Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-04

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΟ 2007
  • [02] ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • [03] ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ
  • [04] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  • [05] ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 3 ΕΩΣ 6 ΗΜΕΡΩΝ
  • [06] ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
  • [07] ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΙΒΟΥ
  • [08] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

  • [01] ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΟ 2007

    Αθήνα, 4 Μαρτίου 2006 (10:00 UTC+2)

    Η αύξηση του αφορολόγητου από τα 11.000 στα 12.000 ευρώ, σε ένα βήμα, αλλά και η σταδιακή μείωση των δύο κύριων φορολογικών συντελεστών από το 2007, είναι μεταξύ των μέτρων που σχεδιάζει να εφαρμόσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, στην εφημερίδα "Τα Νέα".

    Ο υπουργός επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει τους δύο κύριους φορολογικούς συντελεστές που υπάρχουν σήμερα, το 30% και το 40% και θα αρχίσει να τους μειώνει στο 29% και 39% το 2007, για να φτάσουν σταδιακά στο 25% και το 35% αντίστοιχα, το 2009.

    Αναφέρει, επίσης, ότι σχεδιάζεται η διεύρυνση του κλιμακίου στο οποίο εφαρμόζεται ο κεντρικός φορολογικός συντελεστής, ο οποίος σήμερα περιλαμβάνει τις κατηγορίες εισοδήματος από 13.000 έως 23.000 ευρώ. "Κατ΄ελάχιστον", εξηγεί ο κ.Αλογοσκούφης, "από τις 23.000 θα πάει στις 30.000 και σταδιακά θέλουμε να φθάσει στις 50.000 ευρώ". Όπως διευκρινίζει ο υπουργός, η ταχύτητα με την οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, θα εξαρτηθεί από τις δημοσιονομικές ανάγκες. Αν μπορέσει να γίνει σε ένα βήμα, θα γίνει αμέσως, αλλιώς θα γίνει σταδιακά. "Έτσι, θα μείνουν πια τα πολύ μεγάλα εισοδήματα, τα οποία, βεβαίως, θα φορολογούνται με υψηλότερο συντελεστή".

    Ερωτηθείς για τη φοροδιαφυγή, ο κ.Αλογοσκούφης αναφέρει ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού είναι μία σταδιακή διαδικασία η οποία θα πάρει χρόνο. Τονίζει όμως ότι οι προσπάθειες ενισχύονται λόγω των νέων τεχνολογιών, με αποτέλεσμα οι δυνατότητες διασταυρώσεων να γίνονται όλο και μεγαλύτερες. "θα τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο", δηλώνει ο υπουργός, "διότι αυτό είναι που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε πιο αντικειμενικούς ελέγχους".

    Σε ερώτηση για την πορεία της Σοφοκλέους, ο κ.Αλογοσκούφης αναφέρει ότι οι χρηματαγορές είναι απρόβλεπτες και οι επενδυτές πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι τα χρηματιστήρια έχουν μεγάλες διακυμάνσεις. "Εμείς, νομίζω, έχουμε πει πολλές φορές και σε όλους τους τόνους, ότι ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός", επισημαίνει.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομίας εκτιμά ότι για το ασφαλιστικό έχει διεξαχθεί αρκετή προκαταρκτική συζήτηση και πρέπει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Τονίζει ότι το πρόβλημα έχει δύο διαστάσεις, τη μακροοικονομική, "που είναι τα μελλοντικά ελλείμματα των ταμείων και τα χρέη που δημιουργούν" και την κοινωνική, δηλαδή "οι αδικίες που έχει το σύστημα σήμερα στην Ελλάδα".

    Τέλος, ο κ.Αλογοσκούφης δεν συμφωνεί ότι η κυβέρνηση ακολούθησε φιλελεύθερη γραμμή στην οικονομία, αλλά αντίθετα, τη χαρακτηρίζει πολύ μετριοπαθή, κάτω από τις σημερινές συνθήκες. Κάνει λόγο για εξαιρετικά στενά δημοσιονομικά περιθώρια και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που πρέπει να τηρηθούν. Θεωρεί πάντως ότι "δεν είναι οι μεταρρυθμίσεις αυτές που δημιουργούν πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση", ενώ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιδιώκει τις μεταρρυθμίσεις ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους. "Θεωρώ ότι οι πολιτικοί πρέπει να να λαμβάνουν υπόψη τους και τις κοινωνικές και τις πολιτικές παραμέτρους στις επιλογές τους", καταλήγει ο υπουργός.

    [02] ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 4 Μαρτίου 2006 (10:05 UTC+2)

    Στη Βιέννη θα μεταβεί σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα έχει συνομιλίες με την Αυστριακή ομόλογο της και προεδρεύουσα του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ Ούρσουλα Πλάσνικ και με τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το Κόσοβο Μάρτι Αχτισάαρι.

    Χθες, η κ. Μπακογιάννη ολοκλήρωσε τη βαλκανική της περιοδεία, με την επίσκεψη στην ελληνική δύναμη του Κοσόβου. Νωρίτερα στην Πρίστινα, η υπουργός Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη, είχε συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο του Κοσόβου Φατμίρ Σεϊντίου, όσο και με τον ηγέτη της Αντιπολίτευσης Χασίμ Θάτσι όπου επεσήμανε τη στήριξη της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες γίνονται στη Βιέννη για το τελικό καθεστώς του Κοσόβου, αλλά και την ανάγκη να διεξαχθούν αυτές χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικό, ενώ ανέδειξε το θέμα της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

    Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η διαδικασία εφαρμογής των κριτηρίων που έχει θέσει η Διεθνής Κοινότητα και αναφέρθηκε ακόμη στην προστασία της σερβικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Διαβεβαίωσε πάντως τους συνομιλητές της για τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία των δυτικών Βαλκανίων.

    Ο κ. Σεϊντίου δεσμεύτηκε για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και τόνισε ότι θα επιδιώξει σχέσεις καλής γειτονίας και θα προωθήσει την προσέγγιση του Κοσόβου στις ευρωατλαντικές δομές.

    Ο Χασίμ Θάτσι επανέλαβε ότι "πρέπει να γίνει σεβαστή η θέληση του λαού για ανεξαρτησία" και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι αυτό θα γίνει εντός του 2006.

    Η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε ακόμη με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό του Κοσόβου Αγκίμ Τσέκου, παρουσία του πολιτικού διοικητή και ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, Σέρεν Γέσεν Πέτερσεν και κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Ιμπραήμ Ρουγκόβα.

    Στο πλαίσιο της περιοδείας της, η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε επίσης το Σεράγεβο και το Βελιγράδι, όπου είχε επαφές με τη βοσνιακή και τη σερβική ηγεσία αντίστοιχα.

    [03] ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

    Αθήνα, 4 Μαρτίου 2006 (10:01 UTC+2)

    Ολοκληρώνεται σήμερα η μεγάλη έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την ύπαιθρο, για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

    Η Τροχαία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων. Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια και στους σταθμούς των τρένων και των λεωφορείων. Ωστόσο, προβλήματα εντοπίζονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που ανακοίνωσε χθες το πρωί η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος.

    Τόσο σήμερα, όσο και αύριο, ο καιρός θα είναι καλός, αλλά απο τη Δευτέρα θα αρχίσουν βροχές, πρώτα στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

    Στην αγορά, συνεργεία της αγορανομίας πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους, για να αντιμετωπίσουν φαινόμενα αισχροκερδείας και να διασφαλίσουν την υγιεινή διατροφή των καταναλωτών.

    Κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Βαρβάκειο, στο κέντρο της Αθήνας, κατασχέθηκαν ως ακατάλληλα 155 κιλά κατεψυγμένα καλαμάρια, σουπιές και χταπόδια.

    Επίσης, στην αγορά Μοδιάνο, στη Θεσσαλονίκη κατασχέθηκαν θαλασσινά, ψάρια και όσπρια που προέρχονταν από την Τουρκία και την Πολωνία και επωλούντο ως ελληνικά. Εξάλλου, κατασχέθηκαν 115 κιλά γαρίδες, καραβίδες και σουπιές, τα οποία οι καταστηματάρχες είχαν καταψύξει παράνομα, με σκοπό να τα αποψύξουν και να τα διαθέσουν ως νωπά.

    Την Καθαρά Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά οι λαϊκές αγορές.

    [04] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

    Θεσσαλονίκη, 4 Μαρτίου 2006 (12:58 UTC+2)

    Κανονικά εκτελούνται οι προγραμματισμένες πτήσεις από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, παρά την απεργία του προσωπικού στον έλεγχο των αποσκευών.

    Η απεργία εντάσσεται στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Ομοσπονδία υπαλλήλων προσωπικού ασφαλείας Ελλάδας, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις συμβάσεις εργασίας υπαλλήλων.

    [05] ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 3 ΕΩΣ 6 ΗΜΕΡΩΝ

    Αθήνα, 4 Μαρτίου 2006 (12:54 UTC+2)

    Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 6 ημερών που εκδόθηκε το Σάββατο 04-03-2006/ 1300 β και ισχύει από τη Δευτέρα 06-03-2006 έως και την Πέμπτη 09-03-2006

    Καθαρά Δευτέρα 06- 03-2006

    καιρός: στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά όπου αργότερα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν και θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

    άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις και στα δυτικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

    θερμοκρασία: σε υψηλά επίπεδα κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

    Τρίτη 07- 03-2006

    καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο τα φαινόμενα κατά τόπους στη δυτική και βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του ανατολικού αιγαίου θα είναι έντονα.

    άνεμοι: στην ανατολική νησιωτική χώρα νότιοι θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν λίγο και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί οι οποίοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

    θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

    Τετάρτη 08- 03-2006

    καιρός: κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. χιονιά θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

    άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο ιόνιο θυελλώδεις. στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.

    θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

    Πέμπτη 09- 03-2006

    καιρός: στην ανατολική και νότια Ελλάδα αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και σταδιακή βελτίωση. στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

    άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις οι οποίοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και σταδιακά από τα δυτικά θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

    θερμοκρασία: σε άνοδο.

    [06] ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2006 (23:30 UTC+2)

    Προθεσμία μέχρι το τέλος Μαρτίου έδωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος για τις μεταφορές Ζακ Μπαρό, στην Ελλάδα, για να υποβάλει συγκεκριμένο σχέδιο για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, διαφορετικά αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο παραπομπής της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράνομες κρατικές ενισχύσεις, εκατομμυρίων ευρώ στην πρώην Ολυμπιακή.

    Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κοινοτικός επίτροπος στο περιθώριο των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία. Από τις δηλώσεις του κ. Μπαρό προκύπτει ότι αίτημα της Επιτροπής είναι μία Ολυμπιακή, μικρότερη, χωρίς κρατικές ενισχύσεις, με την πλειοψηφία των μετοχών της νέας εταιρείας να ανήκει σε ιδιώτες.

    [07] ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΙΒΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2006 (22:49 UTC+2)

    Μια βραδιά αφιερωμένη στο στίβο, με χιλιάδες εκθέματα και βαριά ιστορία ήταν η αποψινή, καθώς παρουσία της πολιτικής και τοπικής αρχής εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Μίνω Κυριακού η έκθεση στίβου στο Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν υπάρχουν εκθέματα από τους Ολυμπιονίκες, Βούλα Πατουλίδου, Κώστα Κεντέρη, Τασούλα Κελεσίδου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και πολλών άλλων αθλητών που έγραψαν την δική τους ξεχωριστή ιστορία στον ελληνικό στίβο τα προηγούμενα χρόνια. Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, οι βουλευτές κ.κ. Καλαφάτης, Βενιζέλος, Τσοχατζόπουλος, αρκετοί παράγοντες, εκπρόσωποι και προπονητές πολλών αθλημάτων.

    «Είμαι περήφανος που υπάρχει ένα τέτοιο Μουσείο στη Θεσσαλονίκη και φιλοξενεί μια τέτοια σπουδαία έκθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριακού που έμεινε έκπληκτος από τις κτιριακές εγκαταστάσεις και συνέχισε:

    «Το Μουσείο είναι καλό, αλλά είναι για να βλέπουμε την ιστορία και να διδασκόμαστε για το μέλλον. Η νεολαία σήμερα μπορεί να διαπρέψει διεθνώς, καθώς υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και να συνεχίσει την πετυχημένη συνταγή. Σκοπός της ΕΟΕ και γενικότερα της ολομέλειας είναι να προετοιμάσουμε τις ελληνικές ομάδες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τον τελευταίο καιρό έγιναν πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και πρέπει να δώσουμε μεγάλο αγώνα για να βγάλουμε από πάνω μας την ρετσινιά. Το άσχημο είναι ότι η Πολιτεία δεν μας βοηθάει όσο θα έπρεπε. Είναι αλήθεια ότι φέτος πήραμε πολύ λιγότερα από πέρσι. Όμως δεν θα πρέπει να μείνουμε σε αυτό, καθώς θα πρέπει να αναπτύξουμε ένα σύστημα που θα στηρίζεται αποκλειστικά στους χορηγούς. Επίσης η ΕΟΕ θέλει να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις της στη μάστιγα του ντόπινγκ. Για αυτό το λόγο θα διοργανώσουμε το Φθινόπωρο ένα μεγάλο συνέδριο για αυτό το θέμα. Ένα σημείο επίσης που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι σύντομα θα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό και στο εξής η ΕΟΕ θα είναι όργανο ιδιωτικού δικαίου που θα μπορεί να αναπτύξει και άλλες δραστηριότητες ώστε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έσοδα. Οπως γίνεται και στην Ευρώπη και οι αντίστοιχες Ολυμπιακές Επιτροπές έχουν την δική τους οικονομική αυτονομία».

    Από την άλλη ο πρόεδρος του Μουσείου, Στέλιος Αγγελούδης τόνισε πως: «είναι μια έκθεση άρτια αποτυπωμένη με την ελληνική ιστορία. Μεταξύ των εκθεμάτων είναι και 69 εκθέματα του Πανελληνίου, του ιστορικού αυτού συλλόγου. Το Μουσείο θα συνεχίσει την μεγάλη προσπάθεια».

    Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε πως «είμαι υπερήφανος που στην πόλη μου γίνεται μια τέτοια έκθεση, στην οποία έδωσα και εγώ κάποια εκθέματα. Σίγουρα είναι σημαντική προσπάθεια και εμείς βρισκόμαστε αρωγοί. Η Θεσσαλονίκη αναπτύσσει μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες μα πολύ περισσότερο κατασκευάζουμε πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ολα αυτά δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο πλευρό της νεολαίας».

    Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός αφού επαίνεσε αυτή την προσπάθεια επισήμανε: «Πρόκειται για μια σπουδαία έκθεση. Από τα εκθέματα βλέπουμε ότι η ιστορία του στίβου είναι μεγάλη. Επίσης διαπιστώνουμε ότι μπορούμε την νεολαία να την οδηγήσουμε επίσης στα υψηλά σκαλοπάτια που παλιότερα γνωρίσαμε».

    Τέλος εντύπωση έκανε η δήλωση της Βούλας Πατουλίδου που δήλωσε πως: «αυτή η έκθεση είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δικής μας ιστορίας. Προσωπικά έχω μεγαλώσει στα γήπεδα, συνεχίζω να είμαι σε αυτά και θα πεθάνω σε αυτά» για να συμπληρώσει ο Κώστας Κεντέρης: «Ξυπνούν θύμισες και μεγάλες επιτυχίες. Γνωρίζουμε το παρελθόν για να μπορέσουμε να δούμε και το μέλλον. Η έκθεση είναι πραγματικά εκπληκτική».

    [08] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2006 (23:09 UTC+2)

    Με ανατολίτικο χρώμα συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του 18ου Καρναβαλιού στην Κρύα Βρύση Πέλλας, καθώς σήμερα χορευτές και χορεύτριες έδωσαν παράσταση με θέμα της «1000 και 1 Νύχτες».

    Την σκυτάλη παίρνουν αύριο Βραζιλιάνες χορεύτριες και cheerleaders.

    H μεγάλη παρέλαση των αρμάτων, στην οποία θα συμμετάσχουν 35 άρματα και 1.500 καρναβαλιστές, θα γίνει την Κυριακή, στις 7μμ. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα όπου θα γιορταστούν τα Κούλουμα με οικολογική φασολάδα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 4 March 2006 - 19:14:44 UTC