Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 11-03-15

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

This message is in MIME format. The first part should be readable text, while the remaining parts are likely unreadable without MIME-aware tools.

--1427249692-389452397-1300222704=:5162 Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-7; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 8BIT

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Αριθμός Δελτίου: 321508109

Έκδοση 1

BRIEFING(150311)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2011

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Καλό μεσημέρι.

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα τα στοιχεία εξαγωγών προϊόντων για το μήνα Ιανουάριο, όπου παρατηρείται μια πολύ σημαντική αύξηση κατά 40%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό που δείχνει την εξωστρέφεια η οποία αρχίζει να διέπει, πλέον, τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και το ότι όταν θέλουμε, μπορούμε να διαθέτουμε ποιοτικά προϊόντα τα οποία να διατίθενται στο εξωτερικό και να γινόμαστε ανταγωνιστικοί.

Αυτή η μεγάλη αύξηση σίγουρα αποτελεί πολύτιμο οδηγό συμπεριφοράς των ελληνικών επιχειρήσεων και φυσικά, της ελληνικής Πολιτείας. Αποδεικνύει ότι πραγματικά υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα και οφείλουμε όλοι μας να τα ψάξουμε, να τα αναγνωρίσουμε και φυσικά να τα εκμεταλλευτούμε.

Θα ήθελα, επίσης, να υπογραμμίσω ότι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες και οι έλεγχοι του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για μείωση τιμών στην ελληνική αγορά, έτσι ώστε αυτή η μείωση να φθάσει και στην ελάφρυνσή του μηνιαίου προϋπολογισμού των νοικοκυριών.

Είναι σημαντικό ότι το Φεβρουάριο παρατηρήθηκε 14% πτώση των τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς. Κάτι που αποτυπώνεται και στην πτώση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή. Το σημαντικό συμπέρασμα από αυτούς τους δείκτες είναι ότι από μήνα σε μήνα παρατηρούμε μια βελτίωση της θέσης του καταναλωτή, του Έλληνα πολίτη, ο οποίος ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα πραγματικά δοκιμάζεται. Άρα, αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Η εκτίμηση και η προσπάθεια είναι να υπάρχει μια συνεχής πορεία βελτίωσης της θέσης του καταναλωτή στη χώρα μας, ώστε να ανακουφίζονται οι πολίτες και ειδικά οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, μια αυτονόητη κατάσταση, ούτε είναι και κάτι που έρχεται μόνο του. Απαιτεί συνεχή προσπάθεια, τακτικούς ελέγχους, μηχανισμούς που επιτέλους δείχνουν να λειτουργούν και φυσικά, ισχυρή πολιτική βούληση, η οποία εννοείται ότι υπάρχει.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να σας ρωτήσω, αν εκτιμάτε ότι πίσω από αυτά τα e-mail, τις αναρτήσεις που φέρονται να σκόρπισαν τον πανικό την περασμένη Παρασκευή για χρεοκοπία της χώρας, βρίσκεται κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι, φυσικά. Δεν έχω πει κάτι τέτοιο, ούτε θα μπορούσα να πω, από τη στιγμή που υπάρχει διαδικασία διερεύνησης και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί πραγματικά τέτοιου είδους άφρονες ενέργειες είναι και εγκληματικές. Ενέργειες στις οποίες οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να δίνουν τη δέουσα απαξίωση. Να πούμε ότι για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πως όσοι επενδύουν - και αυτό, φυσικά, δεν είναι θέμα αστεϊσμού - σε καταστάσεις που επιφέρουν, σκορπίζουν πανικό και τρομοκρατούν τους Έλληνες πολίτες ως προς την κατάσταση της χώρας και ως προς το εισόδημά μας, θα έχουν την απάντηση που τους πρέπει, από τη Δικαιοσύνη και από τις διωκτικές Αρχές. Αυτό είναι δεδομένο. Θα πρέπει, επιτέλους, να συναισθανθούμε όλοι μας τις ευθύνες μας και ως άτομα φυσικά, έτσι ώστε να μην ξανασυναντήσουμε φαινόμενα όπως ένα απαράδεκτο, συκοφαντικό και με εγκληματικά αποτελέσματα, e-mail, το οποίο διακινήθηκε τις τελευταίες μέρες.

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Σε συνέντευξή του το πρωί ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Καρχιμάκης, είπε ότι διαβάζει σχετικές αναφορές, στοχοποιώντας τη Ν.Δ., σε blogs. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Ν.Δ. κ. Μιχελάκης απάντησε ότι αν δεν αναφέρει τις πηγές του θα είναι συκοφάντης. Θα ήθελα τη δική σας απάντηση.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν πρόκειται να σχολιάσω συνεντεύξεις ή δηλώσεις του κ. Μιχελάκη. Ο κ. Καρχιμάκης νομίζω ότι δεν μίλησε για Ν.Δ. Ο κ. Μιχελάκης, βέβαια, καλό θα είναι, την ευαισθησία που επέδειξε, να χαρακτηρίζει συκοφάντη το Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να την επιδεικνύει και όταν οι επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος της Ν.Δ. βρίθουν συκοφαντιών, ψευδών αναφορών και υβριστικών επιθέσεων.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Η Ν.Δ., επίσης, δια του κ. Μιχελάκη, κάνει μια ερώτηση αν υπάρχει κρυφή ατζέντα από την κυβέρνηση και αν η συμφωνία των Βρυξελλών έχει από πίσω νέα μέτρα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κρυφή ατζέντα - την οποία απ` όσο αντιλαμβάνομαι θα ακούμε συνέχεια από τη Ν.Δ.- είναι η νέα τακτική αποδόμησης της Ν.Δ. προς οποιαδήποτε επιτυχία έχει η χώρα μας. Είναι η νέα τακτική της Ν.Δ. την οποία καταγγέλλω από αυτή τη θέση όπου οτιδήποτε γίνεται θα το ανάγει σε κρυφή ατζέντα. Οποιαδήποτε σύγκρουση της κυβέρνησης με συμφέροντα, οποιοδήποτε μεγάλο ή μικρό θετικό βήμα γίνεται, όπως έγινε και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, πίσω από αυτές τις επιτυχίες θα ανακαλύπτεται η κρυφή ατζέντα, την οποία φυσικά όσο δεν μας τη λέει η Ν.Δ., θα είναι κρυφή και θα ίπταται και θα διαρρέεται, έτσι όπως προσπαθεί να κάνει η Ν.Δ.

Η Ν.Δ. επικαλείται ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα για τις μικροδιευκολύνσεις, οι οποίες λέει ότι έγιναν - τα μικρά, πολύ μικρά βήματα σ` αυτή τη Σύνοδο Κορυφής - και φυσικά οποιαδήποτε επιτυχία θα την απαξιώνει, λέγοντας ότι είναι μικροδιευκολύνσεις και πολύ μικρή επιτυχία. Λες και αυτή η επιτυχία δεν αφορά τη χώρα μας, αλλά αφορά στην κυβέρνηση. Και θα ανακαλύπτει ότι πίσω από όλα αυτά, μέσα από σενάρια συνωμοσίας, υπάρχει κρυφή ατζέντα. Είναι η τακτική της Ν.Δ., η οποία δεν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο και δεν μπορεί να αντιληφθεί, δυστυχώς, το σημαντικό διακύβευμα, που έχει να κάνει με την κατάσταση της χώρας μας και τη συμπεριφορά των εταίρων μας στη Σύνοδο Κορυφής.

Και επειδή, ακριβώς, προσπαθεί εδώ και μέρες να αρθρώσει πολιτικό λόγο, να βρει μια συγκεκριμένη πολιτική θέση, η οποία ξεκίνησε από τον αναπληρωτή γραμματέα των οικονομικών της και έφθασε ο κ. Σαμαράς να προσπαθεί μέσα από τρεις διαδοχικές θέσεις, από τις οποίες καμία δεν ήταν ίδια με την άλλη, να βρει ακριβώς τι έχουν να πουν. Και επειδή αποδεικνύεται ότι δεν έχουν να πουν τίποτε, προσπαθούν να ανακαλύψουν κρυφή ατζέντα και να φτιάξουν ένα κλίμα συνωμοσιολογίας. Είναι ξεκάθαρο, όμως, το γιατί το κάνουν. Σαφώς και δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με διαπραγματεύσεις. Εδώ έχουμε να κάνουμε με αποφάσεις, οι οποίες θα υιοθετηθούν και θα επικυρωθούν τυπικά στις 25 Μαρτίου. Εμείς προχωράμε για τα συμφέροντα της χώρας. Η Ελλάδα προχωρά και η Ν.Δ. ας μείνει να επικαλείται την κρυφή ατζέντα. Είναι δικό της θέμα.

ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, κ. Στέφεν Ζάιμπαρτ, είπε χθες, μιλώντας στους Γερμανούς βουλευτές, ότι οι αποφάσεις της άτυπης Συνόδου της Παρασκευής, επήλθαν κατόπιν δεσμεύσεων της Ελλάδας για περαιτέρω περικοπές και μέτρα. Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση αυτή τη δήλωση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εννοείται ότι δεν θα σχολιάσω τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Γερμανίας. Αυτό που έχουμε πει εμείς και απολογούμαστε προς τον ελληνικό λαό και ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό σε όλα τα επίπεδα, σε επίπεδο Κοινοβουλίου, σε επίπεδο πολιτικών συνομιλητών, είναι ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πήγαμε πολύ ξεκάθαρα στη Σύνοδο Κορυφής, με ειλικρίνεια, παρουσιάσαμε την πραγματική κατάσταση της χώρας μας και διαπραγματευτήκαμε με 17 χώρες με αλληλοσυγκρουόμενα, πολλές φορές, συμφέροντα. Και επειδή αναγνώρισαν και το τι κάναμε και τις προοπτικές τις οποίες δημιουργούμε για την ίδια μας τη χώρα, είχαμε και αυτά τα αποτελέσματα τα οποία μένουν να τυποποιηθούν, να επικυρωθούν ή ακόμη και να διευρυνθούν εάν είναι εύκολο - και αυτό είναι το ευκταίο, φυσικά - στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου. Οτιδήποτε άλλο δεν μας αφορά. Είμαστε ξεκάθαροι προς τον ελληνικό λαό. Αυτές οι δεσμεύσεις που είχαμε - και πιθανόν να εννοεί αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας - για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για τα 50 δις ευρώ, είναι δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό. Είναι κυβερνητική θέση. Ας σταματήσουμε επιτέλους να βλέπουμε ότι πίσω από οποιαδήποτε απόφαση υπάρχει η τρόικα, υπάρχει η Γερμανία, υπάρχει η Ε.Ε., υπάρχουν οι ξένες δυνάμεις. Οι αποφάσεις είναι δικές μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι αν δεν πάρουμε σημαντικότατες αποφάσεις, ειδικά αυτό το χρονικό διάστημα, δεν θα βγούμε από την κρίση. Οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες, είναι σαφείς. Αυτές τις επιλογές μας παραθέσαμε και στους εταίρους μας. Αυτές αναγνωρίστηκαν και υπάρχουν και μέσα στο σχέδιο συμφωνίας που κυκλοφόρησε επίσημα την Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής. Και αυτές είναι οι μόνες δεσμεύσεις που έχουμε και είναι δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό.

ΝΑΝΟΣ: Είπε ο Γ. Παπανδρέου για τις Βρυξέλλες, ότι η μάχη κερδήθηκε και στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο είχε πει χαρακτηριστικά ότι «τώρα αρχίζει ο πόλεμος». Ο «πόλεμος», εννοούσε τον πόλεμο που θα έχει η κυβέρνηση με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, εφόσον αρχίσει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Πόλεμος», με τη μεταφορική έννοια του όρου. Περιγράφει, ακριβώς, την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, στην οποία πολιτευόμαστε, στην οποία αγωνιζόμαστε για το συμφέρον της χώρας μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά, το έχουμε πει πολλές φορές, ότι λειτουργούμε σε μια κατάσταση με ειδικές συνθήκες. Και φυσικά αυτή η κατάσταση εξακολουθεί να υπάρχει, γιατί μπορεί να κάνουμε θετικά βήματα, μπορεί να μας αναγνωρίζεται το πόσο σημαντικά ζητήματα έχουμε ανοίξει, αλλά φυσικά, εάν δεν συνεχίσουμε τις ίδιες προσπάθειες με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς και μεγαλύτερη αφοσίωση, δεν θα είμαστε σίγουροι ότι θα βγούμε από την κρίση, κάνοντας και τις πολύ μεγάλες αλλαγές. Όσον αφορά στη θέση που αναφέρατε, στη στάση των συνδικαλιστών, όλοι έχουν το στοιχείο της υπευθυνότητας. Είμαστε σίγουροι. Όλοι αντιλαμβανόμαστε, οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, ότι βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή τη φάση και φυσικά όλοι αναλαμβάνουμε το κόστος της συμπεριφοράς μας απέναντι στον ελληνικό λαό και μόνο.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Εάν ήσασταν αντιπολίτευση και βλέπατε έναν Πρωθυπουργό να κάνει υπουργικό συμβούλιο Καθαρά Δευτέρα, άλλο ένα υπουργικό συμβούλιο προχθές, Κυριακή απόγευμα, σήμερα να μιλά στους βουλευτές του και να τους λέει πράγματα που θα τα ακούσουν και αύριο στη Βουλή, τι θα λέγατε; Ότι είναι υπερβολική δράση ή μια παράσταση δράσης για επικοινωνιακούς λόγους;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα έλεγα ότι επιτέλους υπάρχει μια κυβέρνηση που δουλεύει. Εάν σκεφτούμε, μάλιστα, ότι όταν ήμασταν αντιπολίτευση μετρούσαμε δύο-τρία υπουργικά συμβούλια σε όλη τη θητεία της κυβέρνησης της Ν.Δ., τότε η διαφορά είναι εμφανής. Δεν μας ενδιαφέρει η επικοινωνία. Δεν το κάνουμε για επικοινωνιακούς λόγους. Έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τους βουλευτές μας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και κυρίως έχουμε υποχρέωση να προκαλέσουμε συζήτηση. Γιατί αύριο στη Βουλή θα γίνει ενημέρωση, αλλά θα γίνει και συζήτηση, που σημαίνει ότι θα ακούσουμε και τις θέσεις των πολιτικών αρχηγών, μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Δεν δουλεύουμε για να δουλεύουμε. Αλλά, επανέρχομαι σε αυτό που είπα προηγουμένως ότι αυτή η κυβέρνηση δουλεύει σε έκτακτες συνθήκες, όσο και να προσπαθούν κάποιοι να τη λοιδορήσουν ότι δουλεύει και κάνει ανακοινώσεις μεσάνυχτα ή ότι δουλεύει Κυριακές και Καθαρές Δευτέρες. Η στοιχειώδης υποχρέωση που έχουμε και το στοιχειώδες συναίσθημα ευθύνης, ακριβώς αυτή την τακτική επιβάλλει. Και μάλιστα, όπως είπα προηγουμένως, ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση και ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Και μια ακόμη ερώτηση: Απ' ό,τι διαφαίνεται ανοίγεται ένα ευρύ μέτωπο αντιδράσεων για το θέμα των συνενώσεων των σχολείων. Θα συνεχίσετε όπως έχετε προγραμματίσει ή θα καλέσετε τους συνδικαλιστικούς φορείς, τις κοινωνικές οργανώσεις, τους δήμους γιατί όλοι αυτοί ενδιαφέρονται για να συζητήσετε μήπως και διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα, έστω κατά τι;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ' όλα, το θέμα των συνενώσεων και των συγχωνεύσεων σχολείων είναι ένα θέμα που ανοίγει κάθε χρόνο. Εμείς φέτος ήρθαμε και κάναμε μία μεγάλη τομή με τις συγχωνεύσεις που γίνονται. Η τομή έχει καθαρά παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια. Αυτά τα κριτήρια έχουν ληφθεί υπ' όψη. Οι συγχωνεύσεις δεν γίνονται επειδή κάποιος μας το επέβαλε, αυτό είναι ξεκάθαρο. Υπήρχε και υπάρχει σε εξέλιξη μία προσπάθεια, έτσι ώστε να γίνει πιο ορθολογική διαχείριση των συγχωνεύσεων και των συνενώσεων σχολείων και σταματάμε επιτέλους το εκπαιδευτικά απαράδεκτο καθεστώς της ύπαρξης μονοθέσιων και διθέσιων σχολείων, με έναν δάσκαλο να κάνει μάθημα στα παιδιά όλων των τάξεων, από την Α΄ μέχρι την ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού συγχρόνως. Μια εκπαιδευτική κατάσταση που μας έφερνε στο μυαλό τη 10ετία του 1950.

Βρισκόμαστε στο 2011. Ετοιμάζουμε το νέο σχολείο με ειδικότητες και εξειδικεύσεις μαθημάτων μέσα στο Δημοτικό, με ξένες γλώσσες, με τεχνολογία, με μια σειρά από άλλα μαθήματα. Και φυσικά, γίνεται αντιληπτό ότι ένα παιδί το οποίο πηγαίνει σε ένα μονοθέσιο σχολείο, δεν μπορεί να μάθει τα στοιχειώδη, πόσο μάλλον δεν θα είχε ποτέ την ευκαιρία να τύχει μιας τέτοιου είδους εκπαίδευσης.

Όπου υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, εμείς είμαστε πάντοτε ανοιχτοί. Όμως, μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ωριμότητα των προτάσεων, να ξεχωρίσουμε εκείνες τις αντιδράσεις και τις προτάσεις που διατυπώνονται για το καλύτερο απ' αυτές που γίνονται με έναν λαϊκίστικο τρόπο, απλώς για να δώσουν στους γονείς την ψευδαίσθηση ότι τα παιδιά είναι κοντά στο σπίτι τους. Και βλέπω πραγματικά μία συμπεριφορά και ερωτήσεις βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι μιλούν για αποκέντρωση και ανάπτυξη της περιφέρειας! Εάν τα μονοθέσια δημοτικά σχολεία στα χωριά των 4 και 5 και 10 παιδιών είναι ανάπτυξη, τότε προφανώς αυτό είχαν στο μυαλό τους και μας οδήγησαν σ' αυτή την κατάσταση.

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα μία απάντηση σχετικά με το πόσο ηθικό, πέρα από νόμιμο, είναι το να έχει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος αυθαίρετα κτίσματα και πισίνες στην Καστοριά και τουλάχιστον να μην βγάζει μία ανακοίνωση που να τα διαψεύδει, τη στιγμή που το κόμμα σας είχε εξαπολύσει πόλεμο σε αντίστοιχη περίπτωση κατά του κ. Μαγγίνα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εξ όσων με ενημέρωσε ο κ. Πετσάλνικος, είναι υπό τακτοποίηση μία επέκταση, η οποία έπρεπε να γίνει. Πρώτα απ' όλα, ο ίδιος δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης. Απ' ό,τι γνωρίζω, έχει μεταβιβάσει στην σύζυγο και τα παιδιά του αυτή την έκταση, η δε μεταβίβαση δεν έγινε επί τούτου, για να μην εκληφθεί ως φθηνή δικαιολογία και ότι η τακτοποίηση είναι εν εξελίξει.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, συγγνώμη, είπατε στην αρχή ότι ο κ. Καρχιμάκης δεν μίλησε για Ν.Δ.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Απ' όσο γνωρίζω.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω μπροστά μου τη συνέντευξη που έδωσε στη ΝΕΤ και λέει: «Διαπιστώσαμε, βέβαια, και αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα μέσω των blogs, όπου, απ' ό,τι διαβάζω και σήμερα και χθες, προέρχεται από κύκλους. Δεν θέλω να το πιστέψω από κύκλους της Ν.Δ. που δημιούργησαν έναν τρομακτικό πανικό σε όλη την Ελλάδα.».

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό λέει ο κ. Καρχιμάκης «δεν θέλω να το πιστέψω». Δεν γνωρίζω από εκεί και πέρα.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ότι δηλαδή δεν αναφέρθηκε στη Ν.Δ.;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κύριε Χασαπόπουλε, εγώ δεν θα κάνω ανάλυση μιας συνέντευξης. Εγώ είπα τη θέση της κυβέρνησης, την οποία διατύπωσα με πολύ εκτενή τρόπο και το πόσο ζημιά κάνουν τέτοιου είδους δημοσιεύματα, όπως το e-mail που κυκλοφόρησε. Τώρα, εάν σε blog υπάρχει απόδοση ευθυνών σε κάποιο κόμμα ή οτιδήποτε άλλο, εννοείται ότι δεν το σχολιάζω. Υπάρχει Πολιτεία, η οποία δρα συντεταγμένα και τα εγκληματικά αποτελέσματα αυτών των συμπεριφορών, είναι υποχρεωμένη η Πολιτεία να τα διερευνήσει και να τα εξιχνιάσει.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, ο κ. Καρχιμάκης δεν το αποδίδει εμμέσως στη Ν.Δ., πιστεύετε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όταν δεν έχω μπροστά μου τη συνέντευξη, όταν έχω ακούσει απ' αυτά που μου λέτε ή που άκουσα έξω όταν ερχόμουν, εννοείται δεν μπορώ να έχω θέση και φυσικά δεν θα σχολιάσω συνεντεύξεις. Στις συνεντεύξεις που δίδονται κάθε μέρα, χωρούν πολλά και πολλά σχόλια. Εγώ σας είπα τη θέση της κυβέρνησης. Και σας είπα επίσης ότι ο κ. Μιχελάκης έψαχνε και μία ευκαιρία να μιλήσει λίγο παραπάνω απ' ό,τι έπρεπε.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Επειδή όμως υπάρχουν αυτά τα δημοσιεύματα στα blogs και επειδή υπάρχει μία αναστάτωση με το συγκεκριμένο e-mail, μπορείτε να μας ενημερώσετε σε ποιό στάδιο βρίσκεται η έρευνα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Απ' όσο είμαι ενημερωμένος, όντως υπήρχε αναστάτωση. Μία αναστάτωση η οποία δημιουργήθηκε με εγκληματικό τρόπο από ανεύθυνους ανθρώπους και ίσως για λόγους συμφερόντων. Εξ όσων γνωρίζω, η Πολιτεία, σε επίπεδο Δικαιοσύνης και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνει τη δουλειά της και ελπίζουμε ότι θα έχουμε και αποτελέσματα.

Σας ευχαριστώ.

Καλό απόγευμα. --1427249692-389452397-1300222704=:5162--


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 15 March 2011 - 20:57:58 UTC