Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-10-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2003
  • [02] Tίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Επιτόκια
  • [04] Πάγκαλος-ΠΑΣΟΚ
  • [05] Μέτρα για απασχόληση
  • [06] Ποιότητα υπηρεσιών Υγείας
  • [07] Αρση ασυλίας βουλευτών
  • [08] Κρουαζερόπλοιο - Επιδημία
  • [09] Ελληνική Εκκλησία - Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [10] ΚΕΠ - Προσλήψεις
  • [11] Ενοπλες Δυνάμεις
  • [12] Δίκη ''17Ν''
  • [13] Οικονομία
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] Κυβέρνηση-Απασχόληση-Κίνητρα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2003

    Η ανάληψη από το Θεόδωρο Πάγκαλο κεντρικού ρόλου στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, η δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, οι σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου-Ελληνικής Εκκλησίας και η δίκη της 17Ν, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Tίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 40% επιδότηση σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Ολες οι προϋποθέσεις και τα ποσά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χιλιάδες προσλήψεις στα ΚΕΠ. Και 30.000 διορισμοί σε Δήμους. Στην προεκλογική λογική του ''δώσ' τα όλα''.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 144 μήνες άνεργοι οι πενηντάρηδες. Ερευνα-σοκ έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 90.000 προσλήψεις. Προεκλογικό δούλεμα με... ξαναζεσταμένες υποσχέσεις.

    Η ΑΥΓΗ: Αδειο ''πακέτο'' για τη Λευκάδα. Αποκορύφωμα της κυβερνητικής αναξιοπιστίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οριστικό ναυάγιο με ευθύνη του Πατριάρχη. Πάμε ολοταχώς για σχίσμα με απρόβλεπτες εθνικές συνέπειες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πάγκαλος αντί Λαλιώτη. Εκλογικό δίδυμο με Χρυσοχοΐδη. Επέστρεψε και εγκαθίσταται από σήμερα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 44.110 νέες θέσεις εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ. Παίζει τα ρέστα του ο Σημίτης για τις εκλογές.

    ΕΘΝΟΣ: Περίθαλψη στο... πόδι για το 40% των ασθενών. Στοιχεία-σοκ για το ΕΣΥ από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τον διάλεξαν γιατί είναι... μεγάλου εκτοπίσματος. Το κυβερνών κόμμα έθεσε, επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, τον Θόδωρο Πάγκαλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εμπόριο ελπίδας. Βροχή προσλήψεων με δόσεις και προεκλογικές υποσχέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο προφήτης της ήττας σε... ρόλο Λαλιώτη. ΠΑΣΟΚ: Ο Πάγκαλος ''υπεύθυνος εκλογών'' σε κλίμα θυμηδίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πάγκαλος στρατηγός εν ενεργεία. Επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΣΤΙΑ: Τα ψέματα για την οικονομία. Η άσκησις πολιτικής απαιτεί ειλικρίνεια.

    Espresso: Αγρια παρτίδα πόκερ μέχρι τελικής πτώσης. Στον Ευαγγελισμό χθες βράδυ ο Μάκης. Ο Κακαουνάκης μπαίνει στον ALPHA.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η οικονομία στο μικροσκόπιο. Πολιτικές αναταράξεις από την έκθεση των Βρυξελλών. Εντονότερη η πίεση από τους διεθνείς οργανισμούς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δέσμη μέτρων για τη μείωση της ανεργίας. Κ.

    Σημίτης: ''Προτεραιότητα η απασχόληση''.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στοίχημα Πάγκαλου για το ΠΑΣΟΚ. Με επιτελικό ρόλο στις εκλογές.

    ΝΙΚΗ: Νέα δέσμη μέτρων κατά της ανεργίας. Εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβερνητικό εκλογικό σαφάρι με όμηρους τους ανέργους. Υπουργικό συμβούλιο ανεργίας.

    Traffic News: Επιασε τον άντρα της να κάνει πιάτσα στη Συγγρού. Σοκ στην κοσμική Αθήνα.

    Η ΧΩΡΑ: 153.935 άνεργοι σε προγράμματα του ΟΑΕΔ. Αναλυτικά όλα τα μέτρα που ξεκινούν μέσα στον Νοέμβριο.

    City Press: Πέντε μέτρα κατά της ανεργίας. Επιδότηση στις εργοδοτικές εισφορές, επιδότηση επιχειρήσεων που κάνουν προσλήψεις ανέργων, μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης.

    ΜetroRAMA: Μέτρα για ενίσχυση της απασχόλησης. 25.000 θέσεις part time στο Δημόσιο και κίνητρα για την πρόσληψη ανέργων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 29 ρήγματα ζώνουν τη Θεσσαλονίκη. ''Γκρίζα ζώνη'' η περιοχή που έδωσε τον προχτεσινό σεισμό.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ξεσκέπασαν την αληθινή Τουρκία. Μόνο στη ''Μ'' η απόρρητη έκθεση της Κομισιόν.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δεν πάει άλλο. Μέτρα αύξησης της απασχόλησης αποφάσισε η κυβέρνηση.

    [03] Επιτόκια

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει οτι ''φθηνότερο θα γίνει στο προσεχές μέλλον το κόστος των δανείων, όπως εκτιμά η Εθνική Τράπεζα, καθώς προβλέπει οτι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα μειώσει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα το βασικό της επιτόκιο απο το 2% στο 1,5%, οδηγώντας σε αντίστοιχες μειώσεις και τις εμπορικές τράπεζες''.

    [04] Πάγκαλος-ΠΑΣΟΚ

    Η Traffic news αναφέρει οτι ''ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος είναι τα δύο στελέχη που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ έπειτα από την απόφαση του πρωθυπουργού να τεθούν επικεφαλής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του Κινήματος, η οποία θα έχει το συντονισμό της μάχης στις εκλογές της ερχόμενης άνοιξης. Παράλληλα, στο πρόσφατο κάλεσμα που απεύθυνε προς όλα τα στελέχη του κόμματος ο κ. Σημίτης ανταποκρίθηκε και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της ΚΕ σύνταξης του εκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας το συντονισμό όλων των ομάδων εργασίας τις οποίες απαρτίζουν περισσότερα από 400 στελέχη και προσωπικότητες''.

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν οτι ''στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Σημίτη αποτελεί η τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου σε θέση-κλειδί του προεκλογικού αγώνα. Ο πρώην υπουργός δίνει σαφές στίγμα των προθέσεών του δηλώνοντας στα ''ΝΕΑ'' οτι θα είναι αυτός πλέον που θα αντιπαρατίθεται με τη Νέα Δημοκρατία''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει οτι ''το ΠΑΣΟΚ δεν επιδιώκει μόνο την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των δικών του κορυφαίων και ιστορικών στελεχών, αλλά θα στραφεί και προς τη Μαρία Δαμανάκη. Ο γραμματέας Μ. Χρυσοχοΐδης πρόκειται να την καλέσει εντός των επόμενων ημερών να προσέλθει στην κεντρική επιτροπή προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και να καταθέσει τις προτάσεις της για το τι πρέπει να περιλαμβάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τη νέα τετραετία. Το ίδιο θα κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης και με άλλες πολιτικές προσωπικότητες της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι ''συντονιστής του εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ ορίστηκε ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος θα κληθεί να υπερασπιστεί την πολιτική που επέκρινε με σφοδρότητα. Ο κ. Πάγκαλος καλείται να διαχειριστεί έναν αγώνα, η έκβαση του οποίου θα είναι η ήττα, σύμφωνα με όσα ο ίδιος έχει προβλέψει''.

    [05] Μέτρα για απασχόληση

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει οτι ''με στόχο τον περιορισμό του δείκτη της ανεργίας σε ποσοστό κάτω από το 8% η κυβέρνηση προχώρησε χθες στην ανακοίνωση δεκάδων χιλιάδων προσλήψεων ανέργων σε καθεστώς μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα''.

    Το Metrorama εκτιμά οτι ''δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, στα οποία περιλαμβάνονται και κίνητρα προς τους εργοδότες για προσλήψεις ανέργων, αλλά και αύξηση του επιδόματος ανεργίας, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός''.

    Η City Press προσθέτει οτι ''επιχειρείται η τόνωση της απασχόλησης μέσα από μια σειρά κινήτρων που προσφέρονται στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους και μάλιστα ειδικών κατηγοριών, αλλά και με την πρόσληψη 25.000 ατόμων σε θέσεις μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο και την ένταξη δεκάδων χιλιάδων ατόμων στα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ''.

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει οτι ''από το 2000 μέχρι τώρα δόθηκαν 324.000 ευκαιρίες απασχόλησης, 394.000 ευκαιρίες κατάρτισης ανέργων και 467.000 ευκαιρίες επανακατάρτισης εργαζομένων. Από το 2000 μέχρι σήμερα η ανεργία μειώθηκε κατά 2,2% και ανέρχεται στο 8,9%''.

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται οτι ''με ταχείς ρυθμούς και υπό την εποπτεία του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) θα γίνει εντός του μηνός Νοεμβρίου η πρόσληψη 25.000 ανέργων σε θέσεις μερικής απασχόλησης του δημοσίου τομέα. Τις επόμενες ημέρες οι δημόσιες υπηρεσίες θα υποβάλουν αναλυτικά σχέδια με τον αριθμό και τις ειδικότητες του προσωπικού που επιθυμούν να προσλάβουν και θα ακολουθήσει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος από τους ανέργους''.

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ''να βγει από το τέλμα των προεκλογικών δημοσκοπήσεων επιχειρεί εναγωνίως η κυβέρνηση και ξαναζεσταίνει τη γνωστή ''σούπα'' των μέτρων για την απασχόληση''.

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει οτι ''στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης με οποιαδήποτε μορφή (μερική απασχόληση στο δημόσιο, κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα με πριμοδότηση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους εργασίας) αναζητά η κυβέρνηση εκλογικό σωσίβιο, καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις το θέμα της ανεργίας καταγράφεται ως το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα από τους πολίτες''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι ''χωρίς να ανακοινώσει κανένα νέο ουσιαστικό μέτρο, αλλά επαναλαμβάνοντας τα ήδη γνωστά, με νέο περιτύλιγμα, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αποφάσισε για μια ακόμα φορά να ''εντυπωσιάσει''.

    [06] Ποιότητα υπηρεσιών Υγείας

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι ''η προχειρότητα χαρακτηρίζει την υγειονομική περίθαλψη. Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που φέρνει στο φως η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Το 30-40% των ασθενών δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη φροντίδα, ενώ σε μεγάλο ποσοστό η αγωγή δεν χρειάζεται ή είναι επιβλαβής''.

    [07] Αρση ασυλίας βουλευτών

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι '''σπάζοντας' μια παράδοση 160 ετών, η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου αποφάσισε χθες, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, την άρση της ασυλίας πέντε βουλευτών, εκ των οποίων οι τέσσερις κατηγορούνται για παράβαση του κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ο πέμπτος για ψευδορκία. Να υπερψηφίσουν την πρόταση της επιτροπής στην ονομαστική ψηφοφορία, ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την εισαγωγική του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''πιστοί στην γραμμή της επιτροπής Δεοντολογίας έμειναν ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΝ ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ διαφοροποιήθηκε ελαφρώς ψηφίζοντας κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή του Αριστοτέλη Παυλίδη''.

    [08] Κρουαζερόπλοιο - Επιδημία

    H Espresso επισημαίνει ότι ''συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές για το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που αναμένεται σήμερα στον Πειραιά, μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες με γαστρεντερίτιδα! Οι επιτελείς του υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων κάνουν αλλεπάλληλες συσκέψεις για να καταλήξουν στον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το οποίο κάθε ώρα που περνά δείχνει να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις''.

    [09] Ελληνική Εκκλησία - Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ''στον Τούρκο υπουργό Παιδείας, κ. Χουσεϊν Τσελίκ, επέδωσε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επίσημη αίτηση για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης. Η κίνηση αυτή ακολουθεί συνομιλίες για το θέμα τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης που είχε νωρίτερα φέτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τους υπουργούς Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ και Εσωτερικών Αμντουλκαντιρ Ακσου''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''καμία συμφωνία δεν επετεύχθη χθες μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας για την εκτόνωση της κρίσης. Οι σκληρές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, όμως οι δύο πλευρές 'σκοντάφτουν' σε αρκετά εμπόδια, ικανά -όπως εκτιμούν εκκλησιαστικοί κύκλοι- να τινάξουν στον 'αέρα' τις προσπάθειες για την εξομάλυνση της κατάστασης''.

    [10] ΚΕΠ - Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για την πρόσληψη 2.300 ατόμων που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ενώ ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει την διαδικασία πρόσληψης ειδικού προσωπικού (π.χ. γεωτεχνικοί, οικονομολόγοι, σύμβουλοι γυναικών κ.α.) που θα στελεχώσουν τα νέα Κέντρα για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού''.

    [11] Ενοπλες Δυνάμεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "αυξάνει τη μαχητική του ισχύ το Πολεμικό μας Ναυτικό και με γρήγορα ευέλικτα σκάφη που μπορούν να καλύψουν το Αιγαίο από κάθε εχθρική επιβουλή. Συγκεκριμένα, υπογράφηκε χθες η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό τεσσάρων τορπιλακάτων τύπου "ΛΑΣΚΟΣ", με δικαίωμα προαίρεσης για δύο επιπλέον τύπου "ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ", μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της εταιρείας Ναυπηγικές Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας (ΝΒΕΕ)".

    [12] Δίκη ''17Ν''

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "τη δυσφορία του εξέφρασε χθες, επισημαίνοντας τον κίνδυνο παρέλευσης του 18μηνου, ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της "17 Νοέμβρη", Μιχάλης Μαργαρίτης, όταν ο συνήγορος υπεράσπισης των αδελφών Ξηρού, Γιώργος Αγιοστρατίτης, εκπροσωπώντας τους υπόλοιπους συναδέλφους του, προανήγγειλε 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους, για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, σύμφωνα με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών".

    [13] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "έντονες αναταράξεις έχει προκαλέσει στο κυβερνητικό επιτελείο η έκθεση της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που προβλέπει διπλασιασμό των ελλειμμάτων, αλλά και υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "σήμερα λοιπόν, η Κυβέρνησις Σημίτη προσπαθεί αγωνιωδώς να πείση τους πολίτες ότι τόσο τα προσωπικά τους οικονομικά, όσο και η γενικώτερη κατάστασις της οικονομίας είναι σε ανοδική πορεία".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Δραματική έκκληση. Υπονομεύεται η νομισματική ενοποίηση προειδοποιεί ο Βιμ Ντουιζενμπέργκ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Ποιοί παίρνουν επιδοτήσεις για προσλήψεις. Επτά κίνητρα στις επιχειρήσεις".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Κίνητρα στις επιχειρήσεις για τόνωση της απασχόλησης. Το πλήρες κείμενο των ρυθμίσεων όπως προωθείται για ψήφιση στη Βουλή".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Κίνητρα σε επιχειρήσεις για ενίσχυση της απασχόλησης. Με ταυτόχρονες προσλήψεις στο Δημόσιο".

    [15] Κυβέρνηση-Απασχόληση-Κίνητρα

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που συζητήθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών. Μεταξύ αυτών είναι η παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις με μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών και ενισχυμένη επιδότηση από τον ΟΑΕΔ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 31 October 2003 - 16:54:48 UTC