Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

OMOGENEIAKA NEA (30/05/1996)

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Πέμπτη 30 Μαϊου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ (του Δημ. Παπαγιαννάκη)
  • [02] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΔΑ
  • [03] ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΕΝΣ- ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΥ
  • [04] ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ Ο ΥΠΕΞ κ. Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ (του Δημ. Παπαγιαννάκη)

    Η παράδοση και τα αποκαλυπτήρια αγάλματος στο Ολυμπιακό πάρκο της Ατλάντα με την ευκαιρία των Ολυμπιακών αγώνων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Ιουνίου με τη παρουσία του σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ.κ. Ιάκωβου, του πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κ. Λουκά Τσίλα, του Δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γ. Δέδε , του Δημάρχου της Ατλάντα κ. Μπίλ Κέμπολ και άλλων επισήμων Ελλήνων και Αμερικανών.

    Εκτός από τα αποκαλυπτήρια, έχουν προγραμματισθεί μια σειρά εκδηλώσεων, το τριήμερο αυτό, που θα γίνουν στο Ιδρυμα "Τζίμι Κάρτερ" και στο "Ελληνικό Σπίτι" της Ατλάντα.Το άγαλμα, του οποίου η ιδέα ξεκίνησε από τον κ. Λύσανδρο Ζάκκα -Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Ατλάντα και εκπρόσωπο της Ελληνικής Κοινότητας στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, φιλοτεχνήθηκε από τον κ. Μάικ Κάρλος.Έχει πλάτος 8μ. και ύψος 5.5μ. και διακρίνεται σε τρεις ενότητες .Η πρώτη αναφέρεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 776π.χ. , η δεύτερη στην αναβίωσή τους πριν 100 χρόνια το 1896 και η τρίτη στους σημερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [02] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΔΑ

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Τάμπα της Φλώριδα το 4ο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Οργανισμών της Φλώριδα . Στο συνέδριο παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι της πλειονότητας των ελληνικών σωματείων της Φλώριδα, οι οποίοι προχώρησαν σε αλλαγές του καταστατικού της Olospomd_ar, ενώ με άλλες αποφάσεις τους δημιούργησαν τις προυποθέσεις για τον καλύτερο συντονισμό στα εθνικά θέματα, στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την εκπαίδευση.

    Οι σύνεδροι αποφάσισαν επίσης να μετάσχουν στις εκδηλώσεις του Αγίου Αυγουστίνου 21-22 Ιουνίου που θα γίνουν με την ευκαιρία της επετείου της άφιξης των πρώτων Ελλήνων πριν 230 χρόνια.

    [03] ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΕΝΣ- ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΥ

    "Η Ενότητα του Ελληνισμού αποτελεί προτεραιότητα στο έργο μας " τόνισε σε δηλώσεις του , αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ.Άντριους Άθενς, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία , πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε 4 ηπείρους, προκειμένου να λάβει μέρος στα ισάριθμα συνέδρια των περιφερειακών Σ.Α.Ε. Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, ο κ. Άθενς τη χαρακτήρισε φιλική για να επισημάνει "Έχουμε πολεμήσει 25 χρόνια μαζί για το Πατριαρχείο. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την άποψη ότι έπρεπε να ερωτηθεί και ο Πατριάρχης πριν γίνει το Προεδρικό Διάταγμα για το Σ.Α.Ε. και με βρίσκει και εμένα σύμφωνο. Για το καλό του Ελληνισμού εύχομαι η Ελληνική Κυβέρνηση και το Πατριαρχείο να συμφωνήσουν στο θέμα του Σ.Α.Ε.

    Ο κ. Άθενς απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι δεν συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Αυστραλίας, ιδιαίτερα μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών Αρχιεπισκοπής-Κοινότητας του Σίδνευ.

    [04] ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ Ο ΥΠΕΞ κ. Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ

    Στους Έλληνες του Τορόντο θα μιλήσει το απόγευμα του Σαββάτου 1 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Θόδωρος Πάγκαλος , ο οποίος φθάνει απόψε Πέμπτη στην Καναδική μεγαλούπολη, για να λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ .

    Ο κ. Πάγκαλος , συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Πανούση , νωρίτερα το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Δρ. Θανάση Φούσσια και το διοικητικό του συμβούλιο ,ενώ στη συνέχεια τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών θα δεξιωθούν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Χ. Κοντοβουνίσιος και η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο.

    Στο πλαίσιο των επαφών του με την ομογένεια ο κ. Πάγκαλος αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου κ. Γ. Πιτσικούλη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ κ. Β. Κατσαμπάνη, τον Πρόεδρο tgr Παμμακεδονικής του Οντάριο κ. Β. Σοκλαρίδη και άλλους εκπροσώπους της Ελληνοκαναδικής Ομογένειας.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegro2html v1.00 run on Thursday, 30 May 1996 - 11:31:55