Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 10-09-01

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Αριθμός Δελτίου: 286830667

Έκδοση 1

BRIEFING(010910)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Καλό μεσημέρι και καλό μήνα.

Τίθεται από σήμερα σε ισχύ ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δηλαδή τα φυσικά πρόσωπα και τους καταναλωτές. Δίνεται έτσι μία ανάσα, μία δεύτερη ευκαιρία στους συμπολίτες μας, οι οποίοι αντικειμενικά έχουν μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να προβούν σε ρύθμιση της οφειλής του και να απαλλαγούν από ένα σημαντικό μέρος των χρεών τους. Αντιμετωπίζεται έτσι με ρεαλιστικό τρόπο ένα σημαντικό, σύγχρονο πρόβλημα των νοικοκυριών, που πλήττονται από την κρίση, όπως αυτό της υπερχρέωσης και υλοποιείται μία σημαντική προεκλογική, προγραμματική μας δέσμευση.

Επίσης, από σήμερα, όπως γνωρίζετε, τίθεται σε ισχύ η γενική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Είναι ένα θέμα υγείας, ένα θέμα τάξης στο μεγάλο αυτό ζήτημα και απαιτείται, φυσικά, η συμβολή όλων μας, ώστε να μπορέσει να επιτύχει αυτή η σημαντική απόφαση.

Επιτρέψτε μου να τονίσω στην εισαγωγή μου την αξία της απόφασης του υπουργού Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, για τη δημιουργία έκτακτης δομής για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυτή η απόφαση αντιμετωπίζει ακριβώς αυτό το ζήτημα της φοροδιαφυγής ώστε η πάταξή της να γίνει πιο αποτελεσματική δεδομένων και των έκτακτων σημερινών αναγκών.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχετε ενημέρωση από την κ. Ξενογιαννακοπούλου; Πήραν πάρα πολλοί «χαφιέδες» να καταγγείλουν αυτούς που καπνίζουν παράνομα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι θέμα υγείας. Μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει κάποια καταπίεση στους «θεριακλήδες» καπνιστές, αλλά επιτέλους θα πρέπει να βάλουμε κάποια πράγματα σε τάξη και αυτό που γίνεται είναι σημαντικό.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Το είπα υπό μορφή αστείου, αλλά υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, ότι ωθείτε τον κόσμο στον μαζικό «χαφιεδισμό», κ. Εκπρόσωπε, και αυτό είναι σοβαρό.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το να υπάρχει τάξη σε ένα θέμα που αφορά την υγεία μας είναι αυτονόητο. Και φυσικά τα περιστατικά προσβολής της υγείας μέχρι και θανάτων από το κάπνισμα είναι γνωστά σε όλους μας, άρα η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προασπίσει το μέγιστο θέμα της υγείας. Φυσικά, δεν υπάρχει θέμα «χαφιεδισμού». Υπάρχει μηχανισμός, ο οποίος λειτουργεί και θα λειτουργεί αποτελεσματικά, έτσι ώστε να αποτραπεί το κάπνισμα στους χώρους, όπως προβλέπεται στον νόμο.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, μέχρι τώρα η θέση την οποία μας έχετε και εσείς αναπτύξει και ο Πρωθυπουργός είναι ότι εάν και εφόσον κυβερνητικά στελέχη κριθεί ότι πρέπει να είναι υποψήφιοι για τις περιφέρειες, αυτά θα αντικατασταθούν. Και οι δομικές αλλαγές ή η ανασυγκρότηση της δομής της κυβέρνησης θα γίνει όποτε κρίνει ο Πρωθυπουργός και με βάση τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν αυτή η τοποθέτηση ισχύει ακόμη ή υπάρχει κάποια αλλαγή.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σε αυτό το θέμα έχω αναφερθεί διεξοδικά και φυσικά ισχύει ό,τι έχω πει.

ΜΙΧΑΗΛ: Συγγνώμη, δηλαδή πρώτα αντικαταστάσεις και μετά όποτε κρίνει ο Πρωθυπουργός.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το θέμα έχει εξαντληθεί.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Ο ανασχηματισμός θα γίνει την άλλη εβδομάδα; Δευτέρα ή Τρίτη;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Απάντησα προηγουμένως. Δεν ασχολούμαστε με τον ανασχηματισμό. Ασχολούμαστε με το μεγάλο έργο που έχουμε μπροστά μας.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Επειδή ο κ. Παπανδρέου, προφανώς, έχει πάρει εισηγήσεις στα χέρια του τις οποίες και μελετά, φαντάζομαι και σήμερα που έχει κενή ημέρα προγράμματος - από όσο γνωρίζω τουλάχιστον - δεν μας προϊδεάζετε...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Για τον συγκεκριμένο Πρωθυπουργό δεν υπάρχει ποτέ κενή ημέρα.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Κενή ημέρα επισήμων υποχρεώσεων, εννοώ. Προφανώς θα εργάζεται οίκαδε, αλλά άλλο θέλω να ρωτήσω. Έχει πάρει στα χέρια του κάποιες εισηγήσεις και δεν γνωρίζω εάν έχει πάρει σήμερα και τις εισηγήσεις από αυτή την επιτροπή των «σοφών» για την αναδιάρθρωση της δομής της κυβέρνησης. Πότε να περιμένουμε αυτές τις αποφάσεις για την αναδιάρθρωση της δομής της κυβέρνησης;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όταν υπάρχει ωριμότητα.

ΣΠΑΝΟΥ: Επειδή κυβερνητικά στελέχη, με δημόσιες δηλώσεις τους έχουν εκφράσει επιθυμία να είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προκαταλαμβάνοντας τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού. Η απροθυμία αυτή θα ληφθεί υπόψη από τον Πρωθυπουργό;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κάθε υπουργός έχει τις στοχεύσεις του, έχει τις προτεραιότητές του και φυσικά αυτές κάποτε εκφράζονται. Από εκεί και πέρα, υπάρχει βούληση σε όλους εμάς, σε όλους όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική σε συγκεκριμένο επίπεδο, ιδιαίτερα κυβερνητικό, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, να προωθήσουμε αυτόν το μεγάλο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πέρασε μέσα από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Αυτή είναι η κοινή συνισταμένη όλων μας και σε αυτή την κοινή συνισταμένη βαδίζουμε.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Επειδή αρκετοί υπουργοί έχουν δηλώσει τη διαφωνία τους από την προοπτική να αποχωρήσουν είτε να αλλάξουν υπουργείο, είτε να μετακομίσουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό πώς εκλαμβάνεται από τον Πρωθυπουργό;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν γνωρίζω σε ποιους αναφέρεστε.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Να πούμε ονόματα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πάντως, οι υπουργοί βρίσκονται στα υπουργεία τους. Είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού να ορίσει τα πρόσωπα των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Αυτό είναι το αυτονόητο. Απλώς επισημαίνω ότι κάποιοι υπουργοί, μάλλον, δεν το λαμβάνουν υπόψη τους, αν κρίνω από τις δημόσιες δηλώσεις τους.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν νομίζω ότι υπάρχει υπουργός που νομίζει ότι είναι μόνιμος σε κάποιο υπουργείο.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Όχι, υπάρχουν υπουργοί, όμως, που λένε ότι εγώ θέλω να παραμείνω για να ολοκληρώσω το έργο μου στο υπουργείο ή δεν θέλω να πάω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό είναι θέμα της βούλησης του κάθε υπουργού. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει και Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι που ορίζουν ποιος τα ορίζει όλα αυτά. Και αυτός είναι ο Πρωθυπουργός και μόνο.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Σύμφωνοι. Αυτή η δημόσια θέση που λαμβάνουν αυτοί οι συγκεκριμένοι υπουργοί πώς εκλαμβάνεται από τον Πρωθυπουργό. Αυτό ρωτώ.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σας είπα ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ο μόνος αρμόδιος ως προς το να αποφασίζει είναι ο Πρωθυπουργός.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν υπάρχει ενόχληση από τον Πρωθυπουργό ή στο Μέγαρο Μαξίμου από κάποιες δηλώσεις με τις οποίες στελέχη της κυβέρνησης ξεκαθαρίσουν το πού θα πάνε και τι θα κάνουν; Όπως η κ. Τίνα Μπιρμπίλη για παράδειγμα, που είπε ότι δεν έχει προτεραιότητα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Επειδή οι υπουργοί κάνουν δηλώσεις, δίνουν συνεντεύξεις και μέσα από αυτές μπορεί να εκφράζουν και κάποια προσωπική τους βούληση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν τις αρμοδιότητες του Πρωθυπουργού, ο οποίος, επαναλαμβάνω, είναι ο μόνος που μπορεί να ορίζει ποιος είναι υπουργός, σε ποια θέση και μέχρι πότε.

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση. Και το ρωτώ γιατί η συνισταμένη διαρροών, επίσημων δηλώσεων είναι η δημιουργία ή θέσπιση θέσεως υπερυπουργού ή συντονιστή της κυβέρνησης.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εάν υπάρξει τέτοια απόφαση θα ανακοινωθεί και θα το μάθετε.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Εσείς θέλετε να παραμείνετε στη θέση σας ή να κατεβείτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπου μας τάξει το καθήκον.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Παρά τις παραινέσεις στις 24 Αυγούστου να σταματήσει η συζήτηση για τον ανασχηματισμό, αυτή αντιθέτως φουντώνει, ενίοτε και με παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών. Ακόμη και χθες ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε σε αυτό, ότι δεν χρειάζεται συντονιστής, υπάρχει συντονιστής. Εν πάση περιπτώσει, όπως το είπε, ότι συντονιστής είναι ο Πρωθυπουργός. Ή για παράδειγμα χθες, με αφορμή μια συνάντηση του Πρωθυπουργού, φούντωσε και πάλι η ανασχηματολογία, με τον κ. Παπαδήμο, εννοώ.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Όχι, δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης, ως ένα σημείο είναι ευθύνη και της κυβέρνησης...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Γιατί; Θα πρέπει να σταματήσει τις συναντήσεις ο Πρωθυπουργός για να μην υπάρχουν εικασίες;

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Όχι, είπα και κάτι άλλο αναπτύσσοντας την ερώτησή μου, κύριε Εκπρόσωπε. Είπα ότι ο κ. Πάγκαλος για παράδειγμα αναφέρθηκε χθες στον ανασχηματισμό. Εν πάση περιπτώσει, παράλληλα, αναπτύσσεται και μια φιλολογία από μόνη της, χωρίς ίσως να ευθύνεται η κυβέρνηση. Για παράδειγμα, η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Παπαδήμο, που αναγορεύτηκε στη σφαίρα της ανασχηματολογίας. Δεν ανησυχεί την κυβέρνηση, θέλω να πω, όλο αυτό το κλίμα, ότι οι πάντες συζητούν, αγωνιούν, αποδίδουν τα πάντα γύρω από το θέμα του ανασχηματισμού;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση ασχολείται με το πολύ μεγάλο έργο που έχει να επιτελέσει και μόνο με αυτό. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Θα μου επιτρέψετε να σας πω, πως μέχρι τώρα, έχετε αναδειχθεί πρωταθλητές στις περικοπές. Έχετε κόψει συντάξεις, έχετε κόψει θέσεις εργασίας, μισθούς, κόβετε και το τσιγάρο. Έχετε σκοπό να δώσετε κάτι κάποια στιγμή στους πολίτες;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς στους πολίτες δίνουμε τη μεγαλύτερη παροχή, που δεν είναι παροχή υπό την έννοια του δώρου, αλλά υπό την έννοια της ασφάλειας που έχουμε ως πολίτες της συγκεκριμένης χώρας, της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και φυσικά της προοπτικής την οποία δίνουμε ημέρα με την ημέρα και που είναι η μεγαλύτερη παροχή για τον Έλληνα πολίτη, μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που ζει.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες, εξαγγείλατε περαιτέρω περικοπή των δημοσίων δαπανών. Σε ποιους τομείς η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει σε περιστολή;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι γνωστό ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη σπατάλη στο ελληνικό Δημόσιο. Είναι μια χρόνια κατάσταση, η οποία επιδεινώθηκε ιδιαίτερα με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη η κυβέρνηση εδώ και 10 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας, προσπαθεί να περιστείλει τις δαπάνες. Επειδή, όμως, αντιμετωπίζουμε ένα Δημόσιο το οποίο λειτουργεί χρόνια υπό αυτές τις συνθήκες, το πεδίο περιστολής των δαπανών - και δεν μιλάμε ούτε για μισθούς, ούτε για τα δικαιώματα των εργαζομένων- είναι πολύ μεγάλο ακόμη. Όσο μπορούμε και όσο μας επιτρέπουν τα περιθώρια, είναι στις προτεραιότητές μας να περιστείλουμε δαπάνες, ώστε να μην υπάρχει κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Υπάρχει μεγάλο πεδίο ακόμη σε όλους τους τομείς.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αφορά και τις κοινωνικές υπηρεσίες, τον τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι. Ιδιαίτερα σε αυτές τις υπηρεσίες, η στόχευση της κυβέρνησης είναι πώς θα ενισχυθούν, έτσι ώστε ο πολίτης να μπορεί να έχει κοινωνική προστασία, την οποία χρειάζεται σε συνθήκες κρίσης όπως είναι η σημερινή.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Το θέμα στις δημόσιες δαπάνες έχει και μια άλλη πτυχή. Δυστυχώς, περικόπτετε και τις δημόσιες επενδύσεις. Υπάρχει χρονικό όριο αναστολής και ανάταξης αυτής της κατάστασης;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ποιας;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Των δημοσίων επενδύσεων, που έχει κόψει η κυβέρνηση για λόγους οικονομίας, αλλά οι δημόσιες επενδύσεις συνήθως παράγουν πλούτο.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς προσπαθούμε να ανατάξουμε την ελληνική οικονομία, να δημιουργήσουμε συνθήκες ρευστότητας στην αγορά και υπ` αυτή την έννοια, δεν περικόπτονται οι δημόσιες δαπάνες.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, σε ένα άλλο θέμα. Χθες, στο περιθώριο της ήττας μας στο μπάσκετ από την Τουρκία, συναντήθηκε ο κ. Νταβούτογλου με τον κ. Δρούτσα. Εκεί, ο κ. Νταβούτογλου...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Στο περιθώριο του παιχνιδιού, όχι στο περιθώριο της ήττας.

ΜΙΧΑΗΛ: Της ήττας μας, δυστυχώς, ήταν ήττα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Προέκυψε ήττα.

ΜΙΧΑΗΛ: Εντάξει. Δυστυχώς, ήττα. Το ερώτημα είπα τίθεται ως εξής: Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι για το casus belli έκοψα τη συζήτηση γιατί πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Δηλαδή και εμείς να παραιτηθούμε, να δεσμευτούμε μάλλον ότι δεν θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας για τα 12 μίλια για να άρουν και αυτοί το casus belli. Τι σχόλιο κάνει η κυβέρνηση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Και ο κ. Δρούτσας αλλά και η κυβέρνηση έχει μια πάγια άποψη: Ότι δεν υπάρχει καμία υποχώρηση και δεν πρόκειται να υπάρχει καμία υπαναχώρηση απ` τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το έχουμε πει πολλές φορές και ο κ. Δρούτσας πρόσφατα ότι η Τουρκία πέρα από λόγια, θα πρέπει να προχωρήσει σε πράξεις για να δείξει πραγματικά ότι εννοεί αυτά τα οποία λέει. Εμάς δεν μας φοβίζουν, δεν μας εκφοβίζουν, ούτε τρομοκρατούμαστε από δηλώσεις φιλίας ή εχθρότητας ή οτιδήποτε άλλο. Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και η ουσία είναι η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες η κ. Διαμαντοπούλου εξήγγειλε την κατάργηση του καθεστώτος μονιμότητας για τους εργαζόμενους του οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με το καινούργιο νομοσχέδιο της Δια Βίου Εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι η θέση του κ. Πάγκαλου πως όταν καταργείται ένας οργανισμός στο δημόσιο, αυτόματα παύει να ισχύει και η μονιμότητα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια υπουργός κ. Διαμαντοπούλου κάνουν μία σοβαρή δουλειά, έτσι ώστε ειδικά στα θέματα της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, όπου υπήρχε χάος, ασυδοσία και όπου πολλές οικογένειες επένδυαν ανθρώπινες δυνάμεις και πολύ χρήμα χωρίς αποτέλεσμα, να σταματήσουν να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση και η κ. Διαμαντοπούλου προχώρησαν σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές έχουν να κάνουν μόνο με το όφελος του Έλληνα πολίτη, του νέου της χώρας μας και φυσικά δεν τίθεται θέμα εργασιακών δικαιωμάτων.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ισχύει όμως η κατάργηση της μονιμότητας για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το θέμα αντιμετωπίζεται, όπως αντιμετωπίζεται ευρύτερα το θέμα της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Έχει φτάσει σήμερα, αν γνωρίζετε, στα χέρια του Πρωθυπουργού η εισήγηση του επιτελείου των σοφών για την αναδιάρθρωση της δομής του πρωθυπουργικού γραφείου;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένη εισήγηση.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Για τον κ. Παπαδήμο τελικά υπάρχει κάτι; Προτάθηκε κάτι; Κουβεντιάστηκε κάτι, του προτάθηκε κάποιος ρόλος;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η συζήτηση με τον κ. Παπαδήμο κινήθηκε σε ό,τι αναμενόταν: δηλαδή σε μία θεώρηση, και από τις δύο πλευρές, των ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών οικονομικών εξελίξεων. Μάλιστα ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε τη θετική του εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας μας. Φυσικά υπήρχε και ανταλλαγή απόψεων, γιατί αυτό ήταν το πνεύμα της συνάντησης.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Κάποιο ρόλο, για κάποια δραστηριοποίηση του κ. Παπαδήμου;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπήρξε τέτοιο θέμα. Ούτε υπήρχε τέτοιο αντικείμενο συζήτησης και φυσικά δεν έγινε καμία τέτοια κουβέντα.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Υπάρχει αντικατάσταση της κ. Σιούτη; Έχει επιλεγεί το πρόσωπο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι ακόμη.

Καλό απόγευμα.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 1 September 2010 - 16:19:07 UTC