Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-10-23

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Πως σχολιάζει η κυβέρνηση τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδας; Και δεύτερον, υπήρξε κυβερνητική ανάμιξη σε αυτό το θέμα, από πλευράς υπουργών;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Βεβαίως και δεν υπήρξε κυβερνητική ανάμιξη. Ηταν καθαρά ατομικές πρωτοβουλίες, που αποσκοπούν σε μια εκτόνωση της κρίσης. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τις χαιρετήσουμε, όπως χαιρετίζουμε και κάθε άλλη σχετική πρωτοβουλία.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Ειρηνευτική πρωτοβουλία, εάν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, προτίθεστε, σκέπτεστε να λάβετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχουμε τονίσει ότι δεν πρέπει να γίνει παρέμβαση σε ένα σημαντικό ζήτημα, για την Ορθοδοξία. Είναι θέμα για το οποίο μπορεί να βρεθεί λύση από την ίδια την Εκκλησία.

ΜΙΧΑΗΛ: Παρά το γεγονός ότι όπως λέτε, ήταν ατομικές πρωτοβουλίες, θέλω να ρωτήσω εάν η κυβέρνηση γνώριζε πριν πάνε και οι δύο αποστολές των Μητροπολιτών και των πολιτών στο Φανάρι γι αυτά τα ταξίδια.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν το γνωρίζαμε, δεν είχαμε καμία ανάμιξη.

ΦΙΛΗΣ: Για το θέμα του Οδυσσέα Τσενάι, υπήρξε αυτή η κατάληξη, ουσιαστικά με εκβιαστικό τρόπο επιβλήθηκε στον αριστούχο Αλβανό μαθητή να παραιτηθεί του δικαιώματός του να είναι σημαιοφόρος. Θέλω ένα σχόλιο γι αυτή την κατάλήξη.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η κατάληξη ήταν απόφαση του ίδιου του μαθητή, ήταν μια δική του πρωτοβουλία. Κατά τη γνώμη μου επέδειξε μια ιδιαίτερα αξιοπρεπή στάση. Ομως, υπάρχει η ουσία και αυτή θέλω να σχολιάσω. Είναι απαράδεκτο αυτό που πάει να γίνει από ορισμένους. Είναι παρέμβαση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Τη θεωρώ ακόμα πιο απαράδεκτη, από τη στιγμή που εμποδίζεται να εκφραστούν σαν Ελληνες, άνθρωποι που νιώθουν Ελληνες. Ανθρωποι που είναι κοινωνοί της παιδείας και του πολιτισμού μας και αισθάνονται υπερήφανοι να σηκώσουν την ελληνική σημαία, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι που το αρνούνται αυτό και να επιτίθενται εναντίον τους με μόνο κριτήριο τη διαφορετική προέλευση. Αυτό δείχνει απαράδεκτα ρατσιστικά χαρακτηριστικά, που πρέπει να τα καταδικάσουμε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση στην κοινωνία μας να δημιουργηθούν «γκέτο».

ΦΙΛΗΣ: Τα όσα είπατε τώρα, τα λέτε στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, όμως, με την ανοχή ή τη συμμετοχή σε ορισμένες περιπτώσεις παραγόντων και οργανώσεων που κινούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., αναπτύσσεται αντίθετη πρακτική, όχι απλώς λόγια, αλλά έργα τα οποία παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους. Προτίθεστε να πάρετε κάποια πρωτοβουλία, για παράδειγμα, οι τοπικοί βουλευτές να βγάλουν κάποιες ανακοινώσεις ή να κάνουν περιοδείες, για να πείσουν και να αντιπαρατεθούν στην πράξη με αυτές τις αντιλήψεις ή θα εκφωνείτε απλώς λόγους από την Αθήνα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν εκφωνούμε λόγους. Τόσο ο υπουργός Παιδείας, όσο κι εγώ, έχουμε σαφή θέση, είμαστε κατηγορηματικοί και εκφράζουμε την κυβέρνηση. Από κει και πέρα, εάν χρειάζεται περισσότερη κινητοποίηση και προσπάθεια στην κοινωνία, απαντώ ευθέως, ναι. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που αντιλαμβάνονται τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, να κινητοποιηθούν για να εμποδίσουμε και να απομονώσουμε τα απαράδεκτα ρατσιστικά φαινόμενα. Δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα αυτές οι συμπεριφορές.

ΦΙΛΗΣ: Προτίθεστε να διοργανώσετε με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι σωστό.

ΦΙΛΗΣ: Υπάρχει υπουργός Μακεδονίας Θράκης. Η κυβέρνηση εκεί δεν λειτουργεί, είναι εκτός Ελλάδας η Νέα Μηχανιώνα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχουμε πάρει θέση, αλλά υπάρχουν ορισμένες φορές που τα πολιτικά κόμματα και οι κοινωνικοί φορείς πρέπει να αναλαμβάνουν τις δικές του αυτόνομες πρωτοβουλίες. Και καλούμε τις πολιτικές και κοινωνικές ομάδες να συμβάλουν με απόλυτο τρόπο σε αυτή την κατεύθυνση.

ΦΙΛΗΣ: Σχετικά με την πρόταση του κ. Πάγκαλου να δοθεί με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών αμέσως η ελληνική υπηκοότητα στον Οδυσσέα Τσενάι, ώστε να υπάρξει μια έμπρακτη απάντηση σε ένα υφέρποντα ρατσισμό, ποια είναι η απάντησή σας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αναμφίβολα είναι ενδιαφέρουσα η πρόταση, αλλά πρέπει να μιλήσω με τον υπουργό Εσωτερικών και μετά να τοποθετηθώ.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Με ποιο δικαίωμα ομογενοποιείτε και κατηγορείτε τους αντιτιθέμενους; Η βασική αντίρρηση είναι το θέμα υπηκοότητας και όχι της εθνότητας. Με ποιο δικαίωμα καταλογίζετε ρατσισμό σε όλον αυτόν τον κόσμο; Είναι τυχαίο ότι στη Βόρεια Ελλάδα πληθαίνουν αυτά τα κρούσματα; Είναι μαθητικός έπαινος το εθνικό μας σύμβολο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ενα νέο παιδί που μετέχει στην παιδεία και τον πολιτισμό μας, που μιλά ελληνικά και αριστεύει, εμείς το εμποδίζουμε, επειδή λέμε ότι η καταγωγή του είναι άλλης εθνότητας. Αυτό δείχνει μια απαράδεκτη στάση. Οσον αφορά το θέμα της υπηκοότητας γνωρίζετε ότι είναι λεπτό θέμα, που έχει και άλλου τύπου διαδικασίες, όχι για το συγκεκριμένο πρόσωπο, γενικά μιλώ. Εχουμε πάρει την απόφαση να ενσωματώσουμε τους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι έχουν δηλωθεί, στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, γι αυτό τους δώσαμε και τις πράσινες κάρτες. Γι αυτό είπαμε ότι πρέπει να δουλεύουν με ίσους όρους με τους Ελληνες, τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία και να περιθάλπονται στα νοσοκομεία μας. Η θα πρέπει αυτό να το αποδεχθούμε και να ζήσουμε μαζί ή θα πρέπει να αρχίσουμε να δημιουργούμε «γκέτο». Οταν ένας άνθρωπος λέει ότι «αισθάνομαι περήφανος που θα σηκώσω την ελληνική σημαία», δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε εμείς που το αρνούμαστε. Αυτή είναι η πολιτική μας. Από κει και πέρα, ζητάμε και από τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση. Και παρακαλώ τα ΜΜΕ να μας βοηθήσουν.

ΦΙΛΗΣ: Ο κ. Κωσταντόπουλος χθες στη Βουλή πρότεινε να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή, που να αναλάβει το έργο της συζήτησης και επίλυσης αυτού του θέματος; Συμφωνείτε ή όχι;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας ενημερώνω για κυβερνητικές αποφάσεις και όχι για προθέσεις. Ο,τι προτάθηκε το κρατούμε. Θα μιλήσουμε με τον αρμόδιο Υπουργό και θα επανέλθουμε. Ολα τα θέματα αξιολογούνται.

ΦΙΛΗΣ: Ενώπιον του Πρωθυπουργού στη Βουλή έγινε η πρόταση.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Την αξιολογούμε. Ολες οι προτάσεις είναι σεβαστές και αξιολογούνται. Ορισμένα πράγματα λύνονται με πράξεις, όχι μόνο με διακομματικές.

ΠΑΠΠΑΣ: Επειτα από όσα είπε χθες ο Πρωθυπουργός στο Εκτελεστικό Γραφείο. για τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, θα ήθελε να ρωτήσω εάν τίθεται θέμα για τον κ. Παπασπύρο, που είναι και μέλος της Κ.Ε.;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Διάβασα διάφορα δημοσιεύματα με διάφορες πηγές πληροφόρησης. Θέλω να μείνω στην επίσημη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, ο οποίος αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις, ζήτησε από τους εργαζόμενους αυτοσυγκράτηση, με δεδομένο ότι έγινε διάλογος για τις αυξήσεις και η φετινή εισοδηματική πολιτική είναι πράγματι ιδιαίτερα θετική για τους εργαζόμενους. Ζήτησε, επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως είναι το θέμα των σκουπιδιών, που έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στο θέμα της υγείας των πολιτών, να επιδειχθεί η αναγκαία κοινωνική ευαισθησία.

ΜΙΧΑΗΛ: Εσείς μένετε σε αυτή τη γενική διατύπωση και αυτό είναι το ένα σκέλος. Ο Πρωθυπουργός είπε ή όχι ότι στηρίζει λανθασμένες κοινωνικές διεκδικήσεις η ΑΔΕΔΥ και ο κ. Παπασπύρος;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, πέρα από αυτά που είπα και από αυτά που είπε χθες ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Ανεξάρτητα από το τι ειπώθηκε στο Ε.Γ. υπάρχει ένα θέμα με την ΑΔΕΔΥ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ; Πιθανά να έχουμε διαφορετικές οπτικές γωνίες σε ορισμένα θέματα.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Οταν σήμερα ανακοινώνεται έκτακτη συνάντηση του κ. Παπασπύρου με τον κ. Σκανδαλίδη, αντιλαμβάνομαι ότι εκ των υστέρων καταβάλλονται προσπάθειες για να βρεθεί μια λογική, χρυσή τομή.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο κ. Παπασπύρος δήλωσε -δεν τον εκφράζω , αλλά έχω το απόσπασμα της δήλωσής του, στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH- ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε παρέμβαση του Πρωθυπουργού στη λειτουργία της ΑΔΕΔΥ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων και δεν ήταν δυνατό να υπάρξει.

ΠΑΠΠΑ: Είπε ή δεν είπε χθες ο Πρωθυπουργός στο Ε.Γ. περί ΑΔΕΔΥ...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός χθες τοποθετήθηκε σχετικά με τις κινητοποιήσεις. Ζήτησε από τους εργαζόμενους αυτοσυγκράτηση, με δεδομένο ότι και διάλογος έγινε και η φετινή εισοδηματική πολιτική είναι ιδιαίτερα θετική για τους εργαζόμενους. Τόνισε ότι είμαστε ανοικτοί σε περαιτέρω διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε οποιοδήποτε άλλο θέμα, εκτός της εισοδηματικής πολιτικής. Ζήτησε, όμως, και επέμενε σε αυτό, να υπάρχει επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, σε θέματα, όπως αυτό των απορριμμάτων, που μπορεί να έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.

ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ: Με λίγα λόγια η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ΑΔΕΔΥ δεν επιδεικνύει στη συγκεκριμένη στιγμή στο θέμα αυτό την αναγκαία κοινωνική ευαισθησία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μην μου βάζετε λόγια που δεν είπα. Είπα ότι καλούμε τους εργαζόμενους στο χώρο της καθαριότητας να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία.

ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ: Πώς χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη στάση της ΑΔΕΔΥ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σήμερα υπάρχει η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Παπασπύρο. Περιμένουμε τα αποτελέσματα. Πέραν αυτού, πράγματι καλούμε την ΑΔΕΔΥ, όπως καλέσαμε και τους εργαζόμενους να συμβάλει σε ένα θέμα που αφορά την υγεία του Ελληνα πολίτη. Θέλω να πιστεύω ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΑΔΕΔΥ, προς αυτό αποβλέπει.

ΦΙΛΗΣ: Σχετικά με την εκκρεμότητα για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων στο αεροδρόμιο "Ελ Βενιζέλος", έχετε τα πλήρη στοιχεία να μας ενημερώσετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πρόκειται για "συμμετοχή του διεθνούς αερολιμένα "Ελ. Βενιζέλος" στο χρηματοδοτούμενο ερευνητικό πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα S - Travel. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., όχι από εμάς, και από την κυβέρνηση της Ελβετίας που δεν ανήκει στην Ε.Ε.. Σε αυτό συμμετέχει η ΙΑΤΑ, η Alitalia, ο διεθνής αερολιμένας του Μιλάνου, σειρά από ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας και από την Ελλάδα συμμετέχει ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος".

Θέλουν να επεξεργαστούν ένα πρότυπο για τη βιομετρική πιστοποίηση των επιβατών στα αεροδρόμια, έτσι ώστε ο επιβάτης που ελέγχει το εισιτήριό του να είναι ο ίδιος που θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, δεν αποτελεί κάτι μόνιμο. Θα εφαρμοστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά θα αξιολογηθούν από την Ε.Ε. τα αποτελέσματά του. Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου αυτού θα είναι σε εθελοντική βάση και απευθύνεται στους τακτικούς επιβάτες της Alitalia, οι οποίοι ταξιδεύουν από την Αθήνα στο Μιλάνο και αντίστροφα και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2004. Στη συνέχεια, του εγγράφου που έχω, παρατίθενται διάφορα σχετικά στοιχεία. Εκείνο που πρέπει να επισημάνω είναι ότι τα στοιχεία αυτά αποθηκεύονται μόνο στην κάρτα του κατόχου. Δηλαδή, κάθε επιβάτης έχει προσωπική κάρτα στην οποία αναφέρονται τα προσωπικά δεδομένα του. Μόνον εκεί αναφέρονται τα στοιχεία αυτά. Εάν το ερευνήσετε και ο ίδιος θα διαπιστώσετε ότι κανένα από τα βιομετρικά στοιχεία των επιβατών δεν αποθηκεύεται. Το τονίζω αυτό. Ως προς την αξιολόγηση αυτού του προγράμματος υπεύθυνες να αποφανθούν για τα αποτελέσματά του είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε..

ΦΙΛΗΣ: Συγγνώμη, μιλάτε με χρόνο ενεστώτα. Δηλαδή, το πρόγραμμα εφαρμόζεται.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Από το Νοέμβριο του 2003 έως τον Απρίλιο του 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου.

ΦΙΛΗΣ: Ωραία, λοιπόν, σας διαβάζω την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, γιατί αυτή είναι η αρμόδια. Υπάρχει απόφαση και δεν απαντάτε σε αυτό@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επαναλαμβάνω ότι, σύμφωνα με το έγγραφο, όλα τα προηγούμενα προσωπικά στοιχεία έχουν υποβληθεί προς ενημέρωση στην ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

ΦΙΛΗΣ: Εχει βγάλει απόφαση που λέει ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η εφαρμογή αυτού του προγράμματος. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Η διενέργεια πιλοτικού προγράμματος εφαρμογής βιομετρικών μεθόδων με απόφαση της 16/10/2003, της Αρχής Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα δεν πρέπει να επιτραπεί".

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα το δούμε. Δεν είναι δικό μας πρόγραμμα.

ΦΙΛΗΣ: Μα, τι λέτε, στην ελληνική επικράτεια εφαρμόζεται.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μελετάται το πρόγραμμα.

ΦΙΛΗΣ: Μεσολαβούν τέσσερις ημέρες από σήμερα πριν ξεκινήσει, λέτε, η εφαρμογή του προγράμματος. Εδώ και δέκα ημέρες υπάρχει απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αυτή είναι η υπεύθυνη Αρχή, η συνταγματικά κατοχυρωμένη και δεν έχετε να μου δώσετε απάντηση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ένα πράγμα θα σας πω και θα σταματήσω εκεί. Το είπα χθες, θα το επαναλάβω και σήμερα: Δεν είναι δικό μας πρόγραμμα, είναι πιλοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. από την οποία χρηματοδοτείται. Όλα τα λαμβάνουμε υπόψη μας, όπως και την απόφαση την οποία επικαλεστήκατε. Υπάρχει ένα νομικό πρόβλημα από την Ε.Ε., το οποίο εξετάζεται. Δεν είναι απλό θέμα, δεν είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

ΦΙΛΗΣ: Είναι παραβίαση δικαιωμάτων στον ελληνικό χώρο. Οι ταυτότητες είναι πταίσμα μπροστά σε αυτό.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πρέπει να σας πω ότι κανένα βιομετρικό στοιχείο των επιβατών δεν αποθηκεύεται. Τα στοιχεία αναφέρονται μόνο στην κάρτα του κατόχου και πουθενά αλλού.

ΦΙΛΗΣ: Μη γίνεστε προπαγανδιστής του προγράμματος, το οποίο απορρίπτει η αρμόδια Αρχή.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Όπως σας είπα και χθες αξιολογούμε την απόφαση που πήρε η ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

ΦΙΛΗΣ: Είστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσετε. Μην την αξιολογείτε. Μην απαντάτε παρανόμως τόση ώρα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Υπάρχει σειρά νομικών θεμάτων που εξετάζονται.

ΦΙΛΗΣ: Είστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσετε, όπως ο κ. Χριστόδουλος για το θέμα των ταυτοτήτων. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Στο θέμα που έθεσε ο κ. Φίλης θέλω μια διευκρίνιση: Μιλάτε για εθελοντική βάση, τουλάχιστον για όσους κάνουν τη διαδρομή Αθήνα-Μιλάνο και αντίστροφα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ετσι είναι ο κανονισμός του προγράμματος.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Αν μπω στο αεροπλάνο να πάω από την Αθήνα στο Μιλάνο και δηλώσω ότι δεν δέχομαι να μου κάνουν έλεγχο, δεν γίνεται;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Όχι. Αναφέρεται σαφώς στο κείμενο που σας διάβασα.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Τα στοιχεία που λέτε ότι αποθηκεύονται μόνο στην κάρτα του κατόχου, σημαίνει ότι την κάρτα αυτή την κρατάω μόνο εγώ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Βεβαίως. Σύμφωνα με το κείμενο που έχω μπροστά μου, ναι. Είναι καθαρά τεχνικό θέμα, γι` αυτό λέω σύμφωνα με το κείμενο. Είναι καθαρά εθελοντικό. Μόνον ο κάτοχος της κάρτας έχει αυτά τα στοιχεία. Κανένα από αυτά τα στοιχεία δεν περιέρχεται στις εταιρείες. Από εκεί και πέρα, τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από την απόφαση θα εξεταστούν και θα επιλυθούν.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Όπως θέτετε το θέμα, και γι` αυτό ζητάω διευκρίνιση, λέτε ότι είναι εθελοντικό.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν το λέω εγώ. Το αναφέρει το κείμενο.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Το λέει το έγγραφο, βεβαίως. Εχω μια παρατήρηση: Το ίδιο θέμα είχε ανακύψει και με τις ταυτότητες, όταν μπήκε το θέμα του προαιρετικού.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;

ΒΙΤΑΛΗΣ: Εχει σχέση.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο λαός λέει, για να χρησιμοποιήσω μια παροιμία, "τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;". Εδώ πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί σε ελάχιστη κλίμακα@

ΦΙΛΗΣ: Προγραμματάκι για φακέλωμα@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Για να γίνει φακέλωμα θα πρέπει να κρατάει την κάρτα κάποιος άλλος, όχι εσείς.

ΦΙΛΗΣ: Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι σαφής. Την εκτιμήσατε και τη διορίσατε.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν θα επανέλθω επ` αυτού.

ΦΙΛΗΣ: Εξαγγέλλετε παρανομία και δεν θα επανέλθετε; Είστε υπόλογος, μη λέτε ότι δεν θα επανέλθετε.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας είπα ότι μελετάμε όλα τα στοιχεία που υπάρχουν. Ως προς το νομικό μέρος, όλα θα εξεταστούν. Το διευκρίνισα από την αρχή.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 23 October 2003 - 13:05:09 UTC