Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-05-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/05/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνική οικονομία
  • [3] Ευρωεκλογές
  • [4] Πολιτική κρίση στη Ρωσία
  • [5] ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] ΟΝΕ - Ελλάδα - Σχέδιο δράσης για την οικονομία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η συνέχιση των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, η πολιτική κρίση στη Ρωσία, οι ευρωεκλογές, η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χιλιάδες προσλήψεις ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ. Ετσι θα αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία. "Σφάζουν" το Νόμο Πεπονή και ανοίγουν τις πόρτες στις ΔΕΚΟ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις χωρίς όριο. Κουρέλι ο νόμος Πεπονή. Αναβιώνουν την παπανδρεϊκή φαυλότητα εν όψει εκλογών.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Μπέρνς στον Ακη: Εσο έτοιμος. Ξαφνική επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο Πεντάγωνο.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ενας μήνας σκληρής πόλωσης. Με προσωπικές επιθέσεις, συγκεντρώσεις και συνθήματα η κούρσα των ευρωεκλογών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Χτυπήστε προσωπικά Καραμανλή". Μηχανισμό λάσπης για τις ευρωεκλογές στήνει το ΠΑΣΟΚ. Με βρώμικο πόλεμο αρχίζει η προεκλογική εκστρατεία.

    Η ΑΥΓΗ: Ασταθής ο παράγων Ρωσία. Ο Γιέλτσιν, αντιμέτωπος με τη Δούμα, απέλυσε τον Πριμακόφω.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τι προβλέπει ο νέος νόμος για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, ΔΕΚΟ και Δήμοι.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το σχέδιο εισβολής του ΝΑΤΟ με χερσαίες δυνάμεις στη Σερβία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φουντώνει ο πόλεμος. Κλιμακώνονται οι αεροπορικές επιχειρήσεις με εξόδους και απο Τουρκία-Ουγγαρία. Ο Μπέρνς απαιτεί να ανεχθούμε τις αλβανικές προκλήσεις και να γίνουμε ορμητήριο για τους νέους βομβαρδισμούς.

    ΕΘΝΟΣ: Με λίστα τώρα οι προσλήψεις. Τι αλλάζει στο "Νόμο Πεπονή".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Και οι δυό τους κούτσα-κούτσα απ'τα Νταμάρια και την Λούτσα. Προεκλογικές αψιμαχίες Σημίτη-Καραμανλή απο τα προάστεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τραγική ομολογία Γιωργάκη. Σε ρόλο κομπάρσου η Ελλάδα στα Βαλκάνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πόθεν έσχες: Τι αλλάζει για την πρώτη κατοικία. Μειώνεται το όριο απαλλαγής απο τα 120 τμ στα 35 τμ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πύραυλοι" κατά Ολμπράϊτ. Ανήσυχος ο Γκόρ τα βάζει με τη φιλοπόλεμη "γερακίνα". Παρέλυσε η διπλωματία.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Αντινατοϊκή βόμβα Σημίτη χθές βράδυ στο Κατράκειο. Να τελειώνει ο πόλεμος ζήτησε απο τον Μπέρνς ο πρωθυπουργός. Ενώ χαρακτήρισε παράγοντα ανισορροπίας τις ΗΠΑ.

    ΕΣΤΙΑ: 1950-1999: οι βομβαρδισθέντες. Ο κατάλογος των χωρών "στόχων" των ΗΠΑ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το Χρηματιστήριο παίρνει τα ηνία της οικονομίας. Η Σοφοκλέους υποκαθιστά τις τραπεζικές καταθέσεις και χορηγήσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Βιβλική καταστροφή απειλεί να προκαλέσει το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, η οποία δεν υποκύπτει στην εφαρμογή της "νέας τάξης". Ακυβέρνητο καράβι η Ρωσία τη στιγμή που το ΝΑΤΟ εντείνει τους βομβαρδισμούς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βήμα πίσω με τη ρωσική κρίση την 50ή ημέρα των βομβαρδισμών. Εκτακτα μέτρα προστασίας για 500 στόχους στην Αττική.

    ΝΙΚΗ: Αστάθεια στη Ρωσία. Ο Γέλτσιν απέλυσε τον πρωθυπουργό Πριμακόφ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ψηφοδέλτιο νίκης της λαϊκής αντίστασης. Ευρύτατη απήχηση συναντούν οι θέσεις και η αγωνιστική στάση του ΚΚΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 100 δις ζημίες στη Βόρεια Ελλάδα. Απόρρητη έκθεση της ΤτΕ για τις επιπτώσεις απο την κρίση.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ρωσική ρουλέτα. Αποπομπή Πριμακόφ, πιθανή καθαίρεση Γέλτσιν.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τελειωτική ομοβροντία. Σαρώνει τους... αμάχους το ΝΑΤΟ με εκτεταμένους βομβαρδισμούς.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απο Λαγκάδι σε βάραθρο τα Βαλκάνια για να γίνουν προτεκτοράτο της Αμερικής, ενώ ο ο Μητσοτάκης προτείνεται εθνικός μεσολαβητής.

    [2] Ελληνική οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "την ώρα που οι βόμβες καταστρέφουν τα πάντα στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, εδώ αναδύεται με ταχείς ρυθμούς η "νέα οικονομία", που έχει τη βάση της στην υπερανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς και ανατρέπει παραδοσιακές συνθήκες και σταθερές δεκαετιών. Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετατρέπεται σε πραγματικό ναό του χρήματος και υποκαθιστά ταχύτατα τις παραδοσιακές τραπεζικές καταθέσεις και χορηγήσεις".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν οτι "υψηλά θα παραμείνουν τα επιτόκια για αρκετό διάστημα, ακόμη, έως ότου εξασφαλισθεί η ικανοποίηση του κριτηρίου του πληθωρισμού για την ένταξη στην ΟΝΕ. Παράλληλα, η κυβέρνηση μελετά τώρα τη μείωση, ακόμη και μέσα στους επόμενους δύο με τρείς μήνες των έμμεσων φόρων στα καύσιμα, καθώς και των δαπανών του προϋπολογισμού, επενδυτικών και καταναλωτικών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει οτι "υπερβαίνουν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα 200 δις δρχ οι ζημιές της ελληνικής οικονομίας απο τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο και τα σενάρια για τη λήψη και άλλων έκτακτων μέτρων λιτότητας "φουντώνουν". Οι δυσμενέστατες εξελίξεις φρενάρουν την πτώση των επιτοκίων, μειώνουν τις εξαγωγές και πλήττουν τον τουρισμό".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "σταθεροποιητικές τάσεις, με ελαφρά υποχώρηση του Γενικού Δείκτη επικράτησαν τελικά στη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑΑ καθώς οι ανησυχίες που προκάλεσαν η αποπομπή του Πριμακόφ απο τον πρόεδρο Γέλτσιν και η συνεχιζόμενη ένταση στο Κοσσυφοπέδιο περιόρισαν την αισιοδοξία των επενδυτών".

    [3] Ευρωεκλογές

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "τη φίμωση των μικρών κομμάτων επιδιώκει η κυβέρνηση και με την απαγόρευση της "ανάρτησης πανό ή άλλων αντικειμένων πάνω απο δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους". Με χτεσινή εγκύκλιό του για τον καθορισμό της χρήσης των χώρων που θα παραχωρηθούν στα κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο, το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους και τις κοινότητες, να "αφαιρέσουν άμεσα" πανό ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να αναρτηθούν. Βάζει έτσι έναν ακόμα φραγμό στην έκφραση των μικρότερων, σε εκλογική δύναμη και οικονομικά μέσα, συνδυασμών. Κάτι που γίνεται, μάλιστα, στο όνομα της ευπρέπειας των πόλεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "με εξορμήσειες σε διαμετρικά αντίθετα προάστεια, προς Δυσμάς ο πρωθυπουργός κ. Κων. Σημίτης και προς Ανατολάς ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Κ. Καραμανλής ήτοι απο το Κατράκειο Θέατρο στα "Νταμάρια" της Νίκαιας και απο την παραλιακή Λουτσα, έδωσαν προεκλογικό χρώμα στο χθεσινό απόγευμα της Πρωτευούσης. Συμβολικώς, τα δύο απομεμακρυσμένα μεταξύ τους σημεία, που επέλεξαν γαι τις πολιτικές συγκεντρώσιες και ομιλία οι δύο Ηγέτες, δεικνύν την προσπάθειά τους να εμφανισθούν πολιτικώς διαφορετικοί μεταξύ τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "άνοιξε και τυπικά απο χθές η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Με Προεδρικό Διάταγμα της υπερυπουργού, κ. Β. Παπανδρέου καθορίζεται η ημέρα και η ώρα για την ανάδειξη των 25 Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, με το Προεδρικό Διάταγμα κοινοποιούνται οι ημερομηνίες που θα πρέπει τα κόμματα να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "πόλωση και οξύτατη αντιπαράθεση πολλαπλών επιπέδων θα χαρακτηρίσουν τις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου, ιδιαίτερα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο ένας μήνας που απομένει προβλέπεται να κυλήσει σε κλίμα ακραίων τόνων. Ο επιθετικός πολιτικός λόγος κυριαρχεί και χρακτηρίζεαι ήδη απο τρία παλαιά γνωρίσματα (προσωπικές επιθέσεις, συνθηματολογία και αντιπαράθεση "εφ'όλης της ύλης" ) αλλά και απο την αναβίωση ξεχασμένων μεθόδων, όπως οι μαζικές συγκεντρώσεις".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "μικραίνει η ψαλίδα ανάμεσα στην προπορευόμενη Νέα Δημοκρατάι και στο ΠΑΣΟΚ που ακολουθεί, για τις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει απο δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Χαριλάου Τρικούπη".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ επισημαίνει στο σχόλιό της μεταξύ άλλων οτι " όταν η ανθρωπότητα βρίσκεται σε πολεμική παραφορά, η πολιτική αθλιότητά και χρεωκοπία των κομμάτων της εξουσίας γίνεται πιο ορατή. Ο τυφώνας της ΝΑΤΟϊκής πολεμικής βαρβαρότητας έδειξε οτι τα κόμαμτα εξουσίας στην Ευρώπη αποτελούν θλιβερά ιστορικά ναυάγια. Στην Ελλάδα η πολιτική κατάπτωση των δύο κομμάτων της κυβερνητικής εξουσίας, εμφανίζεται με μεγαλύτερη χοντροκοπιά και ωμότητα. Εν όψει ευρωεκλογών επιλέγουν και επιβάλλουν το καθεστώς των χαρακτηρισμών, των ύβρεων, της τεχνητής πόλωσης και της πολιτικής συσκότισης".

    [4] Πολιτική κρίση στη Ρωσία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "τα σημάδια ήταν εκεί- η σύγκρουση του προέδρου Γέλτσιν με τον πρωθυπουργό Γεβγένι Πριμακόφ είχε αρχίσει απο καιρό. Ομως-εκτιμούσαν πολλοί αναλυτές- ο Ρώσος πρόεδρος θα άκουγε ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης που τον συμβούλευε να μην ανοίγει πολλά μέτωπα σε μια κρίσιμη ώρα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει οτι "τη στιγμή που συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στη Γιουγκοσλαβία, η Ρωσία μία απο τις χώρες-κλειδιά, μπαίνει στη δίνη μιας νέας περιόδου αστάθειας. Ο πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν απέπεμψε χθές τον πρωθυπουργό Γεβγένι Πριμακόφ και διόρισε στη θέση του τον Σεργκέι Στεπάσιν, πρώην υπουργό Εσωτερικών και πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Η αποπομπή του Πριμακόφ ήρθε λίγο πριν την έναρξη στην ελεγχόμενη απο την αντιπολίτευση Δούμα, της συζήτησης για τη διαδικασία καθαίρεσης του Γέλτσιν".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "η απώλεια ελέγχου των εξελίξεων δεν αντιμετωπίζεται πλέον μόνο απο τον Αμερικανό πρόεδρο αλλά και απο το Ρώσο ομόλογό του Μπόρις Γέλτσιν. Ο Ρώσος πρόεδος παίζει απο χθές με την αιφνίδια απόλυση του πρωθυπουργού Γιεβγκένυ Πριμακώφ, ένα επικίνδυνο παιχνίδι, το οποίο συνδέεται με την προσπάθειά του να αποφύγει την καθαίρεση. Το παιχνίδι, όμως αυτό θεωρείται βέβαιο οτι θα διαταράξη την ασταθή ισορροπία μεταξύ Κυβερνήσεως και Κοινοβουλίου, η οποία μέχρι τώρα συνέβαλλε στην σχετική οικονμική σταθερότητα της χώρας".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "σε πολιτική και κυβερνητική κρίση μπήκε απο χθές η Ρωσίας, καθώς ο Μπόρις Γέλτσιν απέπεμψε τον πρωθυπουργό Γεβγένι Πριμακόφ, αναθέτοντας την πρωθυπουργία στον Σεργκέι Στεπάσιν, υπουργό Εσωτερικών. Η Δούμα δεν φαίνεται διατεθειμένη να επικυρώσει το διορισμό του νέου πρωθυπουργού, ενώ αντιμετωπίζει την αποπομπή Πριμακόφ ως κήρυξη πολέμου απο την πλευρά του Γέλτσιν".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι "σε νέα πολιτική κρίση οδηγείται η Ρωσία μετά τη χθεσινή απόφαση του προέδρου Μπ. Γέλτσιν να απομακρύνει τον πρωθυπουργό Γ. Πριμακόφ και να ορίσει στη θέση του τον Σ. Στεπάσιν, έως χθές υπουργό Εσωτερικών. Με την ενέργειά του αυτή ο Μπ. Γιέλτσιν έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τη Δούμα, που κανονικά επρόκειτοα να εξετάσει το θέμα της καθαίρεσής του απο το προεδρικό αξίωμα"

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "σε νέες περιπέτειες έβαλε τη Ρωσία ο Μπόρις Γιέλτσιν, απομακρύνοντας τον πρωθυπουργό Γεβγένι Πριμακόφ. αν και είανι στη συνήθειά του τέτοιες κινήσεις, η νέα κυβενρητική κρίση απειλεί να οδηγήσει τη χώρα στο χάος. Η κλιμάκωση της σύγκρουσης προκαλεί διεθνή αναστάτωση".

    [5] ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει οτι "μια τρύπα στο νερό έχει κάνει το ΝΑΤΟ, έπειτα απο σαρανταπέντε ημέρες βομβαρδισμών σε ολόκληση τη Γιουγκοσλαβία. Εκατοντάδες άμαχοι νεροί, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, απίστευτη καταστροφή για έναν πολύπαθο λαό, είναι τα μοναδικά "επιτεύγματα " των στρατηγών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "όλα είναι έτοιμα για τους νέους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας με ΝΑΤΟϊκά αεροπλάνα που θα εξορμούν απο βάσεις της Τουρκίας και της Ουγγαρίας. Ηδη, η Τουρκία έδωσε τρείς αεροπορικές βάσιες, η μία κοντά στην Ανδριανούπολη, η άλλη απέναντι απο τη Λήμνο και η τρίτη στην επαρχία Τεκίρνταγ. Οσον αφορά την Ουγγαρία, έχουν φτάσει 8 αμερικανικά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού (ιπτάμενα τάνκερ) και εντός των επομένων ημερών αναμένονται 24 μαχητικά F-18".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, "το ΝΑΤΟ καταστρώνει νέο αναπροσαρμοσμένο σχέδιο για την ανάπτυξη χερσαίων δυ νάμεων στο Κοσσυφοπέδιο με βάση την τελευταία προ της αποχωρήσεώς του εισήγηση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής Γερμανού στρατηγού Νάουμαν. Το νέο σχέδιο προβλέπει δύο εναλλακτικές στρατηγικές: μία για την περίπτωση ανάπτυξης ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο στο πλαίσιο ειρηνευτικής συμφωνάις και μια δεύτερη (την κρισιμότερη) για την περίπτωση που η Συμμαχία θα επιχειρήσει χερσαία εισβολή στη Γιουγκοσλαβία".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται οτι "έτοιμο να ισοπεδώσει τη Γιουγκοσλαβία, μέχρι την τελική και πλήρη υποταγή της, δηλώνει το ΝΑΤΟ, το οποίο για μια ακόμη νύχτα βομβάρδισε είκοσι πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Βελιγράδι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει οτι " πόλεμος έχει ξεσπάσει στο Λευκό Οίκο ανάμεσα στον Αλ Γκόρ και τη Μάντλεν Ολμπράϊτ. Ο αντιπρόεδρος βλέπει οτι το αδιέξοδο των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία μειώνει τις πιθανότητες εκλογής του στην προεδρία, ίσως και γι αυτό ακόμα το χρίσμα του υποψηφίου. Η διάστασή του με την υπουργό Εξωτερικών γίνεται διαρκώς και εντονότερη. Την ίδια στιγμή οι διπλωματικές κινήσεις πέφτουν και πάλι σε τέλμα, ενώ το ΝΑΤΟ κλιμακώνει τις αεροπορικές επιθέσεις".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η πορεία ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, οι μετοχές με τα μεγαλύτερα κέρδη στο Χρηματιστήριο, η συνένωση της Δωρικής Τράπεζας με την Τelesis, η εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της Ιονικής Τράπεζας και η αποπομπή του Ρώσου πρωθυπουργού είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "ΥΠΕΘΟ και Τράπεζα Ελλάδος επιμένουν: Οχι βιασύνες με τα επιτόκια".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σχέδιο δράσης για πληθωρισμό, επιτόκια - Στην ΟΝΕ χωρίς παζάρια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ο Γιέλτσιν τάραξε πάλι τις αγορές και το ευρώ - Ανησυχία από την αποπομπή Πριμακόφ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε διελκυστίνδα πολέμου - ειρήνης οι αγορές - Ενδείξεις απορρόφησης κραδασμών στη Ρωσία".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ρωσικό ντόμινο στις αγορές ομολόγων - Εντονη νευρικότητα και διακυμάνσεις".

    [7] ΟΝΕ - Ελλάδα - Σχέδιο δράσης για την οικονομία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Σχέδιο δράσης για την οικονομία, ώστε μέσα στους επτά προσεχείς μήνες να καλυφθούν όλα τα κριτήρια για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, συζήτησαν Γ. Παπαντωνίου και Λ. Παπαδήμος. Στόχος να μειωθεί και να διατηρηθεί στο 2% ο πληθωρισμός και η Ελλάδα να κριθεί σε 10 μήνες από τώρα χωρίς κανένα παζάρι από τους "11".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 13 May 1999 - 8:15:11 UTC