Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-10-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/10/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Απασχόληση-Μέτρα
  • [04] Ελληνική οικονομία-Εκθεση ΕΕ
  • [05] Απεργία πανεπιστημιακών καθηγητών
  • [06] Οικογενειακό επίδομα
  • [07] Τιμές ακινήτων
  • [08] Κατεδαφίσεις
  • [09] Κυβέρνηση-Κοινωνικό πακέτο-Υλοποίηση
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Δίκη "17Ν"
  • [12] Απεργία
  • [13] Σημίτης-Σοσιαλιστική Διεθνής
  • [14] Τουρισμός-Μέτρα
  • [15] Ελληνική Εκκλησία-Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [16] Μουσουλμανική μειονότητα
  • [17] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια
  • [18] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [19] Εκθεση ΕΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/10/2003

    Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, τα μέτρα που αναμένεται να αποφασίσει το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο για την ενίσχυση της απασχόλησης, οι χθεσινές αποφάσεις για την στήριξη του τουρισμού και η δίκη της 17Ν, είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου:

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 14.800 νέες θέσεις και επιδότηση 100.000 ανέργων. Προσλήψεις και επαγγελματική κατάρτιση για τη μείωση της ανεργίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ακυρώνουν τα αναδρομικά του οικογενειακού επιδόματος. Ρίχνουν στον κάλαθο των αχρήστων 170.000 δικαστικές προσφυγές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ''Φούσκα'' οι τιμές στα ακίνητα. Το πρώτο καμπανάκι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Η Κομισιόν αδειάζει Σημίτη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιώνει τις θέσεις Καραμανλή περί ''άδειων κρατικών ταμείων''.

    Η ΑΥΓΗ: Με ελλείμματα πληρώνουμε τους Ολυμπιακούς. Διπλάσιο έλλειμμα προβλέπει η Κομισιόν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αχυράνθρωπο του Φαναρίου απαιτεί για Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ο Πατριάρχης. Για το ψητό της μεγαλύτερης μετά την Αθήνα Μητρόπολης ο καυγάς που έχει στήσει ο Βαρθολομαίος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: ''Φούσκα ακινήτων'' απειλεί και την Ελλάδα. Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 20.000 ευρώ για κάθε υπάρχουσα ή νέα επιχείρηση. Ακόμα πιο ελκυστικά προγράμματα για νέους και γυναίκες.

    ΕΘΝΟΣ: Αγώνας δρόμου για να σωθεί το εξάμηνο. Σε οριακό σημείο η αποχή των πανεπιστημιακών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Ξεσαμάρωτη'' η οικονομία μας σύμφωνα με την ΕΕ. Στο στόχαστρο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκθεση ντοκουμέντο της Κομισιόν για την Οικονομία. Εκτός ελέγχου δημόσιο χρέος, πληθωρισμός, ανεργία, ελλείμματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αδειάζουν τον Σημίτη οι Βρυξέλλες. Ευρωπαϊκή Ενωση: Εκθεση καταρρίπτει το μύθο της σύγκλισης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πρεμούρα για μέτρα-προσλήψεις. Συσκέψεις επί συσκέψεων για να προλάβουν τον χρόνο.

    ΕΣΤΙΑ: Εκθεσις καταπέλτης. Δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία.

    Espresso: Η μεγάλη απόφαση του Αλεξ. Λυκουρέζου. Τι του είπε η Ζωή Λάσκαρη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σοκ από τις Βρυξέλλες. Οι εκτιμήσεις για διπλασιασμό των ελλειμμάτων θορύβησαν τον κ. Σημίτη που στέλνει τον κ. Χριστοδουλάκη για διαβουλεύσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αντιφατικές προβλέψεις ...για την ελληνική Οικονομία. Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φοβάται φούσκα στα ακίνητα η ΕΕ. Καμπανάκι στην έκθεση της Κομισιόν.

    ΝΙΚΗ: Νέα σελίδα για τον τουρισμό. Στρατηγικό σχέδιο από τη διυπουργικοί.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ''Τουρισμός ΑΕ'' με θύμα τους εργαζόμενους. Κυβερνητικές ανακοινώσεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

    Traffic News: Γιώργος Καρατζαφέρης: Φοβάμαι για τη ζωή μου. Πολιτική χροιά έχει η επίθεση εναντίον μου, από άρρωστα μυαλά.

    Η ΧΩΡΑ: Εμπλοκή με το οικογενειακό επίδομα. Τα μισά αναδρομικά θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    City Press: Ανάπτυξη 4,2% με ακρίβεια και έλλειμμα. Διπλής ανάγνωσης η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία.

    MetroRAMA: Τι βλέπει η Κομισιόν για μετά τους Ολυμπιακούς. Οι προβλέψεις της αποκλίνουν από τις αντίστοιχες της κυβέρνησης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πετρέλαιο θέρμανσης: Διαφορές ως 100 ευρώ στον τόνο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 7 χώροι πρασίνου στη μείζονα Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

    [03] Απασχόληση-Μέτρα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει οτι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ''αναμένεται να εγκριθούν 14.800 νέες θέσεις εργασίας, ενώ περισσότεροι από 7.500 νέοι επιχειρηματίες θα μπορούν να έχουν την κρατική υποστήριξη στις προσπάθειές τους. Κομβικό σημείο αποτελεί η επιδοτούμενη απασχόληση, καθώς αυξάνονται τόσο ο χρόνος της, όσο και η επιδότηση σε χρήμα''.

    [04] Ελληνική οικονομία-Εκθεση ΕΕ

    Η City Press υποστηρίζει οτι ''η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας πυροδοτεί την προεκλογική αντιπαράθεση. Ισχυρό σημείο για την κυβέρνηση είναι το αναπτυξιακό ρεκόρ που καταγράφει μεταξύ των ''15'' η Ελλάδα''.

    Το Metrorama αναφέρει οτι ''την αντίδραση του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, προκάλεσαν οι αποκλίσεις στις δημοσιονομικές προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία από τις αντίστοιχες της κυβέρνησης. Ο κ. Χριστοδουλάκης σχολιάζοντας τις προβλέψεις, δήλωσε οτι η Κομισιόν στηρίχθηκε σε εκτιμήσεις που σε κάποιο βαθμό δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προφανώς λόγω των εκλογών''.

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει οτι ''η Κυβέρνησις Σημίτη απέτυχε να δημιουργήση συνθήκες που εξασφαλίζουν σταθερή ανάπτυξη, κυρίως λόγω των σοσιαλιστικών της αγκυλώσεων''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει οτι ''η Κομισιόν με τις καθιερωμένες ''φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις'' για την περίοδο 2003-2004 που δημοσιεύθηκαν χθες στις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε επίσημα τις εκτιμήσεις για ραγδαία επιδείνωση μετά το 2004, των βασικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι ''νέο πλήγμα αξιοπιστίας δέχτηκε η κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον Προϋπολογισμό. Ο αρμόδιος επίτροπος Π. Σόλμπες ''άδειασε'' χθες τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες το δημόσιο έλλειμμα το 2004 θα είναι διπλάσιο από αυτό που υποστηρίζει η κυβέρνηση και θα φτάσει το 2,4% του ΑΕΠ''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ επισημαίνει οτι ''οι προεκλογικές παροχές, προειδοποιεί η Κομισιόν, θα οδηγήσουν σε εκρηκτική διόγκωση του ελλείμματος το 2004, το οποίο θα είναι διπλάσιο από τις προβλέψεις της κυβέρνησης, φθάνοντας το 2,4% του ΑΕΠ. Η ανεργία θα παραμείνει από τις υψηλότερες στην ευρωζώνη (9,5% φέτος, 9,2% το 2004) ενώ ο πληθωρισμός δεν θα υποχωρήσει όπως αναμένει η κυβέρνηση και θα διαμορφωθεί στο 3,6% φέτος και στο 3,7% το 2004''.

    [05] Απεργία πανεπιστημιακών καθηγητών

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται οτι ''νέα παρέμβαση για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια έκανε χθες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Μπαμπινιώτης ως προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων των ΑΕΙ. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που ζητούν λήξη της αποχής των καθηγητών με το δεδομένο οτι, αν τελειώσει και η ερχόμενη εβδομάδα χωρίς να έχουν ανοίξει τα πανεπιστήμια, το εξάμηνο χάνεται οριστικά για τους φοιτητές. Ηδη απόφαση να σταματήσουν την απεργία και να αρχίσουν τα μαθήματα κανονικά από τη Δευτέρα πήραν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας''.

    [06] Οικογενειακό επίδομα

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει οτι ''με νέο νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας δεν αναγνωρίζει την αναδρομική καταβολή του οικογενειακού επιδόματος από το 1999, παρά μόνο για το χρονικό διάστημα από το 2001 μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα καταργεί και τις εκκρεμείς δίκες για τα αναδρομικά''.

    [07] Τιμές ακινήτων

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει οτι ''τον κίνδυνο της φούσκας στα ακίνητα, η οποία, σε συνδυασμό με πιθανή αύξηση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια, μπορεί να προκαλέσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τα δανεισμένα νοικοκυριά επισημαίνει για πρώτη φορά σε έκθεσή της η Κομισιόν. Μάλιστα, η προειδοποίηση αποκτά κι έντονο ελληνικό χαρακτήρα, καθώς στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τρεις χώρες, όπου οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν σε διψήφιο ποσοστό το 2002 κι αυτές είναι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιρλανδία''.

    [08] Κατεδαφίσεις

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ ''σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που σχετίζονται με την υποχρέωση να παραμένει ο αιγιαλός πάντα ελεύθερος στην κοινή χρήση, επιβάλλουν να κατεδαφίζονται αμέσως οι αυθαίρετες κατασκευές. Και συνεπώς να μη χορηγείται -πλην εξαιρετικών περιπτώσεων- αναστολή από τα δικαστήρια στους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων, προκειμένου να μην ''παγώσει'' η κατεδάφισή τους. Με αυτό το σκεπτικό, το Συμβούλιο της Επικρατείας άνοιξε τον δρόμο στις μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν διάφορες αυθαίρετες κατασκευές στον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού στο 39ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου στο Λαγονήσι''.

    [09] Κυβέρνηση-Κοινωνικό πακέτο-Υλοποίηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει οτι ''με διαδοχικές συσκέψεις σήμερα και αύριο, η κυβέρνηση σπεύδει... ταχέως να υλοποιήσει τα μέτρα του πακέτου Σημίτη. Πρώτο μέλημα, οι προσλήψεις 25.000 ατόμων στο Δημόσιο με μερική απασχόληση και η κατάθεση τριών νομοσχεδίων για μισθολόγια δημοσίων υπαλλήλων, φορολογικούς ελέγχους και ελέγχους δαπανών, καθώς και κίνητρα για επενδύσεις''.

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν οτι ''για το λόγο αυτό συγκαλεί αύριο μεγάλη σύσκεψη κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, στη διάρκεια της οποίας θα τονίσει τρία πράγματα: οτι το πακέτο κοινωνικών παροχών θα εκτελεστεί μέχρι κεραίας, οτι είναι θέμα αξιοπιστίας για το κυβερνητικό έργο η υλοποίηση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πακέτο από την 1η Ιανουαρίου και οτι επιβάλλεται για κάθε στέλεχος να υπερασπίσει τις κοινωνικές πολιτικές που υλοποιεί η κυβέρνηση με τα συγκεκριμένα μέτρα''.

    [10] Κυπριακό

    Κατά τη ΒΡΑΔΥΝΗ "'Νεκρό' χαρακτήρισε το σχέδιο Ανάν ο Ραούφ Ντενκτάς αποκλείοντας για μία ακόμα φορά την διαδικασία των συνομιλιών με τον Πρόεδρο Τ. Παπαδόπουλο, πριν από τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα. Η θέση που διατύπωσε ο Ρ. Ντενκτάς ουσιαστικά δείχνει ότι και η πρόταση Ερντογάν προς τον Κ. Σημίτη για τετραμερή συνάντηση (Αθήνας, Αγκυρας, Λευκωσίας και κατοχικού ηγέτη) δεν είχε πολλά περιθώρια επιτυχίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "πληθαίνουν τα σύννεφα πάνω από το ψευδοκράτος την ώρα που ο Ραούφ Ντεντκας αρνείται να αντικρίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί άρθρο στην εφημερίδα 'Χουριέτ' του Τούρκου δημοσιογράφου Αλί Μπιράντ, στο οποίο αναφέρει ότι η αποκαλούμενη 'ΤΔΒΚ' (ψευδοκράτος) θα πάψει να υφίσταται σε ένα εξάμηνο".

    [11] Δίκη "17Ν"

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και του μετέπειτα έντιμου βίου ζήτησαν για τους εντολείς τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των Θωμά Σερίφη και Κώστα Τέλιου, οι οποίοι ολοκλήρωσαν χθες τις αγορεύσεις τους. Στο αξιακό σύστημα του Θ. Σερίφη επικέντρωσε η συνήγορός του Ελένη Μπουλιάρη, τονίζοντας ότι μετά την αποχώρησή του από την '17Ν' το 1990 ήταν στραμμένος στο μαζικό κίνημα χωρίς να έχει παραβιάσει ποτέ τον νόμο".

    [12] Απεργία

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε για την Τρίτη 4 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ και από τη συγκεκριμένη κινητοποίηση αναμένεται να νεκρώσει ο δημόσιος τομέας".

    [13] Σημίτης-Σοσιαλιστική Διεθνής

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "επανεξελέγη αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά τη διάρκεια των εργασιών της τρίτης και τελευταίας ημέρας του 22ου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που διεξάγεται στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Τη θέση του αντιπροέδρου διατήρησαν, επίσης, μεταξύ άλλων ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ".

    [14] Τουρισμός-Μέτρα

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "τα μέτρα που περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού για την προσεχή δεκαετία εξειδικεύτηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Στους στόχους που τέθηκαν προς επίτευξη έως το 2008 συγκαταλέγονται η αύξηση των απασχολουμένων στον ελληνικό τουρισμό κατά 16%, η αύξηση του ρεύματος τουριστών στην Ελλάδα στα 20 εκατομμύρια από περίπου 13 εκατομμύρια που είναι σήμερα και η αύξηση της συνεισφοράς του τουρισμού στο ΑΕΠ πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι ''την εκπόνηση του μεγαλύτερου προγράμματος που έγινε ποτέ για την προβολή του ελληνικού τουρισμού εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Το 2004 θα διατεθούν 45 εκατ. ευρώ και 20 εκατ. ευρώ κάθε έτος τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Επίσης ανακοινώθηκαν μέτρα που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα καθώς και το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΤΑ για την αξιοποίηση τουριστικών κτημάτων''.

    [15] Ελληνική Εκκλησία-Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "τα εκβιαστικά διλήμματα του Πατριάρχη, που ετέθησαν εκ νέου από τον εκπρόσωπό του, Μητροπολίτη Περγάμου στην συνάντηση που είχε χθες με τους Μητροπολίτες Δημητριάδος και Πειραιώς, εκρίθησαν, για μία ακόμα φορά απαράδεκτα και ως εκ τούτου απορριπτέα. Στην περίπτωση κατά την οποία δεν βρεθεί λύση κατά την διάρκεια της νέας συνάντησης που θα γίνει σήμερα τότε βαδίζουμε, ολοταχώς, προς Σχίσμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ορθοδοξία".

    [16] Μουσουλμανική μειονότητα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "'Παγώνουν' οι διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει για τη χρήση των όρων 'Τουρκική Ενωση' και 'Τούρκοι της Δυτικής Θράκης' από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Το 'ακανθώδες' θέμα που είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων με τη δημοσιοποίηση της εισήγησης του αρεοπαγίτη Νικόλαου Κασσαβέτη, συζητήθηκε χθες στο Δ' Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, χωρίς ωστόσο να ληφθεί απόφαση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 'Ελεύθερου', η όλη υπόθεση παραπέμπεται λόγω της μείζονος σημασίας της στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία της σχετικής συζήτησης".

    [17] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια

    Η Espresso τονίζει ότι "η αφρόκρεμα της Πολεμικής Αεροπορίας, την οποία αποτελούν τα MIRAGE νέας γενιάς, τα υπερσύγχρονα F-16 και τα εξελιγμένα FANTOM, θα βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο στον αέρα πάνω από την Αθήνα τον Αύγουστο του 2004, δημιουργώντας μια αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας των Ολυμπιακών Αγώνων".

    H Traffic προσθέτει ότι "'κατά την κρίση μας, οι Ελληνες έχουν τη θέληση και τις δυνατότητες να διοργανώσουν ασφαλείς και επιτυχείς Ολυμπιακούς Αγώνες και έχουμε κάθε πίστη ότι θα το κάνουν'... Αυτό σχολίασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, όταν κλήθηκε να πάρει θέση για το περιεχόμενο έκθεσης ειδικών που αφορούσε τους κινδύνους τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια των Αγώνων του 2004".

    [18] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Φοβάται" τις εκλογές η ΕΕ. Αναμένει εκτίναξη του δημοσίου ελλείμματος το 2004 στο 2,4% του ΑΕΠ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Επτά κίνητρα για νέες θέσεις απασχόλησης. Γενναίες επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Υπερδιπλάσιο έλλειμμα προβλέπει η Κομισιόν. Πρώτη η Ελλάδα στην ΕΕ στους ρυθμούς ανάπτυξης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Διάσταση... ερμηνειών" με Κομισιόν για το έλλειμμα. Υπερβολικές οι θέσεις της ΕΕ κατά Χριστοδουλάκη".

    [19] Εκθεση ΕΕ

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει οτι "Σοβαρό κίνδυνο σημαντικής επιδείνωσης των δημοσίων οικονομικών στην Ελλάδα διαπιστώνει η φθινοπωρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εκτιμά οτι το δημόσιο έλλειμμα το 2004 θα διαμορφωθεί στο 2,4% του ΑΕΠ έναντι 1,2% του ΑΕΠ που προβλέπει η κυβέρνηση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 30 October 2003 - 16:53:17 UTC