Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-06-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/06/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση - πρωθυπουργός
  • [04] Ατυπη πνευμονία
  • [05] Πολιτικοί πρόσφυγες
  • [06] ΝΔ
  • [07] Πλοίο - εκρηκτικά
  • [08] Συμβασιούχοι
  • [09] Δίκη Οτσαλάν
  • [10] Δίκη 17Ν
  • [11] Σημίτης-Επίσκεψη ΗΠΑ
  • [12] Κυπριακό
  • [13] Ελληνορωσικές σχέσεις
  • [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [15] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/06/2003

    Το πρώτο σοβαρό ύποπτο κρούσμα άτυπης πνευμονίας στη χώρα μας, η σημερινή συνάντηση και οι συνομιλίες που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι ελληνορωσικές σχέσεις και η δίκη της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προεκλογικό ''δώρο'' στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων. Δηλώσεις της υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μονιμοποίηση τώρα των συμβασιούχων. 90 ευρωβουλευτές έστειλαν τελεσίγραφο στον Σημίτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δράμα με Κινέζο. Παίζει με τον τουρισμό και τα νεύρα μας ο κ. Στεφανής.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αυθαίρετα. Λύσεις για όλους με ''γλυκά'' πρόστιμα. Πακέτο νομιμοποιήσεων στο προεκλογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή.

    Η ΑΥΓΗ: ''Δώρο στον αυτοκράτορα'' τα δικαιώματα των Ευρωπαίων. Σήμερα η σύνοδος κορυφής ΕΕ- ΗΠΑ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πιάσανε στα πράσα την ...Χαρίκλεια! Στέλεχος μεγάλου κρατικού Οργανισμού είχε μετατρέψει το γραφείο του σε γκαρσονιέρα για όργια!!! Τον βρήκαν στην ....αγκαλιά Ισπανού νεαρού!!!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αγωνία στη Θεσσαλονίκη. Περιμένουν την απάντηση για τον κινέζο ασθενή. Ισχυρώς ύποπτο περιστατικό άτυπης πνευμονίας δηλώνει ο υπουργός Υγείας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πως θα πάρετε φτηνά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς.

    ΕΘΝΟΣ: Μυστικά και παγίδες για το μηχανογραφικό. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τη σωστή συμπλήρωσή του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φρίξος Δασκαλάκης (Ο πατέρας της Γιάννας Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου) ο εκλεκτός της χούντας!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Χαστούκι από 90 ευρωβουλευτές για τους συμβασιούχους. Στην κυβέρνηση επειδή δεν εφαρμόζει την κοινοτική οδηγία για τη μονιμοποίησή τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ερευνα από το ΣΔΟΕ σε όλους τους πολίτες. Αποκλειστικό: Νέα υπηρεσία θα ελέγχει καταθέσεις και αγορές ακινήτων και ΙΧ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γεράκια πολιορκούν το χελιδόνι. Σε κλίμα αλαζονικό ο Μπους υποδέχεται Σημίτη - ΕΕ.

    ΕΣΤΙΑ:Συγχαρητήρια κ. Νεονάκη. Σοσιαλισμός της ''ατομικής ευημερίας''.

    Espresso: Τι ζητάνε οι Ελληνίδες στο σεξ. Μεγάλη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το SARS κτυπάει την πόρτα μας. Το πρώτο πραγματικά ύποπτο κρούσμα νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη-Σε κατάσταση συναγερμού ο μηχανισμός.

    Ο ΛΟΓΟΣ: SARS στην Ελλάδα. Το πρώτο ''πραγματικά ύποπτο'' κρούσμα στη χώρα μας.

    ΤΑ ΝΕΑ:Αγωνία για να μην ξεφύγει ο ιός. Σε κλοιό 5 άτομα που συνάντησε ο Κινέζος.

    ΝΙΚΗ: Απεμπολεί την αυτονομία της. Η ΕΕ ''ξανασυνεργάζεται'' με τις ΗΠΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Βαριές οι ευθύνες του Κ. Σημίτη και της κυβέρνησης. Υπογράφεται σήμερα η ''τρομο-συμφωνία'' έκδοσης.

    Traffic News: Απόπειρα δολοφονίας στον Κωστέτσο. ''Πήγαν να με σκοτώσουν'' καταγγέλει στην traffic.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοι δικαιούνται 2 συντάξεις. 10 Απαντήσεις -οδηγός για όλους τους ασφαλισμένους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Συναγερμός! SARS στη Θεσσαλονίκη. Σε 15 μέρες η οριστική γνωμάτευση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα άτυπης πνευμονίας. Κινέζος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ''Γ. Παπανικολάου''.

    [03] Κυβέρνηση - πρωθυπουργός

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''στίγμα των προθέσεών του αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει για να αντιμετωπίσει την έκρυθμη κατάσταση σε κόμμα και κυβέρνηση αναμένεται να δώσει την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''στην υπόθεση της λήψης των σχετικών αποφάσεων ο κ. Σημίτης έχει κρατήσει απ΄έξω όλα τα κορυφαία στελέχη. Δεν συζήτησε με κανέναν τίποτε και όποιος αποτόλμησε να του ανοίξει κουβέντα, βρέθηκε μπροστά στο δυσάρεστο φαινόμενα να μιλάει...''σε τοίχο''. Το θετικό είναι πώς δεν έχει διαρρεύσει τίποτε ουσιαστικό προς τα έξω τίποτε που να ακυρώνει τις πρωτοβουλίες του πριν αυτές γνωστοποιηθούν. Αρα εξακολουθεί ο κ. Σημίτης να διατηρεί ακέραιο το στοιχείο του αιφνιδιασμού και των εκπλήξεων''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''είναι τόσο έντονη η ανησυχία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το ''αύριο '' του Κινήματος ώστε οι εσωκομματικές εκλογές που διεξάγονται από σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα φαντάζουν ως διεκπεραιωτική διαδικασία''.

    [04] Ατυπη πνευμονία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''το περιστατικό και οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας εθορύβησαν την κοινή γνώμη που είχε εφησυχάσει από τα τέλη του περασμένου Μαΐου όταν φάνηκε ότι ο κίνδυνος της άτυπης πνευμονίας είχε παρέλθει τουλάχιστον για την Ελλάδα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι ''Κινέζος έμπορος μαρμάρων νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου Παπανικολάου με συμπτώματα άτυπης πνευμονίας. Ο Κινέζος ασθενής ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Σαγκάης στις 14 Ιουνίου. Από εκεί ταξίδεψε στη Φρανκφούρτη (15/6) στο Μιλάνο (16/6) στο Γκρατς (17/6), στην Καράρα , στο Εμπολι και από κεί στη Ρώμη. Από τη Ρώμη ταξίδεψε στην Αθήνα στις 21/6 και στη συνέχεια ταξίδεψε στην Δράμα όπου παρουσίασε υψηλό πυρετό''.

    [05] Πολιτικοί πρόσφυγες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''μέτρα που αποσκοπούν στην ελεύθερη μετακίνηση των πολιτικών προσφύγων από τα Σκόπια στη χώρα μας, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος. Πρόκειται για ένα θέμα ανοιχτό εδώ και 53 χρόνια στη Φλώρινα ενώ απασχολεί έντονα και κατοίκους των νομών Πέλλας, Καστοριάς και Κιλκίς''.

    [06] ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι ''γρίφος'' εξακολουθεί να είναι για περισσότερα στελέχη της ΝΔ το αν θα ζητήσει απερίφραστα εκλογές ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Καραμανλής στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ την ερχόμενη Παρασκευή με τα ...προγνωστικά να είναι μάλλον μοιρασμένα''.

    [07] Πλοίο - εκρηκτικά

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι '' μόνο το σουδανικό κράτος και ο Βρετανός πλοιοκτήτης του ''Baltic Sky'' φαίνεται πως γνωρίζουν ποιός ήταν ο παραλήπτης των 680 τόνων εκρηκτικών και των χιλιάδων πυροκροτητών που μετέφερε το μικρό φορτηγό πλοίο. Ομως οι αμερικανικές, οι βρετανικές και οι ελληνικές διωκτικές αρχές είναι σχεδόν πεπεισμένες πως παραλήπτης του φορτίου ήταν τρομοκρατική οργάνωση φανατικών μουσουλμάνων''.

    [08] Συμβασιούχοι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''επιστολή-ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση από 90 Ελληνες και ξένους ευρωβουλευτές για τη στάση που τηρεί στο ακανθώδες θέμα της μονιμοποίησης των 250.000 συμβασιούχων! Στην επιστολή τονίζουν οτι η υπ΄αριθμον 70/1999 κοινοτική οδηγία προβλέπει ότι σε περιπτώσεις καταχρηστικής σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου τότε αυτές μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου''.

    [09] Δίκη Οτσαλάν

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι ''αθώους έκρινε όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Οτσαλάν ο εισαγγελέας της έδρας κος Σαϊντής γιατί σύμφωνα με την πρότασή του δεν αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία η στοιχειοθέτηση της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του αδικήματος της διατάραξης της διεθνούς ειρήνης και κινδύνου εχθροπραξιών με ξένη χώρα''.

    [10] Δίκη 17Ν

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι ''την άποψή της ότι το επίπεδο συνείδησης του Σάββα Ξηρού-όταν τον εξέτασε στις 5 Ιουλίου πέρυσι λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία - ήταν τέτοιο που δεν άφηνε κανένα περιθώριο ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν υπό επήρεια κάποιας ουσίας αλλά αντιθέτως βρισκόταν σε πνευματική διαύγεια και απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν εξέφρασε στην κατάθεσή της χθες η διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Σταυρούλα Θεοδωροπούλου''.

    [11] Σημίτης-Επίσκεψη ΗΠΑ

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή της Συνάντησης Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών στον Λευκό Οίκο μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, με την ιδιότητά του ως προεδρεύοντος της ΕΕ και του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, υψηλός αξιωματούχος του Λευκού Οίκου και στενός σύμβουλος του προέδρου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης με "Το Βήμα", έπλεξε το εγκώμιο του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, τονίζοντας οτι χωρίς αυτούς μέσα σε αυτή την ταραγμένη περίοδο τα πράγματα θα ήταν χειρότερα τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "σήμερα ο πρόεδρος Μπους θα υποδεχθεί στο Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρ. Πρόντι για την ετήσια σύνοδο κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ. Η ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας, διεθνή θέματα όπως το Μεσανατολικό, το Ιράκ, η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η μη εξάπλωση των όπλων μαζικής καταστροφής, η δικαστική συνεργασία, οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ αλλά και το Κυπριακό θα συζητηθούν στη συνάντηση, που είναι η τρίτη επί προεδρίας Μπους".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά οτι "με μια ατζέντα, που υπόσχεται να αποφορτίσει το κλίμα στις ευρω-αμερικανικές σχέσεις οι οποίες περνούν κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, συναντάται σήμερα στο Λευκό Οίκο ο Κώστας Σημίτης με τον Τζορτζ Μπους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "κοινή πρωτοβουλία ΕΕ-ΗΠΑ για την πάταξη των όπλων μαζικής καταστροφής, συμφωνία για τη χρήση υδρογόνου ως ενεργειακής δύναμης και για διαπραγματεύσεις με σκοπό την απελευθέρωση των αεροπορικών συγκοινωνιών είναι οι ανακοινώσεις που αναμένονται σήμερα μετά τη συνάντηση Σημίτη-Μπους στο Λευκό Οίκο. Μια νέα περίοδος στις διατλαντικές σχέσεις. Ακρως πολιτικοποιημένη χαρακτηρίζεται από διπλωματικούς κύκλους στην Ουάσιγκτον η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ που θα πραγματοποιηθεί στο Λευκό Οίκο".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται οτι "προσαρμογή των ευρωπαϊκών ηγεσιών στην "αντιτρομοκρατική εκστρατεία" των ΗΠΑ και αναγνώριση του αυτοκρατορικού ρόλου της Ουάσιγκτον σηματοδοτεί η εμφάνιση της ηγεσίας της ΕΕ".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "με την αιωρούμενη απειλή μιας νέας στρατιωτικής επέμβασης, αυτή τη φορά στο Ιράν, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σπεύδουν να υποκλιθούν, σαν έτοιμοι από καιρό, άνευ όρων, στην ηγεμονική παντοκρατορία των ΗΠΑ μεταθέτοντας το εγχείρημα για ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής πολιτικής δύναμης στο μέλλον".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει οτι "συνυπογράφεται σήμερα στην Ουάσιγκτον η επαίσχυντη συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για την έκδοση και τη δικαστική συνεργασία, η οποία αποτελεί σοβαρό πλήγμα στα κατακτημένα με αγώνες δημοκρατικά δικαιώματα των λαών".

    [12] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει οτι "αυστηρή προειδοποίηση προς την τουρκική ηγεσία απεύθυνε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση Γκίντερ Φερχόιγκεν, κάνοντας λόγο για το ότι, αν το Κυπριακό εξακολουθήσει να παραμένει άλυτο, αυτό θα αποτελέσει εμπόδιο στις φιλοδοξίες της Τουρκίας για την ένταξή της στην ΕΕ".

    [13] Ελληνορωσικές σχέσεις

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι την "αρένα", ένα προηγμένο σύστημα αυτοπροστασίας για άρματα μάχης, προσφέρουν στην Ελλάδα οι Ρώσοι σε περίπτωση που ο ελληνικός στρατός αγοράσει τα ρωσικά αμφίβια τεθωρακισμένα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Την απόφαση για αποδέσμευση του ρωσικού υπερόπλου "ΑΡΕΝΑ" ειδικά για την Ελλάδα έλαβε το Κρεμλίνο συνεκτιμώντας τη στήριξη της Ελλάδας -της μοναδικής δυτικής χώρας- στη ρωσική αμυντική βιομηχανία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει οτι "το κόκκινο χαλί "έστρωσε" το Κρεμλίνο στην Αθήνα! Η Ρωσική Ομοσπονδία συμμερίζεται την ανησυχία της χώρας μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η οποία δυναμιτίζει την ειρήνη στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, όμως, η Μόσχα εξέφρασε την έντονη επιθυμία της η Ελλάδα να αγοράσει όπλα, ακόμα και τα λεγόμενα "έξυπνα" από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "την εντονότατη ενόχληση της Μόσχας για τη συμπεριφορά της Τουρκίας ως κράτους που δεν συμβάλει στη σταθερότητα και ενδεχομένως προωθεί την τρομοκρατία στην περιοχή, εξέφρασε χθες ο Ρώσος υπουργός Αμυνας κ. Σεργκέι Ιβανόφ, μιλώντας με τον Ελληνα ομόλογό του κ. Γ. Παπαντωνίου".

    [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Διαμάχη για το ωράριο. Με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων στους Ολυμπιακούς".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Εξι κίνητρα για επενδύσεις στον Τουρισμό. Ικανοποίηση εκφράζουν οι ξενοδόχοι".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Πέντε αλλαγές στους διαγωνισμούς του Δημοσίου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Κοσμοσυρροή στις τράπεζες για καταναλωτικά χωρίς όριο".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:" Η ισχυρή αντίδραση προοιωνίζεται νέα υψηλά. "Εβγαλε" άμυνα η Σοφοκλέους και ξεκινάει για νέο ράλι".

    [15] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ υποστηρίζει ότι "ως de facto ανοδική σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα συνεχίζουν να βλέπουν την αγορά χρηματιστές και παράγοντες του χώρου, οι οποίοι, παρά τις πέντε σερί πτωτικές συνεδριάσεις, εξακολουθούν να διατηρούν την αισιοδοξία, αλλά και την πεποίθησή τους ότι το ανοδικό momentum της Σοφοκλέους θα την οδηγήσει σύντομα σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα...".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 25 June 2003 - 20:37:34 UTC