Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-08-01

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Με ενα φαντασμαγορικο σοου, στο οποιο τον πρωτο λογο ειχε η μουσικη του Βαγγελη Παπαθανασιου και η υπεροχη φωνη της Μονσερα Καμπαγιε, κηρυχθηκε η εναρξη του 6ου Παγκοσμιου Πρωταθληματος Στιβου στο Καλλιμαρμαρο. Στην τελετη εναρξης παρεστησαν ο προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος, ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης και αλλες προσωπικοτητες. Στην αυριανη πρωτη ημερα των αγωνων, το πρωι θα πραγματοποιηθουν προκριματικοι, ενω το απογευμα θα γινουν οι τελικοι των 20 χιλιομετρων βαδην και της σφαιροβολιας ανδρων.

Ενας νεκρος και εξι τραυματιες, ειναι ο θλιβερος απολογισμος ισχυρης εκρηξης που σημειωθηκε λιγο μετα τις 11 το πρωι στον πυργο διαχωρισμου απονιτρων, στο εργοστασιο της ΠΥΡΚΑΛ στο Λαυριο. Νεκρος ειναι ο συντηρητης Βασιλης Χατζηδημας, 52 ετων, απο τους παλαιοτερους εργαζομενους στην επιχειρηση. Απο την εκρηξη τραυματισθηκαν οι Νικος Αργυριου, 47 ετων, που υπεστη ακρωτηριασμο στο ενα ποδι του, ενω στο Γενικο Κρατικο Νοσοκομειο νοσηλευονται ο Θεμιστοκλης Γαλανοπουλος, που φερει θλαστικο τραυμα στον τραχηλο, ο Γεωργιος Κιμωλιατης, που φερει μικροκακωσεις στην κοιλιακη χωρα και οι Ελευθεριος Λιμπινακης και Ιωαννης Ανδρουτσος, που φερουν ελαφροτερα τραυματα. Στο Κεντρο Υγειας Λαυριου διακομισθηκε ο Σαλι Ρομαντα, που τραυματισθηκε επισης απο την εκρηξη ενω, στο Κεντρο Υγειας μεταφερθηκαν και αλλοι 8 εργαζομενοι, οι οποιοι μετα την παροχη των πρωτων βοηθειων επεστρεψαν στα σπιτια τους. Στο αστυνομικο τμημα Λαυριου κρατουνται ο γενικος διευθυντης του εργοστασιου και ο υπευθυνος ασφαλειας, μετα τις καταγγελιες του Δημαρχου Λαυριου, Σταυρου Παπασταυροπουλου, για ελλειπη μετρα προστασια των εργαζομενων. Ο δημαρχος Λαυριου κατηγγειλε επισης, οτι στο συγκεκριμενο χωρο ειχε σημειωθει εκρηξη και στις 5 Μαιου και τοτε οι υπευθυνοι του εργοστασιου ειχαν υποσχεθει οτι θα σταματουσαν οι εργασιες, κατι το οποιο δεν εγινε, με αποτελεσμα το σημερινο δυστυχημα. Επι τοπου εσπευσαν οι υφυπουργοι Εθνικης Αμυνας και Υγειας, κ.κ. Δημητρης Αποστολακης και Μανωλης Σκουλακης, καθως και η Διοικση της ΠΥΡΚΑΛ και το Επιτελειο του υπουργου Εθνικης Αμυνας. Επιτροπη εμπειρογνωμονων διερευνα τα αιτια του δυστυχηματος. Εγκληματικες ευθυνες στη διοικηση της ΠΥΡΚΑΛ και στο υπουργειο Αμυνας, καταλογιζει το ΚΚΕ, ο Συνασπισμος ζητα να διεξαχθει ερευνα για τα αιτια της εκρηξης και να αποδοθουν ευθυνες, ενω ο προεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημητρης Τσοβολας, ζητει την ληψη απο την εργοδοσια των αναγκαιων μετρων ασφαλειας. Τελος, η ΓΣΕΕ καλει τα αρμοδια υπουργεια να παρεμβουν αμεσα και ουσιαστικα για καταλογισμο ευθυνων, την τιμωρια των υπευθυνων και την εφαρμογη των μετρων για την υγιεινη και την ασφαλεια της εργασιας.

Ριζικες αλλαγες απο το Σεπτεμβριο σε ολες τις βαθμιδες της εκπαιδευσης. Συμφωνα με τον υπουργο Παιδειας Γερασιμο Αρσενη, απο φετος καθιερωνεται ενιαιος τυπος λυκειου και οι αλλαγες ισχυουν για τους μαθητες της πρωτης ταξης Λυκειου, οι οποιοι θα αντιμετωπισουν νεο τροπο διδασκαλιας και αξιολογησης. Στα Πανεπιστημια, μεταξυ Νοεμβριου και Ιανουαριου θα λειτουργησουν τριαντα νεα προγραμματα επιλογης, στα οποια μπορουν να εγγραφονται χωρις εξετασεις ατομα καθε ηλικιας, αλλα με βαση ποσοστου. Το μεγαλυτερο ποσοστο ανηκει στους αποτυχοντες στις Γενικες Εξετασεις, οι οποιοι θα εγγραφουν με βαση το βαθμο του απολυτηριου τους και τα μορια που συγκεντρωσαν στις εξετασεις. Απο το φθινοπωρο επισης θα αρχισει να λειτουργει και το ανοιχτο πανεπιστημιο με εδρα την Πατρα, ενω απο του χρονου καταργειται η επετηριδα διορισμου των καθηγητων και καθιερωνεται εξεταστικο συστημα προσληψης. Οι αλλαγες αυτες εγκριθηκαν το πρωι απο το υπουργικο συμβουλιο και οπως δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, οι μεταρρυθμισεις αυτες δημιουργουν το πλαισιο για να υποδεχθουμε τα γεγονοτα της επομενης δεκαετιας. Ο κ. Ρεππας εκανε ειδικη αναφορα στα ολοημερα νηπιαγωγεια και σχολεια της πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης που θα δημιουργηθουν, τα οποια οπως ειπε, θα δωσουν μεγαλη ανακουφιση στο εργο της ελληνιδας μητερας.

Στην Ασφαλεια Ξανθης κρατειται απο το μεσημερι ο γνωστος συνθετης Ακης Πανου, για το φονο, που ο ιδιος παραδεχθηκε, του 45χρονου Σωτηρη Γιαλαμα. Ο Ακης Πανου ειχε απειλησει οτι θα σκοτωσει το Γιαλαμα, γιατι πιστευε, πριν δυο περιπου μηνες, οτι απηγαγε την κορη του, Ελευθερια, αν και η ιδια σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχε τοτε με δημοσιογραφους, αρνηθηκε οτι ηταν θυμα απαγωγης. Σημερα το μεσημερι στις 3. 30 παντως, γραφτηκε ο τραγικος επιλογος σ'αυτη την ιστορια, οταν ο Ακης Πανου μ'ενα 45αρι περιστροφο πραγματοποιησε την απειλη που ειχε εκτοξευσει εναντιον του Γιαλαμα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φοβοι για νεα τρομοκρατικη επιθεση σε ισραηλινους στοχους εκφραζονται, μετα την ανακοινωση της ισλαμικης οργανωσης Χαμας, η οποια καλει την κυβερνηση του Ισραηλ να απελευθερωσει ολους τους παλαιστινιους κρατουμενους με προθεσμια μεχρι αποψε το βραδυ. Επισης η Χαμας εξαιρει τους "καμικαζι" αυτοκτονιας, που ανατιναξαν την αγορα της Ιερουσαλημ και εσπειραν το θανατο, αλλα δεν αναλαμβανει και την ευθυνη για την επιθεση αυτη. Στο μεταξυ, περιπου 3. 000 παλαιστινιοι προσφυγες πραγματοποιησαν διαδηλωση σε καταυλισμο της Σιδωνας για την επιδεινουμενη κατασταση στα κατεχομενα εδαφη, καθως εχουν γινει μεχρι στιγμης 51 συλληψεις Παλαιστινιων και μετα την απειλη του Ισραηλ να στειλει δυναμεις ασφαλειας στις αυτονομες παλαιστινιακες περιοχες.

Ενας υπαξιωματικος και ενας στρατιωτης, τραυματισθηκαν απο εκρηξη ενος παγιδευμενου αυτοκινητου στην περιοχη Κιρσεχιρ, 180 χιλιομετρα νοτιοανατολικα της Αγκυρας. Η εκρηξη που ειχε ως στοχο την απελευθερωση οχτω ισλαμιστων κρατουμενων, οι οποιοι μεταφεροντο σε φυλακες της Αγκυρας, σημειωθηκε τη στιγμη που διηρχετο το οχημα της αστυνομιας με τους κρατουμενους ισλαμιστες. Στο μεταξυ, περιπου 20 ατομα συνελαβε η τουρκικη αστυνομια σε ισλαμικη διαδηλωση κατα των κυβερνητικων σχεδιων για περιορισμο της θρησκευτικης εκπαιδευσης.

Πεθανε σημερα απο καρδιακη προσβολη σε ηλικια 82 ετων, ο φημισμενος ρωσος πιανιστας, γερμανικης καταγωγης Σβιατοσλαβ Ριχτερ, στην εξοχικη του κατοικια στα περιχωρα της Μοσχας. Ο Ριχτερ γεννημενος στο Ζιτομιρ της Ουκρανιας το 1915 ηταν ηδη μια σημαντικη προσωπικοτητα στον χωρο της μουσικης στην Οδησσο στην δεκαετια του 1930, απ' οπου μετεβη στην συνεχεια στην Μοσχα. Εγινε διασημος για τις ερμηνειες του στα εργα του Μπαχ, αλλα το ρεπερτοριο του περιελαμβανε τους μεγαλους κλασικους της ευρωπαικης μουσικης, καθως και εργα των ρωσων συγχρονων του, οπως οι Σεργκει Προκοφιεφ και Νμιτρι Σοστακοβιτς.

Η πρωτη προσπαθεια για να τιναχθουν στον αερα οι διαδικασιες για ειρηνευση στη Βορεια Ιρλανδια, σημειωθηκε σημερα με βομβα μεγαλης ισχυος, που ευτυχως εξουδετερωσαν πυροτεχνουργοι του βρετανικου στρατου. Η βομβα, τοποθετημενη σε αυτοκινητο εξω απο ξενοδοχειο της πολης Λισμπελοου, ανακαλυφθηκε μετα απο ανωνυμο τηλεφωνημα, αλλα μεχρι στιγμης καμια οργανωση δεν εχει αναλαβει την ευθυνη για την ενεργεια.

Περισσοτεροι απο 200 ψαραδες αγνοουνται στο Μπαγκλαντες, καθως τα αλιευτικα τους βυθιστηκαν στον κολπο της Βεγγαλης λογω της σφοδρης κακοκαιριας που σαρωνει την περιοχη. Απο τις καταιγιδες που σαρωνουν τις ακτες του Μπαγκλαντες εχουν βυθιστει 10 αλιευτικα σκαφη.

Σφοδρες συγκρουσεις ξεσπασαν σημερα το πρωι στη βορειοδυτικη Καμποτζη, γεγονος που υποχρεωσε χιλιαδες ατομα να αναζητησουν καταφυγιο στα συνορα με την Ταιλανδη. Οι συγκρουσεις αρχισαν οταν οι δυναμεις που ειναι πιστες στον ισχυρο ανδρα της Καμποτζης, Χουν Σεν, εβαλαν με ελαφρα πυροβολα εναντιον των ανδρων που ειναι πιστοι στον ανατραπεντα πριγκηπα Νοροντομ Ραναριντ.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με καθε μεσο εγκαταλειπουν οι Αθηναιοι το κλεινον αστυ. Η Τροχαια απο το μεσημερι εχει λαβει εκτακτα μετρα στις εθνικες οδους, ενω στην εθνικη Αθηνων-Κορινθου εχει δοθει μια επιπλεον λωριδα κυκλοφοριας. Ιδιαιτερα αυξημενη ειναι η κινηση και στα λιμανια, καθως ηδη τα εισιτηρια του Σαββατοκυριακου για τα πλοια, εχουν εξαντληθει. Το Λιμεναρχειο προειδοποιει οτι δεν θα επιτρεπεται η εισοδος στα λιμανια οσων δεν διαθετουν εισιτηριο. Αυξημενη ειναι η κινηση και στα αεροδρομια, ενω ο ΟΣΕ εχει προσθεσει βαγονια στους συρμους. Επισης απο σημερα και εως τις 20 Αυγουστου παυει να ισχυει ο δακτυλιος για τα ΙΧ στο κεντρο της Αθηνας.

Κατατεθηκε στη Βουλη ο τροποποιημενος νομος 2190 για τις προσληψεις.Ο νομος προβλεπει επεκταση των διαταξεων του νομου Πεπονη και στις Τραπεζες και τις δημοτικες επιχειρησεις και την διενεργεια γραπτου πανελληνιου διαγωνισμου καθε Οκτωβριο. Για τους εργαζομενους στο Δημοσιο προβλεπεται η διενεργεια προαγωγικων εξετασεων για τις θεσεις του υποδιευθυντη και του διευθυντη στο Δημοσιο, καθως και η εκπαιδευση των νεοεισερχομενων.

Την συγκροτηση επιτροπης η οποια θα μελετησει το πορισμα των ορκωτων λογιστων για τα οικονομικα της Εκκλησιας, αποφασισε σημερα η Ιερα Συνοδος. Κατα την συνεδριαση καταψηφισθηκε ο κανονισμος για τον τροπο λειτουργιας της οικονομικης υπηρεσιας της Εκκλησιας.

Την εισηγηση του πρωθυπουργου για τον τροπο που θα προχωρησει η επιλογη ανεξαρτητου εκτιμητη για το εργοστασιο της ΔΕΗ στη Φλωρινα, ενεκρινε σημερα η κυβερνητικη επιτροπη. Οπως δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, την διαδικασια θα αναλαβει η ΕΤΕΒΑ και θα ακολουθησει προκηρυξη προσκλησης ενδιαφεροντος, απο την οποια θα αποκλεισθουν οσες εταιριες εχουν σχεση με εναν εκ των συμβαλλομενων. Την ολη διαδικασια θα παρακολουθησει τριμελης επιτροπη την οποια θα απαρτισουν εκπροσωποι του υπουργειου Εθνικης Οικονομιας και Αναπτυξης, καθως και η γραμματεια του υπουργικου συμβουλιου. Για τακτικο ελιγμο της κυβερνησης μπροστα στις αντιδρασεις, κανει λογο το ΚΚΕ, ενω ο προεδρος του Συνασπισμου Νικος Κωνσταντοπουλος κατηγορει την κυβερνηση οτι φερει διπλη ευθυνη για θεματα που αφορουν την ενεργειακη της πολιτικη και τον ρολο της ΔΕΗ στα νεα δεδομενα.

Σε προσφυγικους καταυλισμους, στο Λαυριο και την Πεντελη μεταφερθηκαν οι 120 απο τους 314 λαθρομεταναστες, που εντοπιστηκαν στο υπο ουκρανικη σημαια φορτηγο πλοιο, "Σοχολ", που βρισκεται αγκυροβολημενο, στην Αναβυσσο. Αναμεσα στους 120 περιλαμβανονται 30 βρεφη και 25 παιδια ηλικιας μεχρι 15 ετων. Για τη σιτιση τους και την παροχη βοηθειας εληφθησαν ειδικα μετρα απο τις λιμενικες και δημοτικες αρχες, ενω το υπουργειο Δημοσιας Ταξης με ανακοινωση του, καθιστα σαφες οτι δεν αντιμετωπιζεται το ενδεχομενο απελασης τους.

Συνεδριασε το πρωι, υπο την προεδρια του Γλαυκου Κληριδη το Εθνικο Συμβουλιο της Κυπρου το οποιο εξετασε τις τελευταιες εξελιξεις στο Κυπριακο, ενοψει του δευτερου γυρου των απευθειας συνομιλιων που θα διεξαχθει στις 11 Αυγουστου στο Μοντρε της Ελβετιας. Στο μεταξυ, αισιοδοξο γεγονος για το μελλον των διαβουλευσεων θεωρειται η χθεσινη συμφωνια μεταξυ του προεδρου Κληριδη και του Ραουφ Ντενκτας για τη διερευνηση της τυχης των αγνοουμενων. Αποφασιστηκε να οριστουν εκπροσωποι απο τις δυο πλευρες, οι οποιοι εως το τελος Σεπτεμβριου, θα συλλεξουν πληροφοριες για τον τοπο που εχουν ταφει οσοι αγνοουμενοι θεωρουνται νεκροι, ωστε να παραδοθουν τα λειψανα στις οικογενειες τους.

Ελευθερες ειναι απο σημερα οι καταθεσεις σε συναλλαγμα. Ολοι οι Ελληνες, μπορουν πλεον να αγοραζουν οσο συναλλαγμα θελουν, να το καταθετουν στην τραπεζα χωρις να χρειαζεται να εξηγησουν πως το απεκτησαν, να μετατρεπουν την καταθεση τους απο δραχμες σε οποιοδηποτε νομισμα επιθυμουν και αντιστροφα και να παιρνουν μαζι τους οταν φευγουν για το εξωτερικο οσο συναλλαγμα θελουν.

Πυκνο μυστηριο καλυπτει την υποθεση απαγωγης του 27χρονου Χανιωτη, Χαραλαμπου Μιχελιουδακη απο τους Αλεξανδρο Καλυμνιο και Ευτυχιο Πενταρη. Το περιεργο στην ολη υποθεση ειναι οτι το περιστατικο κατηγγειλαν στην Αστυνομια οι φερομενοι απαγωγεις, ενω ο απαχθεις Μιχελιουδακης δεν εχει εμφανισθει και αναζητειται απο την Αστυνομια. Συμφωνα με τις καταγγελιες, ο Μιχελιουδακης ειχε κλεψει χρηματα απο τον Καλυμνιο κι οταν προσπαθησαν να συνομιλησουν μαζι του, τους απειλησε με οπλο. Οπως υποστηριζουν, αυτοι καταφεραν να τον αφοπλισουν και τον οδηγησαν παρα τη θεληση του στην περιοχη Ομαλου σε μια αγροτικη κατοικια, τον εδεσαν, τον φιμωσαν και μετα ειδοποιησαν την αστυνομια. Οταν ομως οι αστυνομικοι εφθασαν στο σημειο που εκρατειτο ο Μιχελιουδακης, διαπιστωσαν οτι ειχε απελευθερωθει. Ερωτηματικα παντως προκαλει το γεγονος οτι οι φερομενοι ως απαγωγεις δεν οδηγησαν το Μιχελιουδακη στην αστυνομια, αλλα προτιμησαν να τον κρατησουν 35 χιλιομετρα μακρια απο τα Χανια.

Το κτιριο της Περιφερειακης Διοικησης Χανιων κατελαβαν σημερα οι κατοικοι της κοινοτητας Πλατανου Κισαμου, διαμαρτυρομενοι για το ενδεχομενο συνενωσης τους με το Δημο Κισαμου, βασει του σχεδιασμου "Ιωαννης Καποδιστριας". Αντιπροσωπεια των συγκεντρωμενων παρεδωσε ψηφισμα στον αναπληρωτη περιφερειακο διευθυντη, Ματθαιο Φραιδακη, με το οποιο ζητουν τη δημιουργια Δημου Μεσογειων με συνενωση των κοινοτητων Καμπου και Πλατανου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ψηφιδωτο, με παρασταση ιπποδρομου, βρεθηκε στους αρχαιους Φιλιππους Καβαλας, στη διαρκεια ανασκαφων, που πραγματοποιουν καθηγητες και ομαδες πτυχιουχων Ελληνων και ξενων φοιτητων. Η παρασταση του ψηφιδωτου απεικονιζει ιπποδρομο με τεθριππο (αρμα με τεσσερα αλογα), το οποιο ακολουθει ιππεας, ενω εικονιζεται επισης βωμος στον οποιο γινεται θυσια. Στον ιδιο χωρο αποκαλυφθηκαν εξαλλου, ψηφιδωτα δαπεδα, με γεωμετρικα θεματα, που ανηκουν στη χρονικη περιοδο του 2ου και 3ου αιωνα μ.Χ. , εποχη ακμης των Φιλιππων. Τις ανασκαφες στην περιοχη, που συνεχιζονται μεχρι σημερα, ειχε αρχισει στη δεκαετια του '60 ο καθηγητης Αρχαιολογιας στο Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης, Στυλιανος Πελεκανιδης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με αισιοδοξια και πολλες ελπιδες υποδεχτηκαν οι δυο ομαδες μας που μετεχουν στο Κυπελο ΟΥΕΦΑ, τη σημερινη κληρωση για το β' προκριματικο γυρο. Ο ΟΦΗ, πιο τυχερος, θα αντιμετωπισει την Κνατσπιρουφελαγκ του Ρεκιαβικ, απο την Ισλανδια, ενω ο ΠΑΟΚ θα παιξει με την Σλοβακικη Σπαρτακ Τρναβα. Ο ΟΦΗ θα αγωνιστει πρωτα στο Ρεκιαβικ, ενω ο δικεφαλος της Θεσσαλονικης θα υποδεχθει τη σλοβακικη ομαδα στην Τουμπα. Τα παιχνιδια θα γινουν στις 12/8 και 26/8. Επισης, ο Απολλων Λεμεσου απο την Κυπρο θα αντιμετωπισει τη Βελγικη Μουσκρον.

Στο Μποργκο της Ιταλιας βρισκεται, απο το μεσημερι, ο Παναθηναικος, οπου θα πραγματοποιησει το δευτερο και πιο βασικο σταδιο της προετοιμασιας του, ενω θα δωσει οκτω αγωνες, συνολικα, επι ιταλικου εδαφους. Ο προπονητης του Παναθηναικου, Βασιλης Δανιηλ, τονισε λιγο πριν απο την αναχωρηση της αποστολης, οτι στην Ιταλια θα βγει η βασικη ενδεκαδα, ενω επανελαβε, πως δεν υπαρχει σιγουρη θεση για κανεναν παικτη στην ομαδα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με μικρη υποχωρηση 0,43% εκλεισε ο γενικος δεικτης τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και διαμορφωθηκε στις 1591,45 μοναδες. Σε εβδομαδιαια βαση ο δεικτης σημειωσε ελαφρα υποχωρηση σε ποσοστο 0,62%. Η αξια των συναλλαγων εφθασε τα 13,6 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες πτωση 0,47%, Ληζινγκ ανοδος 0,32%, Ασφαλειες πτωση 0,84%, Επενδυσεις πτωση 1,52%, Βιομηχανικες πτωση 0,44%, Κατασκευων πτωση 0,10%, Συμμετοχων ανοδος 2,72%, Διαφορες πτωση 2,74%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας ενισχυθηκε σε ποσοστο 0,31%. Με ανοδο 0,50% εκλεισε η ισοτιμια του δολαριου στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος εναντι της δραχμης και θα πωλειται τη Δευτερα απο τις Εμπορικες Τραπεζες στις 292,198 δρχ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικες νεφωσεις προβλεπονται αυριο στα βορεια αλλα και τη δυτικη Στερεα και Θεσσαλια, με σποραδικες βροχες η καταιγιδες, κατα τοπους εντονες. Οι ανεμοι θα πνεουν δυτικοι νοτιοδυτικοι ασθενεις ως μετριοι αλλα απο το βραδυ στα δυτικα και βορεια θα γινουν βορειοδυτικοι μετριοι ως ισχυροι και τοπικα πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα βορεια 19 με 30 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 20 με 34 και στα νησια 22 με 32 βαθμους Κελσιου. Συννεφια, νοτιοδυτικους μετριους ανεμους και θερμοκρασια 23 με 34 βαθμους θα εχει αυριο η Αθηνα. Προσκαιρη βροχη η καταιγιδα ενδεχεται να σημειωθει στη Θεσσαλονικη, οπου οι αρχικα νοτιοι ανεμοι θα στραφουν σε βορειοδυτικους ισχυρους εως πολυ ισχυρους, ενω το θερμομετρο στην πολη θα δειξει 21 με 29 βαθμους Κελσιου.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 1 August 1997 - 23:47:14 UTC