Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-05-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/05/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ευρωεκλογές
  • [3] Νατοϊκοί βομβαρδισμοί
  • [4] Διπλωματικές προσπάθειες
  • [5] Ελληνική οικονομία
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο Αθηνών - ΑΕΠ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η ένταση των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, οι διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση της κρίσης, η μάχη των ευρωεκλογών και η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναικού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νίκη Μιλόσεβιτς στην Αμερική. Τελευταίο γκάλοπ δείχνει μεταστροφή της αμερικανικής κοινής γνώμης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 50 φορές στο Λευκό Οίκο....Ωσπου έκλεψε και τα μυστικά του "υπερόπλου". Ανάρμοστη σχέση Κλίντον -Κινέζου πράκτορα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: "Μπιλ άει στο διάβολο". 8.000 Ελληνες εύχονται στον Κλίντον. Δημοψήφισμα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ για τους βομβαρδισμούς στη Σερβία.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Παραιτήσεις Ελλήνων απο την πρεσβεία ΗΠΑ. Δεν τις δέχθηκε ο Μπέρνς, αλλά έδειξε "κατανόηση".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα βρήκαν Καραμανλής -Αβραμόπουλος. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε δείπνο στο δήμαρχο.

    Η ΑΥΓΗ: Μπαίνουν στον πόλεμο Τουρκία, Βουλγαρία, Ουγγαρία. Εντείνονται τα τυφλά χτυπήματα του ΝΑΤΟ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 35.000 δάνεια μέσω τραπεζών απο τον ΟΕΚ. Ποιοί είναι οι δικαιούχοι.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ορμητήριο η Τουρκία για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Αμερικανοί προετοιμάζουν τις αεροπορικές βάσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ανθρωποθυσία. Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν και καραβάνι προσφύγων που γύριζε στην Πρίστινα. Μπλόκο και υπονόμευση όλων των προσπαθειών ειρήνευσης στην περιοχή.

    ΕΘΝΟΣ: Σατανικό χτύπημα. Κατέστρεψαν τις εξόδους του γιουγκοσλαβικού στρατού απο το Κόσοβο. Μεγαλώνει ο προβληματισμός: "που το πάει το ΝΑΤΟ; "

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σε "λάϊτ" περιοδείες ο Αντώνης Σαμαράς. Νύχτωσε μακρυά και δεν πείθει με τις θέσεις του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μέλι απο Μπέρνς. Φαρμάκι απο την Αγγλία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κλινικές σε μια μέρα στήνει η κυβέρνηση. Χωρίς υποδομή και προσωπικό. Προεκλογικά θαύματα στο χώρο της Υγείας για να τηρηθούν οι υποσχέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εκει αίμα εδώ χρήμα. Γιουγκοσλαβία: Λίμιτ ντάουν η ΖΩΗ. Σοφοκλέους: Λίμιτ απ. Το ΝΑΤΟ άκαμπτο, οι εργολάβοι ζεσταίνονται.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Σκηνικό έντασης στήνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυλαία στην προεκλογική εκστρατεία με αρνητική διαφήμιση των δύο μεγάλων.

    ΕΣΤΙΑ: Ρυθμιστής τώρα η Κίνα. Το "επίτευγμα" των Αμερικανών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε στενωπό η προσπάθεια ειρήνευσης στα Βαλκάνια. Μετά τον όρο της Κίνας για άμεση κατάπαυση των βομβαρδισμών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Γενοκτονία στα Βαλκάνια. Νέο ΝΑΤΟϊκό χτύπημα κατά αμάχων. Τα γεράκια σάρωσαν 20 γιουγκοσλαβικές πόλεις και υπόσχονται ένταση των επιδρομών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Προτεκτοράτο θέλουν να κάνουν τα βαλκάνια. Τι προβλέπει το "Σύμφωνο Σταθερότητος".

    ΝΙΚΗ: Κέντρο ανασυγκρότησης η Θεσσαλονίκη. Τα σχέδια για τα μεταπολεμικά Βαλκάνια.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να σταματήσουν τώρα οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί. Με βόμβες διασποράς δολοφονούν αμάχους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 5 άξονες για τα Βαλκάνια. Νίκολας Μπέρνς: δεν επιδιώκουμε αλλαγή συνόρων. Πεκίνο: μαλακώνει τη στάση του. Κώστας Σημίτης: σημαντικές οι ευθύνες του Μιλόσεβιτς.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο χείλος της καταστροφής η ανθρωπότητα. Απο "λάθος" ή απο μίσος;

    [2] Ευρωεκλογές

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον αλλήλων έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν τον τόνο στην προεκλογική μάχη καθώς χθές ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής κατά την ομιλία του στο γήπεδο του Σπόρτιγκ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει "ανήθικο" τον πρωθυπουργό και σήμερα ο κ. Κ. Σημίτης κατά τη δική του ομιλία στο "Κατράκειο" του Πειραιά αναμένεται να ανταποδώσει τα ίσα. Αυτά προτού ακόμη κηρυχθεί επίσημα (αύριο) η έναρξη του προεκλογικού αγώνα εν όψει των ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "την Παρασκευή ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα δοθεί στη δημοσιότητα το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα αφού πέραν της πρώτης θέσεης, καμία άλλη δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά. Μέχρι στιγμής θεωρούνται σίγουροι οι Γ. Κατηφόρης, Ρένα Λαμπράκη, Γ. Ρουμπάτης και Ν. Παπακυριαζής, Αλ. Μπαλτάς. Ανανεωμένο θα είναι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι Τ. Χριστοδούλου, Γ. Αναστασόπουλος, Ρόδη Κράτσα, Γ. Κρεμλής, Γ. Μαρίνος, Γ. Δημητρακόπουλος, Χρ. Φώλιας, Μ. Καλδή και Καίτη Παπακώστα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "σκληρή απάντηση σχεδιάζει να δώσει ο Κώστας Λαλιώτης στον πόλεμο λάσπης και στον καταιγισμό αρνητικής (γκρίζας) διαφήμισης απο τη ΝΔ στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ηδη, ο ιθύνων νούς της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε σε αυστηρούς τόνους τη Ρηγίλης για το τι πρόκειται να επακολουθήσει".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει οτι "κλίμα τεχνητής πόλωσης δημιουργούν τα δύο μεγάλα κόμματα εν όψει των ευρωεκλογών για να αφυπνίσουν την υπνώττουσα εκλογική τους βάση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος απαντώντας στον ΥΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, ο οπίος μέσω της "Ε" προειδοποίησε την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως "νύχτα ήρθε και νύχτα θα φύγει" αν ενδώσει στον πειρασμό της αρνητικής διαφήμισης, χαρακτήρισε "νοσηρό καθεστώς" το ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά οτι "φορτίζεται το κλίμα της αντιπαράθεσης μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μετά τη σκληρή κόντρα, με βαρείς χαρακτηρισμούς, που ξέσπασε χθές μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη και του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλο, με αιτία την "αρνητική διαφήμιση" κατά της κυβέρνησης, στην οποία προστίθεται να προχωρήσει η Ρηγίλλης. Ετσι όπως όλα δείχνουν, εγκαινιάστηκε, έναν ακριβώς μήνα πριν αποτ ις ευρωεκλογές, η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αναμέντεαι να φτάσει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "κόντρες"... κορυφής σημειώνονται τις τελετυαίες ημέρες στο εσωτειρκό του ΠΑΣΟΚ με πρωταγωνιστές της διαμάχης τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης Κ. Λαλιώτη και Ευ. Βενιζέλο και αιχμή της αντιδικίας τους, την προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ, "ευρωψηφοδέλτιο με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων πέραν του ΠΑΣΟΚικού χώρου, η "μάχη" του καφενείου και η κλιμάκωση της διαφημιστικής καμπάνιας, είανι τα βέλη του κυβερνώντος κόμματος που βγάζει σταδιακά απο τη φαρέτρα του όσο πλησιάζει η 13η Ιουνίου προκειμένου να μειώσει το άνοιγμα της ψαλίδας που το χωρίζει απο τη ΝΔ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις".

    [3] Νατοϊκοί βομβαρδισμοί

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "την πρόθεσή τους να εξαφανίσουν απο προσώπου γής την Γιουγκοσλαβία έκαναν, για μια ακόμη φορά σαφή, τα γεράκια του ΝΑΤΟ, καθώς δια στόματος εκπροσώπου του, του Τζέιμς Σέι, ανακοίνωσαν τη συνέχιση των βομβαρδισμών, ενώ ο "μεγάλος αδελφός" απέρριψε την απαίτηση της Κίνας για άμεσο τερματισμό των επιδρομών".

    "Απαγορεύει ουσιαστικά απόσυρση δυνάμεων του Βελιγραδίου απο το κόσοβο το ΝΑΤΟ". Οπως αποκαλύπτει το ΕΘΝΟΣ, "οι νέοι βομβαρδισμοί μετά την κίνηση Μιλόσεβιτς για μερική αποχώρηση του στρατού των Σέρβων, είχαν στόχο οδικές και σιδηροδρομικές γέφυρες με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι έξοδοι απο το Κοσσυφοπέδιο προς τη Σερβία".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "πληροφορίες που μέχρι αργά χθές το βράδυ δεν είχαν επιβεβαιωθεί μιλούσαν για το ένατο "λάθος" των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων με τον βομβαρδισμό ενός ακόμη κονβόι προσφύγων. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που προέρχονταν απο τις σερβικές δυνάμεις ασφαλείας αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν τους πρόσφυγες στην περιοχή Σεϊκκοβατς 20 χιλιόμετρα μακριά απο την Πρίστινα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "επέκταση της εμπόλεμης ζώνης με την εμπλοκή άλλων τριών βαλκανικών χωρών στις επιχειρήσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας σηματοδοεί η αναμενόμενη απόφαση του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει βάσεις στην Τουρκία και την Ουγγαρία και τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας για περικύλωση και αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Βελιγραδίου. Επισήμως δεν έχει ζητηθεί να χρησιμοποιηθεί ο ελληνικός εναέριος χώρος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά οτι "η γενοκτονία στη Γιουγκοσλαβία εντείνεται. Ο Αδόλφος Κλίντον πολλαπλασιάζει τις ανθρωποθυσίες στο βρώμικο πόλεμό του και δεν διστάζει να κομματιάζει με τις βόμβες του ακόμη και αλβανόφωνους που δεν ακολουθούν το "σωστό δρόμο" για να καταλήξουν στα χέρια των στρατολόγων του UCK. Οι Αμερικανοί κατηγορούνται οτι βομβάρδισαν και δεύτερο καραβάνι προσφύγων που επέστρεφαν στην Πρίστινα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος ) επισημαίνει οτι "η ανακοίνωση του Βελιγραδίου οτι αποσύρει τις δυνάμεις του απο το Κοσσυφοπέδιο όχι μόν δεν έτυχε θετικής υποδοχής, αλλά φαίνεται οτι "εξόργισε" το ΝΑΤΟ. Μετά τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς, η Συμμαχία προχώρησε χθές σε σφοδρότατες επιδρομές και κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες".

    [4] Διπλωματικές προσπάθειες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι " τη συνάντηση του Γιουγκοσλάβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με τον Ρώσο απεσταλμένο Βίκτρο Τσερνομίρντιν αμαμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ελληνική κυβέρνηση κθώς θεωρείοτι κατά τη διάρκεια της η ηγεσία του Βελιγραδίου θα διατυπώσιε τη συμφωνία της στο πλαίσιο αρχών που συμφώνησαν οι επτά ανεπτυγμένες χώρες και η Ρωσία για την κρίση στη Κοσσυφοπέδιο".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, " ο βάναυσος βομβαρδισμός της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι περιέπλεξ επικίνδυνα τη γιουγκοσλαβική κρίση, καθώς σχεδόν διέκοψε τη διαδικασία ειρήνευσης που είχε μεθοδευθεί με τη συμφωνία των επτά πλουσιότερων χωρών και της Ρωσίας. Η Κίνα εξοργισμένη απο το συμβάν απαίτησε την άμεση διακοπή των βομβαρδισμών και κατέστησε σαφές στον Ρώσο ειδικό διαμεσολαβητή Βίκτορ Τσερνομίρντιν οτι δεν θα συνηγορήσει στην υιοθέτηση του σχεδίου της λέσχης των "8" απο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να διολισθήσουν και πάλι σε ακραίες θέσεις'".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά οτι "με άδεια χέρια έφυγε απο την Κίνα ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Μπόρις Γέλτσιν στα Βαλκάνια, Βίκτορ Τσερνομίρτιν καθώς δεν κατάφερε να πείσει τους Κινέζους συνομιλητές του να δεχθούν άμεσα ένα διάλογο στον ΟΗΕ για μια πολιτική λύση στο Κόσοβο".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι "το μεγαλύτερο "επίτευγμα" των ολεθρίων αμεριακνικών χειρισμών στην υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου είναι οτι κατώρθωσαν να εμπλέξουν σε αυτήν την Κίνα. Ως γνωστό, το Πεκίνο έχει αξιώσει απο τον Πρόεδρο Κλίντον να προβή σε σειρά δηλώσεων και ενεργειών εμπράκτου μεταμελείας για τον βομβαρδισμό της πρεσβείας στο Βελιγράδι, με προφανή σκοπό να ταπεινωθούν οι ΗΠΑ και να αμφισβητηθή η παγκόσμια ηγεμονία τους".

    [5] Ελληνική οικονομία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "τα τεράστια κεφάλαι που "διοχετεύονται " πλέον επί καθημερινής βάσεως στη χρηματιστηριακή αγορά, είναι εκείνα τα οποία συντελούν στην εκρηκτική άνοδο των τιμών. Ξεπερνώντας και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, η Σοφοκλέους πηγαίνει σε ολοένα και πιο ψηλά επίπεδα και δείχνει οτι πολύ σύνομα μπορεί να ατενίσει και το όριο των 4.500 μονάδων. Αν μάλιστα επέλθει και η οριστική συμφωνία για ειρήνευση στη Γιουγκοσαλβαί τότε ασφαλώς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ένα νέο ανοδικό άλμα της αγοράς".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "δεν είανι λίγοι αυτοί που ευελπιστούν πώς ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβίας θα έχει -όταν και όπως λήξει- και την "καλή πλευρά του" για τη χώρα μας. Και προσβλέπουν ήδη σε επενδύσεις με πολλά κέρδη στην κατεστραμμένη απο τους βομβαρδισμούς γείτονα. Και ασφαλώς ο κυνισμός της κερδοσκοπίας δεν συνιστά αποκάλυψη. Η αφέλεια, όμως έχει και αυτή - τα όριά της όταν κάποιοι δείχνουν να πιστεύουν οτι "θα ανοίξουν οι ουρανοί" όταν επέλθει η ώρα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι "με εμπροσθοφυλακή τις κατασκευαστικές εταιρίες που προσβλέπουν σε μεγάλα κομμάτια της "πίτας" ανοικοδόμησης των Βαλκανίων, η Σοφοκλέους χτίζει μια γέφυγα για το μελλον, καταρίπτοντας νέα ρεκόρ. Χθές οι... αλπινιστές μέτοχοι κατέκτησαν άνευ ιδιαίτερης αντιστάσεως την καινούργια κορυφή των 4.100 μονάδων, έστησαν το τρόπαιο ανόδου +2,56% με τις 100 πρόσθετες μονάδες του Δείκτη και δείχνουν πανέτοιμοι να σκαρφαλώσουν όλοι μαζί, δίχως τη βοήθεια ξένων επενδυτικών δυνάμεων, σε υψηλότερες κορυφές".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβένρησης οτι οικονομικοί πόροι και ολόκληρη η κρατική μηχανή τίθεται στην υπηρεσία του κεφαλαίου στα πλαίσια των σχεδίων ανοικοδόμησης των Βαλκανίων, επανέλαβε και πάλι χτές ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου στην ομιλάι του στο 6ο Επιχειρηματικό ΦΟΡΟΥΜ για τα Βαλκάνια στη Θεσσαλονίκη".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η μεγάλη ζήτηση μετοχών κατασκευαστικών εταιριών, η νεα άνοδος - ρεκόρ των τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η συνεχιζόμενη πτώση των επιτοκίων στους τίτλους του Δημοσίου, οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από τις εισηγμένες εταιρίες και οι εκτιμήσεις για νέα μείωση του πληθωρισμού το Μαϊο είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πτώση επιτοκίων διαμορφώνει σταδιακά η αγορά παρά την "αντίσταση" από την Τράπεζα της Ελλάδος".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιασε το ΑΕΠ η αξία της Σοφοκλέους! Νέο ρεκόρ, στις 4.104 μονάδες ο δείκτης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Φρενίτιδα αγορών στις κατασκευαστικές μετοχές - Αιτία οι προοπτικές του κλάδου καθώς και οι εξαγορές - συγχωνεύσεις".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέο κύμα μεγάλων επενδύσεων στα Βαλκάνια - Υποσχέσεις Σημίτη σε Μαϊκό και Γκεοργκιέφσκι".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "100+1 Limit up με 88 χαρτιά "κλειδωμένα" - Νέο ρεκόρ, στις 4.104 μονάδες ο δείκτης".

    [7] Χρηματιστήριο Αθηνών - ΑΕΠ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Ενα εντυπωσιακό ρεκόρ κατέρριψε η Σοφοκλέους, με την άνοδο του δείκτη. Η συνολική χρηματιστηριακή αξία των εισηγμένων εταιρίων έφθασε τα 37,3 τρισ. δρχ όσο είναι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν - η αξία όλων των αγαθών και υπηρεσίων ενός έτους".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 12 May 1999 - 8:27:15 UTC