Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-03

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - Φ. ΠΕΤΡΑΛΙΑ
  • [02] ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ 3% ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ
  • [03] ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ
  • [04] ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΒΡΟΣ
  • [05] ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΣΟΒΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΑΣΙΛΗ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ «ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΙΝΔΟΣ
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - Φ. ΠΕΤΡΑΛΙΑ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2006 (16:46 UTC+2)

    Για θέματα του υπουργείου Τουρισμού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, σε συνεργασία που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Πετυχημένη προμηνύεται η φετινή τουριστική σεζόν, όπως δήλωσε η κ. Πετραλιά, μετά το πέρας της πρώτης συνάντησης που είχε με τον κ. Καραμανλή, ως υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

    Επισήμανε ότι οι οιωνοί είναι πολύ καλοί. Η κ. Πετραλιά σημείωσε ότι ο τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας και τόνισε ότι υπάρχει στρατηγικό σχέδιο που στόχο έχει την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα του ελληνικού τουρισμού.

    «Τα δύο τελευταία χρόνια, σημείωσε, έγιναν βήματα, είναι ώρα να κάνουμε άλματα».

    Στο μεταξύ, νέα Γενική Γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης τοποθετείται η Μαρία Γιαννίρη.

    Η κ. Γιαννίρη είναι νομικός. Διετέλεσε ανώτατη υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και ειδική σύμβουλος στα υπουργεία Πολιτισμού-Αθλητισμού και Υγείας-Πρόνοιας.

    [02] ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ 3% ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2006 (18:24 UTC+2)

    Κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την εισοδηματική πολιτική του 2006 με τη μορφή τροπολογίας στο προς ψήφιση νομοσχέδιο σχετικά με τις «Ρυθμίσεις στο φορολογικό καθεστώς των συνδεδεμένων εταιρειών και άλλες διατάξεις».

    Η εισοδηματική πολιτική για το 2006 προβλέπει αυξήσεις 3% στο βασικό μισθό στο Δημόσιο. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του για την τροπολογία ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, με την ψήφιση της τροπολογίας οι αναπροσαρμοσμένες συντάξεις των λειτουργών, των υπαλλήλων και στρατιωτικών του Δημοσίου θα καταβληθούν στις 19 Απριλίου μαζί με τα αναδρομικά ποσά από 1η Ιανουαρίου 2006.

    Οι αναπροσαρμοσμένοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, λειτουργών και στρατιωτικών θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου, μαζί με τα αναδρομικά ποσά από 1 Ιανουαρίου 2006. Σύμφωνα με την τροπολογία, το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου στις 13 Απριλίου.

    [03] ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2006 (09:51 UTC+2)

    Άρχισε νωρίς το πρωί και κορυφώνεται αύριο το μεσημέρι, με το κλείσιμο των καταστημάτων, η έξοδος των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και των άλλων αστικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας με προορισμό την περιφέρεια ενόψει του εορταστικού τριημέρου της Αποκριάς.

    Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 10 σήμερα το βράδυ θα θέσει σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στο πολεοδομικό συγκρότημα. Τα αυξημένα μέτρα θα εφαρμοστούν και αύριο, αλλά και από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, που αναμένεται να ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομένων στα αστικά κέντρα.

    Συγκεκριμένα, περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο του 1,5 τόνου, θα ισχύουν στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34° χιλιόμετρο), στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας (από το 11° χιλιόμετρο μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα) και στο ρεύμα εξόδου της επαρχιακής οδού Λαγκαδά - Ρεντίνας, από το χωριό Νυμφόπετρα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

    Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας, οι υδροφόρες και τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων.

    Στα διόδια των εθνικών οδών, αλλά και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου θα βρίσκονται συνεργεία της τροχαίας και θα διενεργούνται έλεγχοι με ραντάρ, για τον εντοπισμό παραβατών οδηγών. Επίσης, αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι αλκοτέστ, ενώ στις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής θα χρησιμοποιηθεί από την τροχαία και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

    Στο μεταξύ, αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης και στο σιδηροδρομικό σταθμό. Από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το βράδυ θα δρομολογηθούν επιπλέον λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επιβατών που θα ταξιδέψουν στην Κοζάνη, στη Νάουσα, στην Ξάνθη, και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για τον εορτασμό της Αποκριάς.

    [04] ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΒΡΟΣ

    Αλεξανδρούπολη, 3 Μαρτίου 2006 (15:03 UTC+2)

    Αυτόματοι μετρητές στάθμης ύδατος, προκειμένου να ελέγχεται επί 24ώρου βάσεως η ροή του ποταμού Έβρου τοποθετούνται σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Σήμερα θα τοποθετηθεί πιλοτικά ο πρώτος στην περιοχή του Διδυμοτείχου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα προσφερθεί ένας στη βουλγαρική πλευρά.

    Εν τω μεταξύ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού ο κρατικός μηχανισμός στον Έβρο, καθώς η στάθμη του ποταμού Έβρου ξεπέρασε τα όρια συναγερμού.

    Το πρωί στο Πύθιο το ύψος του νερού μετρήθηκε στα 5,78μ με όριο συναγερμού τα 5,70μ.

    Προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση οι τεχνικές υπηρεσίες της νομαρχίας άνοιξαν δυο θυροφράγματα στον κάμπο του Πυθίου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 5.500 στρ. αγροτικής έκτασης.

    Επίσης, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανόδου της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Έβρο έχουν πλημμυρίσει 2500 στρ. στον κάμπο των Ψαθάδων, ενώ στον ίδιο οικισμό έχει διακοπεί και η παροχή πόσιμου νερού.

    Προβλήματα στην υδροδότηση αντιμετωπίζει και η πόλη του Διδυμοτείχου. Και στις δυο περιοχές η τροφοδοσία των κατοίκων με νερό γίνεται με υδροφόρες του δήμου, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του στρατού.

    Σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Μιχ. Αγγελόπουλος είπε: "Ειμαστε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα απ΄ την προηγούμενη Κυριακή. Εχουμε πλήρη κινητοποίηση, έχουμε κατάλογο εργολάβων και επικοινωνία μαζί τους για την πορεία της αποροής των υδάτων καθώς επίσης και για την κατάσταση των αναχωμάτων με διπλές και τριπλές βάρδιες για να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ξέρουμε τι συμβαίνει".

    Ο.Ο.

    [05] ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΣΟΒΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2006 (18:53 UTC+2)

    Με την επίσκεψη στην ελληνική δύναμη του Κοσόβου ολοκλήρωσε νωρίτερα απόψε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη την επίσκεψή της στην περιοχή.

    Νωρίτερα η κα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό του Κοσόβου Αγκίμ Τσέκου,παρουσία του πολιτικού διοικητή και ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, Σέρεν Γέσεν Πέτερσεν και κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του πρώην προέδρου του Κοσόβου Ιμπραήμ Ρουγκόβα.

    Τελευταίος σταθμός στη βαλκανική περιοδεία της Υπουργού των Εξωτερικών είναι η Βιέννη, όπου η κα Μπακογιάννη θα έχει αύριο συναντήσεις με την Αυστριακή ομόλογό της και προεδρεύουσα του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ Ούρσουλα Πλάσνικ και με τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το Κόσοβο Μάρτι Αχτισάαρι.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ. Ε. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9.30 π.μ.

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2006 (16:29 UTC+2)

    Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαρτίου, στις 9.30 π.μ. στο γραφείο του (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος) ο νέος Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης και την πορεία των μεγάλων έργων.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2006 (14:56 UTC+2)

    Στη διάρκεια εντατικών ελέγχων που διεξήχθησαν από συνεργεία ελεγκτών της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, μετά από σαφή εντολή του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε σούπερ-μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα Κεντρικής Αγοράς κλπ., με σκοπό τον έλεγχο της ποιότητας των πωλουμένων εποχιακών ειδών, εν όψει της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής, διαπιστώθηκαν σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου 2006 οι κατωτέρω παραβάσεις:

    Α) Σε ένα ιχθυοπωλείο στην αγορά ΜΟΔΙΑΝΟ αναγραφόταν στις πινακίδες πώλησης ότι οι βακαλάοι, τα χταπόδια και τα φαγκριά ήταν Ελληνικής προέλευσης, ενώ από τα τιμολόγια προέκυψε ότι προέρχονταν από την Τουρκία.

    Β)Σε δυο ιχθυοπωλεία στην αγορά ΜΟΔΙΑΝΟ βρέθηκαν και δεσμεύθηκαν περίπου 115 κιλά γαρίδες, καραβίδες και σουπιές, τα οποία οι καταστηματάρχες είχαν καταψύξει παράνομα μόνοι τους, με σκοπό να τα αποψύξουν και να τα διαθέσουν ως νωπά. Στο ένα κατάστημα την ώρα του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι διενεργούσε απόψυξη κατεψυγμένων χταποδιών.

    Γ) Σε ένα ιχθυοπωλείο στην αγορά ΜΟΔΙΑΝΟ κατεστράφη 1,5 κιλό βακαλάοι νωποί ακατάλληλοι προς βρώση.

    Δ) Σε κατάστημα ξηρών καρπών στην αγορά ΒΛΑΛΗ η αναγραφή στις πινακίδες της χώρας προέλευσης αναγραφόταν με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραπλανούνται οι καταναλωτές.

    Ε) Σε κατάστημα ειδών παντοπωλείου στην αγορά ΒΛΑΛΗ αναγραφόταν σε όσπρια (φασόλια, ρεβύθια, φακές κλπ) ότι ήταν Ελληνικής προέλευσης, ενώ στην πραγματικότητα ήταν από την Πολωνία την Τουρκία και άλλες χώρες. Επίσης σε παρόμοιο κατάστημα δεν αναγραφόταν σε κανένα από τα πωλούμενα όσπρια η χώρα προέλευσης.

    Στ) Σε σούπερ Μάρκετ η συντήρηση των ειδών τα οποία αλλοιώνονται εύκολα όπως (ταραμά, ταραμοσαλάτες κλπ) ήταν πλημμελής, σε θερμοκρασίες υψηλότερες από τις επιτρεπόμενες.

    Ζ) Σε Λαϊκή αγορά διαπιστώθηκε η πώληση λαχανικών με παραπλανητικές πινακίδες (διπλές τιμές) και η πώληση προϊόντων χωρίς τιμολόγια αγοράς.

    Επίσης ελήφθησαν δείγματα ταραμά, ταραμοσαλάτας, τουρσιών, χαλβά και κονσερβών ιχθυηρών για να εξεταστούν από το Γενικό Χημείο του Κράτους για τις χρωστικές ουσίες, τα συντηρητικά και την παρουσία βαρέων μετάλλων.

    Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά και τις επόμενες ημέρες.

    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον Αρμόδιο Αντινομάρχη Γιώργο Τσαμασλή 6944 272865

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2006 (13:46 UTC+2)

    Με 199 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, την ερχόμενη Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις14:00.

    Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτό της έγκρισης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ε.Υ.Α.Θ. για την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης όμβριων και ακάθαρτων υδάτων στην περιοχή της αλάνας της Τούμπας προϋπολογισμού 800.000 .

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 13:00

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2006 (13:34 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος την ερχόμενη Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 13:00, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Κ. Εγγλέζο θα επιθεωρήσει την πορεία των έργων στο νέο Δημαρχείο. Δηλώσεις για την εξέλιξη του έργου θα γίνουν μετά το τέλος της επιθεώρησης.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ «ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2006 (13:33 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 20:30, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του 4ου ορόφου, του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τελετή βράβευσης με το «ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρα της Γυναίκας».

    Φέτος τιμώμενη γυναίκα είναι η δρ. Ευτυχία Νανάκου, δωρήτρια και ιδρύτρια του Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η πρόεδρος του «Βαφοπούλειου» Πολυξένη Μηλιαρά - Βλαχάκη.

    Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: «Ευτυχία Νανάκου: μια ζωή δημιουργίας και προσφοράς». Ομιλήτρια θα είναι η Γεωργία Λώλου - Αμανατίδου, καθηγήτρια Φιλόλογος, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του Φ.Σ. «Βοήθεια Ζωής προς το Ειδικό Παιδί - Άτομο Β.Ε.»

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2006 (13:32 UTC+2)

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιεί μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων - αφιερωμάτων. Επίκεντρο των πρωτοβουλιών αυτών είναι η γυναίκα που προβάλλεται είτε μέσα από την τέχνη είτε από το κοινωνικό τους έργο.

    Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος στη σημερινή, καθιερωμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους «ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τις πρωτοποριακές του δράσεις πέτυχε να έχει τη γυναίκα στο κέντρο των προτεραιοτήτων του, μέσα από προγράμματα, πρωτοβουλίες και δράσεις για τις πολύτεκνες μητέρες, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις διαζευγμένες, τις κακοποιημένες, για όλες εκείνες που οι σύγχρονες ανάγκες της ζωής και τα προβλήματα τις οδηγούν σε αδιέξοδα».

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτισμού Β. Γάκη.

    Συγκεκριμένα:

    ? Η αντιδημαρχία Πολιτισμού και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής θα διοργανώσουν την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 19:00, στο «Μακεδονία Παλλάς» διάλεξη με βασική ομιλήτρια την πρύτανη κα. Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ με θέμα «Η γυναίκα σήμερα». Στην εκδήλωση αυτή θα τιμηθούν, η καθηγήτρια Ιατρικής ΑΠΘ Ολυμπία Γκίμπα - Τζιαμπίρη, η ζωγράφος Κλειώ Νάτση, η μουσικός Νόρα Λουκίδου, η συνταξιούχος οδηγός του ΟΑΣΘ Θεοδώρα Αριστοτέλους και η σπουδάστρια οδηγός ΚΤΕΛ Ροδάνθη Μπράχου.

    ? Στις 7-9 Μαρτίου η αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Α' Δημοτικό Διαμέρισμα σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με επίκεντρο τη γυναίκα στον κινηματογράφο «Ολύμπιον». Στο αφιέρωμα θα προβληθούν οι ταινίες «8 γυναίκες» του Francois Ozon, «Ο Δρ. Τ. και οι γυναίκες του» του Robert Altman και «Ο άνδρας που αγαπούσε τις γυναίκες» του Francois Truffaut.

    Συγκεκριμένα η ταινία «8 γυναίκες» θα προβληθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου, στις 15:00, την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 17:00 και την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 21:00.

    «Ο Δρ. Τ. και οι γυναίκες του» θα προβληθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 15:00 και την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 19:00.

    Τέλος, «Ο άνδρας που αγαπούσε τις γυναίκες» θα προβληθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου, στις 17:00 και την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 23:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

    ? Η αντιδημαρχία Πολιτισμού θα διοργανώσει εκδήλωση την Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 20:00, στο θέατρο «Εγνατία» με θέμα «Πέντε γυναίκες ηθοποιοί συζητούν για τη Γυναίκα μέσα από τους ρόλους που έχουν ερμηνεύσει». Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος οι ηθοποιοί Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Καστάνη, Αθηνά Μαξίμου, Γωγώ Μπρέμπου και Στέλα Καζάζη. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Κωνσταντίνου.

    ? Τέλος την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 20:00, στην Casa Bianca θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Γυναίκες Εικαστικοί Δημιουργοί της Θεσσαλονίκης».

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκάλεσε για την συγκεκριμένη έκθεση γυναίκες εικαστικές δημιουργούς της πόλης μας να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς τους σε μία από κοινού έκθεση στο χώρο της Casa Bianca.

    Με τη συνεργασία δύο, κυρίως, φορέων - πυρήνων εικαστικής δραστηριότητας του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και του Συλλόγου Διδασκόντων και Αποφοίτων του Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ, μέλη των οποίων είναι οι συμμετέχουσες, επιτεύχθηκε η ικανοποιητική ανταπόκριση στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, γεγονός που καθιστά δυνατό το σχηματισμό σαφούς εικόνας για τη γυναικεία παρουσία στα εικαστικά πράγματα της πόλης μας.

    Μέσα στο σκηνικό αυτό, προβάλλεται με ιδιαίτερη ευαισθησία από το χρωστήρα του ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά η μορφή της Γυναίκας, σύμβολο και προσφιλές θεματικό μοτίβο της τέχνης του.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως 12 Απριλίου.

    Οι γυναίκες εικαστικοί δημιουργοί που συμμετέχουν στην έκθεση είναι (κατά αλφαβητική σειρά):

    Αλεξανδρή Κατερίνα, Αναστασιάδου Ντίνα, Βαχαβιόλου-Ιωαννίδου Μαρία, Βιλδιρίδου-Μακρή Άννα, Βοζαλή Μαρία, Βουκαλή Χαννέ, Γεθσημανή, Γεραρδή - Πασσαλή Μαρία, Γεωργακοπούλου - Μπέκι Θέμις, Γιακαμόζη Σίλια, Γκολίτση - Κουνούπη Στέλλα, Δαβράδου Βάλια, Δελλατόλα Βάλια, Δελλατόλα Κωνσταντίνα, Δημηροπούλου Έλενα, Διαμαντίδου Φωτεινή, Δόγκα - Μπαμπανάτσα Ελεονόρα, Δουρή Χριστίνα, Duis Andje, Ηλιοπούλου Κριστιάνα, Ηλιοπούλου Φλωριάνα, Ιωαννίδου Δ. Κατερίνα, Καζάκη Ιωάννα, Κακάβα Στέλλα, Καλαβάση Καλλιόπη - Ιωάννα, Καλλινικίδου - Μπάκα Αλίκη, Καπλανίδου Νάγια, Καραμανλή Αφροδίτη, Κατσιούρα Κατερίνα, Κελεσίδου Χριστίνα, Κεχαγιά - Θεοδώρου Καίτη, Κομπατσιάρη - Σαραντοπούλου Μαρία, Κοντογόνη - Δεμερτζή Αθηνά, Κούλα Δήμητρα, Κρανιώτου Λιάνα, Κυριακοπούλου Αθηνά, Ματεζόφσκυ - Νικόλτσιου Κατερίνα, Μαυρίδου Συμέλα, Μπαρζίβ Όρλυ, Νάτση Κλειώ, Ξανθοπούλου Τερψιχόρη, Ξυπολίτου Κατερίνα, Οικονόμου - Βλάχου Αίγλη, Παπαδάκη Άννα, Παπαδοπούλου Σοφία, Παπαλάμπρου Ειρήνη, Παππού Πίτσα, Πατσή Μαρία, Πτσικάκου - Αλεξανδρίδου Ελισσάβετ, Ρεϊση Βέτα, Ρόμπου Μαργαρίτα, Σενόγλου Σοφία, Σιδέρη Ηρώ, Σκαρλάτου Θεανώ, Σουρή Ελισσάβετ, Σπάρταλη Άννα, Σταυρούδη Καίτη, Στεφανάκη Καίτη, Σχοινά Ελισσάβετ - Όλγα, Τρίμμη Έλλη, Τσιάχτα Λίνα, Τσιτώτα Ρένα, Χαμιδιελή Φωτεινή, Χαραλαμπίδου Κυριακή, Χατζηιωαννίδου Πόλυ, Χριστοδούλου Δήμητρα.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2006 (13:28 UTC+2)

    Το 6ο και 9ο ΚΑΠΗ διοργανώνουν μεθαύριο (Κυριακή), στις 21:30, στην αίθουσα του «Alexandros Palace» αποκριάτικη εκδήλωση για τα μέλη και τους φίλους των ΚΑΠΗ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορό και τραγούδια ενώ δεν θα αποκλειστούν και κάθε είδους μεταμφιέσεις από τους νέους της γ΄ ηλικίας.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2006 (13:26 UTC+2)

    Σε δύο Δημοτικά Διαμερίσματα, της Άνω Πόλης και της Τούμπας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδηλώσεις με χαρταετούς, σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική για όσους παραμείνουν στην πόλη την Καθαρά Δευτέρα.

    Συγκεκριμένα :

    Παρουσία του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου, στις 11:00 θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Καθαρά Δευτέρα, στον Κέδρινο Λόφο (είσοδος ζωολογικού Κήπου).

    Τα «ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ», που θα αρχίσουν στις 10:00 την Καθαρά Δευτέρα, είναι μια συνδιοργάνωση του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος με τον Δήμο Αγίου Παύλου.

    Εδώ θα αναβιώσουν τα πατροπαράδοτα έθιμα και κυρίως το πέταγμα του χαρταετού. Στην εκδήλωση θα μοιραστούν λαγάνες και χαλβάς, καθώς και εκατοντάδες χαρταετοί, μπαλόνια και πολύχρωμα καπελάκια. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάσουν με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα και να απολαύσουν τους κλόουν, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ που θα υπάρχουν στον χώρο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής και Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, η ορχήστρα «ΝΕΝΑΝΩ» και τα χορευτικά συγκροτήματα του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος και του Δήμου Αγίου Παύλου.

    ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

    ? Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος θα κορυφωθούν με το γλέντι που θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα, 6 Μαρτίου, από τις 10:30, στην αλάνα του γηπέδου του ΠΑΟΚ στη συμβολή των Κλεάνθους και Μικράς Ασίας.

    Τον χώρο της εκδήλωσης θα επισκεφθεί ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος στις 11:30 - 12:00. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το 9μελές λαϊκό συγκρότημα του Σταύρου Ξενίδη, ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Ρωμιοσύνη» με ποντιακούς χορούς και τραγούδια και το χορευτικό συγκρότημα του Ι.Ν. Αγίου Θεράποντα με παραδοσιακούς χορούς. Επίσης στην εκδήλωση θα μοιραστούν παραδοσιακά εδέσματα (χαλβάς, λαγάνα, τουρσί, ελιές σουπιές, ρετσίνα, κ.ά.) και χαρταετοί.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΙΝΔΟΣ

    Κοζάνη, 3 Μαρτίου 2006 (11:30 UTC+2)

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΝΔΟΣ:

    Ενώνουμε ιδέες και δυνάμεις επιτυγχάνοντας θετικά αποτελέσματα.

    Με την ομόφωνη έγκριση της απόφασης για όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 3 Μαρτίου οι εργασίες της 2ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου, που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια στο Εκθεσιακό Κέντρο Στακοίλα Κοζάνης.

    «Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Και απέναντι στις προκλήσεις αυτές καλούμαστε να απαντήσουμε με όραμα, υπευθυνότητα και συστηματική δουλειά. Το Πρόγραμμα «Πίνδος» απαντά με επιτυχία σε αυτά τα ζητούμενα» τόνισε κ. Φώλιας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «από την ημερομηνία σύλληψης της ιδέας του Προγράμματος μέχρι την έναρξη υλοποίησής του, παρήλθε ελάχιστο χρονικό διάστημα, λιγότερο του ενός έτους, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα στη χώρα μας».

    Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε ότι «η συντονισμένη προσπάθεια όλων των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Φορέων είχε σαν αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να υλοποιείται ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης με αμιγώς εθνικούς πόρους με διαφανείς, γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες» και εξέφρασε την ικανοποιήσή του για το γεγονός ότι «με γρήγορους ρυθμούς διαμορφώνονται συνθήκες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του ορεινού όγκου του τόπου μας και κατ' επέκταση οι προϋποθέσεις συγκράτησης του πληθυσμού και προσέλκυσης νέων ανθρώπων».

    Η Επιτροπή Παρακολούθησης διαπίστωσε την αξιόλογη πρόοδο των προβλεπόμενων διαδικασιών από την 1η Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Παρακολούθησης, ενέκρινε την ένταξη νέων έργων όπως επίσης και την ανάπτυξη συνεργειών ανάμεσα στο Πρόγραμμα « Πίνδος» και τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Γ και Δ ΚΠΣ. Επίσης έγινε η παρουσίαση του συστήματος άμεσης και δυναμικής παρακολούθησης του Προγράμματος μέσω της ιστοσελίδας www.progpindos.gr

    Όπως επεσήμανε ο κ. Φώλιας η επιτυχία του προγράμματος έχει ιδιαίτερη σημασία για ολόκληρη τη χώρα καθώς όπως σημείωσε «είναι πρόγραμμα πιλότος το οποίο θα προσδιορίσει τη μορφή αντίστοιχων προγραμμάτων για τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών σε κάθε γωνιά της χώρας μας».

    Καταλήγοντας στην εισήγησή του ο κ. Φώλιας υπογράμμισε: « Μέσα από το Πρόγραμμα Πίνδος αποδεικνύουμε στην πράξη τη σημασία του να αντιλαμβανόμαστε έγκαιρα τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καιρών. Να προτάσσουμε το κοινό, το συλλογικό συμφέρον. Να βρίσκουμε όλα εκείνα τα σημεία που ορίζουν κοινούς τόπους. Να ενώνουμε ιδέες και δυνάμεις επιτυγχάνοντας θετικά αποτελέσματα. Να διαγράφουμε κάθε διαχωριστική γραμμή, είτε πολιτική είτε γεωγραφική. Μπορούμε και πρέπει να ακολουθήσουμε ανάλογες πρακτικές παντού. Αυτή είναι στρατηγική επιλογή μας και ο σταθερός μας προσανατολισμός. Ο δρόμος των λύσεων. Ο δρόμος της προόδου. Ο δρόμος των αλλαγών, των τομών και των μεταρρυθμίσεων. Για την περιφερειακή ανάπτυξη. Για τη βελτίωση της καθημερινότητας κάθε πολίτη και όχι μόνο των λίγων».

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη.

    «Κύριε Υπουργέ,

    αγαπητά μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης,

    αγαπητοί προσκεκλημένοι,

    για όλους εμάς που πιστέψαμε στο εγχείρημα για την ανάπτυξη της Πίνδου, η πρόοδος της πορείας του προγράμματος επιβεβαιώνει συνεχώς την ορθότητα της επιλογής μας και την οραματικότητα του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Φώλια Χρ.

    Το κατάλληλο μίγμα πολιτικής βούλησης, σχεδιασμού, εξασφάλισης πόρων και αποτελεσματικού συντονισμού έδωσε τα πρώτα αποτελέσματα σε ότι αφορά στις υποδομές.

    Βέβαια ο στόχος μας δεν είναι μόνο αυτός.

    Συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι, οι υποδομές μεταφορών, τα έργα προστασίας και ανάδειξης του πολιτισμού και της κληρονομιάς, αποτελούν το υπόβαθρο πάνω στο οποίο προσδοκούμε ότι θα αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, με δράσεις που θα δημιουργήσουν κινητικότητα στην τοπική οικονομία και θέσεις εργασίας.

    Από την πρώτη στιγμή, στον Ασπροπόταμο Τρικάλων, αποδεχθήκαμε ότι η στρατηγική μας θα πρέπει να προωθεί την ανάπτυξη της οικονομίας με βάση τον εσωτερικό τουρισμό και την επιτόπου προώθηση της τοπικής παραγωγής.

    Θα πρέπει δε να συντελείται σ'ένα αναπτυξιακό υπόβαθρο που θα σέβεται το περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής.

    Θα πρέπει να διασφαλίζει παράλληλα συνθήκες βελτιωμένης ποιότητας ζωής και να στηρίζεται στην παροχή βασικών υπηρεσιών από μικρά αστικά κέντρα, εντός του χώρου εφαρμογής του προγράμματος.

    Επιτρέψτε μου λοιπόν να θέσω ορισμένα ζητήματα, σε συνέχεια των παραπάνω :

    1. Στα πλαίσια της 4ης Προγραμματικής Περιόδου, που βρίσκεται μπροστά μας, θα πρέπει να εφαρμοστούν στην περιοχή πολιτικές και προγράμματα που θα στηρίζουν την διαφοροποίηση της οικονομίας και θα διευρύνουν την παραγωγική της βάση.

    Το παραγωγικό περιβάλλον θα αποτελέσει το υπομόχλιο στο οποίο μακροπρόθεσμα θα στηριχθεί η ανάπτυξη της περιοχής και η επίτευξη των στόχων μας.

    Η επιτόπου συσκευασία και προώθηση της τοπικής παραγωγής, η βιοτεχνική δραστηριότητα που θα στηρίζεται στους φυσικούς πόρους και στις τοπικές δεξιότητες και η δικτύωση ομοειδών κλάδων αποτελούν μερικές μόνο σκέψεις που θα βρουν πρόσφορο έδαφος.

    2. Παράλληλα θα πρέπει να υλοποιηθούν οι αναγκαίες δράσεις εκπαίδευσης - κατάρτισης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των Π.Ε.Π.

    Με τον τρόπο αυτό θα προετοιμαστεί κατάλληλα το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, προκειμένου να βελτιώσει την ικανότητά του να δεχθεί καινοτόμες ιδέες και να αφομοιώσει νεωτερισμούς.

    3. Τέλος επιθυμώ να επισημάνω την ανάγκη ύπαρξης συμπληρωματικότητας όλων των πόρων που διατίθενται ή θα διατεθούν στην περιοχή, προκειμένου να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων.

    Η ενεργή συμμετοχή όλων στα πλαίσια του ρόλου και των αρμοδιοτήτων μας, θα δυναμώσει το όραμά μας και θα το κάνει πιο προσεγγίσιμο.

    Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι να συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη, φαντασία και αποτελεσματικότητα».

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2006 (10:13 UTC+2)

    Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης υπενθυμίζεται ότι, το Ωράριο Λειτουργίας των Καταστημάτων Τροφίμων, του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης για την Καθαρά Δευτέρα (ημιαργία), έχει ως ακολούθως:

    Παντοπωλεία, Κρεοπωλεία και Οπωρολαχανοπωλεία

    ανοικτά από της 8 π.μ. έως της 2 μ.μ.

    ( Β.Δ. 11-11-1959, ΦΕΚ265/τ.Α'/8-12-59 )

    Τα υπόλοιπα καταστήματα παραμένουν κλειστά.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 3 March 2006 - 19:13:55 UTC