Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-07-02

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Με ανακουφιση υποδεχθηκαν το κοινο και τουριστικοι παραγοντες την αποφαση των εργαζομενων στην Υπηρεσια Πολιτικης Αεροποριας να αναστειλουν τις κινητοποιησεις τους και να μην προχωρησουν στην επισχεση εργασιας, που ειχαν εξαγγειλει απο αποψε. Ο προεδρος της Ομοσπονδιας των εργαζομενων, κ. Αλεβιζοπουλος δηλωσε οτι η αποφαση αυτη εληφθη με γνωμονα την αποφυγη της ταλαιπωριας του κοινου, αλλα και για το γεγονος οτι βρισκομαστε σε τουριστικη περιοδο. Ο κ. Αλεβιζοπουλος εξαπελυσε επιθεση κατα του υπουργου μεταφορων Χαρη Καστανιδη.

Και νεα πενθημερη απεργια απο αυριο, αποφασισαν στη γενικη τους συνελευση οι νοσοκομειακοι γιατροι Αθηνων και Πειραιως, διαμαρτυρομενοι στο νομοσχεδιο του υπουργειου Υγειας, για την αναδιοργανωση του Εθνικου Συστηματος Υγειας. Προς την ιδια κατευθυνση προσανατολιζονται και οι ειδικευομενοι νοσοκομειακοι γιατροι. Την ιδια ωρα και νεα ταλαιπωρια προβλεπεται αυριο για το κοινο, καθως τα φαρμακεια θα παραμεινουν κλειστα λογω της 48ωρης απεργιας των φαρμακοποιων και το κοινο θα εξυπηρετειται μονο απο τα ολικως εφημερευονται φαρμακεια. Οι φαρμακοποιοι θα πραγματοποιησουν αυριο συγκεντρωση διαμαρτυριας εξω απο το υπουργειο Εμποριου και απειλουν με κλιμακωση των κινητοποιησεων τους.

Αυλαια των γενικων εξετασεων σημερα για τους υποψηφιους των τριων πρωτων δεσμων, που ολοκληρωνουν την εξεταση τους στα μαθηματα κορμου. Οι υποψηφιοι της πρωτης και δευτερης δεσμης διαγωνισθηκαν στη Χημεια και της τριτης στα Λατινικα. Τα θεματα της Χημειας χαρακτηρισθηκαν βατα, αλλα πρωτοτυπα τα ζητηματα της θεωριας, καθως ειχαν πολλαπλες επιλογες και στηριζονταν στην κριση των υποψηφιων. Για καλα προετοιμασμενους μαθητες, χωρις ωστοσο να παρουσιαζουν ιδιαιτερες δυσκολιες, ηταν τα θεματα των Λατινικων. Οι εξετασεις ολοκληρωνονται αυριο με τους υποψηφιους της τεταρτης δεσμης να διαγωνιζονται στα Μαθηματικα. Απο την Παρασκευη θα αρχισουν οι εξετασεις στα ειδικα μαθηματα.

Απαντηση στη χθεσινη ανακοινωση του τουρκικου υπουργειου Εξωτερικων περι μονομερους αποφασης για παγωμα των ασκησεων στο Αιγαιο μεχρι τις 15 Αυγουστου, εδωσε η κυβερνηση. Η Ελλαδα επιμενει στην προταση της για τριμηνη ισχυ του μορατοριουμ στις πτησεις πολεμικων αεροσκαφων στο Αιγαιο, δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος και καλεσε την Τουρκια να κανει περαιτερω βηματα, χαρακτηριζοντας ωστοσο θετικο αλλα κατωτερο του αναμενομενου το μικρο βημα που εκανε χθες. Ο κ. Ρεππας προσθεσε επισης οτι ενα μεγαλο μερος του προβληματος στις ελληνοτουρκικες σχεσεις δεν θα υπηρχε αν η Τουρκια σεβοταν το Διεθνες Δικαιο, τις διεθνεις συνθηκες και τους κανονες που διεπουν την ειρηνικη συνυπαρξη των δυο χωρων.

Δεδομενη, αυτονοητη και πληρης ειναι η καλυψη της κυβερνησης στην υπουργο Αναπτυξης, Βασω Παπανδρεου, δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος απαντωντας σε σχετικη ερωτηση για το θεμα της δημοσιας αντιδικιας της με τον επιχειρηματια Σωκρατη Κοκκαλη. Σε ερωτηση αν η κυβερνηση θεωρει τον κ. Κοκκαλη φιλο η αντιπαλο, προσθεσε οτι η κυβερνηση δεν εχει αντιπαλους η φιλους στον επιχειρηματικο κοσμο, αλλα ενα προγραμμα το οποιο υλοποιει με διαφανεια και αμεροληψια, προσπαθωντας ταυτοχρονα να εχει την καλυτερη δυνατη συνεργασια με οσους εμπλεκονται στα δημοσια πραγματα και παιζουν ρολο.

Εξιχνιασθηκε πληρως η χθεσινη αποπειρα ληστειας σε βαρος της Ιονικης Τραπεζας στα Μελισια, στη διαρκεια της οποιας τραυματισθηκε σοβαρα απο το οπλο του φρουρου ο ενας εκ των δραστων, Ευαγγελος Σταμου. Οπως αποδειχθηκε οι δυο δραστες ειχαν και συνεργο τη φιλη του Σταμου, Ελενη Τουλα, 23 ετων, κομμωτρια, η οποια αναγνωρισθηκε απο το φρουρο της τραπεζας, οταν πηγε χθες στο νοσοκομειο να επισκεφθει το φιλο της. Οπως εγινε γνωστο η Τουλα, λιγο πριν την αποπειρα της ληστειας, ειχε παει στην τραπεζα να εποπτευσει το χωρο με το προσχημα οτι ηθελε να αλλαξει ενα χαλασμενο πεντοχιλιαρο. Σε ερευνα που εγινε στην τσαντα της βρεθηκε η ταυτοτητα και του δευτερου δραστη, η συλληψη του οποιου ειναι θεμα χρονου απο την αστυνομια. Στο μεταξυ, αποπειρα ληστειας στο Ταχυδρομικο Ταμιευτηριο Πετραλωνων εγινε το μεσημερι, αλλα ο δραστης, που κρατουσε κοντοκανη καραμπινα, εγινε αντιληπτος απο υπαλληλο, ο οποιος του εκλεισε την πορτα και ετσι ο επιδοξος ληστης αναγκαστηκε να φυγει απρακτος.

Δεν τιθεται θεμα αλλαγης του οριου συνταξιοδοτησης, δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος αποδιδοντας σε παρανοηση το θορυβο που δημιουργηθηκε γυρω απο το θεμα με αφορμη ορισμενα δημοσιευματα. Ο κ. Ρεππας διευκρινησε οτι αυτο που απασχολει την κυβερνηση ειναι ο περιορισμος στην απασχοληση των ηδη συνταξιουχων, ωστε να δημιουργηθουν νεες θεσεις εργασιας για τους σημερινους ανεργους. Προχειρη και εσπευσμενη χαρακτηρισε η ΝΔ την καταθεση των θεσεων της κυβερνησης στην τελευταια συνεδριαση της επιτροπης του κοινωνικου διαλογου.

Στο πειθαρχικο συμβουλιο της ελληνικης αστυνομιας, με το ερωτημα της αποταξης απο το σωμα, παραπεμπεται ο αστυνομικος υποδιευθυντης Ανδρεας Σουλτατος, που υπηρετει στην υπηρεσια ασφαλειας της βουλης, και συμφωνα με την ερευνα που εγινε ειναι ο συντακτης της περιφημης λιστας των αξιωματικων της αστυνομιας. Ηδη ο αστυνομικος, με αποφαση του υπουργειου Δημοσιας Ταξης, ετεθη σε διαθεσιμοτητα. Ευθυνες για το ιδιο θεμα καταλογιζονται και στον αρχιφυλακα Εμμανουηλ Μπορμπαντωνακη, που επισης υπηρετει στη βουλη. Συμφωνα με το πορισμα στις λιστες αναφερονται τα ονοματα 118 αστυνομικων διευθυντων και 150 υποδιευθυντων, στους οποιους καταγραφοντο εκτος απο την υπηρεσιακη τους ικανοτητα και οι πολιτικες τους πεποιθησεις.

Διαδοχικες συναντησεις με τον προεδρο της Νεας Δημοκρατιας Κωστα Καραμανλη και με τον πρωην πρωθυπουργο Κων. Μητσοτακη ειχε το πρωι ο προεδρος της Κυπρου, Γλαυκος Κληριδης. Ο κ. Μητσοτακης εκτιμησε οτι τον επομενο χρονο το Κυπριακο θα εχει φτασει σε τετοια φαση που θα ειναι πιθανη μια λυση και προεβλεψε σκληρη διαπραγματευση απο την πλευρα της Τουρκιας. Απο την πλευρα του ο προεδρος της ΝΔ επανελαβε την αμεριστη συμπαρασταση της ελλαδος προς την κυβερνηση της Λευκωσιας, στη δυσκολη προσπαθεια που καταβαλει για δικαιη και βιωσιμη λυση του Κυπριακου.

Διαδοχικες συναντησεις με τον προεδρο της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλο και τον πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη, ειχε ο προεδρος της Βουλγαριας, Πετερ Στογιανοφ, που εφθασε το πρωι στην Αθηνα για επισημη επισκεψη. Οι διμερεις σχεσεις Αθηνων - Σοφιας και η κατασταση στα Βαλκανια ηταν στο επικεντρο των συνομιλιων των αντιπροσωπειων των δυο χωρων, στη διαρκεια των οποιων υπεγραφη συμφωνια για την κατασκευη νεας γεφυρας στην περιοχη του Προμαχωνα. Οι δυο πλευρες επαναβεβαιωσαν την πολιτικη τους βουληση να προχωρησει η υλοποιηση των συμφωνιων για τη ρυθμιση των υδατων του Νεστου αλλα και την ολοκληρωση της κατασκευης του αγωγου φυσικου αεριου Μπουργκας - Αλεξανδρουπολης. Απο βουλγαρικης πλευρας ετεθη παλι το αιτημα ενταξης της γειτονικης χωρας στις ευρωατλαντικες δομες, αιτημα το οποιο υποστηριζει η ελληνικη πλευρα. Ο κ. Στογιανοφ θα μεταβει αυριο στη Θεσσαλονικη, οπου, μεταξυ αλλων, θα επισκεφθει τους θησαυρους του Αγιου Ορους.

Αισθηση εχει προκαλεσει η δηλωση του υπουργου Δικαιοσυνης, Ευαγγελου Γιαννοπουλου, οτι εχει εμπιστοσυνη στους ιατροδικαστες Κουτσαφτη, Νονα και Γιαμαρελλο, σχετικα με τις εκτιμησεις τους για τα αιτια του θανατου του στρατιωτη Σπυρου Ρωμιοπουλου. Στο μεταξυ, οπως εγινε γνωστο, οι εξι ιατροδικαστες που διενηργησαν τη νεα νεκροψια στο πτωμα του στρατιωτη δεν θα συνταξουν το πορισμα τους αν πρωτα δεν βγουν τ'αποτελεσματα της ιστολογικης εξετασης απο το Πανεπιστημιο Αθηνων. Η εξεταση αυτη αφορα κυριως το λαρυγγα του στρατιωτη, στον οποιο οι κυριοι Κουτσαφτης και Νονας βρηκαν ιχνη στραγγαλισμου.

Δεσμη μετρων για την προστασια των ναυτικων και την ενισχυση της ανταγωνιστικοτητας των ελληνικων ποντοπορων πλοιων, ανακοινωσε ο υπουργος Εμπορικης Ναυτιλιας, Σταυρος Σουμακης. Τα μετρα περιλαμβανουν εμεση επιδοτηση των ναυτικων για την αυξηση των θεσεων εργασιας και απαλλαγη των εφοπλιστων απο την υποχρεωση καταβολης εισφορων στο ΝΑΤ για τους αλλοδαπους ναυτικους. Ο κ. Σουμακης ανακοινωσε οτι εντος των προσεχων ημερων ολοκληρωνονται οι διαδικασιες για την υπαρξη μητρωου των Ελληνων ναυτικων.

Διαφοροποιημενες θα ειναι απο τα μεσανυχτα οι τιμες των υγρων καυσιμων, με νεα μειωση της τιμης της βενζινης και αυξηση της τιμης του ντιζελ. Συγκεκριμενα, η λιανικη τιμη πωλησης της βενζινης μειωνεται κατα 0,80 δρχ το λιτρο, ενω του ντιζελ κινησης αυξανεται κατα 1,20 δρχ το λιτρο.

Καθημερινο ειναι πλεον το φαινομενο της ανακαλυψης μεγαλων ποσοτητων ναρκωτικων, κυριως χασις, που περνουν Αλβανοι λαθρομεταναστες στη χωρα μας. Αστυνομικοι εντοπισαν χθες αυτοκινητο Αλβανων, στο οποιο υπηρχαν 345 κιλα ινδικης κανναβης, ενω στην Καστορια συνεληφθησαν πεντε Αλβανοι, στην κατοχη των οποιων βρεθηκαν 17,5 κιλα χασις. Οι Αλβανοι λαθρεμποροι φαινεται οτι επιστρατευουν ακομη και τετραποδα για να πετυχουν το στοχο τους. Ετσι, στη δασικη περιοχη της Καστοριας, κοντα στις οχθες του ποταμου Αλιακμονα, εντοπισθηκε ενα μουλαρι, το οποιο ηταν φορτωμενο με τεσσερα τσουβαλια που περιειχαν 50 κιλα χασις.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την προθεση του να παραιτηθει μολις το Σοσιαλιστικο Κομμα του Φατος Νανο, το οποιο κερδισε τις εκλογες, σχηματισει κυβερνηση, διατυπωσε σημερα ο ηγετης του Δημοκρατικου Κομματος της Αλβανιας, Σαλι Μπερισα, αποκλειοντας κατηγορηματικα το ενδεχομενο συγκατοικησης. Παραλληλα, ο Μπερισα τονισε οτι ζητησε απο τον προσωρινο πρωθυπουργο Μπασκιμ Φινο, να προτεινει εναν υπουργο Εσωτερικων, σε αντικατασταση του Μπελουλ Τσελο, για τον οποιο εικαζεται οτι εγκατελειψε τη χωρα, καθως, οπως υποστηριξε, ετσι ειχε συμφωνηθει προεκλογικα. Απο την πλευρα του, ο Φινο κατηγορησε τον Μπερισα οτι επεμβαινει στην κυβερνηση, προσπαθωντας να διορισει εναν αλλο ανθρωπο του, εστω κι αν ο Τσελο βρισκεται ακομη στη θεση του. Με τα μεχρι στιγμης αποτελεσματα, το Σοσιαλιστικο κομμα συγκεντρωνει το 47,6%, το Δημοκρατικο 30% και το κομμα των Ανθρωπινων Δικαιωματων το 2,3%. Οι σοσιαλιστες του Φατος Νανο θα γιορτασουν αποψε τα επινικεια στην κεντρικη πλατεια των Τιρανων.

Κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι δεν θα ξεσπασει μια νεα Ιντιφαντα στα κατεχομενα της Δυτικης Οχθης, μετα τις κλιμακουμενες επιθεσεις του ισραηλινου στρατου εναντιον παλαιστινιων διαδηλωτων. Στη Χεβρωνα, η κατασταση εχει παρει εκρηκτικες διαστασεις, υστερα απο τις ταραχες του τελευταιου 24ωρου που πυροδοτησε μια αφισα που ειχαν τοιχοκολλησει Ισραηλινοι και εμφανιζε τον Μωαμεθ με την μορφη γουρουνιου και ειχε ως αποτελεσμα, οι Παλαιστινιοι να ριξουν μια βομβα μολοτοφ τραυματιζοντας δυο ισραηλινους στρατιωτες. Η πολη βρισκεται σχεδον σε κατασταση εκτακτης αναγκης και οι Ισραηλινοι περιπολουν σε ολους τους δρομους, προς αποφυγη νεων επεισοδιων. Την ιδια ωρα, ο πρωθυπουργος Νετανιαχου βρισκεται ενωπιον εσωκομματικων προβληματων, καθως ο υπουργος εξωτερικων, ο οποιος συνανταται σημερα μαζι του, εχει απειλησει οτι θα παραιτηθει, σε ενδειξη διαμαρτυριας για τον τροπο που ο Νετανιαχου χειριζεται την ειρηνευτικη διαδικασια.

Ευθυνες στον απερχομενο ισλαμιστη πρωθυπουργο της Τουρκιας, Νετζμετιν Ερμπακαν, για την αναβιωση του ισλαμισμου στη χωρα, επερριψε σημερα ο νεος πρωθυπουργος, Μεσουτ Γιλμαζ, υποστηριζοντας παραλληλα οτι θα συνεχισει τον αγωνα που ξεκινησε ο στρατος κατα του θρησκευτικου φανατισμου. Απο την πλευρα της, η απερχομενη υπουργος εξωτερικων, Τανσου Τσιλερ, ζητησε τη διωξη ενος ηγετη αριστερου κομματος, ο οποιος χθες την κατηγορησε οτι κατα την διαρκεια των τεσσαρων χρονων που ηταν στην εξουσια, χρηματοδοτηθηκε απο το εξωτερικο, με ανταλλαγμα τη διαδοση μυστικων απορρητων της Τουρκιας.

Με την υποστηριξη του ΟΗΕ και της διεθνους κοινοτητας, η προεδρος των Σερβων της Βοσνιας Μπιλιανα Πλαβιτς, βαλλει κατα παντων και κυριως κατα του εκπτωτου Ραντοβαν Καρατζιτς, τον οποιο κατηγορει οτι κινει τα νηματα απο το παρασκηνιο, εως τον προεδρο του κοινοβουλιου και τον υπουργο εσωτερικων, οτι παιρνουν αποφασεις κεκλεισμενων των θυρων, αγνοωντας τις συμφωνιες του Ντειτον. Η σταση της αυτη εχει προκαλεσει την δυσφορια της κυβερνησης, η οποια απο την πλευρα της την κατηγορει οτι διασπα την ενοτητα της ηγεσιας των Σερβων της Βοσνιας για το χατηρι, οπως υποστηριζουν, της διεθνους κοινοτητας. Η κα. Πλαβιτς, η οποια απειλει να διαλυσει το Κοινοβουλιο, κατηγορειται συν τοις αλλοις οτι εγινε πολυ ανεξαρτητη απεναντι στο Παλε και στους πρωην συντροφους της.

Παρελθον αποτελει πλεον για την ρωσικη κυβερνηση ο υπουργος δικαιοσυνης, Βαλεντιν Κοβαλιοφ, τον οποιο σημερα επαψε απο τα καθηκοντα του ο προεδρος Μπορις Γιελτσιν, μετα το σκανδαλο που ξεσπασε με την βιντεοταινια, στην οποια εμφανιζεται σε μια σαουνα, παρεα με γυμνες γυναικες. Νεος υπουργος δικαιοσυνης αναλαμβανει ο Σεργκει Στεπασιν, πρωην αρχηγος της Ομοσπονδιακης Υπηρεσιας Ασφαλειας. Την παραιτηση του ομως υπεβαλε και ο πρωθυπουργος της Ουκρανιας, Παβλο Λαζαρενκο, η οποια εγινε δεκτη απο τον προεδρο Λεονιντ Κουτσμα.

Τραγικο θανατο βρηκαν τουλαχιστον 45 πακιστανοι εργατες στο Καρατσι, οι οποιοι την ωρα που ετρωγαν το μεσημεριανο φαγητο τους, καταπλακωθηκαν απο τα ερειπια μιας υπο ανεγερση τετραωροφης οικοδομης. Ο ακριβης αριθμος των θυματων δεν εχει γινει ακομα γνωστος, καθως τα σωστικα συνεργεια συνεχιζουν ακομα τις προσπαθειες εντοπισμου τυχον επιζωντων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Στον προεδρο της Γεωργιας και πρωην υπουργο Εξωτερικων της Σοβιετικης Ενωσης, Εντβαρντ Σεβαρντνατζε, απονεμεται το φετινο βραβειο Ωναση για τη διεθνη συννενοηση και την κοινωνικη προσφορα. Με το ιδιο βραβειο τιμαται και ο βυζαντινολογος Στιβεν Ρανσιμαν. Στην κυρια Ντολι Γουλανδρη και στο Διεθνη Ναυτιλιακο Οργανισμο απονεμεταο το βραβειο για τον πολιτισμο. Για πρωτη φορα δοθηκαν φετος και ειδικες διακρισεις σε τεσσερις συγγραφεις πρωτοτυπων θεατρικων εργων, μεταξυ των οποιων και στον Παναγιωτη Μεντη. Η επισημη τελετη απονομης των βραβειων θα γινει στις 16 Σεπτεμβριου παρουσια του προεδρου της Δημοκρατιας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αμερικανος σουτινγκ-γκαρντ, Μπαιρον Σκοτ, ειναι το νεο αποκτημα του Παναθηναικου. Ο 36χρονος μπασκετμπολιστας, που εχει αναδειχθει τρεις φορες πρωταθλητης στο ΝΒΑ με τους Λεικερς του Λος Αντζελες, υπεγραψε σημερα ετησιο συμβολαιο συνεργασιας με τους ''πρασινουσ'' και συμφωνα με πληροφοριες, θα κοστισει 400 εκατομμυρια δραχμες, ενω υπαρχει η προποπτικη ανανεωσης του συμβολαιου του για εναν ακομη χρονο.

Στη Βαρκελωνη βρισκεται ηδη η αποστολη της εθνικης μας ομαδας μπασκετ των ανδρων, οπου θα συνεχισει την προσπαθεια της στο Ευρωμπασκετ. Οι διεθνεις μας θα γυμναστουν αποψε ελαφρα, ενω την Παρασκευη στις 5μμ θ' αντιμετωπισουν το συγκροτημα της Πολωνιας στην προημιτελικη φαση της διοργανωσης.

Συγχαρητηρια τηλεγραφηματα εστειλε σημερα ο υφυπουργος αθλητισμου, Ανδρεας Φουρας, στον αρχηγο της αποστολης της εθνικης μας ομαδας μπασκετ στην Ισπανια, Πετρο Καπαγεροφ και στον προπονητη, Παναγιωτη Γιαννακη, για την εντυπωσιακη πορεια του εθνικου μας συγκροτηματος στο Ευρωμπασκετ.

Η ΑΕΚ παραμενει η καλυτερη ελληνικη ομαδα στην παγκοσμια καταταξη, που ανακοινωνει καθε μηνα η διεθνης ομοσπονδια Ιστοριας και Στατιστικης του ποδοσφαιρου. Η ΑΕΚ ειναι 33η στην παγκοσμια καταταξη του Ιουνιου, ενω ο Παναθηναικος 105ος και ο Ολυμπιακος 169ος. Στην πρωτη θεση ειναι η περσινη πρωταθλητρια Ευρωπης και Κοσμου, Γιουβεντους.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με σημαντικη υποχωρηση 1,41% εκλεισε ο γενικος δεικτης τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και διαμορφωθηκε στις 1503,59 μοναδες. Η πτωση του δεικτη οφειλεται κυριως στην προσφορα για μετοχες των Βιομηχανιων και των Τραπεζων. Η αξια των συναλλαγων κυμανθηκε σε ιδιαιτερα χαμηλα επιπεδα φθανοντας τα 10,9 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες πτωση 1,06%, Ληζινγκ πτωση 0,80%, Ασφαλειες πτωση 2,58%, Επενδυσεις πτωση 0,64%, Βιομηχανιες πτωση 1,77%, Κατασκευων πτωση 1,06%, Συμμετοχων πτωση 0,75%, Διαφορες πτωση 2,11%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας εκλεισε με απωλειες 0,64%.

ΚΑΙΡΟΣ

Αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη τη χωρα. Οι ανεμοι θα ειναι βορειοι στα δυτικα ασθενεις μεχρι μετριοι και στ'ανατολικα ισχυροι και τοπικα πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια στο Ιονιο θα κυμανθει 20 με 33 βαθμους, στα ηπειρωτικα 18 με 35 και στο Αιγαιο 22 με 31 βαθμους Κελσιου. Αιθριος θα ειναι ο καιρος στην Αθηνα με ανεμους μετριους και τοπικα ισχυρους και θερμοκρασια 23 με 34 βαθμους. Αιθριος ο καιρος και στη Θεσσαλονικη, με ασθενεις μεχρι μετριους ανεμους και θερμοκρασια 21 με 33 βαθμους.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Thursday, 3 July 1997 - 0:31:41 UTC