Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-08-04

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Αγωνια για τους Ελληνες φιλαθλους, καθως οι πρωταθλητες μας Λαμπρος Παπακωστας στο υψος και Ολγα Βασδεκη στο τριπλουν δινουν μαχη για ενα μεταλλιο.
  • Συσκεψη υπο τον υφυπουργο Αθλητισμου, Ανδρεα Φουρα, για τη μειωμενη προσελευση φιλαθλων στο Ολυμπιακο Σταδιο.
  • Με κινητοποιησεις απο το Σεπτεμβρη απειλει η ΟΛΜΕ αντιδρωντας στις μεταρρυθμισεις Αρσενη σε εκπαιδευση και επετηριδα.
  • Μαυρη λιστα με τους φοροφυγαδες ετοιμαζει το υπουργειο Οικονομικων Ενας στους δυο επιτηδευματιες δεν υπεβαλε συγκεντρωτικα στοιχεια.
  • Στα Τιρανα αυριο επταμελες υπουργικο κλιμακιο υπο το Θεοδωρο Παγκαλο για συνομιλιες με την αλβανικη κυβερνηση.
  • Οργη στη Λευκωσια για την ομολογια Γκιζικη οτι ειχε διαταξει την ανατροπη του Μακαριου. Θα παει τελικα στο Μοντρε ο Ραουφ Ντενκτας.
  • Αυριο η απολογια του μουσικοσυνθετη Ακη Πανου, που κατηγορειται για τη δολοφονια του φιλου της κορης του, Σωτηρη Γιαλαμα.
  • Περιοχη υπο συνεχη παρακολουθηση, ακομη και απο το στρατο, κηρυχθηκε το δασος του Σειχ Σου, οπως δηλωσε ο Ακης Τσοχατζοπουλος.
  • Εκκαθαριστικες επιθεσεις κατα των ενοπλων συμμοριων θα εξαπολυσει συντομα η αλβανικη αστυνομια.
  • Συνεληφθη ο ηγετης του τουρκικου δεξιου κομματος, Χασαν Γκιουζελ, με την κατηγορια δημοσιοποιησης απορρητων κρατικων εγγραφων.
  • Πτωση 0,29% στο Χρηματιστηριο.
  • Σχεδον αιθριος αυριο ο καιρος σ'ολη τη χωρα. Μετριοι και τοπικα στο Αιγαιο ισχυροι οι βοριαδες, απο 16 ως 34 βαθμους η θερμοκρασια. Στους 34 το θερμομετρο στην Αθηνα, στους 31 στη Θεσσαλονικη.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντυπωσιακη, για μια ακομα φορα η πρωταθλητρια Ελλαδας Ολγα Βασδεκη, το κοριτσι απο το Βολο οπως την αποκαλει ο ελληνικος τυπος, που συγκινησε το πανελληνιο με την προσπαθεια της κατακτωντας τελικα την τεταρτη θεση, μολις πεντε εκατοστα του μετρου πιο πισω απο την τριτη Κοβοροβα απο την Ουκρανια. Ειναι χαρακτηριστικο οτι η Ολγα εκανε εξι εγκυρα αλματα, ολα σε καλο επιπεδο, ενω για λιγο με το πεμπτο της αλμα στα 14,62 βρεθηκε, που αποτελει και νεο πανελληνιο ρεκορ, στην τριτη θεση. Επισης να μην παραλειψουμε να πουμε οτι η ?Ολγα περασε στον τελικο με τη δευτερη καλυτερη επιδοση. Τελικα πρωτη ηρθε η Κασπαροβα απο τη Τσεχια με 15,20, δευτερη η Μετεσκου απο τη Ρουμανια με 15,16 και τριτη η Κοβοροβα με 14,67. Προηγουμενως, ο Ελληνας πρωταθλητης στο υψος Λαμπρος Παπακωστας με αλμα 2,28, που περασε με τη δευτερη προσπαθεια καταφερε να περασει στον τελικο.

Το πρωι, στα προημιτελικα των 800 μετρων ανδρων προκριθηκε ο πρωταθλητης μας των μεσαιων αποστασεων, Παναγιωτης Στρουμπακος, ο οποιος τερματισε δευτερος στην δευτερη προκριματικη σειρα του αγωνισματος με επιδοση ενα λεπτο 46 δευτερα και 49 εκατοστα.

Ο περιορισμενος σχετικα αριθμος φιλαθλων που βρεθηκε στις εξεδρες του Ολυμπιακου Σταδιου τις πρωτες δυο ημερες του 6ου Παγκοσμιου πρωταθληματος αναψαν φωτιες, καθως ο προεδρος της Διεθνους Ομοσπονδιας Στιβου Πριμο Νεμπιολο, με δηλωσεις του στο Ροιτερ, επεκρινε τη μικρη παρουσια Ελληνων φιλαθλων και καλεσε τους Αθηναιους να προτιμησουν τους αγωνες απο τις παραλιες. Ο κ. Νεμπιολο μιλωντας για την μικρη παρουσια φιλαθλων υποστηριξε πως πιθανοτατα η διοργανωση δεν προπαγανδιστηκε καλα. Απο την πλευρα του, ο προεδρος της Επιτροπης Ολυμπιακων Αγωνων Λαμπης Νικολαου, απαντησε στον κ. Νεμπιολο δηλωνοντας στο Ροιτερ, οτι οι εννεα ημερες ειναι μεγαλο χρονικο διαστημα για μια διοργανωση, που θα μπορουσε να καλυφθει σε εξι ημερες. Παντως, σημερα το απογευμα ο υφυπουργος Αθλητισμου Ανδρεας Φουρας συσκεπτεται με τα μελη της διοργανωσης ΑΘΗΝΑ 97 για να δωσουν μαζι μια λυση για τα αδιαθετα εισιτηρια.

Εντονες αντιδρασεις εχουν προκαλεσει στην εκπαιδευτικη κοινοτητα, οι μεταρρυθμισεις στο χωρο της παιδειας που εξηγγειλε προσφατα ο υπουργος Γερασιμος Αρσενης. Η ΟΛΜΕ, σε συνεντευξη που εδωσε το προεδρειο της Ομοσπονδιας, αφηνει ανοιχτο το ενδεχομενο να ανοιξει νεο κυκλο κινητοποιησεων με την εναρξη της σχολικης χρονιας και καλει το υπουργειο να ξεκινησει διαλογο με τους αρμοδιους φορεις. Η ΟΛΜΕ χαρακτηριζει εξετασολαγνεια το συστημα αξιολογησης των μαθητων στο λυκειο που προτεινει ο υπουργος, ενω για την καταργηση της επετηριδας των καθηγητων τονιζει οτι το υπουργειο προκαλει συγχιση και προτεινει εξι μετρα για την επιλυση του προβληματος. Η ΝΔ σε ανακοινωση της τονιζει οτι με τις νεες ρυθμισεις ευνοειται η παραπαιδεια και σημειωνει οτι πολλα απο τα μετρα ειναι παλιες συνταγες, οι οποιες ειτε αποδειχθηκαν ανεφαρμοστες ειτε αποτυχημενες.

Μαυρη λιστα εκδοτων και ληπτων εικονικων και πλαστων τιμολογιων, που υπολογιζονται σε περιπου 500. 000, καταρτιζει τωρα το υπουργειο Οικονομικων και συντομα προκειται να τη δωσει στη δημοσιοτητα. Προκειται για ενα ειδικο μητρωο με ολους οσους εχουν αποκαλυφθει κατα καιρους να εκδιδουν πλαστα η εικονικα τιμολογια, ενω σε αλλο μητρωο να περιλαμβανονται οι ληπτες των τιμολογιων αυτων. Το μητρωο θα υπαρχει σε κομπιουτερ του υπουργειου Οικονομικων και ανα πασα στιγμη ολες οι επιχειρησεις θα μπορουν να συνδεονται με αυτο, ωστε να γνωριζουν αν το τιμολογιο που παραλαμβανουν προερχεται απο εκδοτη πλαστων η εικονικων τιμολογιων. Οπως δηλωσε ο υφυπουργος Οικονομικων, Γιωργος Δρυς, απο τους περιπου 1. 100. 000 επιτηδευματιες, υπεβαλαν στοιχεια, οπως ειχαν υποχρεωση, μονο το 56%, ενω για τους υπολοιπους θα υποβληθουν προστιμα που υπολογιζεται οτι θα ανελθουν στα 43 δις δρχ.

Ιδιαιτερα σημαντικη για την περαιτερω πορεια των ελληνοαλβανικων σχεσεων, χαρακτηριζεται η αυριανη επισκεψη επταμελους κυβερνητικου κλιμακιου στα Τιρανα, με επικεφαλης τον υπουργο Εξωτερικων, Θεοδωρο Παγκαλο. Στοχος της επισκεψης ειναι να τεθουν οι διμερεις σχεσεις σε νεες βασεις, μετα την αποκατασταση της ομαλοτητας στη γειτονικη χωρα. Προκειται για την πρωτη επισκεψη δυτικων υπουργων στην Αλβανια, η οποια πραγματοποιειται πεντε μολις μερες μετα τη διασκεψη της Ρωμης, κατα την οποια η διεθνης κοινοτητα δεσμευθηκε για οικονομικη βοηθεια προς τα Τιρανα. Μεταξυ των θεματων που θα συζητηθουν ειναι η αποστολη συμβουλων και υλικου για την αναδιοργανωση του αλβανικου στρατου, η φυλαξη των συνορων και απο αλβανικης πλευρας, ωστε να σταματησει η δραση των ενοπλων συμμοριων, που δρουν στο ελληνικο εδαφος, η φιλελευθεροποιηση της παιδειας αλλα και η οικονομικη ενισχυση, με τη μορφη δανειου προς τη γειτονικη χωρα.

Τις εκτιμησεις τους για το μελλον των ελληνοτουρκικων σχεσεων, διατυπωνουν με συνεντευξεις τους στο περιοδικο ΝΙΟΥΣΓΟΥΙΚ, οι πρωθυπουργοι των δυο χωρων. Οπως προκυπτει οι κυριοι Σημιτης και Γιλμαζ αναζητουν φορμουλα ωστε να δοθει συνεχεια στο περιεχομενο της συμφωνιας της Μαδριτης, με στοχο τη βελτιωση των διμερων σχεσεων. Ο κ. Σημιτης χαρακτηριζει τη συμφωνια αυτη ως ενα τρομερο βημα, στο οποιο πρεπει να δοθει συνεχεια, δινοντας ιδιαιτερη εμφαση στην επιλυση της ελληνοτουρκικης διαφορας, αναφορικα με την υφαλοκρηπιδα. Απο τις δηλωσεις του κ. Γιλμαζ προκυπτει οτι ο Τουρκος πρωθυπουργος αναζητει ενα συμβιβασμο στα θεματα που απασχολουν τη χωρα του, σημειωνει οτι το διεθνες δικαιο δεν μπορει να εφαρμοστει στο Αιγαιο και αντιδρα στο ενδεχομενο εγκαταστασης ρωσικων πυραυλων στην Κυπρο. Εξοργιστικες χαρακτηριζει η Νεα Δημοκρατια τις δηλωσεις του κ. Γιλμαζ εκτιμωντας οτι αποδεικνυουν για μια ακομη φορα πως η Αγκυρα παραμενει αθεραπευτα προκλητικη και αδιαλλαχτη. Κατα την ΠΟΛΑΝ οι δηλωσεις Γιλμαζ δεν αποτελουν εκπληξη, απο τη στιγμη που η ελλαδα δεχθηκε οτι υπαρχουν ζωτικα συμφεροντα της Τουρκιας στο Αιγαιο.

Την αποφαση του να μεταβει τελικα στο Μοντρε της Ελβετιας για να παρει μερος στο δευτερο γυρο των συνομιλιων για το Κυπριακο, που ειναι προγραμματισμενες για την προσεχη εβδομαδα ανακοινωσε ο Τουρκοκυπριος ηγετης, Ραουφ Ντενκτας. Στη Λευκωσια ο κυβερνητικος εκπροσωπος Μανωλης Χριστοφιδης, χαιρετησε την αποφαση του Ντενκτας και δηλωσε πως η ελληνοκυπριακη πλευρα προσερχεται στις συνομιλιες αυτες καλοπιστα και ετοιμη να συζητησει ολες τις πτυχες του Κυπριακου. Στο μεταξυ οργη και αγανακτηση εχει προκαλεσει στην Κυπρο η ομολογια του δικτατορα Φαιδωνα Γκιζικη οτι αυτος ειχε διαταξει την ανατροπη του Εθναρχη Μακαριου. Τα κομματα στη Μεγαλονησο ζητησαν τη συλληψη του Γκιζικη και των συνεργατων του προκειμενου να δικαστουν και να απαντησουν στα αναγκαια ερωτηματα για να γνωρισει ο κυπριακος λαος την αληθεια και τα πορισματα του Φακελου της Κυπρου.

Αυριο τελικα θα απολογηθει στην τακτικη ανακριτρια Ξανθης, ο μουσικοσυνθετης Ακης Πανου, για την εν ψυχρω δολοφονια του φιλου της κορης του, Σωτηρη Γιαλαμα. Ο κατηγορουμενος, συνοδευομενος απο το συνηγορο του, προσηχθη σημερα στην ανακριτρια, απο την οποια ζητησε και ελαβε νεα 24ωρη προθεσμια για να ετοιμασει την απολογια του. Θα ακολουθησουν οι καταθεσεις της συζυγου του, Αννας και της κορης του, Ελευθεριας, η οποια σε δηλωσεις της τονισε οτι στη δικη θα ειναι μαρτυρας κατηγοριας κατα του πατερα της.

Καμια υπηρεσια του δημου Λαυριου δεν λειτουργησε σημερα σε ενδειξη διαμαρτυριας και πενθους για το θανατηφορο δυστυχημα στο εργοστασιο της ΠΥΡΚΑΛ που λειτουργει στην περιοχη. Ο δημαρχος Λαυριου κατεθεσε μηνυση κατα παντος υπευθυνου και αιτηση ασφαλιστικων μετρων για να κλεισει το εργοστασιο μεχρι να ρυθμιστει το θεμα ασφαλειας των εργαζομενων. Η Νεα Δημοκρατια καλει την κυβερνηση να προχωρησει αμεσα σε ληψη μετρων που θα βελτιωσουν το απαρχαιωμενο συστημα λειτουργιας του εργοστασιου, ωστε, οπως αναφερει να μη θρηνησουμε και αλλα θυματα.

Την αποφαση της κυβερνησης να διατηρηθει ο δημοσιος χαρακτηρας του δασους του Σειχ Σου, μεγαλο μερος του οποιου καταστραφηκε απο την φωτια της 6ης Ιουλιου και να μην επιτραπει σε καμμια περιπτωση η οικοδομηση ουτε μιας σπιθαμης του επανελαβε σημερα στη Θεσσαλονικη ο υπουργος Εθνικης Αμυνας, Ακης Τσοχατζοπουλος. Μιλωντας στη διαρκεια ενημερωτικης συσκεψης, που εγινε στη Λεσχη Αξιωματικων Φρουρας Θεσσαλονικης με την ευκαιρια της παρουσιασης των εγχρωμων αεροφωτογραφιων του δασους, απο τη Γεωγραφικη Υπηρεσια Στρατου, ο κ. Τσοχατζοπουλος ανακοινωσε οτι το δασος του Σειχ Σου κηρυσσεται περιοχη υπο συνεχη πρακολουθηση.

Το υποκαταστημα των ΕΛΤΑ στο Μεγαλο Πευκο, ηταν ο στοχος ενοπλων ληστων. Οι δραστες ηταν δυο, οι οποιοι με την απειλη οπλων εισεβαλαν στο υποκαταστημα λιγο μετα το μεσημερι και απεσπασαν απο τα ταμεια περιπου δυο εκατ. δρχ. και εξαφανιστηκαν.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια μεγαλη επιτυχια σημειωσε η εθνικη Ελλαδας ποδοσφαιρου των ενοπλων, αφου καταφερε να προκριθει στον τελικο του παγκοσμιου πρωταθληματος του ΣΙΣΜ, που διεξαγεται στην Τεχερανη, επικρατωντας στα ημιτελικα με 3-2 της Μπουρκινα Φασο. Στον τελικο της Τεταρτης η εθνικη θα αντιμετωπισει την αντιστοιχη της Ιταλιας, η οποια στον αλλο ημιτελικο επεβληθη της Γαλλιας.

Οριστικα στο Ολυμπιακο σταδιο της Αθηνας θα διεξαχθει ο πρωτος αγωνας του Ολυμπιακου με τη Μοζιρ για την Β' προκριματικη φαση του Τσαμπιονς Λιγκ, που εχει προγραμματιστει για τις 13 Αυγουστου, αφου η ομαδα της Λευκορωσιας αρνηθηκε αλλαγη της εδρας. Οπως ειναι γνωστο ο Ολυμπιακος ειχε ζητησει να γινει ο πρωτος αγωνας στη Λευκορωσια λογω του παγκοσμιου πρωταθληματος στιβου που διεξαγεται τις ημερες αυτες στην Αθηνα και ληγει στις 10 του μηνος.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε υποτονικο κλιμα πραγματοποιηθηκαν οι συναλλαγες στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου, με την επικρατηση μικρων πτωτικων τασεων. Ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε στις 1. 586,85 μοναδες, σημειωνοντας πτωση σε ποσοστο 0,29%. Σε ιδιαιτερα χαμηλα επιπεδα κυμανθηκε η αξια των συναλλαγων και εφθασε τα 7,5 δις. δραχμες. Με πτωση 30 δραχμων, στις 6. 270, εκλεισε η τιμη της μετοχης του ΟΤΕ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες πτωση 0,44%, Ασφαλειες πτωση 0,38%, Επενδυσεις πτωση 0,88%, Ληζινγκ ανοδος 0,67%, Βιομηχανικες πτωση 0,04%, Κατασκευες πτωση 1,83%, Διαφορες ανοδος 1,33%, Συμμετοχων ανοδος 1,09%. Ο δεικτης της Παραλληλης Αγορας ενισχυθηκε σε ποσοστο 1,01%. Νεο ιστορικο ρεκορ πετυχε το δολαριο εναντι της δραχμης, κλεινοντας σημερα στο φιχινγ στις 291,43 δραχμες, κατα 3,55 δραχμες υψηλοτερα απο την Παρασκευη. Οι εμπορικες τραπεζες θα πωλουν αυριο το αμερικανικο νομισμα προς 295,801 δραχμες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμη να εξαπολυσει ευρειας κλιμακας εκκαθαριστικες επιχειρησεις ειναι η αλβανικη αστυνομια, αυτη την εβδομαδα, για να αποκαταστησει την ταξη στη χωρα, υστερα απο μηνες αναρχιας. Το υπουργειο Εσωτερικων απευθυνε εκκληση στους αλβανους να υποστηριξουν την αστυνομια στην εκστρατεια της κατα των ενοπλων συμμοριων, ενω ο πρωθυπουργος Φατος Νανο εχει καταστησει σαφες οτι προτεραιοτητα της κυβερνησης του ειναι η αποκατασταση της ταξης το συντομοτερο δυνατο. Οπως εγινε γνωστο, την τελευταια εβδομαδα εχασαν τη ζωη τους 60 ατομα, ενω απο τον Μαρτιο εχουν σκοτωθει περισσοτεροι απο 1. 500 ανθρωποι. Εξαλλου, η αλβανικη εξωτερικη πολιτικη τα επομενα χρονια θα επικεντρωθει στις προσπαθειες ενταξης της χωρας στην Ευρωπαικη Ενωση και το ΝΑΤΟ, δηλωσε ο υπουργος Εξωτερικων Πασκαλ Μιλο, ο οποιος προσθεσε οτι θεωρει την Ελλαδα και την Ιταλια ως βασικους εταιρους της.

Ο ηγετης του τουρκικου δεξιου κομματος της Αναγεννησης Χασαν Τσελαλ Γκιουζελ συνεληφθη σημερα στην Αγκυρα με την κατηγορια της δημοσιοποιησης απορρητων κρατικων εγγραφων. Ο Γκιουζελ, που διετελεσε υπουργος τη δεκαετια του '80, συνεληφθη, επειδη αποκαλυψε εγγραφα και εμπιστευτικες επιστολες της Ομαδας Δυτικης Μελετης, που συγκροτηθηκε απο τον τουρκικο στρατο για να αντιμετωπισθει η δραση των φονταμενταλιστων στη χωρα. Το ισλαμικο κομμα της Ευημεριας κατηγορησε την Ομαδα για αναμιξη στις δραστηριοτητες των πολιτικων αρχων και στη διαλυση του συνασπισμου με το κομμα του Ορθου Δρομου.

Ανελαβε σημερα τα καθηκοντα του ο νεος προεδρος του Ιραν Μοχαμεντ Χαταμι, ο πεμπτος απο την επανασταση του 1979, ο οποιος εκανε και τον πρωτο του διορισμο, τοποθετωντας στη θεση του πρωτου αντιπροεδρου τον μετριοπαθη Χασαν Χαμπιμπι. Το Ισραηλ εξεφρασε την αισιοδοξια οτι ο Χαταμι μπορει να ανοιξει μια νεα σελιδα στις σχεσεις με τις γειτονικες χωρες και να αποδειξει οτι η χωρα του θα στραφει προς την ειρηνη. Εξαλλου, απο την πλευρα του, ο γερμανος υπουργος Εξωτερικων Κλαους Κινκελ δηλωσε σημερα οτι η Ευρωπαικη Ενωση δεν θα επιτρεψει στο Ιραν να υπαγορευσει τους ορους επιστροφης στην Τεχερανη των ευρωπαιων πρεσβευτων. Το Ιραν ειχε ανακοινωσει οτι οι ευρωπαιοι πρεσβευτες μπορουν να επιστρεψουν, αλλα ο γερμανος πρεσβευτης πρεπει να επιστρεψει τελευταιος.

Γαλλια, Βρετανια και Σουηδια ανακοινωσαν σημερα οτι διακοπτουν τις επαφες με τις αντιστοιχες πρεσβειες της Βοσνιας στο Παρισι, το Λονδινο και τη Στοκχολμη, ενω η Αυστρια ανακοινωσε πως αναμενει για να αντιδρασει ενα κοινο διαβημα της Ευρωπαικης Ενωσης ωστε να μην αναγνωριζονται στο εξωτερικο οι πρεσβευτες της Βοσνιας. Η αποφαση που πηραν οι τρεις ευρωπαικες χωρες εληφθη κατοπιν της συστασεως του ανωτατου πολιτικου αντιπροσωπου της διεθνους κοινοτητας στη Βοσνια Καρλος Βεστεντορπ, καθως οι βοσνιοι ηγετες δεν καταφεραν να τηρησουν την προθεσμια της 1ης Αυγουστου που ειχε τεθει στην κοινη προεδρια Μουσουλμανων Σερβων και Κροατων για να συμφωνησει στο θεμα της κατανομης των πρεσβευτικων θεσεων. Η Γερμανια εχει ηδη διακοψει τις σχεσεις της με τους διπλωματες της Βοσνιας στο Βερολινο.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος σ'ολη τη χωρα με βορειους ασθενεις μεχρι μετριους ανεμους, που τοπικα στο νοτιο Αιγαιο θα ειναι ισχυροι. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 16 με 32 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 18 με 34 και στα νησια 20 με 31 βαθμους Κελσιου. Σχεδον αιθριος θα ειναι ο καιρος στην Αθηνα και τη Θεσσαλονικη, με ασθενεις εως μετριους ανεμους και θερμοκρασια που θα κυμανθει απο 22 μεχρι 34 βαθμους στην Αθηνα και 19 με 31 στη Θεσσαλονικη.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Tuesday, 5 August 1997 - 0:59:33 UTC