Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-11-21

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΧΥΤΗΡΗ

Γεια σας.

Χθες, ο κ. Αλογοσκούφης ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης. Ο κ. Τσιπλάκος ζήτησε την παραίτηση του κ. Πάχτα. Ο κ. Μπασιάκος ζήτησε την παραίτηση του κ. Δρυ. Να δούμε σήμερα ποια θα είναι η συνέχεια. Θα ήθελα, όμως, να πω ότι η Νέα Δημοκρατία παραλογίζεται. Τα έχει χαμένα. Κατατέθηκε ο Προϋπολογισμός. Είναι ένας Προϋπολογισμός που χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Και έχουμε αυτές τις αντιδράσεις, την ίδια ημέρα.

Τον κ. Αλογοσκούφη, επειδή είναι γνωστός και ικανός οικονομολόγος, τον παραπέμπω στον ΟΟΣΑ, ο οποίος στη νέα έκθεσή του -προσχέδιο της οποίας δημοσιεύεται σήμερα και στις εφημερίδες- αναφέρεται στην Ελλάδα και λέει ότι το 2003 η ανάπτυξη θα είναι 4%.

Δηλώσεις έκανε, επίσης και ο κ. Ρουσσόπουλος. Πρέπει να πω ότι έκανε ένα μεγάλο λάθος. Η κυβέρνηση, όντως, ρυθμίζει τη φορολογία μεταβίβασης και τη μειώνει στις επιχειρήσεις. Αυτό, όμως, αφορά κυρίως στις μικρομεσαίες, γιατί οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι εισηγμένες και έχουν φορολογία μεταβίβασης που είναι γνωστή 0,3+0,3=0,6. Αυτό, λοιπόν, μεταφέρεται σε 750.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα πληρώνουν και αυτές φόρο για μεταβίβαση του πατρός προς το γιο με συντελεστή έως 1,2. Αυτό είναι προς ενίσχυση των μικρομεσαίων και γενικότερα προς ενίσχυση της αγοράς σε μια περίοδο που υπάρχει ανεργία, παγκόσμια οικονομική κρίση και το γνωρίζουμε αυτό. Ο κ. Ρουσσόπουλος βρήκε, λοιπόν, τη στιγμή να διαμαρτυρηθεί γι` αυτό. Η Ν.Δ. είναι κατά της ενίσχυσης των μικρομεσαίων; Αυτό προκύπτει.

Οι ίδιες οι δηλώσεις και αυτά που σας ανέφερα χαρακτηρίζουν τη Ν.Δ. και την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει. Προφανώς, επειδή σε ενάμισι χρόνο θα έχουμε εκλογές θέλει να καταφύγει στο λαϊκισμό. Αυτό έχει αποφασίσει. Και το κάνει με το χειρότερο δυνατόν τρόπο. Πρέπει να ξέρουν, όμως, ότι η οικονομία μας τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και ανάπτυξη και αυτό βγαίνει ευθέως από τη σύγκριση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε, δηλαδή, σε καλύτερη θέση. Αυτό το γνωρίζουν στη Ν.Δ. και δεν ξέρω γιατί τους ενοχλεί.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε υπουργέ, η Ιερά Σύνοδος, χθες, πήρε μια απόφαση που αφορά τις εξελίξεις γύρω από την επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου, καθώς και του Σχεδίου Ανάν. Μπορείτε να μας σχολιάσετε την απόφαση αυτή;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Θα ήθελα να πω ότι υπάρχει μια βασική για μας φράση μέσα στο κείμενο της δήλωσης, που λέει ότι "η Εκκλησία έχουσα επίγνωση του ρόλου της δεν δίδει κατευθύνσεις εις την πολιτική ηγεσία". Από εκεί και πέρα, γενικεύοντας θα πω ότι όλος ο Ελληνισμός καλείται να είναι δίπλα και να στηρίξει την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου πάνω στο θέμα. Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα και την πρόταση του κ. Ανάν και τις δυσκολίες που έχει και τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν πάνω σε αυτό το θέμα. Επομένως, καθήκον όλων μας, επαναλαμβάνω, είναι να στηρίξουμε τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου. Αυτό κάνει η ελληνική κυβέρνηση, αυτό κάνουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Μετά το σχόλιό σας για την απόφαση της Εκκλησίας, θα ήθελα το σχόλιό σας για τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα. Σας προβληματίζει το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία και των Ελλαδιτών και των Ελληνοκυπρίων έχουν μια κριτική έως και αρνητική στάση απέναντι στο Σχέδιο Ανάν, καθώς θα έλεγα και απορριπτική. Το 53%, αν θυμάμαι, καλά το απορρίπτει.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Θέλω να σας πω ότι, σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, πρέπει κανείς να τοποθετεί τα πράγματα όπως πρέπει. Αν με ρωτήσετε -ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης- αν είμαι ευχαριστημένος και μου αρέσει το Σχέδιο Ανάν, θα σας πω -όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή όλοι- ότι έχει πολλές δυσκολίες και χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση. Επομένως, μπορεί να μη σας μιλήσω και εγώ θετικά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται κατ` αρχάς δεκτό το Σχέδιο αυτό, όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, προκειμένου να υπάρξει διαπραγμάτευση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Σωστά είπατε ότι η Κύπρος πήρε μια απόφαση, αλλά γνωρίζετε καλά ότι η κυπριακή κυβέρνηση, το Εθνικό Συμβούλιο, πήρε μια απόφαση που λέει ότι το Σχέδιο Ανάν αποτελεί βήμα προς διαπραγμάτευση. Δεν μίλησε, βεβαίως, επί της ουσίας του Σχεδίου Ανάν. Και τόσο οι δημοσκοπήσεις που ανέφερε ο συνάδελφος, όσο και οι διαμαρτυρίες των Εκκλησιών Ελλάδας και Κύπρου, αφορούν ακριβώς στην ουσία του θέματος και νομίζω ότι προσπαθούν να πείσουν τις ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου. Μην αφήνετε την ηγεσία της Ελλάδος απέξω. Δεν θα φτάσουμε στο δόγμα "η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται". Θα πρέπει Ελλάς και Κύπρος μαζί να προχωρήσουμε@

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν κάνετε σχόλιο, ερώτηση κάνετε. Δεν αφήνουμε την Ελλάδα απέξω. Η Ελλάδα συμφώνησε σε αυτό, έχει την ίδια θέση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Είπατε προηγουμένως, ότι η Κύπρος θα πάρει κ.λπ. Δεν θα πάρει η Κύπρος@

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η Κύπρος πήρε απόφαση. Επρεπε να απαντήσει στον Ανάν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Πήρε απόφαση για διαπραγμάτευση και όχι ότι δέχεται το Σχέδιο ως έχει. Αυτό εννοώ. Οι Εκκλησίες, λοιπόν, που κάνουν αυτή τη διαμαρτυρία σωστά τοποθετούνται για να πείσουν τις δύο ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου να μην κάνουν σφάλμα στη συνέχεια.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Μας κάνατε ένα σχόλιο. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Υπουργέ, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι ο κ. Ερντογάν ζήτησε στις επαφές που είχε με τους Ευρωπαίους ηγέτες μια παράταση μέχρι το καλοκαίρι για να ολοκληρωθεί όλη αυτή η αποδοχή ή μη αποδοχή διαπραγμάτευσης, συμφωνία ό,τι τέλος πάντων καταλήξουν γύρω από το Κυπριακό επί του Σχεδίου Ανάν και δεν μπορεί τώρα μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου που είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο κ. Ανάν να τοποθετηθεί και να πάρει αποφάσεις. Ποια είναι η αντίδραση της κυβέρνησης σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η θέση της Ελλάδας σε αυτό το θέμα είναι απολύτως σαφής, διαυγής και καθαρή.

Πρώτον, έγινε, κατ` αρχήν, αποδεκτό το Σχέδιο Ανάν προς διαπραγμάτευση.

Δεύτερον, η Ελλάδα δηλώνει τη θετική στάση της απέναντι στην Τουρκία και την πορεία της προς την Ε.Ε. Αυτό είναι καθαρό και έχει ειπωθεί από τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες. Ακόμη και στον καθορισμό ημερομηνίας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ε.Ε.. Η Ελλάδα δεν είναι αρνητική σε αυτό.

Τρίτον, πρέπει και η Τουρκία να δώσει δείγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Και πρέπει να δώσει δείγματα τώρα ενόψει της Κοπεγχάγης. Και με τη στάση της απέναντι στο προτεινόμενο Σχέδιο Ανάν και με τη στάση της, σήμερα, στην Πράγα στο θέμα του λεγόμενου ευρωστρατού, όπου παρουσιάζεται ένα σχέδιο από τους "15", που ήταν ομόφωνο. Η Τουρκία σε αυτό πρέπει να πάρει θέση και να διευκολύνει, προκειμένου να φτάσουμε στην Κοπεγχάγη.

Στην Κοπεγχάγη, και εκεί η στάση της χώρας μας είναι απολύτως καθαρή. Συζητείται η διεύρυνση της Ε.Ε., στην οποία συμμετέχει οπωσδήποτε η Κύπρος, σύμφωνα με τις αποφάσεις στο Ελσίνκι. Αυτό, λοιπόν που η Ε.Ε. έχει αποφασίσει θα τηρηθεί στην Κοπεγχάγη.

ΜΙΧΑΗΛ: Σε περίπτωση που η Τουρκία δεν δείξει την καλή θέληση που της ζητήσατε και επιμένει να συνδέει την επίλυση ή την ένταξη με τον ευρωστρατό και τις διμερείς ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην Κοπεγχάγη δεν γίνει αυτό που λέτε, δεν εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ελσίνκι, μπορείτε να μας πείτε, η Ελλάδα ποιά στάση θα κρατήσει;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Κατ` αρχάς, στο πρώτο ερώτημά σας με το υποθετικό «εάν», υπενθυμίζω ότι είναι οι «15» που θα αποφασίσουν, εάν η Τουρκία κάνει «εκείνο» ή το «άλλο». Στο δεύτερο που λέτε, η Σύνοδος Κορυφής της Κοπεγχάγης έχει ένα και μόνο θέμα: Τη διεύρυνση. Επομένως, η διεύρυνση έχει αποφασιστεί και στην Κοπεγχάγη πρόκειται να επικυρωθεί η διεύρυνση με την ένταξη των «10» νέων μελών της Ε.Ε.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, με αυτό που είπατε είναι σαν να μας λέτε ότι γνωρίζετε από τώρα ότι η απόφαση για τη διεύρυνση είναι ειλημμένη. Εάν το γνωρίζετε, πέστε το, ευθέως. Μπορείτε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο οι «14», με νεότερες σκέψεις τους και συνυπολογίζοντας το κόστος, να πουν «πολύ ωραία, δεν λαμβάνουμε απόφαση για τη διεύρυνση»; Η Ελλάδα τί θα κάνει σε μια τέτοια περίπτωση;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η απόφαση είναι ειλημμένη. Οπως ακριβώς το είπατε. Εάν παρουσιαστεί οποιαδήποτε δυσκολία ή οποιαδήποτε άλλη άποψη, τότε και η Ελλάδα έχει τη δική της θέση και τα δικά της δικαιώματα, τα οποία ασφαλώς θα υποστηρίξει.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Τότε γιατί ο κ. Παπανδρέου είπε ξεκάθαρα ότι «εάν φθάσουμε σε αυτό το σημείο θα βάλει η Ελλάδα ΒΕΤΟ»;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο κ. Παπανδρέου ό,τι είπε το είπε σωστά. Αυτό λέμε κι εμείς εδώ.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Επειδή και ο νέος Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και ο Ερντογάν, αργά το βράδυ χθες, έθεσαν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Συνέδεσαν ευθέως τρία ζητήματα, ζητούν διαπραγμάτευση «πακέτο» για τρία ζητήματα: Ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων Τουρκίας-Ε.Ε., ευρωστρατό, ένταξη Κύπρου και Κυπριακό. Εσείς δέχεστε στην Κοπεγχάγη, στις 12 Δεκεμβρίου, να συζητήσετε ένα τέτοιο ολόκληρο πακέτο, να κάνετε μια διαπραγμάτευση πάνω σε όλο αυτό το πράγμα;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Εμείς, η Ελλάδα, δεν το δεχόμαστε. Είπαμε ότι τώρα πρέπει η Τουρκία να δείξει τη διάθεσή της, λαμβάνοντας τώρα τις αποφάσεις της, διότι στην Κοπεγχάγη θα είναι αργά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, είπατε στην αρχή για το φορολογικό. Ο κ. Κυριακόπουλος εκπροσωπεί τους μικρομεσαίους; Ο μόνος που συμφώνησε για το φορολογικό νομοσχέδιο ήταν ο κ. Κυριακόπουλος. Κανένας άλλος. Οι άλλοι και των μικρομεσαίων και άλλων εργαζομένων ήταν εναντίον του νομοσχεδίου. Αυτή η διάταξη αφορά μόνο τους «μεγαλοκαρχαρίες»;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Σας ενημερώνω ότι οι αποφάσεις για το φορολογικό διαμορφώθηκαν μετά από δύο χρόνια συζητήσεων, που είχε η κυβέρνηση με τους φορείς. Στις συζητήσεις αυτές ο μόνος που δεν έλαβε μέρος ήταν η Ν.Δ, η οποία και διαμαρτύρεται σήμερα. Οι θέσεις της ΓΣΕΕ, των εργαζομένων κ.λ.π. δεν είναι αυτές που αναφέρετε. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές επιμέρους απαιτήσεις, αν και δεν νομίζω ότι ισχύει ούτε καν αυτό. Ομως, το φορολογικό νομοσχέδιο είναι πάρα πολύ καλύτερο, είναι πιο δίκαιο από το προηγούμενο. Διευκολύνει τους πάντες: Την αγορά και κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και όλους τους πολίτες. Τόσο στη φορολογία εισοδήματος, όσο και στη φορολογία μεταβίβασης. Εχουν μειωθεί όλοι οι φορολογικοί συντελεστές. Αλλάζει, επίσης, η σχέση που υπάρχει, μέχρι σήμερα, μεταξύ πολίτη και εφορίας. Αλλάζει η φιλοσοφία.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και γιατί ο εκπρόσωπος των μικρομεσαίων δεν συμφώνησε;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Μπορείτε να τον ρωτήσετε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο μόνος που συμφώνησε είναι ο ΣΕΒ, κανένας άλλος από τους άλλους φορείς.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Κάνετε λάθος. Δεν γνωρίζετε τις ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οχι, της ΓΣΕΕ ! Του Πολυζωγόπουλου.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Παρακαλώ. Είναι ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο κ. Πολυζωγόπουλος.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Χθες, ο Πρωθυπουργός είχε κάποιες μικρής διάρκειας συναντήσεις και με τον κ. Μπους, με τον κ. Σεζέρ, με τον κ. Μπλερ, τον κ. Μπερλουσκόνι. Αυτές οι συναντήσεις έγιναν μετά τη χθεσινή δήλωση του κ. Ερντογάν, γι αυτό το συμψηφισμό των τριών θεμάτων από πλευρά τουρκικής διπλωματίας. Θα ήθελα να γνωρίζω, εάν ο Πρωθυπουργός έθεσε αυτό το θέμα στις συναντήσεις αυτές και εν πάση περιπτώσει, εάν υπάρχουν πληροφορίες για το πώς πήγαν αυτές οι συναντήσεις, έστω και εάν ήταν μικρής διάρκειας;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο Πρωθυπουργός είχε αυτές τις συναντήσεις, τις τρεις πρώτες που αναφέρατε, και ήταν θετικές. Ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει να έχει συναντήσεις και στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ και μετά την Πράγα θα πάει στη Χάγη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του ακριβώς γι αυτά τα θέματα. Για όλα αυτά θα δώσει συνέντευξη Τύπου στους συναδέλφους σας που είναι στην Πράγα στις 14:45 ώρα Ελλάδας. Από εκεί θα έχουμε όλα τα νεώτερα.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Δεν μου απαντήσατε -εάν δεν κατάλαβα καλά, ας το δούμε- εάν ο κ. Σημίτης έθεσε το θέμα της καινούργιας δήλωσης και της στροφής της τουρκικής πολιτική, τουλάχιστον στη συνάντησή του, με τον κ. Μπους ή εάν το έθεσε σε κάποια συνάντησή του;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Με τον κ. Μπους δεν έγινε συζήτηση επί αυτών των θεμάτων. Εγιναν συζητήσεις με τον κ. Μπλερ, τον κ. Σρέντερ και τον κ. Μπερλουσκόνι και ήταν θετικές, πάνω στις θέσεις που σας ανέπτυξα, τις θέσεις που έχει η ελληνική κυβέρνηση για τα θέματα αυτά. Δηλαδή, για την ένταξη της Κύπρου, την πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε. και τις τακτικές που ακολουθούνται.

ΤΑΚΗΣ: Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει καταθέσει μια ερώτηση προς τους Υπουργούς Αμυνας και Οικονομικών, σχετικά με την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταξύ άλλων ερωτά, εάν έχει αυξηθεί ο προϋπολογισμός κατά κάποιες δεκάδες δις και εάν υπάρχει η αξιοπιστία και οι εγγυήσεις από τους προμηθευτές που θα εμπλακούν σε όλη αυτή την ιστορία της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Γνωρίζετε κάτι και ξέρετε εάν έχει αυξηθεί ο προϋπολογισμός για το θέμα της ασφάλειας;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε μια ερώτηση σε δύο συγκεκριμένους υπουργούς και θα πάρει την απάντησή του.

ΤΑΚΗΣ: Εσείς δεν έχετε κάποια πληροφορία, εάν έχει αυξηθεί το κόστος; Γιατί γίνεται λόγος για κάποια δις.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Οχι. Αυτό που γίνεται είναι κοινοβουλευτικός έλεγχος και στη Βουλή θα δοθούν οι απαντήσεις.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Στην περίπτωση που μέχρι την Κοπεγχάγη δεν υπάρξει κατ αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών επί του Σχεδίου Ανάν, ως βάση, τί ακριβώς θα ενταχθεί στην Κοπεγχάγη; Η Κυπριακή Δημοκρατία ή το υπό σύσταση νέο μόρφωμα; Είναι διευκρινισμένο αυτό;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η Κυπριακή Δημοκρατία, μέχρι σήμερα, έκανε διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ε.Ε. βάσει των κριτηρίων της Κοπεγχάγης -κατά σύμπτωση πάλι Κοπεγχάγη- πληροί αυτά τα κριτήρια και είναι πρώτη στη σειρά των 10 προς ένταξη χωρών. Επομένως, η Κυπριακή Δημοκρατία θα ενταχθεί στην Ε.Ε.

Σας ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 21 November 2002 - 14:05:16 UTC