Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 3 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-05-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/05/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Θετικά βήματα για ειρήνη
  • [3] Αντιδράσεις για "χτύπημα" κινεζικής πρεσβείας
  • [4] Ευρωεκλογές
  • [5] Ελληνική οικονομία
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Κρίση στην Γιουγκοσλαβία - Ελλάδα - ΟΝΕ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Τα θετικά βήματα για ειρήνευση στο Κόσοβο, οι αντιδράσεις απο το "χτύπημα" στην κινεζική πρεσβεία, οι ευρωεκλογές και οι επιπτώσεις του πολέμου στην ελληνική οικονομία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ρελάνς Μιλόσεβιτς. Αποσύρει στρατό απο το Κόσοβο, ενώ η ειρήνη κρέμεται σε μια κλωστή. Αγριεύει η Κίνα. Ψελλίζει ο Κλίντον.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Θρίλερ με το "υπερόπλο" της Κίνας. Πώς έκλεψαν την "αόρατη βόμβα" απο τους Αμερικανούς. Ο Κλίντον ζητά συγγνώμη απο το Πεκίνο.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Το χτύπημα στην κινεζική πρεσβεία επιδίωκε: Δολοφονία Μιλόσεβιτς. Το έγκλημα έγινε εν ψυχρώ και προσχεδιασμένα. Ποιοί έδωσαν τις πληροφορίες οτι ο Σέρβος Πρόεδρος βρισκόταν εκεί.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Κρίση: η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται. Εγκλωβισμένο το ΝΑΤΟ, ανάστατο το Πεκίνο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εφάπαξ τέλος για χιλιάδες υπαλλήλους. Πρώτα θύματα όσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν μεταταγεί.

    Η ΑΥΓΗ: Σκληρή αντίδραση Κίνας-πρώτο βήμα Μιλόσεβιτς. Στο εδώλιο το ΝΑΤΟ. Το Πεκίνο απειλεί με βέτο στον ΟΗΕ αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Φάκελος φωτιά καίει τον Μπακούρη. Σκόπιμες καθυστερήσεις στα έργα και περίεργες διαπλοκές καταλογίζουν στον διευθύνοντα σύμβουλο του "Αθήνα 2004".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πρώτο βήμα ειρήνης χθές απο τον Μιλόσεβιτς. Οι Σέρβοι αποσύρουν στρατό απο το Κοσσυφοπέδιο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το σύνδρομο της Κίνας. Το Πεκίνο τρίζει τα δόντια και ζητάει άμεσο τερματισμό του πολέμου.

    ΕΘΝΟΣ: Εξετάσεις με λιγότερη ύλη σε 10 μαθήματα. Πώς το υπουργείο ξεπερνά το κενό των καταλήψεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οπισθεν οι Σέρβοι και το ΝΑΤΟ... ρελαντί. Ο Μιλόσεβιτς αποσύρει το στρατό του απο το Κόσοβο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ιδού οι ένοχοι για την παράδοση Οτσαλάν. "Φωτιά" τα πορίσματα της αντιπολιτεύσεως.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: Που γίνονται 3.625 προσλήψεις μονίμων - εποχικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φώς στο τούνελ. Μιλόσεβιτς: αποσύρω στρατό απο το Κόσοβο. Κλίντον: καλό βήμα, αλλά τα θέλουμε όλα. Ανάν: θετική εξέλιξη. Ανεβάζει τους τόνους η Κίνα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Συμφωνία σταθμός ΟΤΟΕ-Ενωσης Τραπεζών για τις συντάξεις. Με γενναία χρηματοδότηση των τραπεζών οι συντάξεις εξισώνονται με αυτές της Εθνικής.

    ΕΣΤΙΑ: Οι Αμερικανοί χάνουν τον έλεγχο. Τα αλλεπάλληλα λάθη χειρισμού της κρίσεως.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αντεπίθεση" Μιλόσεβιτς. Με τη στήριξη Κίνας και Ρωσίας επιχειρεί ρήγμα στο ΝΑΤΟ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ο "Δράκος" αντεπιτίθεται. Διπλωματική επίθεση απο το Βελιγράδι. Η Κίνα δεν εγκρίνει καμία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας χωρίς τερματισμό των βομβαρδισμών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Το Βελιγράδι αποσύρει στρατό αλλά... Τα "Γεράκια" βομβαρδίζουν την πρόταση Μιλόσεβιτς.

    ΝΙΚΗ: Υποχώρηση-ελιγμός Μιλόσεβιτς. Ανακοίνωσε μερική αποχώρηση απο το Κόσοβο. "Ημίμετρο" το χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ-Θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός. Δεκάδες χιλιάδες λαού σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν την Κυριακή 9 Μάη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εκανε το βήμα ο Μιλόσεβιτς. Αποσύρει απο το Κόσοβο μονάδες του στρατού και της αστυνομίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δείγμα ειρήνης απο το Μιλόσεβιτς.

    [2] Θετικά βήματα για ειρήνη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "ακόμη και ο Κλίντον δηλώνει "ενθαρρημένος " απο την εντυπωσιακή κίνηση του Μιλόσεβιτς να αποσύρει στρατεύματα απο το Κόσοβο, η οποία δημιουργεί νέα δυναμική για την ειρήνη, παρά τις πολεμικές ιαχές των ΝΑΤΟϊκών για συνέχιση των βομβαρδισμών. Αλλά οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου επικεντρώνονται πλέον στο Πεκίνο-που πάντως ανεβάζει τους τόνους-και τη Μόσχα και όχι στις Βρυξέλλες".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "με έναν ελιγμό υποχώρησης που κατά το ΝΑΤΟ αποσκοπεί κυρίως στο πεδίο των εντυπώσεων, απάντησε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στους κλιμακούμενους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ. Με μια αιφνίδια κίνηση ο Σέρβος ηγέτης διέταξε τη μερική αποχώρηση του γιουγκοσλαβικού στρατού απο το Κοσσυφοπέδιο, προκαλώντας αμηχανία στη Συμμαχία, η οποία πάντως αντέδρασε αρνητικά κάνοντα λόγο για "ημίμετρα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "υπο τους συνεχιζόμενους σε... χαλαρούς ρυθμούς βομβαρδισμούς των ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών, το Βελιγράδι ανακοίνωσε, χθές οτι προβαίνει, κατ'ουσίαν, σε στρατιωτική και πολιτική "τακτική υποχώρηση". Χωρίς να δώσει επακριβώς αριθμητικά στοιχεία, η κυβέρνηση Μμιλόσεβιτς δια της Ανωτάτης Διοικήσεως του Γιουγκοσλαβικού Στρατού διαβεβαίωσε οτι οι Ενοπλες Δυνάμεις του Βελιγραδίου στο Κοσσυφοπέδιο θα περιορισθούν "σε επίπεδο κατάστασης ειρήνης πριν την έναρξη των επιθέσεων".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ διερωτάται αν ήταν "διπλωματική μπλόφα ή ένδειξη καλών προθέσεων στην προοπτική συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ, η απόφαση Μιλόσεβιτς να προχωρήσει σε μερική απόσυρση δυνάμεών του απο το Κοσσυφοπέδιο; " και προσθέτει "την έκπληξη διαδέχτηκε η επιφυλακτικότητα και ο σκεπτικισμός -πλήν Μόσχας- καθώς το ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, η Αγγλία και η Γερμανία αποκρυπτογράφησαν την κίνηση του Γιουγκοσλάβου προέδρου ως διπλωματικό τρίκ χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "χωρίς ανταπόκριση απο το ΝΑΤΟ έμεινε η ανακοίνωση του Βελιγραδίου για μερική αποχώρηση των δυνάμεών του απο το Κόσοβο. Η Συμμαχία, το Λονδίνο, η Μαντλίν Ολμπράϊτ αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος Κλίντον έσπευσαν να πούν οτι... δεν τους φθάνει η κίνηση Μιλόσεβιτς και οΣέρβος ηγέτης πρέπει να συμμορφωθεί με όλους τους όρους τους Εδειξαν έτσι οτι τα "γεράκια" έχουν πάντα το πάνω χέρι. Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "το πρώτο ουσιαστικό βήμα για ειρήνη στο Κόσοβο έγινε χθές και το έκανε ο Μιλόσεβιτς. Με δική του εντολή άρχισε η σταδιακή αποχώρηση των γιουγκοσλαβικών στρατευμάτων απο το Κόσοβο και ικανοποιείται έτσι ένας απο τους όρους που είχαν θέσει οι επτά πλουσιότερες χώρες του κόσμου μαζί με τη Ρωσία".

    [3] Αντιδράσεις για "χτύπημα" κινεζικής πρεσβείας

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "η διαμάχη 600 ετών μεταξύ Σέρβων και Αλβανών για το Κοσσυφοπέδιο-μια περιοχή λίγων τετραγωνικών χιλιομέτρων- τείνει πλέον να εξελιχθή σε μείζονα απειλή διαταράξεως της παγκοσμίου ειρήνης. Αφορμή ήταν ο "εκ λάθους" βομβαρδισμός της Κινεζικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι. Αλλά βαθύτερη αιτία είναι ο αμερικανικός ηγεμονισμός και οι ολέθριοι, μέχρι σημείου αφελείας, χειρισμοί των φορέων του στην αντιμετώπιση τοπικών κρίσεων".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "την πολιτική των κανονιοφόρων" που ακολουθεί το ΝΑΤΟ καταδίκασε χθές με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κίνας Ζιάνγκ Ζεμίν, σχολιάζοντας επισήμως το βάρβαρο χτύπημα στην κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου, ενώ συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, που πολιορκούν τις πρεσβείες ΗΠΑ και Βρετανίας στο Πεκίνο. Παράλληλα ο Ζιάνγκ Ζεμίν σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ρώσο πρόεδρο Μπ. Γιέλτσιν τόνισε οτι οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ καθιστούν "αδύνατη τη συζήτηση οποιουδηποτε σχεδίου για την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά οτι "ένα τεράστιο παγκόσμιο αντιΝΑΤΟϊκό μέτωπο, με επικεφαλής το Πεκίνο, φαίνεται οτι έχει αρχίσει να δημιουργείται, καθώς οι συγγνώμες για το "λάθος"που ειπώθηκαν απ'όλους τους δυτικούς ιμπεριαλιστές για το χτύπημα της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι δεν έπεισαν ούτε την κινεζική ηγεσία, ούτε πολύ περισσότερο τον κινεζικό λαό και τους λαούς της Ασίας οι οποίοι με καθημερινές διαδηλώσεις ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και ονομάζουν τον Κλίντον, ως νέο Χίτλερ".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "τη δολοφονάι του Σ. Μιλόσεβιτς επιδίωκαν με το βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι οι "έξυπνες βόμβες" του ΝΑΤΟ. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Μιλόσεβιτς στον Τσερνομίρντιν ενώ -στην ουσία- το παραδέχθηκε έμμεσα το ΝΑΟΤ δηλώνοντας πρώτον οτι δεν πρόκειται για λάθος αλλά για "λανθασμένη πληροφορία" και δεύτερον οτι τους παρέσυραν οι "πληροφοριοδότες" της CIA και του Πενταγώνου στο Βελιγράδι".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ισχυρίζεται οτι "το "λάθος" με τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας επεκτείνει την κρίση με απρόβλεπτες προς το παρόν επιπτώσεις για τη διεθνή ασφάλεια σε περίοδο έντονης ρευστότητας. Μετά τον προβιβασμό της Ρωσίας σε προνομιούχο συνομιλητή για ταΒαλκάνια η αδιέξοδη πολιτική του ΝΑΤΟ φέρνει στη Χερσόνησο του Αίμου και το Πεκίνο το οποίο την τελευταία εικοσαετία δεν ήταν επικεντρωμένο στην περιοχή, λόγω της αδυναμίας του να ασκήσει "διπλωματία μακράς χειρός".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), "διαστάσεις θρίλερ, που ξεπερνάει κατά πολυ και την πιο τολμηρή ταινία κατασκόπων της εποχής του ψυχρού πολέμου παίρνει η αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Κίνα. Η κυβέρνηση Κλίντον αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την Κίνα και την κλοπή των πυρηνικών μστικών εδώ και μερικούς μήνες, όταν αποκαλύφθηκε οτι και μέσα στο Λευκό Οίκο είχε παρεισφρήσει άνθρωπος που διοχέτευσε προφανώς για ιλιγγιώδη χρηματικά ποσά, άκρως απόρρητες πληροφορίες".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι "με σκληρά διπλωματικά μέτρα απαντά το Πεκίνο στο βομβαρδισμό απο το ΝΑΤΟ της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι. Θέτει τέσσερις όρους για την εξομάλυνση των σχέσεων: η έκφραση συγγνώμης και η αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων είναι δύο απο αυτούς. Αλλά και το επίσημο ταξίδι του καγκελάριου Σρέντερ στην Κίνα υποβιβάζεται σε απλή "επίσκεψη εργασίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει οτι "ο Κλίντον προκαλεί τώρα και το Πεκίνο, το οποίο τρίζει τα δόντια απο οργή για τον προσχεδιασμένο βομβαρδισμό της πρεσβείας του στο Βελιγράδι και αξιώνει άμεσο τερματισμό του πολέμου. Οι ΗΠΑ μαζί με την πρεσβεία βομβάρδισαν και τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, για να μη φθάσει ο πόλεμος στο ΣΑ όπου η Κίνα θα προβάλει βέτο".

    [4] Ευρωεκλογές

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "σε αναδίπλωση, αποσύροντας την υποψηφιότητά του απο το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ εξαναγκάστηκε ο "φέρελπις" Σπ. Βούγιας μπροστά στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο Συνασπισμό απο τον οποίο προέρχεται και είχε προβληθεί ως μεγάλη επιτυχία του (ΣΥΝ) η υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει οτι "αν μέχιρ σήμερα η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε γενικώς σε χαμηλούς τόνους, φαίνεται οτι στην τελική ευθεία πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Στο Μαξίμου και τη Χ. Τρικούπη έψαχναν εδώ και αρκετό καιρό να βρούν τρόπους, ώστε να κλείσουν την "ψαλιδα" που χωρίζει τα δύο μεγάλα κόμματα και τελικώς κατέληξαν σε μια λέξη: πόλωση".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "σε νέα συνάντηση που αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα μεταξύ του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Α. Τσοχατζόπουλου θα οριστικοποιηθεί η λίστα του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες που διέρρευσαν απο το Μέγαρο Μαξίμου μιλούσαν για συμφωνάι στη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών που έγινε το Σάββατο. Αντίθετα, κύκλοι που προσκεινται στον κ. Τσοχατζόπουλο υποστήριζαν οτι εξακολουθείνα υπάρχει δυστοκία στην ολοκλήρωση του συνδυασμού αφού πολλά παλαιά και νέα στελέχη πιέζουν για συμμετοχή τους σε αυτόν".

    [5] Ελληνική οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "μεγαλύτερη απο τον μέσο όρο των "15" θα είναι η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα κατά τη διετία 1999-2000, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε το ερευνητικό τμήμα του περιοδικού "Economist". Στο κείμενο της μελέτης που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 6ου ετήσιου φόρουμ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, επισημαίνεται ακόμη οτι η Ελλάδα θα είναι πιθανότατα συνεπής στο "ραντεβού" της με το 2001".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "οι απώλειες της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και ο βαθμός που θα επηρεάσουν αυτές τους δείκτες της οικονομίας θα συνεκτιμηθούν απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την εξέταση της αίτησης της Ελλάδος για την ένταξή της στην ΟΝΕ, στις αρχές του 2000. Αυτό δήλωσε χθές ο αρμόδιος επίτροπος Υβ -Τιμπό ντε Σιλγκί, ενώ το ΕΚΟΦΙΝ απεδέχθη το αίτημα του υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννου Παπαντωνίου να συμμετάσχει η Ελλάδα ενεργά σε όλες τις κοινοτικές επιτροπές για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει οτι "βραχυπρόθεσμα ρίσκα αλλά και μακροπρόθεσμες ευκαιρίες συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία ο πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του βρετανικού οργανισμού Economist Intelligence Unit οι οποίες αποτυπώνονται σε έκθεση που παρουσιάστηκε χθές στο πλαίσιο των εργασιών του "6ου Φόρουμ Θεσσαλονίκης". Οι ευκαιρίες συνίστανται στη "θέση -κλειδί" που κατέχει η Ελλάδα στα Βαλκάνια καθώς και στο γεγονός οτι αποτελεί την πλησιέστερη χώρα-μέλος της ΕΕ παράγοντες που της δίνουν σαφές προβάδισμα στην επιχείρηση ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο και το οικονομικό κόστος για την Ελλάδα θα εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχη την ένταξη στο ευρώ, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί το κριτήριο του πληθωρισμού. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου επανέλαβε χθές οτι δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει καμία πολιτική διαπραγμάτευση με την Κοινότητα για ένταξη στο ευρώ, διότι, όπως είπε, η Ελλάδα "θα μπεί στην ΟΝΕ με το σπαθί της".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι δηλώσεις Ντε Σιλγκί για την ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ, η θετική πορεία των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, η μικρή υποχώρηση τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι εξελίξεις της κρίσης στην Γιουγκοσλαβία είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δήλωση Ντε Σιλγκί για την ένταξη της Ελλάδας: Θα υπολογισθούν οι επιπτώσεις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συσσωρεύει δυνάμεις η Σοφοκλέους - Σταθερά πάνω από τις 4.000 ο Δείκτης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Συγκρατημένη αισιοδοξία από την απόφαση Μιλόσεβιτς - Ημίμετρο θεωρεί το ΝΑΤΟ την αποχώρηση των μισών σερβικών δυνάμεων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εισιτήριο για ΟΝΕ οι ζημιές του πολέμου - Το ECOFIN μας αναθέτει σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ο Μιλόσεβιτς σύρει το ΝΑΤΟ σε συμφωνία, τελειώνει ο πόλεμος - Η αγορά γυρίζει σελίδα".

    [7] Κρίση στην Γιουγκοσλαβία - Ελλάδα - ΟΝΕ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Οι επιπτώσεις του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία στην ελληνική οικονομία θα ληφθούν υπόψη κατά την εξέταση του αιτήματος ένταξης της Ελλάδος στην ΟΝΕ, δήλωσε χθες ο αρμόδιος Επίτροπος, Ιβ Τιμπό Ντε Σιλγκί, αναγνωρίζοντας ότι η χώρα μας υφίσταται το μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 11 May 1999 - 15:37:16 UTC