εφημερίδες, η επικοινωνιακή πολιτική χαρακτηρίζεται "αξιοθρήνητη", "ξεροκέφαλη" και "ελλειμματική", καλώντας ταυτόχρονα τον Πρωθυπουργό να την τροποποιήσει ή να αντικαταστήσει τους εκφραστές της".

    [05] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σε ωμή πρόκληση προέβη το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο με χθεσινή ανακοίνωσή του βάφτισε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, τουρκική... επαρχία τα Ιμια".

    [06] Μητροπολίτης Παντελεήμων

    Η Espresso αναφέρει ότι "πεντακόσιες χιλιάδες δραχμές η επίσκεψη. Αυτή ήταν η "ταρίφα" που είχε ο μητροπολίτης Αττικής, Παντελεήμων, για κάθε επίσκεψη που πραγματοποιούσε σε μοναστήρι. Τις ημέρες των επίσημων εορτασμών, μάλιστα όπου ο κόσμος ήταν πολύς, η ταρίφα τριπλασιαζόταν και έφτανε το 1,5 εκατ. δραχμές".

    [07] Οικονομικά μέτρα

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "σήμερα, 1η Απριλίου, τίθενται σε εφαρμογή τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που επιβλήθηκαν υπό το πρόσχημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί μόνο κατά 0,7%. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός μόνο ως πρωταπριλιάτικος μπορεί να εκληφθεί".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "αν και Πρωταπριλιά, η πραγματικότητα από σήμερα είναι αληθινή. Υπηρεσίες και προϊόντα με συντελεστές ΦΠΑ 4,5%, 9% και 19%, τσιγάρα και ποτά με αυξημένους ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Ίδιες τιμές στα φάρμακα ως τις 15 Απριλίου. Ο Αλογοσκούφης προαναγγέλλει νέο πακέτο μέτρων για τον περιορισμό των δαπανών (αποδοχές, υπερωρίες, προσλήψεις, συγχώνευση δημοσίων οργανισμών κ.α.) και την εξομοίωση των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "η καταιγίδα των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν πλήττει μόνο τα εισοδήματα των πολιτών, αλλά δημιουργεί πρωτοφανές αλαλούμ και στην αγορά, η οποία υποχρεώνεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα μέσα σε 48 ώρες".

    Το METRO αναφέρει ότι "αντιμέτωποι με σημαντικές αυξήσεις σε βασικά είδη θα βρεθούν από σήμερα οι καταναλωτές, καθώς η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ οδηγεί σε ντόμινο ανατιμήσεων, ενώ υπάρχει και ο φόβος στρογγυλοποιήσεων των τιμών".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "εκρηκτικές ανατιμήσεις στην αγορά από τα νέα μέτρα. Ευρύτατες αναπροσαρμογές στον ΦΠΑ των νεόδμητων κατοικιών, ενώ εκτιμάται ότι οι τιμές θα φουντώσουν μέχρι τέλους του έτους από την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών. Στα ύψη και τα υλικά οικοδομής. Απλησίαστα τα διαμερίσματα στις νέες πολυκατοικίες".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "οι δημαγωγοί της Αντιπολιτεύσεως επιμένουν να κατηγορούν την Κυβέρνηση διότι αύξησε κατά την φορολογία καπνού και οινοπνευματωδών και κατά 1 μονάδα τον συντελεστή του ΦΠΑ. Και παραβλέπουν ότι αν την ίδια αυτή απόφαση είχε λάβει προ διετίας ή τριετίας η Κυβέρνησις Σημίτη, σήμερα η δημοσιονομική κατάστασις θα ήταν πολύ καλύτερη. Και πάντως, η χώρα μας δεν θα είχε τεθή υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση".

    Κατά τη CITY PRESS "το κλίμα χάλασε στην οικονομία, και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη δημοσιονομική εξυγίανση. Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι καθοριστικός στον προσδιορισμό των οικονομικών εξελίξεων. Γι΄αυτό επιβάλλεται να ξεφύγουμε το συντομότερο δυνατόν από την πολιτική και επικοινωνιακή μιζέρια στα ζητήματα της οικονομίας".

    [08] ΦΑΓΕ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "ευρωπαϊκές διαστάσεις προσλαμβάνει το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα σάπια γιαούρτια μετά την παρέμβαση του αρμόδιου κοινοτικού Επιτρόπου, ο οποίος καταγγέλλει ανοιχτά τις ελληνικές αρχές ότι δεν ενημέρωσαν την Γερμανία και την Αγγλία όπως είχαν υποχρέωση για την κυκλοφορία της παρτίδας με το επικίνδυνο γιαούρτι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "όλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν μια Εταιρεία με διεθνή ακτινοβολία και διεθνείς διακρίσεις όπως η ΦΑΓΕ να έκανε τέτοιο σφάλμα. Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι Κυριάκος και Ιωάννης Φιλίππου έδωσαν αυστηρές οδηγίες για διαλεύκανση του μυστηρίου, γιατί περί μυστηρίου πρόκειται. Η μούχλα δεν είναι δυνατόν αν μην είχε εντοπισθεί έγκαιρα. Πολλοί στην εταιρεία στρέφονται και προς το δρόμο του Σαμποτάζ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "η ΦΑΓΕ ενημέρωσε τη γερμανική αγορά για το σκάνδαλο με τα μουχλιασμένα γιαούρτια, όχι όμως και την ελληνική. "Έπεσαν κεφάλια" στον ΕΦΕΤ για το μπλακ άουτ στην ενημέρωση. Το θέμα αποκτά και ευρωπαϊκές διαστάσεις, γραπτές εξηγήσεις σε προθεσμία 24 ωρών ζήτησε η Κομισιόν για τη μη ενημέρωση της ευρωπαϊκής αρχής ασφάλειας τροφίμων. Η εταιρία ζήτησε χθες συγγνώμη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σε μείζον ζήτημα για την εικόνα των ελληνικών εξαγωγικών προϊόντων, αλλά και για την αξιοπιστία των ελεγκτικών διαδικασιών ασφαλείας τροφίμων στη χώρας μας, αναδείχθηκε ο εντοπισμός αλλοιωμένων ποσοτήτων συσκευασμένου γιαουρτιού της εταιρείας ΦΑΓΕ".

    [09] Μαθητικές εκδρομές

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πηγαίνουν ολοένα και περισσότεροι μαθητές της Γ΄Λυκείου για την πολυήμερη εκδρομή τους, εκμεταλλευόμενοι τα φθηνά πακέτα που προσφέρουν οι ξένοι. Την ίδια ώρα, οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Ρόδου καταγγέλλουν κυκλώματα μεσαζόντων που λυμαίνονται τον μαθητικό τουρισμό΄".

    [10] Πανεπιστήμια - Φοιτητές

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "έχοντας ως κύριο στόχο την "αναίμακτη" προώθηση της κοινής πολιτικής των κομματικών τους φορέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, οι παρατάξεις κυρίως της ΔΑΠ (ΝΔ) αλλά και της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), έχουν στήσει στα τεχνολογικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα μια πολύμορφη φάμπρικα ρουσφετιών, εκβιασμών, εξαγοράς ψήφων και κυρίως αλλοτρίωσης νεανικών συνειδήσεων, επιχειρώντας να εγκλωβίσουν τους φοιτητές και σπουδαστές στα δίχτυα τους".

    [11] Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Εξαγγελίες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "από τις αρχές του 2006 η στρατιωτική θητεία θα μειωθεί κατά ένα μήνα και θα φτάσει στους έντεκα, λόγω της σταδιακής πρόσληψης 5.800 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ. ΟΠ.) εντός του τρέχοντος έτους και της παράλληλης εφαρμογής δύο άλλων νέων θεσμών, των Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας (ΕΦΥΕΣ) και των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ με τίτλο "πάνω από 10.000 προσλήψεις στις Ε.Δ." αναφέρει ότι "ήδη έχει προγραμματιστεί η σταδιακή πρόσληψη 5.800 ΕΠΟΠ, με 5μηνη εκπαίδευση σε ειδικά κέντρα εκπαίδευσης, που θα δώσει τη δυνατότητα μείωσης της θητείας κατά ένα μήνα ακόμα με αρχή το 2006".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "τα σχέδια θα είναι έτοιμα μέσα στον Απρίλιο και η κατασκευή 3.000 σπιτιών, τα οποία θα παραδοθούν σε στρατιωτικούς και εργαζομένους πρόκειται να αρχίσει σύντομα. Η αρχή θα γίνει από τα Ιωάννινα, σε στρατόπεδο των οποίων ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας θα κατασκευάσει 1.000 σπίτι. Θα δοθούν σε δικαιούχους της Εργατικής Εστίας. Ακολουθούν ο Έβρος, η Σαμοθράκη και παραμεθόριες περιοχές".

    [12] Διαγωνισμός ΕΑΒ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι " διαγωνισμός στην ΕΑΒ με τη συμμετοχή 4.500 υποψηφίων για την κάλυψη 264 θέσεων. Ακυρώθηκε χάρη στον Ι. Μπαρμπαλή μέλος του Δ.Σ. που συνέλαβε επ΄αυτοφώρω τους κομίζοντες τα σκονάκια και στον διευθύνοντα σύμβουλο Τ. Φιλιππάκο που τόλμησε την ακύρωση".

    [13] Χρηματιστηριακό σκάνδαλο

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "σε πέντε μήνες περίπου θα πραγματοποιηθεί το εφετείο ενώ εκκρεμεί η δίκη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως για ξέπλυμα χρήματος, απάτη και πλαστογραφία. Αν και το χρηματιστηριακό σκάνδαλο του 1999 δεν δικαιώνεται με τέτοιες ποινές, είναι μια προειδοποίηση και ένα σημαντικό βήμα για εξυγίανση".

    [14] Λεκανοπέδιο - ρύπανση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "ένας στους δύο Αθηναίους περνά μία με δύο ώρες την ημέρα στο τιμόνι, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (άνω των 50 ετών) συνηθίζουν να χρησιμοποιούν περισσότερο το αυτοκίνητο σε σχέση με τα άλλα μέσα μετακίνησης. Την ίδια στιγμή, περίπου μία ώρα από την ζωή τους χάνουν καθημερινά οι μισοί οδηγοί του Λεκανοπεδίου αναζητώντας χώρο στάθμευσης ενώ υπολογίζεται ότι το σύνολο των οδηγών επιβαρύνεται από 20 έως 60 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για καύσιμα στην προσπάθειά του να βρει πάρκινγκ. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που κινούνται στο Λεκανοπέδιο έχει φτάσει τα 2,5 εκατομμύρια με τα γνωστά σε όλους μας κυκλοφοριακά προβλήματα".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εκτίναξη της ανεργίας. Αύξηση στο 10,8%-10,9% κατά το δ' τρίμηνο σε σχέση με 10,1% στο γ' τρίμηνο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ιδιωτικοποίηση-εξπρές για ΟΠΑΠ-Ταμιευτήριο. Προσδοκίες για έσοδα 1,6 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Με το... τεφτέρι ο υπολογισμός του ΦΠΑ. Η αγορά θεωρεί επιβεβλημένη την παράταση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επιμένει η κυβέρνηση για αυξημένο ΦΠΑ από σήμερα. "Προφορική" και αμφισβητούμενη η εβδομαδιαία παράταση".

    [16] ΦΠΑ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Σε όλες τις αποδείξεις θα πρέπει να αποτυπώνονται από σήμερα οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν υποχρεωτικά. Το υπουργείο Οικονομίας σε διευκρινιστική εγκύκλιο επισημαίνει ότι στις περιπτώσεις που οι ταμιακές μηχανές δεν έχουν προσαρμοστεί θα πρέπει οι αποδείξεις να εκδίδονται χειρόγραφα ή με έντυπο τρόπο, χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση στη ΔΟΥ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 1 April 2005 - 23:21:46 UTC