Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

OMOGENEIAKA NEA (28/05/1996)

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Θεσσαλονίκη 28 Μαϊου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ Η.ΠΑ.-ΚΑΝΑΔΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΩΡΗΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΗΤΕΡ ΠΑΟΥΛΟΥΣ.
  • [03] ΤΟΡΟΝΤΟ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ
  • [04] ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (του Κ. Παϊβανά)
  • [05] ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ ΣΑΕ-ΩΚΕΑΝΙΑΣ
  • [06] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΥ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ- ΕΛΛΗΝ. ΚΟΙΝ. ΝΕΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΟΥΑΛΙΑΣ (του Κ. Παιβανά).
  • [07] ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ Η.ΠΑ.-ΚΑΝΑΔΑ

    Για πρώτη φορά στα χρονικά οι δήμαρχοι των πόλεων από όπου πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος στη διάρκεια της εκστρατείας του, θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1997 στο 51ο συνέδριο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ-Καναδά. Οι λεπτομέρειες για την προετοιμασία της μεγαλης αυτής συνάντησης, θα συζητηθούν στο 50ο συνέδριο της Παμμακεδονικής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26-30 Ιουνίου στη Φλώριδα.

    Στο συνέδριο θα μετάσχουν περισσότεροι από 250 συνέδροι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ από την Ελλάδα έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Παντερμαλής κ.α. Επίσης προβλέπεται να ληφθεί απόφαση από τους συνέδρους για την ανάθεση σε μελετητές της συγγραφής της ιστορίας των 50 χρόνων της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ-Καναδά.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΩΡΗΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΗΤΕΡ ΠΑΟΥΛΟΥΣ.

    Με την ιδιότητα του προέδρου των δωρητών μυελού των οστών της μεγάλης ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠA , ο Δρ. Πήτερ Πάουλους εξελέγει Πρόεδρος της αντίστοιχης Αμερικανικής Εταιρείας , η οποία συνεδρίασε πρόσφατα στο Ορλάντο τηςΦλώριδα.

    Στη συνάντηση μετείχαν όλες οι οργανώσεις - μέλη tgr Εταιρείας σε παναμερικανικό επίπεδο και με την επιλογή τους για το αξίωμα του Προέδρου της Εταιρείας τίμησαν τον Δρ. Πήτερ Πάουλους για την πολύχρονη προσφορά του στο τομέα αυτό.

    Ο κ. Πάουλους,ο οποίος διετέλεσε ύπατος πρόεδρος της AXEΠA τη διετία 1978-79 , από το 1989 συγκρότησε Κατάλογο Δωρητών Μυελού των Οστών Ελληνικής Καταγωγής, ενώ με τη συνεργασία άλλων επιφανών Ελλήνων δημιούργησαν Κέντρο Συντονισμού Δωρητών στο Πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέτης. Σημειώνεται ότι η Εταιρεία έχει πρόσβαση σε οργανώσεις δωρητών 30 χωρών με 1.5 εκατ. μέλη.

    [03] ΤΟΡΟΝΤΟ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ

    Την νέα λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει περιοχές του μητροπολιτικού Τορόντο με την καρδιά της ελληνικής συνοικίας που δεν είναι άλλη από την οδό Ντάντφορντ, θα εγκαινιάσει επίσημα την προσεχή Τετάρτη η δήμαρχος του Τορόντο Μπάρμπαρα Χώλ .

    Η νέα αυτή λεωφορειακή γραμμή θα δώσει τη δυνατότητα σε ντόπιους αλλά και τουρίστες να επισκεφθούν τη φημισμένη στο Τορόντο ελληνική συνοικία με τα πανέμορφα μαγαζιά, εστιατόρια και την ελληνική φιλοξενία. Στο μεταξύ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό εμπορικό επιμελητήριο του Μόντρεαλ τιμήθηκαν γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες για τις αξιόλογες δραστηριότητες τους και πρωτοβουλίες στο χώρο της παραγωγής και της οικονομίας.

    [04] ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (του Κ. Παϊβανά)

    Συνέδριο στο οποίο θα συζητηθεί το παρόν και το μέλλον των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης, θα εξεταστεί ο ρόλος και η επιρροή τους σε όλους τους τομείς, θα αναλυθούν τα προβλήματα τους και θα γίνουν προτάσεις για την επίλυση τους θα πραγματοποιηθεί σε μερικές εβδομάδες στη Μελβούρνη.

    Την απόφαση αυτή έλαβε η συνέλευση των ομογενών δημοσιογράφων που εργάζονται σε ομογενειακά μέσα σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης μετά από πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου των ΟΜΜΕ. Από τη συνέλευση εξελέγη Επιτροπή η οποία θα κωδικοποιήσει τις θέσεις και τις απόψεις που ακούστηκαν και θα τις παρουσιάσει στο πρώτο περιφερειακό ΣΑΕ- Ωκεανίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη.

    Στην ίδια επιτροπή ανατέθηκε επίσης να οργανώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρώτο Παναυστραλιανό συνέδριο ομογενειακών μέσων ενημέρωσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι από την Πολιτεία της Βικτώρια εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν ελληνική δημοσιογραφική ένωση με σκοπό να επιδιώξουν τη στενή συνεργασία και δικτύωσή τους με τους Ελληνες δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ-Ωκεανίας Ηλίας Ράλλης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου κ. Μπάμπης Γιαννακόπουλος.

    Τέλος στη συγκέντρωση διαβάστηκε χαιρετισμός προς τους ejpqos~pour των ΟΜΜΕ του Γενικού Διευθυντή του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κ. Σπύρου Κουζινόπουλου στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι το ΜΠΕ προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αμφίδρομη ενημέρωση μεταξύ της μητροπολιτικής Ελλάδας και της ομογένειας και φροντίζει να ενημερώνει μέσω του ηλεκτρονικού του δικτύου, του Internet, της Βαλκανικής Τράπεζας Ειδήσεων και του μηνιαίου περιοδικού "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ" όχι μόνο τα διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο ΟΜΜΕ αλλά και να μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας τα νέα των ομογενών.

    [05] ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ ΣΑΕ-ΩΚΕΑΝΙΑΣ

    Αρχίζουν την Παρασκευή με δείπνο προς τιμήν του Προέδρου του ΣΑΕ Αντριου Αθενς, που παραθέτει ο Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης- Βικτώριας κ. Φουντάς, οι εργασίες του πρώτου περιφερειακού ΣΑΕ Αυστραλίας.

    Στη διάρκεια του τριημέρου οι οχτώ ομάδες εργασίας του ΣΑΕ Αυστραλίας θα καταθέσουν τα πορίσματα της δουλειάς τους ενώ στο τέλος της συνεδρίασης τα συμπεράσματα που θα συγκροτήσουν και το προγραμματισμό δράσης θα ανακοινωθούν στα μέσα ενημέρωσης.

    [06] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΥ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ- ΕΛΛΗΝ. ΚΟΙΝ. ΝΕΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΟΥΑΛΙΑΣ (του Κ. Παιβανά).

    Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφραζαν κοινοτικοί κύκλοι για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και της Κοινότητας καθώς , όπως δήλωναν, ορισμένες από τις απαιτήσεις που προβάλλει η Αρχιεπισκοπή δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές από τα μέλη της Κοινότητας.

    Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Χ. Δανάλης πιέζεται από ορισμένα μέλη του να στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις , διακόπτοντας το διάλογο με την Αρχιεπισκοπή, ενώ άλλοι παράγοντες της Ομογένειας συνιστούν συνέχιση του διαλόγου

    [07] ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

    Με επιτυχία και συγκινητική ανταπόκριση από την πλευρά των αποδήμων πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη το πρώτο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μακεδονικών Χορών, υπό την αιγίδα της Παμμακεδονικής Ενωσης Ευρώπης.

    Από την πλευρά του ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος, σε μήνυμά του, υπογράμμισε ότι " τέτοιες πρωτοβουλίες σφυρηλατούν την ενότητα του απόδημου ελληνισμού, ιδιαίτερα τις μέρες αυτές όπου αμφισβητούνται τα εθνικά μας δίκαια", ενώ η Γενική Γραμματέας του ΥΜΑ-Θ κ. Χρύσα Μανωλιά επεσήμανε ότι στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και η διάδοση του λαογραφικού πλούτου της Μακεδονίας και ευχήθηκε το παράδειγμα των μακεδονικών συλλόγων να βρει μιμητές γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε " ο πολιτισμός προσεγγίζει και συνενώνει τους λαούς".

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Γενικής Γραμματέως του ΥΜΑ-Θ στη Νυρεμβέργη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στη διάρκεια της οποίας sufgt^hgjam θέματα που αφορούν στη δημιουργία Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων στη Γερμανία, στην έλλειψη ενημερωτικού υλικού, στην ύπαρξη οικονομικών και οργανωτικών προβλημάτων.

    Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Επίσκοπος Θερμών Δημήτριος , ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Ευρώπης Πασχάλης Παπαχριστόπουλος, ο Διευθυντής του Ελληνικού Προξενείου Νυρεμβέργης κ. Β.Ζαχαρής καθώς και Πρόεδροι Συλλόγων.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegro2html v1.00 run on Tuesday, 28 May 1996 - 14:01:29